Maanantai 27.5.2019

Jäsenryntäyksille selitys: ”Suomen raju muutos”

Luotu: 
19.4.2011 17:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kuva vihreiden vaalivalvojaisista.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Vasemmistoliiton Sirpa Puhakka.

Faktakulma

Vaalitulos 2011:

Kokoomus: 20,4%, 44 paikkaa
SDP: 19,1%, 42 paikkaa
Perussuomalaiset: 19,0%, 39 paikkaa
Keskusta: 15,8%, 35 paikkaa
Vasemmistoliitto: 8,1%, 14 paikkaa
Vihreät: 7,2%, 10 paikkaa
RKP: 4,3%, 9 paikkaa
Kristilliset: 4,0%, 6 paikkaa

Vasemmistoliiton ohella myös vihreiden jäsenmäärä on lähtenyt huimaan kasvuun.

- Jäsenmäärämme on vaaliviikonlopun ja vaalien jälkeisten päivän myötä lähtenyt ennennäkemättömän hurjaan kasvuun. Pelkästään sunnuntain, maanantain ja tiistaipäivän aikana Vihreisiin on liittynyt reilusti yli 800 uutta jäsentä, vihreiden kotisivuilla sanotaan.

- 5000 jäsenen rajapyykki on jo ylitetty - ensimmäisen kerran Vihreiden historiassa.

Vasemmistoliitto tiedotti aiemmin tänään, että puolueeseen liittyy ennätyksellisesti ihmisiä juuri nyt. Vasemmistoliiton puoluesihteeri Sirpa Puhakka tulkitsee Uuden Suomen haastattelussa, että molempien puolueiden jäsenryntäyksillä on yhteinen juuri. Puhakan mukaan poliittisen kentän raju muutos on herättänyt vihreitä ja vasemmistoliittoa lähellä olevat ihmiset.

- Luulen, että vihreiden kohdalla on sitä samaa sisuuntumista vaalituloksesta kuin meidänkin kohdallamme. Luulen, että vaalitulos herätti huolta, kun arvoliberaali ajattelu sai ison kolauksen. Vaali-ilta oli herätys, jonka jälkeen halutaan tulla julki oman poliittisen kannan kanssa. Liittymisellä puolueeseen halutaan vahvistaa omaa ajattelua, Puhakka analysoi.

Puhakan mukaan hänen kokemuksellinen arvionsa on, että puoluekentällä tapahtuneen rajun murroksen seurauksena politiikkaa puhuvien ja tunnustavien ihmisten määrä on nousussa. Tämän osoittaa Puhakan mukaan esimerkiksi se, että Facebookissa ilmoitetaan entistä suoremmin kannatusta tietylle ehdokkaalle tai puolueelle.

Puhakan mukaan vasemmistoliiton jäsenryntäys alkoi hiljalleen pari viikkoa sitten ja pomppasi selvästi vaali-iltana, kun ennakkoäänten tulokset julkistettiin illalla kahdeksalta. Nyt puolueeseen on liittynyt jo yli 500 uutta jäsentä.

Vihreät koki eduskuntavaaleissa rökäletappion. Myös vasemmistoliiton kannatus heikkeni. Molemmat puolueet lienevät jatkossa oppositiossa.

Faktakulma

Vaalitulos 2011:

Kokoomus: 20,4%, 44 paikkaa
SDP: 19,1%, 42 paikkaa
Perussuomalaiset: 19,0%, 39 paikkaa
Keskusta: 15,8%, 35 paikkaa
Vasemmistoliitto: 8,1%, 14 paikkaa
Vihreät: 7,2%, 10 paikkaa
RKP: 4,3%, 9 paikkaa
Kristilliset: 4,0%, 6 paikkaa

