Lauantai 21.10.2017

Eduskunnan valtajako selvisi – Näille paikoille perussuomalaiset

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.4.2011 10:49
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa valiokuntatyötila eduskunnassa.

Eduskunnan valiokuntien puheenjohtajuudet on nyt jaettu puolueiden kesken. Kokoomuksella ja SDP:llä on johdettavinaan neljä ja perussuomalaisilla kolme valiokuntaa.

Perussuomalaiset ryhtyvät johtamaan ulkoasiain-, hallinto- ja puolustusvaliokuntaa.

Suurta valiokuntaa johtaa SDP. Demarijohdossa mennään lisäksi perustuslaki-, tulevaisuus- sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnissa.

Kokoomus johtaa valtiovarain-, sivistys-, laki- ja liikennevaliokuntaa.

Keskusta johtaa maa- ja metsätalous-, sosiaali- ja terveys- sekä talousvaliokuntaa.

Vasemmistoliitto vetää ympäristövaliokuntaa ja vihreät tarkastusvaliokuntaa.

Valiokuntien puheenjohtajat eivät vielä ole selvillä.

Valiokuntajaosta päätettiin eduskuntaryhmien puheenjohtajien neuvotteluissa tänään.

Tuoreille kansanedustajille on tänään jaettu valtakirjat. Huomenna kello 12 alkaa eduskuntakauden ensimmäinen täysistunto, jossa käydään puhemiehen ja varapuhemiesten vaalit.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vyötiäinen

Vihdoin Kimmo Sasi poistui PL-valiokunnan puheenjohtajuudesta. Kimmo Sasi on kääntynyt suomeruotsalaiseksi ja on äärisvekojärjestö Folktingetin varapuheenjohtaja.
Edesmenneen PL-valiokunna varapuheeenjohtajana toimi demarisveko Jacob Söderman. Niin RKP:llä oli koko valiokunta hallussaan, vaikka ei ollut omaa edustajaaa johdossa.
Tuo edellinen PL-valiokunta oli merkittävin pakkoruotsituksen käsikassara maassamme. Sasin ja Södermanin johdolla se tulkitsi KAIKKI kiistat RKP:n. ruotsinkielisten ja ruotsin kielen eduksi.
Saas nähdä, minkä svekon demarit istuttavat uuden valiokunnnan johtoon. Se on näet liian tärkeä posti annettavaksi suomenmieliselle poliitikolle.

Allekirjoittanut

"Hallintovaliokunta persuille"

Mille halvatun PERSUILLE?

Etkö osaa tavata? Pe-rus-suo-ma-lai-set.
Joten pitää käyttää lyhennystä PS tai pesut.

Uuden Suomen toimitus sentään näyttää lopettaneet halventavan "persu" nimen käytön. Kiitos siitä! Sillä muussa tapauksessa tasapuolisuuden nimissä kokoomuksesta pitäisi käyttää nimitystä kokkeli, keskustasta kepuli ja RKP:sstä hurri.

Mutta olet juge oikeassa. Pesujen Halla-Aho ansaitsee jonkun valiokunnan puheenjohtajuuden. Ellei häntä sitten kaavailla pesujen ministeriksi....

Allekirjoittanut

Tämä oli vain oma mielipiteeni ja olen itsekin käyttänyt viljalti persut-sanaa. Media viimekädessä päättää, mitä lyhenteitä käytetään. Joka tapauksessa "perussuomaalaiset" on liian pitkä sana lehtien otsikoihin ja nettikeskusteluun, joten joku lyhenne tarvitaan.

Ja kuten sanonta kuuluu, "ei nimi miestä pahenna..."

Rebelle

Nimitys taisi alunperin tulla vastapuolelta, ja sen tarkoitus ilmeisesti olla halventava. Kuten kaikkien loukkaavien nimitysten kanssa, ne toki kannattaa otta käyttöön, ja viedä niiltä siten särmä. ;-)

space

Kasa rasistisia persujuntteja on saanut jalan oven väliin. Mamujen, kehitysyhteistyön ja Dragsvikin lähtölaskenta alkaa ensi viikolla. Laitetaan vielä päälle Olli Immonen vastaamaan tekijänoikeuksista. Pimeyden aikakausi on alkanut. Kansa tietää...voi ziisus.

tha

Ei vielä näiden vaalien jälkeen. Sanoisin, että tarvitaan kahdet reilusti voitetut vaalit vielä että saataisiin riittävän suuri enemmistö, sitten vasta voisi olla mahdollista esim demokraattisesti lakkauttaa muut puolueet.

