Maanantai 17.6.2019

Kataisen viimeinen yritys alkaa

Luotu: 
13.6.2011 05:51
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Jyrki Katainen (kok.) ja Jutta Urpilainen (sd.) pyrkivät tänään löytämään sovun talouden kiistakysymyksistä kuten siitä, tulisiko arvonlisäveroa nostaa.

Kokoomuksen Jyrki Kataisen viimeinen mahdollisuus koota hallitus alkaa tänään, kun kuusikko kokoontuu jatkamaan reilu viikko sitten keskeytyneitä hallitusneuvotteluita.

Hallitusneuvottelujen johtoryhmä eli kokoomuksen, SDP:n, vasemmistoliiton, vihreiden, RKP:n ja kristillisten puheenjohtajat kokoustavat tänään puoliltapäivin valtioneuvoston juhlahuoneistossa. Johtoryhmän kokoonpanossa on muutos, sillä vihreiden puheenjohtajaksi nousi viikonloppuna Ville Niinistö Anni Sinnemäen sijaan.

Kuusikolla on jo takanaan 13 päivää neuvotteluita, mutta isot talouskysymykset odottavat yhä ratkaisuaan. Jyrki Katainen totesi kuitenkin perjantaina, että hallitusohjelma pyritään saamaan valmiiksi jo viikon loppuun mennessä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

intrigööri

Valitettavasti kuutosten koplaaminen hallitukseksi ei tule olemaan Kataisen viimeinen viritys sätkyukkopolitiikassa, maan tapaan. Kyllä Katainen I tällä kertaa syntyy. Demareista ei ole vastuun ottajiksi, vaikka eihän poliittinen vastuu itsessään tarkoita yhtään mitään, maan tapaan.
Ainoa pieni kysymysmerkki on, marssiiko vasemmistoliitto ulos sinipunan vetämästä hallituksesta. Vihreät ei marssi, vaan he ovat nyt voimaa täysi kuin esi-isänsä Koijärven pusikossa kaivinkoneessa ketjuilla kiinni. Nyt se kaivinkone on yhtä kuin kokoomus, eikä ketjussa ole heikkoja lenkkejä, sillä kaikki kyllä kelpaa, yhä maan tapaan.

Shades

"Ainoa pieni kysymysmerkki on, marssiiko vasemmistoliitto ulos sinipunan vetämästä hallituksesta. Vihreät ei marssi,.."

Mutta sitten on jäljellä se erivapauskysymys,kuinkas se nyt esitetään vihreiden taholta.Saako vihreiden erivapaus entiseen tapaan jatkua vai äänetävärkö vihreät nyt jo ihan rehellisesti Fortumin luvan puolesta?

Toinen periaatekysymys on sitten se samaa sukupuolta olevien avioliittolaki,jossa KD:n kanta on täysin vastakohtainen vihreisen kannan kanssa. Ihan pikkuasiasta ei ole kyse.

Tietysti jos Katainen tekee Sasista oikeusministerin, niin asiat kuin asiat saattaisivat saada yhä enenevässä määrin ennennäkemättömiä tai-kuulumattomia merkityksiä.

Vyötiäinen

Kaikki puolueet päättivät, että Kataisen tunnusteluajan viimeinen päivä oli viime perjantai. Sitten piti alkaa joku muu eli Urpilainen tunnustelijaksi.

Ja kuinkas sitten kävikään? Katainen vain jatkaa ja vielä jo kerran kuopatulla kokoonpanolla! Taas kerran media on täysin hiljaa moisesta pelleilystä. Ihan kuin media olisi mukana juonessa.

Katainen saa yrittää niin kauan kun hallitus syntyy. Muut vain katsovat sivusta. Mitä tämä oikein on?

Jossain joku valtaklikki on päättänyt jo ennen vaaleja, että Kokoomus-RKP muodostaa halllituksen ja Perussuomalaiset pelataan oppositioon. Tällaista on demokratia nykyään maassamme.

