Maanantai 20.5.2019

Persun armeijaväite tyrmätään: ”Täyttä lumetta”

Luotu: 
21.4.2011 07:30
Päivitetty: 
21.4.2011 07:43
  • Kuva: Puolustusvoimat
    Kuva
    Dragsvikin varuskunnnassa toimiva Uudenmaan Prikaati johti suomalaisruotsalaista FinSwe06-harjoitusta vuonna 2006.
  • Kuva: Ossi Kurki-Suonio / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten tuore kansanedustaja Jussi Niinistö.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija Charly Salonius-Pasternak tyrmää puolustusministerin paikkaa himoavan perussuomalaisten tuoreen kansanedustajan Jussi Niinistön maanpuolustuslinjaukset.

Salonius-Pasternak, joka itse oli Ruotsalaisen kansanpuolueen ehdokas eurovaaleissa 2009, katsoo, että ”edes vaalimenestys ei anna kenellekään oikeutta vähentää maamme puolustuksen uskottavuutta henkilökohtaisen kielipolitiikan takia”.

Jussi Niinistö ihmetytti eilen linjaamalla, että Dragsvikin ruotsinkielisen varuskunnan voisi ensimmäisenä lakkauttaa, koska sen olemassaololle on ”vain kielipoliittisia perusteita”. Tutkija Salonius-Pasternakin mukaan väite on täysin virheellinen ja paljastaa, että Niinistön päätöksenteossa ”uskottava maanpuolustus ei olisi keskeisellä sijalla”.

–Kaikki [ulkomaiset] sotilasasiamiehet ja -naiset --- voivat hyvillä mielin kirjoittaa kotimaihinsa, että Suomen puolustuspolitiikkaa ohjaa tulevaisuudessa mahdollisesti kielipolitiikka, kirjoittaa Salonius-Pasternak Helsingin Sanomien mielipideosastolla torstaina.

”Niinistön väitteet ovat täyttä lumetta”

Salonius-Pasternakin mukaan Dragsvikin varuskunta on ”yksi puolustusvoimiemme tehokkaimmista yksiköistä”: varuskunnassa 1,3 prosenttia puolustusvoimien kantahenkilökunnasta kouluttaa 4,8 prosenttia varusmiehistä, mutta koulutus on silti kiitettävällä tasolla. Tavallisten varusmiesten lisäksi Dragsvikissä koulutetaan muun muassa kansainväliseen yhteistoimintaan erikoistuneita ATU-joukkoja.

–Sieltä valmistuvat osastot ovat erittäin tärkeitä Suomen puolustuksen kannalta. --- Väitteet siitä, että prikaati voitaisiin korvata pataljoonalla Upinniemessä, ovat täyttä lumetta, Salonius-Pasternak lataa.

Salonius-Pasternak kertoo keskustelevansa työnsä puolesta Suomen turvallisuuspolitiikasta myös ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa. Nämä ovat lähes yksimielisesti sitä mieltä, että Uudenmaan prikaatin poistaminen ja Dragsvikin varuskunnan lakkauttaminen laskisivat Suomen puolustuksen uskottavuutta.

Entinen puolustusvoimain komentaja, kenraali Gustav Hägglund kommentoi eilen Jussi Niinistön aloitetta tässä Uuden Suomen jutussa. Poikkeuksellisen vähäsanainen Hägglund totesi, että Niinistö ” ei oikein tästä ruotsista tykkää”.

Myös Dragsvikin varuskunnan päällikkö, Uudenmaan prikaatin komentaja Juha Vauhkonen ihmetteli samassa jutussa Niinistön väitettä siitä, että varuskunnalle ei olisi sotilapoliittisia perusteita.

Jussi Niinistö on perussuomalaisten turvallisuuspoliittinen asiantuntija. Hän toimii Helsingin yliopiston Suomen historian dosenttina ja Maanpuolustuskorkeakoulun sotahistorian dosenttina.

Jaa artikkeli:

Kommentit

tumppi

asiassa suoraan ruotsin säpoa! No, ennen oli stasi ja nyt on joku muu, mutta kaverillehan voi aina kertoa...

"Salonius-Pasternak kertoo keskustelevansa työnsä puolesta Suomen turvallisuuspolitiikasta myös ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa. Nämä ovat lähes yksimielisesti sitä mieltä, että Uudenmaan prikaatin poistaminen ja Dragsvikin varuskunnan lakkauttaminen laskisivat Suomen puolustuksen uskottavuutta."

FSB:ssä/Moskovassa voisivat myös huolestua, jos dragsqviin siirretään itärajalle.

tha

Joo, sehän on aivan helvetin tyhmää että 2 merkittävää Itämeren alueen naapurimaata, joilla ehkä läheisimmät suhteet koko EU:ssa, Suomi ja Ruotsi tekevät yhteistyötä keskenään. Täysin verrattavissa DDR:n tiedustelupalvelun kanssa toimimiseen.

Vähän nyt suhteellisuudentajua...

PT

"
varuskunnassa 1,3 prosenttia puolustusvoimien kantahenkilökunnasta kouluttaa 4,8 prosenttia varusmiehistä, mutta koulutus on silti kiitettävällä tasolla. Tavallisten varusmiesten lisäksi Dragsvikissä koulutetaan muun muassa kansainväliseen yhteistoimintaan erikoistuneita ATU-joukkoja.
"

Mitähän tuossa pitäisi lukea? Jotain prosenttisekoilua ja sitten jotain ATUa. Varmaan jotain tärkeitä asioita molemmat, prosentit ja ATU.

Dragsvikin voi siis minunkin nähdäkseni lakkauttaa ja siirtää toiminnot Upinniemeen.

Itse asiassa koko Puolustusvoimat voidaan tarpeettomina ja aikansaeläneinä lakkauttaa. Aseet voi jakaa kansalaisille, jotka ovat käyneet armeijan. Lentokoneet voi myydä huutokaupalla ja lahjoittaa rahat Afrikkaan tai Kreikkaan.

rughead

Eli kyseessä on jääviys... sama kuin Gustav Hägglund.

Luulisi, että ainoa puolue, joka sai vaalivoiton, ja sen
voiton historiallisella tavalla, on oikeutettu ehdottamaan
myös puolustuspoliittisia linjauksia. Esimerkiksi Jussi
Niinistö on tohtori, ja maanpuolustuskorkeakoulun dosentti.

Eiköhän siinä ole riittävästi teoreettisia perusteita heittää
omia näkemyksiä ilmaan.

Mahjong

Lukikohan se Salonius Palsternakka koko jutun siitä Niinistön fundeerauksesta. Siinä minun mielestäni oli päällimmäisenä ajatuksena se että kaikki varuskunnat on säilytettävä mutta jos jostain on pakko karsia niin sitten Dragsvikin voi lakkauttaa ja vastaavan toiminnan hoitaa Upinniemessä. Omitusta vääristelyä koko ajan, annettais nyt vaan niiden järjestää se hallitus ja sen jälkeen vasta keskusteltais tuloksista kun niitä toimintoja on tehty eikä etukäteen nollata joitain ja nosteta toisia.

olavialho

Kovin on RKP syöntipäällä, kun tarttui heti syöttiin.

Kun Niinistö totesi, ettei varuskuntia tarvitse laukkaut-
taa, mutta jos joku pitäisi lakkauttaa niin se voisi olla
Draksvik.

Heti alkoi voimakas kampanjointi. Seuraavaksi varmaan
Ruotsin puolustumisnisteri toteaa, että tuolla vaaran-
nettaisi Ruotsin ja Pohjoismaiden puolustusta.

