Perjantai 18.1.2019

Kohuttu Bilderberg-kokous: Suomalainen vaikenee

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.6.2011 15:33
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Bilderberg 2011 -kokouksen järjestyspaikkana oli Suvrettan hotelli Sveitsin St. Moritzissa.
  • Kuva: Wikimedia Commons / Soppakanuuna
    Kuva
    Matti Apunen.

Faktakulma

Salaperäisiä Bilderberg-kokouksia on järjestetty vuodesta 1954. Kokouksen nettisivuston mukaan tapaamisten tarkoitus on epävirallinen tiedonvaihto eurooppalaisten ja amerikkalaisten eri alojen päättäjien välillä, mutta kriitikoiden mielestä kyseessä on "maailman varjohallitus". Kokousten keskustelujen sisällöistä ei kerrota julkisuuteen juuri mitään.

Tämän vuoden kokouksen virallinen osallistujalista, jolla ei tosin soraäänien mukaan ole kaikkia vieraita, on julkistettu kokouksen sivuilla. Suomesta listalla on neljä nimeä: Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson, Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ja Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen.

Uusi Suomi on saanut lukijoilta runsaasti pyyntöjä uutisoida viime viikolla käydystä Bilderberg-kokouksesta, jossa maailman vaikuttajat kohtaavat epävirallisella tasolla. Kokous on herättänyt keskustelua myös Puheenvuoro-blogipalvelussa.

Niinpä Uusi Suomi otti yhteyttä osallistujalistan perusteella mukana olleeseen Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n johtajaan Matti Apuseen.

Apunen on aiemmin peräänkuuluttanut avoimuutta journalismissa muun muassa pyytämällä Journalistiliitolta apua toimittajien puoluekantojen selvittämisessä. Apunen on toiminut aiemmin Aamulehden vastaavana päätoimittajana.

Bilderberg-kokouksen suhteen Apunen on kuitenkin haastattelussa äärimmäisen vähäsanainen.

Osallistuit tänä vuonna Bilderberg-kokoukseen. Mistä kokouksessa keskusteltiin, Matti Apunen?

- En ole ajatellut kommentoida asiaa sen enempää. Ei mulla oikeastaan ole siitä mitään sanottavaa.

Onko siellä sovittu, että [kokouksen] sisällöstä ei hirveästi kommentoida journalisteille?

- Sieltä on tullut lehdistötiedote. Siinä on se, mitä he haluavat asiasta sanoa. Ei mulla oikeastaan ole siihen mitään lisättävää. [Lisää lehdistötiedotteen sisällöstä jutun loppupäässä].

Miten kommentoit ylipäänsä näitä salaliittoteorioita, jotka kokouksen ympärillä vellovat?

- En mä jaksa kommentoida nyt niitäkään. Ei mulla ole siitä mitään sanottavaa.

Mistä tämä johtuu, kun kuitenkin itse olet perännyt esimerkiksi toimittajilta avoimuutta äänestyskäyttäytymisestä? Miksi et itse kommentoi avoimesti tätä asiaa?

- Niin kuin sanoin, ei mulla ole asiasta tän enempää sanottavaa. Ne mun aikaisemmat aloitteet on eri asioita. Puhutaan niistä vaan, mutta ei mulla ole tähän mitään lisättävää.

Bilderbergin virallisella sivustolla julkaistussa lehdistötiedotteessa kerrotaan, että kokous käsittelee tänä vuonna pääsääntöisesti kasvun haasteita. Keskustelut käsittelivät tiedotteen mukaan muun muassa budjettikuria, euroa ja EU:n haasteita, kehittyviä talouksia ja yhteisöpalveluiden turvallisuuskysymyksiä.

Lehdistötiedotteessa ei puhuta tiedotussulusta, mutta termi ”off-the-record” (”epävirallinen”) esiintyy siinä useamman kerran.

Faktakulma

Salaperäisiä Bilderberg-kokouksia on järjestetty vuodesta 1954. Kokouksen nettisivuston mukaan tapaamisten tarkoitus on epävirallinen tiedonvaihto eurooppalaisten ja amerikkalaisten eri alojen päättäjien välillä, mutta kriitikoiden mielestä kyseessä on "maailman varjohallitus". Kokousten keskustelujen sisällöistä ei kerrota julkisuuteen juuri mitään.

Tämän vuoden kokouksen virallinen osallistujalista, jolla ei tosin soraäänien mukaan ole kaikkia vieraita, on julkistettu kokouksen sivuilla. Suomesta listalla on neljä nimeä: Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Ole Johansson, Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila ja Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa L.

