Lauantai 21.10.2017

Riita 268,90 €:n pleikkarista – sai 100 € takaisin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
21.4.2011 17:28

268,90 euron hintaisen PlayStation 3 -konsolipelin ostaja sai hinnanalennusta 100 euroa ohjelmistopäivityksen aiheuttaman ongelman takia, kertoo uutispalvelu Edilex.

Kuluttaja oli ostanut viime vuonna konsolin. Samana päivänä valmistaja julkisti konsolille ohjelmistopäivityksen, jossa poistettiin tuki Linux-käyttöjärjestelmälle. Myyntihetkellä luvattiin, että konsoli tukee Linuxia ja internet-pelaamista. Päivityksen asentamisella Linux-option kuitenkin menetti.

Jos taas päivitystä ei asentanut, menetti internet-pelaamismahdollisuuden. Kuluttaja olisi siis joutunut ostamaan joko uuden tietokoneen tai pelikonsolin korvaamaan puuttuvaa toiminnallisuutta.

Kuluttaja oli ostanut myöhemnmin myös uuden PS3:een tarkoitetun pelin, joka ei toiminut päivittämättömässä konsolissa.

Valmistajan mukaan Linux-tuen poistaminen oli välttämätöntä piraattiohjelmien tuotannon estämiseksi.

Kuluttajariitalautakunta totesi, että Linux-tuen poistaminen heikensi pelikonsolin ominaisuuksia siten, että kuluttaja oli oikeutettu hinnanalennukseen. Lautakunta suositti myyjän ja valmistajan maksamaan kuluttajalle yhteisvastuullisesti sadan euron hinnanalennuksen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Aruvela Niyogi

Jos ostan tietsikan ja minulle sanotaan että siinä on Windows ja sitten selviää ettei olekaan niin haloo... haloo... järki älä jätä...

"Valmistajan mukaan Linux-tuen poistaminen oli välttämätöntä piraattiohjelmien tuotannon estämiseksi." Ei ole kuluttajan ongelma vaan Sonyn oma moka jonka seuraukset vyörytettiin kuluttajalle maksettavaksi.

Toivottavasti ostaja ei ollut pikkulapsi joka oli säästänyt hinnan viikkorahoistaan,