Lauantai 20.4.2019

Kova väite: Tätä Katainen todella tarjosi Soinille

Luotu: 
10.6.2011 17:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Timo Soini hylkäsi Jyrki Kataisen tarjoamat erivapaudet.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Jussi Niinistö (ps.).

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö väittää, että hallitustunnustelija Jyrki Katainen tarjosi perussuomalaisille vain hyvin rajallista erivapautta EU-asioissa.

Niinistön mukaan Kataisen tarjous oli todellisuudessa se, että perussuomalaiset olisi saanut äänestää hallituksessa kaksi kertaa EU-tukipaketteja vastaan.

–Ja sekin tuli vasta ihan viime vaiheessa, sanoo Niinistö Uudelle Suomelle.

Niinistö ei osaa kertoa, miten ”kaksi kertaa” oli tarkemmin määritelty, eli oliko ei-äänet rajattu esimerkiksi äänestyksen Kreikan lisätuista tai päätökseen väliaikaisesta tai pysyvästä kriisirahastosta.

Uusi Suomi ei perjantaina iltapäivällä tavoittanut perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinia selventämään asiaa. Aiemmin päivällä Soini perusteli Uudelle Suomelle, miksi edes erivapaudet eivät houkutelleet puoluetta hallitukseen.

–Mä en ole vihreä, Soini sanoi. Lue lisää täältä.

Niinistön väitteelle ei ole vahvistusta myöskään kokoomuksesta.

Katainen kertoi tänään tiedotustilaisuudessa ehdottaneensa perussuomalaisille vaihtoehtoa, jossa perussuomalaisilla olisi ollut erivapaus äänestää hallituksen kantaa vastaan keskeisissä EU-asioissa. Tämä olisi tarkoittanut sitä, että hallituksella olisi ollut näissä asioissa eduskunnassa vähemmistö.

Jussi Niinistön mukaan Kataisella oli myös yksi tiukka ehto jokaisessa harkitussa hallituskokoonpanossa.

–Joka kokoonpanossa piti olla RKP mukana, ilman sitä ei syntyisi hallitusta. Mikä siinä on? Niinistö ihmettelee.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Vyötiäinen

Olen useasti kirjoittanut, että TODELLINEN syy, miksi PS pelataan ulos hallituksesta on RKP!

Perussuomalaiset eivät halua samaan hallitukseen härskin kieli-ja etupuolueen kanssa. Ja sehän on suurin synti Suomessa, jossa RKP:n PITÄÄ olla AINA hallituksessa.

Nomenklatuura(hallitseva piiri) päättää maamme hallituksista. Se on erittäin ruotsinmielinen jostain kumman syystä.

Nomenklatuuraan kuuluvat politiikan, talouden, virkamiehistön ja median tietyt johtajat.

Kansanvalta eli demokratia on pelkkä kulissi tiedostamattomalle rahvaalle.

twentyone

"–Joka kokoonpanossa piti olla RKP mukana, ilman sitä ei syntyisi hallitusta. Mikä siinä on? Niinistö ihmettelee." Ei tarvitse ihmetellä kun seuraa kasoista pudonneiden seteleiden vanoja RKP-säätiöistä Kokoomuksen puoluetoimistoon. Näillä rahoilla RKP ostaa paikkansa jokaiseen hallitukseen oli vetäjä kuka tahansa. Vain hallituksesta se pääsee valvomaan ettei mitään heidän kannaltaan ikävää ole suunnitteilla säätiöiden avoimuuden lisäämiseksi. Ruotsin kielen asemasta nyt puhumattakaan.

Orion

Onko Kokoomuksen tarkoituskin vedättää muita puolueita niin pitkälle, että voidaan kaikkien taholta todeta, että mikään ei enää kiinnosta. "leiki ite omalla hiekkalaatikollasi"

Perustakoot kravaattipuolue Kokoomus+apupuolue RKP keskenään vähemmistöhallituksen. Kataisen uskottavuus meni jo edellisen hallituksen aikana. Saadaan uudet vaalit aikaan ja nopeasti. Silloin Kokoomuksen kannatus jää noin 18 prosenttiin. PS jyrää edelleen.

