Keskiviikko 16.1.2019

Homomyönteinen kristillinen savustettiin ulos: ”Rankkaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.5.2011 14:34
Päivitetty: 
23.5.2011 14:45
  • Kuva: kd.fi
    Kuva

Sukupuolineutraalin avioliittolain ja homojen adoptio-oikeuden kannattajalla ei ole sijaa kristillisdemokraattisessa puolueessa.

Kristillisten oman tien kulkija, vaaleissa varasijalle tippunut ex-kansanedustaja Tarja Tallqvist kertoo blogissaan jättävänsä puolueen ja loikkaavansa SDP:hen. Tallqvistin mukaan hän ei olisi halunnut loikata, vaikka hänelle ”puolueen sisällä osoitettiin ovea”.

–Halusin uskoa, että KD:ssä suurin osa olisi muuta kuin homovastaisia eli pitävät tärkeimpänä sitä, että KD:llä on hyvä ohjelma. Ei sitä, saako pieni marginaaliryhmä mennä kirkossa naimisiin vai ei. En myöskään halunnut olla loikkari ja pettää äänestäjäni, hän kirjoittaa.

–Katsoin pelin loppuun ja hävisin. Nyt olen rivijäsen ja ilman mitään draamaa erosin KD:stä ja siirryn toiseen puolueeseen.

Kristillisten puoluesihteeri Peter Östman kiistää tiedotteessaan väitteen "oven näyttämisestä". Östman kertoo Tallqvistin itse ilmoittaneen erostaan kaksi viikkoa sitten ja kuvaa eroa valitettavaksi.

–Aloite ei tullut KD:n puolelta, sanoo Östman.

Toisaalta Östman on aiemmin sanonut Seurakuntalainen-lehdelle, että puolue ei tule tulevalla kaudella sietämään kansanedustajilta myönteistä suhtautumista sukupuolineutraalin avioliittolakiin.

Tallqvist toi niin vaalikoneissa kuin viime syksyn homokeskustelussakin selvästi esiin puolueen linjasta poikkeavat näkemyksensä. Hän muun muassa sanoutui irti puheenjohtaja Päivi Räsäsen kommenteista Ajankohtaisen Kakkosen Homoillassa.

Irtiottoa ei katsottu hyvällä.

–On pakko myöntää, että aika, joka seurasi tv-kakkosen ohjelmaa Päivi Räsäsen homomielipiteistä on ollut rankkaa ja hyvinkin raskasta. Kaikki se työ, jonka olin tehnyt KD:läisenä kansanedustaja mitätöitiin, koska en ollut, enkä ole samaa mieltä Räsäsen kanssa, Tallqvist kirjoittaa.

Tallqvist toimi KD:n kansanedustajana yhden kauden 2007–2011. Huhtikuun vaaleissa hän sai noin 2600 ääntä ja jäi varasijalle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

TakojaIlmarinen

Onko tämä nyt varmasti kristillinen totuus asiasta?
Voisiko olla niin, että Tallqvist pettyi siihen ettei kansa
valinnut häntä eduskuntaan kristillisten listoilta.
Josko ensi kerralla yrittää päästä leveän leivän syrjään SDP kannatuksen siivin!
TV julkisuudesta on jo kulunut sen verran aikaa ettei sekään enää kanna.
Pitäisi varmaan tehdä jotain osaavampaa?
Onko ne nyt sitten homoäänet joilla asia hoituu??

Olihan vaaleissa sellainenkin kommodori, joka ensin liittyi kokoomukseen, sitten keskustaan ja viimein PerSuihin eikä vieläkään tullut valituksi.
Kyllä kansa tietää!

kodekn

Ihmiset, jotka määrittelevät itse omien tarpeidensa kautta keitä he suostuvat rakastamaan ja ketkä he "hyväksyvät" ei ole paljoa tekemistä kristillisen lähimmäisenrakkauden kanssa. Päivi "Suomen Sarah Palin" Räsänen ja hänen ns. kristityt poliittiset toverinsa eivät paljoa taida tietää mitä muiden hyväksyminen varauksetta tarkoittaa. Rukoilen, ettei hänen puolueensa pääse hallitukseen ajamaan täysin itsekkäitä arvojaan. Räsänen voisi miettiä mitä Jeesus sanoisi tälle mikäli tulisi kauppareissulla vastaan.

jotos

Kodekn ei näytä olevan perillä siitä,että apostoleilla,joiden kantaan Päivi perustaa näkemyksensä,oli Jeesuksen täysi tuki."Joka kuulee teitä kuulee minua,joka hylkää teidät hylkää minut ja hänet ,joka minut on lähettänyt."
Eikö siis suurempaa rakkautta ole varoittaa kanssaihmisiä väärästä tiestä.kuin myötäillä heidän vääriä käsityksiään.
"Jos et varoita veljeäsi hänen synnistään,niin hänen verensä vaaditaan sinun kädestäsi"
Perinteisen luterilaisen kirkon tilalle on muodostumassa uusi"kirkko",jolla on "erilainen evankeliumi".Näyttää siltä ettei uusi ja vanha kirkko ymmärrä toistensa puhetta,joten väittely on turhaa,mutta tulipahan kirjoitettua.

nakertaja1

"" saako pieni marginaaliryhmä mennä kirkossa naimisiin vai ei.""