Ihmetyttää, että onko ruotsinkielisillä jokin pelko
päällä. Ryhdytään puolustushyökkäykseen, vaikka kukaan
ei hyökännyt.

Tätä mölyä on pitänyt yllä ainoastaan RKP. Vaikuttaa,
ettei heillä ole mitään muuta poliittista sanomaa, vaikka
nyt tarvittaisi kantaa Suomea koskevista asioista.

Professori

Taitaa nyt vain olla niin että Charly väärinkäyttää tutkija-nimikettä, kun esittelee poliittisia ajatuksiaan tutkijan nimikkeellä. Sinänsä en vastusta ruotsinkielisille omaa ruotsinkielistä varusmieskoulutusta; mutta myös Dragsvikin olemassaoloa tulee tarkastella sen sotilaallisesta tarpeellisuudesta käsin. Muut seikat ovat siihen nähden vähämerkityksellisiä.

TeHa

Jussi Niinistö ei ollut lakkauttamassa yhtään varuskuntaa. Uutisissa on kuitenkin jatkuvasti ollut milloin kenenkin taholta ehdotuksia Puolustusvoimien uudistamisesta ja samalla varuskuntien lakkauttamisista, joita on jo tehtykin ilman minkäänlaista meteliä. Nyt kun Perussuomalainen sitten esittää mielipiteensä kahden varuskunnan yhdistämisestä, jos kerran tämänkaltaisia uudistuksia ollaan tekemässä, nousee mahdoton hässäkkä. Uskottava maanpuolustus on kärsinyt jo aikoja sitten ihan ilman Persuja.

Janus

Salonius-Pasternakin logiikalla Pääesikunta ja Maanpuolustuskorkeakoulu lienevät tehottomimpia Puolustusvoimien yksiköitä niiden suuren kantahenkilökuntaprosentin vuoksi.

Syytä olisi kuitenkin kiinnittää huomio olennaiseen. Suomen Merivoimat ei tarvitse kovinkaan paljon varuskuntia. Pienissä varuskunnissa ei ole mahdollisuuksia tehokkaaseen koulutusyhteistyöhön Merivoimien eri aselajien kesken. Henkilökohtaisesti siirtäisin ennemmin Upinniemen toiminnot Pansioon ja Dragsvikiin, mutta siirto toisinkin päin olisi täysin järkevää.

Kielikysymys vaikuttaa tässä yhteydessä kuitenkin siltä tärkeimmältä kummajaiselta. Samasta syystähän Itä-Suomessa Joensuun ja Kuopion yliopistot pystyttiin yhdistämään mutta Helsingissä on kaksi kaupallisen alan yliopistoa joilla on jopa kaksi erillistä kirjastoa 200m päässä toisistaan. (!)

Tynkä-Karjalan Antti

Charly Salonius-Pasternak edustaa niitä valtapiirejä, jotka ovat nousseet vastustamaan suomalaisten äänestäjien vaaleissa osoittamaa tahtoa ja halveksivat sitä.

On ollut jo jonkun vuoden selvää, että varuskuntaverkkoa Suomessa tullaan edelleen supistamaan. Se on fakta.

Uudenmaan Prikaatin alasajo heikentää vähiten maamme puolustusvalmiutta ja se on pääosin korvattavissa vahvistamalla valmiusyhtymä SlMpA:n ja pääkaupunkiseudun puolustajan KaarJR:n toimintaedellytyksiä. Myös faktaa.

Toinen lakkautusuhan alla oleva varuskunta on Keski-Suomessa Keuruulla sijaitseva Pioneerirykmentti. - Suomi luopuu maamiinoista ja pioneeriaselajin kouluttajasta? Rakentajat taas koulutetaan ammatti(korkea)kouluissa?

Kielipoliittisten syiden lisäksi UudPr:n olemassaoloa puoltaa aluepoliittiset syyt - tosin vähemmän kuin esim. Pohjois-Karjalassa. Siellä on myös todellinen tarve korkean valmiuden suojajoukkoprikaatille.

arvelee Tynkä-Karjalan Antti
asevelisosialisti /SDP

Vyötiäinen

Tutkija tietoisesti kääntää asian väärinpäin. Dragsvikin perustaminen oli ALKUJAAN juuri kielipolitiikkaa.

Miksi suruilla pitäisi olla oma varuskunta, kun ei ole vankilaakaan?

Eli Niinistö halusi vain lopettaa kielipolitiikan Suomen armeijassa. Kaikki MUUT vähemmistöt menevät yheteisiin varuskuntiin.

Svekotutkija jatkaa tuttua svekoperinnettä, jossa pokkana valehdellaan kansalaisille, jotta surujen etuoikeudet pysyisivät voimassa.

tarkkailija-vm59

...että maanpuolustukseen varattuja määrärahoja käytetään kasvavassa määrin muuhun kuin varsinaiseen päätarkoitukseen - maanpuolukseen. Piirongin laatikossa on tallella sotilaspassini. Siinä ei mainita mitään siitä, että Suomen maanpuoluksen oleellinen osa on somalilaisten merirosvojen jahtaaminen Adenin lahdella.

Maanpuolustuksemme on epäilyttävällä tavalla ajautunut idealistiselle maailmanparannuslinjalle. Hintana on se, että todellinen maanpuolustus (Suomen puolustus) on kärsinyt määrärahojen leikkaamisesta. Lisäksi kuva maanpuolustuksesta on hämärtynyt poliittiselta eliitiltä. Sitoutuminen kaukaisiin konflikteihin on Suomen ulkopoliittisen eliitin leikkimistä isojen poikien hiekkalaatikoilla. Pidän nykyistä suuntausta hyvin arvelluttavana.

Allekirjoittanut

Merirosvojahdissa pitäisi ottaa uudelleen käyttöön vanhat hyväksikoetut konstit, eli merirosvot määritellään lainsuojattomiksi, jotka hirtetään tavattaessa raa'an nokkaan ilman oikeudenkäyntiä. Ulapalla seilaaville laivoille tulisi määritellä suojavyöhyke, johon on pääsy vain viranomaisilla ja suojavyöhykkeelle tunkeutujat määritellään automaattisesti merirosvoiksi. Merellä ei ole mitään syytä tulla paria sataa metriä lähemmäksi seilaavaa kauppa-alusta, ellei ole kyse viranomaistarkastuksesta, luotsaamisesta tai haverista.

Mila F

Tuommoisia minäkin olen ajatellut ja viimeksi tänään, kun kuulin, että merirosvot pitääkin vapauttaa. Miksi suomalaiset siellä sitten ovat, jos kiinniotetuille ei ole olemassa minkäänlaista seuraamusjärjestelmää. Selvisi vain, että koko operaation suunnittelu on ollut olematon. Toivottavasti rosmoista otettiin kuvat ja sormenjäljet, jotta eivät ole seuraavassa hetkessä tulossa meille pahaa maailmaa pakoon.

Näin naisena ja sotilasasioihin kouluttamattomana sanoisin, että naisten vapaaehtoinen maanpuolustus on onneksi kasvattanut suosiotaan. Siihen ei tarvita lainmuutoksia eikä pakkoja, sillä motivoituneet lähtevät vapaaehtoisesti mukaan iästä riippumatta. Hätätilojen ja poikkeusolojen kannalta naiset ovat jo hyvin kouluttautuneita.