Hesarin päätoimittajakin siellä. Ilmanko ko. lehti julkaisee kritiikitöntä tuubaa asioista kuten euromaiden tukipaketit, ilmastohumppa, arabimaiden "kansannousu" jne.

Sotamahti Britannian lehdistökin on kantaaottavampaa ja epäkohdat esiintuovaa. Guardian esimerkiksi.

Tapanipa

Lehdistö ja toimittajat ovat haukkana vaatimassa kaiken avoimuutta, vaatekaappien ja makuuhuoneiden ovia myöten. On vain oikein, ettei poliitikko saa raottaa huuliaankaan, ettei lehdistö vaadi selitystä, avointa selontekoa siitä, kuka seisoi poliitikon vieressä raitiovaunussa. Tästä tutkiva journalismi ottaa kansanvallan nimissä selon, ennen pitkää, ja naulitsee. Onhan toisaalta vain reilua, ettei minkäänlainen kontrolli koske lehdistöä tai toimittajia. Mitäs siitä tulisi, jos korppi alkaisi toisen korpin silmäkulmalle. Apunen ei ole ensimmäinen esimerkki lehtihyeenasta, jonka avoimuus hiukan sulkeutuu kun joutuu sättijän paikalta toimijaksi.

joonathan

Koko Bilderberg juttu on mlkein yhtä tyhjän kanssa herrojen ompelusura. Jossa jutellaan paskaa. Kokoukselle ei ole mitään merkitystä mihinkään Aivan samoin kuin lukuisissa ns. varjoparlamentissa joissa ukot istuu kahvikupposen äärellä puhuen viikon politiikan kiemurat selviksi Naislla on ompeluseurat joissa ketrötaan kaikki tarpeeliset kylän juorut. Bilderberg kokouksessa on vaan vähän kuuluisimpia herroja kertoilemassa maailman tapahtumista. Kertoen yhtä vähän siellä olleista puheista kuin nämä edellä mainitut salaseuratkin. Kokous ei anna julkilausumia eikä tee päätöksiä ja osanottajat saadaan kutsumalla. useat eivät ole kuin kerran siellä toiset enemmän. Eniten sinne on suomalaisista kutsuja saaneista lienee Nokian ex toimitusjohtaja Ollila. Varmaankin kansainvälisyytensä vuoksi. Apunen vaan noudatti perinnettä olla kertomatta mitään, eihän siellä kommentaattoria ollutkaan vaan ihan läsnäolijana.

KooAa

Voisin kommentoida uutista ja kommentteja mutta ei minulla juuri nyt ole mitään sanottavaa asiaan. Eikä nytkään, ja nyt toistoa loputtomasti.

Nyt tuumaan että siellä on kyse siitä NWO "toiminnasta" jonka arvostelusta on Suomessakin muutama henkilö joutunut pakkohoitoon. Lienee Apusella samat syyt vaikenemiseen ettei pakkopaitaa saisi päälleen.

Smerd

ote Venäläissivuston haastattelusta:

"Q: Can you explain from your view, why the mass media in the west is more or less completely silent regarding Bilderberg?

A: Because there is an agreement between them and the owners of the media. You don’t talk about it. They buy them. Also some of the top media figures are invited to the meetings but are told not to report anything they see and hear."

Tuleeko hämärästi mieleen mitään? Hesari ja Pentikäinen ovat symbolisesti kuin Johanneksen ilmestyskirjasta.

Positroni

Joku vainohullu venäläinen voisi varmaan uskoa kaiken tuossa vuodatetun, mutta ei uppoa täysipäiseen, ampuu sen verran yli.

Voi vain miettiä, mikä tuon tekstin tarkoitus on, kun se on julkaistu englanniksi... Arvaan kyllä.

Brandheim

Sitä varmemmin on totta.
Vanhat viisaudet kertoo, mitä suurempi valhe kansalle syötetään, sitä vähemmän sitä uskotaan.
Meillä vallanpäällä istuvat pelkäävät eniten kansaa, sillä sitä ei hillitse mikään, kun se riehaantuu.
Kun ei enään ole mitään hävittävää, on hävitys suurin.

Meillä on kaikilla samat tarpeet elämisen suhteen mutta toisilla on suuremmat tarpeet varustautua toisia vastaan.

Hammer

"Q: In the structure of Bilderberg, is there an inner circle that knows the plans and then there is the majority who just follow orders?

A: Yes. You have the inner circle who are into Satanism and then there are the naive or less informed people. Some people even think they are doing something good, the outer circle."

