Torstai 17.1.2019

Nimetön purkaus tutkijalta: Halla-ahon vallan kasvu pelottaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
28.4.2011 11:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Jussi Halla-aho.

Faktakulma

Uusi Suomi julkaisee tutkijan haastattelun poikkeuksellisesti nimettömänä. Syynä tähän ratkaisuun on se, että tutkijat ovat viime aikoina saaneet osakseen rajujakin uhkauksia kommentoituaan maahanmuuttokritiikkiä.

Esimerkiksi Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto sanoi vuosi sitten pitävänsä tilannetta harvinaisen vakavana. Niiniluodon mielestä yhteiskunnan on puututtava asiaan, jos kyse on todella tutkijoiden turvallisuudesta.

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps.) asema hallintovaliokunnan puheenjohtajana huolestuttaa maahanmuuttoasioihin perehtynyttä tutkijaa.

Tutkija ei halua esiintyä Uuden Suomen haastattelussa nimellään, koska hän pelkää Hommaforum-keskustelupalstan aktiivien reaktioita. Tutkijoihin kohdistuneet rajut uhkaukset ovat olleet esillä ennenkin. Moni tutkija ei enää halua puuttua maahanmuuttokritiikkiin nimellään.

Uuden Suomen haastattelema asiantuntija pelkää, että Halla-ahon kärjistetty linja haittaa olennaisesti hallintovaliokunnan työtä.

- Valiokunnan työskentely voi häiriintyä ja vaikeutua, koska kannat ovat niin jyrkkiä. Puheenjohtaja kuitenkin johtaa neuvotteluja – mietin, miten se onnistuu, hän sanoo.

Tutkijan mielestä Halla-aholla ei juuri ole ollut rakentavia ratkaisuja, vaan lähinnä tyrmäyksiä. Halla-aho on esimerkiksi todennut, ettei missään tilanteessa tule hyväksymään aselain tiukennusta. Halla-aho haluaa myös tiukentaa perheenyhdistämisiä ja maahanmuuton määrärahoja. Tutkija ei halua estää maahanmuuttokritiikkiä, mutta pitää Halla-ahon linjaa äärimmäisen jyrkkänä.

Eilen Halla-aho sanoi Uuden Suomen haastattelussa, että maahanmuuttajalasten oman äidinkielen opetus pitäisi lopettaa.

- Se on julma lausunto, joka on virallisten päätösten vastainen, tutkija sanoo.

Tutkija pohtii, miten Halla-aho onnistuu perehtymään muihin tärkeisiin hallintovaliokunnan asioihin, kuten kuntauudistukseen. Halla-aho myönsi eilen, että muut asiakokonaisuudet eivät yhtä paljon häntä kiinnosta kuin maahanmuutto.

Tutkija ihmettelee myös sitä, että perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin suhtautuminen on höllentynyt. Soini sanoi vuonna 2009, että jos Halla-aho saa tuomion nettikirjoittelustaan, hän ei voi olla perussuomalaisissa eduskuntavaaliehdokkaana. Tutkijan mielestä tähän lausuntoon nähden Soini on antanut Halla-aholle merkittävän paikan eduskunnassa.

Halla-aho tuomittiin  viime vuonna hovioikeudessa sakkoihin uskonrauhan rikkomisesta ja syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kumottiin. Tutkija kuitenkin huomauttaa, että apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on hakenut valituslupaa korkeimpaan oikeuteen liittyen kansankiihottamissyytteeseen.

Faktakulma

Uusi Suomi julkaisee tutkijan haastattelun poikkeuksellisesti nimettömänä. Syynä tähän ratkaisuun on se, että tutkijat ovat viime aikoina saaneet osakseen rajujakin uhkauksia kommentoituaan maahanmuuttokritiikkiä.

Esimerkiksi Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto sanoi vuosi sitten pitävänsä tilannetta harvinaisen vakavana. Niiniluodon mielestä yhteiskunnan on puututtava asiaan, jos kyse on todella tutkijoiden turvallisuudesta.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

juge

"Tutkija pohtii, miten Halla-aho onnistuu perehtymään muihin tärkeisiin hallintovaliokunnan asioihin, kuten kuntauudistukseen."

Filosofian tohtori Halla-aholla on varmasti riittävästi kapasiteettia ymmärtää erilaisia asioita.

Huolestunut kansalainen

Eli täydennystä otsikkoon "tämä Halla-ahon tutkija yksi niistä turhimpia ja ostettu, lahjottu. Olisi mieluimmin tutkinut kuinka paljon näitä puolueellisia kirjoituksia on etenkin Halla-ahon osalta tapahtunut. Parjaamista muutenkin aivan älyttömästi,kaikkien Perussuomalaisten osalta.

Kukahan Sinun "tutkija" palkan maksaa, varmaan veronmaksajien varoista, on se kiva tutkia hällä väljä tyylillä kuin toiset maksaa, oli lopputulos mikä tahansa. Tutkija vielä pelkuri, eihän siinä mielentilassa mitään puolueetonta voi aikaan saada.

andemaki

En Persuja äänestänyt mutta en ihmettele helsinkiläisvetoisen kvasiälykkömaffian pelkoa että joku uskaltaa tulla ulos asioiden oikealla nimellä. Toivoin vuosia että maahamme tulisi 40-l lopun SDP tyylinen Jo Riittää! - kampanaja viherbullshittiä, yliempatiaa ja naivia suvaitsevaisuutta sun muuta vastaan. Tulihan se ja rytinällä.
Suomessa oli aikoinaan ihan vallankumousta puuhaavia kommunisteja hallituksessa ja sielläpähän kypsyivät. Satu Hassi ja Jaakko Laakso ovat olleet eduskunnan näkyvää joukkoa tähän asti. Kumpikin on aiheuttanut suunnatonta vahinkoa maallemme eikä vähiten taistolainen Hassi viherfascismillaan.
Kyllä persut on harmitonta sakkia noihin neuvosto-opeilla aivopestyihin ja satoihin liehakoijiin nähden.
Hyvä että Halla-Aho sai nyt paikan näyttää. Vuosikausia ulkomailla asuneena olen nähnyt mihin holtiton immigraatio johtaa. Käykää Rinkebyssä alkajaisiksi.
Olen todella iloinen vihreiden romahduksesta. Oman puolueeni Kokoomuksen johto on jo liian valtaansopeutunut puhumaan sitä mitä sen äänestäjistä 91% ajattelee.

P.S. olin valt.yo ja kesätöissä fattalla Turussa 30 v sitten. Kun pesti loppui kysyi varatuomari tsto-päällikkö mikä työtodistukseen pannaan titteliksi: sanoin laita Tutkija. Laittoi ja leiman alle. Niin se menee.

masat

"tutkijan" mielipiteestä voikin sanoa. Jos vähänkin kansan tuntoja ymmärtää, niin rasismikortit ovatkin vilahdelleet, kuten kansanedustaja Päivi Lipposta voidaan pitää hyvänä esimerkkinä viharikosten tulkitsijana, oli muuten kallis tapahtuma kaiken kaikkiaan Hämeenkadun tuhopolttokin. Meillä haaskataaan kaikenlaisiin ruandaoikeudenkäynteihin käsittömätön määrä rahaa.

Markus Näström

Olen ihmetellyt mihin persujen kannatus eduskuntavaaleissa on perustunut, mutta tämän uutisen kommenttien perusteella selitys on aika yksinkertainen; massan voimalla typeryys tiivistyy. Ei suurinta osaa kommenteista voi kovinkaan monella muulla adjektiivilla kuvata. Vain harva on näköjään vaivautunut lukemaan itse uutisen, ja silloinkin on ilmeisesti mitätön tarkkaavusjänne, impulsiokontrollin puute, liian voimakas tunnereaktio tai ihan vaan välineiden puute estänyt rationaalisen ajattelun. Suoria lainauksia on uutisessa vain muutama, eikä niissä ole mitään kummallista. Loput on toimittajan muotoilemaa tekstiä, joka on aina tulkinnanvaraista (erityisesti kun ajatellaan millä ammattitaidolla otsikko on kirjoitettu). Vaan eipä siinäkään ole mitään minkä pitäisi nostattaa fanaattisimmankaan persufanin verenpainetta. Katsotaanpas nyt:

Otsikko jo osoittaa kuinka surkeaa journalistista taso US tätä nykyä edustaa. "Nimetön purkaus" kun implikoi ihan jotain muuta kuin mistä uutisessa on kyse. Minkäänlaista purkausta en löydä tuolta mistään - pelkästään tutkijan vastauksia haastattelijan kysymyksiin ja niistä johdettua toimittajan tekstiä. En myöskään löydä mistään otsikon loppuosan sisältöä. Ei tutkija itse mainitse Halla-ahon vallan kasvua eikä sellaiseen liittyvää pelkoa - toimittaja on lisännyt raflaavan ja provosoivan otsikon ihan itse. Iltapäivälehdistön hengessä. Onnetonta. Otsikon perusteella siis kyllä ymmärtäisin joidenkin kommentoijien reaktiot - mutta kun otsikko ei vastaa sisältöä.

Tutkija kertoo kyllä olevansa huolestunut siitä miten valiokuntatyöskentely toteutuu, kun Halla-ahon - valiokunnan puheenjohtajan - näkemykset ovat niin jyrkkiä. Täysiä faktoja molemmat; jokainen, joka on osallistunut poliittisen kokoustamiseen, tietää mikä rooli puheenjohtajalla ja hänen näkemyksillään on keskustelun vetämisessä ja suuntaamisessa. Halla-aholla on siis selvä vaikuttajan ja keskustelun ohjaajan rooli. Fakta on myös, että hänen näkemyksensä ovat jyrkkiä. Silloin on loogista olettaa, että keskusteluista voi tulla hankalia. Halla-aho ei myöskään ole tähän asti pyrkinyt esittämään rakentavia ratkaisuja, vaan provosoi tietoisesti näkemyksiään kärjistäen (tämän tietää jokainen esim. Helsingin kaupunginvaltuuston työskentelyyn tutustunut). Valiokuntatyöskentelyssä sellainen ei oikein toimi, eikä riitä. Pitää nimittäin pystyä tekemään päätöksiä uusista esityksistä. Fakta on myös tutkijan kommentti oman äidinkielen opetusta koskien. Halla-ahon näkemys on vastoin vallitsevia linjauksia peruskouluopetuksen täydentävään opetukseen liittyen.

Mikä ihme tuossa "uutisessa" nyt sitten aiheuttaa nämä satakunta pöyristynyttä vastinetta? Ei yhtään mikään. Ja sitten tämä sama jengi haukkuu vihreitä ym. tunteenomaisesta suhtautumisesta asioihin. Really?! Wake up, folks!

Ymmärrän täysin miksi haastateltu tutkija (niin, tämähän ei ollut tutkimus, vaan US:n asiantuntijaksi arvioiman tutkijan haastattelu) haluaa esiintyä nimettömänä. Johan tuolla on joukossa monella tapaa uhkaavaa kommenttia. Joidenkin kommenttien esittäjien olisi hyvä katsoa peiliin. Vaan eipä se taitaisi auttaa. Paljon hauskempaa on meuhkata päättömästi "voittajana".

znd

No sillä ei ole mitään väliä ketä on haastatellut kun nimi ei ole esillä. Asiantuntijaksi tai tutkijaksi voi kuka tahansa nimittää itseään ilman minkäänlaista pätevyyttä tai tutkintoja.

Tämä "uutinen" vastaa siis lähinnä mielipidekirjoitusta.

Laitiin

En ole kannattanut Persuja enkä kuulu Persujen kannattajiin nytkään. Mutta vaaleissa äänestin persuja, koska minua k.rpi juuri tällaisten tutkijoiden julkilausumat. Miksei tohtori Halla-aho oppisi, jos humanisten tieteiden kandidaatti Anni Sinnemaakin kelpasi työministeriksi. Eikä Anni ole ollut oikeissa töissä milloinkaan.

Mutta äänestän vastakin Persuja jos suhtautuminen ei parane.

tha

Anteeksi epäkohteliaisuuteni, mutta on kyllä todella hämmentävä tapa valita puoluekanta; en äänestä sitä jota kannatan, vaan sitä jota yhteiskunnan elättämät tutkijat eniten moittivat. Joo-o.

Investor

sanoiko tosiaan että pitäisi lopettaa?
vai sanoiko kenties että veronmaksajien kustantamana sitä palvelua ei tulisi tarjota?

Saammeko pian Usaristakin lukea, että Perussuomalaiset haluavat lopettaa kokonaan ruotsinkielen opetuksen Suomessa?

Penttijuhani

etenkin yya-aikana, jos esim. toimittaja tiesi liikaa ja oli "uhka," että hän kirjoittaa aroista asioista. Silloin kyllä vaiennettiin, jos uhkailut eivät riittäneet. Sama koski "puoluerahoituksia," joita peiteltiin rikollisin, ml. maanpetoksellisin toimin. Jos tiesi, että mm. Kekkonen kirjoitti aiheesta valheita, vaiennettiin kyllä heti. Maataloustukea eivät monetkaan halunneet vastustaa omalla nimellään. Mutta tuo "tutkijan" tittelin esiin otto on kyseellistä, jos sitä ei täsmennetä. Ei vähiten maassa, jossa viiinan sietokyky on tavallinen tutkimusaihe.

m.i.b

Oli asia niin tai näin, Suomen tulisi kyetä ensin hoitamaan omat kansalaisensa.
Niin kauan kun vanhukset eivät saa hoitopaikkoja, mielenterveysongelmaiset ovat kadulla, terveyskeskuksiin ei pääse edes puhelimella läpi, pitkäaikaistyöttömille ei todellisuudessa edes yritetä tehdä mitään, tulisi ensisijaisesti keskittyä heidän/heidän läheisten ongelmiin ennenkuin aletaan maailmaa parantamaan. Näihin kotimaan ongelmiin on syynä ollut rahan puute, mistä sitä rahaa sitten riittää ulkomaalaisten hyysäämiseen?

Aku

"Tutkija ei halua esiintyä Uuden Suomen haastattelussa nimellään, koska hän pelkää Hommaforum-keskustelupalstan aktiivien reaktioita.
...
Tutkijoihin kohdistuneet rajut uhkaukset ovat olleet esillä ennenkin."