ossi_mantylahti

Syy RKP:n mukanaroikottamiselle on harvinaisen yksinkertainen: persuryhmä hallituksessa ollessaan muodostaa merkittävän hajoamisriskin itselleen. Jos vaikka puolet persuista päättäisi muodostaa oman Tosi Persut -ryhmän, voisi sen myötä hallituksesta lähteä liian paljon väkeä pitääkseen sen kasassa.

raikku

onko EKP:ssä ote lipsunut, kun annetaan periksi persuille? Suomen historian naurettavin episodi on meneillään EKP:n johdolla ja lylyläiset katselevat huuli pyöreänä. Isopää lomailee(meidän piikkiin) ja marimekko-Eki peesaa. jos tunkiota vielä kerran tonkii, niin ehkä sieltä löytyy muutakin kuin matoja? Kaikki kukkahattuämmät ja-hemmot ovat olleet tohkeissaan, kun hallitusvastuuta ei persuilta löydy, mutta onneksi on yksi porukka joka pitää sen minkä lupaa. Vai mennäänkö vanhalla Kepun torjuntavoitto-kaavalla ja syödään sanat ja pellot? On tämä ihme-porukkaa kun muisti ei kanna edes Vanhasen aikaan? Kuka Vanhanen? Niinpä!

Orion

Soini pelaa kyllä kovaa peliä uusilla eduskuntavaaleilla marraskuuhun menessä.

Ei toimivaa enemmistöhallitusta Katainen saa kokoon, ei millään. Ei ainakaan pitkäaikaista.
Kumma, että Kokoomukselta ei löydy joustoa. Muitten puolueitten pitää joustaa periaatteistaan. MIKSI?

Kokoomus tässä on se häirikkö niin EU sekä kansallisessa poliitikassa. Minä ainakin taidan lopettaa työt, että mun veromarkkoja ei enää Katainen vie Irlantiin, Kreikkaan ja Portugaliin. Alankin tekemään ns. "harmaata taloutta"

Jussi Sarén

Itse olen täysin saman kuvan saanut. Ainoa häirikkö neuvotteluissa on Kokoomus, joka ei tunnu joustavan millään. Heille pääministerin paikka on niin tärkeä, että kansan tahto ja vaalitulos on sivuseikka. Jopa vähemmistöhallitus oli jossain haastattelussa Kataisen vaihtoehto. Ei voi kun ihmetellä ja odotella uusia seuraavia vaaleja. Voin taata, että Timo ja kumppanit saavat oman ääneni myös jatkossa.

hartsa1

Ja ihan niinkuin vihreät ydinvoima-äänestyksessä "saatte toki äänestää vastaan koska se ei vaikuta tuon taivaallista jos vaikuttaisi ette olisi saaneetkaan" ehkä Soini ei halunnut myydä peri-aatteitaan tai vaalipuheitaan ministeripaikan vuoksi kuten vihreät joiden valheet eivät ole enään edes huvittavia.

puutarhamies

Minkä sortin salaisia sopimuksia on menty allekirjoittamaan, kun niitä miljardeja tahdotaan niin väkisin lahjoittaa?

Syyllisiksi epäillyt: Hetemäki, Kiviniemi, Katainen.

Olisi halvinta järjestää uudet vaalit nyt heti. Kampanja-aikaa yksi viikko. Sekin ilmaiseksi tv:ssä.

raven

"Minkä sortin salaisia sopimuksia on menty allekirjoittamaan, kun niitä miljardeja tahdotaan niin väkisin lahjoittaa?"

On kieltämättä alkanut tuntua siltä, että eräät tietävät jotain sellaista, mitä kansalaiset eivät tiedä, eivätkä rahvaan puolueena myöskään persut. Ja se jokin on ilmeisesti niin vaikeasti perusteltavissa, ettei sitä voi kansalaisillekaan yrittää avata, koska asiasta nousisi liian suuri myrsky.

"Olisi halvinta järjestää uudet vaalit nyt heti."

Tässä vaiheessa suhtaudun kyllä jo skeptisesti kansan todellisiin vaikutusmahdollisuuksiin.

Orion

Ei mitään erioikeuksia hallituksen esityksiin eduskunnalle Vihreitten tapaan ydinvoima-asiassa. Vihreät vetivät hupparit silmille prkl!

Tosin voihan hallitus ihan tiedoksiannolla ilmoittaa päätöksistään, mutta sitten äänestetään eduskunnassa luottamuksesta, kuten toimitusministeriökin pesi kätensä Portugal tukipaketissa. Asia asiana ja sillä selvä.