Sopivat elkeet monilta PS:n tulevilta kansanedustajilta ja kannattajilta toki jo löytyvät.

Juhnis

Meitä edustaa usein täysin asioista tietämätön ja narussa vedettävä poikalauma. EU komissaarit ja heitä ohjaavat pankkiirit sanelevat miten täällä mennään, eikä Stubbelot, Käteiset ymmärrä asioiden koko totuuttta.... Ja SE on pimeää !!

http://rahanvalhe.puheenvuoro.uusisuomi.fi/71114-kanerva-stubb-ja-wallin...

Nyt kun perussuomalaiset alkavat ajamaan kansan etuja, ollaan selkeästi valoisammalla tiellä... HIENOA !!

Kauko Putki

Olet reppana uskonut kaiken sen propagandan mitä vanhojen puolueiden lehdet ovat ennen vaaleja syöttöneet. Toiset menevät halpaan. Olet valitettavasti yksi niistä.

Mutta ei se haittaa. Voit täällä kirjoitella tyhmiä juttujasi edeleenkin ja olla yhteiskunmnallisesti rakentava. Onneksi ruution jo keksitty. Taitaisi jäädä ainakin sinulta keksimättä.

Hesekiel

hukkaputki, kun hän ei näe putkellaan, onko Space avaruudessa vai ei. Näetkö muuten edes aurinkoon asti ?
Kihniöstähän tulee superedustaja persujen joukoista. Lamaleipuri 90-luvulta ja SMP:n varapuheenjohtajana konkurssien taitaja ja puolueen upottajia kuten Soinikin. TV:haastattelussa hän totesi, että on kansanedustajakokemusta, mutta hän unohti mainita, että se on viime vuosisadalta, parinkymmenen vuoden takaa. Tämä kokemus tekee kuulemma paluun kansanedustajan tehtäviin helpoksi. Ihan kuin aika olisi pysähtynyt muutamaksi kymmeneksi vuodeksi. Tosin persuthan elävät 1900- luvun maailmassa ajatuksineen.

space

Olen ainakin lukenut persujen puolueohjelman aivan itse. Se oli järkyttävää luettavaa. Kuka voi vakavissaan kirjoittaa sellaista? Ehkä persujen äänestäjien olisi pitänyt kuulla se äänikirjamuodossa jos lukeminen on muuten ylivoimaista. On vaikea uskoa että sellaisia asioita suoltanut porukka on yhteiskunnallisesti rakentava voima.

tha

Ja hauskinta on, että kun ko tekstin pohjalta esittää jotain kysymyksiä, niin vastaus on tietenkin että "hehheh, no se nyt laitettiin vaan hehheh, kun tiedettiin että herättää kukkahatuissa keskustelua, hehheh".

Että ei sitä puolueohjelmaa olekaan tarkoitus ottaa tosissaan. Tosin en ole aivan varman koskeeko tämä myös muita puolueita... tuskin. Meille alkaa muodostua selvä "double standard", eli Perus-can do no wrong-suomalaiset ja muut.

SIMO PERTTULA

Valiokuntien puheenjohtajista voi suoraan johtaa kaksi tärkeää ministeriä.
Valtiovarainministeri SDP:stä. Joko Urpilainen tai Heinäluoma, riippuen demarien valinnasta.
Ulkoministeriksi tulee kokoomuksen Stubb. Ja muutoin on selvä, että Katainen on pääministeri.
Varsinainen jännitysnäytelmä on Perussuomalaisten salkut?

MURSU

En ole Kokoomus-kannattaja, mutta kyllä kun katsoi Alexander Stubb´in englanninkielisen haastattelun Aljazeerassa, hastattelijana David Frost, niin on pakko myöntää että voiko Suomesta löytyä montakaan niin maailman elkein sujuvaa politiikkoa kuin Stubb. Kieli, eleet, relax olemus, keskustelun sujuvuus...kyllä oli edustavaa! Ei tullut sitä "töpö..tö" tyypillistä töpöttelyä, Stubb puolusti ulkomailla mustamaalattua Soinia, ja näpäytti kunnolla, että me suomalaiset elämme demokratiassa jossa ihmiset saavat olla erimieltä, mutta asiat hoidetaan demokratian puitteissa. Stubb: "Soini on demokratiaa vaaliva herrasmies joka osaa neuvotella asioista ja toimia Suomen parhaaksi ja etujen mukaiseksi".

Todella tyylikkäästi hoidettu pitkähkö haastattelu. Mallikkaksi hioutuva maailman politiikko, kyllä: ULKOMINISTERIKSI STUBB!