Sen sijaan siviilipalveluksen valinneille lusmuille en näe mitään oikeutusta. Ellei armeija maistu, pitäisi tilalla olla hyvinsuunniteltu siviilikriisinhallinnallinen koulutus. Minä näkisin hyvänä, että koko ikäluokka naisia ja miehiä saisi jonkinlaisen maanpuolustuksellisen koulutuksen valinnan mukaan: Joko sotilaallisen tai kriisinhallinnallisen tukitoimineen. Ajatukseni lähtee siitä, että jokaisella naisella ja miehellä olisi oma paikkansa kaikenlaisten meitä mahdollisesti kohtaavien kriisien hoitamisessa, jotta tilanteen päällä ollessa ei tarvitsisi kuin ilmoittautua ja siirtyä tehtäviinsä.

Tynkä-Karjalan Antti

Kenraali reservissä ymmärsi olla kommentoimatta ns. "suuren puolueen" kansanedustajan ja sen tarjoaman ministerikanditaatin arvioita tämän hallinnonalan kysymyksissä.

Se on viisautta. - Samaa en voi sanoa kommodori Juha Vauhkosen kommenteista.

PS. Mikäli puolustusministerin salkku tulee perussuomalaislle, tämä tullee olemaan eräs kynnyskysymys.

Siksi ihmettelen RKP:n halua ottaa matsi Perussuomalaisten kanssa lähes asiassa kuin asiassa. Rahalla on ilmeisesti totuttu saamaan tahto läpi. - Nyt on aika katsoa, onko niin.

Heimo Hakala

Yhteistyössäni lakimies Janne Laakkosen kanssa 9.3.2011 julkaistu kannanottomme uudelleen:

Uudenmaan Prikaati (Nylands Brigad) Dragsvik´issa tulee jatkossakin säilyttää ruotsinkielisenä joukko-osastona. Viime sodissa oli suomenruotsalaisilla sotilailla Tali-Ihantalan taisteluissa ratkaiseva rooli maamme itsenäisyyden turvaamisessa. Yleinen asevelvollisuus on paras ja kustannustehokkain keino taata maamme vapaus ja turva myös nyt ja tulevaisuudessa. Myöskään maamme maantieteellinen sijainti ei salli turvaksi liian pientä armeijaa.

Suurin osa Suomen ruotsinkielisistä asevelvollisista suorittavat varusmiespalveluksensa Uudenmaan Prikaatissa, ainoassa ruotsinkielisessä varuskunnassamme. Lakimiehenä (Laakkonen) ja upseerina (Hakala) haluamme painottaa, että myös tulevaisuudessa on taattava ruotsinkielisillemme mahdollisuus suorittaa kansalaisvelvollisuutensa omakielisenä ja juuri Raaseporin Dragsvik´issa.

Lainsäädäntömme ei sinänsä edellytä, että koulutus ruotsinkielisenä tulee tapahtua Dragsviki´issa.
Lait edellyttävät, että ruotsinkielinen koulutus tulee antaa Suomessa. Jopa eräät suomenruotsalaiset poliitikot vaativat koulutuksen siirtämistä muualle. Siihen emme voi suostua. Uudenmaan Prikaati on Raaseporissa hyvin merkittävä työnantaja. Prikaati on myös perinnerikas Suomen ruotsinkielisen kulttuurin ja yhteishengen tyyssija.

Uudenmaan Prikaatin päätehtävä on kouluttaa sotilaita turvaamaan maatamme saaristo- ja rannikko-olosuhteissa. Saaristomme asukkaat ovat suurelta osin ruotsinkielisiä. Siksi ruotsinkielinen varuskunta Dragsvik´issa on luonteva ratkaisu edelleenkin. Prikaati on myös tärkeä osapuoli kansainvälisessä turvallisuusyhteistyössämme erityisesti Ruotsin kanssa.

Ruotsi on juuri luopunut yleisestä asevelvollisuudesta ja tukeutuu nyt ammattiarmeijaan. Sen seurauksena on syntynyt taloudellisia ongelmia, koska ammattiarmeijan ylläpito on hyvin kallista. Yleinen asevelvollisuus Suomessa on edelleen turvallinen ja kustannustehokas jopa ainoa keino
puolustautua uskottavasti maamme maasto- ja vesistöolo-suhteet huomioon ottaen. Kun Ruotsi aloitti asevelvolli- suusarmeijansa alasajon 1980-luvulla, lakkautettiin ensimmäisenä Pohjois-Ruotsissa toiminut joukko-osasto, joka antoi koulutusta asevelvollisille suomenkielellä. Tällaista mallia ei Suomessa tule noudattaa ?

Uudenmaan Prikaatilla on myös laajemmin suomenruotsalai-suudelle ja maamme kaksikielisyydelle tärkeä asema yhdistävänä lenkkinä. Prikaatissa kohtaavat länsiuusmaalai-set, itäuusmaalaiset,pohjanmaalaiset ja helsinkiläiset kuten myös monet ulkomailta varusmiespalvelukseen saapuvat
ikätoverit. Syntyy kontakteja, ystävyyspiirejä ja tulevaisuuden verkostoja, joilla kaksikieliselle
kansanosallemme on suuri merkitys. Myös hyvin monet suomenkieliset ammattisotilaat (esim.Hakala) ja myös siviilityöntekijät ovat palveltuaan Dragsvik´issa saaneet vankan ruotsinkielen taidon.

Raaseporissa on säilynyt myös lujana monet sotilaalliset tavat, tottumukset ja traditiot, jotka kuuluvat sinne edelleen. Uudenmaan Prikaati on yhteinen asiamme! Toivomme että kaksikielisyys myös turvallisuuspolitiikassamme säilyy. Suomenruotsalaisten nuorten naisten ja miesten
käsissä on Prikaatin tulevaisuus. Palvelupaikka Dragvik on tärkeä osa kaksikielisyyttämme.

Heimo Hakala

Yhteistyössäni lakimies Janne Laakkosen kanssa 9.3.2011 julkaistu kannanottomme uudelleen:

Uudenmaan Prikaati (Nylands Brigad) Dragsvik´issa tulee jatkossakin säilyttää ruotsinkielisenä joukko-osastona. Viime sodissa oli suomenruotsalaisilla sotilailla Tali-Ihantalan taisteluissa ratkaiseva rooli maamme itsenäisyyden turvaamisessa. Yleinen asevelvollisuus on paras ja kustannustehokkain keino taata maamme vapaus ja turva myös nyt ja tulevaisuudessa. Myöskään maamme maantieteellinen sijainti ei salli turvaksi liian pientä armeijaa.

Suurin osa Suomen ruotsinkielisistä asevelvollisista suorittavat varusmiespalveluksensa Uudenmaan Prikaatissa, ainoassa ruotsinkielisessä varuskunnassamme. Lakimiehenä (Laakkonen) ja upseerina (Hakala) haluamme painottaa, että myös tulevaisuudessa on taattava ruotsinkielisillemme mahdollisuus suorittaa kansalaisvelvollisuutensa omakielisenä ja juuri Raaseporin Dragsvik´issa.

Lainsäädäntömme ei sinänsä edellytä, että koulutus ruotsinkielisenä tulee tapahtua Dragsviki´issa.
Lait edellyttävät, että ruotsinkielinen koulutus tulee antaa Suomessa. Jopa eräät suomenruotsalaiset poliitikot vaativat koulutuksen siirtämistä muualle. Siihen emme voi suostua. Uudenmaan Prikaati on Raaseporissa hyvin merkittävä työnantaja. Prikaati on myös perinnerikas Suomen ruotsinkielisen kulttuurin ja yhteishengen tyyssija.

Uudenmaan Prikaatin päätehtävä on kouluttaa sotilaita turvaamaan maatamme saaristo- ja rannikko-olosuhteissa. Saaristomme asukkaat ovat suurelta osin ruotsinkielisiä. Siksi ruotsinkielinen varuskunta Dragsvik´issa on luonteva ratkaisu edelleenkin. Prikaati on myös tärkeä osapuoli kansainvälisessä turvallisuusyhteistyössämme erityisesti Ruotsin kanssa.

