Uusi Suomi uudistuu!

Palvelumme uudistetaan syksyllä 2019. Päivitä tunnuksesi tiedot ajan tasalle täällä.

Maanantai 26.8.2019

HS: Jutta Urpilainen korjasi yllättävän lausunnon

Luotu: 
9.6.2011 05:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jutta Urpilainen ei hylkää kokoomuksen kanssa sovittua europakettia.

SDP kannattaa kokoomuksen kanssa sopimaansa europakettia myös oppositiossa, sanoo puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen Helsingin Sanomissa.

Näin Urpilainen korjaa lausuntoa, joka levisi tiistai-iltana Ylen välityksellä. Ylen mukaan Urpilainen olisi sanonut, että SDP saattaa kääntää selkänsä sovitulle euroalueen talouspaketille, jos jää oppositioon.

Urpilainen ei väitä Ylen siteeranneen häntä väärin. Mutta SDP ei hylkää pakettia.

–Totta kai. Sopimus on voimassa. Se vastaa meidän ajattelua, sanoo Urpilainen HS:lle.

Kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi arveli eilen Uuden Suomen haastattelussa, että Urpilainen pelasi lausunnollaan poliittista peliä.

Helsingin Sanomat kertoo samalla, että SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma ”löytyi” keskiviikkona Kroatiasta, jossa hän juhlii vaimonsa kanssa 30 vuotta sitten tapahtunutta ensitapaamista. Heinäluoman katoamista kuvioista hallitustunnustelujen aikaan on ihmetelty tiistain  eduskuntaryhmätapaamisen jälkeen.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

Nyt mallia otetaan Paavo Väyrysen klassikoksi muodostuneeseen ja monet monet kerrat veivattuun tyyliin:

"en minä niin ole sanomallani tarkoittanut, vaan toimittaja on halunnut tietoisesti väärin tulkita sanomaani....vaikka olisinkin lausuman esittänyt, se on tulkinnalla tehty väärä johtopäätös"

Tuolla litannialla Paavo Väyrynen ei koskaan voinut olla väärässä, eikä koskaan tarvinnut varsinaisesti "syödä sanojaan"!

Mila F

Tottakai soitti, kun oli juuri päässyt lupaamasta, että Suomi ei aiheuta mitään ongelmia Neuvosto ... eikun EU:lle. Kumarrus ja pyllistys vanhaan tapaan.

Voi Kiesus, jos tuosta Urpilaisesta tulisi pääministeri, niin joka tuntihan nuo mielipiteet muuttuisivat.

Tlo

"...odota niiden lausuntojen kanssa vielä. Kerron sitten Bilderberg-kokouksen jälkeen mitä meidän käskettiin tehdä."

Bilderberg-kokous nimittäin alkaa tänään, St. Moriz:ssa, Sveitsissä. Sattumalta Heinäluoman lomapaikasta sinne on tunnin lentomatka.

On kumma että suomalaista mediaa ei kiinnosta päättäjiemme kulku kailenlaisissa "epävirallisissa keskustelukerhoissa", edes silloin kun "keskustelukerhot" on ympäröity mellakkapoliisien laumoilla ja jopa tarkk'ampujilla.

http://www.guardian.co.uk/world/blog/2011/jun/03/bilderberg-2011-switzer...

Tlo

Heinäluoma kävi siellä jo vuonna 2006, Suomen valtionvarainministerinä ollessaan, joten yhteydet ovat jo luotuna.

Yleensäkin Suomalaiset ovat jostain syystä erittäin ahkeria Bilderberg-kävijöitä. Viimeisen 56 tapaamisen osallistujamäärissä Suomalaiset jäävät toiseksi ainoastaan briteille ja jenkeille.

Valtionvarainministeriön ilmoitus vuodelta 2006:
___

Heinäluoma Bilderberg-kokouksessa Ottawassa
09.06.2006  |  Tiedote 62/2006
Valtiovarainministeri Eero Heinäluoma osallistuu kansainväliseen Bilderberg-kokoukseen Ottawassa Kanadassa 8.-11. kesäkuuta. Konferenssin aiheina ovat mm. eurooppalais-amerikkalaiset suhteet, energia-asiat, terrorismi, maahanmuuttopolitiikka, Kiina ja Venäjä.

