Tiistai 25.6.2019

Katainen paljasti: Timo Soini hylkäsi erivapaudet

Luotu: 
10.6.2011 12:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini ja Jyrki Katainen.

Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) mukaan EU-asiat ovat olleet tunnusteluissa se kaikkein kriittisin kohta perussuomalaisten ja muiden puolueiden yhteistyösuhteissa.

- Keskustelua käytiin niin pitkälle vastaantuloajatuksessa, että voisivatko perussuomalaiset olla erivapaudella hallituksessa, Katainen kertoi tiedotustilaisuudessa.

- Hallitus olisi ollut sisäpoliittisesti enemmistöhallitus mutta EU-asioissa ikään kuin vähemmistöhallitus. EU-asioissa se olisi joutunut hakemaan oppositiosta tukea.

- He eivät olleet valmiit lähtemään edes näillä ehdoilla yhteistyöhön. Se vaihtoehto että perussuomalaiset mukana hallituksessa ei näytä olevan mahdollista, Jyrki Katainen sanoi.

Vihreiden puheenjohtajan Anni Sinnemäen mielestä perussuomalaisten ratkaisu kertoo kyvyttömyydestä hallitustyöskentelyyn. Lue Sinnemäen haastattelu tästä.

Kataisen mukaan hallitusta lähdetään muodostamaan kuuden puolueen sixpackin ympärille. Siis saman porukan, jonka kesken neuvottelut kariutuivat viime viikolla.

- Olemme päättäneet onnistua, Katainen sanoi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Uusi_Uljas

Perustat väitteesi ilmeisesti ylen vaalikoneen tuloksiin.

Siellä kysymys oli muotoiltu seuraavasti:

"Suomen kuuluu jatkossakin tukea taloudellisesti ahdinkoon joutuneita EU-maita."

Tämän kanssa saattoi olla täysin samaa mieltä, jokseenkin samaa mieltä, jokseenkin eri mieltä tai täysin eri mieltä.

Vain muutama puolesta äänestäneistä oli "täysin eri mieltä", joka on käytännössä ainoa noista vaihtoehdoista jonka voi tulkita täydeksi tukipakettien vastustamiseksi.

http://www.kansanmuisti.fi/opinions/portugal-vote/

Kuten lähestulkoon jokaisen "jokseenkin eri mieltä" äänestäneen perusteluista huomaat, he lähinnä ilmoittivat ettei ehdotonta tukemista tule kannattaa, vaan tuet harkitaan yksi kerrallaan Suomen etuja ajatellen ja ehdot yritetään saada Suomen kannalta parhaiksi mahdollisiksi.

Näin ollen enemmistö äänestäjistä ei äänestänyt ehdotonta EU-vastaisuutta.

Orion

Muistaakseni eurosta ei pidetty kansanäänestystä. EU:sta kylläkin. Eduskunnassa euro Lipposen (SDP) hallituksen kautta meni läpi tiedonantona v. 1999.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavo_Lipponen Lipponenhan on ns. bulvaani, joka ajaa mm. Venäjän Gastrumin etuja maakaasuputkihankkeissa ja siitä hyvät konsulttipalkkiot.

Ihan sekoa tämä Suomen poliittinen peli. Sotilasjuntta kehiin vaan, niin saadaan joku järjestys asioihin Kreikan malliin. Siellähän meneekin erittäin hyvin.

ErkkiS

No mikä Soinin ratkaisussa niin ihmetyttää? Kaikki on ihan päivän selvää. Mikä järki on mennä hallitukseen, joka ei tue EU-politiikan muuttamista järkevämpään suuntaan? Ei PS olisi erivapauksillaan mitään muutosta saanut aikaan. Päinvastoin. PS olisi ollut kumileimasimena hallituksessa.

"- Hallitus olisi ollut sisäpoliittisesti enemmistöhallitus mutta EU-asioissa ikään kuin vähemmistöhallitus. EU-asioissa se olisi joutunut hakemaan oppositiosta tukea."

Eli PS olisi ollut kahden eurokiimaisen ryhmän, muun hallituksen sekä opposition, välissä ilman vaikutusvaltaa EU-politiikkaan.