Ruotsi on juuri luopunut yleisestä asevelvollisuudesta ja tukeutuu nyt ammattiarmeijaan. Sen seurauksena on syntynyt taloudellisia ongelmia, koska ammattiarmeijan ylläpito on hyvin kallista. Yleinen asevelvollisuus Suomessa on edelleen turvallinen ja kustannustehokas jopa ainoa keino
puolustautua uskottavasti maamme maasto- ja vesistöolo-suhteet huomioon ottaen. Kun Ruotsi aloitti asevelvolli- suusarmeijansa alasajon 1980-luvulla, lakkautettiin ensimmäisenä Pohjois-Ruotsissa toiminut joukko-osasto, joka antoi koulutusta asevelvollisille suomenkielellä. Tällaista mallia ei Suomessa tule noudattaa ?

Uudenmaan Prikaatilla on myös laajemmin suomenruotsalai-suudelle ja maamme kaksikielisyydelle tärkeä asema yhdistävänä lenkkinä. Prikaatissa kohtaavat länsiuusmaalai-set, itäuusmaalaiset,pohjanmaalaiset ja helsinkiläiset kuten myös monet ulkomailta varusmiespalvelukseen saapuvat
ikätoverit. Syntyy kontakteja, ystävyyspiirejä ja tulevaisuuden verkostoja, joilla kaksikieliselle
kansanosallemme on suuri merkitys. Myös hyvin monet suomenkieliset ammattisotilaat (esim.Hakala) ja myös siviilityöntekijät ovat palveltuaan Dragsvik´issa saaneet vankan ruotsinkielen taidon.

Raaseporissa on säilynyt myös lujana monet sotilaalliset tavat, tottumukset ja traditiot, jotka kuuluvat sinne edelleen. Uudenmaan Prikaati on yhteinen asiamme! Toivomme että kaksikielisyys myös turvallisuuspolitiikassamme säilyy. Suomenruotsalaisten nuorten naisten ja miesten
käsissä on Prikaatin tulevaisuus. Palvelupaikka Dragvik on tärkeä osa kaksikielisyyttämme.

P Punakuono

Niinistön esiintulo on ainoastaan kielipoliittinen.
En ymmärrä mitä säästöjä Uudpr:n siirtäminen Upinniemeen toisi,paitsi jos prikaati supistettaisiin pataljoonaksi,mutta se taas on puolustuspoliittinen päätös.
Uudpr:lla ei ole päällekkäisyyksiä muiden varuskuntien kanssa,vain Uudpr kouluttaa merijalkaväkeä l.Rannikkojääkäreitä.
Porkkala ei olisi edes merialueellisesti sopiva.Laaja,tiheä ja sokkeloinen,karikkoinen saaristo puuttuu.Ampuma-alueet puuttuvat,Uudpr:lla on Syndalen 20 km:n päässä.
Kannattaa tutustua vaikka näihin PV:n sivuihin,Uudpr ei ole korvattavissa ja siirtokin on rahan tuhlausta.
http://www.puolustusvoimat.fi/fi/

vinbju

näyttää kuitenkin olevan se kapiaisten suurin synti. Itäistä kalustoa tuhotaan eikä ole vara ostaa NATO-yhteensopivaa Suomessa käyttökelpoista kalustoa, joten vähennetään varusmieskoulutusta, kertausharjoituksia, poistetaan Iglat, Sergeit, sitten valitetaan, ettei voida kouluttaa kun ei ole kalustoa. Näiden kalliiden, yhdellä iskulla tuhottavien ohjuspattereiden sijaan perusolkapääohjus (Grom) lähitorjuntaan, sergeit hekotorjuntaan, kansalliskaaderit pitkin maata, miinat, antavat meille epäsymmetriseen sodankäyntiin vahvan perustan - ei Suomi koskaan voi hyökätä, mutta sissipuolustus meille sopii ja muualla käytyjen sotien perusteella myös toimii. Teknoarmeija ei pärjää muualla kuin tietokonepeleissä.

ksr

Charly Salonius-Pasternak yrittää kääntää asian päälaelleen. Alkuperäinen kommentoija halusi nimenomaan, että puolustusvoimia ohjataan puolustuksellisista ei kielipoliittisista tarpeista.

"Sieltä valmistuvat osastot ovat erittäin tärkeitä Suomen puolustuksen kannalta. --- Väitteet siitä, että prikaati voitaisiin korvata pataljoonalla Upinniemessä, ovat täyttä lumetta, Salonius-Pasternak lataa."

Suomessa on jo lakkautettu lukuisia joukko-osastoja. Kaikkien niiden yhteydessä olisi voitu esittää Salonius-Pasternakan parahdus. Dragsvik on säilynyt, vaikka sitä puolustuksellisesti tärkeämpiä yksiköitä on lakkautettu. Miksi? - kielipoliittisista syistä. Kielipolitiikka on jo siis tähän mennessä vaikuttanut kielteisesti maamme puolustukseen.

setvertti

Ei persut nyt sentään kaikkea määrää, vaikka voittivat. Huono peruste kuitenkin pitää yllä varuskuntaa kielipoliittisin perustein oli sitten mitä kieliryhmää hyvänsä. Mitenhän esim. muukalaislegioonassa. Urheilu lienee kyllä hyvä syy, koska ei nykynuoriso jaksa juosta kuin korkeintaan sairastuvalle.
Asevelvollisuus säilytetään, ohjelmaa ja palvelusaikaa tiivistetään, aseistusta nykyaikaistetaan ja ammattilaisten osuutta laajennetaan harkiten. Ei kuitenkaan esikuntaportaassa. Mahtaisiko asevelvollisuus tulla kalliimmaksi, jos olisi kaksi jaksoa. Ensin olisi tämä "varhaisnuorisojakso" ja sitten 30-40v "aikuisjakso". Nuorisojaksolla tahtoo olla elämä pelkkää v:tä ja p:tä, eikä suhtauduta oikein vakavasti koko touhuun. Kun on vain tämä ensin mainittu osa, koko homman voi unohtaa loppuiäksi.

Mila F

Minä olen kokoomuslainen ja minun mielestäni persujen vahvuus on hyväksikoetellussa arvopohjassa. Eiköhän Kokoomuksen ja Perussuomalaisten välillä sen vuoksi ole ihan merkittävä yhteys.

Tietysti on olemassa arvopohjaltaan rappeutuneita kokoomuslaisia ihan samalla tavalla kuin rappio on levinnyt muissakin puolueissa.

Pidä sinäkin kokoomuslaisia yksilöinä ihan niinkuin perussuomalaisetkin ovat. Emme ole samasta muotista kukaan.

salakankee

pois sieltä Agfa-Kanistanista, joka syö rahaa hullun lailla.
Toinen juttu olis säästää muista sodista, eli ei mennä Libyaan! Rahojen polttamista.
Somali-merirosvojen jahtaaminen on kanssa yhtä tyhjän kanssa, nyt ne jätkät kuitenkin lasketaan vapaaksi, ja mitä se maksoi! Miljoonia! Kohta ne on takaisin merellä saalistamassa uusia laivoja, ei siitä loppua tule muuten kuin että pannaan ne jätkät aina lankulle kun kiinni saadaan! Hainmuonaa!

space

Miksi jonnekin perus-persu-Suomeen vedetään teitä ja rautatiekiskoja? Tarvitseeko niitä oikeasti kovin moni? Onko niiden sijoittelu harvaan asutuihin metsiköihin vain aikansa elänyttä aluepolitiikkaa? Siellähän asuu vain porukkaa joka osaa vain yhtä kieltä, joten kyseessä saattaa olla jopa kielipolitiikka. Miksi niitä teitä ei voisi jättää kokonaan ilman hoitoa, varsinkin kun ne rahoitetaan etelä-suomalaisten rahoilla?