Vihjailuja on viljalti, mutta yhtään konreettista esimerkiiä en ole nähnyt. Miksi "tutkija" ei yksinkertaisesti tee rikosilmoitusta ja julkista asiaa? Miksi hän vain ampuu puskista nimettömänä koettaen tahrata muiden maineen?

vvpp

"Eilen Halla-aho sanoi Uuden Suomen haastattelussa, että maahanmuuttajalasten oman äidinkielen opetus pitäisi lopettaa.
- Se on julma lausunto, joka on virallisten päätösten vastainen, tutkija sanoo."
Eli kun joku lausuu totuuden, niin heti on joku ihmisoikeustutkija kertomassa miten väärin on, etteivät kaikki lapset saa omalla äidinkielellään opetusta. Joku jo ehti vaatia somalinkielistä yliopistokoulutusta! Onkohan ollenkaan tarkoitus kotoutua? Ilmeisesti Suomi haluaakin hylätä oman kielensä ja kulttuurinsa. Onneksi on perussuomalaiset. Vaalitulosta on turha ihmetellä.

VILENIN

Pohjois-Ruotsissa Kalix joen yläpuolella puhuttiin vain suomea.Ruotsinkieli pakotettiin valtionapujen menettämisen uhalla ja karttakepillä lasten huulille,välitunnillakaan ei saanut kuulua suomen kieltä puhumattakaa että sitä olisi opetettu.Näin siis kaiken humanismin oppi-isä Ruotsi ja hyvin kotiutuivat mihimpä kokonainen kansanosa olisi syntymämaastaan lähtenyt,no sentään ei tapettu kuin aikaisemmin Vämlannissa josta pääsivät karkuun Amerikoihin.Humanismin huippumaa ja huippu kulttuuri ja opettaja maailmassa.

sivustakatsoja

Näitä "tutkijoita" meillä riittää joka lähtöön. Yhteinen piirre on, että kukaan heistä ei ajattel maan kokonaisuutta tai todellisuutta, ei ainakaan mamu-asioissa. Jos tutkia halutaan tulisi olla joku hyödyllisempi tavoite kuin ielipidepalstat ja mielipiteitä esittäessä pitäisi esittää myös faktat mielipiteen takana.
Tyhjänpäiväistä touhua.

ksr

"Tutkija ei halua esiintyä Uuden Suomen haastattelussa nimellään, koska hän pelkää Hommaforum-keskustelupalstan aktiivien reaktioita."

Sitä toivoisi, että kaikki suomalaiset olisivat tukevasti kaksi jalkaa maassa seisovia "täysipäisiä" ihmisiä.

Minua kuitenkin huolestuttaa se, miten joku mieleltään herkkä ihminen reagoi tähän tiettyjen tahojen ja ajatusten julkiseen ja pitkäkestoiseen demonisointiin.

"...joka on virallisten päätösten vastainen, tutkija sanoo."

Halla-aho on todennäköisesti valittu lakeja säätävään eduskuntaan kansanedustajaksi juurikin muuttamaan nykyisiä päätöksiä.

Från Öresund

Nämä sitaatit Halla-aholta eivät vaatine kommentointia. Sitä Suomen kansa saa mitä tilaa.

"Minä nimenomaisesti yritän ja haluan synnyttää, ylläpitää ja lisätä maahanmuuttovastaisia asenteita. Minä vastustan maahanmuuttoa ja toivon kasvavan osan suomalaisista vastustavan sitä." 7.5.2007

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti." 23.3.2006

"Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.” 17.10.2003

”Sanon aivan suoraan, että jos maahanmuuttajajengi raiskaa Rosa Meriläisen, minä olen tapauksesta yksinomaan iloinen. Olen valmis sanomaan tämän suoraan aivan koska, missä ja kenelle tahansa." 20.12.2006

Tapanainen

sillä maanpuolustuksesta hän tietää vielä vähemmin kuin hallintoasioista.

Mies leikkii kotonaan aseilla vaikka vakuutti kunnian ja omantunnon kautta omaavansa sellaisen eettisen vakaumuksen ettei halua aseelliseen palvelukseen.

Ammatikseen A-A tutkii kellarissaan muinaisen kirkkoslaavin kielioppia. Sehän pätevöittää jo ministeriksi. Jos syyttäjä saa KKO:lta valitusluvan niin sitten tuo ministeripätevyys ei enää päde.

Tuttu

"Ammatikseen A-A tutkii kellarissaan muinaisen kirkkoslaavin kielioppia. Sehän pätevöittää jo ministeriksi."

Jos olisit edes avannut kirkkoslaavin kielioppisi, sinäkin ymmärtäisit, että tietenkin pätevöittää.

Pirkkalan Nero

"Minä nimenomaisesti yritän ja haluan synnyttää, ylläpitää ja lisätä maahanmuuttovastaisia asenteita...
http://www.halla-aho.com/scripta/minne_menet_mikko.html

"Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa...
http://www.halla-aho.com/scripta/sosiaalidemokraatin_selkaranka.html

"Tehtaanpuiston homon kanssa...
http://www.halla-aho.com/scripta/katuhairinnasta.html

Tämä oletettavasti viitta linkitettyyn blogikirjotukseen - ainakin päivämäärä täsmää. Siteerattua lausetta kirjoituksesta ei kuitenkaan löydy. ”Sanon aivan suoraan, että jos maahanmuuttajajengi raiskaa...
http://www.halla-aho.com/scripta/monikulttuurisuus_ja_nainen.html

Lapinleuku

Aivan kertakaikkiaan. Palan halusta tietää, mitä ovat nämä tutkijoihin kohdistuneet uhkaukset ja miten Hommaforum muka liittyy asiaan? Uuden Suomen velvollisuus on kertoa kun kerran tällaisen uutisen kirjoititte.

Toinen asia mistä haluaisin uutisointia on Jussi Halla-ahoon ja persuihin kohdistuneet uhkaukset, kuten vaikkapa tämä: http://img560.imageshack.us/img560/6531/panujaana.png

Eilen facebookissa henkilö nimeltä Laura Latva ilmoitti haluavansa tappaa Halla-ahon, mutta toivoi että joku tekisi sen ennen häntä ettei tarvitsisi lähteä istumaan. Missä uutisointi? Missä?

HPlä

Halla-Aho osaa kyllä hoitaa tätä asiaa meitä suomalaisia tyydyttävällä tavalla. Emme halua tukkia maahanmuuttoa, mutta haluamme, että täällä asuvat tekevät työtä ja hyväksyvät meidän arvomme, sopeutuvat yhteiskuntaamme (vrt. tataarien ja Venäjän emigranttien assimilaatio). Yksinkertaista vai mitä.
Muuten olen sitä mieltä, että jos ei kelpaa, voi lähteä/voidaan lähettää takaisin.

vinbju

on äänestänyt, pulinat pois ja töihin! Nämä "tutkijat" nalkuttavat narsistisesti, miten "heidän mielestään" olisi pitänyt äänestää eivätkä hyväksy toisinajattelijoita. Sähisevän raivon purkaukset ja vihapuheet, jotka ennen vaaleja olivat niin tuomittavia, ovat heidän suustaan jumalpuhetta, jota ei saa arvostella. Muuallakin Euroopassa ovat perussuomalaisten tapaiset mielipiteet nousussa, eivätkä ihmiset koe olevansa natseja, vain sorrettuja ymmärtämättömän ja ylimielisen eliitin toimesta. Katsotaanpa, mitä nämä uhkailut valittuja kansanedustajia kohtaan poikivat.

John Galt

Tutkijan mielestä demokratialla ei pitäisi olla sijaa päätöksenteossa. Ei ihme että halusi pysyä nimettömänä. Halla-aho oli yksi näiden vaalien äänikuninkaista, ja 15 000 äänellä pitäisi oikeastaan irrota maahanmuuttoministerin pesti.

Pekka Siikala

Halla-aho tunnustaa olevansa valtakunnanpolitiikassa keltanokka. Hän myös tunnustaa, etteivät häntä hallintovaliokunnan puhenjohtajana kiinnosta hallintovaliokunnan tärkeistä tehtävistä mikään muu kuin maahanmuuttopolitiikka.

Jos noilla lausunnoilla ei todista olevansa epäpätevä ja demokratia halveksiva fanaatikko, niin millä sitten?

Kirjoitin varhemmin tänään aiheesta blogimerkinnän. Ja siellähän nämä ääripersut riekkuvat Halla-ahoa puolustamassa.

Jos muuten on totta, että Halla-aholla on ampuma-aseita, niin miksi helvetissä poliisi ei ole hakenut niitä pois?

Tuttu

Eipähän, vaan valtion pitäisi maksaa Siikalan tietokoneet ja yhteydet ja säännöllistä kipurahaa vielä lisäksi. Sen verran hyvää mainostustyötä hän on tehnyt perussuomalaisten hyväksi, ja nähtävästi tekee vastakin.

Keijo Räävi

"Jos muuten on totta, että Halla-aholla on ampuma-aseita, niin miksi helvetissä poliisi ei ole hakenut niitä pois?"

Miksi?

Halla-aho vaikuttaa poikkeuksellisen tasapainoiselta kansalaiselta joten ei mitään syytä takavarikoida pistooleja tai revolvereita.

Siikalalle mä en antaisi käyttöön kuin korkeintaan vesipistoolin.

VILENIN

Eikös viranomaiset ole myöntäneet lupia aikaisemminkin henkilöille maassamme jotka myöhemmin ovat osoittautuneet joukkosurmaajiksi.Siikalan vihakirjoitukset ovat kyllä sitäluokkaa, että ne voivat yllyttää hiukan vielä Siikalaakin vähälahjaisempia vaikka minkälaisiin agressioihin.Pekkahan polttaa tulilankaa jatkuvasti.

kotihiiri

Äidinkielen taito on kallio, perusta, johon jatkossa vieraiden kielten opiskelu on helppoa rakentaa. JO 1950-luvulla (lähes 60 vuotta sitten) oppikoulun suomen opettaja kirjoitutti koulun alkaessa mustaan vihkoon tärkeitä aksioomia äidinkielen suullisen ja kirjallisen taidon tärkeydestä. Hän oli hyvä ja ankarakin suomen opettaja, ja samaa silloista keskikoulua käyneet tunnistaisivat oitis lehtori Karoliina Moilasen. Muistoaan kunnioittaen, entinen köyhälistöstä keskikouluun päässyt oppilas.

Onkohan kielentutkija Halla-aholla jotain uutta tietoa, joka kumoaa tämän? Varsinkin kirjallinen ilmaisu kärsisi suuresti siitä, ettei ensin opittaisi kirjoittamaan äidinkieltä. Aikoinaan Ruotsiin muuttaneiden suomalaisperheiden lapsista tuli valitettavasti puolikielisiä. Muuten miten tämä asia on siellä NYT järjestetty?

hissukka

Mutta kun se on kallista. Siihen sitoutuu melkoinen määrä rahaa. Kerrotko missä muissa maissa opetetaan vierasmaalaisille lapsille omaa äidinkieltään koulussa. Yksi lapsistani on koko peruskoulunsa ulkomailla suorittanut ja kaksi osittain. Heille ei ole koskaan kukaan edes ehdottanut, että he voisivat saada suomenkielen opetusta koulussa ;) Ei siellä tosin muillekaan opetettu, kuin opetussuunnitelman mukaisia kieliä. Näin keskieuroopassa.

kotihiiri

Vapaassa kielivalinnassa lienee mahdollista valita oma kotikielensä opiskelun, jos kerran kahta vierasta kieltä pitää jokaisen oppia ja siihen on kaikilla oikeus saada resursseja.

Olisikohan Ruotsissa juuri näin, että vaihtoehdon "moderna språk" tilalle maahanmuuttaja voisi valita kotikielen opetusta. Jos toista vapaaehtoista vierasta kieltä (moderna språk) ruotsalaislapsetkaan eivät jaksa lukea peruskoulun lopputodistukseen asti, jos vaarassa tulla huono arvosana, joka estää pääsyn jatkokoulutukseen peruskoulun jälkeen, niin jos ei maahanmuuttaja saa sellaisen pilipalina pidetyn aineen tilalle valita omaa kotikieltään, niin jo on kumma.

Tai siellähän voi kakkoskielen sijaan valita lisä/tukiopetusta (Sv/En) englannissa tai äidinkielessä, joten siinäkin on mainio tilaisuus opiskella omaa äidinkieltään. Vai meinaatko että Suomessa pitäisi tehdä sekin jollain kepulikonstilla mahdottomaksi? Silti pitäisi maahanmuuttaneen integroitua tähän maahan ja kokea asumisen täällä mielekkääksi?

Tuttu

"oppikoulun suomen opettaja kirjoitutti koulun alkaessa mustaan vihkoon tärkeitä aksioomia äidinkielen suullisen ja kirjallisen taidon tärkeydestä."

Ei suinkaan vain olisi ns. ollut oma lehmä ojassa?

kotihiiri

Vieläkin joutuu vieraiden kielten opettaja opettamaan esim. lauseenjäsennystä ynnä muita kielitieteen perusteita, jotka opitaan äidinkielen tunneilla. Kun pitäisi tietää, mikä on subjekti, objekti ja predikaatti. Se on vierasta, jos ei ole missään kuullut moisista. Opettajani 50-luvulla oli lähellä eläkeikää, jos tarkoitat, pelkäsikö virkansa pysyvyyttä. Vai mitä tarkoitit?

Kerran 1980-luvulla erään peruskoulun yläasteen opettajat tarinoivat syksyn alussa opettajanhuoneessa, kuinka jonkun seiskaluokkalaisen pojan äiti oli puhelimessa varoitellut, että meidän "Matti" ei sitten tottele liian nuoria naisopettajia, joita ei erota oppilaista ulkonäöltä eli joilla ei ole auktoriteettia, karismaa.

Luokanvalvojan tehtäviin ryhtyvä matematiikanopettaja oli tehnyt vuosikymmeniä elämäntyöstään samassa koulurakennuksessa toimineessa oppikoulussa eikä se ollut mitenkään helpompaa, silloinkin pojat osasivat kepposia, ettei tarvitsisi oppia. Matematiikanopettaja oli nyt lähellä eläkeikää, valkohapsinen ilmetty isoäiti, mutta erittäin jämpti ja huumorintajuinen opettaja, joka ei pikku vintiöistä mielenrauhaansa menettänyt ja hän kuulemma vastasi puhelimessa äidille, että kyllä, hän on juuri sellainen nuori ja nätti, mutta lupasi tehdä parhaansa, joten äiti voi olla huoletta...

Tuttu

"Vieläkin joutuu vieraiden kielten opettaja opettamaan esim. lauseenjäsennystä ynnä muita kielitieteen perusteita, jotka opitaan äidinkielen tunneilla."

Miksi vieraiden kielten opettaja joutuu opettamaan lauseenjäsennystä ynnä muita kielitieteen perusteita, jos ne, kuten esität, opitaan äidinkielentunneilla?