Hesekiel

jota en olisi uskonut tulevan ! Että olisin MURSUN kanssa jostakin asiasta samaa mieltä.
Kuten Mursu toteaa, että hän ei ole kokoomuksen kannattaja, niin silti voi ja tuleekin antaa positiivistakin palautetta kun siihen on aihetta.
Tämä toisten mielipiteiden kunnioitus oli Juha Rihtniemen kuningasajatus hänen toimiessaan Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtajana 1965-1971. Tätä samaa ominaisuutta olen "tyrkyttänyt" kokoomuksen nykyjohdollekin. Vaalitentit osoittivatkin Kataisen keskustelutyylin menneen "Rihtniemeläiseen suuntaan". Hyvä niin, kelpaisi malliksi myös muille puheenjohtajille.
Ulkoministerinä Alexander Stubb on onnistunut hyvin. Toivon, että hän saa jatkaa tehtävässään myös uuden hallituksen aikana.

tha

Ja Rihtniemen politiikan lopputulema oli mikä? Hyvä tulos vaaleissa ja Kekkonen kiitti nuoleskelusta, mutta eipä sitten juuri kummempaa; ei asiaa hallitukseen.

Että nyt tuloksena olisi sitten tulossa Kokoomus -johtoinen hallitus, mikä tekee pääosin demari-persu -politiikkaa? Minä en ainakaan moista kannattaakseni kokkareita äänestänyt...

Sniper

Uuden Suomen toimitus lopettaa juttunsa eduskunnan valiokuntaratkaisuista toteamalla, että tuoreille kansanedustajille on tänään JAETTU valtakirjat.

Muistin virkistämiseksi totean, että kansanedustajalle ei eduskunnassa JAETA valtakirjaa, vaan hänen vaalilautakunnaltaan saamansa valtakirja TARKASTATETAAN. Tarkastuksen suorittaa oikeuskansleri Jonkka.

Sniper

"Tarkastatetaan" oli kyllä lyöntivirheen tulos. Kuten kirjoitin valtakirjat tarkastaa oikeuskansleri Jonkka. Alla edk:n info asiasta.

ti 26.4.2011

Valtakirjojen tarkastus kello 12.00 alkaen (valtiovarainvaliokunnan huone, 4. krs. E-talo).

Valtakirjat tarkastetaan porrastetusti siten, että Helsingin, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaan ja Kymen sekä Ahvenanmaan vaalipiiristä valittujen kansanedustajien valtakirjojen tarkastus alkaa kello 12.

Sniper

"Tarkastatetaan" oli kyllä lyöntivirheen tulos. Kuten kirjoitin valtakirjat tarkastaa oikeuskansleri Jonkka. Alla edk:n info asiasta.

ti 26.4.2011

Valtakirjojen tarkastus kello 12.00 alkaen (valtiovarainvaliokunnan huone, 4. krs. E-talo).

Valtakirjat tarkastetaan porrastetusti siten, että Helsingin, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaan ja Kymen sekä Ahvenanmaan vaalipiiristä valittujen kansanedustajien valtakirjojen tarkastus alkaa kello 12.

köpös

eivät ymmärtäneet äänestäessään tukevansa äärioikeistolaista sänkitukkajengiä. Palailee taas mieleen vähemmän "kultainen" 30-luku Saksassa, jolloin tyhmähkö ja aina niin ystävällinen postinjakaja ilmaantuikin kotikadulle uniformussa ja sapeli vyöllä. Asepuvussa typeryskin näyttää mahtinsa, kunhan joku imbesillille ensin sanelee tehtävät.

joonathan

Silloin siellä olivat pers...ops kansallissosialistit ohjaksissa. Jot olivat ulkomaalaivihamielisiä Tavoittelivat rodullista puhtautta ja olivat kovsti sitä mieltä etttä vaan töistä maksetaan palkkaa. Lisääksi yritryksiltä voidaan ottaa lisää... Olivatkohan saaneen jostain käsiinsää persujen ohjelman.

joukoakoskinen

Eikös "ME" olla kauhistuksella tyrmätty Persujen vaatimus
meneillään olevan korkeakulttuuribuumin kääntämisestä kansan
ymmärtämään suuntaan ?

Sätkyttely siis loppuu ja aamuteevee tarjoaa joikhaamista ilman sätkyjä.
Kaikila kanvilla.

joonathan

Millaista kulltturia sitten kansa ymmärtää. Olen miettinyt, että ainakaan persujen kulttuurille antamia arvoja en voi ymmärtää. Venäjän ja pohjoiskorean esimerkit riittäväät siitä. No niissähän oli "kansa" määrännyt, Kyllä kansa tietäää.

