Tiistai 18.6.2019

Väyrynen heivaisi kokoomuksen, ottaisi perussuomalaiset

Luotu: 
3.6.2011 12:39
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Paavo Väyrynen.

Keskustakonkari Paavo Väyrysen mielestä hallitustunnusteluissa olisi tehtävä ”vakava yritys” perussuomalaisten saamiseksi hallitukseen. Kokoomukselle ei Väyrysen kaavailuissa ole tilaa.

Eduskunnasta tippunut Väyrynen kirjoittaa hallitustunnustelujen tilanteesta blogissaan. Hänen mielestään edellisen, kokoomuksen ja keskustan muodostaman hallituspohjan jatkaminen olisi täysin vastoin eduskuntavaalien tulosta. Sama koskisi Väyrysen mielestä SDP:n ja keskustan mahdollista liittoa.

–Myös punamulta - tai pikemminkin kansanrintama -, jota julkisuudessa on väläytelty, olisi häviäjien hallitus. Se olisi hankala siitäkin syystä, että sen tukena olevien kansanedustajien enemmistö lukeutuisi vasemmistopuolueisiin, kirjoittaa Väyrynen.

–Nyt on mahdollisuus harkita muita vaihtoehtoja. Olen edelleen sitä mieltä, että niistä paras olisi SDP:n, Perussuomalaisten ja Keskustan yhteishallitus, kirjoittaa Väyrynen.

Väyrysen mukaan perussuomalaiset voisi toimia hallituksessa kuin Suomen Maaseudun Puolue 1980-luvulla SDP:n ja keskustan hallituksessa. Siis yhtyen joissakin asioissa ”vasemmiston linjaan, toisissa Keskustan”.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kalevika

Kyllä ehdottaja on ihan sopiva. Sen verran kuitenkin Väyrysellä on edelleen painoarvoa, että tulee kunnolla huomioiduksi.

Nyt on ko. puolueiden puheenjohtajien luontevaa keskustella asiasta kunnolla.

Ja jos ei onnistu, kaikki voivat kuitata koko idean Paavon höpinänä.

Berserk

joka on aina ollut väärässä. Mies väsäsi väitöskirjan, jossa Neuvostoliitto ja DDR olivat ikuisia. Vain 2 vuotta ja ei ollut kumpaakaan.

Nyt mies huutelee eläkeläisenä Keminmaan korvesta. Ei paljon kannattaisi Väyrysen sanomisia siteerata..

YuriT

Tästä huolimatta pidän Väyrysestä. Henkilön sitkeys on ihailtavaa. Mies on myös lähes ehtymätön huumorin lähde. Ja mikä parasta, ei läheskään aina tahatonta huumoria. Tämän kaiken lisäksi Väyrysellä on myös ihan mielenkiintoisia (muutenkin kuin vain psykologisessa mielessä) ajatuksia.

Keskustalla on (tai ainakin pitäisi olla) korkea kynnys vaalitappion jälkeen mennä Kokoomuksen (ja kaiken lisäksi oletettavasti melko heikkoon) hallitukseen jatkamaan samaa politiikkaa. Varsinkin kun Keskustan olisi vaikea enää profiloitua tasaveroisena kumppanina.

YuriT

Kenellä 80-luvulla politiikassa mukana olevalla ei olisi näitä "Neuvostoliiton vanhoja kontakteja"? Voisin yhtyä muilta osin tuohon arvioon jos tämä tilanne olisi ollut viime vuosituhannen puolella. Mutta minun on oikeasti hieman vaikea uskoa että Väyrynen olisi niin pihalla itseään koskevissa asioissa, että "ihan aikuisten oikeasti" olettaisi pääsevänsä pääministeriksi tai presidentiksi. Tai edes Keskustan presidenttiehdokkaaksi.

Ei tarvitse pyytää anteeksi.

joukahinen

On pyrkyä, on tunkua, mutta nyt puhuu täyttä asiaa.
Kepu mokas totaalisesti kun valitsi kolhon Kiviniemen, paljon onnistuneempi valinta ois ollu Pekkarinen, Noh ,siinähän rämpivät citykanikiviniemen kanssa suossa.
Älytön vaalimainonta kuvamanipuloituna suurennettuina puheenjohtajan rintoina, ei käynyt edes huonosta huumorista.

ristoi

Näitähän ei äänestäjänä päässyt valitsemaan, siis hallituskokoonpanoja, mutta kannatan kumminkin Väyrysen ehdotusta, vaikka ehdottajalla voi ollakin ketunhäntä kainalossa. Onhan se kait Kataisellakin, joka huutaa vastuunkantajia, mutta on itse esteenä, ettei maahan saada hallitusta?