Nyt Suomea hallitsee eri ministeriöitten virkamiehet. Ensi vuoden budjetista ei ole mitään raameja saatavilla. Mitä leikataan ja milloin.

Pakkojan Suomessa pitää säästää, että saadaan lahjoitettua lisää euroja noille kriisimaille. Takaisin niitä ei koskaan saa.

gerhouggonen

Olipas armollisesti luvattu Suomen uudelta kuninkaalta, että PS saisi äänestää kaksi kertaa EU-paketteja vastaan. Varmaan olisi sitten hoidettu homma niin, että vasta kolmannella kerralla äänestetään jostain tärkeästä asiasta.

Todellisuudessa merkityksettömät erivapaudet olisivat sotineet vahvasti PS:n valitsemaa linjaa vastaan, joten Soini piti jälleen kerran lupauksensa PS:n äänestäjille. Muiden puolueiden äänestäjät ovat varmaan jo ennen hallituksen muodostamista niin pyörällä päästään, kun puolueen kanta on pyörinyt kuin tuuliviiri pyörremyrskyssä. Kokoomus tietysti on pitänyt oman linjansa: Suomi myytävänä, EU:n mallioppilas, vastuun kanto veronmaksajien kustannuksella, niskalenkki euron kriisistä ja "eihän me nyt voida alkaa rettelöidä EU:ssa".

Asia nyt vaan on niin, että EU:ssa ei saa mitään muuten kuin rettelöimällä. Koko EU:n pyramidihuijaus perustuu uhkailuun, lehmänkauppoihin ja kilttien, hölmöjen mallioppilaiden laittamiseen maksumiehiksi. Valitettavasti Suomi on näiden hölmöjen joukossa. Emme osaa - tai jostain kummallisesta syystä halua - ajaa omaa etuamme EU:ssa. Tätä asiaa ei olisi PS:n kaksi vastaanäänestysmahdollisuutta muuttaneet mitenkään! Tarvitaan suurempi muutos, jytkyjen jytky. Tapahtuuko se marraskuussa uusissa eduskuntavaaleissa? Vai neljän vuoden kuluttua? Vai onko silloin jo myöhäistä EU-liittovaltiokehityksen ehdittyä liian pitkälle?

gerhouggonen

... vaan Suomen. Ihmepoika Katainen joukkioinen on joko tietoisesti tai silkkaa ymmärtämättömyyttään viemässä Suomen EU:n ja EKP:n täyteen ohjaukseen, seuraava askel on liittovaltion vahvistaminen. Tästä on kysymys. Persut näkevät tämän, mikseivät muut? Vasemmistoliittokin vastustaa eurotukia periaattellisista syistä; siis siksi että kapitalistipankit eivät saisi rahojaan. Ei niitäkään sinällään Suomen tulevaisuus huoleta.

Suomen poliittinen järjestelmä on rakennettu sillälailla kivaksi, että opposition toimintamahdollisuudet ja rooli ovat mitättömät. Luonnollisesti hallituksesta (jos hallitus olisi voitu muodostaa persujen EU-kannan mukaisesti, muustahan he olisivat olleet valmiit keskustelemaan) persuilla olisi ollut ihan toisenlaiset toimintamahdollisuudet.

Tom B

Soini ja Persut tarjoavat meille helteestä nauttiville todella nautittavaa viihdettä! Soinia ja Persuja ei voi kuvata stand-up koomikoiksi, he ovat walk-around koomikoita jotka todella hallitsevat koko sen koomisen skaalan joka perustuu itsensä nolaamiselle ja häpäisemiselle! Kiitos Timo Soini ja Persu-ensemble!

Ajatellanpa Jussi Halla-ahoa, mies on tehnyt itsestään täydellisen hauskuuttajan kirjoittamalla tohtorin väitöksensä muinaisesta kirkkoslaavista! Mikä neronleimaus, siitähän riittää nauramista monille vuosikymmenille.

Tapanipa

Soini ei hallitukseen lähde ennen kuin Katainen tunnustaa, että maa on pannukakku. "Näkeehän sen, paljaalla silmällä", tokaisee Soini kansanomaiseen tyyliinsä ja kannatus sen kuin kasvaa. Pallo muka... oppineiden snobien hömpötystä. Asioista pitää puhua niin että kaikki ymmärtävät, ei niin kuin asiat ovat.