Kun nyt aletaan säästökohteita etsimään, niin veikkaan että niitä löytyy persu-Suomesta vaikka pilvin pimein.

Mila F

Mitä hyvää on koitunut demari-vihreästä ihmisten kasaamisesta pääkaupunkiseudulle? Asuntojen ja tonttien hinnat ovat huutokaupattavissa eikä kenelläkään - edes keskituloisella - ole hintatason vuoksi varaa asua täällä tai muuttaa tänne. Mitä hyvää siitä on koitunut?

Meillä on käytössämme harvaanasuttu Suomi ja sitä myötä jokaisen unelma: Oma pikku mökki kera mansikkamaan. Miksi tuosta unelmasta olisi syytä tinkiä? Ihminen on kuitenkin onnellisin silloin, kun saa valita asuinpaikkansa ja -tapansa itse.

Moni nuori, kuten omat lapsenikin aikoinaan, haluaa elää ravintoloiden ja elokuvien ja tapahtumien lähellä. Sitä vaihetta kestää vuosissa hyvin vähän - suurinpiirtein opiskeluajan. Kun perustetaan oma perhe ja saadaan lapsia, alkavat ojanpientareiden pajupusikot ja elintila hyvine oloineen muistua mieleen. Jo Mäntsälän korkeudella - jonne ulottuu eräs Z-junan etappi - alkaa olla lapsiperheistä tunkua. Turhaa panostustako raiteisiin?

TiuskeaRakki

Itseäni lähinnä tympii kielipoliittisessa keskustelussa juuri tuommoinen vastapuolen persoonalla spekulointi ja koko asian ohittaminen hymistelemällä "kielten osaamisesta yleensä".

En tosiaankaan ole kateellinen kenellekään ruotsinkieliselle, mutta pakkoruotsin puolustajien argumentit nyt vaan ovat todella heikkoja, ja takana on pelkästään puhdas halu omia kaikki ihmiset ensisijaisesti ruotsin puhujiksi, jotta oman egon tarpeet tulisi tyydytettyä. Pakkoruotsittajilla ihan oikeasti on oma agendansa kielipolitiikassa, ja siihen saa puuttua ja sitä saa kritisoida, vaikka joskus tuntuu siltä että tämä on yksi pyhimpiä lehmiä mihin olen koskaan törmännyt.

En todellakaan ole ylpeä siitä, että kuulun maailman ainoaan väestöön, jolle "useiden kielten puhuminen" on sama asia kuin tietyn porukan kieli-ideologian pakollinen ensisijainen noudattaminen, ennenkuin minun edes sallitaan harkita muualle suuntautumista. Tämän pikku jutun tajuaminen on jostain syystä niin valtavan vaikeaa pakkoruotsittajille.

tubbis

Minä kannatan Niinistön ehdotusta. Kerrankin on järki mukana näissä päätöksenteoissa, ei mikään vanha lehmänkauppa. Järki tuntuu olevan mukana monesti noissa PerusSien mielipiteissä muutenkin, ei ideologia. Tuntuukin, että Perussuomalaiset on Suomen ainut rationaalipuolue.

Vieras mies

Puolustusvoimat ei tässaä yhteydessä ole kertonut kantaansa Uuudenmaan Prikaatin suhteen, mutta aimemmin kyllä puolustanut prikaatin asemaa ja olemassaoloa.

Olisi mielenkiintoista lukea mitkä ovat ne asiaperusteet, jotka tukevat prikaatin lakkauttamista. Väitän ettei yhdelläkään tänne kirjoittaneista ole mitään tietoa prikaatin todellisesta merkityksestä rannikkomme puolustamisen kannalta. Kieliriita on sokaissut kirjoittajat siinä määrin, että järki on kaikonnut.

Tynkä-Karjalan Antti

"Väitän ettei yhdelläkään tänne kirjoittaneista ole mitään tietoa prikaatin todellisesta merkityksestä rannikkomme puolustamisen kannalta. Kieliriita on sokaissut kirjoittajat siinä määrin, että järki on kaikonnut."

Tämä on pelkkä väite - ja ei ole sitä paitsi totta.

Kun on aikoinaan palvellut 20 vuotta varuskunnassa, josta on lähtenyt kolme (3) joukko-osasto, niin on pakosta muodostunut kompetenssia arvioida aihetta.
- Ei RA-joukko-osastolla mitään avaruusteknologiaan tai tähtitieteeseen liittyviä valmiustehtäviä ole.

1) KarTR, UudRakP ja LaprSP.

osmo-virta

Kuuntelin eilen ip. matkalla sattumoisin autoradiota, jossa haastateltiin Niinistöä. Tiivistettynä hän oli tätä mieltä:
- ei lakkauteta mitään mutta jos on pakko niin Dragsvik
- Hornet-Libya ratkaisu oli oikein
- somalimerirosvojen pyydystäminen Pohjanmaalla oli typerä temppu, nekin rahat olisi voinut suunnata maan reserviharjoitusmeneoihin
- Suomeen ei palkka-armeijaa
- Suomi ei halua NATOON

Voiko näistä kukaan järkevä olla eri mieltä? Ruotsinkielisille voidaan perustaa Upinniemeen oma komppania, jos on tarve. Vai tarvitaanko edes komppaniaa? Riittääkö vahvistettu joukkue?

Kysyä sopii, jos ei Dragsvik, mikä sitten?

jarimyntti

Niinistön tiedot riittävät mitä mainioimmin
puolustusministerin tehtävään.

Avaus oli selkeä, ei mitään liturgiaa jossa
asia häviää.

On syytä tavoitella KarPr:n tapaisia, suomalaisittain
suuria, varuskuntia. Kustannustehokkuus ja koulutus
on siellä parhaimmillaan. Kaikki maavoimien toiminnot
samassa paikassa.Meille reserviläisille ja vapaaehtoisen
maanpuolustuksen harrastajille tuollainen varuskunta antaa
mitä parhaimman toimintaympäristön ja -tuen.

Vieras mies

Mikä oiva ajatus ja neronleimaus! Sieltä KarPr:stä käsin sitten harjoiteltaisiin 1500 km pituisen rannikon puolustamista ja maihinousujen torjuntaa. Kas kun ei samalla vaivalla siirretä laivastoa Saimaalle ja Ilmavoimia Enontekiöön. Itse olen aina kuvitellut, että pitkän rannikkomme ja lukuisten saariemme puolustanut vaatii eritysiosaamista ja osin -aseistusta, mutta olinkin väärässä!

jarimyntti

"On syytä tavoitella KarPr:n tapaisia" = ymmärrä lukemasi!

Ei "vihollinen" edes huomaa jos po.pikkuvaruskunta poistuu
kartalta.

Rannikkopuolustuksen luonne on muuttunut....vrt.aiempi
toimi Kotkassa.
Tästä aiheesta löytyy kaikille tietoa avoimesta netistä tai alan avoimista julkaisuista.

Kielikysymyksellä ei ole sijaa tässä mahdollisessa, järkevässä, saneerauksessa.Ruotsinkielisille löytyy palveluspaikka muualta.

Tynkä-Karjalan Antti

"Mikä oiva ajatus ja neronleimaus! Sieltä KarPr:stä käsin sitten harjoiteltaisiin 1500 km pituisen rannikon puolustamista ja maihinousujen torjuntaa."