Salon Petri

Uuden hallituksen hallitusohjelman tekijöiden toimien ymmärtämistä helpottaisi suuresti se, että tietäisimme vaalirahoituksen koko 2000-luvulta avoimesti.

Niin puolueiden, kansanedustajien, ministereiden, meppien kuin kunnanvaltuutettujen osalta.

Voisiko ministeri Väyrynen toimia esimerkkinä muille keskustan ministereille:

http://suomi2017.wordpress.com/2011/06/01/uuden-hallituksen-ministereide...

kmi_laakso

Kun ajattelee puolueiden arvomaailmaa ja EU-politiikkaa, niin eivät Kokoomus ja Perussuomalaiset samaan hallitukseen oikein istu. Kyllä kokoonpano SDP + PS + KESK on toimivin runko ja mahdollisesti RKP ja/tai VAS voisi täydentää/ osallistua hallitusneuvotteluihin.

Lisätään löylyä: lähdetään hallitustaipaleelle kireällä EU-politiikalla (= 'lievimmät' ehdot joihin PS voi suostua ja nyt kun heillä kohta on puoluekokouskin, niin saadaan varmuus että ovat niitten takana) ja järjestetään presidentinvaalien yhteydessä (kustannussyistä) kansanäänestys eurosta (vaihtoehdot about: a) jatketaan Eurossa ja hyväksytään liittovaltiokehitys b) aloitetaan prosessi eurosta irtaantumiseksi ja oman valuutan käyttöön ottamiseksi). Hallitus sitoutuu kunnioittamaan tämän kansanäänestyksen tahtoa.

Matti O Koskela

Vanha herra puhuu aivan oikeaa asiaa. Arvelin jo aamulla, blokini kommentissa, aivan samaa hallituspohjaa kuin Väyrynenkin. SDP, PS, Kepu, RKP ja KD.

http://koskela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74975-kun-s%C3%A4%C3%A4tytalon-e...

Vaikka Kepu ja Persut ovatkin samalla reviirillä tukkanuottasilla, lienee arvopohja sittenkin soviteltavaa kaliiperia. Persut tarvitsevat tuekseen Kepun kokemusta ja Demaritkin päätynevät viimein kompromissiin EU asioissa.

Hyvin kriittistä ulostuloa Suomelta nyt tarvitaan Euroopan nitiseville raameille. Suomalaisia osataan kyllä kuunnella. Kokemuksemme selvitä kriittisistä paikoista isoistenkin seurassa kyllä maailmalla tunnetaan. Sitä on käsittämättömän häveliäästi piiloteltu ja kyyristelty sinipunassa liian pitkään.

Htalk

Persujen houkuttelminen vakavalla yrityksellä voi olla vaikeaa:

Perustelut:

Persut ovat oppositiossa ja tuleva hallitus pyrkii ottamaan kaikessa huomioon Persujen hyökkäyksen jo ennen Persujen hyökkäystä...

Kun näin nyt toimitaan, niin mikä saisi Persut menemäään tulevaisuudessakaan hallitukseen... kkun vaihtoehtona on oppositiossa säilyä "politiikkaan yleisesti tyytymättöminen kanavana" ja siten kasvattaa nykyiseen vaalien jälkeiseen tahtiin puoluetta.

Erikoisen huomattavaa on että edes "Kirkkohopea"- Hakkarainenkaan ei pysäyttänyt persujen kasvua vaalien jälkeen... (toisaalta tuskin lisäsikään.)

Mitä nyt pitäisi tehdä?

Htalk- työryhmä vastaa:

1. Muiden puolueiden on syytä puhua nyt ja tulevaisuudessa sitä kieltä mitä kansa ymmmärtää ja lopettaa Persujen ivaaminen.

Jokainen Persujen ivaamis-puheenvuoro vahvistaa persuja ja "me ja he" asetelmaa ja lopputulos on että laariin menee joka ikinen kerta...