Bilderberg-kokoukseen osallistuu 130 vierasta, joista enemmistö tulee Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta, mutta toiminnan laajennuttua joukossa on nykyisin myös ns. kehittyvien maiden kuten Kiinan ja Intian edustajia. Mukana on kansainvälisten poliitikkojen lisäksi mm. talouselämän ja työmarkkinoiden vaikuttajia.

gerhouggonen

... että Heinäluoma (tai joku muu valtion nimissä toimiva osallistuja,N.N.) on ollut tuolla kokouksessa mukana, olisi hyvä jos joku kansanedustajista (PS?) tekisi eduskuntakyselyn, jossa selvitettäisiin (ainakin) seuraavat asiat:

- osallistuiko Heinäluoma (tai N.N.) kokoukseen Suomen virallisena edustajana ja maksettiinko kokoukseen osallistumiskulut Suomen valtion varoista? Jos maksettiin, niin miksi? Kyseessähän on epävirallinen keskustelufoorumi.

- mitä asioita tässä kokouksessa käsiteltiin ja koskivatko ko. asiat Suomea, Suomen sisäistä tilannetta tai Suomen valtion itsepäätäntäoikeuden piiriin kuuluvia aiheita?

- edelleen: jos osallistuminen suoritettiin valtion varoilla, tulee osallistujan tehdä täydellinen ja julkinen selvitys kokouksen sisällöstä ja kulusta.

Kaikki tämä ilman salaliittoteorioita tai vainoharhaisuutta ja vain sen takia, että tiedetään mihin/miten meidän yhteisiä varojamme käytetään. Tällaisina epävarmoina aikoina, ei ole varaa osallistua kaikenlaisiin epävirallisiin kissanristiäisiin valtion varoilla. On niille rahoille oikeaakin käyttöä.

Mila F

... ja skandaali on se, että mikäli Heinäluoman kuva napsaistaan siellä osallistujien joukossa, niin millä perusteella hän on saanut kutsun.

Yleensä siellä käyvät talouselämämme vaikuttajat säännöllisesti, mutta sen lisäksi merkittävät ministerit, kuten pääministeri, valtiovarainministeri tai ulkoministeri. Joten mikä ministerinsalkku on jo sovittu Heinäluomalle noista yllä mainituista?

gerhouggonen

Että tiedetäänkö Suomen uuden hallituksen kokoonpano aiemmin Bilderberg-ryhmässä kuin Suomessa?

Vielä kun Neuvostoliitto oli voimissaan, sanottiin että maailman suurin teatteri sijaitsee Arkadianmäellä. Suurin se on siksi, että 200 näyttelijää yhtäaikaa lavalla ja kuiskaajan koppi on Moskovassa asti. Missäs se koppi nykyään lienee?

Mila F

Päättelen sen siitä, että korruptiokombinaatti Halonen-Putin pelaavat yhteen pussiin ja nyt Halonen lupaa Eu:lle, ettei Suomi aiheuta ongelmia ja Heinäluoma on todennäköisesti Bilderberg-vuoren juurella lempeä leiskumassa ministerinpaperit lompakossa. Tuosta porukasta yksikään ei ole peluri häviäjien joukossa eli jaetaanko Kreikan omaisuus myös Venäjän kesken?

Huom! Muistaakseni viime vuoden listalla ei ollut osallistujia Kreikasta.

Tlo

Todennäköisesti hän on saanut kutsun lähes varman hallituspuolueen vaikutusvaltaisena jäsenenä, jonka "oikeamielisyydestä" joku aikaisempi jäsen on mennyt takuuseen (siis ennen vuotta 2006).

Katainen ja Stubb ovat lähes varmasti myös kutsuttuja, mutta ovat liian kiperässä tilanteessa lähteäkseen - vai käykö niin ettei myöskään Stubbista ole havaintoja seuraavan parin päivän aikana?

Oikeisto-vasemmistoakselilla ei ole mitään merkitystä kutsun saamiseksi. Tarvitaan näkemys globaalin byrokratiahallintomuodon synnyttämisestä (Käytännössä valta siirretään kansalta monikansallisille pankeille synnyttämällä yhä isompia poliittisia kokonaisuuksia. Kansa saa äänestää ihmisiä, jotka äänestävät ihmisiä, jotka äänestävät kuka saa päättää.) ja demokraattisen prosessin sanitoimisesta (mm. väärät äänestysvaihtoehdot poistettava jo ennakkoon). Kansan annetaan päättää kenet he haluavat keulakuvakseen johdattamaan heitä ennalta määrättyä tietä.