Ei UudPr:llä ole mitään 1500 km:n rannikonpuolustusvelvoitetta.

- Se on normaali rauhanajan joukko-osasto, jossa koulutetaan varusmiehiä ja reserviläisiä, sekä suunnitellaan tietyt perustamistehtävät että näiden joukkojen 1. taistelutehtävät jne huollolliset valmistautumiset, varaukset ja varautumiset. Tarvittavat YT-sopimukset laatinee SlMpAE (tai MerivE).

pur

Niinistöllä on puurot ja vellit erittäin pahasti sekaisin. Hän toimii kyllä Maanpuolustuskorkeakoulussa, mutta hän istuu mysö Suomalaisuuden liiton hallituksessa, ja sen yhteisön näkyvin puolihan on vastustaa ruotsin kieltä kaikissa ilmenemismuodoissaan.

Tässä Dragsvik- kysymyksessä Niinistöä närästää nimenomaan ruotsin kieli. Yllättävänkin nopeasti Suomalaisuuden liiton kantoja aletaan edistää politiikassa - liittohan on 90% perussuomalaisten soluttama järjestö, johon itse asiassa on kerätty persujen äärioikeistosiipi toteuttamaan yksikielistä ja yksimielistä, fasisitista Suomea sotilaiden johdolla. Heil Hitler!

Matti O Koskela

Eihän tässä ole kyse mistään kustannussäästöistä eikä puolustuspoliittisista kysymyksista. Kyse on ihan puhtaasti suomalaiskansallisen identiteetin skarppauksesta.

Tottakait Suomen ruotsalaiset puolustavat Tammisaaren kielipoliittista linnakettaan viimeiseen mieheen. Ekenäs on muutoinkin oikein bättrefolkin ankkalammikko, jota sisäänpäin lämpiävä varuskunta täydentää.

Enemmänkin lienee kysymys antaa Thorssille ja muille pakkoruotsittajille näpäytys ja opetus, miten vuosisatoja viipynyt kotouttaminen hoidetaan hyvin ja humaanisti, hajauttamalla poikansa suomalaisiin varuskuntiin.

Myös Bild saisi keskittyä ihan tosissaan svedujen omiin sokeisiin pisteisiinsä ja pikimmiten alkaa järjestämään kunnollista suomalaista opetusta kouluihinsa.

tarkkailija-vm59

"Kyse on ihan puhtaasti suomalaiskansallisen identiteetin skarppauksesta."

Kyse on nimenomaan puolustusvoimien tulevaisuudesta. Uhraammeko osan puolustusvoimien kehittämisestä säilyttämällä jonkin tietyn varuskunnan? Saammeko varuskuntien lakkauttamisilla todellisia säästöjä?

Suomalaisella "nationalismilla" ei ole näiden peruskysymysten kanssa mitään tekemistä jollei maanpuolustusta sitten mielletä nationalismiksi.

Matti O Koskela

No mistä muusta tässä on kysymys, kun Niinistö itsekään ei miellä esittämänsä asian koskevan sotilaspolitiikan kysymyksiä. Hän lienee asiantuntemuksen huipulta ja vielä Persu. Ja kun joka tapauksessa varuskuntia / -kunta tullaan lakkauttamaan.
Kyse todellakin on puolustusvoimien tulevaisuudesta. Jäljelle jää vain sohaisu kielipolitiikkaan, josta jotkut tahot, tapansa mukaan, vetävät vainoharhaisesti heti herneen nenäänsä.

Partiohavyton

Meitä natotetaan ja pitää onneksi natottaa. Myös Tarja Halonen natottaa. Varuskuntia ei saa lakkauttaa ja puolustusmäärahoja pitää korottaa sovitusti. Perussuomalaiset ovat haluttomia lakkauttamaan yhtään varuskuntaa. Kokoomuksen tulee jatkuvasti edelleen muistuttaa Naton tärkeydestä. Yhteensopiva Suomi on tärkeä Naton osa. Meillä ovat käytettävissämme kaikki vapaan maailman aseet ja osaaminen. Ei koskaan yksin. Ruotsi ja ruotsinkieli ovat tärkeitä. Perussuomalaiset ovat tämän vuoksi jatkuvasti puhuneet paljon määrärahojen tärkeydestä. Puolustusmäärärahoja pitää sovitusti korottaa. Suomi tukee luonnollisesti Natoa ja YK:ta. Kohti osoitettua päämäärää. Paavo Väyrynen putosi. Jarmo Korhonen ei päässyt. Stubb on hyvin suosittu. Kaikkia tarvitaan hävittämään paha. Perussuomalaiset nimenomaan sanoivat selvästi ääneen, etteivät kannata varuskuntien lakkauttamista!

arch stanton

Dragsvikin lopettamista on mietitty jo pitkään. Siinä ei ole mitään kielipolitiikan kanssa tekemistä. Armeija tarvitsee rakenteellisia uudistuksia, ja isoja sellaisia.

Suomessa pitäisi säilyttää ainoastaan Parola sekä valmiusprikaatit (porin prikaati, kainuun prikaati ja karjalan prikaati). Kaikki muut pitää lakkauttaa, ja niiden toiminta pitää siirtää kyseisille paikkakunnille. Tällä tavalla tulee riittävästi säästöjä. Ennen vaaleja mikään puolue ei uskaltanut ottaa asiaan kantaa. Varuskunnat ovat aluepoliittisesti arkoja asioita, mutta isoja muutoksia on tehtävä.

tarkkailija-vm59

Vinoutumalla on pitkät perinteet. Yhteiskunnan muutokset ja aseteknologian huima kallistuminen pakottavat irrottautumaan lopulta kokonaan varuskuntien aluepoliittisesta kytkennästä. Tässäkin asiassa olisi palattava lähtöpisteeseen ja asetettava kysymys: mitä varten varuskunnat ensisijaisesti ovat.

Mikkelin varuskunta lakkautettiin. Ei kukaan silloinkaan vastustanut päätöstä perustellen että Martolan 2.D ja eteenkin sen nyrkki - Ehrnroothin JR 7 olivat ratkaisevassa asemassa Siiranmäen taisteluissa sekä Vuosalmi-Äyräpäässä.

Katsokaamme tulevaisuuteen.

joniv

Siis ihan oikeesti uuden suomen toimittajat?

"Persun armeijaväite..."

Meinaatteko te seuraavat neljä vuotta otsikoida joka ainoan persu-uutisen aloittamalla PERSUN sejase? Milloin Minkki-marin sanomiset otsikoidaan KELULIN sejase tai vaikka Wallinin Stefun sanomiset HURRIN sejase ja jne loputtomiin.

Persu ei muuten oli mikään virallinen nimike vaan samanlainen kansanomainen pilkkanimitys kuin (leikkikäämme tunnista puolueet leikkiä) kepulit, hurrit, piiperöt, hihhulit, puniikit, hyysärit, lahtarit ja näitähän riittää.

Saman tien voisitte reilusti kertoa, miksi otsikot ovat niin hanurista? Itse epäilen syyksi sitä, että mainostajille pitää olla näyttää lukuja klikkauksista.

jarimyntti

Onko näiden sivujen takana ihan oikea toimittaja?

Mie kun luulin, että vetovastuun saa viikoksi se, kuka aiheuttaa kommenteillaan eniten hämmennyksensekaista ihmetystä.
Olen kovasti ainakin yrittänyt. Ja vaimokin yrittää neuvoa
pilkkusäännöissä,,,,,

Onko toimittajanvaihtopäivä lauantai?

