Torstai 25.4.2019

Tässä ovat Kataisen 7 kysymystä

Luotu: 
27.4.2011 19:08
Päivitetty: 
27.4.2011 19:12
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Hallitustunnustelija, valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen vaalivalvojaisissa.

Faktakulma

Hallituksen muodostamisen aikataulu

Varsinaisten hallitusneuvottelujen on määrä alkaa Säätytalolla maanantaina 9. toukokuuta. Alustavan aikataulun mukaan pääministerin vaali käytäisiin tiistaina 17. toukokuuta, uusi hallitus nimitettäisiin torstaina 19. toukokuuta ja valtioneuvoston tiedonanto hallituksen ohjelmasta olisi eduskunnan käsittelyssä joko perjantaina 20. toukokuuta tai tiistaina 24. toukokuuta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen on tänään virallisesti aloittanut hallitusneuvottelut esittämällä muille puolueille kolmen kysymyskokonaisuuden listan.

Eduskuntaryhmät sopivat keskiviikkona odotetusti, että Katainen ryhtyy hallitusneuvottelujen tunnusteluvaiheen vetäjäksi. Eduskunnassa kello 17 pidetyssä neuvottelussa Katainen jakoi muille puolueille kysymyslistan, jolla hän selvittää puolueiden suhtautumista tulevan hallituskauden keskeisiin kysymyksiin (kysymykset kokonaisuudessaan alla).

Eniten päänvaivaa aiheuttava kysymys lienee listan viimeinen: ”Oletteko valmiit hyväksymään Suomen jo tekemien sitoumuksien loppuunsaattamisen euroalueen sekä Suomen vakauden, talouskasvun ja työllisyyden turvaamiseksi”, kysyy Katainen.

Suhtautuminen Portugalin ja muiden Euroopan kriisimaiden tukemiseen jakaa tunnetusti todennäköistä hallituskolmikkoa eli kokoomusta, SDP:tä ja perussuomalaisia. Erimielisyydet olivat selviä ainakin vaalien alla.

Katainen odottaa vastauksia ensi maanantaihin kello 12 mennessä. Hallitustunnustelut jatkuvat tiistaiaamuna, kun Katainen tapaa eduskuntaryhmien edustajia ryhmien suuruusjärjestyksessä.

Katainen kysyy muilta puolueilta ensinnäkin, ovatko nämä valmiita osallistumaan neuvotteluihin kokoomusjohtoisen enemmistöhallituksen muodostamiseksi. Muut kysymykset kokonaisuudessaan alla.

Talouspoliittinen linja:

a) Valtiovarainministeriö on arvioinut julkisen talouden kestävyyden turvaamiseksi tarvittavan ylijäämän olevan vuonna 2015 4 prosenttia bruttokansantuotteesta. Onko eduskuntaryhmänne valmis kirjaamaan hallitusohjelmaan päätöksen alkavan hallituskauden aikana toteutettavasta toimintasuunnitelmasta, jolla turvataan julkisen talouden kestävyys ja hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohja tulevaisuudessa?

b) Mikäli olette tähän valmiita, missä määrin kullakin seuraavista vaihtoehdoista ja millä uusilla konkreettisilla keinoilla vaikutetaan kestävän rahoitusaseman saavuttamiseen (% / bkt tai mrd.)?

– työurien pidentämiseen vaikuttavat uudet toimet

– kuntarakenteen ja palvelurakenteen uudistaminen

– talouskasvua ja työllisyyttä lisäävät uudet toimet esimerkiksi verotusta uudistamalla

– valtion budjettitaloutta kiristävät toimet (verotuksen kiristäminen ja menojen leikkaaminen)

c) Millaiseksi valtion menotaso tulisi asettaa ja mihin aikatauluun hallituksen tulee sitoutua valtiontalouden velkaantumisen pysäyttämiseksi?

Suomen EU-, ulko- ja turvallisuuspolitiikan linja

a) Mitkä ovat mielestänne Suomen EU-, ulko- ja turvallisuuspolitiikan painopisteet?

b) Miten turvaisitte myös jatkossa Suomen kansainvälisen aseman ja vaikutusvallan meihinkin vaikuttavissa kysymyksissä?

c) Oletteko valmiit hyväksymään Suomen jo tekemien sitoumuksien loppuunsaattamisen euroalueen sekä Suomen vakauden, talouskasvun ja työllisyyden turvaamiseksi?

Faktakulma

Hallituksen muodostamisen aikataulu

Varsinaisten hallitusneuvottelujen on määrä alkaa Säätytalolla maanantaina 9. toukokuuta. Alustavan aikataulun mukaan pääministerin vaali käytäisiin tiistaina 17. toukokuuta, uusi hallitus nimitettäisiin torstaina 19. toukokuuta ja valtioneuvoston tiedonanto hallituksen ohjelmasta olisi eduskunnan käsittelyssä joko perjantaina 20. toukokuuta tai tiistaina 24. toukokuuta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Erkki_Fadjukoff

Mitenköhän tämä liittyy aiheeseen. No, joka tapauksessa; kyllä ylityötunneista maksetaan ihan samat veroprosentit kuin muistakin tunneista. Jos tiedät jo etukäteen, että ylitöitä tulee, niin viilaa pidätysprosenttisi sellaiseksi, että ylityökorvauksetkin mahtuvat tulorajoihin. Lopputulos on kuitenkin sama kuin ennenkin. :-)

luuserius

Tuollaista esitystä, kannustinta ei voida hyväksyä, koska meidän kolmikantapolibyroo toimii kuin kansalainen yrittäisi pyytää valtionrautateiltä veturia lainaksi.

Ja vaikka tuloverotusta kiristettäisiin, kävisi kuin HKL:n lipunmyynnille, matkustajamäärät laskevat kun kasvavia kustannuksia yritetään paikata hinnan korotuksilla. Se on loputon noidankehä.

Jorma Ollila totesi muutoksen olevan mahdollista 20 vuoden päästä. Silloin on suuret ikäluokat jo harmaantuneet tarpeeksi. Vaan kestääkö velkakellon kilkutin sinne asti ja mikä on jälkipolvien elintila täällä.

luuserius

Tyhjätaskuja tietysti naurattaa, mutta heille ketkä aikovat rakentaa elämäänsä Suomessa tulevaisuudessa odottavat seuraavalta hallitukselta tekoja.

Koska kyseessä on kolmikantahallitus, ei juuri odotuksia ole.

Suomi on tällä hetkellä eräs nopeimmin velkaantuvista Euromaista. Suurten ikäluokkien etujen ylläpitoon tullaan ottamaan jättivelat, jotka jäävät meille nuoremmille.

Kun elinikäodote on yli kymmenen vuotta, ei naurata. Ei luulisi naurattavan sossun luukullakaan. Ei sitä lainarahaa sinnekään loputtomasti riitä, ei edes jakomäkeläisellä talousajattelulla. Puumarkalla ei paljon tuontitavaraa osteta, vielä vähemmän kalliilla kotimaisella tuotettua.

luuserius

Suomen talouden ongelmat johtuvat vuosikymmeniä jatkuneesta tulopolitiikasta ja kolmikantapolibyroosta, joka yrittää torjua yli kuuden miljardin ihmisen harmaata taloutta ja ihmiskauppaa.
Me emme pärjää edes EU:ssa, ei edes kuppaisimmalle virolaiskylälle.

Ilkka Luoma

Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?