Ei tuollaisessa tilanteessa ole mitään mieltä mennä hallitukseen, jossa ei saa omia tavoitteitaan ajettua. Seuraavia vaaleja ja SuperJytkyä odotellessa.

aamu-uninen

Pelkäävät vastuunkantoa ja kannatuksen sulamista hallituksessa. Räksystys oppositiosta siis jatkuu. Sisä- ja talouspolitiika jätettiin muiden harteille, vaikka tarvitsemme järkeviä päätöksiä NYT, eikä neljän vuoden päästä. Paskalaki, energiaratkaisut, maahanmuuttopolitiikka, kielikysymykset yms. saivat jäädä, kun puolueen jäsenten etu meni maan edun edelle.

Hallituksessa perussuomalaiset annettiin siis mahdollisuus ajaa täsmälleen samaa EU-politiikkaa kuin tulevat oppositiossa ajamaan, mutta ei kelvannut. Pelkurit!

ErkkiS

"Hallituksessa perussuomalaiset annettiin siis mahdollisuus ajaa täsmälleen samaa EU-politiikkaa kuin tulevat oppositiossa ajamaan, mutta ei kelvannut. Pelkurit!"

No miksi sinne hallitukseen kannattaisi mennä kun siellä pystyy vaikuttamaan tasan yhtä vähän kuin oppositiossa?

ErkkiS

Öööh. Nyt ei oikein tajua. Persujen olisi siis pitänyt livetä kynnyskysymyksestään saadakseen esittää hallituksessa sen minkä voivat esittää oppositiossakin?

Lainaus toisesta uutisesta:
"- Suomen EU-politiikan pitää muuttua, Soini sanoi tarkoittaen sitä, ettei muutosta olisi erivapauksien myötä tapahtunut."

Kosmeettiset muutokset muihin kysymyksiin olisivat olleet hinta hallituspaikasta, jolla tosiasiassa ei olisi tehnyt yhtään mitään. Talous- ja sisäpolitiikan asioissa persujen tahto olisi näkynyt vain vesittyneissä kompromisseissä.

Hinta suhteessa vaikutusmahdollisuuksiin olisi ollut aivan liian korkea ja seuraukset tulevaisuuden kannatukselle (lue: vaikutusmahdollisuuksiin) vieläkin pahemmat. Soini ja Perussuomalaiset tekivät siis ihan oikein jättäytyessään tuosta farssista ulos.

Leila

analysoit hyvin persuille lankeavan roolin, jos puolue olisi lähtenyt Kataisen hallitukseen. EU -politiikkaan ei olisi tullut muutosta, koska sitä ei erivapauksilla olisi saanut aikaan. Kumileimasimeksi persut olisivat jääneet, koska muilla puolueilla ei ole aitoa rohkeutta sanoa EU:n tämänhetkistä apupolitiikkaa keisarin uusiksi vaatteiksi. Katainen on aivan liian pehmeä ja nynny Suomen asioiden ajajaksi kovien eurojohtajien joukkoon.

Hieno ratkaisu Timo Soinilta ja porukaltaan. He osoittavat, että periaatteista voi pitää kiinni, vaikka valtaa, ministerinvirkoja ja rahaa helutellaan houkuttimena nenän edessä. He osoittavat vastuullisuutta, vaikka heitä kuinka moitittaisiin vastuun pakoilijoiksi.

Hymiö

"- Olemme päättäneet onnistua, Katainen sanoi."

Aikaisemminko ei oltu päätetty yrittää. Muutenko vain vietettiin aikaa neuvotteluissa kellon ympäri. No joo. Päättäväisyys vastaan todellisuus eikä sitä päättäväisyyttäkään ole pahemmin tässä prosessissa nähty.

Veikkaanpa, että Katainen ei saa nytkään sixpackkiään pakettiin. Tulee sellaiset ehdot pöytään, jotta joutuu Kokoomus itse luovuttamaan.

Jos Katainen saa hallituksensa kasaan, tutisee se jo ensilumilla nurin.

Mursunlaki

Jep, kokoomuksella ei ole enää mitään neuvotteluasemia. Jyrki-boy tulee jäämään Suomen poliittiseen historiaan yhtenä kovimmista neuvottelijoista - ensin suvereenisti kuskin paikalla melkein kaikki valtit käsissä, lopulta viittä vaille oppositiossa.

