Torstai 15.11.2018

Stubb: Maahanmuuttomäärärahat nousevat – arvio 15 000 turvapaikanhakijaa vuosittain

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.9.2015 14:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Alexander Stubb arkistokuvassa.
|

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) mukaan ensi vuoden budjetin maahanmuuttomäärärahat on mitoitettu sen mukaan, että Suomeen saapuu noin 15 000 turvapaikanhakijaa vuosittain vuoteen 2019 asti.

Hallitus kertoo tiedotteessaan, että maahanmuuttohallinnon sekä pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden vastaanoton menoihin kohdennetaan ensi vuonna noin 158 miljoonaa euroa, mikä on 97 miljoonaa euroa enemmän kuin vuoden 2015 varsinaisessa talousarviossa. Lisäksi kotouttamispolitiikan määrärahat nousevat 47 miljoonalla eurolla noin 144 miljoonaan euroon.

Kaikkiaan pakolais- ja siirtolaistilanteen hoitamisen määrärahat nousevat siis ensi vuoden budjetissa noin 144 miljoonalla eurolla verrattuna tämän vuoden varsinaiseen talousarvioon.

Hallitus ilmoitti tänään budjettiriihessä sopimistaan ensi vuoden budjetista sekä tulevien vuosien talouslinjauksista hallituskauden loppuun eli vuoteen 2019 asti.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matias Härkönen

Onko budjettiin laskettu, että näistä lähes jokainen tulee hakemaan perheenyhdistämistä? Suomessahan ei edellytetä minkäänlaista toimeentuloa, kielen hallintaa tai muutakaan, vaan jokainen joka saa oleskeluluvan suojelun perusteella saa tuoda perheensä perässä. Yhdessä se takoittaa lähes tupla määrää tulijoita, jos ei enemmänkin.

Tapani Kemppainen

Todellisuudessa tulee maksamaan 1-2 miljardia vuodessa. Suurin osa kuluista piilotetaan sosiaali- ja terveysministeriön pohjattomaan kaivoon. Linnakundi maksaa n.210 euroa vuorokaudessa. Nämä jantterit vähintään saman verran kaikkine kuluineen.