PenttiPaalanen

Aika yksinkertainen perustelu ruotsinkieliselle varuskunnalle on, että Suomessa on ja tulee olemaan ruotsinkielisiä, jotka haluavat puolustaa Suomea. He ovat osa Suomea. Heistä osa on täysin ruotsinkielisiä, osaavat enemmän englatia kuin suomenkieltä. Pitääkö tästä ruotsinkielestä tehdä valtava ongelma, isompiakin asioita pitää ratkoa aivan lähitulevaisuudessa.

PenttiPaalanen

Näitä Niinistöjä näyttää nyt olevan enempi ja vähempi. ainakin median kannattaisi pitää huolta kuka niinistö on kyseessä. Puhuuko vihreä Niinistö, Kokoomus Niinistö, vai Persus Niinistö.

Koba

Olen samaa mieltä Portugalin sosialistin, Mario Soaresin kanssa Suomen nykyisestä tilanteesta. Samalla hän näpäytti mm. Jutta Urpilaista. Lainaus YLE:n jutusta:
"Tällä viikolla arvostettu veteraanipoliitikko Mario Soares kommentoi pettyneesti Suomen ja Euroopan tapahtumia. Paluuta tekevät nationalismi ja itsekkyys, hän pahoitteli. Hänen mukaansa solidaarisuuden puute leimaa nyt EU:ssa vahvoja, "sekä ei niin vahvoja - kuten Suomea, joka tänään on äärikonservatiivinen", hän kirjoitti.

Sosialisti Soares, Portugalin entinen pääministeri ja presidentti, muisteli ystäväänsä, Suomen edesmennyttä pääministeri Kalevi Sorsaa.

"Vertailen keskenään hänen jalomielisyyttään ja niitä kääpiöitä, jotka tänään haluavat hallita Suomea, heidän eettisiä arvojaan ja vihamielisyyttä Portugalia kohtaan - mikä valtava ero!".

Mila F

Kalevi Sorsa on jo tunnistettu Suomen KGB-STASI-suurlähettilääksi, joten ilmeisesti tutkimus pitäisi ulottaa myös sosialisti Mario Soaresin tekemisiin. Eikös towerit jakaneet kaiken salaisen tiedon tuolloin?

Jos rypisimme rahassa, voisimme nostaa kuiville vaikka kaikki maailman taloudet, jotka ovat ryssineet itsensä. Mutta meidän apumme on velkarahaa ja avun harkinnan on kuljettava siinä, velkaantuiko maa tahallaan vai tuliko väliin jokin ennakoimaton katastrofi. Valitettavasti Portugal on omilla toimillaan velkaannuttanut itsensä ruvelle ja kaiken lisäksi kieltäytynyt kulukuureista, joita on aiemmin ehdotettu. Myykööt omaisuuttaan velkojensa pantiksi.

Jos on nälänhädän uhka, niin eiköhän Suomelta löydy konkreettista ruoka-apua hätään. Neulomme tossuja ja peittoja tarvittaessa yms. suoraa tukea hädänalaisille.

Minä en kyllä tajua, että Portugalin kaltaisella maalla, johon turisteja riittää harmiksi saakka, on tuollainen velkaongelma. Olisipa Suomellakin Portugalin rannat ja ilmasto!

Sokarates

Suomenruotsalaiset eivät koskaan ole sitoutuneet Suomeen. Talvi- ja Jatkosodissa moni suomenruotsalainen pakeni Ruotsiin, rikkaiden svedujen pennut lähettiin Tukholmaan "diplomaattitehtäviin." ;)

Kun sota päättyi 1944 yritti RKP ohi Suomen virallisen rauhanneuvotteluryhmän vaatia, että NL olisi pakottanut Suomen antamaan suomenruotsalaisen Mustasaaren läänin joka olisi lähes koko rannikkoalue Porvoosta Vaasaan ja tälle autonmian.

Tämä "unelma" ns. Mustasaaren läänistä elää edelleen suomenruotsalaisten piirissä vahvana. Viimeksi sitä yritettiin kun läänien jako uudistettiin.

PenttiPaalanen

Ilmat lämpenee, pääsiäinen on ovella. Pääsiäinen, joka on ennusteiden mukaan lämmin. Olen siinä iässä, että vaimoni kanssa on mahdollisuus muuttaa saarellemme, tonkimaan peruna ja porkkanamaata, hakata halkoja, heitellä verkkoja veteen. Uida, saunoa, nauttia. Lapset, lastenlapset, ystävät, sukulaiset piipahtavat silloi tällöin. Vain radio ja kännykkä saa olla matkassa (vaimon määräys). Syksyllä tavataan.

helihamalainen

"Kaikki [ulkomaiset] sotilasasiamiehet ja -naiset --- voivat hyvillä mielin kirjoittaa kotimaihinsa, että Suomen puolustuspolitiikkaa ohjaa tulevaisuudessa mahdollisesti kielipolitiikka, kirjoittaa Salonius-Pasternak Helsingin Sanomien mielipideosastolla torstaina."

Jos Suomi hoitaa itse oman puolustuksensa, lienee varsin yhdentekevää mitä kirjoittavat. Suomen puolustusta on ohjannut tähän asti kielipolitiikka, tätähän perussuomalaisten Niinistö juuri varovasti esitti.

Mutta on kielipolitiikan vastustaminen myös kielipolitiikkaa. Se on ohjannut maatamme ennen ja ohjaa nyt sekä tulevaisuudessa.

Lethala

Tänään ilmestyneen Varsinais-Suomen Reserviläispiirin "Parivartio"-lehden pääkirjoituksessa siteerataan samanlaista uutista. Erona on se, että uutinen julkaistiin jo 11.4.2011 Helsingin Sanomissa ja kirjoittajana näkemystään esittelee politiikan toimittaja Juha-Pekka Raeste.

Miksi meteli vasta nyt?

Mila F

Nyt saa isommat otsikot, koska esittäjänä on radikaali, äärioikeistolainen, kamala-kummajainen-persu-uhka-äärioikeistolainen??

Minusta poliittinen peli on jo sairasta ja sillä halveksutaan suomalaisia äänestäjiä.

timoh

Nyt Uusi Suomi on julkaissut kolme kommenttia aiheeseen:

1. Dragsvikin komentajan kommentti. (Haloo?)
2. Charly Salonius-Pasternakin kommentti (RKP:n
kansanedustajaehdokas!?)
3. Gustav Hägglundin kommentti (Suomenruotsalainen, mutta
ryhdikäs mies, joka myös kieltäytyi sen enempiä
kommentoimasta)

Olisiko aika pyytää ihan oikeasti puolueeton kommentti??

Dejavu

Uutisessa pitäisi mainita HETI nimen perässä (r)
tutkijan RKP-sidonnaisuus.
Kaverihan on jäävi tässä hommassa
esiintymään tutkijana.
Hän on ensisijaisesti RKP:n äänitorvi,
ilmeisesti poliittisen perustein nimitetty "tutkija".

Lisää teemasta:
http://petrisalo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/68460-silvo-kaasalainen-kertoo...

Silvo Kaasalainen on kirjoittanuta asiasta kirjan,
kannattaa lukea, miten laajasti Suomi on korruptoitunut.
Moni pala loksahtaa paikoilleen..

Jonathan

Niinistö puhuu asiasta, josta tietää. Tämä kielipoliittinen keskustelu on kuitenkin mennyt naurettavaksi ja Persufobia on mennyt jo siihen pisteeseen, että aikaisemmin koko puolustusvoimien alasajoa haikailevat pitävät nyt kiinni Dragsvikistä. Ja ihan vaan siksi, että on pakko olla joka asiassa eri mieltä, kuin Perussuomalaisten tohtoritason asiantuntija.
Upinniemen ja Dragsvikin eroja huonosti tuntevana esitän kysymyksen:

Loppuuko tämä paskanjauhanta sillä, että lakkautetaan Upinniemi ja yhdistetään sen toiminnot Dragsvikiin? Siis, jos on ihan pakko lakkauttaa ainuttakaan varuskuntaa.