(Kokoomuksen ennustettu tuleva pääministeri Jyrki Katainen maalaa ei-suomalaisesti kulutusjuhlasta rapulaansa kärsiville euromaille solidaarista velkahuolehdintaa - ja peräänkuuluttaa uhkauksin vastuuta meiltä suomalaisilta)

[ ... pankinjohtaja oli jameloinut maksamattomien velkojen vuoksi syliin tulleen komean omakotitalon tuttavalleen - itse "omistaja" oli hirttänyt itsensä - velkataakka oli ylittänyt maallisten kärsimysten sietokykyrajan. 1990-luvun alun lama, jonka syiksi sanottiin mm. pankkisektorin vapauttamista, oli tuon aikaista hallittua riskinottoa*] - ent. Kokoomuksen pääministeri Harri Holkeri ... ]

Kansan enemmistö sanoo, ettei meillä ole velvollisuutta ottaa osaa Jyrki Kataisen "hallittuun riskinottoon" ja taata erilaisin järjestelyin itsellemme mahdollisuutta omaan velkasaneerauksen uhkaan, joka oli muuten lakiuudistus, jolla kahlasimme osin pois 1990-luvun alun laman jälkipuhureista - tuolloin velkajärjestely tehtiin pelastamaan inhimillisesti tavallisia ihmisiä - suomalaisia ihmisiä.

Jyrki Katainen huutaa ei-suomalaisuutta, koska kehotamme hänen mukaan olemaan maksamatta velkoja - kannattaessamme velkajärjestelyjä. Velka syntyy, kun halutaan hankkia jotain nopeasti, kun ei ole aikaa odottaa. Hallitsematon velka syntyy silloin, kun otetaan yli maksukyvyn velan kuukausieriä, joille ei ole tulopuolen reaalivastaavuutta. Näin kävi yksityisille ihmisille Suomessa ja näin on käynyt nyt euromaille, jotka elivät yli varojensa. Velanantajallakin on riskinsä ja vastuunsa, siksi niitä korkoja vastapainoksi otetaan.

Katainen kantaa vastuuta tavallisten suomalaisten selkänahasta ja -nahalla

Katainen kantaa solidaarista vastuuta muiden veloista perustellen uhkauksilla, joissa suomalaisilta viedään eläkkeet ja huomisen hyvinvointi - dominopelinä. Peli on ainut oikea sana - Katainen käy samaa uhkapeliä, kuin jouluna 2007, jolloin hän maalasi kansalle turvallista huomista 1] , jossa ennusti amerikkalaisperäisen sub-primekriisin ajavan Suomen ohi. Ei ajanut ohi, vaan osui - talous romahti, ja syntyi todellisuudessa työttömien armeijat, jotka ovat edelleen olemassa - osa erilaisille loputtomuus-kurssituksilla ja pätkätöissä.

Miksi Katainen ei ole selittänyt virhesammakkoaan joululta 2007?

Miksi Jyrki ei huomioinut Suomen Pankin varoitusta, jossa samaisena jouluna 2007, erityisesti alleviivaten varoitettiin julkisesti amerikkalaisten roskalainojen tulevasta 'tsunamista' - joka nousikin meille Suomeen maihin jo keväällä 2008. Oliko demarijohteinen Suomen Pankki liian kova pala nieltäväksi ja tunnustettavaksi uudelle innokkaalle markkinatalouden loputtomaan kasvuun uskovalle valtiovarainministerille? Nyt on vastuunkannon aika, vaalit ovat ovella.

Euro takasi meille ylihalvoilla koroilla materiaalisen ylielämisen mahdollisuuden

Euro on pitänyt maamme korot alhaalla, synnyttäen harhaluulon helpoista lainoista, joita maksetaan kuin 'tanssi' - olemattomalla korolla. On vain reaaaliomaisuuslyhennyksiä ja näin asuntojen koot ja laatutaso ylittivät perheen tai henkilön todellisen reaalimaksukyvyn. Euro on (ainakin ollut) vakauspeli. Euron kummisetä on suurin nettomaksaja Saksa. Saksan sanoessa kyllä omalle rakkaalle D-markalleen, on se euron tarun loppu. Tällöin Suomikin saa takaisin oman pelivälineensä - devalvaatiomarkan, jolla säädellään meille elintärkeää vientiä.

Jyrki pelottelee surutta kansaa!

Katainen pelottelee kansaa leviävästä talouslamasta, jos euromaa toisensa perään kaatuu. Muistamme hirsipuuhun kaatuneet 10.000 yrittäjää/ylivelkaista Suomessa 1990-luvun yltiökulutuslaman jälkilaineissa. Harri Holkeri tiesi pääministerinä kahvia juodessaan, että riski voi olla hallittua - todellisuudessa se muuttui hallitsemattomaksi - jälkipyykkiä maksetaan vielä vähintään 10 vuotta tästä eteenpäinkin. Kallis hinta - elämän mittainen hinta.

Mikä on Kataisen hallittu riski?

Mikä on Kataisen hallittu riski, kun hän, ei-suomalaisesti, syyttää meitä "älkää maksako velkoja" viestinnästä mm. portugalilaisille, jos kansa sanoo vaaleissa suuren ein eurotakauksille ja lainoituksille? Jaksaako tuleva, pääministeri Holkerin "jälkeläinen", Jyrki Katainen juoda kitkerän vastuukahvinsa? Jyrki ei ole vieläkään kantanut vastuuta onnettomista lausunnoistaan joululta 2007 - voisiko mies muuttua, vai kulkeeko Katainen Holkerin jalanjäljillä?

Tietääkö Katainen, että Kiinassa on mielenkiintoa auttaa tavallansa kulutusjuhlaeuromaita?

Katainen "unohtaa" [?] maailman toiseksi suurimman rahavallan - Kiinan "loputtomat" kassavarat, joista suuri osa on tosin kiinnitettyinä mailman vakauden turvaksi USA:han - luvattuun maahan, jossa syntyy ylikulutuksella talous- ja ympäristöongelmia vienniksi saakka. Kiinan osallistuminen voisi vähentää "vakaiden" euromaiden taakkaa pelastettaessa Etelä-Eurooppaa.

Kiina on kiinnostunut "pelastamaan hulabaloo-euromaita" omalla lainoituksella - erillisehdoin. Kiina tekee totaalista maihinnousua kaupallisesti Eurooppaan (kuten Afrikkaankin), luottaen erityisesti kahteen maahan: Saksaan ja yllätys - Suomeen! Mikä onkaan kiinalaisten pelastusoppi kiinalaisten tavaroiden kulutusmaille?

Suomi elää viennistä - nyt on meneillään totaalinen työn uudelleenjaon taistelu!

Elämme totaalista ja maailmanlaajuista työn uudelleenjaon taistelua. Kiinankin on työllistettävä kansansa, jos aikovat nostaa itsensä suhteelliseen maapalloluokkaan, joka on suhdeluku 1,35/6,2 - väkilukunsa suhde maapallon väkilukuun. Kiinalainen oikeudenmukaisuus jakaa maapalloa juuri tällä väkilukusuhteella - oikeudenmukaista?

Vedenjakajavaalit ovat ovella, "kansa päättää"

Nyt vaaleissa ratkaistaan "islannit", sillä erolla, että me emme jätä velkojamme maksamatta, vaan katsomme onko meillä oltava solidaarisuutta muita kohtaan, vai huolehdimmeko ensin itsemme - joka tuntuisi oikeudenmukaiselta. Miksi me kannamme vastuuta, jos autettavien maiden omat kansalaiset eivät kantaneet kulutusjuhlaa viettäessään omaa vastuuta? Me kävimme oman taistelumme 1990-luvulla - Holkerin perintönä. Millaisen perinnön me mahdollisesti saamme, jos valitsemme Jyrki Kataisen pääministeriksi?