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Brandheim

VihreäSakki oli hallituksessa junaillut paskalakeja ym ja ilmastonmuutoksien tukia.Kansa maksaa sähköveroja asumisesta ja köyhät muuttaa pois rakentamistaan veteraanitaloista kun rahat ei riitä kohonneisiin laskuihin .Näin kiitetään itsenäisyyden puolesta taistelleista ihmisitä.

olisi hyvä mennä katsomaan vaikka intiaan millainen väkimäärä liikkuu kaupungin keskustassa ja millä!
Dieselkuorma autoissa on 5 tuuman pakoputket joista tulee mustaa palamatonta öljyn ja dieselin sekaista tuubia.Eikä kannata puhua länsimaisista teollisuuslaitoksista jotka ovat siirtyneet kustannuksien takia maahan jossa lainsäädäntö on Persusta eli hanurista.

Mantereen reunoilla jossa laatat liikkuvat puhisee miljoonia tulivuoren alkuja ja geysiirejä, mutalampia puhumattakaan oikeista tulivuorista.

Jonathan

Eikö kenellekään ole tullut mieleen, että tuo jäsenmäärän kasvu johtuu siitä, että Sinnemäki halutaan ulos puolueen johdosta? Puolueen toimintaan voi nähkääs vaikuttaa kuulumalla puolueeseen ja osallistumalla sen toimintaan. Vihreiden äänestäjiä on kuitenkin enemmän kuin jäseniä, ja nyt pettyneet äänestäjät haluavat tehdä asialle jotain. Tämä "jotain" on varmasti monen äänestäjän mielestä se, että Sinnemäki pihalle. Myöskään Osmo Soininvaara ei varmasti ole kovimmassa kurssissa uuden rivijäsenen mielestä.

TSV

Ehkä moni persuista on vanhanaikaisia konservatiiveja, jotka vastustavat kaikkea muutosta, mutta vasemmistoliitto ja vihreät arvoliberaaleja?

"Luulen, että vaalitulos herätti huolta, kun arvoliberaali ajattelu sai ison kolauksen."

Homoavioliitto on aino arvoliberaali asia mikä teillä on ja sekin kuuluu kirkolle ei muille.

Kertokaas millä tavalla on arvoliberaalia, ottaa tänne ihmisiä elämään muiden rahoilla? Millä tavalla on arvoliberaalia pakottaa lukemaan tiettyä kieltä? Millä tavalla on arvoliberaalia pakottaa maksamaan sähköstä enemmän, vaikka se ei vaikuta mihinkään, koska joillakin on ideologianen tarve siihen.

Onko arvoliberaalia pakottaa muille omaa ideologiaa? En sano PerSuja arvoliberaaleiksi, en todellakaan, mutta eivät sitä varmaan yritä ollakaan. Kokkeleista en ole ollut enää pitkään aikaa varma, että mitä he edustavat, työtä?

tarkkailija-vm59

Harvoin tulee julkisuudessa pohdintoja siitä, mitä tämä vihreiden paljon mainostama "suvaitsevaisuus" ja "edistyksellisyys" kantaa sisällään. 1970-luvun kokeneena muistan oikein hyvin mitä silloin edistyksellisyys tarkoitti.

On otettava huomioon myös eräs ilmeinen mahdollisuus. Vihreiden "suvaitsevaisuus" saattaa olla sittenkin lähinnä elitististä narsismia, joka ei ole kaukana "Täällä Pohjantähden Alla"-kirjan romaanihahmon ruustinna Ellen Salpakarin hysteriaa kun Pentinkulman köyhälistö "äänesti väärin". Vaalien jälkeinen primitiivireaktio viittaa juuri tuohon suuntaan.

Ellenin sijasta Vihreät tarvitsisivat nyt pikemminkin rovasti Lauri Salpakarin tapaista asennoitumista.

Keskisuomalainen

Vihreän aatteen aika on mennyt jo. Aikoinaan hyvän asian eli luonnonsuojelun arvoille rakennettu yhteisö ei vastaa enää aikaansa. Kaikki vastuuntuntoiset puolueet ovat hyväksyneet luonnonsuojelun periaatteisiinsa.