Jonathan

Vai onko se Dragsvik jonkinlainen puolustusvoimien Ahvenanmaa, josta suomenkielisen mannersuomalaisen on lähes mahdoton hankkia sijaa?

Gustav Hägglundin kommentti oli muuten ajattelemisen arvoinen. Hän ei kommentoinut tohtori Niinistön esittämää ideaa muuten, kuin epämääräisellä suomenkieli-ruotsinkieli -vastakkainasettelun epäilijänä. Kenraaliksi asti edenneeltä "asiantuntijalta" melkoista munattomuutta (poliittista korrektiutta, häivähdys korruptoituneisuutta, ylimielisyyttä jne.)

TSV

Nyt on haettu varsinainen "asiantuntija".
Suomessa on oikeasti lopetettu ja yhdistetty jo OIKEASTI strategisesti tärkeitä varuskuntia Draksvik on yksi hemmetin spesiaali päiväkoti.

"Tavallisten varusmiesten lisäksi Dragsvikissä koulutetaan muun muassa kansainväliseen yhteistoimintaan erikoistuneita ATU-joukkoja."

Ai, että ihan Amphibious Task Unit? Aivan turha yksikkö Suomelle, ensinnäkin meillä ei ole edes aluksi millä nämä, Finnish Special Operation Marines vietäisiin maihin? Kyllä ukkoja voidaan kouluttaa kumiveneeseen nojailee, samalla tavalla kun spolleille opetetaan köysilaskeutumiset. Missä näitä ukkoja käytetään? Kertokaa yksikin kansainvälinen operaatio mihin tarvitaan SUOMALAINEN ASU-yksikkö? Please.. keskitytään siihen mihin rahat riittää ja mitä osataan.

"Salonius-Pasternak kertoo keskustelevansa työnsä puolesta Suomen turvallisuuspolitiikasta myös ulkomaisten asiantuntijoiden kanssa."

Miksi? Kenen? Ja ketä oikeasti kiinnostaa? Voin sanoa, että tässä asiassa ei kannata paljon ulkomaisia (varsinkin ruotsalaisia keitä hän oikeasti tarkoittaa) kuunnella. Eikös suomalaiset tiedä parhaiten oman puolustuksen?

Come on usari, miten voitte niellä tämmöisen heiton? Minäkin tunnen ulkomaisia sotilas"asiantuntijoita" ja heidän mielestä ei Draksvik ole strategian kokonaisuudessa tärkeä Suomen puolustukselle.

Jonathan

Katsoppas TSV kun se riittää, että kertoo jutelleensa "ulkomaisen asiantuntijan" kanssa. Kun asiantunija on ulkomainen, voidaan keskustelu lopettaa jonninjoutavana ja keskittyä taas koko varusmiespalveluksen lakkautamiseen:
"Ai että ulkomaalainen asiantuntija, no voi helkkari, nyt laitoit kyllä jauhot suuhun".

Kun kertoo jutelleensa ulkomaisen asiantuntijan kanssa, ei tarvitse todistella mistä maasta ja kuka tämä asiantuntija tarkalleen on, riittää kun asiantuntija on ulkomainen.
Edelleen, kun kertoo jutelleensa ulkomaisen asiantuntijan kanssa, osoittaa kertoja omaavansa merkittäviä kansainvälisiä suhteita. Kansainvälisyys, avoimuus, monikulttuurisuus, miinalaiva Pohjanmaa ja Somalian merirosvojen ihmisoikeudet....

HPlä

Oppiipahan hurri paremmin suomea, kun palvelee suomenkielisissä varuskunnissa. Ei ainakaan luule suomeapuhuvia vihollisiksi. Jos ei palvelu maista, muuttaa Affenanmaalle, joka sekin kyllä kohta vaihdetaan Karjalaan ja "karjalaisille" kotipaikkaoikeus Affenanmaalle.

Tom B

Olet aivan oikeassa, sen jälkeen kaikki luulot ovat poissa ja ruotsinkieliset tietävät, että suomenkieliset ovat vihollisia! Sen jälkeen he tekevätkin kaupat venäläisten kanssa ja myyvät suomenkieliset ja muut kuin rannikko alueet Venäjälle! Ja Venäjä ottaa mieluummin 85% Suomesta väeston kanssa kuin pelkän Ahvenanmaan!

J.Ryyti

Kun Rkp:n Elisabeth Rehn (isä ruotsalainen maahanmuuttaja) oli puolustusministerinä Rehn esti siviilipalveluskeskuksen perustamisen Pohjois-Karjalaan tai Kainuuseen.

Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa olisi tarvittu kovasti valtion työpaikkoja.

Rehn sen sijaan ajoi keskuksen Lapinjarvelle Helsingin kylkeen nimenomaan KIELIPOLIITTISISTA SYISTÄ.

Jos Rkp ja sen ikioma tutkija haluaa Tammisaaressa olevan varuskunnan se ei ole kielipolitiikkaa.

Muuten. Kuinka Perussuomalaiset voivat saada tavoitteitaan läpi kun valtion virastot on täynnä muiden puolueiden jäsenkirjalla valittuja virkamiehiä ja -naisia.

Käy kuin Urpo Leppäselle hänen ollessaan työministerinä. Mikään asia ei edennyt kun työvoimahallinto oli täynnä muiden puolueiden etuja vahtivia jäsenkirjavirkailijoita.

Pääasiassa vasemmistolaisia.

prrkele

Suomenruotsalaiset ovat ruotsinkielisiä suomalaisia. Ei siis ole mitään jakoa suomenruotsalaisiin ja suomalaisiin . On ainoastaan suomenkielisiä suomalaisia ja ruotsinkielisiä suomalaisia.

Dragsvik eikä DraKsvik

UudPr kouluttaa ainoana varuskuntana joukkoja rannikoiden kokonaisvaltaiseen puolustukseen.

UudPr on kustannustehokkuudella mitattuna tehokkaimpia varuskuntia Suomessa. Tällä mittarilla mitattuna ei siis ole perusteita varuskunnan lakkauttamiseen. Siirrosta Upinniemeen voidaan kysyä "miksi korjata jotain mikä ei ole rikki?",ts. saavutetaanko siirrolla todellisuudessa kustannussäästöjä?

Suomessa, siis myös Dragsvikissa, armeijan komentokieli on suomi.

Ahvenanmaan demilitarisaatiosta on sovittu Suomen, Saksan, Tanskan, Ruotsin, Britannian, Ranskan, Italian, Latvian ja Puolan kesken vuoden 1922 sopimuksella Ahvenanmaan saarten linnoittamattomuudesta (SopS 1/1922). Tämä sopimus vapauttaa saarten asukkaat varusmiespalveluksesta. Saarilla asuu n. 28.000 ihmistä, eli pienen suomalaiskaupungin verran väkeä.

Lopuksi henkilökohtainen kommentti: pakkoruotsin vastustajat ja muut kielipolitiikan puuhastelijat voisivat pitää maanpuolustukselliset asiat ja omat kiihkomielipiteet erillään, koska niillä ainoastaan pahennetaan maanpuolustustahtoa. On varmasti kaikkien suomalaisten intresseissä ylläpitää mahdollisimman korkeaa maanpuolustustahtoa, kielipolitiikan sekoittaminen maanpuolustukseen on täysin turhaa.