Kaupunkisuunnittelija

Asia on juuri toisin päin. Matemaattisesti lahjaton Katainen ei ymmärrä raha-asioita vaikka Soini kuinka yrittäisi rautalangasta vääntää. Kyky-puolueen kyvyttömin mies maamme johdossa! Voiko mikään enää olla säälittävämpää Suomen kannalta?

hoikkapoika

Euroopan sijoittajien ja pankkien rahoitusta.Tämä ei käynyt Soinille.Muustahan tässä ei ole kysymys.Saksalaiset vastustaa lisärahoitusta yli 60 % :sti.Lisäksi Saksa on varma velkojen anteeksiannosta ja muista järjestelyistä.Kataisella on kiire käyttää kansan varat,sijoittajien hyväksi,ennen saneerausta.Tämän Urpilainen hyväksyy,jos opettajat saa jotain lisää.

Orion

Jospa Urpiainen haluaakin ministeripalkkaa maksaakseen kampaaja ja meikkilaskunsa. Ei tuo toimi. Heinäluoma astuu kohta kehiin, palatessaan paivanpolitiikaan Kroatista, vai mistä lie. Hyvin oli "loma" ajoitettu.

Juuh. Kyllä meillä veronmakajilla rahaa on. Taidan mennä ens viikon alussa EU-leipäjonoon, että saa tuettua "EU-veljiä"

Sardiinipurkinkin ostin jo lähetettäväksi Suomen Portugalin suurlähetystöön. Saavat takaisin sitä Talvisota-avustustaan samassa muodossa, mistä niin reteesti heidän lehdissään retosteltiin.

Hapsi

Tuon törsäyksen on loputtava!
En antanut valtuutustani,jotta Suomi maksaisi tuhlareitten tekosia.
Tästä tullaankin politiikan kummallisuuteen:Kansaa ei kuunnella näitä päätöksiä sorvatessa.Ja varmuuden vuoksi meidät pidetään uutispimennossa.Paitsi, jos osaa kieliä. Tästä tullaankin seuraavaan huomiooni: Media on valtaapitävien asialla,muutenhan voisimme lukea näistä asioista suomeksi. Tainnut hiihtoa maistua?
Eli: Omat asiat kuntoon ja katsotaan sen jälkeen,mitä tehdään muitten hyväksi.

Jon Hellevig

Nyt tämä Suomenkin politiikka on muodostumassa asiohin pohjautuvaksi. Sääli vain, että hyvin harva osaa puhua asiasta, ja liian moni luulee että todellisuuden voi vain toivoa pois.

Nyt on nimittäin se, että tämä kaikkien konkurssimaitten pelastamispolitiikka on jo viritetty yli äyräitten. Joustovaraa ei enää ole. Ja kuten Soini sanoo "tämä ei tähän lopu, Kreikka ei ole viimeinen".

Sitä paitsi, ei oikeasti ole kysymyksessä mikään euron pelastaminen. Kyllä euro selviää vaikka Kreikka ja muut persaukiset menee nurin. Itse asiassa euro selviää paremmin jos ne menee nurin. Ja ne maat itse pärjää paremmin jos ne menee nurin, siis jos todetaan että lainaa oli liikaa ja konkurssi tuli. Sen jälkeen yritystoiminta ja työllisyys lähtee taas käyntiin puhtaalta pöydältä ja uudelta tasolta.

Siksi ongelmana tässä ei ole mikään muu kuin EU:n suurvalta politiikka. EU tahtoo olla menestyvä Suurvalta joka tarjoaa kaikkea kivaa kaikille, hinnalla millä hyvänsä. - Vähän niin kuin Neuvostoliittossakin tahdottiin. Ja kaikki tietää miten se eliitin utopia loppui.

Jon Hellevig

Mila F

Silloin, kun itse kansanäänestyksessä äänestin EU:n puolesta, äänestin yhteisestä talousalueesta, jossa kaikki jäsenvaltiot pääsevät paremmin yhdessä esiin maailmanmarkkinoilla kuin yksinään. !! En äänestänyt minkään Eurostoliiton puolesta, jolle siirretään kaikki kansallinen vallankäyttö budjettivaltaa myöden!!