Mikäli lausumasi pitää paikkansa, eikö tämä jos mikä kerro äidinkielenopetuksen hyödyttömyydestä vieraita kieliä opiskeltaessa.

kotihiiri

Työväenopistojen kielikursseilla opettaja joutuu usein kertaamaan lauseenjäsennyksen perusteita. Voi johtua opiskelijoiden iästä ja koulutietojen unohtamisesta. En tiedä, sisältyykö lauseenjäsennys eli kielen rakenteiden opiskelu enää peruskoulun suomen kielen opetusohjelmaan. En jatka kanssasi tällaista turhaa väittelyä äidinkielen opiskelun välttämättömyydestä. Sillä en usko, että haluat todistella myös suomalaisten äidinkielen opiskelun tarpeettomaksi. Tavoitteesi on todistella ihan muuta.

Tuttu

"En tiedä, sisältyykö lauseenjäsennys eli kielen rakenteiden opiskelu enää peruskoulun suomen kielen opetusohjelmaan."

Mutta kovasti hyödyllistä on äidinkielenopiskelu vieraiden kielten oppimisessa???

"En jatka kanssasi tällaista turhaa väittelyä äidinkielen opiskelun välttämättömyydestä. Sillä en usko, että haluat todistella myös suomalaisten äidinkielen opiskelun tarpeettomaksi."

Lauseenjäsennyksen muistaakseni opin neljännellä tai viidennellä luokalla, mutta en koulussa, vaan suoraan äidiltäni parissa illassa, sillä peruskoulun äidinkielenopetus oli kauttaaltaan liian kelvotonta, jotta siitä olisi mitään mistään oppinut.

"Tavoitteesi on todistella ihan muuta."

Mitähän on tavoitteeni todistella?

Muuten olen sitä mieltä, että jos oikeasti haluttaisiin suomalaisten oppivan vieraita kieliä, peruskoulun 1. luokalta lähtien olisi jokaiselle opetettava pakollisena kreikkaa ja latinaa.

kotihiiri

Pitää kai vääntää rautalangasta, miksi koulutulokkaan pitää saada myös äidinkielen opetusta! Kun lapsi aloittaa koulunkäynnin, hänen on opittava ilmaisemaan ajatuksiaan ensin yhdellä kielellä, yleensä sillä, jota hän on kotona oppinut puhumaan.

Ei ehkä kotona kovin monet vanhemmat opeta lauseenjäsennystä eikä kirjoituta lapsellaan esseitä, sitten arvioi lapsen taitoja ja käy läpi hänen kirjoittamaansa tarinaa viime kesän lomamatkasta Lappiin tai ulkomaille. Sen tekee siihen koulutettu opettaja.

Ensin lapsi opettelee kirjaimet ja lukutaidon, ja moni tuntee jo kirjaimet ja osaa lukea ennen koulun aloittamista. Lukutaitoa vielä harjoitellaan, mutta kirjoittaminen on muutakin kuin sanoja peräkkäin, se on ikiomien ajatusten ilmaisemista.

Näin kerran sijaisena ollessani eräässä erityiskoulussa, että luki- ja kirjoitushäiriöinenkin lapsi nautti tavattomasti jännittävän kesälomareissun kertomisesta ainevihkoonsa, vaikka teksti vilisi kirjoitusvirheitä ja lauseet jäivät hieman katkonaisiksi eikä sanoista meinannut saada selvää - mutta tarinassa oli juonta ja selkeää sujuvuutta! Joku toinen oppilas kirjoitti ehkä toisella tavalla hyvin. Jos joku ei vielä osannut kovin hyvin kirjoittaa, hän koetti korvata sitä kertomalla suullisesti, millainen kesälomamatka heillä oli ollut...

Sanotaan, ettei vieraalla kielellä pysty rakentavasti riitelemään eikä ilmaisemaan syviä tunteita, paitsi kasvonilmein tai korottamalla ääntään tai itkemällä, huutamalla, raapimallakin... ts. elekielellä, kun keinot ilmaista tunteita tilanteeseen sopivin sanoin ovat hukassa. Aviopuolisot ovat ehkä opetelleet tulkitsemaan toistensa kasvonilmeitä, oven paukauttamista, sanattomia keinoja toki riittää, mutta ei se kyllä oikeasti sanallista ilmaisua ole!

VIERAALLA kielellä pystyy puhumaan ja kirjoittamaan objektiivisia tosiasioita, tieteellisen artikkelin, kodinkoneen käyttöohjeita, ts. asiaproosaa, mutta EI tunnepitoisia ajatuksia tai kaunokirjallisuutta, ELLEI jo hallitse vierasta kieltä syntyperäisen kielenpuhujan tavoin.

Kirjallinen ilmaisutaito on käsittääkseni nykyaikana yhtä tärkeää ja hyödyllistä kuin osata esiintyä ja puhua puhelimessa tai kokouksissa tilanteen mukaisesti. Työssä moni joutuu laatimaan kirjallisia tai suullisia raportteja, ja juhlapuhekin on useimmiten suunniteltu etukäteen.

Tunnepitoista tarinoiden kirjoittamista ei aikuisen arkisessa työssä tarvita, mutta kouluesseiden kirjoittaminen on lapselliselta näyttävä, mutta äärettömän tärkeä vaihe lapsen itsetunnon kehittämisessä. Kirjoittaminen voi aikuisillakin avata patoutumia, se on terapeuttista syventymistä omaan ajatusmaailmaan, jossa kaikki on ehjää ja kaunista kuin unen rajamailla juuri ennen nukahtamista, kun ulkomaailma ei ole kritisoimassa, ja moni löytää kirjoittamisen uudelleen esim. osallistuessaan elämäntarinoiden tai perinnemuisteloiden kirjoituskilpailuihin. Tai kirjoittamalla kommentteja Uuden Suomen keskustelupalstoille...

Tietenkin pitää vieraalla kielelläkin nykyään oppia kirjoittamaan esseitä, mutta minusta sekin perustuu jo äidinkielellä opittuihin taitoihin, tekniikoihin ja kykyyn koota paperille tietynpituinen, tietystä näkökulmasta kirjoitettu juttu aiheesta.

Äidinkielellä opitaan kirjoittamaan esseitä jo ala-asteella, joka on välttämätöntä siinä kehitysvaiheessa. Mikäs siinä, jos sekä äidinkieltä että vieraita kieliä opitaan samaan tahtiin, mutta ilman sitä vahvinta eli äidinkielen suomaa etumatkaa ja itsevarmuutta ei lapsen itsetunto ja kirjoitustaidot kehity suotavalla tavalla. Voi jäädä puolikieliseksi, joka vaivaa läpi elämän.

kotihiiri

Taidat nauttia briljeerauksesta latinoillasi! Olin lukevinani vielä pari kuukautta sitten, että ruotsin opiskelukin on turhaa ja raskasta, kun on muita tärkeämpiä aineita koulussa? Ja nyt sinä jo ehdotat latinaa ja kreikkaa! Mutta jos äidinkielen tunneilla perehdytään kielen perusteisiin, sekin olisi tyhjää parempi.

En ole vielä kehuskellut omilla latinan kursseillani: lukukauden alkeiskurssi (Elementa linguae latinae), latinan pro ex -käännöskurssi ja latinan pro exercitio - näitä suorittelin kultaisella 60- ja 70-luvulla perheenäitinä ja englantilaisen filologian opiskelijana, välillä kesätöitä tehden ja keskeyttäen opinnot HuK:iin.

Nykykreikkaa opiskelin 30 asteen helteessä 2000-luvulla kesäyliopistossa enkä suorittanut loppukoetta, voimat loppuivat kuumuuden takia. Ollaanko tasoissa, no tietysti sinä voitat poimimalla netistä hienoja vierasperäisiä sanontoja.

(Lisätty eilisen jälkeen) Huomaan että pilkkaat minua. En hallitse noita sun Wikistä poimimiasi argumentum ad eloq etc. mutta muistan saaneeni kunnan taloudellisella tuella käymästäni keskikoulusta virikkeitä sen verran, että jatkoin iltalukiossa kokopäivätyön ohessa aikuisena, koska muuta mahdollisuutta ei ollut ja opiskelu kiinnosti. Väitän, että koulussa saadusta kannustuksesta on hyötyä aikuisena, myös maahanmuuttajille. Myös suomalaisia pitäisi enemmän kannustaa opiskeluun, jotta voi aikuisena keskittyä työntekoon.

Tuli eilisen jälkeen mieleen hullunhauska ajatusyhteys siitä, että kiitos 1900-luvulla ennen sotia alkaneen sisäisen muuttoliikkeen, johon osallistuivat omat vanhempani, pystyn näkemään ainaisessa köyhyysloukussa, sivullisuuteni silmin asioita etäämmältä, syrjityn näkökulmastakin. Tunsin tuskallisena esim. sen, että isäni terveys petti ja heidän unelmansa pienviljelijän työnteon jatkamisesta tyssäsivät siihen, mutta tuli isäni kuitenkin tehneeksi elämäntyönsä sotatantereilla. Sitten selkä hajosi. En saanut minkäänlaista rippilahjaa, en sormusta enkä kaulaketjua, koska rahat olivat lopussa. Lähdin sisarusteni perässä maailmalle.

Sivullisuus (josta voi kehittyä myös syrjäytyminen ja sitä rataa) lienee myös maahanmuuttajien kokemaa eikä sitä paranna ainakaan heidän vihaamisensa ja kotikielen opetuksen evääminen heiltä. Rikollisia on myös suomalaisissa, oli jo 70-80-luvuilla rauhattomia asuinalueita, niin että peruskoulun opettajat kertoivat, minkä alueen kouluissa he joutuivat opettamaan luokassa horkasta vapisten, niin paljon oli lapsilla erilaisia kotitaustasta johtuneita ongelmia.

Jännää, kuinka perussuomalaiset profiloituvat jo ennen hallituksen muodostamista erilaisilla tiettyjen asukasryhmien (maahanmuuttajat, suomenruotsalaiset) oikeuksien kaventamisella. Kai se on sitä vaalilupausten toteuttamista.

Tuttu

"Taidat nauttia briljeerauksesta latinoillasi!"

No tuota, itse asiassa en osaa latinaa juuri ollenkaan, kiitos kelvottoman peruskoulun, jossa latina ei ollut pakollinen aine. Tämä on harmillista, sillä nyt kun aina välillä joutuu jotakin tekstejä kääntämään latinasta muille kielille, on pakko kysyä joltakulta latinaa oikeasti osaavalta, jotta menikö käännös edes sinnepäin. (Sitä en muista, koska minun olisi viimeksi tarvinnut kääntää jotakin ruotsista. Ruotsiksi kun ei ilmeisesti ole vielä kirjoitettu oikeastaan mitään merkittävää.)

"Olin lukevinani vielä pari kuukautta sitten, että ruotsin opiskelukin on turhaa ja raskasta, kun on muita tärkeämpiä aineita koulussa?"

Kuten latina ja kreikka.

"Mutta jos äidinkielen tunneilla perehdytään kielen perusteisiin, sekin olisi tyhjää parempi."

Jos perehdyttäisiin siis. Ettei niitä tarvitsisi vieraiden kielten tunneilla selitellä.

"Huomaan että pilkkaat minua."

En kai minä nyt sellaista.

"Jännää, kuinka perussuomalaiset profiloituvat jo ennen hallituksen muodostamista erilaisilla tiettyjen asukasryhmien (maahanmuuttajat, suomenruotsalaiset) oikeuksien kaventamisella."

Mitä merkillistä suomenruotsalaisten oikeuksien kaventamista on olla pakottamatta suomenkieliset opiskelemaan latinan ja kreikan sijasta ruotsia?

kotihiiri

Latinaa ja kreikkaa kouluihin? Olen näitä ihmeellisyyksiä ennenkin lukenut keskustelupalstoilta. Eikö kiihkeä kansallismielinen persu voi sulattaa sitä, että lapsi saisi vaarallisia vieraita vaikutteita vihamielisen naapurimaan kielen oppimisen oheistuotteena?

Vain väritön, hajuton ja mauton globaalienglanti kelpaa, siitä ei tartu vieraan kulttuurin pöpöjä lapseen.

Elävätkö perussuomalaiset ihan todellisuudessa? Puuttuu vain, että tämä aihe nousee seuraavaksi median puheenaiheeksi. Kansanedustajien palkoilla pitäisi pohtia tärkeämpiäkin asioita, kuten työttömyys ja sosiaaliset ongelmat. Ehkä myös viennin vetäminen.

Joo, latinaa ja kreikkaa, mutta ei kotikielen opetusta maahanmuuttajille. Joku toinen persu jo kertoi, ettei ole rahaa.

Venäjän kieli oli ainoa hyväksytty virallinen kieli entisessä Neuvostoliitossa, natsi-Saksassa saksa.

Taidan matkia veltto-Virtasta ja oksennan viisi päivää, jos minun pitää vielä tällaista hölynpölyä pohtia, vaikka oma on syyni, että erehdyin sinulle vastailemaan. Pelkäsin tosin pahempaakin olevan tulossa, joten kiitos, tämä kasvattaa luonnetta että uskaltaa vastata teikäläisille.

Pakkoruotsi-aiheeseen en viitsi kommentoida muuta kuin sen, että varmasti sen sijaan tulee olemaan riemullista valita lapselle natzionaalisen kiinnostavaa saksaa. Saksa on OK, vaikka aika lähellä sitä puhutaan.

Tulevana kesänä pääkaupunkiseudun kansalaisilla on mahdollisuus opiskella kesäyliopistossa latinan ja nykykreikan peruskurssit. Omnia vincit patientia. Jassu!

TSV

Ainoa virallinen kieli on englanti SO?

Pakkoruotsissa on kyse vaihtoehdoista, jotka mahdollistavat paremman tulevaisuuden ja kilpailukyvyn, sekä osalle mahdollisuuden oppia edes se englanti kunnolla.

Nuo Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa jutut alkavat käydä jo vanhoiksi, mutta kun kerran avasit arkun, tiesitkö että juuri näissä maissa oli ylhäältä alas valtion suunnittelema opintosuunnitelma joka ei jättänyt mitään yksilön valinnoille, kaikki eivät ole hyviä kielissä ja aika on ajanut ohi ruotsinkielestä. Ruotsalaiset eivät edes tiedä, että täällä luetaan sitä, ei heitä kiinnosta, ainoat keitä kiinnostaa on muutamat vanhat suomenruotsalaiset, joille ei riitä päiväkotien ja koulujen segregaatio. Heidän elämänsä ei kyllä muutu mitenkään jos tästä toisesta vanhasta, kuolevasta kielestä luovutaan.

"Vain väritön, hajuton ja mauton globaalienglanti kelpaa, siitä ei tartu vieraan kulttuurin pöpöjä lapseen."

Mikä vika? Miksi suhtaudut noin negatiivisesti englantiin? Kielen tarkoitus ei ole olla "värillinen, hajullinen ja makuja täynnä oleva, pikku pitäjän kieli" vaan sen on tarkoitus olla kommunikaation väline, englannilla pystyy kommunikoimaan mahdollisimman monen ihmisen kanssa.