Koko touhu on vain poliittista teatteria tietämättömälle rahvaalle.

ananias

Kokoomus suosii sosialismin esiinmarssia Suomessa ottamalla sossut ja vassut ja vissut hallitukseensa. Samalla kokoomus jää sossuleirin panttivangiksi ja äänestäjinsä hylkäämiksi.
Ja kaiken lopuksi Kreikka uppoaa kuin Titanic aikoinaan. Suomelle tämä itsepäinen seikkailu tulee todella kalliiksi.
Hyvä esimerkki mitä mallioppilaana toiminen ja isojen miellyttäminen tuo tullessaan.

TakojaIlmarinen

Tää on viimeinen taisto rintamaamme yhtykää...
Tuntuuko tutulta. Sehän on Kokoomuksen uusi laulu!

Mihinkään muuhun käsitykseen ei enää voi tulla!
Vasemmistoliitto (kommarit)
Vihreät (taistolaiskommarit)
RKP - pakkoruotsi (kaikki sopii kunhan pääsee hallitukseen)
Kristilliset - "ristiin naulitaan" tuossa sakissa
SDP - punainen papukaija kiittää, kiittää, kiittää

intrigööri

aluksi kuuden koplan kannattaisi kokoontua yleisen velkaneuvojan vastaanotolle, etteivät jotkut perusasiat pääsisi hämärtymään sitten myöhemmin ilmastoitujen audien takapenkeillä.
Seuraavaksi hallitusherrojen ja -rouvien kuusikko kuusinekymmenine salkunkantajineen voisi käydä tervehtimässä kansalaisia leipäjonoissa. Samalla reissulla voisi tutustua sosiaalitoimiston ja työkkärin kurssilaisten arkeen.
Miksikö? No siksi, että köyhät ehkä ihan aluksi tahtoisivat kiittää siitä, että perusturvan tasokorotukset ovat aina hallituskiireissä jotenkin unohtuneet 1980-luvulle. Mutta eihän suomalaisia köyhiä kuulla, eikä heillä ole lobbareita, maan tapaan.
Paremminvointivaltion muilla jobbareilla on tänä aamuna jo kaalit kuumina kännykkäsäteilystä.

intrigööri

puoluesatraappeja köyhien unohtamisesta. Kyllä asiat on sittenkin vastuullisesti ajateltu.
Jos köyhän elo onkin kurjaa, ei kärsimys kestä pitkään, sillä köyhät kuolevat keskimäärin 12 vuotta ennemmin kuin hyödylliset veronmaksajat.
Terveydenhuoltoa eriarvoistamalla säästetään eläkemenoissa moninkertaisesti mm. vuosittaisten Kreikan lainojen verran. Samalla puretaan Suomea uhkaava eläkepommi melkein olemattomiin. Nerokasta, kerrassaan!

http://www.taloussanomat.fi/ihmiset/2011/06/13/taman-takia-koyha-kuolee-...

MURSU

niin aletaan poistaa tilalle tulleet vähän varakkaammat köyhät...ahneushan ei tunne rajoja.

Kaikki puetaan niin sympaattisiin sanoihin, "puhalletaan yhteiseen hiileen", "kaikkien parhaaksi", "tämä takaa meille vaurauden ja hyvivoinnin" jne.

HERÄTKÄÄ PAHVIT NYNNY-KANSALAISET, MIKSI ANNATTE PITÄÄ ITSEÄNNE IDIOOTTEINA!?

MURSU

episodin huippuhetket, löytyykö tiputanssin elekielistä yhteiseen viserrykseen riittävä aihe, muut porukasta ovatkin kuin kuin orrella nyökyttävä parvi kun kaksi pelaa kyyhkyläisen kuherruspeliä. Naurettavin poliittinen show mitä elinaikanani muistan nähneeni....