Mila F

... minkä puolueiden edustajat täällä palstoilla riekkuvat ja pitävät yllä tyytymättömyyttä vaalien tuloksiin? Ei pitäisi ainakaan Kokoomuksella, SDP:llä tai PS:llä olla valittamista, joten ovatkö nämä pettymystään mussuttajat sitten Vihreitä ja Kepuja?

Mila F

Minä olen lähinnä non-demari, enkä nyt ole mitenkään hirvittävän mielistynyt siihen, että demarit olisivat hallituksessa. On huonoja kokemuksia. Mutta nyt on vaalit käyty ja täytyisi katsoa tulevaisuuteen ja luottaa yhteistyöhaluun. On sitten kokonaan eri asia, jos yhteistyöhalua ei löydy.

Olemme taloudellisesti tiukassa paikassa ja minusta on hyvä, että Kokoomus pääsee todennäköisesti vaikuttamaan valtiontalouteen. Minusta Kokoomus on ainoa puolue, jolla rahat pysyvät edes jotenkin hanskassa.

PS on perusarvoiltaan suomalainen: puolustuskyky, tietynlainen turvallinen arvokonservatiivisuus, jossa ihmiset voivat hyvin, turvapaikanhakijoiden rajoitus, mahdollisesti rikoksen uhrin aseman parantaminen. Kyllä noiden kanssa tulee toimeen, jos välttyvät ylilyönneiltä.

SDP. Minä en sano tässä vaiheessa mitään. Katsotaan ja tutkitaan.

Mutta pointti on siinä, että nyt mennään näillä ja jos yhteistyö ei onnistu, käydään uudet vaalit, jotka muuten sivumennen sanoen kustantavat veronmaksajille monta miljoonaa euroa. Niin ja kaikista puolueista löytyvät myös huonot puolet. En vain nyt halunnut niitä tässä yhteydessä enää luetella.

tha

Kustantavat joo. Siksi ei kannatakaan käydä uusia vaaleja, vaan koota toisenlainen hallitus jos yhteistyö ei näin onnistu ;)

Niin, kokkarit ja demarit ovat tämän maan talouden ennenkin junailleet. Niin ne tekevät nytkin, ellei Soinin jengi sotke pahasti kuvioita.

köpös

konservatiiveilla ei oikein ole talous pysynyt käsissä. Ahneuden pohjaton vimma on määritellyt taloudenpitoa jo aivan liian kauan niin Usa.ssa kuin Euroopassa. Suitset on saatava paljastuneille vastuuttomuuksille ja sitä ei ainakaan tuo oikeisto-johtoinen hallitus. Katainen on sen jo tehnyt selväksi, että hänelle juuri henkilökohtaisesti tärkeintä on olla myöntyväinen EU.ssa oman kuningastiensä turvaamiseksi.Perussuomalaisten arvot ovat kauhistuttavaa oikeistolaista propagandaa, joka valitettavasti upposi aivan liian helposti juuri niihin, joista Soinin porukka vähät välittää.

tha

Hei, jos et nyt huomannnut niin olipa tuossa kevyt taantuma... periaatteessa kaikki puolueet kannattanevat keynesiläistä talouspolitiikkaa, eli syvässä taantumassa elvytetään vaikka velaksi.

Ja sitten kun nousu alkaa taas, niin vedetään kireämmälle. Sanoisin, että siinä hommassa kokkareiden ja demareiden track record Suomessa on aika hyvä.

pakista

Eduskunnan pilareja huojuttaneen jytky-järistyksen jälkeen
tilanne on selkeytymässä ja lakitehdas alkaa jälleen suoltaa asetuksia ja säädöksiä, jotka kansalaiset - tiedottomasti tai tietoisesti - riemulla rikkovat.

Poliittisen tsunamin jäljiltä on valiokuntien johdossa nyt pyhä kolmiyhteys, joka keikauttanee vanhakantaisen kekkoslaisen doktriinin, eli nyt saa ulkopolitiikka, etenkin EU:n suuntaa olla rempallaan. Nyt luodaan todellinen Väinämöisen linnake, jonka rajoilla jokainen kynnelle kykenevä seisoo tussari kourassa tunnussana: tänne eivät vieraat linnut ja aatteet lennä.

Uusi demokratia on koukeroisen taipaleensa alussa. Ensin kuitenkin käännetään kaikki takit, sillä tarkoitus on pyhittänyt keinot.