Perjantai 24.5.2019

Keskiolut 3,5 prosenttiseksi? – RKP laimentaisi

Luotu: 
29.4.2011 13:26
Päivitetty: 
29.4.2011 13:29
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    RKP laimentaisi keskiolutta.

Suomen ruotsalainen kansanpuolue RKP ehdottaa keskioluen ja siiderin alkoholipitoisuuden laskemista nykyisestä 4,7 prosentista 3,5 prosenttiin.

RKP:n mielestä uuden hallituksen on vähennettävä alkoholin kulutusta alentamalla alkoholipitoisuuksia. Ruotsissa, jossa oluen ja siiderin alkoholipitoisuus on 3,5 prosenttia, alkoholista johtuvat vahingot arvioidaan pienemmiksi, sanoi kansanedustaja Astrid Thors.

–On erittäin tärkeää panostaa alkoholin väärinkäytön ja siitä aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Tällä on merkitystä myös, jos haluamme vähentää valtion kestävyysvajetta ja kasvattaa työllisyysastetta, sanoi kansanedustaja Astrid Thors perjantaina RKP:n puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä.

Thorsin mielestä myös miedompaa ykkösolutta pitäisi olla enemmän saatavilla ja näkyvillä kaupoissa.

Nykyisin lähes puolet suomalaisten vuosittaisesta alkoholin kulutuksesta koostuu oluesta. Tässä on RKP:n mukaan tapahtunut merkittävä muutos verrattuna tilanteeseen 50 vuotta sitten, kun kaksi kolmasosaa alkoholin kulutuksesta koostui väkevistä alkoholijuomista.

Samanaikaisesti alkoholin aiheuttamat vahingot ja sairaudet ovat lisääntyneet ja alkoholista yhteiskunnalle koituvien kustannusten on arvioitu nousevan noin viiteen miljardiin euroon.

Sadattuhannet sairaalakäynnit ja tuhannet kuolemantapaukset vuosittain johtuvat alkoholin väärinkäytöstä, sanoo RKP.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kerkkohermanni

Toisaalta olisi todella hyvä homma, koska vielä olen kärsinyt ja maksanut riistohintasen oluen hinnan mielelläni, mutta tämä homma tarkoittaa sitä että minä mukaan lukien hakee oluen ulkomailta. Silloin saadaa hyvä hintaista olutta, nelos olutta ja paljon. Voi lipittää vaikka joka päivä koska kukaan ei lähde hakee muutamaa olutta ulkomailta. ;)

Kerkkohermanni

Juu ei millään ole kerinnyt opetteleen kirjoittamaan. Olen tähänkin asti pärjännyt ja tulen pärjään, mutta mene sinä syömää niitä itujas ja polta vielä lisää pilveä ni oot pelastanut osa maailmaa ku et tajua mistää mitään.

Ray

Suomalaiset ovat melkoisen juoppo kansa. Päättäväiset toimet ovat tarpeen.

Juoppouden kustannukset ovat varovaisestikin arvioiden 6 miljardia ja kaikki muut kärsimykset ja tuhot päälle. Kas kun eivät persut tähän asiaan puutu.

Helpompi kai käydä vähemmistöjen kimppuun kuin persujen nousun rinnakkaisilmiöön.

Jos laimentamisesta on apua, niin tehtäköön se.

J. Mikkola

Mitä hyötyä/iloa on toimia Suomenruotsalaisena kielipoliisina, ja itkeä jostain kirjotusvirheistä?

Samalla, kun itse lokeroit ihmisiä kirjoitusten perusteella, on oma lokerosi hyvin selvä.

Bätre folk...vai miten se oli...ihan sama. Ei kiinnosta.

Tuttu

Ykkösoluesta kun tunnetusti saa jokseenkin juomakelpoista lirauttamalla siihen kossua puuttuvien prosenttien edestä.

Sama muuten koskee ykkösoluen vahvuista Hartwallin ginilonkeroa, sillä erolla, että lopputuloksella ei ole minkäänlaista eroa vesittämättömään lonkeroon. Takavuosina kun vielä jaksoin rahdata pirtua Virosta, eipä tullut paljoakaan Alkon lonkeroita ostettua.

novamob

Olenkin aina ihmetellyt miksi suomalaisessa keskioluessa on niin paljon alkoholia. Ilman muuta sen toimiminen jano. ja seurustelujuomana päihteen sijaan onnistuisi tällaisella päätöksellä. Lisäksi alkoholin aiheuttamat ongelmat vähenisivät, vaikka toki alkoholistit edelleen joisivat "tarvittavan määrän". Erityisesti oluen osalta alkoholiprosentin laskeminen toimisi hyvin.