...tosin vähemmin naurettavaa kun EU- hintalappu ja muu kimppakivan lasku lyödään pöytään...mutta yleisö (kansalaiset) maksaa.

hanari

Ensin tulee turpaan pressanvaalissa ja sitten onkin kuntavaalit. Niissä päätetään asioista, mitkä äänestäjä tuntee. Koiraverot ja kesäterassit! Persujen "olen eri mieltä" ei enää pure. Kuntavaaliehdokkaalla pitää olla kykyä ja näyttöä onnistumisesta. Oppositiossa Mari jyrää Soini ihan vain asiantuntemuksellaan ja asiallisuudella. Ei äänestäjät niin tyhmiä ole, etteivät eroa huomaa.

Odotan milenkiinnolla onko Kataisella savolaista huumoria nimittää Niinistö puolustuministeriksi...

Vyötiäinen

Kukaan ei näytä esittävän sitä suurinta kysymystä. Onko ihmiset sokeita vai tyhmiä?

Nimittäin demarien käytös. SDP:llä oli ratkaisun avaimet jo heti alussa kahden viikon ajan, kun kolmen suuren hallitusta muka selvitettiin.

SDP ja PS olivat EU-kriittisiä ja olisivat voineet pistää yhdessä Kokoomuksen aisoihin. Kuitenkin demarit yhtäkkiä tekivät sopimuksen Kokoomuksen kanssa ja PS pelattiin ulos?

Perjantaina Kataisen aikahan loppui ja Urpilaisen olisi pitänyt ottaa tunnustelijan rooli itselleen. Miksi se ei Jutalle kelvannut? Miksi suuri puolue oikein välttelee pääministerin paikkaa?

Kaikki tiesivät seuraavan hallituskokoonpanon yrityksen. Se olisi voinut olla vain SDP+PS+Keskusta, ehkä lisättynä KD.
Tämän muodostaminen olisi ehkä parhaiten onnistunut. Se haluttiin estää hinnalla millä hyvänsä.

Median asiantuntijat eivät edes maininneet kyseistä mahdollisuutta spekulaatioissaan. Vaikka se oli kaikkein ilmeisin ja toimivin vaihtoehto!

Jokin tässä pahasti mättää. Kyse voi olla vain valtaklikin päätöksestä muodostaa Kokoomus-RKP-vetoinen halllitus vaikka väkisin.

Hymiö

"SDP ja PS olivat EU-kriittisiä ja olisivat voineet pistää yhdessä Kokoomuksen aisoihin...valtaklikin päätöksestä muodostaa Kokoomus-RKP-vetoinen halllitus vaikka väkisin."

Tuossa on kyllä ihmeteltävää. Aikoinaan on ollut kaikenlaista kassakaappisopimusta. Onko nyt takana Vierumäki-sopimus jolle ei demokratiakaan mitään voi, vaalien äänestystulos.

Halonenkin on jo osannut kertoa ja opastaa EUssa, että Suomi ei hangoittele EVMssä vastaan. Mistä tuo sen tiesi?

Tulevaisuudessa saamme varmasti lukea mistä on ja oli kysymys. Internet aika ei unohda niin kuin ennen jolloin oli tapana naureskella äänestäjien lyhyelle muistille.

hanari

Ja vetää raskasta kuormaa valittamatta ja vastuunsa tuntien. Ollos huoleton, talouselämä on voittaja. Talous elpyy ja työpaikkoja tulee kuin sieniä sateella.

Perussuomalaisten ISOt asiat kuten EU-maksut:

Nettomaksu kansalaista kohden vuodessa 130 euroa!!

Tämän takia kaikki muut asiat ovat yhdentekeviä?

de comments

mitä on kirjoitettu edellisistä neuvotteluista, niin väkisinkin on tullut siihen tulokseen, että jokin tai jotkut taustavoimat ovat saaneet Jutan aiemmin ilmoittaman tahdon "PS:n on oltava hallituksessa" poistuneen. Yksi taustavoima lienee julkisuudessakin PS arvostellut (jopa herjaavaan sävyyn) Paavo L.