-Miksi tämän pienen pienen marginaaliryhmän takia pitää suuren enemmistön alkaa tekemään muutoksia.

Siis tätä en käsitä että miksi niitten homojen pitää sinne kirkkoon tunkea.

Hannu Mikael

Ruotsissa ainoastaan muutama sata homo-, ja lesboparia on omasta halustaan kirkkovihitty, ja Suomessakin rekisteröinnin on tehnyt vain muutama sata paria, mutta mikä mekkala ja hulabaloo kaikilla median ja politiikan tasoilla!
Ei homoja ja lesboja rekisteröinnit ja kirkkoloitsut juurikaan kiinnosta.
Kauan jatkuneen homobuumin taustavoima ja primus motor nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla.
Koko kansan arvojohtaja, joka ajaa vähemmistöjen arvoja. Hah!

Luc_Iferian

Sukupuolineutraali avioliittolaki ei vaan vaikuta suuren enemmistön elämään käytännössä katsottuna millään tavalla. Erään pienen vähemmistön elämään se vaikuttaa sitäkin enemmän. :>

Paljon annetaan vaikka mitään ei menetetä. Minusta se on ihan hyvä diili.

isap

"Miksi tämän pienen pienen marginaaliryhmän takia pitää suuren enemmistön alkaa tekemään muutoksia."

Kuka niin on vaatinut? Naurettava ajatus.

Eihän se pieni vähemmistö vaadi enemmistöä muuttamaan omia hääseremonioitaan miltään osin. Eikä se pieni vähemmistö, toisin kuin sinä, ole millään tavalla asettamassa rajoja enemmistölle.

Se, miten (siviili- tai kirkkovihkiminen) toiset (heterot tai homot) menevät tai jättävät menemättä naimisiin, ei ole, eikä pidä olla, mitään merkitystä muiden parien ratkaisuihin.

"Siis tätä en käsitä että miksi niitten homojen pitää sinne kirkkoon tunkea."

En minäkään. En ymmärrä sitäkään, miksi kenenkään sinne pitää tunkea. Mutta ei minun tai sinun ymmärtämättömyydellä muiden ratkaisujen motiivien suhteen ole, eikä pidä olla, mitään merkitystä muiden valinnoissa.

Ei minun avioliittoani hetkauta pätkääkään se, miten joku toinen pari liittoansa juhlistaa ja tai virallistaa.

Kyosti_Rajantaka

Miksi sen pienen mutta rumaäänisen marginaaliryhmän pitää tosiaan väkisin ängetä kirkkoomme?

Ynnä vaatia 1% valtuuksilla 99% muuttamaan uskonoppiaan ja tulkintaansa parisuhteesta, mikä on ollut vallalla 2000 vuotta.

Voisinko minä vastaavasti kääntyä muslimiksi ja alkaa sitten vaatimaan, että muslimit voivat syödä sianlihaa, koska minä itse pidän sianlihasta, eikä sen syöntiä lakikaan kiellä?

Sitäpaitsi: Loikkari on petturi. Pettää äänestäjänsä.

caballero

Hyviä pointteja.Tämä Tallqvist ei muuten tiedä miten eduskunnassa äänestetään.Paineli vierustoverin (kok) äänestysnappia ja sitten vasta omaansa.Vaihtoi puoluetta,kun ei enää saanut ääniä.On kannattavinaan homoja,että jos saisi heiltä ääniä.(homoillakin on kuitenkin vain yksi ääni-toistaiseksi)Eivät sitä sekoilija Tallqvistille anna.Ainoa positiivinen kannanotto oli,kun lupasi ampua kaikki sudet.
Demarit kyllä saivat yhden rasitteen lisää.

isap

Millä valtuuksilla sinä Kyösti omit kirkon vain sinun ja kaltaistesi kirkoksi?

Millä valtuuksilla sinä Kyösti esiinnyt 99% uskonopin tulkitsijana ja määrittäjänä - vaikka se on selvästi piispojen enemmistön kannan vastainen?

Kyösti, minä luulen, että 99% EI ole sinun kanssa samoilla linjoilla.

Pitäisikö sinun Kyösti itse harkita oman kirkkosi perustamista?

gerhouggonen

KD:läiset hinkuavat samaan hallitukseen fanaattisesti homomyönteisten (ja heterovastaisten?) vihreiden kanssa. Tuleeko homoliitoista KD:n ydinvoimakysymys? Vaalipuheet ja -lupaukset - takinkäännöllä ne unohtuvat. Kaikki arvot tuntuvat olevan myynnissä, kunhan vaan pääsee ministerimersun takapenkille lötköttämään.