Kerrankin RKP:ltä suoraselkäinen ja selkeä ehdotus, jota en voi kuin kannattaa.

JATK

Olenkin aina ihmetellyt miksi puna- ja valkoviinissä on niin paljon alkoholia. Ilman muuta sen toimiminen ruoka- ja seurustelujuomana päihteen sijaan onnistuisi tällaisella päätöksellä. Lisäksi alkoholin aiheuttamat ongelmat vähenisivät, vaikka toki alkoholistit edelleen joisivat "tarvittavan määrän". Erityisesti viinin osalta alkoholiprosentin laskeminen toimisi hyvin.

pilari

Alkoholi saattaa saada ihmiset jopa juttelemaan ennestään tuntemattomien kanssa ja muutenkin vaarantaa suomalaisen eristäytytyneen kansanperinteen. Kieltämällä alkoholi kokonaan voidaan säilyttää tämä ainutlaatuinen kansallisomaisuutemme.

Hymiö

Monta päivää on kukkahattu sauhuten mietitty miten rahvaalle kostetaan ja tässä on sitten tulos. Jag är intte katkera mutta blandataan niiden öl.

"alkoholista yhteiskunnalle koituvien kustannusten"

Valtio on kyllä saamapuolella alkoholiverosta. Enpä ole ennen kuullut, että RKP olisi huolissaan suomalaisen yhteiskunnan kuluista. Enempi ovat keskittyneet tulojen jakeluun: mulle mulle mulle tolle mulle mulle... Pääasia vaan, että keskiverto suomalainen veronmaksaja vaan maksaa.

kaarna

vastaavasti ei missään tapauksessa rkp:tä enää hallitukseen , riittää kun on kiintiö homot,lesbot ja mamut joten ei tarvita enää kiintiö puoluetta hallitukseen josta ei mitään hyötyä muuta kuin ennenmainituille ryhmille joita jo aivan tarpeeksi

TSV

Nykyään täytyy käydä osa oluista hakemassa Alkosta kun eivät kaupassa saa myydä suosikki merkkejä, britit ja belgialaiset kun eivät katso liikaa prosentteja tehdessä hyviä oluita.

Aina puhutaan, että tämä on pakko, koska Alko takaa "hyvän laadun", jos totta puhutaan niin Alkon ulkomaiset kalja&viski valikoimat ovat aika naurettavat, monet ovat varmasti nähneet Prismojen ja Citimarkettien kalja valikoimat? Mitä tapahtui? Eikös Suomessa myydäkään vaan pirkkaolutta?
No ainakin rahat menee Suomen velan maksuun aina kun käyn Alkon ryöstökaupassa maksamassa alle euron kaljasta 3,5e.

Googlatkaapa tuo Suomen kohuttu alkoholin kulutus, se on alle kympin ja jäänyt siihen vaikka veroja on venkslailtu edes takas.

"On erittäin tärkeää panostaa alkoholin väärinkäytön ja siitä aiheutuvien vahinkojen ennaltaehkäisyyn. Tällä on merkitystä myös, jos haluamme vähentää valtion kestävyysvajetta ja kasvattaa työllisyysastetta, sanoi kansanedustaja Astrid Thors perjantaina RKP:n puoluehallituksen kokouksessa Helsingissä."

No huh huh... valtion kestävyysvaje ja työllisyysaste on liitossa alkoholin väärinkäyttöön ja vahinkoihin? Eli kalja 3,5% ja jengi lopettaa juomisen? Idiootti. Tietääkö Thorssi edes mitä oikeat kunnon alkoholistit juovat? Jos ei niin voisi kysyä Alkon myyjiltä, he tietävät.

Minua suoraan sanoen vituttaa, että Suomessa puhutaan jostain liberaalisuudesta, kun täällä edetään jossain 30-luvun alkoholi mentaliteetissa verrattuna esim. Saksaan.

Amy

Jotain on tehtävä kun puistoissa istuu ihan ammatikseen keskiolutta litkiviä keski-ikäisiä enimmäkseen miehiä. Lähellä on alepa josta joku kavereista ostaa kassillisen kaljaa pitkin päivää. Sitä litkutetaan ja sitten kuseskellaan puun juurelle tai muuhun "sopivaan" paikkaan. Kaikki tapahtuu liikuttavan samanaikaisesti kaupan kaljanmyyntiaikaa noudattaen. Arkena aloitetaan yhdeksältä aamulla ja jatketaa yhdeksään illalla. Ja nämä ryppäät kertyvät keskiolutta myyvien kauppojen liepeille! Ihan sama minulle mitä viinaa/viiniä/kaljaa kaupassa myydään mutta eikö saisi nollatoleranssia näille ammattijuopoille. Asuvat todennäköisesti kaupungin vuokra-asunnossa toimeentulotuella. Minusta pahempia kuin yksikään maahanmuuttaja! Voisiko heidät siirtää kehäkolmosen pohjoispuolelle.