Kun Suomi oli selvitystilassa

Lopuksi on hyvä muistaa eräs 1990-luvun alun työpäivän aamu, jolloin suomalaisissa pörssisaleissa kaikui huuto: "Otto on tullut apuun" - tämä tarkoitti sitä, että Suomelta olivat valuutat lopussa, olimme syöneet itsemme ähkyyn ja oli syntynyt puolipaniikki - olimme selvitystilassa ja Maailmanpankki kolkutteli oviamme.

Valuuttojemme loppuessa 1992, Saksan Pankki avasi tilin Suomelle. Tehtiin sopimus, jolla Suomi pelastettiin, kuten Saksa teki sen jo kolme kertaa aiemminkin - 1918,1940 ja 1942-1944. Saimme rahoitusjärjestelyt todelliselta aseveljeltä, kaupallisin ehdoin. Maksoimme velkamme Saksalle, määräajassa korkoineen. Tuolloin kannoimme todellista vastuuta ystävillemme. Suomea autettiin ja pelastuimme.

--------------------------------------------------------------------------------

*] "Hallittu riskinotto", kuuluisa Harri Holkerin lausuma, kun talouttamme vapautettiin voimakkaasti 1980-luvun lopulla. Rahaa tarjottiin kansalaisille kottikärrymainoksin (mm. eräät Säästöpankin, joista tuli myöhemmin ruumiita) - LINK 1 ja LINK 2
--- http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/54749-politiikan-luovuuskato ---
--- http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/42567-painakaa-paniikkinapp... --- [lainaus US-Niklas Herlin, LINK 2]

1] Joulun jälkeen 2007 valtiovarainministeri (kok.) Jyrki Kataisen ollessa "varma", että amerikkalaisten aiheuttama sub-primekriisi menee turvallisesti Suomen ohi - ohjasi Kokoomus ja Katainen verotuksen linjauksen oikealla periaatteella, mutta väärään aikaan. Verotusta muutettiin tasaverojen suuntaan, vastuullisiksi "ympäristö- eli kulutusveroiksi" - juuri tuolloin ei pitänyt puuttua verotukseen, piti aloittaa valtakunnallinen työllisyysmobilisaatio niillä vapautetuilla verovaroilla (työveron alennukset), jotka siirtyivätkin kulutuksen sijasta "hyväosaisten" sijoituksiin ja tileille - "pahan päivän varalle".
...

Ilkka Luoma

Sent:
Cc: [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; erkki.tuomioj[email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected] ; [email protected]
Sent: Tuesday, April 12, 2011 9:42 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - "Velka veli otettaessa - velipuoli maksettaessa"
...

Solidaarisuutta vai maakohtaista vastuuta kulutusjuhlinnasta?

luuserius

Ja aiheuttaa uuden finanssikriisin, ei Suomikaan saa lainaa sen jälkeen kuin isolla korolla. Kuka uskoo Suomen maksavan velkojaan, jos me kannatamme velkojen armahdusta ?

Suomeksi, sossussa ei olla raha. Soinikaan ei voi rahaksi muuttua. Jää kerhotädilta palkka saamatta ja sedältä eläke.
Sellaista se elämä on siellä tähtilipun alla jo monilla. Ja vaikkapa Virossa. Ei olla raha, roskapönttö kiinnostaa kovasti.

Kiusallinen muisti

1. Suomen vienti täysin riippuvainen Suomen valuutan arvosta, jota on korjattava oikeaksi eli alemmaksi. Kun vienti saadaan vetämään, työllisyys lisääntyy,
verotulot kasvavat ilman veron kiristyksiä, työttömyys korvaukset vähenevät, sairausajan korvaukset vähenevät, sairauseläkkeille siirtymiset vähenevät, sairaanhoidon kustannukset vähenevät, toimeentulotukien tarve vähenee. j.n.e

Samalla kotimainen kulutus ohjautuu enemmän kotimaisiin tuotteisiin joka kasvattaa kansantaloutta yhtä merkittävästi kuin viennin lisääntyminen.

2. Kansainvälisiä rahoitusmarkkinoilta ei enää tarvitse ottaa lainaa, vaan voidaan alkaa lyhentää vanhoja lainoja.

3. Luuseri voi lopettaa maksetun valehtelun, koska kukaan ei noin huonoa valehtelijaa enää palkkaa.

Ulkomaan valuuttamme euro tuhoaa Suomen kansantalouden järjettömällä yliarvostuksellaan joka on eduksi suurelle osalle muita euromaita.

Suomen etua euro politiikassa ei tulla koskaan ottamaan huomioon, Suomen talous poikkeaa niin voimakkaasti muista euro maista että se on mahdotonta!

Suomen talous on voimakkaasti vientiriippuvainen, ei ollenkaan tuontiriippuvainen, koska suurin osa myös tuonnista päätyy lopulta vienniksi.

Varsinaiset Suomen vientialueet ovat euroalueen ulkopuolella
ja potentiaali kasvattaa vientiä on yli 20 kertainen euroalueeseen verrattuna.

Suomi on raaka-ainevarannoiltaan rikas maa mihin maailman maahan tahansa verrattuna, kun huomioidaan väestö ja raaka-aineiden hyödynnettävyys. Euro ja EU se vaan meitä köyhdyttää

Rehn kävi valehtelemassa meille ettei Suomen tukiosuutta voi enää sopimuksessa muuttaa, koska se on jo tasapuolinen.

Se määräytyy kuten kaikki muutkin EU maksut, puolet väestöpohjan mukaan ja toinen puoli kansantuotteen mukaan.

Kun avunsaaja maissa harmaatalous moninkertainen Suomeen verrattuna, suoranainen rikollinen rahanpesu ja muut talous laittomuudet, EU-tuki huijauksineen samoin, on Suomi todellisen kusetuksen kohteena EU maksuissaan, varsinkin tässä takuu huijauksessa jossa Suomelta saattaa mennä elintaso ja hyvinvointi sukupolvien ajaksi.

Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit ovat antaneet näiden taloushuijareiden pettää itseään yrittäessään hankkia kovalla riskillä hurjia voittoja itselleen ja Super bonuksia johtajilleen ja järjettömiä osinkoja omistajilleen.

Nyt Me suomalaiset olemme Rehnin mielestä hevoshuijareita kun emme suostu maksamaan toisten kestämättömiä velkoja, joihin Meillä ei ole osaa eikä arpaa.

Lissabonin sopimus kohtelee herrakansoja eri tavalla kuin syrjittyä Suomea, se sopimus ei toteuta kansojen tasavertaisuutta kuten alkuperäinen EU sopimus johon Suomikin liittyi.

Saksan talous on yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Saksan palkat selvästi korkeammat kuin Suomessa, sosiaali etuudet paremmat kuin Suomessa. Irtisanomissuojat super hyvät verrattuna Suomeen.

Silti Saksa on kilpailukykyisempi kuin Suomi.

Siksi että, Saksan kotimarkkinakulutus omalle teollisuudelle on selvästi yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Suuret määrät on edullisempaa tuottaa joka laskee hintoja, myös vientihintoja. Saksa myös sijaitsee massa markkina alueen keskellä, joten toimitus rahdit alhaisia.

Lisäksi Saksan maataloustuet EU:lta paljon paremmat viljelijöille kuin suomalaisille.

Myös muut EU tuet kohdistuvat Saksaan edullisemmin kuin Suomeen.

Saksa hyötyy kalliista eurosta koska sillä on muuta kautta edullinen kilpailuasema markkinoilla.

Suomen kilpailukyvyn kannalta euron arvo on aivan liian korkea.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

Pekka Siikala

Persut joko syövät vaalilupauksensa tai putoavat Kataisen kuvioista.