Från Öresund

Nyt se sitten viimeistään nähtiin. Soini ja soinilaiset ovat koko ajan tähdänneet vain oppositiossa jäkättämiseen. Mikään koalitio kun ei heille kelpaa. Eikä edes erivapaudet Eurooppa-politiikassa. Niin, että se niistä pakkoruotsista, jätevesikaivoista, pakolaisista sun muista perussuomalaisten vaaliteemoista.

Kyllä kansa muistaa. Uutta jytkyä ei tule, kun muut puolueet muistuttavat siitä, että Soinin puoluetta kannattaa äänestää vain, jos uskoo sen saavan yli sata edustajanpaikkaa.

On tässä sekin hyvä puoli, että nyt perussuomalaiset ja keskusta voivat vaikka yhdistyä, jos ei muuta niin vaaliliitoilla. Maalaisliitostahan aikanaan SMP:kin irrottautui. Vastustakoon rauhassa noin kolmanneksen kannatuksellaan EU:ta, kaupunkeja ja ylipäätään kaikkea uutta.

ErkkiS

"- Hallitus olisi ollut sisäpoliittisesti enemmistöhallitus mutta EU-asioissa ikään kuin vähemmistöhallitus. EU-asioissa se olisi joutunut hakemaan oppositiosta tukea."

PS olisi ollut kahden eurofanaattisen ryhmän, eli eurokiimaisen hallituksen sekä euromyönteisen opposition, välissä ilman minkäänlaista vaikutusvaltaa EU-politiikkaan.

Myös muissa asioissa olisi jouduttu myöntymään niin paljon että PS:n ei todennäköisesti kannattanut mennä hallitukseen vain hallituspaikan takia.

Kannattaako nahkansa myydä vain että pääsee "kantamaan vastuuta" vaiko vasta kun pääsee todella vaikuttamaan asioihin?

Ilkka Luoma

Kuinka sinä suhtautuisit Kataisen ehdotukseen erivapaudesta, jos juuri olet päässyt sanomasta, että vihreiden erivapaus hallitustyöskentelyn ydinvoimakysymyksessä oli ala-arvoista?

Kauppasiko Jykä tapojaan toistaiseksi suoraselkäiselle Soinille, joka välttyi Kataisen miinalta eli nykypoliitikkojen tyypilliseltä lehmänkauppanaimakaupalta...

TAITO TURTIAINEN

Suurenrahan kokoomus haluaa jatkaa mieletöntä ja Suomelle turmiollista Eu-politiikkaa.On sama kuin vuonna 1944 olisi jatkettu Hitlerin kanssa kohti "lopullista voittoa" eikä olisi hypätty pois rotkoon menevästä junasta.Uusi hallitus tekee tyhmyyttään persuista todella suuren puolueen.Ei uskalleta tunnustaa virheitä kuten Paasikivi totesi.Mennään siis kohti lopullista voittoa , maksoi mitä maksoi.

Htalk

Persut ei halua tehdä vihreiden virhettä hallitusvastuun suhteen vapaamatkustajan erivapauksista, joista he ovat vihreitä arvostelleet ja josta vihreät sai rangaistuksen viime vaaleissa.

Persuilla olisi tekopyhät erivapaudet hyväksyessään vihreiden kohtalo, eli 1/3 osa äänistä lähtisi kun kirkkohopeat Hakkaraisen lähikirkosta.

Erivapauksien ehdotus oli taktinen temppu jonka hyväksyessään Persujen kannatus oli romahtanut seuraavissa vaaleissa 1/3 osan.

laurimunkisto

"Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) mukaan EU-asiat ovat olleet tunnusteluissa se kaikkein kriittisin kohta"

Kaikkein kriittisin kohta oli se kun Kataisella meni pupu pöksyyn edessä häämöttävän oppositiovaaran takia. Hän huomasi virheensä viime tingassa ja joutui lusikka kauniissa kädessä anomaan demarit ja vasemmiston takaisin. Kaikkien aikojen emämoka vaihtui vain keskikokoiseen tyhmään munaukseen.