Hyvin pitkälle se mitä Stubb Esittää puheessaan London School of Economcssa: http://www.alexstubb.com/fi/publication/8/?item=397

Kokoukseen kutsutaan ainoastaan yksityishenkilöitä, ei siis ketä tahansa joka sattuu olemaan jossain tietyssä virassa. Heinäluoma, kuten myös mm. Paavo Lipponen, Lehtomäki, Aho, Katainen, Stubb, yms. Tiedetään globalisteiksi. Nykymuotoinen globalismi, jossa aatteen ajajien perimmäinen tarkoitus on kansallisvaltion tuhoaminen, edustaa nykyajan taistolaisuutta ja on luokiteltavissa maanpetturuudeksi.

hanari

Useimmat kansallisvaltiot ovat syntyneet 1800 luvulla ja sen jälkeen. Näiden olemassaolon aikana on ihmiskunta nähnyt raaimmat ja tuhoisimmat sodat. Satoja miljoonia ihmisiä on tapettu, jotta "oikeat" johtajat saavat johtaa. Näen tulevaisuuden valtiot yhteisöinä, missä samoin ajattelevat kansallisuudesta, rodusta ja uskonnosta riippumatta elävät toisiaan kunniottavaa vakaata elämää. Kuten nyt meilläkin on asian laita, eripuraisuus on syvällä. Helpompi olisi, jos samanmieliset asuisivat omissa yhteisöissään. Mitään yhteistä tulevaisuutta en näe mahdolliseksi.

MURSU

en muista että miten ulospäin mainostivat äänestäjille, jos koko ajan "kyllä" ja kokoajan "ei" jotka niin ilmoittivat niin sitten ei paha (jos oikein muistan heillä sai olla erimieltä) mutta jos kuten Perussuomalaiset puolue linjaus EI, ja sillä äänestäjätkin infottu niin sitten se on pidettävä, ja PS:hän on näin menetellyt.

KD on nyt noin kiikun kaakun sitte onko fuulannut äänestäjiä. Täysin selkeä linja niinollen Perussuomalaisilla.

Jukka Mikkola

Jutta Urpilainen unohti ilmeisesti neuvottelukiireiden johdosta, että SDP on edelleen Sosialistisen internationaalin jäsen. Mitä tapahtuisi, jos tämä nuori nainen toimisi Suomen pääministerinä? Siihen liittyen SDP:n kannattajien olisi hyvä nähdä ”metsää puilta”. Jatkuvilla ”takinkäännöillä” menee luottamus koko puolueelta. On ensi arvoisen tärkeää säilyttää luottamus myös politiikassa. Varsinkin, jos pyrkimyksenä on Valtioneuvoston jäsenyys.

olavinieminen

on ihmellinen lintu joka visertelee mitä sattuu ja uskottavuus on myös samaa.
Haloskako häntä ojentelee vai kuka?
Nämä sosialistitantat ovat arvaamattomia eikä niistä selvää ota kukaan.
Sitten on vielä Heinäluoman AY-porukka vedättämässä.

PetSu

Kun puhuu (toimittaja kirjoittaa) edes jonkinlaisiin sopimuksiin perustuvasta asiasta, niin ei kai niistä nyt noin vain livetä.
Lieneekö Tarja soittanut tai Eero, että nyt oikaiset puhees ja heti.

Jotenkin ihmetyttää muutenkin hallitusneuvottelujen painottuminen ulkopolitiikkaan ja etenkin EU asioihin. Ei me teitä sinne äänestetty pelkästään pilkkua viilaamaan jostain ulkopoliittisesta asiasta.

Suomi otti vippiä 1.5 miljardia eilen. Pitäs keksiä millä se maksetaan takasin, että pysytään edelleen Euroopan yhtenä parhaiten hoidettuna maana, niin sisältä kuin ulkoakin.

ilkkapellervo

Kun inttää, että YLE valehtelee, 88% demareista
uskoo sen, koska eivät viitsi tarkistaa asiaa. Pitää muistaa, että demareiden keski-ikä ylitti 65v (jäsenet) joskus pari vuotta sitten. Eli kuulovikaa ja näkövikaa on sen verran, että kun Jutta riipivällä äänellään huutaa mikkiin "YLE valehtelee!" niin mummot matkaavat jatkossakin rollaattoreineen äänestämään SDP:tä. Muulla ei SDP:lle ole väliäkään, ovat olemassa vain itseään varten.

Matti Hytölä

Tosin kyllä Jutallakin on sen verran pelisilmää että osaa itsekkin vähän pelotella Jyrkiä ja sitten pyörtää sanansa. Uhkaus tuli kuitenkin tehtyä ja Jyrki tietää että se on aito.
Eero on vain juoksupoika, nytkin Paavon asialla kokouksessa. Tarja ei nyt noista Bilderbergeistä välitä, häntä kun ei ole koskaan kutsuttu. Puolueen edun vuoksi vaan julisti kyseisten kokousten asiakirjat salaisiksi jottei äänestäjille paljatuisi SDPn todellinen agenda.