Ray

Ei ole Suomessa suurin ongelma rahan puute. Korvaukset näyttävt hyvin riittävän päätoimisen keskikaljan litkimiseen.

Rahan jakaminen ei ole apu tälle porukalle, joka on ISO.

Keskikalja piräisi saada pois kaupoista ja kioskeista ehdottomasti. Mutta sitä ei kauppa hyväksy.

Kalja pitää lantrata, jolloin nelonen pitää hakea alkosta tai kapakasta. Raha säätelee kulutusta ja haitat varmasti laskevat.

Keskikaljaa kitataan aamusta iltaan joka päivä. Se on valtava taakka yhteiskunnalle, jota ei alkoholiverolla täytetä alkuunkaan.

Kiikunsuora

Tästä tuli mieleen kommentti persuihin ja maahanmuuttoon. Olen viime aikoina ihan livenä vertaillut kantasuomalaisten amislaisten ja maahanmuuttajien työnteon tasoa ja asennetta työntekoon. Valitettavasti mamut peittoavat suomalaiset selvästi. Suomalaiset amispojut ovat suureksi osaksi velliperseisiä luovuttajia, käytöstaidottomia luusereita. Moni suomalainen firma olisi ihan kusessa, jos olisi vain tämän pilalle hemmotellun, haistattelevan paskasakin varassa. Onneksi poikkeuksiakin on. Ja onneksi on myös ahkeria mamuja, jotka tekee työnsä kunnolla ja ymmärtävät, että ensin työ, sitten palkka. On siellä kyllä laiskojakin mamuja joukossa.

Halla-ahot ja muut, potkikaa nyt vähän ryhtiä tähän meidän omaan velliperseporukkaan. Vai onko persut sellainen kommunistipuolue, joka paapoo ja suojelee näitä räkäposkia, ettei niiden vain tarvitse kasvaa aikuiseksi? Ja lopputuloksena on sitten aikuinen sosiaalitapaus, joka dokaa aamusta iltaan työtä tekevien verorahoilla?

Työnteko ja isänmaan asia kunniaan! Työntekijän värillä ei ole yhtään mitään väliä, kunhan tekee työnsä kunnolla eikä dokaa sosiaalituella!

eeronen

jatkaa samalla täydellisen osaamattomuuden linjalla kuin edellisellä vaalikaudella. Onpahan ainakin johdonmukainen.

Ei Suomalaisten juomatottumuksia muuteta yhtään mihinkään niin kauan kun viinan taianomaista lumoa ylläpidetään myymällä sitä vain ja ainoastaan valtion hallitsemissa erikoiskaupoissa. Siinä vaiheessa kun viina mielletään tavalliseksi elintarvikkeeksi siinä missä muukin - kuten esimerkiksi Saksassa, Ranskassa ja vaikkapa Italiassa jossa sitä saa nurkkakioskeista siinä kuin marketeistakin - voi viinan käyttökin viisastua. Viittaan tässä humalahakuiseen juomiseen joka lienee ongelman ydin, en per henkilö kulutukseen vuositasolla. Viinan erikoisstatus kaupoissa ja jatkuva uutisissa pitäminen verotuksen jatkuvalla veivauksella ei muuta kuin vahvista viinan voittamatonta mielikuvaa.

weetos

Jos vain kiellettäisiin alkoholipitoisten juomien myynti ruokakaupoissa tyystin? Tällöin alkoholia nauttiakseen pitäisi joko käydä Alkossa, ulkomailla ostoksilla tai siirtyä lähimpään kapakkaan.

Laimentamiset ja kiellot ovat toki helposti toteutettavia ratkaisuja, mutta mitä hyötyä niistä todella on?

Minusta kaikki mahdolliset päihteet oopiumista pirtuun pitäisi laillistaa ja myydä joka kioskilla. Tällöin jäisi kunkin omalle vastuulle, miten elämänsä haluaa elää - ja valtiovalta voisi keskittyä ratkaisemaan todellisia ongelmiaan kansalaisten hyvinvoinnin turvaamisessa.

Aika harva oikeasti *haluaa* olla rappioalkoholisti tai nisti.

pilari

alkoholistin ja nistin erosta. Alkoholistille elämä on liikaa ja nistille liian vähän. Niin tai näin, kummassakin tapauksessa lopputulos on huono.