2. Persut pitää tuoda mahdollisimman laajalla rintamalla mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun mediassa, siis muihinkin aiheisiin kuin niihin joissa avainsanat ovat Portugal, Espanja, Kreikka, maahanmuutto, ruotsinkieli ja kirkkohopeat.

jussivaan

Kun Väyrystä ei valittu eduskuntaan, niin vanha kelmi näkee parempaa olevan luvassa. Kataisparka on astunut jo yhteen miinaan ja toinen on laukeamassa, jos ei Kokoomuksen kokeneemmat puoluejyrät onnistu pitämään suitsia käsissä.

olavinieminen

Suurin puolue ulos ja Keskusta sisään? Sehän on ihan utopiaa ja vastoin vaalien tulosta!
Kataisen uusi linjaus on hyvä. Heinäluoma on epäluotettava vaikuttaja.

Nyt on Suomen edun ajamisen paikka ilman politiikan hölmöyksiä!

Hallikoira

Et selvästikään ole tiedostanut sellaista tosiasiaa, että kokoomus menetti keskustan jälkeen eniten edustajanpaikkoja. Näin siitä huolimatta, että kokoomuksella on kaikista uskollisin ja äänestysaktiivisin kannattajakunta. Edellisen hallituksen kokoomusjohtoinen talouspolitiikka sai niinikään täydellisen tyrmäyksen käydyissä vaaleissa. Kokoomus ei myöskään noussut(!) suurimmaksi puolueeksi vaan putosi sellaiseksi. Ei kai kukaan ajattelukykyinen ihminen pidä kokoomusta jonkinlaisena vaalivoittajana? Erityisesti talouspolitiikan osalta voidaan kokoomuksen oikeutta neuvottelujen vetäjänä ja hallitusohjelman suunnittelijana pitää enemmän kuin kyseenalaisena.

HyveKunniaHyväOmatunto

... muttei viimeinen mohikaani. Pysähtyneisyys vallitsee tässä pyhäinlehmäinmaassa kuitenkin ja kaikki poliitikot ja "herrasväki" on yhtä samaa suurta keskenään juonittelevaa perhettä.

Väyrynen valtaan päästyään palauttaisi Paasikiven-Kekkosen linjan, solmisi uudestaan yya-sopimuksen Venäjän kanssa, sillä ehdolla että Venäjä muuttuisi takaisin Neuvostoliitoksi ja clearing-kauppa palautettaisiin maittemme välille ja samalla rakennettaisiin pari-kolme uutta neuvostoliittolaista ydinvoimalaa ja kaikki joet valjastettaisiin vesivoimalaitoksilla. Väyrynen erottaisi Suomen EU:sta ja kieltäisi ulkomaisten elintarvikkeiden tuonnin maahamme.

Muistakaa, että Väyrynen ei halunnut tunnustaa Baltian maiden itsenäisyyttä vaan oli suomettuneista suomettuneimpia poliitikkoja.

Mutta nykyihmiset eivät 1970-80-lukujen Väyrysestä tiedä mitään ja siksi luovat itselleen hänestä miellyttävän paternalistisen kuva, mikä on erittäin vaarallista.

MerjaH

Mitä muuta mahdollisuutta muka on, kun ei Kokoomus sovi vasemiston, eikä Perussuomalaisten kanssa samaan kyytiin. Kepulle taas olisi harakiri mennä Kokoomuksen kanssa enää samaan hallitukseen, kun Perussuomalaiset hengittää niskaan. On vaihdettava hevosta.

Johan tuon ymmärtää hullu Kreetakin. Vai oletteko te etelän varekset ehkä hieman tyhmiä?

Lapsikinhan tuon ymmärtää. Ei siihen mitään Väyrystä tarvita. Väyrynen on tosin poliitikoista aika täyspäinen.

Olisiko Soini niin ovela, että olisi arvannut kuvion. Tuohan on juuri Soinin haave, pudottaa Kokoomus ja Vihreät.

Reviseur 0881

Hiukan ihmetyttää Paavon hinku heittää Kokoomus, suurin puolue, pois hallitusneuvotteluista. Paavohan haastoi rehdisti ulkoministeri Alexander Stubbin reiluun kilpaan Uudellamaalla Suomen ulkopolitiikan suunnasta. Tuloshan on kaikkien tiedossa. Jossain vaiheessa aloin arvostaa Paavoa hän kun näytti päässeen irti omasta ylemmyyden tunteestaan, mutta kyllä vanha kaikki tietävä "Tahto-Paavo" on palannut.