Sinä näet kielen jonain kulttuurillisena ihme lapsena (ihan kuin muutut ruotsalaiseksi jos puhut kieltä), minä näen sen työkaluna ja kommunikoinnin välineenä. Realismi voittoon.

Tuttu

"Venäjän kieli oli ainoa hyväksytty virallinen kieli entisessä Neuvostoliitossa"

Eipähän ollut. Ks. vaikka http://fi.wikipedia.org/wiki/Neuvostoliitto#Kielet .

"Tulevana kesänä pääkaupunkiseudun kansalaisilla on mahdollisuus opiskella kesäyliopistossa latinan ja nykykreikan peruskurssit."

Nykykreikan osaaminen ehkä on tarpeellista, jos haluaa asua Kreikassa. Tätäkin taitoa tukisi klassisen kreikan opetus peruskoulun alaluokilta lähtien.

Siitä ei siksi toiseksi ole kuin joitakin kymmeniä vuosia, kun klassisen kreikan ja latinan osaaminen vielä olivat erottamaton osa länsimaista yleissivistystä.

kotihiiri

Jos äidinkielen ja vieraiden kielten opettajilta vaadittaisiin, että opetukseen sisältyisi "läpäisyperiaatteella" pieniä tietoiskuja latinan ja kreikan merkityksestä, sekin riittäisi. Mutta onko siihen aikaa, en tiedä. Eiköhän jossain harvoissa lukioissa ole nykyäänkin latinan ja kreikan opetusta? Varmasti peruskoululaisiakin kiinnostaisi tietää indoeurooppalaisten kielten alkuperästä.

Mun keskikoulussani suomen opettaja huolehti vain siitä, että tajuamme kielen rakenteiden hallitsemisen helpottavan vieraiden kieltenkin oppimista. Tämä aksiooma oli mustakantisessa vihkossani.

Kesäyliopiston nykykreikan kurssilla oli monta yliopiston opiskelijaa, jotka olivat jo suorittaneet klassisen kreikan kurssin. Englantilaisen filologian vaatimuksiin sisältyi ennen vanhaan latinan alkeiskurssi ja pro exercitio -koe, nykyään taitaa olla vain alkeiskurssi pakollinen. Lisäksi vaaditaan nykyään, kuten on aina vaadittu, lukion ranskan tai myöhemmin hankitut ranskan perustaidot, mutta nykyään ranskaa opiskellaan jo paljon enemmän kuin ennen vanhaan. Kielikeskuksen ranskan kursseissa on valtava valikoima pitkälle edistyneillekin.

Saattoi entinen N-liitto hyväksyä "virallisesti" alueensa etnisten vähemmistöjen kieliä, siellähän oli jopa hantien edustaja jossain virassa Moskovassa. Siihen aikaan eivät valitettavasti suomen kielisukulaiset voineet pitää suoria kontakteja suomalaisiin tutkijoihin yhtä paljon kuin virolaiset ja unkarilaiset tutkijat. Oli vaara saada "kansanvihollisen" leima, jos oli tekemisissä länsimaisten immeisten kanssa.

30-luvun lopulla marien kansalliskirjailija ja koko marien sivistyneistö tapettiin Stalinin käskystä ja ruumiit heitettiin läheiseen suohon. Perheiden oli pakko mustata kansanvihollisiksi leimattujen sukulaistensa kasvot vanhoista valokuvista. Jos järjestelmällisesti tapatettiin etnisten vähemmistöjen sivistyneistöä (kirjailijat, opettajat ym.), ei se taida olla vähemmistön kielen ja kulttuurin tukemista.

Nykyinen keskushallinto ei ole yhtään suvaitsevampi, päinvastoin. Joten ei ehkä kannata haaveilla ainakaan pääsyä naapurimaan kielivähemmistöjen joukkoon, vaikka Stalinin veriset vainot ovat jo mennyttä aikaa.

Nykyään voi marien olla vaikeaa vaikkapa vain kokoontua, jos kokouksen aiheena on oman kulttuurin ja kielen tukitoimet, sillä Moskovan keskushallinto oli valinnut Marin tasavallan presidentiksi Leonid Markelovin, joka on uskollinen Putinille.

Tässä lisää:
http://www.hs.fi/english/article/Mari+people+face+more+oppression+in+Rus...

Tutkija Sirkka Saarinen: ojs.tsv.fi/index.php/Aur/article/download/655/543 (pdf)

Tuttu

"Jos äidinkielen ja vieraiden kielten opettajilta vaadittaisiin, että opetukseen sisältyisi "läpäisyperiaatteella" pieniä tietoiskuja latinan ja kreikan merkityksestä, sekin riittäisi."

Ei riitä, vaan peruskoulun opetussuunnitelmaan tulisi kuulua, että jokainen peruskoulun päästötodistuksen käteensä saanut pystyy lukemaan Homerosta ja Vergiliusta alkukielillä ja ymmärtämään lukemansa.

Tämän lisäksi ei tarvitsisi edellyttääkään muuta, sillä tähänkin asti peruskoulun on voinut läpäistä oppimatta siellä yhtään mitään.

joniV2

Äärikepulainen täällä vain polkee jalkaa ja kiukuttelee, kun oma vedätykseen, kusetukseen ja valehteluun erikoistunut puolue sai ansaitsemansa vaalitappion, tai ei oikeastaan ansaitsemaansa, koska silloin kaikki kepulit olisivat tippuneet.

Haluaisinkin muistuttaa Sikalaa ja kaikkia kepulaisia siitä, että ensivuonna on presidentinvaalit ja saan taas olla äänestämättä kepulia ja sama toistuu muutaman vuoden päästä kunnallisvaaleissa.

Täällä riekkuu kaikki äärikepulaiset mollaamassa aivan mitä tahansa muuta puoluetta, koska turpaan otto niin kuikuttaa ja ei pystytä myöntämään, että se on aivan ikiomaa ansiota, että kukaan ei koske kepuun pitkällä seipäälläkään.

Sinulla on todistettavasti näppis ja miksi helvetissä poliisi ei ole hakenut sitä pois?

Itke oppositiossa Siikala.

joniV2

Äärikepulainen täällä vain polkee jalkaa ja kiukuttelee, kun oma vedätykseen, kusetukseen ja valehteluun erikoistunut puolue sai ansaitsemansa vaalitappion, tai ei oikeastaan ansaitsemaansa, koska silloin kaikki kepulit olisivat tippuneet.

Haluaisinkin muistuttaa Sikalaa ja kaikkia kepulaisia siitä, että ensivuonna on presidentinvaalit ja saan taas olla äänestämättä kepulia ja sama toistuu muutaman vuoden päästä kunnallisvaaleissa.

Täällä riekkuu kaikki äärikepulaiset mollaamassa aivan mitä tahansa muuta puoluetta, koska turpaan otto niin kuikuttaa ja ei pystytä myöntämään, että se on aivan ikiomaa ansiota, että kukaan ei koske kepuun pitkällä seipäälläkään.

Sinulla on todistettavasti näppis ja miksi helvetissä poliisi ei ole hakenut sitä pois?

Itke oppositiossa Siikala.

joniV2

Äärikepulainen täällä vain polkee jalkaa ja kiukuttelee, kun oma vedätykseen, kusetukseen ja valehteluun erikoistunut puolue sai ansaitsemansa vaalitappion, tai ei oikeastaan ansaitsemaansa, koska silloin kaikki kepulit olisivat tippuneet.

Haluaisinkin muistuttaa Sikalaa ja kaikkia kepulaisia siitä, että ensivuonna on presidentinvaalit ja saan taas olla äänestämättä kepulia ja sama toistuu muutaman vuoden päästä kunnallisvaaleissa.

Täällä riekkuu kaikki äärikepulaiset mollaamassa aivan mitä tahansa muuta puoluetta, koska turpaan otto niin kuikuttaa ja ei pystytä myöntämään, että se on aivan ikiomaa ansiota, että kukaan ei koske kepuun pitkällä seipäälläkään.

Sinulla on todistettavasti näppis ja miksi helvetissä poliisi ei ole hakenut sitä pois?

Itke oppositiossa Siikala.

VILENIN

Sinä olet yksi tutkija joka kuitenkin uskallat esiintyä nimelläsi,se on hatunnoston paikka.Sananvalintaasi käyttäen olet ysi tosi riekuja Halla-Ahon aseista,tee perusteltu rikosilmoitus niin näet poliisin tehokkaan toiminnan.Saat myös toisen haukkumiskohteen joka osaa lainvarjolla toimia paremmin kuin hommaforumi.Kekeilehan Pekka kepillä jäätä näytä itse olevasi puheittesi mittainen.

1203pl

Halla-aho on valittu demokraattisten vaalien tuloksena eduskuntaan. Nyt puolueensa perussuomalaiset esittävät häntä hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi. Halla-aho on sanonut, että häntä kiinnostavat maahanmuuttoasiat.

Hän on myös sanonut, että muut hallintovaliokunnan tehtävät kiinnostavat häntä vähemmän, tämä erikseen kysyttäessä. Hän ei sanonut, etteivät asiat häntä kiinnosta. Tämä oli Siikalan tarkoitushakuinen tulkinta.Siikala tunnettuna toimittajana teki tämän perusteella johtopäätöksiä, kuin keltainen lehdistö tekee.

Ouroboros

Varissuon koulu Turku: 35 opettajaa ja koulunkäyntiavustajaa, joista 16 maahanmuuttajia varten: opetusta tai tukiopetusta venäjän, kurdin, arabian, albanian, bosnin, somalian, darin, vietnamin kielellä. Lisäksi koulunkäyntiavustajat 3 kielellä ja islaminopettaja. Vastaavia esimerkkejä on muitakin, joissakin kouluissa opetataan jopa 20 vähemmistökieltä. Eikö kukaan saisi kysyä mitä tämä kaikki maksaa, pitääkö joka koulussa olla kaksinkertainen määrä opettajia "suomenkieliseen" kouluun verrattuna?
Luuleeko joku, että ulkomaille Suomesta muuttava voi vaatia lapsilleen suomenkielen opetusta muissa maissa? Ei voi, eikä se ole tarpeenkaan.
Jos tämän hulluuden lopettaminen on "julmaa" niin eikö se sitten ole julmaa, että koulujen jo ennestäänkin niukat resurssit käytetään tällaiseen?
Mitä noihin väitettyihin "uhkauksiin" tulee olen kyllä netissä nähnyt uhkauksia, tosin ne ovat lähes poikkeuksetta kohdistuneet henkilöihin, jotka ovat esittäneet kriittisiä mielipiteitä maahanmuuttopolitiikasta. Päinvastaisia esimerkkejä taitaa olla harvemmassa.

TSV

"järkevässä" maassa ei käytetä valtion varoja mihinkään mamujen kielenopiskeluun se on yksilöstä ja hänen perheestään kiinni. Suurimmalta osalta jenkkilään muuttaneista on kuollut suomi ja tämä on normaalia eikä mitään paheksuttavaa, aivan normaalia integraatiossa.

Se on katsos sitä solidaarisuutta eli siis kaikki pitäisi maksaa ja hoitaa, nyt kysyn että miksi? ja mihin asti?

ErkkiS

"Nimettömänä pysyttelevä tutkija" voi olla tutkija, joka ei halua nimeään julki tai sitten ennemminkin ja todennäköisemmin punavihreä toimittaja / keksitty hahmo.

Eikö mitään muuta enää keksitä? Miksi asialinja ei enää kelpaa?

Entä mitä vakavasti otettavaa ja informaatiota tuottavaa UUTISOINTIA tämä pelleily muka on?

US, haloo ?!?!?

ErkkiS

Missä, miten ja ketä "tutkijaa" on aiemmin uhkailtu? Entä kenen/keiden toimesta? Tutkiiko poliisi tai onko syyttäjä nostanut syytteitä näitä mystisiä tutkijoita uhkailleita kohtaan?

En pysty sanoin kuvaamaan kuinka pettynyt olen US:n asialinjan muuttumisesta tilaan, jossa se muistuttaa lähinnä Iltalehteä ja Seiskaa. Tämähän on pelkkää pelon ja vihan lietsontaa otsikoiden ja levikin (lukijamäärien) tähden.

Akateeminen pätkätyöläinen

Uhkailun pelko on varmasti todellista, mutta varsinaiset uhkailut eivät näköjään ole. Ainakaan niistä ei ole tehty rikosilmoituksia poliisille eikä minkäänlaista näyttöä tunnu löytyvän edes kysyttäessä.

Huusko, onko pelkotilaisen harhojen vahvistaminen hyvä journalistinen ratkaisu?

Tuttu

Miksipä tällainen ilmeisen irrationaalinen uhkailun pelko ei voisi olla todellista. Jotkuthan pelkäävät hiiriäkin, ja minkä ihminen fobioilleen mahtaa ilman psykiatrista apua.

Muuten kuitenkin olisi valaisevaa ilmoittaa edes näiden pelkotiloista kärsivien anonyymitutkijoiden puoluekanta, jos heillä sellainen vaikka sattuisi olemaan.

Smerd

julkaista tällaisia nimettömien "tutkijoiden" juonia.

Kukaan ei voi verifioida tällaisten mielipiteiden olemassa oloa saati todenperäisyyttä.

Besides, Suomeen on jo ajat sitten syntynyt maahanmuuttoteollisuus, rasisminhäätämisimperiumi, joka vie rahapulassa olevan valtion varoja kiinteästi ja enenevästi.

Sen eksistenssin tarkoituksena leviäminen, kasvaminen, itsensä muka-välttämättömäksi tekeminen.
Sen tehtävänä on pitää maahanmuuton tilastot ja todellinen luonne mahdollisimman salaisena alkemiania, metafysiikkana. Uusinta antia on "hengenmenetystä pelkäävät anonyymit tutkijat".

Miettikää Usarissa pliis että kumpikohan puoli on aggressiivisempi: persuja avoimesti uhkailevat suvaitsevat (viimeksi tänään ultra-aggressiivinen Perparim Hetemaj) vai Halla-aho tai hänen piiloutuvat, työpaikkojensa menetystä pelkäävät kannattajansa?

HeikkiTala

Olen esiintynyt netissä ja muuallakin omalla nimelläni, koska uskon asiaani ja tiedän olevani oikeassa. Se on kyllä poikinut uskomattoman määrän uhkauksia netissä, tekstiviesteinä, häirintäpuheluina, jne. Aluksi kiikutin selvät tappouhkaukset poliisille, mutta siellä kerrottiin tutkimusten alkavan vasta sitten, kun minut on tapettu. Olivat kuitenkin tyytyväisiä, että on vihjeitä, joita seurata.

PerusS:n jytky aiheutti uuden uhkausten ja herjojen tulvan kotisivuilleni http://www.simplesite.com/Tala, joista jokusia tallensin ennen niiden poistoa.