Kannatan myynnin vapauttamista, tulot siirtyisivät rikollisilta valtiolle verotuloiksi. Haitathan valtio maksaa jo nyt.

JATK

Ja arvelet, että 1,5% miedommalla oluella tämä "laitapuolen kulkija" löytäisi uuden suunnan elämäänsä? Ja edelleen arvelet, että Sinä tiedät paremmin mitä tämä "laitapuolen kulkija" elämältään tai kyseisessä tilanteessa haluaa/tarvitsee, kuin hän itse?

MURSU

V---taa kun osa näistäkin s--tanan urputtajista "kaljaan rosesentteja lisää..heti..röyh" oli turpa suorana mylvimässä aikonaan röökeistä, ---kele, ja nyt urputetaan kuin "laatu korvaa määrän", känni-prosentteja lisää. Paskapuhetta, viimevuonna saatoin yhden läheisen "prosentti-nauttijan" hautaan, tiedän asiasta muutenkin (vetänyt joitain kuiville prosentti helvetistä).

Suurinosa prosentteja kyttäävistä on humalahakuisia, jotka tekosyillä pyhittävät ja huijaavat todellisuutta itseltäänkin. Jokainenm tuollainen alkoholiin suhtautuva on "oman tuhonsa kanditaatti" ja omaistensa kiduttaja!

Tyypillistä näille on eri verukkeiden ja muka järkisyiden loputon keksiminen. Vaaran varma merkki on: "luuletko että paasaaminen ja kiellot saa minut muuttamaan mieltäni ja lopettamaan/vähentämään". Noiden merkkien ilmaantuminen puheisiin kertoo jo tyypillisen "veruke-itse-huijaus-mekanismin" toiminnasta.

No, jokaisen oma valittu tie, mutta alkoholismin sairauskustannuksen muutkin maksavat, ja raha on pois hoidoista joiden tarve onn muista kuin itseaihetetuista syistä. Toiseksi: älkää huijatko selittämällä nuorten kasvatuksesta alkoholin oikeaan käyttöön!(säälitte itseänne) Ei ole mitään tarvetta opettaa nuorille alkoholin (ryyppäämisen) "jaloa" käyttöä lainkaan. (piste. ja hauskaa vappua kuitenkin!)

MURSU

se öriskö tuleekin kassanpäässä hihaan repiin: "o..honks..shulla..röö..höökii..khaveri..hei" Tosin kaljatki jäi tiskille kun kassa sanoi: "..k..khuule..mhe ei..mhyydhä..k..hännisille..khaljaa...siirry pois ole hyvä". Hetken päästä sama örvel "kipittää" perässä: "mheeks osthaa mul khaljaa..ku kauhee..krrrpula"

MaQe

Taitaa olla taas yksi Thorsin henk. koht. kukkahattu-agenda menossa. Minun puolestani voisi nämä kaiken-holhoavat-RKP-kukkahatut vaikka jo olla oikeasti jo ihan hiljaa. Ei tarvitsisi matkia ruåtsia tässäkin asiassa, edes jollain alkholihaittojen syyllä. Hypätkööt RKPläiset vaikka itse laivaan ja menkööt juomaan ihan vapaasti sitä ruåtsin II-kuraa.
Tässä RKP:n ajatuksessa ei ole muutenkaan paljon järkeä. Kunnon tasoista olutta haluavat vain tuplaavat oluthakunsa Virosta, tms. ja siirtyvät Alkon kassalle neloskaljaa hakemaan. RKP-laimennettu kolmonen ruostuukin kohta hyllyille ja kaikki kiittää? Seuraavaksi varmaan kielletään nelonen ja suljetaan rajat ettei vaan vahingossa saa moista ostettua?

Näitä puupäitä ei parane äänestää eikä enää päästää mihinkään hallitukseen, ikinä.

MURSU

RKP- "RäkyttäjäKukkoPilli" kyllä saa haista ...ja sitä saa haistattaa...mutta jätän ton Råtsi-Partyn ulos tästä kysymyksestä kokonaan (pilaavat tärkeän keskusteluaiheen omiin tarpeisiinsa), koska tässä on kyse vakavaan puintiin ja asian yhteiskunnallisen vaikutuksen selvittämisen tarpeeseen, kipeässä asiassa, jossa "puolustaja teko-syy-armeija" tulee käymään ankaraa asemasotaa hyökkääjiä vastaan.