Demareilla ja vasemmistolla on yhdessä enemmän kansanedustajia kuin kokoomuksella, he ottavat myös enemmän ministerinpaikkoja, Katainen vahvisti vasemmistoa tällä töpeksinnällään.

Älyvapaaseen riskiin perustunut bluffi paljastui, ja samalla paljastui Kataisen keskinkertaisuus ja taitamattomuus. Vänrikki Nappulalla on intoa muttei järkeä.

Salon Petri

Mielenkiintoiseksi menee.

Saako vasemmistoliitto nyt eri vapauden äänestää hallituksen esitystä vastaan, joka käytännössä niittaa Suomen ainakin EU-liittovaltion osavaltioksi.

Kysehän on sekä sisä- että ulkopoliittinen asiasta.

Perustuslain “uudistaminen” ja uusien kansanedustajien kannat HE 60/2010 suhteen?

http://suomi2017.wordpress.com/2011/05/08/perustuslain-uudistaminen-ja-u...

Reino Alho

Hän on AINOA, joka tässä tilanteessa on kylliksi kykenevä neuvottelemaan meidän eurooppalaisten kumppaniemme kanssa ja osallistumaan siellä päätöksentekoon. Lopputulosta ei kukaan tässä vaiheessa voi tietää. Mutta jos hänen edustamilleen näkemyksille ei lainkaan kallisteta korvaa, niin siitä voidaan heti päätellä, että itsenäisyytemme on vaakalaudalla.
Hänen tehtäväkseen on annettava hallituksen kokoaminen, sillä hän on AINOA puoluejohtajistamme, joka selvästi on vaalivoittaja. Se on ihan muuta kuin kokoomuksen voitoksi stipuloitu häviö.
On hirveä tilanne, ettei tässä maassa enää haluta tunnustaa kiistattomia tosiasioita. On hirveä vahinko, jos Katainen kasvottoman rahamaailman etäispäätteenä vielä saisi kyhätä kokoon hallituksen selkärankaa vailla olevista puolueista. EU:n ohjaama Vichyn hallitus siitä tulisi.

Reino Alho

Hän on AINOA, joka tässä tilanteessa on kylliksi kykenevä neuvottelemaan meidän eurooppalaisten kumppaniemme kanssa ja osallistumaan siellä päätöksentekoon. Lopputulosta ei kukaan tässä vaiheessa voi tietää. Mutta jos hänen edustamilleen näkemyksille ei lainkaan kallisteta korvaa, niin siitä voidaan heti päätellä, että itsenäisyytemme on vaakalaudalla.
Hänen tehtäväkseen on annettava hallituksen kokoaminen, sillä hän on AINOA puoluejohtajistamme, joka selvästi on vaalivoittaja. Se on ihan muuta kuin kokoomuksen voitoksi stipuloitu häviö.
On hirveä tilanne, ettei tässä maassa enää haluta tunnustaa kiistattomia tosiasioita. On hirveä vahinko, jos Katainen kasvottoman rahamaailman etäispäätteenä vielä saisi kyhätä kokoon hallituksen selkärankaa vailla olevista puolueista. EU:n ohjaama Vichyn hallitus siitä tulisi. Suojeltaisiin mm. tiettyä syntyperää olevia pankkiireja ja riistettäisiin köyhät veronmaksajat eri puolilla Eurooppaa putipuhtaiksi.

Jukka Mikkola

Ratkaisu jäämisestä hallituksen ulkopuolelle ja erivapauksista kieltäytyminen on ryhdikäs ja äänestäjiä kunnioittava teko. Periaatteet eivät ole kerta kaikkiaan kauppatavaraa. Kysymys ei ole mistään ”populismista”. Samalla tuli selväksi, että perussuomalaisiin voidaan jälleen kerran luottaa. Luottamus ja sen säilyttäminen ovat tärkeitä asioita politiikassa.
On hämmästyttävää, että Katainen on ollut vielä tarjoamassa kaupankäyntinä erivapauksia Perussuomalaisille. Näitä takinkääntöjä ja lehmänkauppoja katsellessa taitaa olla todellisuudessa niin, että demokratian suurin heikkous on demokratia itse.
Totuus on se, että Suomea eivät puolusta muut kuin isänmaalliset suomalaiset itse. Perussuomalaiset kuuluvat tähän joukkoon.
Valtion velka ulottuu jo nyt ionosfääriin, jos siitä tehtäisiin vertauskuvallinen pino 100 euron seteleitä (yli 79 kilometriä).
Uutta hallitusta odottaessamme katsokaamme velkakelloon, johon on vielä tulossa kriisimaista miljarditolkulla ns. ”EU- päivitystä”