Persut ovat lirissä. Molemmissa tapauksissa. Ainoa pelastus heille on muodostaa vähemmistöhallitus demareiden ja vasemmistoliiton kanssa.

Silloin taas ollaan tyystin opposition armoilla.

Ennustan että persut syövät kaikki vaalilupauksensa. Ans kattoo kuinka käy. Ettei vain käy niin ettei kansa tiennytkään.

tha

Kerro nyt ihmeessä koska tuskin kukaan muu tällä hetkellä maailmassa tietää? Tosiasioita siis.

Todennäköistä on se, että jos isoja pankkeja päästetään nurin niin eurooppalainen finanssikriisi 2.0 pääsee valloilleen ja Euroopan ja sitä kautta Suomen talouden positiivinen vire loppui siihen paikkaan. Ai juu, mut ei kai se Persulandiaa koske, kun me on laitettu jo pää pensaaseen...

Hymiö

"c) Oletteko valmiit hyväksymään Suomen jo tekemien sitoumuksien loppuunsaattamisen...?"

Katainen ei ole viime aikoina ilmeisesti joutanna lukemaan lehtiä. Esimerkiksi saksalaisia talouslehtiä. Tuo on jo mennyttä aikaa tuo kysymys. Ja loppuosa, jonka poistin kolmella pisteellä naurettavaa Kokoomuksen vaalimainontaa.

salakankee

ja se tulee silloin pitämään sisällään ne elementit josta kaikki muut ovat SAMAA MIELTÄ paitsi Kokoomus ja Kepu!

Näin juuri tulee käymään. Portugali jakaa porukan kahtia ja Suomi EI OLE mukana rahojen polttajaisissa maissa jotka eivät osaa kerätä edes veroja tarpeeksi. Miksi sellaisia pitää vielä hyysätä?
Etelän maat ovat VERONKIERTOPARATIISEJA. Ei sellaisille pitäisi edes lainaa antaa. Eihän ne ymmärrä rahan päälle mitään.

tha

Siis miksi RKP lähtisi moiseen? Heidän talouspoliittinen linjansa on jo vuosia ollut täysin sama kuin Kokoomuksen.

Ja voi sen hallituksen tehdä myös kok, dem, vas ja rkp. Olisi jopa vähän isompi enemmistö, eikä välttämättä hassumpi hallitus...

Jouko Heyno

RKP:lle talouspolitiikka on väline, ei päämäärä. Puolue on ennen kaikkea sosiaaliliberaali, mihin sen tasainen kannatuskin perustuu.

Isänmaan edunkannalta on tärkeintä, että Kako jää oppositioon. Puolue on johdonmukaisesti ollut tuhoamassa suomalaista yhteiskuntaa jo 20 vuoden ajan. Tulos on karmea: Noin 150 000 kansalaista toimeentulotuen varassa, päivittäistyöttömyys 750 000 työikäistä ja työikäisen keskivertotulo kaikkine tukineen noin 1 600 euroa kuussa.

Koba

Arvostetun saksalaisen taloustutkimuslaitoksen Ifon ekonomisti Jürgen Gaulke varoitti tällä viikolla kaatamasta Portugalin tukipakettia, sillä se aiheuttaisi hänen mukaansa dramaattisia seurauksia lainamarkkinoille.
Jutta ja Eero nauravat varoituksille...
Uskaltaisiko Ps ja Sdp kuitenkin sen tehdä?
Nyt kun ensin Portugali joutuisi selvitystilaan, sen jälkeen seuraa pian Espanja, joka on Portugalin suurin luotottaja.
Ja kun sitten Espanja ajautuu sitten maksukyvyttömyystilaan, alkaa luottolama purra vahvasti myös Suomea, joka rahoittaa sosiaalimenonsa suureksi osaksi ulkomaisella lainalla.
Nyt jo korkoihin uppoaa yli 2 miljardia vuodessa Suomen valtion budjetista.
Tuskin Katainen saa näistä puolueista hallitusta kokoon.
Sitten koko soppa kaatuu Jutan ja Timo syliin, joilla on ollut parhaimmat ja rehvakkaimmat lupaukset tulevalle hallituskaudelle.
Tiedossa on mielenkiintoinen alkukesä...

tha

Niinpä niin, eli vapaamatkustaja -moodilla sitten vaan... Sitähän se Soinikin ensimmäisenä aina vaalikeskusteluissa tarjosi. Ja sitten jos keskustelu meni siihen, että eikö Suomi ole mukana kantamassa vastuuta, niin kaivettiin se Economist esiin, että itseasiassa EU:ssa ollaankin tekemässä väärin. Ja voi se toki niinkin olla, etenkin uusliberalistien mielestä. Tosin en pidä Soinia sellaisena, ja se, että haluaisi vain Suomen luistavan paketista viittaa samaan suuntaan.

tha

Joo, mutta kato kun kyllä nää jutut tiedetään... ja kun Soinikin sanoi, se tietää!

Ja sitten nämä meidän persut ja sosialistit lukevat innoissaan jenkkien ja brittien ultrauusliberalistisia neuvoja ja nyökyttelevät että nääkin sanoo ettei kannata tukea. No ei kai, kun he ovat nimenomaan sitä mieltä, että koko eurooppalainen systeemi pitääkin pankkikriisin kautta ajaa alas! Ja aloittaa tosiaan uudestaan uusliberalistiselta pohjalta, eli valtion kulut minimiin, palkat alas jne.

Mitä se sitten tarkoittaa, sitä voi jokainen itsekseen tutkia vaikka interwebistä. Mut kannattaa varmaan vilkaista jotain muitakin sivustoja kuin homma-forumia. Ja samalla miettiä vähän, että miksi demarit eivät ihan oikeasti näitä tukia vastusta (vaativat jotain sijoittajavastuita kirjattavaksi jotenkin), kunhan vaan ottivat siitä toimivaksi tietämänsä vaaliaseen. Eihän kukaan oikeasti tiedä sitäkään, että pitääkö tuki finanssijärjestelmän toiminnassa vai ei... taloudesta on aina lähes niin monta näkemystä kuin esittäjää ja siksi juuri tällaisena hetkenä pitäisi käydä laajaa keskustelua aiheesta.

Mutta sen vaan sanon, että suomalaisten yleinen käsityskyky siitä miten maailman finanssijärjestelmä toimii (ja miten se ei toimi) ja miten meidän kansantaloutemme linkittyy siihen tuntuu olevan lievästi sanottuna rajallinen. Tätä on onneksi kompensoitu sillä, että ei ole pienintäkään epäilystä siitä mitä pitäisi tehdä, se on kyllä kansalla tiedossa ;) Se on jotenkin suorastaan hellyyttävää...

luuserius

Etujärjestöt alkavat yhdessä ratkoa asioita. Lipposen ja Niinistön aikana talouskuri piti, naapureita kuoli leikkausjonoon ja sosiaalidemokraattinen työllisyyspolitiikka kukoisti. Nyt SMP haastaa työllisyyspolitiikan vanhoilla meriiteillään.

Nokian uusi nousu johtaa sinipunahallituksen hevoskuuria.