Tämä EU, jossa nyt siirretään kansallisvarallisuutta tahallaan yli varojensa eläneille maille, ei ole se EU, johon liittymisestä olin äänestämässä. En tiedä, mitä mieltä muut ovat, mutta näin merkittävästä sisällön muutoksesta on mielestäni myös järjestettävä kansanäänestys.

Olen edelleen sitä mieltä, että euro on hyvä raha ja yhteinen talousalue on hyvä asia, mutta kukin valtio hoitakoot omat tonttinsa talouslalueen sopimusten edellyttämään kuntoon. Jos se ei onnistu, niin ei ole olemassa EU:takaan tai EU:sta tulee pienempi.

Jussi Sarén

Joku isokenkäinen EU-pamppuhan ehdotti jo, että jäsenmaiden valtionvarainministeriöt sulautettaisiin yhteiseksi EU:n valtionvarainministeriöksi, jotta jäsenmaiden taloutta pystyttäisiin valvomaan tarkemmin. Härskiä peliä ja luulen, että tämä on vasta alkusoittoa. Saa nähdä mitä muita hyviä ideoita heiltä kumpuaa jatkossa.

Mila F

Olin pitkään lukenut liittovaltiokehityksen vastustajien kirjoituksia kovin huolimattomasti. En osaa selittää miksi. Liittovaltio -sana sinänsä ei herätä minussa pahaa verta, koska maailmassa on monta hyvintoimivaa liittovaltiota.

Näkemykseni mukaan Euroopasta ei voi tulla hyvää liittovaltiota, koska meillä on monen tuhannen vuoden mittainen erilliskulttuuri, eri kielet, erilaiset kansalliset tavat ja arvostukset, erilaiset päämäärät, erilaiset kansallisuudet tapoineen ja paikallisheimot, erilaiset demokratiakäsitykset, erilaiset yhteiskunnalliset vaikutustavat yms.

Hyvä talousalue yhteisen valuutan kera meistä voi tulla, koska EU on puhtaasti taloudelliselle perustalle luotu Hiili- ja talousyhteisön lähtökohdista. EU:n pitkäjaksoinen rauha on hiili- ja talousyhteisön perustalla ja se on puhtaasti talousliitto - sota ei saa sotkea hyviä bisneksiä.

Hyvintoimivissa liittovaltioissa koko liittovaltion arvopohja on yhteinen, esim. USA, kieli, arvot, lait alusta lähtien, yhteinen perustuslaki, yhteinen kannustinjärjestelmä (jokainen on oikeutettu etsimään onneaan ja parantamaan elämäänsä), vahva valuutta, jonkinasteinen "In God We Trust", ihmisten kyky iloita toisten menestyksestä, osallisuus suuren valtion voimavaroihin niin taloudellisiin, tieteellisiin, teknisiin kuin unelmavarantoonkin, yksilön ja omaisuuden suojan oikeutus, yhteiset heikkoudet, yhteisesti tunnustetut huonot puolet jne. Kaikki mahtuvat mukaan, jotka elävät noissa raameissa. EU:ssa ei ole tuollaisia yhteisiä arvoja edes kirjoitettuina saati sisäistettyinä kansalaisten mielissä.

Κύνικος

Suomen kansanäänestys käsitteli jäsenyyttä Maastrichtin sopimuksen mukaisessa Euroopan Unionissa sekä sen kautta myös raha- ja talousliitossa.

Nimimerkki Mila F:n muistikuvat siitä kuinka hän otti osaa äänestykseen jäsenyydestä jossain EFTA:aakin löyhemmässä liittokunnassa ovat vähän samaa luokkaa kuin mummonmarkkamuistelmat siitä, kuinka 50 pennillä sai pannullisen kahvia ja vielä viikon pullat ja sokerit päälle.

JIMI-00

Pelimiehenä Timo olisi sanonut jees jees ja silti äänestänyt juuri niin kuin on äänestäjilleen luvannut, olis antanut Boy Cashin maistella omaa lääkettään, tanan kusettajat, Suomen tuohoajat, tukipakettien puolesta olevat.

rughead

RKP johtaa orkesteria, ja kunnon ökyrikkaiden tapaan RKP:n taustalla olevat superrikkaat, joista ei saa puhua, kertovat mitä pitää tehdä. Heillä on suhteet niin korkealle, että huippupoliitikot voivat vain totella jos haaveilevat huippuviroista.

Ja kysymykseni kuuluu EDELLEEN?

