Sunnuntai 26.5.2019

Perussuomalainen nuori: ”Allekirjoita julkilausumamme, Rydman”

Luotu: 
1.6.2011 12:02

- Perussuomalaiset Nuoret allekirjoittaa Perussuomalaisten syrjinnän, rasismin ja väkivallan vastaisen julkilausuman ja odottaa samaa sitä julkisuudessa tukeneilta Kokoomusnuorilta, joiden puheenjohtaja Wille Rydman esiintyy puolueen konservatiivisen laidan kasvoina. Kuten Alexander Stubb on todennut, hänen linjallaan on kokoomuksessa kannatusta ”ehkä promillen verran”. Näin kirjoittaa Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Simon Elo blogissaan.

Elon mukaan kokoomus ei ole kansallinen, vaan ylikansallinen. Hän nimittää Helsingin kaupungin rekrytointipolitiikkaa rasistiseksi.

- Kokoomuksen valtalinja on tiukasti suomalaisten enemmistöä syrjivän politiikan takana, Elo toteaa.

Kokoomusnuorten johto ja emo-kokoomuksen johto ovat aivan eri linjoilla positiivisen syrjinnän suhteen. Myös kokoomusnuorissa näkemykset poikkeavat, kuten tästä blogista käy ilmi.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

M Eiramaa KNFIJV

Tuohan on täyttä asiaa. Sitä vastoin itsensä kansakunnan erotuomareiksi ylentäneet "paremmat ihmiset" argumentoivat pääsääntäisesti tunnetasolla jonkinlaista 70-luvun hippi- ja yya-paatosta tavoitellen. He ovat "oikeassa" ja ne jotka eivät ole heidän puolellaan ovat heitä vastaan eli "väärässä". Faktat ja tausta-analyysit kuuluvat harvoin ja valikoidusti besserwisserien julistuksiin. Perussuomalaisten rasisminvastaista julkilausumaa on tekohurskaissa piireissä luettu hiilenhohtoisen suurennuslasin läpi kuin eräs asiamiesvaltuutettu raamattua. Ja kaikki mitä on voitu käsittää väärin, on käsitetty väärin, paitsi ne itse kirjoitetut rivienvälit.

Erityisryhmänä positiivisen kohtelun saavat ekaluokkalaiset, joille opetetaan lukutaidon alkeet, etnisestä ym. taustasta riippumatta. Ekakautelainen kansanedustajakin voisi jo opetella lukemaan. Sotaveteraanien ja invalidien erityishuomio ovat erityiskohtelua erityiskohtelua tarvitseville, etniseen ym. taustaan katsomatta. Veteraaneissammehan on edustettuna kahta sukupuolta ja kaikkia kansallisia vähemmistöjämme, mm. venäläisiä ja juutalaisia talvi- ja jatkosodan sankareita. Persujulistuksessa huomio kiinnitetään etnistaustaiseen yms. suosintaan. Kielikoulutusta on tietysti hyvä järjestää tarvitseville ja suomea osaamattomat ovat hyvä ryhmä. Mutta lääkärin- tai ekonominkoulutuksen oikotie kielellisin ja etnisin perustein on, hmmm...

Peräänkuuluttaisinkin kiihkotonta ja rasismivapaata keskustelua. Näkisin lisäksi, että maahanmuuttajien rahallisen tukemisen lisäksi olisi kotoutus kaikkineen syytä läpivalaista. On myös tunnustettava hyväuskoisen maahanmuuttopolitiikan mukanaantuomat ongelmat yleensä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Niihin tulisi puuttua tarvittaessa myös linjaa tiukentamalla eikä yksin maksamalla vahinkoja ennalta tai jälkikäteen esimerkiksi mamukoulujen "positiivisen syrjinnän" avustusmiljoonilla. Kotoutus ei saisi tarkoittaa kaikkien vieraiden kulttuuripiirteiden automaattista hyväksyntää ja kielteisten uusilmiöiden liian hienotunteista suvaitsemista.

Erilaisten maahanmuuttajaryhmien kohdalla on esitetty myös ylioptimistisia integroitumisajan ennusteita ja sopeutumisodotuksia. Ei ole epäkorrektia muistaa, että suomenromanien "kotoutus" on kestänyt jo 500 vuotta, muttei esimerkiksi työllistymisessä olla päästy kovinkaan pitkälle. Samanlaista kulttuuritaustaista ongelmallisuutta on ollut jo nähtävissä uusmaahanmuuttajien suhteen. Valiokuntaneuvos Arajärven mainitsemat kannustinloukut ovat tuttu asia esimerkiksi Somaliliitossa.

Romanien sisäinen etninen perinne kuten rasisminluonteinen ns. väistämissääntö osaltaan hidastaa yhdenvertaisuuskehitystä. Esimerkiksi korkeakoulutuksen hankkinut romani, joka on saanut työpaikan ja asunnon toiselta paikkakunnalta, oli estynyt muuttamaan toisten romanien "reviirille", mihin viranomaiset ovat voimattomia. Samaten ovat moniavioisuus, kunniaväkivalta ja Stalinin juhlinta yhtä huonosti Suomeen sopivia perinteitä, mutta toivottavasti helpommin kitkettäviä.

Ks. "Antirasistisikoja ja uussuomalaisten viharikoksia"
http://mikaeiramaaknfijv.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74618-antirasistisikoj...

SIMO PERTTULA

Kun on väittänyt, että Kokoomuksen vanhoillisella linjalla on vain ehkä promille? Tiedoksi Stubbille se, että promille on yksi tuhannesta. Kyllä meitä on Rydmanin lisäksi yli puolet ko.puoluetta kannattavista! Katainen-Stubb linja jää alakynteen selvästi.
Me emme myy arvomaailmaamme kaikenmaailman punikeille ja maailmanparantajille! Siksi olemme kaikki PERUSKOKOOMUSLAISIA.

Mikko J.

No tietenkin tänne, minne muualle.

Herätkää nyt hyvät ihmiset tähän kikkailuun, vaikka se tuntuukin kiusalliselta. Tismalleen samaa lätinää kun silloin hyvillä -70 luvuilla. Nuoret, historiaa, oikeaa historiaa, tietämättömät valtaan. Tai tilanne -80 luvun aikana: vihreät.