Olen siis valinnut esiintymisen omalla nimelläni ja se on kannattanut. Vuosien nettikirjoittelu ja muu toimintani mursi lopulta sensuurin, vaikenemisen ja vaientamisen vanhassa mediassa, ja viime vuonna kielikeskustelu siirtyi verkosta televisioon ja muihin perinteisiin viestimiin. Sen seurauksena uudessa eduskunnassa on ennätysmäärä pakkoruotsia vastustavia kansanedustajia.

Vielä on pitkä matka pohjoismaiseen kielipolitiikkaan Suomessa - siis viralliseen yksikielisyyteen. Mutta tammikuussa tänä vuonna Taloustutkimus Oy:n tutkimus osoitti, että ensimmäisen kerran suomalaisten enemmistö (48 %) on virallisen yksikielisyyden kannalla, kaksikielisyyttä haluaa 41 % ja kantaansa ei ole vielä määritellyt 11 %.

Perussuomalaiset ovat siis vapauden puolella pakkoa vastaan! Sen vastustajamme yrittävät nyt kääntää päälaelleen ja virallinen Ruotsi komppaa. Mutta suomalaiset taitavat ryhtyä kamppaamaan! ;-)

markiino

saavutuksiltaan ja elämäntehtävältään verrattuna Talaan.

Koulutus:
* Hammaslääketieteen lisensiaatti, Turun yliopisto 1964
* Master of Public Health, University of Michigan, USA 1972
* Erikoishammaslääkäri 1976
* Hallinnon pätevyys 1981
* Hammaslääketieteen tohtori, Kuopion yliopisto 1984
* 115. valtakunnallinen maanpuolustuskurssi 1990

Työhistoria:
* Hammaslääkäri Kauhajoella 1964-70 (5 v)
* Piirihammaslääkäri Lindesbergissa, Ruotsissa 1968-69 (1 v)
* Ylilääkäri lääkintöhallituksessa 1970-89 (19 v)
* Apulaisosastopäällikkö lääkintöneuvoksen virassa lääk.hallituksessa 1989-91 (3 v)
* Ylilääkäri Terveysankkurit Oy:ssä 1991
* Ylilääkäri terveydenhuollon oikeusturvakeskuksessa 1995
* Vieraileva professori, Thammasat University, Thaimaa 1999-2003
* Dosentti, terveydenhuollon hallinto, Tampereen yliopisto 1987-2004

* Sosiaali- ja terveyshallituksen pysyvä asiantuntija 1991-92
* Stakesin pysyvä asiantuntija 1992-2000
* Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen pysyvä asiantuntija 1992-2004
* Tuntiopettaja/luennoitsija/kurssinjohtaja 1972 alkaen
- Helsingin, Turun, Tampereen ja Kuopion yliopistot, Pohjoismainen terveydenhuoltokorkeakoulu (Göteborg)
- Sairaanhoitajaopistot, hammashoitaja- ja suuhygienistikoulutus,
hammastekninen koulutus, ym.
- lukuisissa muissa eri alojen oppilaitoksissa
* Lukuisten komiteoiden, ym puheenjohtaja, sihteeri tai jäsen 1964–2002

* YK:n Maailman terveysjärjestö:
- WHO Expert Advisory Panel on Oral Health’n jäsen 1983-99
WHO:n asiantuntija: Kolumbiassa (1977), Kongossa (1979), Arabiemiraateissa (UNICEF 1981), Sveitsissä (1981), Syyriassa (1981), DDR:ssa (1983, 1984), Japanissa (1984), Suomessa (1984), Irlannissa (1984), Portugalissa (1985)
- WHO:n konsultti: Syyriassa (1982–1995), Japanissa (1983), Sveitsissä WHO HQ (1985-6), Kuwaitissa (1986), Arabiemiraateissa (1994–1997), Iranissa (1998–2007), Marokossa (2009)
- WHO/FDI Maailman hammashuoltojohtajakongressin puheenjohtaja
Tokiossa (1983), Helsingissä (1984), Belgradissa (1985)

* Ulkoasianministeriön konsultti (FINNIDA) Tansaniassa (1984) ja Kiinassa (1994)
* Arabiemiraattien (UAE) terveysministeriön konsultti (1995)
* Tanskan UM:n (DANIDA) konsultti Syyriassa (1984) ja Kuwaitissa (1986)
* Maailman hammaslääkärijärjestön (FDI) konsultti 1979
* Kutsuttuna luennoitsijana yli 20 maassa

* Suomen Akatemian tutkimushankkeen johtaja 1983
* Asiantuntija dosentuurin täytössä, väitöskirjojen ohjaaja, esitarkastaja sekä vastaväittäjä (Suomi, USA, Ruotsi, Tansania, Sudan, Iran)

Luottamustehtävät
* Suomen Hammaslääkäriseuran kansanterveysjaoston puheenjohtaja 1973-75
* Silmä- ja kudospankkisäätiön hallintoneuvoston jäsen 1979-2005
* Helsinki-Kallio Rotaryklubi, presidentti 1989-90 (Kauhajoki 1964-70) 1973-2008
* Järvenpään Rotaryklubin jäsen 2009-
* Suomalaisuuden liiton hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja 1988-97
* Suomi-Karjala seuran puheenjohtaja 1990-96
* Lääkintöhallinto ry:n perustajajäsen ja puheenjohtaja (1997–99) 1991-
* Lääkärit tupakkaa vastaan (DAT) perustajajäsen, (työvaliokunta 2002-4)
* Luottamustehtäviä lukuisissa muissa yhdistyksissä ja järjestöissä 1960-

Huomionosoitukset, ym.
* Suomen leijonan ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki (SL 1 R) 1991
* Suomen Hammaslääkäriseuran hopeinen 75-vuotisjuhlamitali 1989
* Suomen Hammaslääkäriseuran kansanterveysjaoston kunniajäsen 1989
* Terveyskeskushammaslääkäriyhdistys ry:n kunniajäsen 1994
* Terveyskeskushammaslääkäriyhdistyksen hopeinen ansiomerkki 1988
* US Armed Forces Institute of Pathology’n pronssiplaketti 1972
* Triumph Cars Club of Finland; vuoden jäsen 1995
* Johannes Linnankoskimitali hopeisena, Suomalaisuuden liitto 1999
* Paul Harris Fellow, Rotary International 2001
* Suomalaisuuden Liiton ansiomitali 2010
* Vänrikki (1958), luutnantti (1991)

Julkaisutoiminta
Yli 500 julkaisua (tieteellisiä raportteja, artikkeleita, kirjoja ym.) kotimaisissa ja
ulkomaisissa ammattilehdissä, kirjoissa, sekä muissa julkaisuissa.
Lääketieteellisten ja hammaslääketieteellisten lehtien referee.
Useita radio- ja TV-esiintymisiä.
(24.11.2010)

Corvus

Pohjoismainen kielipolitiikkako tarkoittaa virallista yksikielisyyttä?

Virallisesti yksikielisiä taitavat olla vain Ahvenanmaa ja Islanti.

Mielenkiintoisin tapaus on norja, jossa on virallisessa asemassa kaksi norjan kirjakieltä ja jokainen puhuu häpeilemättä omaa murrettaan.

richardjarnefelt

Kyllä tämä yhteiskunta tarvitsee nyt suuria muutoksia. Maahanmuuttohölmöilyn järkeistäminen olisi hyvä aloittaa juuri perheenyhdistämisistä. Olkoon perheenyhdistäminen vain kantasuomalaisen oikeus, joka on esimerkiksi nainut ulkomaalaisen, mutta älköön vieras enää saako tuoda tänne koko sukuaan. Ehkä puolison korkeintaan.

Ja oman kielen opetus on täysin hyvä asia poistaa, koska juuri tällaiset tukitoimet estävät integraatiota ja lisäävät segregaatiota. Jos haluamme tulijoiden sopeutuvan maahamme, ei ole mitään mieltä opettaa heille heidän omaa kieltään, kulttuuriaan ja uskontoaan. Sellaiset asiat on opittava kotona, tai sitten ne joutavatkin unohtua.

richardjarnefelt

Heh, tässä tarkoitin tietysti nykyisiä Suomen suomalaisia, sukupolvia täällä asuneita ihmisiä, joiden esi-isät taistelivat Talvisodassa, ja joiden suku raivasi tämän maan.

Taidat saivarrella tahallasi.

joonathan

Ei niitä silloinkaa kantasuomalaisiksi puhuttu. Siis tarkoitato itämerensuomalainen kantakansa? Kantasuomalinen on vähän semmoinen haettu sana koska suomesta ja suomenkielestä ei silloin paljonkaan tiedetty. Entäs saamelaiset miten he ttähän sotkeutuvat. Ainakin asuttivat jo ennen suomalaisugrilaisten heimon muuttoa itämeren alueelle. Ja keitäs olivat germaanit jotka sekoittuivat heihin jo ennen kuin on puhuttu itämerensuomalaisista. Monta kantaisää on suomella.

kal u kultalahti

Joo ,Me ollaan just niita alkuperäsiä valko naamoja joihin sit sekoottu niita africasta tulleita sikiöitä,väahän niin kun italiaanot on .Joo että olkaa ylpeitä suku juuristas .mun menee vain 500 v. taakse pain

Ämpäripää

Eihän tällä tutkijalla nyt oikein ollut mitään annettavaa. Muutama irrallinen mielipide, ei mitään mihin tarvitsisi olla tutkija. Kyseessä voi yhtä hyvin olla vaikka hyönteistutkija kun ei tarkemmin kerrota.

Todellinen syy siihen miksi "tutkija" pelkää tulla esiin omalla nimellään on se, että häneltä saattaisi mennä maine ja ammattiuskottavuus kun hommalaiset alkaisivat kaivelemaan hänen tutkimuksiaan ja löytäisivät niistä virheitä.

Otsikko antaa ihan oikean kuvan: nimetön purkaus. Hysterianlietsontaa, panikoitumista.

"Valiokunnan työskentely voi häiriintyä ja vaikeutua, koska kannat ovat niin jyrkkiä. Puheenjohtaja kuitenkin johtaa neuvotteluja – mietin, miten se onnistuu, hän sanoo." - nimetön tutkija voi katsoa youtubesta videoita Halla-ahon väittelytilaisuuksista ja olla ihan levollisin mielin. Hän on ihan tavallinen ihminen.

HBlanc

Nimiä kehiin: ketä on uhkailtu ja ketkä ovat uhkailleet? Itse Homma-foorumilaisena en tunnista uutisessa mainittua "uhkailua" tavanneeni. Tämän tyylinen uutisointi on aika halpaa: "tutkija" pelkää tulla omalla nimellään julkisuuteen, kun Homman väki "uhkailee".

Vaaleissa tappion kokeneet vihervasemmistolaiset: vetäkää syvään henkeä ja rauhoittukkaa. Typerää ja lapsellista ylireagointia joka suhteessa. Toimittajille myös jäitä hattuun...

HPlä

"Perussuomalaiset ovat siis vapauden puolella pakkoa vastaan! Sen vastustajamme yrittävät nyt kääntää päälaelleen ja virallinen Ruotsi komppaa. Mutta suomalaiset taitavat ryhtyä kamppaamaan!"

Ennen kansanvaltaa halveksuneet käyttivät neuvostoliitto-korttia kansaa peloitellakseen. Nyt on vedetty natsi-kortti esiin, jotta saataisiin "väärinäänestänyt" kansa näyttämään typerältä. Viimeinkin on löydetty tie suomalaisille demokratiaan ja se tuntuu joitain tahoja peloittavan, siis pelätkää.

Markus Näström

Juu, juu, "tutkijat" ovat idiootteja ja yhteiskunnan elättejä.. Kaikille näille säkenöivän älyn jättiläisille tiedoksi, että myös Jussi Halla-aho on jo pitkään ollut ammatiltaan tutkija. Kielitieteilijä, samoin kuin hänen vaimonsa, kiinnostuksenaan historiallis-vertaileva indoeuropeistiikka, erityisesti nominimorfologia sekä rekonstruoimisen periaatteisiin liittyvät teoreettiset kysymykset. Että sellaista.

LT

Aselain tiukennukseen eivät suostuneet Kepu eikä liioin Kokoomus. Mikä tästä kannasta Halla-ahon suulla esitettynä tekee niin vaarallisen?
Tutkijan mielestä Halla-aho haluaa tiukentaa perheenyhdistämisiä ja maahanmuuton määrärahoja. Mitä tyrmäämistä tämä sitten on? Tiukennusta kyllä, mutta ei tyrmäämistä. Hän ei sano, ettää maahan ei saa enää ottaa pakolaisia. Toivoisin että tutkijat olisivat hiukan rohkeampia ja käpertyisivät hiukan vähemmän pelkojensa ympärille.

MarkusH

Itseasiassa juuri Kepu, Kokoomus, Vihreät ja muut puolueet, Perussuomalaisia, Kristillisdemokraatteja ja paria vasuria lukuunottamatta äänestivät voimaan uuden, epäonnistuneen aselain. Halla-aho on nimennyt yhdeksi tavoitteistaan tämän lain kumoamisen. Yksi syy Perussuomalaisten jytkyyn oli juuri vanhojen puolueiden pettämien "asemiesten" asettuminen persujen taakse.

Ray

Itse mietin paljon, miten Soini pyrkii estämään persuja hajoamasta. Nyt se on nähty.

Halla-aho. hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi. Ukko hiljenee sinne ja saa kuitenkin valtaa. Ei voi lähteä omille teilleen.

Toinen ääriukko(vaarallisempi) Niinistö johtaa sitten puolustusvaliokuntaa. Ei ole kelvollinen ministeriksi, mutta kyennee valiokunnan johtoon.

Nerokasta myös muilta puolueilta istuttaa nämä ukot nyt näin. Jos homma ei käy, niin sitten vaan kenkää. Luulen, että käy, jopa aika sopuisasti.

Vistbackasta tulee hyvä sisäministeri, jos vain suostuu.

Joutsenlahti on myös ukko paikallaan.

Nyt sitten odottelemaan, kun Soini syö sanojaan.

Ja demareihinhan ei kukaan ole uskonutkaan.

Valta on sellaista ja poliitikot sellaisia. Varsinkin populistit.