Näitä 5000 ihmisen kerhoja löytyisi Suomestakin useita satoja, eikä ne ole politisoituneet ja hyvä niin.
Politiikan tekeminen on muutakin kuin oman aatemaailman silmitöntä esilletuontia. Täytyisi muistaa mm. sitä osaa kansasta joka ei oikein tule toimeen omillaan joko sairauden, vanhuuden tai työttömyyden vuoksi.

Kannattaisi nyt muuttaa nimeksi vaikka toimeentulopuolue ja alkaisi ajaa vähäosaisten ja vanhusten asiaa. Kun kyse on ihmisestä ei se näy vihreän puolueen porukkaa lainkaan kiinnostavan, lienee luettu liikaa Pentti Linkolan "väestönkasvuoppia" ja alettu pikkuhiljaa toteuttaakin sitä yltiöpäisillä ympäristöveroilla.

Ray

Sekalaista joukkoa ovat, kuten kaikki ihmiset. Hyvä muistutus poliittiselle ja muullekin eliitille, joka ei ole aikoihin oikealla, keskellä eikä vasemmalla välittänyt ihmisten elämästä ja ajatuksista.

Eliitti on keskittynyt omiin projekteihinsa. Eurooppa on jäämässä jalkoihin ja muuttumassa museoksi turisteille. Siksi EU:hun halutaan kaikki ja sille uhrataan kaikki. Kun maailman kartan kääntää toisinpäin, näkee kuinka syrjään Eurooppa on joka suhteessa jäämässä. Eliitti on luonut liittovaltiota pelastaakseen omia etujaan. Tuo projekti on menossa mönkään.

Persut ovat voimakkaimmin sanoneet tukipakettien yhteydessä, että keisarilla ei ole vaatteita. Mönkään menee. Kovaa vauhtia itsekin velkaantuva Suomi on työntämässä päätään silmukkaan. Demarit saavutti torjuntavoiton persujen siivellä sijoittavastuuhöpinöineen

Persujen mukana nousee joku lähes natsi ja rasisti muutaman onnenonkijan lisäksi. Mutta siellä on valtaosin kunnon väkeä. Innokaita, oppimishaluisia ja varmasti vähintään yhtä älykkäitä kuin muissakin puolueissa.

He ovat näyttäneet, että politiikassa voidaan saada jotakin aikaan. Siinä puolueisiin liittymisen syy.

Vihreä aate ja vasemmisto demarien ulkopuolella ei ole marginaali. Ne ovat tärkeitä asioita tämän päivän maailmassa.

Yhden totuuden maailma on kauhukuva. Euroopassa on muitakin ratkaisuja kuin Kataisen toitottama eurooppalaisen eliitin esitys.

Jouko Heyno

Lisää veroja, lisää poliisimiehiä!

Miksi ei ole jo? Syy on ylemmän keskiluokan rajaton kateus. Vartiointiliikkeiden liikevaihdolla saataisiin maahan 7 000 poliisimiestä lisää tallaamaan katuja. Mutta se maksettaisiiin veroilla, ja ylempi keskiluokka maksaa mieluummin 350 miljoonaa vertiointiliikkeille kuin 35 miljoonaa veroa poliisia varten. Poliisistahan on hyötyö myös niille, joilla itsellään ei ole varaa maksaa, ja eihän sellainen nyt sovi.

keke green

Omasta puolestani voin sanoa, että liityin juuri vihreisiin, koska halusin vaikuttaa edes hieman enemmän kuin äänestämällä. Se ääni kun tuntuu täällä savossa menevän hukkaan kun yhtään edustajaa ei mene läpi. Eli kyse ei ole protestista ketään vastaan vaan yritys edistää toimintaa vihreiden arvojen ja erityisesti luonnonsuojelun puolesta.