Ei taida pelkkä kasvu tyydyttää rahoitusmarkkinoita, jotka kiinnostuneena odottavat seúraavaa hallitusohjelmaa.

usjussi

Kaikki hyvinvointiin liittyvät oleelliset kysymykset on lakaistu rahan maton alle. Yhtään kysymymystä ei löydy hallitusohjelmakyselystä siitä, miten ihmisen hyvinvointia voitaisiin parantaa maksamatta siitä senttiäkään lisää ja päinvastoin vähentää terveydenhoidon kustannuksia.
Tässä olisi todellinen valtion säästöohjelman runko.
Jo vuoden aikana voidaan saada miljardisäästöt, kun ihmiset saadaan syömään oikein. Hieman sohvalta ylös ja liikekannalle. Masennus vähenee,diabetes vähenee, verenpainetaudit vähenevät. Yhteiskunnan maksamat kulut pieneneävt.
Katastrofaalista on, että, nuorten työllistymisen este on KELA. Miksi? Kun olet kauhean vaivan kärsittyäsi päässyt Kelan korvausten piiriin- haluatko vaarantaa sen menemällä osapäivätöihin tms. ET VARMAAN. Koska tämä töihin meno vaatii käsittämättämän suuren vararahaston nuorelta, että voi elää minityöpalkalla ja menettää KELA:n viidakosta ositetut ja anotut päivärahat ja 3 kk myöhässä.
Kataisen kysymyspatteri kertoo yhteiskunnaan tyhmistetystä yksinkertaistamisesta.
" Miten suolesi voi " on vanha filosofinen kysymys ihmisen todellisesta hyvinvoinnista !

Hesekiel

tosi ankealta, kun eduskunta on puolillaan osaamattomia, kouluttamattomia maalta tulleita moukkia. Osa tulevan hallituksen ministereistäkin on sellaisia, että ovat avustajiensa ja ministeriönsä virkamiesten osaamisen varassa.
Virkamieskunnassakin on niitä samoja 90- luvun laman aikana virhearviointeja tehneitä talousneroja.
Tietysti 90- luvun lamalla oli eläkejärjestöjen kannalta hyviäkin vaikutuksia, mm. 500000 työtöntä ja sen kautta pitkäaikaistyöttömien suuri määrä. Työeläkejärjestöt saivat suuret säästöt, kun työttömyys ja tempputyöllistäminen ei kerryttänyt työeläkettä.

Professori

Hyviä kysymyksiä. Ratkaiseva tosiaan lienee tuo viimeinen. Toivottavasti siihen löydetään sellainen ratkaisu jonka suomalainen veronmaksaja voisi hyväksyä. Tähän tarvitaan myös muilta EU-mailta joustavuutta ja neuvotteluhalukkuutta. Yksin Suomen hallitusneuvotteluissa ei voida saada tyydyttävää ratkaisua. Ei ainakaan sellaista, joka säilyttäisi kaikkien neuvottelijoiden uskottavuuden äänestäjinsä silmissä. Toivottavasti Kataisella on siis vaikutusvaltaa EU:n kammareissa eivätkä muut EU-maat ole neuvottelukyvyttömiä änkyröitä.

luuserius

Sen jälkeen on ollut virkamieshallituksia. En syytä virkamiehiä pelkästään, jotka neuvottelevat asioista tiiviisti etujärjestöjen kanssa.
Jos ei etujärjestöt hyväksy keskeisiä päätöksiä, esityksiä on turha viedä kumileimasimelle.
Kolmikannassa vanhat neuvostoherrat istuvat ja korkeintaan kauhistelevat yli 6 miljardin ihmisen harmaata taloutta maailmassa. Heidän maailmassaan me elämme kaiken ulkopuolella.

EU ainoastaan voi meidät pelastaa. Liittovaltio, pliis. Ja äkkiä. Muuten me hukumme suurten ikäluokkien velkalaukkaan.

järkevästi ajatellen

kun sitä voidaan hyvin lisätä työuran aikana ei sitä tarvi pidentää lopusta.
Jos terveydenhoitoon annettaan määräys että jokainen lääkärille menevä saa hoitoa heti tarpeenmukaan,siis myös tarvitavatleikkaukset hoidetaan välitömästi eikä ihmisiä laiteta turhille sairaslomille.
Minunkin työurani oliosi lähes 5 vuotta pidempi jos lääkäri olisi toiminut tuon mukaan.
Nytjoka vaivan takia on ensinannettu sairaslomaa kuukausia ja sitten vasta suostuttu leikaukseen kun muka onjatkuvia jonoja. Mutta jos nyt hoidetaan jonot täysin pois yhtämittaa ja saman aikaisesti vielä hoidetaan jokainen uusi tapaus eijono ja tule olemaan pitkä aikaa ja silloin useimiten selvitään hyvin lyhyellä sairaslomalla ja näin työura pidenee huomatavasti sieltä keskeltä työuraa kun vielä työhön pystytän hyvin.
Ei tarvi mitään ikäloppuja kaikia vaivoja omaavia pitää työssä.

Waldemar

kun lukee täällä kommentoivien tekstiä, että tällainen määrä valtakuntamme talousneroja tuhlaa aikaansa tällä palstalla. Voisitte hyödyntää kansakuntaamme, kertomalla näille, tietoa tarvitseville, miten asiat pitää hoitaa. Uskon, että kaikki apu olisi tervetullutta joka hyödyttää meitä jokaista. Sähköpostilla tavoittaa julkishallinnon avainhenkilöt hyvin. Saa jopa palautetta.

luuserius

Suomesta voisi lähettää viisaita persuja ja demareita Amerikkaan kertomaan soppajonoihin finanssikriisin vaikutusten liioitteluista.
Suomen lama-ajan maksumiehet kun alkavat olla jo mullan alla, niin heille ei kannata asiaa kertoa.
Tai Islantiin.

Viisaat persut ja demarit haluavat antaa opetuksen portugalilaisille eli velkoja anteeksi. Onkohan se valmistautumista Suomen talouden hoitoon, velkasaneeraukseen.

Itsekin olen alkanut uskoa siihen ettei Suomi selviä tulevista veloistaan. Joten 16.5 lähetetään viesti markkinoille, Suomi ei maksa velkojaan. Maa joka lainaa yli miljardin joka kuukausi valtion ja kuntien menoihin.

Euroopan talouskriisi, tärkein vientikohteemme. Sen vaikutuksia nyt liioitellaan. Jakomäestä tulee ne viisaimmat tytöt ja pojat.

MarkkuMatias

Hieman on Kataisen kysymykset painottuneet valtiovarainministerin rooliin. Mitään ei tule, mihinkään ei anneta -periaatteella. Tulevan mahdollisen pääministerin tulee kuitenkin tarkastella valtakuntaa hallinnon koko spektrin laajudella. Nyt on kysytty vain rahan käyttöön tai ennemminkin säästämiseen liittyviä kysymyksiä. Tässäkin voi muistaa sen, että oikealla ja järkevällä investointipolitiikalla voidaa luoda maahan uusia mahdollisuuksia. Perinteiset tukiaiset eivät ole investointeja vaan kannettua vettä kaivoon. Eli Katainen voisi lisätä 8. kysymyksen: "Mistä tukiaisista olette valmiit luopumaan ja millä aikataululla ?"

Jos edellytetään tehostamis- ja säästötoimenpiteitä, niin niitä kyllä löytyy muustakin kuin eläkeiän teoreettisesta nostamisesta. Talouselämältä voisi edellyttää esimerkiksi parempaa markkinointia ja myyntityötä. Nyt kun devalvaatiota ei ole enää käytössä myynnin apuvälineenä. Puhelin vain käteen, lentoliput povitaskuun ja eikun maailmalle.

talousdemokratia

http://talousdemokratia.blogspot.com/2011/04/kataisen-seitseman-kysymyst...

Totuus on se että mitään ns "ylijäämää" ei tarvitse olla. Kataisen ja VM tapa tarkastella asioita on vanhakantainen ja tämänlainen ajattelutapa on omiaan ajamaan kansalaisten hyvinvointia alas. Bruttokansantuote on myös vanhakantainen mittari josta vain näkee ns liiketoiminnan kokonaiskasvua.