Just-say-it

Joku täyssokea Halla-Aho fanittaja näköjään muisti idolinsa peräti arvon. Filosofian tohtori.
Entäs sitten? Jos oikein olen kuullut näitä tohtoreita toimii paremman puutteessa Finnairin stuertteina.
Halla-Aholle tämä valiokuntapaikka paikka tulee olemaan tosikeskustalainen, sitä aitoa ihtiään oleva lehmänmiina. Uuden äidinkielenkö opetus maahanmuuttajilta kieltoon? Pöyristyttävä juttu, mutta sitähän nämä muka älyköt takaa ajavat, joten siitä vaan.
Eduskunnan rutinoidun umpijuoneilla käytävillä mikään ei ole helpompaa kuin muuttaa tällaisen valiokuntajohtajan paikka - sorsan lennoksi.
Ps. Minä olin kaatua kauhusta kun Soini Fst:n haastattelussa puhui jopa täysin ymmärrettävää ruotsia. Näin muuttuvat vallan realiteetit. Varsinkin kun sellaiseen, mahdollisesti, vihdoin viimein päästään kiinni.

de comments

"Uuden äidinkielenkö opetus maahannmuuttajilta kieltoon? Pöyristyttävä juttu, mutta sitähän nämä muka älyköt takaa ajavat, joten siitä vaan."

Taitaa olla kylläkin niin, että opetusta koulussa annataan vain samoin periaattein ja kieliopinnoin kuin kantasuomalaisillekin. Siis suomi/ruotsi+ vaihtoehtoiset kielet. Näin siis vielä toistaiseksi. Miksi pitäisi opetuksen tapahtua muilla kielillä? Kotoutuminen tapahtuu vain silloin kun opetetaan suomalaisia kieliä. Jatkossa ehkäpä vain pakollisena suomea?

Rorschach

Se, ettei lapsi voi opiskella äidinkieltään koulussa, aiheuttaa vakavia ongelmia. Tällaisten ihmisten keskuudessa mm. väkivalta, syrjäytyneisyys, päihdeongelmat ja tunnepuolen ongelmat ovat huomattavasti yleisempiä kuin sellaisten, jotka voivat opiskella ja käyttää omaa äidinkieltään koulussa. Pitäisi päättää, haluammeko me maahan hyvinvoivia maahanmuuttajia vai syrjäytyneitä rikollisia. Nämä tulokset olisi voinut kuka tahansa kielentutkija kertoa, jos nämä kriittisyyspäissään sekoilevat tohtorit ja duunarit olisivat vaivautuneet ottamaan asioista selvää.

Tuota yhteen kieleen pakottamista on kokeiltu mm. kaikissa pohjoismaissa saamelaisten kanssa ja vaikkapa Ruotsissa ruotsinsuomalaisten ja meänkielisten kanssa. Kaikkien kohdalla on loppujen lopuksi päädytty siihen, että alkuperäinen malli oli huono ja parempi opettaa myös äidinkieltä koulussa. Miksi sitä pitäisi kokeilla taas kerran ja todeta, että olemme kusessa jälleen uuden ihmisryhmän kanssa?

Oranki

> Se, ettei lapsi voi opiskella äidinkieltään koulussa,
> aiheuttaa vakavia ongelmia.

Tämähän on mielenkiintoista. Veljeni kävi neljä ensimmäistä kouluvuottaan jenkeissä (60-luvun lopulla) eikä siellä tarjoiltu äidinkielen opetusta suomeksi.

Setäni vanhin lapsi oli vastaavassa tilanteessa ruotsissa, eikä sielläkään käsittääkseni suomea opiskeltu.

Kummallakaan ei ole ollut ongelmia väkivallan, syrjäytyneisyyden, eikä päihteiden suhteen. Tunteetkin lienevät kunnossa.

En tiedä mistä tämä höpöhöpösi on lähtöisin, mutta mitään todellisuuspohjaa sillä ei ole. Vaatimus äidinkielen opetuksesta on lisäksi epätasa-arvoinen koska kaikkia kieliä ei kuitenkaan ole mahdollista opettaa. Tällöin harvinaisemmista maista tulevat jäisivät tosiasiassa ilman opetusta ja sitä saisivat vain suurimmat maahanmuuttajaryhmät. Tämä jos mikä on omiaan lisäämään eristäytymistä kantaväestöstä.

Rorschach

Olet ilmeisesti Halla-Aholainen, kun osaat tulkita noin upeasti. Missään ei ole koskaan tehty mitään, mikä aiheuttaisi kaikilla ihmisillä täysin samanlaisen reaktion. Lue tekstini vielä uudelleen. Ymmärrät ehkä jotain suurta (tai luultavammin et, koska sanoma ei ehkä tue profeettasi näkemyksiä). Otoksesi on kaksi ihmistä. Tuloksesi kertoo, että näillä kahdella sinun tuntemallasi ihmisellä ei ole ongelmia. Tutkimuksen erottaa mutu-höpötyksestä esimerkiksi siten, että tutkimuksissa otoskoot ovat enemmän kuin tutkijan tuntemat kaksi tyyppiä, joiden reaktiot ovat tutkijan ennakko-oletuksen mukaisia.

Suosittelen niin sinulle kuin Jussi Halla-Ahollekin iltalukemiseksi tutkimuksia vähemmistökielistä ja pakotetusta kielenvaihdosta. Voisitte huomata, että todellisuuspohjaa on muullakin kuin sillä, että kaulan katkaisusta seuraa yleensä kuolema.

Oranki

> Tutkimuksen erottaa mutu-höpötyksestä esimerkiksi siten,
> että tutkimuksissa otoskoot ovat enemmän kuin tutkijan
> tuntemat kaksi tyyppiä, joiden reaktiot ovat tutkijan
> ennakko-oletuksen mukaisia.

Linkkiä vain siihen tutkimukseen. Ethän halua jäädä turhaksi huulenheiluttelijaksi.

Ehkä minulla on jotain päässä vialla kun en keksi mitään perustetta millä voisin vaatia jenkkejä antamaan lapsilleni suomenkielen opetusta jos sinne muuttaisin.

Logiikkasi mukaan sinunkin lapsistasi kasvaisi / olisi kasvanut väkivaltaisia tunnevammaisia jos olisit muuttanut ranskaan heidän nuoruusvuosinaan.

Suomi tarjoaa ilmaisen asunnon ja ylläpidon. Tämä on jo 100 kertaisesti enemmän kuin useimman tulijan lähtömaassa tulee luultavasti heidän elinikänään olemaan.

Jos tuo ei riitä vaan tulija siitä huolimatta väkivaltaistuu on vika tulijassa eikä vastaanottajassa.

Rorschach

> Logiikkasi mukaan sinunkin lapsistasi kasvaisi / olisi >kasvanut väkivaltaisia tunnevammaisia jos olisit muuttanut >ranskaan heidän nuoruusvuosinaan.

Kyllä. Juuri näin olisi käynyt. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole mahdollista. Miksikö? Siksi, että huomasin juuri äitini isän olleen sodassa. Koska sodassa kuolee, äitini ei voinutkaan syntyä kolme vuotta sodan päättymisen jälkeen. Näin ollen minuakaan ei ole olemassa, enkä ole voinut muuttaa lapsineni Ranskaan, jossa heistä olisi tullut massamurhaajia. Koska tajusin juuri, ettei minua olekaan olemassa, en voi vastata. Mene siis esimerkiksi johonkin kirjastoon tai johonkin Suomen yliopistoista kysymään sievästi kielitieteistä. He opastavat - jos siis ovat olemassa. Täytyy toivoa, ettei jokaisen suomalaisen esivanhempi ole ollut sodassa, jossa kuolee. Tällöinhän me olisimme kaikki mielikuvituksen tuotetta.

Rorschach

Perussuomalaisuuden ja Halla-Aholaisuuden heikkous on juuri tuo: Kun joku muu oikoo mutkia ja alentuu näin väittelyyn teidän tasollanne, väittely menee päänaukomiseksi. Siksi Halla-Aholaisten kanssa ei voi keskustella sivistyneesti. Toinen heikkous on se, että asioista voi ottaa selvää ainoastaan, jos selvennys on linkin päässä ja luettavissa alle viidessä minuutissa. Muistetaan silti, että tämäkin mielipide tuli mielikuvitusolennolta.

Oranki

Huomenta yksisarvinen! =)

Varmaan se ottaa päästä kun ei osaa vastata helpoimpiinkaan argumentteihin, joten ymmärrän purkauksesi.

Sivistynyttä keskustelutaitoa et ole osoittanut omaavasi, joten tuokin henkilökohtaisuus menee omaan piikkiisi.

Nyt voit ottaa sen piikin otsastasi pois ja paljastaa että olet ihan tavallinen aasi.

MarkusH

Ei pidä paikkaansa. Äidinkielen opetus on yksi syrjäytymiseen johtavista syistä; sillä ainoastaan varmistetaan, että maahanmuuttajien ei tarvitse olla missään tekemissä oman yhteisönsä ulkopuolisten ihmisten kanssa. Lapset kyllä oppivat oman kielensä vanhemmiltaan. Tälläkin hetkellä maahanmuuttajat saavat opetusta äidinkielellään, mutta rikos-, ja työttömyystilastot ovat silti todella rumia tiettyjen maahanmuuttajaryhmien osalta; kielenopetuksella näyttäisi olevan joko negatiivisia vaikutuksia, tai ei mitään vaikutusta. Tavoitteenahan on integraatio, ei segregaatio.

Rorschach

Kyllähän yksipuolisesta opetuksesta seuraa väistämättä integraatio, mutta vasta parin-kolmen sukupolven päästä. Eli nykyisten maahanmuuttajien lapsenlapset tai lapsenlapsenlapset saattavat joskus olla täysin suomenkielistyneitä. Jos puhuu äidinkielenään jotain kieltä ja koulussa opetetaan ainoastaan vierasta kieltä, lapsi ei opi ilmaisemaan itseään kunnolla kummallakaan kielellä. Toki jotkut oppivat, mutta suurin osa ei. Tästä voi käväistä kysymässä kokemuksia mm. Pohjois-Ruotsin meänkielisiltä, jotka puhuvat "puolikielisyydestä". Tämänhetkisen tiedon valossa paras tapa on opettaa sekä äidinkieltä että valtakieltä rinnakkain. Suosittelen edelleen tutustumaan vähemmistökielitutkimukseen ennen mukaälykkäitä kommentteja.

Oranki

> Kyllähän yksipuolisesta opetuksesta seuraa väistämättä
> integraatio, mutta vasta parin-kolmen sukupolven päästä.

Lupaatko että tulijat integroituvat yhtä monipuolisesti kuin rakkain vähemmistöryhmämme romanit?

Heidän kohdallaanhan olemme saaneet loistavia tuloksia yhteiskuntaan integroitumisen saralla vain pelkästään sillä kauniilla periaatteella, että olemme poistaneet heiltä kaikki velvollisuudet ja jättäneet vain oikeudet.

Tuttu

"Ei ole varaa opettaa 1400 äidinkieltä, kun ei ole vielä tarjolla niitä suomalaisten haikailemia ranskaa, saksaa, venäjää jne., eikä myöskään tukiopetusta tarjolla riittävästi kaikille tarvitseville rahan puutteen vuoksi."

On tietenkin varaa opettaa karvaturpa-lapsosille heidän äidinkieliään.

Mutta siinä olet oikeassa, että suomalaisille ei ole varaa opettaa heidän haikailemiaan ranskaa, saksaa ja venäjää.

PataAssa

1) Tällainen puskista ammuskelu on täysin raukkamaista, koska kritiikin kohde ei voi puolustaa itseään.

2) Ne kerrat kun olen Homma-forumia käynyt lukemassa, olen voinut todeta, että kyseessä on todella tiukasti moderoitu ja asiallinen keskustelupalsta. Uskallan jopa väittää US:n palstan olevan "villimpi"

3) Tästä kirjoituksesta paistaa läpi tarkoituksellinen sensaatiohakuisuus ja tavoite luoda epämääräistä pelon ilmapiiriä. Tekaistun "uhkan" takia on tarve esiintyä anonyyminä. Ketkähän sitä sananvapautta ovat viime vuosien aikana todellakin olleet rajoittamassa?

Tämä kirjoitus / "journalistinen päätös" on täysin selkärangaton ja propagandistinen.

Tuli paha mieli, että muuten laadukas julkaisunne alentuu tällaiseen.

Maria Savela

Tuon "tutkijan" on pakko olla Puuronen. Ihan samanlaisia käsittämättömän asenteellisia aivopieruja kuin ennenkin.
Tuon "tutkijan" on syytä ollakkin esiintymättä nimellään, koska tuollaisesta touhusta voi esimiehet jo antaa potkut, ja muutkin tutkijat huomaavat ettei ko. henkilöllä ole minkäänlaista ammattitaitoa.

Olen pettynyt että Uusi Suomi jatkaa tätä persujen demonisointia valheellisilla tavoilla. Eikö jo ala kellot kilkkaan päässä itelläkin kun tuommoisia kuuntelee?

Tuo henkilö ihan selvästi vihaa persuja, Halla-ahoa ja käyttää asemaansa oman agendansa jakamiseen ja "tutkija" -nimitystä tuomaan painoarvoa. Tuommoisen puheilla ei ole mitään virkaa eikä ne perustu oikellisuuteen vaan hänen omiin tulkintoihinsa jotka hän löytää koska haluaa löytää sellaisia.

Aivan sairasta touhua. Täällä ei uhkailla ketään muuta kuin Persuja ja kohta niitä aletaan puukottaan tms. Kaikki tämä vaan tuollaisten "tutkijoiden" takia jotka eivät oikeasti mitään tutki eikä vaivaudu ottamaan tosiasioista selvää ja kuhan vaan hutkii jakaen samaa valheellista sontaa kuin ennenkin.

Ai niin muuten.. mä en uskalla nyt kirjottaa omalla nimelläni koska muakin on uhkailtu. Suvaitsevaiset uhkailee hakkaavansa mut ja vaikka mitä muutakin. Olen vainottu toisinajattelija omassa maassani :(

Muuten, koska rupeette tekeen uutisia Persuihin kohdistuvasta mustamaalauksesta, lokakampanjasta, valheellisen tiedon levityksestä, uhkailuista jne. Eilenkin pari Persuedustajaa sai uhkailuja ja tämän uutisen jälkeen varmaan irtoaa taas Halla-ahollekkin. Kai te sitten uutisoitte sen?? "Tutkijan" henkilökohtaisten kaunaa sisältävien fantasioitten ja höpinöiden kertominen uutisissa aiheutti sitä ja tätä...

juotikas

...kampanjointi Perussuomalaisten kannatuksen kaksinkertaistamiseksi aloitettiin näiden ns. tutkijoiden ja toimittajien toimesta heti edellisten vaalien jälkeen. Hyvä! Aikaa on ja kun oikein tarmokkaasti nysväätte näitä kansan mielipiteen halveeraamisjuttujanne, niin saatte Persujen kannatuksen tosiaankin vähintään kaksinkertaistettua. Touhutkaa oikein innolla, kyllä siitä hyvä tulee!

joonathan

Minä ihmettelen sitä etteivät tutkija ole yhdistäneen perussuomalaisia kansansosialismiin. Olen lukenut kummankii puolueen tavoitteita ne ovat enemmän kuin yhteneviä. No ehkä olen vaan niin vanha kun näitä 20 luvun loppupuolen ja 30 luvun asioita vatvon minulle vaan tuli mieleen missä olen kuullut tuon ennen kun se muistin niin tuli kylmä olo asiasta joka pitäisi olla jo unholassa. Sofi Oksanenkin viron tuntijana sen on huomannut vaikka eri tavalla hieman. No ei sen aatun jututkaan niin kaukana soinin aatemailmasta ole ottaen huomioon ajan kulumisen.

