Tiistai 22.1.2019

Työryhmä yrittää edistää somalien kotoutumista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
18.4.2011 13:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Somalialaisia tulee vuosittain Suomeen sekä turvapaikanhakijoina että perheenyhdistämisen kautta.

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors on asettanut asiantuntijaryhmän pohtimaan Suomessa asuvan somaliyhteisön kotoutumista.

Työryhmän tavoitteena on edistää suomalaisen yhteiskunnan ja somaliyhteisön vuoropuhelua ja ehkäistä syrjäytymistä.

Asiantuntijaryhmä kokoaa yhteen somaliyhteisöä koskevaa, hyvin hajallaan olevaa tietoa ja tekee toimenpidesuunnitelman kotoutumisen tueksi. Lisäksi ryhmä jakaa tietoa viranomaisille ja järjestöille. Erityisen tarkastelun kohteena ovat somalialaistaustaiset nuoret. 

Sisäasiainministeriön tiedotteen mukaan pääosa somalialaisista on kotoutunut Suomeen hyvin. Somaliyhteisö ”kohtaa kuitenkin haasteita, joiden ratkaiseminen edellyttää laaja-alaista yhteistyötä”.

Ensimmäiset somalialaiset tulivat Suomeen vuonna 1990. Vuoden 2010 lopussa Suomessa asui 12 985 somalia äidinkielenään puhuvaa henkilöä. Somalialaisia tulee vuosittain Suomeen sekä turvapaikanhakijoina että perheenyhdistämisen kautta.  

Asiantuntijaryhmää johtaa ylijohtaja Pentti Visanen sisäasiainministeriöstä ja jäseninä ovat asiantuntijat muista ministeriöstä, Maahanmuuttovirastosta, Vähemmistövaltuutetun toimistosta, kansalaisjärjestöistä ja pääkaupunkiseudun kunnista. Ryhmän toimikausi kestää vuoden 2012 loppuun.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannu Mikael

lähettämällä pakolaisia ympäri Suomen kysymättä kunnilta yhtään mitään.
Hämäyksen vuoksi puhutaan omatoimisesta muuttamisesta, ja se salataan, millä perusteella valitaan kunnat, joihin valtio yllättäen lähettää pakolaisia.
Mahdollisesti valintaperusteena on kunnan aiempi kieltäytyminen vastaanottamisesta.

Pakkoasuttamisen takana on RKP:n maahanmuuttomonopoli, eli maahanmuuttoministeri Thors, vähemmistövaltuutettu Biaudet, sisäministeriön maahanmuuttojohtaja Stenman, ja tasa-arvoministeri Wallin, joka ainoana puolueen puheenjohtajana ilmoitti kannattavansa pakolaisten pakkosijoittamista kuntiin.
Vain yksi esimerkki pakkoasutuksesta:

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2011/04/12/Pakolaisvirta+Kouvolaan+...

Ruotsissa toimitaan päinvastoin:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Ruotsin+radio+Lakimuutos+est%C3%A4%C...