Kokoomushan taas on liittoutunut Rkp:n kanssa. Lienee jopa ollut yksi ehto Keskustan ja PS:n että Rkp tulee hallitukseen. Tuota ehtoa tuskin PS on voinut hyväksyä,sillä eihän muitakaan pienpuolueita ollut kaavailussa mukana. Olisiko neuvottelijalla ollut edes moraalista oikeutta esittää moista vaatimusta? Niin näyttää siltä monelta kannalta katsottuna että Rkp on ikään kuin "ketjulla kiinnitetty" Kokoomukseen. Tuosta "yhteiselosta" näiden puolueiden suhteen olisikin luonnollista myös medioiden kiinnostuvan ja tutkivan mistä moinen johtuu.

de comments

on koominen. Miksi Kataiselle annettiin vielä kerran tilaisuus yrittää samaa jo kertaalleen kaatunutta herättää uudelleen henkiin? Onko nytkään edes minkään valtakunnan mahdollisuuksia saada yhteisymmärrystä niin EU:n kuin Suomenkaan talouskysymyksiin.

Julkisuuteenhan on vuotanut edellisen neuvottelun tiimoilta Voiman haltuun päätynyttä harmaan talouden kitkemiseen liittyvää aineistoa.

http://fifi.voima.fi/artikkeli/2011/kesakuu/muistio-kokoomus-ja-rkp-jarr...

Mitenkähän Katainen suhtautuu julkisuuteen vuotaneen aineiston suhteen? Ainakin Ben Z. on jo tyrmistynyt tästä. Aineiston perusteella Kokoomus ja Rkp ovat tehneet keskenään toimenpide-ehdotuksiin omia "torppaavia" poistoja. Ei ihme ettei harmaata taloutta yritetty edellisen hallituksen toimesta saada kuriin. SDP on pitänyt kovaa ääntä harmaan talouden kuriin saattamisesta, joten saada nähdä mitä neuvotteluissa sovitaan.

luuserius

Rehottaa Suomen ulkopuolella. Yli kuusi miljardia ihmistä rikkoo suomalaisia työehtosopimuksia ja harmaa sektori on suurta. Ihmiskauppa rehottaa ja työehtoja poljetaan surutta.

Mitennii ne porvarit ei halua sitä kitkeä?

luuserius

Ja päästään niin ahtaajista kuin ulkolaisista rikkureista. Mahtaa mennä muu maailma polvilleen (lappia ja Venäjää lukuunottamatta) kun suomalainen paperimassa ja kännykänkuori ei enää maasta ulosvirtaa. Vaan mikä estäisi aivojen tuotteiden liikkeen ? Sitä pitäisi kolmikantaisesti pohtia.

J.Ryyti

Miksi Kokoomus ei tehnyt pakkoruotsista luopumisesta kynnyskysymystä Rkp:lle?

No siksi,että Kokoomuksen tavoite oli saada alun perinkin Rkp hallitukseen.

Siksi Perussuomalaisten ja Rkp:n kynnyskysymyksiin otettiin täysin päin vastainen tulokulma Kokoomuksessa.

Pakkoruotsi Rkp:lle ja EU-EVM Perussuomalaisille olivat samanarvoisia periaatekysymyksiä.

Toisesta Kokoomus teki esteen hallitukseen pääsylle,mutta ei toisesta.

Miksi? Media ei ainakaan anna vastausta. Se juoksee Hakkaraisen perässä. Ja tuskin Kokoomuksestakaan tietoa saa.

jkalervo

On mennyt kun jo kertaalleen kariutuneet neuvottelut jatkuvat! Eikö millään ole enää mitään väliä. Sossuillehan tämä tietysti sopii kuin nenä päähän; pieni vasemmistovähemmistö tanssittaa Kokoomusta kuin muitakin porvarillisia puolueita mennen tullen. Tämä on demokratian irvikuva ettei porvarienemmistöisessä maassa pystytä kasaamaan kansan enemmistön tahdon mukaista hallitusta. Vasemmistolla ei ole mitään asiaa hallituksiin noilla eduskuntapaikoilla.