MILLOIN ON SEURAAVA MIELENOSOITUS??!! Ainoa keino vaikuttaa on mielenosoitukset, ja sitä kautta tuen ilmaus Timo Soinille, joka on jostain syystä päättänyt uskoa Suomen asiaan, loppuuna sti. Siitä ropisee niin paljon pisteitä, että seuraavat vaalit miltei perutaan. Nyt on murtovesien aika, nyt on muutosta ilmassa.

Jouni Suonsivu

Tässä on mielenosoitus:

http://www.adressit.com/katainen_ja_kiviniemi_toimien_luvallisuus_ja_min...

Sen saa kernaasti allekirjoittaa ja levittää eteenpäin. Vetoomuksella haetaan Kataista valtakunnanoikeuteen ja leivättömän pöydän ääreen vangin raitapuvussa.

Turkulainen Mikko Ellilä muuten on tehnyt kantelun Kataisen & Kiviniemen hallituksesta oikeuskanslerille:

http://fi-lib.blogspot.com/2011/05/kantelu-oikeuskanslerille-kiviniemest...

Vaan adressi: se toimii, kun se saa tarpeeksi allekirjoituksia ja toimitan sen adressissa mainitsemilleni tahoille. Tässä nimien keruussa tarvitsen kaikkien kiinnostuneiden aktiviteettia. Asiahan on yhteinen.

Demokraatti

Belgia on ollut ilman hallitusta jo yli vuoden. Kaikki asiat hoituvat silti erinomaisesti, jopa EU-puheenjohtajuus. Monet ovat jopa sitä mieltä, että hallituksettomuus on on itse asiassa parasta, mitä Belgialle on pitkään aikaan tapahtunut; se pitää poliitikkojen näpit poissa rahakirstuista!

Belgium has found a sure-fire way to restrain public expenditure: by stopping the politicians getting their hands on the money in the first place.

http://www.telegraph.co.uk/comment/telegraph-view/8467607/Belgium-shows-...

Joten antaa Kataisen ja kumppanien vain jatkaa vaikkapa vuoden tai pari vielä!

Vyötiäinen

No nyt tuli selville sekin, mitä Katainen ja Wallin neuvottelivat heti vaaliyönä kaksistaan!

Katainen näemmä vannoi valoja Wallinille, että RKP:tä ei jätetä. Kokoomus pitää huolta käenpoikasestaan, jotta kansan suuren enemmistön tahdon vastainen pakkoruotsitus jatkuisi.

Olisiko aika lopullisen vapaussodan?

E.Lankinen

En lähde takuisiin.

Nyt ikää 35, ei kai kukaaan hullu oleta että 10 - 20 vuoden päästä silloiset aikuiset lähtisi näihin paskatakuisiin?

Mitä me saadaan vakuutena?

Nyt täytyy jumalauta panna jotain brochikkaa pöytään.

MarkkuMatias

Ketä Suomi ja suomalaiset 1945 - 1991 takasi ja kumarsi ? Devalvoitiin aina välillä ja rahan arvo laski. Asuntolainakorko heilu 6 - 12 % tasolla ( no olihan aravalainaa saatavilla ). Arvaa kuka silloin voitti rahat kotiin ilman kunnon kapitalistista kilpailua.... ei ainakaan smp:läistet eikä vasurit. Eli haikailetko vanhaa menoa, vai mennäänkö EU:hun mukaan ja pidetään puolemme ( savolaiset ja lappalaiset sen ainakin osaavat, miksei myös rantaruotsalaiset ja vähäiset maanviljelijät... ei kun Brysseliin meuhkaamaan... kun Moskovassa se ei jostain syystä aikoinaan sopinut.

VPSS

Kovalta tuntuu, mutta kohta itketään kun tarvitaan takuita itse. Sylttytehtaallahan se vika on (kapitalismi= markkinatalous= globalisaatio= EU), mutta ei se tässä vaiheessa auta että hypätään nurkkaan ja rääytään kädet korvilla. Soinin peli on silkkaa politikointia; tiedossa on ettei muutamaan vuoteen kovin kivaa ole Suomelle luvassa ja hienoa jos ei siitä tarvitse ottaa vastuuta. Pisteet voi kerätä kotiin sutkauttelemalla eturivistä mitä huvittaa. Mitä mä sanoin.

nimperi

Kuka niitä takuita sitten olisi antamassa? Jos edes pieni Suomi tarvitsisi ylimääräisiä takuita, niin silloin Suomen takausosuus muiden lainoista käytännössä nollaantuisi, eli muiden pitäisi taata paitsi Suomen lainat, samalla myös Suomen siihenastiset takaukset. Koko pakka alkaa levitä välittömästi.