Markus Näström

On se hyvä, että varat kohdennetaan persuillen nyt kun Jussillakin on uusi duuni. Muutenhan hän olisi suojatyöpaikan haltijana voinut jäädä vaikka ilman rahoitusta. Kansantalouteen hurjasti tuottavaa kielitieteellistä tutkimusta ammatikseen harjoittava tutkija kun on. Ja ollut jo monen monta vuotta.

Voi hyvää päivää tätä loogisen argumentoinnin syvyyttä.

Marko Paananen

Kielititeilijäksi hänen mielipiteensä maamme tilasta ovat olleet hyvin napakoita. Olkoonkin, että niin Halla-aho kuin moni muukin pehmeästi akateeminen on ajautunut valtion- tai kuntainhallinnon palvelukseen. Onneksemme virka ei ole tässä tapauksessa estänyt hankitun sivistyksen käyttöä parhaaksi katsotulla tavalla.

Ja tuota, tuskinpa se Halla-aho pääsee palliltaan sanomaan mihin 'kotoutumis', jne. organisaatioden lakkauttamisesta säästyneet varat kohdennetaan.

Tavallisina insinöörinä kohdentaisin nämä varat mielummin vaikka vanhusten - ja vammaisten olojen kohentamiseen.

Ei, niin vaikeaa.

Marko Paananen

Miksei kielitieteilijä voisi käyttää sivisrystä muhunkin kuin kielten tutkimiseen?

Verovaroin on toteutettu lukematon määrä turhia virkoja mukaanlukien kielitieteily osittain.

Kyllä ne eurot syntyvät edelleenkiin tekevästä, jalostusta tai muuten arvoa nostavasta toiminnasta. Julkishallinnolla on perustuslaissa säädetty muutamia perustoimia (turva, järjestys, oikeus, suhteet), kaikki muu lienee turhaa.

Eikös siinä ole logiikkaa, että turha julkishallinto minimoidaan, panostetaan peruspalveluihin ja tuetaan sitä tuottavaa. Miten J. H-a:n agenda tästä muka poikkeaa?

Markus Näström

että US:n serveri tökki ja nappasi peräti kaksi kertaa kommenttini - tämä editointi kun on niin valtavan joustavaa.

Siitäkin huolimatta, toistan alkuperäisen kommenttini. On se hyvä, että Jussilla on nyt uusi duuni, koska mainitsemallasi logiikalla häneltäkin olisi tähän asti ollut syytä viedä duuni. Ai niin, eihän tuo tietenkään päde kuin sinua ärsyttäviin tutkijoihin.

Ps. Jos jaksoit lukea uutisen alusta loppuun, huomasit kyllä, ettei tässä ollut kyse tutkimuksesta, vaan US:n asiantuntijaksi arvioiman tutkijan haastattelusta. Tai mitä väliä sillä on, koska eihän näiden kommenttien ole tarkoitus olla asianmukaisia tai keskittyä sisältöön.

Ps2. Minunkin mielestäni turhaa julkishallintoa pitää karsia. Ensin vain pitää perustellusti määritellä mikä on turhaa ja sen jälkeen tarjota keinoja miten sellainen puretaan. Sillä vaan ei ole mitään tekemistä alkuperäisen kommenttisi kanssa.

Marko Paananen

en aivan ennättänyt.

Kyllä se J.H-a:n virka kielitieteilijänä olisi saanut leikkuriin mennä, kun asioita tärkeysjärjestykseen laitetaan.

Onnekseni käytti sivistystään niin kuin käytti ja sai uuden viran veroeuroilla hoidettavakseen. Ihan tahtoni mukaan.

Usarin uutisointiin pitää suhtautua myös hyvin tietoisesti.

Lopptulemasi kanssa ei ole syytä jatkaa keskustelua.

Tuttu

"Kyllä se J.H-a:n virka kielitieteilijänä olisi saanut leikkuriin mennä, kun asioita tärkeysjärjestykseen laitetaan."

Halla-aholla ei ole virkaa kielitieteilijänä eikä muutakaan pysyvää työpaikkaa. Viimeksi hän kai on toimittanut jotakin sanakirjaa Suomen kulttuurirahaston apurahalla.

Shaugen Euman

Jos uutinen esitetään tutkijan väittämänä, on hyvän tavan mukaista ottaa sen sisällöstä vastuu. Muutenhan se voi olla ihan kenen tahansa kirjoittama.

Kommentit ovat asia erikseen. Niitä ei ole pakko ottaa todesta eikä tunnustaa virallisiksi.

Jokaista lukijaa ei voi miellyttää ja sanomisistaan ja tekemisistään on vain kannettava vastuu.

Brandheim

Kunnallisvaaleissa Perussuomalaiset untuvikot saivat suuren äänivyöryn.
Myös silloin oli joku tutkija ollut vaudissa koska Vihreiden Brax päätti että kaikissa kunnissa pitää järjestää valtuuston opetuksen käyttäytymisessä koska Persut oli päässyt mukaan päättämään.
Mikään ei kuitenkaan ole häiriintynyt valtuustoiden työskentelyissä,en ainakaan ole huomannut.
Onko tutkija tutkinut näitä asioita ensin, koska se on jo käytännössä toiminnassa.Jollei ole ,ei ole ammattimainen tutkija.

Oraakkeli

Suomalainen poliittinen elitti on pyrkinyt ylläpitämään eri asioissa eräänlaista virallista totuutta. Virallisesta totuudesta poikkeavia kannanottoja pidetään yleisesti - siis virallisesti - rasistisina, kumouksellisina, radikaaleina jne. Yksi virallisen totuuden aihealue on ollut suomalainen liberaali maahanmuuttopolitiikka.

EU:n pitäisi yhtenäistää maahanmuuttopolitiikansa samalla tavalla kun nyt kohkataan talouspolitiikasta takuineen ja takauksineen. Suomi on ollut kiistatta liian löperö ja avokätinen omassa humanitaarista maahanmuuttoa suosivassa politiikassaan. Avokätinen perheidenyhdistämispolitiikka, suvivirsiskandaalit sekä muu oman kulttuuriperinteen syrjiminen saa yhä suuremmat määrät kansalaisia vihan partaalle. Tämä kehitys saadaan keskeytymään vain järkevällä EU-tasoisella politiikalla. Siinä tulee olemaan Halla-Ahollakin haastetta.

de comments

"Uusi Suomi julkaisee tutkijan haastattelun poikkeuksellisesti nimettömänä. Syynä tähän ratkaisuun on se, että tutkijat ovat viime aikoina saaneet osakseen rajujakin uhkauksia kommentoituaan maahanmuuttokritiikkiä."

US:lla ei siis ole minkäänlaista factaa näyttöä tapahtuneesta uhkailusta? US:llekö riittää pelkkä haastattelu?

Kaikilla keinoin sitä uutisia "lykätään" ja uskotellaan kansalaisille totena ilman pienintäkään pohjaa totuudessa pysymiseen.

novamob

Hyvin kommentoitu.

Kun tätä juttua oikein ajattelee, tulee mieleen voivatko kenties toimittajat yksin laatia juttunsa ja sitten antaa ne jonkun nimettömän "asiantuntijan" mielipiteinä. Toivottavasti näin ei koskaan tapahdu, mutta eihän tällaisista jutuista sitä pysty aukottomasti pois sulkemaankaan.

Olen jo pitkään seurannut huolestuneena suomalaisen journalismin tasoa, mutta tässä aletaan mennä jo liian pitkälle. Olisi mukavaa tietää katsoko toimittaja itse tämän juttunsa olevan journalistisesti korkeatasoinen.

Se että haastatelut on annettava nimettöminä jonkinlaisen keinotekoisen pelon takia osoittaa vain haastateltavan tason, mikä kyllä hyvin ilmi sisällöstäkin. Katsoisin Halla-ahon merkittävän äänisaaliin Suomen maahanmuuttomyönteisimmällä alueella olevan merkki siitä, että demokratia toimii, ja että median vaikutusvalta informaatioyhteiskunnassa on luojan kiitos muuttumassa marginaaliseksi.

Tarkkalijat

Heiluri on heilahtanut! Koittakaa kestää! Kunnioittakaa myös muita mielipiteitä. Ne ovat yhtä arvokkaita kuin teidän äärivapaamieliset. Pliide, vähän suvaitsevaisuutta. Heiluri heiluu molempiin suuntiin!!!

Hietsuarska

Hupaisaa touhua tämä maahanmuutosta tulonsa saaneiden nillitys. Kun ensin on savustettu "väärin" ajattelevia rasisteina pois viroista, niin nyt sitten ryhdytään itse leikkimään marttyyriä nimettömänä.

Jos kerran puhuu tutkijana ja mamubisneksessä mukana olevana puuta heinää ja tarkoitushakuisesti sekoittaa faktaa ja fiktiota, niin eipä ihme jos alkaa kitkeriäkin vastineita sinkoilemaan erilaisilla keskustelualueilla. Niin metsä vastaa kuin sinne huutaa, näinhän monet näennäissuvaitsijat ovat lausuneet kun joku persu on saanut kokea uhkailuja...

vanhavaari71

Valiokunnan puheenjohtajan saa Halla-aho maahanmuuttopolitiikasta ja Suomen erilaisista sitoumuksista rautaisen tuhansia sivujen tietopaketin. Kun vielä valiokunta kiperissä asioisa kuulee näitä "kirottuja" tutkijoita ja professoreja niin tuska vaan lisäätyy. Valiokunta tuskin tekee enemmistöpäätöstä asioissa, joissa se irtautuisi Suomen hyväksymistä YK:n päätöslauselmista ja EU:n perustuslaista oli pj. Halla-aho mitämieltä tahansa. Kyllä Siperia opettaa.

TSV

Miksen ole nähnyt mitään todisteita näistä uhkailuista ja miksei juttuja ei ole viety oikeuteen?
Se on niin perhanan helppo sanoa, että joo siellä ne uhkailevat kaikkia, ensinnäkin tässä ei puhuttu mitään hänen osaamisestaan tai tilastoista tässä puhuttiin siitä millaisena nimetön tutkija pitää Halla-ahoa. Vähän sama kuin kysyttäisiin nimettömältä upseerilta mitä mieltä hän olisi Muumi mammasta?

"- Valiokunnan työskentely voi häiriintyä ja vaikeutua, koska kannat ovat niin jyrkkiä. Puheenjohtaja kuitenkin johtaa neuvotteluja – mietin, miten se onnistuu, hän sanoo."

Mitä se miettiminen tälle kuuluu? Onkohän valiokuntatyöskentelynkin tutkija? Mistä näitä multi-osaajia löytyy?

"Tutkijan mielestä Halla-aholla ei juuri ole ollut rakentavia ratkaisuja, vaan lähinnä tyrmäyksiä. "

Eikös se ole rakentava ratkaisu? Lopettaa perheidenyhdistämiset ja tiukentaa sossumuuttoa?

"- Se on julma lausunto, joka on virallisten päätösten vastainen, tutkija sanoo."

Minkä päätösten? Virallisia päätöksia muutetaan koko ajan.
Ensinnäkin hän on oikeassa, missä helvetin maassa valtio maksaa oman kielen oppimisesta? Juuri tämä on vikana Suomessa. Nämä tutkijat ovat päätä paijaavia ihmisiä jotka eivät ajattele kylmästi tilastoja, ensinnäkin, millä tavalla somalien somali kielen opiskelu lisää tuottavuutta?

Tietääkö tämä urpo, miten Kanadassa ja Jenkkilässä yleensä käy imigranteille? He sulautuvat, oma kieli kuolee jossain sukupolvessa ja heistä tulee maan "normaaleja" kansalaisia.
TÄMÄ on ainoa keinoa integraatioon, ei ole mitään onnelaa ilman täyttä integraatiota.

MURSU

Halla ei pane enään aholla,
maa tuottaa antoisasti,
valkoiset viikingit käristyvät ruskeiksi,
keltaiset banaanit ovat koristeelliset ruskeaa vasten.
Puussa on turvallista istua
ja rääkäistä alla vaeltaville pedoille.
Mädättäjät odottavat alhaalla vehreyttä
joka lakastuen antautuu kohtaloonsa kadota universaalin energian hornankattilaan
kuin ei miksikään ja kiertokulkunsa uuteen alkuun.
Kaiken yllä täyttyy lauman johtajan ääni,
ja johtajan valtaa saalistavan rääkäisyt.
Niin on nyt, vain ajan kysymys milloin toisin.
Kaikki aikanaan, kaikella on aikansa.
Kuolema synnyttää elämän kiertokulussaan
jonka päätteenä on aina uusiutuva loppu ja alku.

PateP

Kiihotuksen lisäämiseksi uutisen kylkeen on hitsattu:

"Uusi Suomi julkaisee tutkijan haastattelun poikkeuksellisesti nimettömänä. Syynä tähän ratkaisuun on se, että tutkijat ovat viime aikoina saaneet osakseen rajujakin uhkauksia kommentoituaan maahanmuuttokritiikkiä.

Esimerkiksi Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluoto sanoi vuosi sitten pitävänsä tilannetta harvinaisen vakavana. Niiniluodon mielestä yhteiskunnan on puututtava asiaan, jos kyse on todella tutkijoiden turvallisuudesta."

Tekstissä viitataan Homma-forumin uhkailuihin!

Mihin uhkailuihin?

Hommassa EI ikinä ole ketään uhkailtu fyysisesti eikä kehoitettu toisiakaan mokomaan.

US, olette selityksen velkaa!