www.velkakello.fi

tha

Kerropa nyt sitten miten Persujen tyylillä saadaan yhtään mitään aikaiseksi monipuolejärjestelmässä? Aivan, ei mitenkään. Se vaatii toimiakseen yksipuoluejärjestelmän.

Voit katsella sitä kelloa kun kok-dem -hallitus pysäyttää velkaantumisen, kuten on ennenkin tehnyt. Ja jos nyt yhtään suhteutat Suomen tilannetta muihin maihin (ja siihen missä taantumassa maailmantalous on ollut!) ja katsot velan määrää bkt:stä, niin ei tässä nyt ihan kannata kirvestä kaivoon heittää. Että vähän nyt suhteellisuudentajua... Mutta velkaantuminen on nyt katkaistava, siitä samaa mieltä.

buuri johannesbuurista

Katainen on epätoivossaan ja vallanhimossaan mennyt lopullisesti sekaisin.

Katainen on valmis viemään Suomen tuhoon, suomalaisista välittämättä, suomalaisten veronmaksajien kustannuksella.

Mitä hänelle on EU:n ja pankiirien pöydissä luvattu, ehkä iso hyvin palkattu virka - mutta sitä hän ei tule saamaan, vaikka kuinka hyvin tottelisi.

tha

Persut on kyllä todella erikoinen puolue... ollaan niin pienen ja keskisuuren ihmisen asialla että! Että perusturvaa pitää olla ja vanhusten asiat kuntoon jne jne. Kaikki nuo ovat pitkälti kansallisen päätöksenteon asioita, joiden eteen voisi tehdä työtä nimenomaan hallituksessa.

Ja nämä tekevät mitä; katkaisevat itse hallitustiensä asiaan, jolla ei ole mitään tekemistä vähäväkisten hyvinvoinnin kanssa. Niin vahva on ilmeisesti EU-viha, että menee ohi omien kansalaisten hyvinvoinnin. Tosin itse en usko, että Persut siihenkään mitenkään positiivisesti vaikuttaisi. Että ehkä parempi näin.

Eki54

Vai hylkäsi se Timo taas saman minkä on kymmenen kertaa jo hylännyt. Jykällä kestää vähän ennenkuin menee perille. Timo ei ruikuta vaikka Jykä ei ymmärrä taipua EVM-katastrofin edessä. Ministerinvala kyllä velvoittaisi toimimaan Suomen edun nimissä.

perusjätkä

Tästä täytyy tehdä se johtopäätös, että nyt poliitikkomme ovat astuneet yli sen pisteen, jonka jälkeen Suomen asioita ei enää saada asialliselle tolalle. Tää on hanurista..

aamu-uninen

Kaikki muut tavoitteet ollaan valmiita myymään, kunhan EU-asioiden suhteen ei tarvitse tehdä pienintäkään myönnytystä. Perussuomalaisten nimeksi sopisikin anti-EU puolue.

Eli kaikki puheet maahanmuuttoasioiden kuntoon laittamisesta, vähäosaisten huomioimisesta sekä energiapolitiikan järkeistämisestä olivat toissijaista pötypuhetta.

EDUSKUNTA

Perussuomalaiset toimivat täysin oikein. Mikäli he olisivat menneet valehtelijahallitukseen* mukaan, heidät olisi kuitenkin leimattu saman linjan ajajiksi. Jokainen vähänkin brändäyksestä ymmärtävä tietää tämän.

Provosoidusti verrattuna kyse on samasta asiasta, kuin lastentarhanopettaja alkaisi viettämään vapaa-aikaa Jammu-sedän kanssa.