Liiketoiminnan kasvu ei muutenkaan ole tarpeen. Suomessa on ihan kiitettävästi liiketoimintaa, kiitos emme tarvitse sitä aina vain lisää ja lisää...ja lisää. Talouskasvun politiikka on vain politiikkaa. Se on huonoa politiikkaa. Se on politiikkaa joka kuluttaa luonnonvaroja, tuhoaa ympäristöä, riistää suomalaista työvoimaa ja aiheuttaa laajaa yhteiskunnallista huonovointia väitetyn "paremminvoinnin sijaan". Talouden kestävyys on järjestettävissä aivan toisenlaisin menetelmin. Sellaisin menetelmin joiden visualisointiin ministeri Kataisen mielikuvitus ei millään riitä. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohjaan on monia ratkaisuja joista Suomen Kokoomuksen piirissä ei tällä erää kovin moni taida olla tietoinen.

Brandheim

Toivoisin kiusallisen mnuistin kirjoittavan tänner vain lyhyitä kommentteja,sillä minusta vaikuttaa, että nämä toiset eivät jaksa lukea pitkiä kommentteja, vain lyhyet tulee ymmärretyiksi.Muuten Bob Dylan laulaa juuri verkossa.60-70 luvun Folkkia tulisi vielä Donovan lauluineen ja tietenkin Irvin sekä Hector.!!Mutta Asiaan.
Suurinta huutoa tuntuu olevan niillä jotka eniten menettävät.Olisiko keinottelijat?Köyhä ei tässä häviä kuitenkaan eniten.Kun ei ole mitään ,ei myöskään häviä mitään.

MURSU

Universal Soldier, Colours....blue is the colour of my true love sky...in the morning when we rise...etc. jep, ei aina tartte olla enempää asiaa, joskus nämäkin on, ja sielu näistä virkistyy.

"Jälkiruoaksi" vielä Big Pen- Dave Lindholmin "voi kun riittäisi pieni taivas" (idea ettei aina tartteis olla suurta ja valtavaa ollakseen onnelllinen..). Tämän aamiaisen jälkeen voikin taas jauhaa päivän maailman kakkia...huoh!

Kiusallinen muisti

1. Suomen vienti täysin riippuvainen Suomen valuutan arvosta, jota on korjattava oikeaksi eli alemmaksi. Kun vienti saadaan vetämään, työllisyys lisääntyy,
verotulot kasvavat ilman veron kiristyksiä, työttömyys korvaukset vähenevät, sairausajan korvaukset vähenevät, sairauseläkkeille siirtymiset vähenevät, sairaanhoidon kustannukset vähenevät, toimeentulotukien tarve vähenee. j.n.e

Samalla kotimainen kulutus ohjautuu enemmän kotimaisiin tuotteisiin joka kasvattaa kansantaloutta yhtä merkittävästi kuin viennin lisääntyminen.

2. Kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta ei enää tarvitse ottaa lainaa, vaan voidaan alkaa lyhentää vanhoja lainoja.

3. Luuseri voi lopettaa maksetun valehtelun, koska kukaan ei noin huonoa valehtelijaa enää palkkaa.

Ulkomaan valuuttamme euro tuhoaa Suomen kansantalouden järjettömällä yliarvostuksellaan joka on eduksi suurelle osalle muita euromaita.

Suomen etua euro politiikassa ei tulla koskaan ottamaan huomioon, Suomen talous poikkeaa niin voimakkaasti muista euro maista että se on mahdotonta!

Suomen talous on voimakkaasti vientiriippuvainen, ei ollenkaan tuontiriippuvainen, koska suurin osa myös tuonnista päätyy lopulta vienniksi.

Varsinaiset Suomen vientialueet ovat euroalueen ulkopuolella
ja potentiaali kasvattaa vientiä on yli 20 kertainen euroalueeseen verrattuna.

Suomi on raaka-ainevarannoiltaan rikas maa mihin maailman maahan tahansa verrattuna, kun huomioidaan väestö ja raaka-aineiden hyödynnettävyys. Euro ja EU se vaan meitä köyhdyttää

Rehn kävi valehtelemassa meille ettei Suomen tukiosuutta voi enää sopimuksessa muuttaa, koska se on jo tasapuolinen.

Se määräytyy kuten kaikki muutkin EU maksut, puolet väestöpohjan mukaan ja toinen puoli kansantuotteen mukaan.

Kun avunsaaja maissa harmaatalous moninkertainen Suomeen verrattuna, suoranainen rikollinen rahanpesu ja muut talous laittomuudet, EU-tuki huijauksineen samoin, on Suomi todellisen kusetuksen kohteena EU maksuissaan, varsinkin tässä takuu huijauksessa jossa Suomelta saattaa mennä elintaso ja hyvinvointi sukupolvien ajaksi.

Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit ovat antaneet näiden taloushuijareiden pettää itseään yrittäessään hankkia kovalla riskillä hurjia voittoja itselleen ja Super bonuksia johtajilleen ja järjettömiä osinkoja omistajilleen.

Nyt Me suomalaiset olemme Rehnin mielestä hevoshuijareita kun emme suostu maksamaan toisten kestämättömiä velkoja, joihin Meillä ei ole osaa eikä arpaa.

Lissabonin sopimus kohtelee herrakansoja eri tavalla kuin syrjittyä Suomea, se sopimus ei toteuta kansojen tasavertaisuutta kuten alkuperäinen EU sopimus johon Suomikin liittyi.

Saksan talous on yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Saksan palkat selvästi korkeammat kuin Suomessa, sosiaali etuudet paremmat kuin Suomessa. Irtisanomissuojat super hyvät verrattuna Suomeen.

Silti Saksa on kilpailukykyisempi kuin Suomi.

Siksi että, Saksan kotimarkkinakulutus omalle teollisuudelle on selvästi yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Suuret määrät on edullisempaa tuottaa joka laskee hintoja, myös vientihintoja. Saksa myös sijaitsee massa markkina alueen keskellä, joten toimitus rahdit alhaisia.

Lisäksi Saksan maataloustuet EU:lta paljon paremmat viljelijöille kuin suomalaisille.

Myös muut EU tuet kohdistuvat Saksaan edullisemmin kuin Suomeen.

Saksa hyötyy kalliista eurosta koska sillä on muuta kautta edullinen kilpailuasema markkinoilla.

Suomen kilpailukyvyn kannalta euron arvo on aivan liian korkea.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

Kiusallinen muisti

1. Suomen vienti täysin riippuvainen Suomen valuutan arvosta, jota on korjattava oikeaksi eli alemmaksi. Kun vienti saadaan vetämään, työllisyys lisääntyy,
verotulot kasvavat ilman veron kiristyksiä, työttömyys korvaukset vähenevät, sairausajan korvaukset vähenevät, sairauseläkkeille siirtymiset vähenevät, sairaanhoidon kustannukset vähenevät, toimeentulotukien tarve vähenee. j.n.e

Samalla kotimainen kulutus ohjautuu enemmän kotimaisiin tuotteisiin joka kasvattaa kansantaloutta yhtä merkittävästi kuin viennin lisääntyminen.

2. Kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta ei enää tarvitse ottaa lainaa, vaan voidaan alkaa lyhentää vanhoja lainoja.

3. Luuseri voi lopettaa maksetun valehtelun, koska kukaan ei noin huonoa valehtelijaa enää palkkaa.

Ulkomaan valuuttamme euro tuhoaa Suomen kansantalouden järjettömällä yliarvostuksellaan joka on eduksi suurelle osalle muita euromaita.