LW

Mainittakoon heti alkuun, etten kyseenalaista ajatusta siitä, että erinäiset tutkijat saavat läjäpäin alatyylistä palautetta ja suoranaisia uhkauksiakin. Väitteisiin tulisi toki lisäuskottavuutta, jos niistä olisi tehty ilmoituksia poliisille, mutta pelkistä uhkauksista tosiaan harvemmin aloitetaan tutkimuksia, koska ne ovat hyvin hankalia ja niihin on hyvin harvoin syytä. Tämä on kuitenkin ollut jo pitkään arkipäivää kenelle tahansa, joka on omalla nimellään julkisuudesta jostain tunteita herättävästä kysymyksestä. Maahanmuuttokriitikot ovat olleet kohteina siinä missä sen puolestapuhujatkin, ja eräänlainen kultamitali voidaankin myöntää eräälle nimettömälle Hyvälle Ihmiselle, joka lupaili palkata "iso munasen neekerin" raiskaamaan Halla-ahon pikkutytöt. Eri henkilöiden reaktiot tähän eroavat kuitenkin toisistaan:

1) Maahanmuuttokriitikoiden solvaaminen ja uhkailu ei juuri mediaa kiinnosta. Eivätpä he toisaalta ole asiasta suurta numeroa tehneetkään, toisin kuin "tutkijat". Räksytystä Hommafoorumilla en sellaiseksi laske.
2) Maahanmuuttokriitikot eivät ole vetäneet parhaimmillaankin kyseenalaisia aasinsiltoja uhkailijoista vaikkapa Vihreän Langan tai Vasemmistonuorten aktiiveihin, saati sitten, että olisivat puhuneet samalla hengenvedolla huolestaan jostain "anarkistihuligaani Arhinmäen" äänisaaliista.

Henkilökohtaisesti pidän keskustelua Hommafoorumilla välillä turhan aggressiivisena, henkilöön käyvänä ja rasistisia piirteitä sisältävänä, mutta suoranainen solvaaminen on erinomainen tapa päästä jäähylle (juuri äsken yksi käyttäjä kuittasi itselleen kaksi viikkoa nimiteltyään persuja natsitellutta Sofi Oksasta huoraksi). Mitä taas uhkailuun tulee, en todellakaan muista sellaista nähneeni koskaan. Mikäli joku on huolissaan foorumilla tapahtuvasta uhkailujen masinoinnista, Homma Ry. tekee mielellään yhteistyötä poliisin kanssa selvittääkseen siihen syyllistyvien henkilöllisyydet. Ennen tällaiseen ryhtymistä olisi kuitenkin syytä varmistua siitä, että sitä todella tapahtuu. Ideaalimaailmassa näin olisi tehty myös ennen syytöksien julkaisemista Uudessa Suomessa.

Luonnonsuojelija

Nykyään politiikassa ja YLE:ssä on vallinnut ihmeellinen konsensus, jossa suvaitsevaisuuden nimissä mielipiteet jo etukäteen sensuroidaan kuin aikanaan kun Suomi oli suomettunut Neuvostoliiton edessä. Kaikki tiesivät, että virallinen mielipide oli soopaa ja naapurin mielistelyä.

Hyvin samalla tavalla nyt jos asioista puhutaan niinkuin ne ovat (vastoin virallista suvaitsevaisuuskonsensusta, joka usein itseasiassa polkee enemmistön oikeuksia) tämän ihmeellisen konsensuksen papisto eli politiikan "tutkijat" ja toimittajat ovat kauhuissaan ja väittävät että kyse on rasismista tai fasismista mistä ei ole lainkaan kyse.

Kyse on samanlaisesta asiasta kuin että jos joku työntekijä on laiska niin tutkijoiden ja median mielestä niin ei voi sanoa. On asiallista sanoa suoraan, että joku on laiska jos on laiska. Nykyinen "konsensus" väittää, että ihminen ei voi olla laiska vaikka kaikki tietävät että niin asia vain on.

Hesekiel

että Halla-aho valiokunnan puheenjohtajana ei yksin aja mitään asiaa valiokunnan kannaksi. Nyt on annettu Halla-ahosta kaikkivoipaisen kuva, että hän tulppaa maahanmuuttajien tulon ja piste. Asiahan ei ole noin yksinkertainen, vaikka joku Homma-foorumilainen niin luulee. Diktatuurimaissa yksi henkilö voi sanella mitä vain, mutta ei demokraattisessa valtiossa.

jussi vaarala

Ensin huudettiin persujen tunteen paatoksella yli niin järjen kuin eetoksenkin - ainakin joissain kohdin - ja päästiin Halla-ahoineen päivineen eduskuntaan.

Nyt on sitten aika kaivaa se järki esiin - ja näyttää mihin sitä järkeä riittää. Älämölö-asenneoksentelulla kun ei ratkaista muuta kuin se että saadaan uusia ongelmia.

Ei humpalla pärjää herkän ja hienovireisen hitaan englantilaisen valssin tanssimisessa.

Persut oli tyrkyllä politiikan parketille - kutsu tuli - nyt pitäisi osata tanssia.

Jussi Vaarala
eettis-realistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

LW

Asioita, joista olisimme samaa mieltä, tuskin löytyy kovinkaan monta. Selkärangattomuudesta ja kyvyttömyydestä sietää rankkaa, suoranaisen loanheitonkin puolellekin menevää kritiikkiä sinua tuskin voi kuitenkaan syyttää.

Mark I

Nyt ollaan vaarallisilla vesillä, kysymys ei ole pelkästään poliittisista mielipiteistä, vaan perustavimmista asioista.

Nämä hommaforumilaiset netissä (mm. yllä 100 kommenttia) agendoineen ovat todella vaarallinen ja demokratiavastainen, järjestäytynyt lynkkausjoukkio.

Koira

Onhan tuo nähty monta kertaa kuinka hommafoorumilla kaivellaan kriittisiin kriittisesti suhtautuvien sukulaisetkin esiin. Viimeksi eilen.

Eilen oli kyseessä vain Facebookiin kirjoittanut tyttö. Hän ei varmaankaan arvosta hommalaisten suhtautumista hommalaiskriittisyyteen. Tiedän, että minä en arvosta.

LW

Niin, voi viatonta surusilmäistä tyttö raasua. Todella riipaisee sydänalasta, ettei nyky-Suomessa voi edes toivoa julkisesti politiikasta eri mieltä olevien tappamista, ilman että joku paha ihminen tulee kaivelemaan.

http://img560.imageshack.us/img560/6531/panujaana.png

Mikä vieläkin kauheampaa, tuotakin jaloa humanistia ja Ajatusten Vantaanjokea vainoavat hommalaiset netissä - kutsumalla häntä Cosmo Hunkiksi. Ei ole nettifasistien sadismilla mitään rajaa.

rasanenp

Tämä keskustelu tuo hyvin esiin sen kasvavan henkisen agressiivisuuden, minkä vuoksi tämä tutkija on tehnyt sen valinnan, että esiintyy nimettömänä haastattelussaan. Mm. henkilöön ja ammattikuntaan yleistävällä tasolla käyvä halveeraaminen, pilkkaaminen ja kiusaajamainen kommentointi on juuri sitä ilmapiiriä mikä saa ihmisen ihan terveella tavalla suojaamaan itseään.

Tästä ilmapiiristä ja keskustelutavasta voi olla aidosti huolissaan nykysuomessa. Kenen kaikkien pitää tässä maassa jatkossa suojautua nimettömyyteen? Herätkää suomalaiset ja tuntekaa vastuunne!

kotihiiri

Usein on helpompaa näperrellä pikkuasioilla ja julistaa, ettäs sitten tiedätte, ettei rahaa tule olemaan kotikielen opetukseen, vaikkei asian pohtiminen taida olla tärkeysjärjestyksessä ajankohtaisin. On niin helppo evätä toisilta oikeuksia, se pönkittää omaa itsetuntoa. Ja saa valtaa ja kannattajia.

Onkohan muuten tämän kevään katu-, koti- ym. väkivalta seurausta siitä uskomuksesta, että nyt persujen vaalivoiton myötä on taviksilla kirjoittamaton lupa pistää ranttaliksi? Niinhän tapahtui jenkeissä, kun 1950-luvulla Beat-kirjailijaälyköt alkoivat julistaa kirjallisuuden piirissä "uusia" aatteitaan, vastakulttuuria kylmän sodan "mccarthismille" ja vallitsevalle tekopyhyydelle siitä, miten pitäisi kirjoittaa hyvää romaanikirjallisuutta, jossa on tarkoin suunniteltu juoni. Kerouacin eka romaani "The Town and the City" oli sellainen, mutta hän kyllästyi väsäämään samanlaisia, koska halusi kirjoittaa kokeellisempaa proosaa.

Ei tällainen ollut uutta, samansukuinen kirjallinen vallankumous alkoi jo eurooppalaisesta romantiikasta ja levisi 1800-luvulla amerikkalaisten transendentalistien Emersonin, Thoreaun ja Whitmanin teoksiin ja Mark Twainin tarinoihin.

Alkoi yksilön arvostus, itsekeskeisen minä-sankarin aikakausi ja se jatkuu. Istui mainiosti amerikkalaisten maailmankuvaan, sillä hehän ovat aina olleet oman elämänsä sankareita "on the frontier" kultaa kaivamassa. Innocent forever. Nyt vain oli se ero, että sankari teki reissuja omaan päähänsä. Kirjallisuudenlaji "autobiographical novel" ei ole "totta", sellaisen romaanin todellisuus on kirjoittajan itsensä valitsemaa tuhansista todellisuuksista, vaikka kuinka yrittäisi olla "objektiivinen". Siksi Kerouacin sankari Matkalla-kirjassa on täysin hänen oma luomuksensa. Kirjan lopussa hän ilmaisi kyllä pettymyksensä matkakumppaniinsa. Mutta yleisö luuli kaiken olevan totta ja kuinka hänen antisankarinsa olisi ihailun arvoinen, ja hänen päätään vaadittiin vadille, että sysäsi nuoret rikoksen teille. Siitä alkoi huliganismin matkiminen ja nykyään antisankarit ovatkin ainoita kiinnostavia sankareita. Aina on niitä, jotka käyttävät tilaisuutta hyväksi päästä hulinoimaan.

Huomasin että englanniksi on Wikipediassa kattava kuvaus Jack Kerouacin kirjoista ja elämästä, joten poistin omat sepustukseni tästä.

1960-70-luvuilla oli jo Suomessakin nuorison keskuudessa rauhatonta, kun seksi vapautui, mutta ei 'juotu huumeita' kuten Juice lauloi Espan lavalla, vaan viinaa ja kapinoitiin niin että!

Kuka - Halla-aho vai Soini - kertoisi nytten Suomen kansalle, että jytkystä huolimatta täällä pitää yhä noudattaa lakeja?

Tuttu

Tutkisi ihmeessä tällainen tutkija jotakin vähemmän epäsoveliasta. Niin useimmat muutkin ovat aina joutuneet tekemään. On nimittäin aina haistettava, millainen tutkimus on kulloistenkin vallanpitäjien katsannossa suotavaa.

JIMI-00

kun ei esitä mitään rakentavaa eikä esiinny omalla nimellään. Mikä lie vihervasurien puoskari.

Antaa Halla-ahon tehdä tehtävänsä niin nähdään meneekö asiat parempaan päin. Luultavasti menee.

Kaikenlaisia lakeja on aina vaon kiristetty, mm. aselakeja. On aivan oikein, että niitä ei kiristetä ja voidaan jopa löysätä.

Laillisten aseiden rajoittaminen on punikkien myyräntyötä. Laittomia aseita taas ei rajoita mikään.

jussi vaarala

ja minusta tavallinen kansalainen ei tartte tappavia käsiaseita mutta haulikkoa ja luodikkoa hän voi metsästyksessä tarvita

ja yksi syy miksi ajattelen näin on että en aivan varmasti halua amerikkalaisen yhteiskunnan kaltaista asehulluutta suomeen

ja tappavien käsiaseiden kielto vähentää varmasti myös laittomien käsiaseiden saatavuutta

minusta on omituista että joku ei ajattele näin

ristoheikki

Uhkailuja on ollut sen verran, että tutkijan pitää nykyään olla varsin varovainen sen suhteen, mitä nimellään julkaisee.

Työnjakona näyttää olevan, että Halla-aho tai vastaavat harjoittavat "kritiikkiä" ja sitten sisulaiset ja vastaavat uhkailevat niitä, joilla on toisenlaista sanottavaa.

jannemuhonen

"Halla-aho myönsi eilen, että muut asiakokonaisuudet eivät yhtä paljon häntä kiinnosta kuin maahanmuutto."

Ja tämänkin uutisen vastareaktiot ovat olleet sitä luokkaa, että Halla-ahoa ei kiinnosta tuleva työ pätkääkään. On taas suomalaisvihreiden luetunymmärtämistaito aivan omaa luokkaansa. Luonnollisestikaan Halla-ahoa ei kiinnosta muut teemat YHTÄ PALJON kuin maahanmuutto, jonka asiantuntijaksi sekä visionääriksi hän on profiloitunut. Tuo ei kuitenkaan tarkoita, että häntä ei kiinnostaisi nämä muut asiat LAINKAAN.

Hemmetti, että ottaa päähän tällainen asenteellinen asioiden vääristely - kuten nyt vaikka toden totta tuo otsikkokin. Vaikka tutkija olisi jossain vaiheessa sanonut haastattelijalle otsikon sisällön (vaikkei se olekaan päätynyt artikkeliin kirjoitettuna tekstinä) ei siitä ole tämänsisältöiseen artikkeliin järkevää kirjoittaa.

TSV

Tehty rikosilmoituksia? Tutkimuksia? Onko väitteille perää?

Minua ei niin paljon nimettömät lähteet haittaa, jos niitä sitten käytetään tasaisesti joka asiassa. On varmaan monta virkamiestä monilla aloilla jotka ei halua julkisesti kertoa nimeään koska joutuu työssään siitä kuseen. Siis aidosti, menee työpaikat ja muut eikä vaan muutaman juopon höyryämisiä netissä.

"Eilen Halla-aho sanoi Uuden Suomen haastattelussa, että maahanmuuttajalasten oman äidinkielen opetus pitäisi lopettaa.
- Se on julma lausunto, joka on virallisten päätösten vastainen, tutkija sanoo."

Julma? Okei, tämä on nyt dogooder naistutkija. Kunnon tutkija tietäisi, että melkein kaikissa maissa kuten se kaikkien hehkuttama Kanada ei järjestä mitään maksettua opetusta omalle kielelle (itseasiassa Kanadan maahanmuuttopolitiikka on täysin vääristelty ylipositiiviseksi).

Eihän mitään integratiota tapahdu jos pidetään kulttuurit erillään? Kun ihmiset menevät jenkkeihin mamuiksi heidän lapsensa eivät yleensä opi vanhaa kieltänsä, koska lapsia pidetään AMERIKKALAISINA ei somaleina.

Onko maahanmuuton vastustajissa rasisteja? Tottakai, mutta minua kiinnostaa mikä motiivi on hallitsematonta maahanmuuttoa ajavilla? Sanotaan, että tarvitaan heitä tänne töihin, tuomaan väriä ja pelastamaan heitä?
Miksi kaikki maksaa niin paljon? Miksi annetaan tuet ja koulut yms. Miksei pistetä työlupa kouraan ja töihin?

Meilläkö "julma" maahanmuuttopolitiikka. Katsokaapas muualle maailmaan ja verratkaaa muuallekin kuin Ruotsiin.