* http://www.harmaasusi.com/klubi2011.html

Koba

Nyt kyllä puhkesi "Jytkyksi" nimetty kupla vahvasti sihahtaen.
En uskonut, että se kävisi näin nopeasti ja tussahtaen!
No, Timo Soini voi selittää tietysti nyt, että kun he saavat yli 100 kansanedustajaa, niin kyllä hommat sitten laitetaan kuntoon.
Mutta kun vanhat puolueet vain koko ajan vastustaa...

Pete Pete

ole Kataisen kannattaja, mutta tässä tilanteessa Katainen taitaa olla oikeassa Soinin suhteen. Soinia ja perussuomalaisia ei näytä saavan kirveelläkään hallitukseen, saati sitten erivapauksilla.. Kummallista, koska oppositiosta käsin ps ja Soini eivät ainakaan kannattajiensa ja äänestäjiensä asiaa mitenkään pysty edesauttamaan.

de comments

pysty hallituksessakaan eri vapaudella. Toiseksi on todettava Soinin suoraselkäisenä todenneen jo useamman kerran EU-tukipolitiikan olevan kynnyskysymys. Ei ole vielä tähän mennessä pettänyt PS äänestäjiään.

Lueppas oheisista linkeistä miten muiden puolueiden edustajat huijassivat äänestäjiään juuri tässä EU-politiikassa.

http://www.kansanmuisti.fi/news/2011/05/13/1/

http://www.harmaasusi.com/klubi2011.html

Eki54

Jos tutustuu EVM:n rakennelmaan ja edelleen kannattaa Kataisen fanaattista taipumattomuutta luopua ko. rahaston jäsenyydestä niin kyllä sitten kuuluu eittämättä suomalaiseen eliittiin, älymystöön tai millä näitä neropatteja, kansallisvarallisuuden myyjiä ja tulevaisuuden panttaajia milloinkin kutsutaan. Kokoomuksen pitäisi vaihtaa kokonaan nimeään. Puolue on lorissut niin kauas alkulähteiltään että se ei enää kunnialla kanna nimeään.

Jukka Mikkola

Olen samaa mieltä. Kokoomuksen vanhat peruspilarit ”Koti, uskonto ja Isänmaa” näyttävät nykyään olevan menneen talven lumia ”nuorison” johtaessa puoluetta. Mitähän Juha Rihtniemi ajattelisi nykymenosta, presidentti Paasikivestä puhumattakaan? Siihen liittyen monelle Kokoomuksen ”nuoren väen” edustajalle olisi hyödyllistä ja terveellistä lukea Paasikiven päiväkirjat. Samalla tulisi oppia siitä, miten Isänmaan asioita hoidettiin vaikeissa olosuhteissa.

Aicos99

Totta tai ääh-nämä eduskuntavaalit ovat osoittautuneet
täysin EU-linjausvaaleiksi n. 85%:sti.

En ymmärrä Kataisen,Urpilaisen logiikkaa hallitusneuvotteluissa?

Heinäluoma lomailee ja tekstailee-jos muistaa-ja Urpilainen
työstää?

Satenkaarihallitus syntynee-mutta pitkä ei sen polku tule olemaan.

Soini on oikeassa siinä-että Kreikalta loppuu kassasta raha ja siitä alkaa "maksumiesten odottama luxus-jakso ko.
maan historiassa"!?

Olen selvitellyt tilannetta ja tullut Soinin näkemysten linjoille EU:n tuki,laina-,ja avustus-asioissa.

Olemme ottaneet itse velkaa-velkaa-ja velkaa velan päälle.
Toivottavasti Suomen Pankissa tai muilla pankeilla on kassassa rahaa että ensimmäisestä erästä selvitään??

Kootkaa se hallitus nyt sixpackit alta aikayksikön-nyt painaa isot yrityselämän asiat jo liikaa päälle!!

Vyötiäinen

Se puuttuva 15% on sitten kielipolitiikkaa. Uskon vakaati, että PS ei kelvannut Kataiselle, koska se ei huolinut RKP:tä samaan hallitukseen.

Hesarikin oli huolissaan VAIN RKP:n mahdollisesta hallitustaipaleen loppumisesta pääkirjoituksissaan.

EU-politiikka oli Hesarin pääkirjoittajille sivuseikka.