Tiistai 25.6.2019

SS: Tv-lupamaksut – 20 000 jää kiinni joka vuosi

Luotu: 
4.4.2011 06:25

Luvattomasta television katselusta jää vuosittain kiinni 20 000 suomalaista. Viestintäviraston tv-maskuhallinnon johtaja Anssi Laakso arvioi Savon Sanomien haastattelussa, että luvatta televisiota katsoo noin 300 000 suomalaista.

- Eniten luvatta katsotaan isoissa kaupungeissa, joissa on paljon opiskelijoita, Laakso toteaa.

Tv-lupatarkastajan määräämistä tarkastusmaksuista valitettiin hallinto-oikeuksiin 827 kertaa. Vain yksi johti maksun kumoamiseen.

Tv-maksun tilitti viime vuonna 1,9 miljoonaa suomalaista. Laakson mukaan määrä on kuitenkin laskussa, ja vuosittain lupamaksujen määrä pienenee noin kahdeksalla tuhannella.

 

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

hoikkapoika

Opiskeliat,eläkeläiset,työttömät,sairaat.Kuitenkin hekin haluavat tietoa,valtion varojen käytöstä,säästä,uutisista.Oikea tapa on ottaa YLE valtion budjettiin ja saneerata suuria kuluja.Ovisilmällä voi halvalla turvata kotirauhaa,kaupustelijoilta ja varkailta.

aamu-uninen

"Opiskelijan, eläkeläisen ja yksinasujan maksu pitäisi olla enintään puolet."

Lapsellinen ehdotus. Opiskelijoita, sinkkuja tai eläkeläisiä on enemmisto suomalaisista. Tämä tarkoittaisi lopuille hurjaa korotusta tv-lupamaksuun. Koitetaan nyt olla tasapuolisia, sillä radio- ja tv-sisältö on jokaiselle taloudelle sama.

Budjettirahoitus on ilmeisesti ainoa vaihtoehto, koska ihmiset luulevat, että se raha tulee jostain tyhjästä.

elmo kaila

katselen pväivittäin ilmaa lupaa toosaani.tosin siinä ei ole minkään laisia digi-virittimiä mutta joskus tulee laitettua dvd päälle.minkäänlaista lupaa en aio vehkeeseen hankkia.mustan ruudun katseleminen rauhoittaa kummasti ja voi päivittäin huokasta helpotuksesta:onneks ei tarvi avata ja katsoa!

Maa muuttukoon

15 vuoteen ei ole näkynyt. On se kumma urbaanilegenda, että niitä on vielä olemassa. 15 x 244,90 = 3673,50 euroa on jo kertynyt eläkekassaan. Oletan, että maksu on pidetty inflaatiotarkistuksineen saman suuruisena, siihen tonni nokkiin laitehankinnoissa ja 10 prosenttia korkoa pääomalle.

Kokonaisuutena reilu 5 tonnia selvää rahaa. On se kummaa, kun olemalla maksamatta tyhjästä voi säästää noin paljon?