Kummallekos luulet helpommin löytyvän ylimääräisiä takaajia, pelkille omille lainoille, vai omille plus muiden lainoille?

"Luottamus" finanssimarkkinoilla on raadollista peliä, ei siinä Suomea kukaan "palkitse" siitä, jos on menty takaamaan muiden lainoja, vaan kyse on vain ja yksinomaan sen hetken rahasta ja näkymistä.

MarkkuMatias

Timolta kyllä herja lentää ja juttua tulee. Mutta ei mies uskaltanut lähteä sitä joukkoa johtamaan, jonka oli vaaleissa taaksensa värvännyt. Hallitusneuvotteluissa melkein kyynelehtien perusteli, kuinka ei voinut pettää joukkojaan. Kuka vie nyt ketäkin ? Ei oo ennenkään joukot vienyt johtajaa tai sitten se ei ole ollut johtaja.

No kun tästä puhutaan, kysytäänpä kun kahden ison välissä ollaan: Kummalle puolelle sitten kallistutaan ? Historiasta, jos sitä joku on lukenut, on opittavissa, että Suomi on aina ollut kallellaan jompaan kumpaan suuntaan - ilman naapureiden tukea ei olla koskaan oltu - oli se tuki sitten vapaaehtoista tai pakolla syötettyä. Ai niin onhan se Nalle tarjonnut henkistä tukeaan persuille ..... ja ihan vilpittömästi tietenkin. Timolla lienee jo Nallen kanssa mustaa valkoisella.

de comments

et ole äänestänyt PS ehdokasta, joten kirjoittelet aivan omiasi. Katsos kun olen lukenut Hirvisaaren blogikirjoituksen, johon on liitetty Taloustutkimuksen tutkimustulos. Sen perusteella 91 % äänestäjistä piti tärkeänä EU-tukipolitiikkaa. Näin ollen puhut aivan potaskaa.

masat

suomalaisten valtionvelat ovat kasvaneet 80.000.000.000,oo €:oon eli yli 15.000 €:n velat per jokainen suomalainen ja nelihenkisellä perheellä on siis 60.000 €:n lisälasti omien asuntovelkojensa lisäksi. Jotain mätää on "Suomenmaalla".
Onko vänrikki Jyrki Nappula talousguru, vai pelkkä muru.
Aikanaan kokoomuksen jäsenenä maksoin jäsenmaksun, en maksanut yllättäen ja tilaamatta tulleita arpoja enkä maksanut myöskään vapaaehtoisia tukimaksuja. Hyvin on kokoomus rahanlähteille tiensä löytänyt, onko ne tullut "kenkinä" yksityistämisbuumissa vai onko bättre stiftelset olleet mukana, sen verran tarkaan Walliini juoksee vänrikki Jyrki Nappulan perässä?

raikku

Jos vaalien alla on luvannut, että ei Zorbakset pippaloita rahoita, niin miten voi mennä hallitukseen, joka sokeasti maksaa mitä EU päättää? Jollain porukalla on nyt pilkut väärässä paikassa ja miljardit ja miljoonat menneet sekaisin?
Vaikka meidän oma kansantalous kasvaisi 5 %, niin ei se riitä muiden pers´aukisten pelastamiseen.Vai riittääkö? Isopää ehkä tietää, mutta ei ehdi funtsimaan, kun pitää parisuhdettakin hoitaa? Kutosen matikalla kaikki näyttää helpolta. Lähtisitkö sinä tämän porukan kanssa pimeään metsään?

MURSU

mutta tuo porukka on sinne (<-ääh mist tuo alku ain tulee) kyllä menossa! Nyt kun Turkkia jo täytetään naapurien sotapakolaisista, niin enään puuttuukin massiivinen Turkki-EU-jäseneksi dumppaus pika käsittelyllä vielä.

"Imagine thre´s no EU...try to do if you can...I hope some day you won´t join us...an´ we won´t be livin´ as one.."
(mukailtua biisi lyriccaa.)

E.Lankinen

Olisko kenties hieman niin, että kokkelbergit saa RKP:n kautta ison osan rahoitustaan?