Suomen etua euro politiikassa ei tulla koskaan ottamaan huomioon, Suomen talous poikkeaa niin voimakkaasti muista euro maista että se on mahdotonta!

Suomen talous on voimakkaasti vientiriippuvainen, ei ollenkaan tuontiriippuvainen, koska suurin osa myös tuonnista päätyy lopulta vienniksi.

Varsinaiset Suomen vientialueet ovat euroalueen ulkopuolella
ja potentiaali kasvattaa vientiä on yli 20 kertainen euroalueeseen verrattuna.

Suomi on raaka-ainevarannoiltaan rikas maa mihin maailman maahan tahansa verrattuna, kun huomioidaan väestö ja raaka-aineiden hyödynnettävyys. Euro ja EU se vaan meitä köyhdyttää

Rehn kävi valehtelemassa meille ettei Suomen tukiosuutta voi enää sopimuksessa muuttaa, koska se on jo tasapuolinen.

Se määräytyy kuten kaikki muutkin EU maksut, puolet väestöpohjan mukaan ja toinen puoli kansantuotteen mukaan.

Kun avunsaaja maissa harmaatalous moninkertainen Suomeen verrattuna, suoranainen rikollinen rahanpesu ja muut talous laittomuudet, EU-tuki huijauksineen samoin, on Suomi todellisen kusetuksen kohteena EU maksuissaan, varsinkin tässä takuu huijauksessa jossa Suomelta saattaa mennä elintaso ja hyvinvointi sukupolvien ajaksi.

Saksalaiset ja Ranskalaiset pankit ovat antaneet näiden taloushuijareiden pettää itseään yrittäessään hankkia kovalla riskillä hurjia voittoja itselleen ja Super bonuksia johtajilleen ja järjettömiä osinkoja omistajilleen.

Nyt Me suomalaiset olemme Rehnin mielestä hevoshuijareita kun emme suostu maksamaan toisten kestämättömiä velkoja, joihin Meillä ei ole osaa eikä arpaa.

Lissabonin sopimus kohtelee herrakansoja eri tavalla kuin syrjittyä Suomea, se sopimus ei toteuta kansojen tasavertaisuutta kuten alkuperäinen EU sopimus johon Suomikin liittyi.

Saksan talous on yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Saksan palkat selvästi korkeammat kuin Suomessa, sosiaali etuudet paremmat kuin Suomessa. Irtisanomissuojat super hyvät verrattuna Suomeen.

Silti Saksa on kilpailukykyisempi kuin Suomi.

Siksi että, Saksan kotimarkkinakulutus omalle teollisuudelle on selvästi yli 20 kertainen Suomeen verrattuna.

Suuret määrät on edullisempaa tuottaa joka laskee hintoja, myös vientihintoja. Saksa myös sijaitsee massa markkina alueen keskellä, joten toimitus rahdit alhaisia.

Lisäksi Saksan maataloustuet EU:lta paljon paremmat viljelijöille kuin suomalaisille.

Myös muut EU tuet kohdistuvat Saksaan edullisemmin kuin Suomeen.

Saksa hyötyy kalliista eurosta koska sillä on muuta kautta edullinen kilpailuasema markkinoilla.

Suomen kilpailukyvyn kannalta euron arvo on aivan liian korkea.

Yhdysvallat on selvinnyt pankkikriisistään vähän yli vuodessa. Saksa ja Ranska selviävät omistaan alle kolmessa vuodessa. Ja Kiina auttaa varmasti edelleen rahoineen. Jos ei auta se menettää eniten, eli kaikki omansa. Ranska ja Saksa pitävät omista kansallisista eduistaan kiinni, ei Kiinalaisten.

Suomi selviää vaurioitta Euroopan pankkikriisistä ja euron kriisistä kun ei mene mukaan takaamaan.

Suomi tarvitsee omia viisaita jotka kykenevät hoitamaan Suomen etuja, joko Eurossa tai omalla valuutalla.

Suomi kärsii paljon yliarvostetusta eurosta.

Viennin kilpailukyky euroalueen ulkopuolelle vaikeutuu.

Maailma euroalueen ulkopuolella on 20 kertainen euroalueeseen ja sen talouskasvuun verrattuna.

EU: talouskasvua on pidetty yllä matalilla koroilla ja voimakkaalla elvytyksellä, siitä huolimatta Kreikka, Irlanti, Portugali, Espanja ja Italia ovat konkurssin partaalla.

Kun nuo maat romahtavat, romahtaa Saksa ja Ranska mukana jota seuraa kaikki ne maat jotka ovat sitoutuneet takuillaan mukaan auttamaan.

Kun takuut joudutaan maksamaan, Suomen veroaste nousee niin paljon että teollisuus ja yritykset lähtevät pois maasta ja työttömyys kasvaa super suurtyöttömyydeksi.

Romahdus tulee vääjäämättä. Ennen romahdusta on kiire siirtää tulevat tappiot muiden maksettavaksi mahdollisimman paljon.

Ei ole olemassa talouspolitiikan keinoja joita niin erilaisia talouksia voidaan hoitaa ja kehittää menestyksellisesti.

Vientivetoinen maa kärsii yliarvostetusta eurosta, turismilla ja kotimaassa toteuttavilla palveluilla elävä velkainen kansantalous tarvitsee vahvaa euroa joka mahdollistaa alhaiset korkoja.

Etelä-Euroopan talousmoraali on nähty, valehtelua, peittelyä, salaamista tukien huijaamista, kavalluksia j.n.e.

Ranska ja Saksa ajavat kansallisia etujaan Härskisti, jopa niin härskisti että englanti ei edes suostu maksamaan läheskään kaikkia sille määrättyjä osuusmaksujaan EU:lle.

Virkamiehistö on ahneuden perikuva, joka näkyy palkoissa ja eduissa mitä heille maksetaan, jonka lisäksi väärinkäytöksiä, lahjuksia ja korruptiota harjoitetaan loputtomasti joihin kukaan ei puutu.

Kuvitelma että Suomi pystyy pitämään tukiaisilla konkurssimaille yllä kulutusta joka johtaa suomalaisten tuotteiden kysynnän turvaamiseen on harhaa.

EU:lta kavalletaan miljardeja vuosittain, siltä huijataan aiheettomia tukia harmaantalouden supervalloille kymmeniä miljardeja vuodessa. Se kylvää itse järjettömyyksiin loputtomasti rahaa vuosittain. Sitä johdetaan täysin vailla toimivia kontrolleja turhan virkamies eliitin voimin.

Euroalueelle vienti on 12,1% BKT:stä.

Viennin osuus BKT:stä on 38 %.

Suomi tarvitsee oikein arvostetun valuutan voidakseen kasvattaa vientiään euro- ja EU-alueen ulkopuolisiin maihin.

Kreikka, Portugali, Irlanti, Saksa, Ranska, Italia ja espanja tarvitsevat yliarvostettua euroa, välttyäkseen ylisuuren velkataakan kasvamiselta kestämättömäksi näille valtioille ja niiden maiden pankeille.

Suomi pärjää ilman euroa ja EU:ta, Suomi ei pärjää jos mene mukaan maksamaan toisten hirveitä lainoja. Joita niiden kansantaloudet eivät kestä, vaikka ne ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna.