Luc_Iferian

Minusta koko kristillisen puolueen voisi suosilla lopettaa. Uskonnon ja politiikan sekoittaminen harvoin kantaa terveellistä hedelmää. :P

Tähyilkääpä hetki euroopan historiaa kohti, niin huomaatte kuinka hyvinvointi ja ihmisoikeudet ovat vain lisääntyneet uskonnon väistyessä. Taikauskoon pohjautuva politiikka ei vaan toimi.

jotos

Luc_iferian väitti,että hyvinvointi on lisääntynyt siellä missä uskonto on väistynyt.Miten kävikään ensimmäisessä virallisesti ateistisessa valtiossa Albaniassa.Entä NL:ssä.Kuubassa,Kambutseassa jne.Soltshenitsin siteeraa kirjassaan venäläismummoa,joka sosialismin syleilyssä huokaisi:"Hylkäsimme Jumalan ja sen vuoksi nämä onnettomuudet meitä kohtaavat."

A_L

Demareidenkin äänestäjillä on nyky-demokratiassa vaikea saada annettua tukensa haluamalleen politiikalle, kun ensin kansanedustaja ilmoittaa itsellään olevan eri näkemys, kuin puoluejohdolla tai puolueohjelmassa ja vaalien jälkeen puolue vielä lähtee ajamaan tyystin erilaista politiikkaa, kuin mihin se on ennen vaaleja ilmoittautunut sitoutuvansa.

köpös

sarka-asuissaan ja menneiden IKL-aikojen paluuta haaveilevilla. Maastopuvuissaan lapsenmielisinä "poikain kesken" metällä ollessaan sitä saa taas tuntea olevansa Mies. Mikäs ihmeen ahistusliike taas tällä foorumilla intoilee varsinkin kun jälleen kerran asia ei koske/uhkaa mitenkään haulikkonaulassa-kansaa. Poliittisesti tottakai epätoivoista makean elämän makuun päässeen toimintaa, mutta ihan pientä kohkaamisen rajoitinta päälle selkosilla ja lähiöissäkin.

nimperi

Avioliittolain tulisi olla uskonto-neutraali sen lisäksi että on sukupuolineutraali, ts. avioliittolain ei pitäisi erotella erilaisia avioliittoja.

Sen sijaan "kansankirkko"-asemasta ja verotusoikeudestakin huolimatta ev.lut. kirkolla tulisi olla oikeus päättää, ovatko homoseksuaalivihkiminen ja -häät sallittuja kirkossa vai eivät. Kyseessä on kuitenkin uskonto, ja monelle homoparin vihkiminen heidän kirkkonsa alttarilla olisi pyhäinhäväistys. Olen sitä mieltä, että uskonnolla on oltava oikeus päättää tälläisestä asiasta.

NikolaiRod

Ilmeisesti Israel ja Jerusalem sekä niiden ympäristö ovat olleet menneinä aikoina osa Suomea, koska niihin suhtaudutaan KD:ssa kuin luovutettuun Karjalaan ja Juutalaisuuden Tooran lakiin vetoaminen käy edelleen niin luontevasti. Raamattu mielletään alun perin suomeksi kirjoitetuksi eikä suinkaan hepreaksi, kreikaksi ja latinaksi kaikkine eriaikaisine käännösvirheineen ja saman asian eritavalla sanomisineen. Verratkaa vaikkapa pakkoruotsia pelkäämättä suomen- ja ruotsinkielisen raamattu-käännöksen eroja samasta tekstistä. Suomi on siitä omalaatuinen kulttuuri, että muukalaisviha rehottaa, mutta silti ei ymmärretä miten vaikutusvaltainen maahanmuuttaja raamattu on jo vuosisatoja ollut. Kiekkoleijonat pelaa afrikkalaisen Juudaan leijonan merkeissä, vaikka luontevampaa tälle kulttuurille heraldisesti olisi susi tai vaikka kolmipäinen kotka! Sen verran kumma kulttuuri täällä Pohjolan perillä rönsyilee.

Sourcream and onion

"Miksi sen pienen mutta rumaäänisen marginaaliryhmän pitää tosiaan väkisin ängetä kirkkoomme?"
Suomen homofobiset hihhuliuskovaiset ovat oikeasti se pieni marginaaliryhmä. Katsopas vaikka kristillisdemokraattien viime vaaleissa saamia äänimääriä.

Hep0nen

On yksi asia olla "homovastainen" tai "homovihaaja". Se kuvaa sitä mitä mieltä ihminen on homoista.

Kokonaan toinen asia on vastustaa sukupuolineutraalia avioliittoa ja homojen adoptio-oikeutta. Se kertoo siitä mitä mieltä ihminen on avioliitosta ja perheestä.

Yhtä hyvällä, tai huonolla syyllä kuin esim. henkilö A väittää kristillisten olevan homofobisia homovastaisia homovihaajia voisi väittää A:n olevan kristillisfobinen kristillisvastainen kristillisvihaaja. Turhaa lässytystä.