Niin vaan sai rannikkoalue pääosan hätäkeskusuudistuksessakin. Siinä on sitä mahdollisuuksien tasa-arvoa sitten niin.

Suurin osa kokkeleita äänestäneistä ei edes tiedä miksi äänesti kokkeleita. Esim. äänesti Stubbia, jolla kieltämättä vaikuttaa olevan ulosantia ja pokka näyttää kestävän. Älyää olla myös juonikkaasti hiljaa nyt, kun Katainen ja muu rytmiryhmä vetää itseään koko ajan enemmän ja syvemmälle onkeloon.

Sääli. Klovnit vetää sitä puoluetta.

Suuri osa äänesti kokkareita junttipelossa, mitä meistä ajateltaisiinkaan niissä "isoissa pöydissä" ellei aina oltaisi vähän hattu kourassa ja peruslinjana myötäiltäisi "isoja poikia."

Aivan varmasti "isot pojat" on huomanneetkin tämän, kun ovat kuulleet kautta rantain sitä hehkutusta että Suomessa asuu niin paljon juntteja että oikein pelottaa.

Näillä eväin sitten Suomen Eurooppa-politiikan johtoon.

"Mistä näitä ääniä satelee?" -kysyy Soini.

Donkey Hot

Soini on tyhjä tynnyri, se on jo monesti huomattu. Tuosta kuminasta ei kummemmaksi persujen politiikka muutu, koskaan. Vastuun pakoilijoita, kiertelijöitä, kaartelijoita, tyhjän puhujia. Äänestäkää Soinia jatkossakin ja saatte, ette mitään!

Mitä jää jäljelle jos itsensä pettää?

Soinilainen mihinkään kykenemätön populismi.

E.Lankinen

Pystyvätko persut yhtään mihinkään, kyllä ne johonkin pystyy, se on selvä.

En todellakaan lähtisi sille tielle että oikein kutittelee ihmisten hermoja että irtoaa varmasti protestiääniä, tai tee kuten haluat. Vapaa maa, vapaa sana, vaikka sekin oli uhattuna edellisen hallituksen apinalauman vuoksi.

Mutta käyttikö kokkelit jotain käänteistä populismia kepun säestyksellä?

Hätäkeskusuudistus on vain yksi esimerkki siitä miten aivan taatusti menetetään kannatus väittämällä että "suuria linjoja" tässä vedetään, vaikka puhdasta aluepolitiikkaa se oli.

Kokkeleille on ilmeisesti tärkeämpää mitä muualla Euroopassa HEISTÄ ajatellaan, ei se mitä oma kansa heistä ajattelee.

Nyt on sitten EKP niin sidottu roskalainoihin että paljon ei tarvitse venettä keikuttaa että uppoaa tämä kirkkovene.

Kai sitä edes kysyä saa, että oliks pakko?

E.Lankinen

Skandinaavis-Saksalainen taloudenhoito on kuitenkin aivan toisella tapaa pedanttia kuin Eteläeurooppalainen "ei huolta huomisesta."

Ei siinä Kamaki-meiningissä mitään vikaa ole, se nyt vaan ei tuota yhtään mitään muuta kuin ristiverisiä lapsia.

Ei siinä mitään huonoa ole, mutta niiden tapojen ei tarvitse säännönmukaisesti periytyä veren kautta eikä muutenkaan.

Htalk

Persut ei halua tehdä vihreiden virhettä hallitusvastuun suhteen vapaamatkustajan erivapauksista, joista he ovat vihreitä arvostelleet ja josta vihreät sai rangaistuksen viime vaaleissa.

Persuilla olisi tekopyhät erivapaudet hyväksyessään vihreiden kohtalo, eli 1/3 osa äänistä lähtisi kun kirkkohopeat Hakkaraisen lähikirkosta.

Erivapauksien ehdotus oli taktinen temppu jonka hyväksyessään Persujen kannatus olisi romahtanut seuraavissa vaaleissa 1/3 osaan.

Leo Löppönen

Jos kuka vielä epäilee, mihin suohon viime hallituksien toimet ovat Suomen ajaneet, niin muistakoon ensi vaaleissa ettei muutos ala ilman ääniä oppositiolle! Turha valittaa jos ei käy uurnilla . Pulinat pois sanoi muinainen valtiomies!