Kiviniemi raivostui kun Ålandsbanken Asset Managementin johto puhuu totta. Kreikka raivostui kun totuus tuli lopullisesti julki. Lontoon pankkiireille jaetaan Super Bonuksia niistä rahoista joilla Kreikkaa ja Irlantia lainoittaneet pankit pelastettiin. Kreikan, Espanjan, Italian ja portugalin harmaat taloudet ovat moninkertaisia Suomeen verrattuna. Heidän harmaat taloudet tuottavat pimeätä hyvinvointia ja elintasoa kotimaissaan, vaikka ei kasvatakaan varsinaista kansantaloutta ja näkyvää elintasoa kotimaissaan.
Kaikki EU maksut ja velvoitteet määräytyvät tämän näkyvän kansantalouden ja elintason/asukas mukaan, myös nämä Kataisen kylvämät tuki miljardit näille harmaantalouden maille. Suomeksi sanottuna, Katainen syytää tukeaan maille jotka, kuten Kreikka on paljastanut, on antanut tahallaan väärää tietoa tilastaan ja maksaa kaikki EU maksunsa alimittaisina suurien harmaiden talouksiensa vuoksi.

Jonka lisäksi ne saavat myös ylimitoitettuja tukia EU:lta johtuen näistä suurista harmaista talouksistaan.

Suomi on mukana systeemissä, jossa sitä kusetetaan molempiin suuntiin, lailliset tuet Suomeen määräytyvät liian alhaisina ja maksut liian korkeina, johtuen näistä huijaavista maista joita Katainen on nyt avokätisesti tukemassa.

Katainen paljastuttuaan vaalirahoitus kuvioista totesi, nyt ei vaaleja voi järjestää kun on paha lama, jonkun täytyy kantaa vastuu ja ei ole aikaa järjestää vaaleja.
Todellisuudessa Katainen jäi pitämään vallasta kiinni ja jakamaan rahaa kavereilleen, piittaamatta mitään varsinaisesta vastuullisuudesta politiikan moraalia kohtaan.

Kun muistellaan vaalirahoitus ja sotku sekä käydyt vaalit läpi ja muu mädännäisyys hyvä veli kuvioineen, niin vääjäämättä joudun epäilemään sitä mahdollisuutta että Keskustapuolue ja Kokoomus saattaa toimia kansainvälisesti rikollisorganisaatioina joita ylimmät laillisuuden valvojat maassamme suojelee.

Suomi voi pärjätä samoilla sopimuksilla kuin esim. Norja, Sveitsi ja Ruotsi, omalla valuutalla!
Kun Euro kaatuu, Suomeen ei tule työttömyyttä ja lamaa!
Kun Euro alueiden yliarvostettu valuutta lakkaa olemasta, Eurooppa alkaa
ostaa Eurooppalaisilta ja EU:n ulkopuolelta tuleva tuonti vähenee
rajusti.
Vienti Euroopasta Aasiaan ja Amerikkaan ja muualle kasvaa voimakkaasti
Euroopan kulutus ei juurikaan vähene, vaan se tuotetaan Euroopassa, kuten
Suomessa. Joten EU alueen työttömyys vähenee alle puoleen, josta johtuen
Euroopan alueen ostovoima kasvaa useita prosentteja niillä aloilla jotka heijastuvat suoraan työllisyyteen ja valtaosan kansalaisista hyvinvointiin.
Kansantaloudet tervehtyvä voimakkaasti, ja yli suuret hallinto-organisaatiot voidaan puolittaa rasittamasta valtioiden taloutta.

Ruotsi menestyy omalla valuutalla paljon paremmin kuin Suomi eurollaan, Norja ja Sveitsi menestyvät EU:n
ulkopuolella ja omilla valuutoilla paljon paremmin kuin Suomi jopa paremmin kuin Ruotsi.
Euron kaatuminen ei ole tuhoisaa kansoille Euroopassa vaan pankkiireille ja Heitä hännysteleville poliitikoille.
Jos pelastetaan moraalia vailla olevat sijoitus hurjastelijat, mikään ei muutu vaan sama toistetaan uudestaan ja uudestaan pitkin Eurooppaa ja
jopa koko maailmaa.
Nyt on aika laittaa tälle kansalaisten kusetukselle ja uhkailulle piste.
Suomi on aivan liian pieni, jotta sen omat edut otettaisiin tasapuolisesti huomioon EMUN jäsenenä. Kun sääntöjä, joihin Suomi sitoutui, ei noudateta Suomen edut kärsivät oleellisesti ja pysyvästi!

Hallitus luulee Euroopan vakausrahaston 80 miljardia tulevan pilven päältä!
Pankki- ja yritystoimintaa ei voi rinnastaa suoraan kansantalouteen.
Kansantaloudella on aivan omat lainalaisuutensa.

Eli 2 miljardia euroa, (vakausrahaston alkupotin summa), vaikuttaa kotimaisessa kansantaloudessa yli kymmenellä miljardilla eurolla, luoden työpaikkoja ja lisäten hyvinvointia siten että veroja kertyy enemmän ja työttömyyskorvauksia ja toimeentulotukia tarvitsee maksaa vähemmän. Hyvinvointi kasvaa!
Kun tämä 2 miljardia kerätään veroina yhteiskunnasta, jotta se voidaan maksaa ulkomaille, on sillä sama vaikutus kun yllä, mutta negatiiviseen suuntaan, se heikentää kansantaloutta yli 10 miljardilla vuodessa.
Näiden toimien vaikuttavuus ero, delta, on 20 miljardia euroa. Eli 2 miljardia ulkomaille esiintyy kotimaisessa kansantaloudessa jopa kymmenkertaisen eli 20 miljardina.

Näin koska, kun kansantalouteen sijoitetaan rahaa, toimeentulotukien, työllistämistukien, työttömyyskorvausten, lapsilisien, yritystuilla pienille- ja mikroyrityksille, tämä raha tekee työtä taloudessa. Kansantalouteen sijoitettu raha kiertää siinä, ostajalta myyjälle, kuusi kertaa vuodessa. Joka kerta kun raha vaihtaa omistajaa, siitä kuulu maksaa veroja, vähintään alv:n 23 %.
Keräämänsä verot valtio palauttaa kansantalouteen, palkoina, tukina, korvauksina, valtionosuuksina j.n.e, näin kierto jatkuu.
Tämä pätee kaikkeen maasta pois vietävään rahaan.
EU maksut, laittomat ja lailliset, kehitysapu, pankkituet, rauhaan pakottaminen, rauhanturvaaminen, lähialue tuet, maahanmuuton ulkomaille suuntautuva osuus, yli suuret YK:n ja sen alajärjestöjen maksut (USA ja Britannia ei maksa alkuunkaan kaikkia osuuksiaan), yli paisunut ulkomaan edustustojen kustannukset, yli suuret maailmankauppajärjestöjen maksut, ETYJ jäsenmaksu osuus tarkistettava oikeaksi, Nato operaatioihin ja rauhaan pakottamisen kustannukset j.n.e.
Kun näistä leikataan 2 miljardia ja sijoitetaan Suomen kansantalouteen, niin se näkyy 20 miljardina kansantaloudessamme.
Kun suunnitellut 16 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 160 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.
Kun lopullinen 80 miljardin takuut Euroopan vakuusjärjestelmään realisoivat maksettavaksi, se rasittaa Suomea todellisuudessa 800 miljardilla kansantalouttamme heikkenemisenä.

Tässä selvä syy miksi vain Perussuomalaisten leikkauslista toimivat, kun rahat leikataan ulkomaan maksuista!

amppeeri antti

Tästä sekasotkusta, minkä Paavo Lipposen hallitukset loi, istuessaan nahkurin orsilla leikkimällä Moosesta, joka johdattaa kansan luvattuun maahan. Taisi Lipposen pojalla olla Tom-Tom navikaattori epäkunnossa.
Nyt on pakko keksiä keinot pois pääsemiseksi niistä hölmöilyistä.