Kuitenkin on kysymys
-VIATTOMISTA UHREISTA (= ongelma alkoholikäyttäjän omaiset + liikenteessä kännisen tappamat ja heidän omaiset),

-YHTEISKUNNALLE AIHEUTUVA HAITTA (suunnaton lasku terveys/sairaus kuluissa + työ yms häiriöt)

-VÄÄRISTYNEEN TAPAKULTTUURIN HYVÄKSYMINEN

Hymiö

Jonkun laitoksen pomo mikä lie. Olisiko vuosi sitten. Sitä edellinen taisi olla jostain tilastolaitoksesta.

Vuoden välein aina joku valopää jolla ei ole omia ajatuksia tekee samaa. Kuka milloinkin ja lööpeissä päivän ja kommenteissa kaksi.

Nyt on vuorossa RKP. Eivät ole keksineet mitään uutta ja siksi matkivat vain muita. Säälittävää.

KAI AUERO_LISSABON

Olen demokraattis-solidaarisista syistã usein "puolustanut" RKP:tã, mutta tãmã nyt tãmã tãti on aivan tãysin heilahtanut idiootiksi. Lissabonin molemmassa IKEA:ssa myydããn 5% alk.pit oluita alle Euron tõlkiltã, eikã muita vahvuuksia ole tarjolla. Jos fasisti-tãdin toive tulisi toteen niin kaikki 3-oluen ostajat siirtyisivãt ostamaan 4-olutta Alkosta, koska ei kukaan jãrkevã ihminen juo tuollaista mamsselin pissaa.

JIMI-00

Jos sen laimennetun oluen tai siiderin maku pysyy täysin ennallaan, juon vaikka 0 prosenttista mielelläni. Sama koskee mm punaviiniä.

Thorsilla ei ole siis mitään hajua koko aiheesta, tässäkään asiassa, kunhan koittaa kostoksi kyykyttää kansaa, unohtaen että nelosta saa alkosta ja kolmosta virosta.

Joka kännin haluaa, se kännin saa siirtymällä muihin tuotteisiin.

MURSU

Alkoholi ongelmaisten määrä tökkii jo nyt oheis ongelmineen yjteiskuntaa ja lähestytään asian "pakkohoitoa". Tuo ei ole mikään "kaiken-taivaallinen-ratkaisu", mutta edes pientä limiittiä, kun momilla karkaa alkoholin kanssa mopo käsistä.

Itse aikanaan kun itsestäni huomasin ilmiön, niin ostin vielä pullon ja 5 kaljaa riviin jääkaappiin (kesän alussa) jotta varmasti näin ne joka päivä (etten uskotellut niiden loppuneen maailmasta, vaan kasvatin itsehillinnän). Päätin että seuraavana jouluna kaadan ne veskistä alas (korkkasin vasta sitten,ei tippaakaan suuhun). Ja niin tapahtu...se oli siinä sitte..loppu!

Ei itsehuijaamista vaan "saan vaikka kuinka paljon...voin tappaa itseni ryyppäämällä vaikka heti..mailma on taynnä tarjontaa". En ol koskaan katunut päätöstäni!

joukahinen

Pienen pieni vähemmistö pakottaa pakolla suuren enemmistön opiskelemaan omaa harvinaista kieltään , tavoitteenaan enemmistön alistuminen palvelemaan "ylhäisempää" vähemmistöä. Samalla enemmistöltä riistetään mahdollisuus opiskella omalta kannalta huomattavasti hyödyllisempiä ja yleisempiä maailman kieliä. Viedään valinnan vapaus ja pakotetaan käyttämään kallista ja tulevaisuuteen tähtäävää opiskeluaikaa turhuuteen. Kieliasetusten nojalla enemmistöltä katkaistaan tie parempiin valtion virkoihin.
Nyt Persuedustajat hihat heilumaan ja kielilaki uusiksi; ruotsi on Suomessa vähemmistökieli , ei enempää eikä
vähempää; vähemmistölle kuuluu vähemmistökielen asema,ei yhtään enempää eikä vähempää. Alistumisen aika on ohi!
Suomessa tarvitaan suomea ja globaalien syiden takia myös englantia, muut kielet vain valinnaisina jatkossa.

Jouko Heyno

Sinun kannattaa tutustua Suomen oikeus- ja yhteiskuntajärjestykseen, ettet näyttäisi noin pelleltä.

Suomessa ei "pieni vähemmistö" pysty pakottamaan enemmistöä mihinkään. Lakien säätämiseen tarvitaan eduskunnassa enemmistö, ja siitä taas päättävät äänioikeutetut kansalaiset.

Sinulle näyttää tyypillisenä pakkoruotsihuutajana olevan ongelmallista tajuta, että edustat vähemmistöä, kuten vaalitulokset ovat moneen kertaan osoittaneet.