Tämän vahvistavat monet muutkin lähteet. Uusi maailmanjärjestys tulee. Hallitsijat puhuvat siitä ja asioita ajetaan siihen suuntaan.

Uuden maailmanjärjestyksen johdossa on peto jonka sisin on täynnä vihaa. Hän paljastaa itsensä vasta hallituskautensa puolessa välissä. Kaikki hänen seuraajansa joutuvat häpeään ja tuhoon.

Ennustus muun muassa näistä lukee Raamatussa:
laverdaduniversal.org/profetialista.html

Ettei Raamatun lukeminen loppuisi lyhyeen:
raapustus.net/?id=111

Ja muuten vain hyvää luettavaa:
y-jesus.com
apologetiikkawiki.org/Etusivu

Hyvä on jo voittanut pahan, liity sinäkin voittajiin!

Yka

Tämä taisi olla vasta toinen maininta tämän vuoden Bilderberg-kokouksesta Suomen valtamediassa. On käsittämätöntä, että vuoden merkittävin kokous saa näin vähän huomiota medialta. Tai ei siinä oikeastaan ole mitään ihmeellistä, sillä mukana ovat myös suurimpien mediatalojen johtajat esim. Helsingin Sanomien Mikael Pentikäinen, joiden kanssa on sovittu ettei tilaisuudesta hiiskuta hallintoalamaisille.

Kokoukseen osallistuivat myös seuraavat henkilöt, joita ei mainittu virallisella osallistujalistalla:

Anders Rasmussen – Current Secretary General of NATO

Angela Merkel – German Chancellor

Jose Luis Zapatero – Spanish Prime Minister

Bill "rokotteet ovat ratkaisu väestönkasvuun" Gates – Former Microsoft CEO, Head of the Gates Foundation

Robert Gates – Serving US Secretary of Defense

Mielenkiintoista seurata lähiviikkoina ja -kuukausina maailman tapahtumia, kun Bilderberg-kokouksen osallistujat alkavat toteuttamaan kokouksessa tehtyjä päätöksiä.

Kattavin Bilderberg-uutisointi löytyy Alex Jonesin Infowars-sivustolta: http://www.infowars.com/

Penttijuhani

kokouksesta, joka käytännössä ei päätä mistään eikä edes voisi päättää, jos sitä haluaisi. Siellä ilmeisesti keskustellaan realistisemmin kuin julkisissa vastaavissa kokouksissa. Tuo näennäinen salaisuus ja sen hyväksyminen on lievästi naurettavaa "julkisuutta puolustavan" lehdistön puolelta; suomalaisten kohdalla sitä ei kannata ihmetellä. Ei maassa ole koskaan koko sanan ja mielen vapautta edes ymmärretty, mistä syystä sitä ei ole voitu soveltaakaan.

Antaahan tuo osallistuminen hohtoa etenkin pienten maitten kotipiireissä. Mutteivät politiikot, muutkaan "ajattelijat," saa siellä päästään ulos muuta kuin mitä siellä on. Robert Gates on yksi tosi tietäjä nyt, hänen tulkintansa olisi tietenkin hauska saada julki. Mutta sylikoira, eli Naton pääsihteeri, on mukana hännän heiluttajana. Siinä se.

jussi vaarala

Vaikka keskusta-kokoomus-vihreät-rkp hallitus sai arvosanakseen vaaleissa suomalaisen poliittisen historian kaikkien aikojen vastaprotestin niin ainoastaan keskusta on nöyrtynyt edes osittain kansanvallan protestin edessä ja jättäytyi alunalkaen oppositioon. Mikä keskustalle meriitiksi luettakoon.

Sen sijaan aiemmasta hallituksesta kokoomus - oikeinpa pääministeripuolueeksi tähyten - yhdessä vihreiden ja rkp:n kanssa yrittävät mitätöidä kansanvallan protestin.

Ja heikko esitys on tilanne myös demareiden ja vasemmistoliiton osalta koska menemällä kokoomus- ja rkp-vetoisiin hallitusneuvotteluihin mukaan demarit ja vasemmistoliitto itse asiassa siunaa kansanvallan protestin mitätöimisen - kääntää selkänsä kansanvallan protestille.

Siis vaikka numerot puhuu kokoomuksen pääministerivastuun puolesta niin kansanvallaan henki on toista mieltä.

Kun tähän lisätään oikeusjärjestelmän toistuva kompurointi monessa asiassa - joka myös on saanut kansanvallan useita kertoja vuosikausia takajaloilleen - niin on vedettävissä seuraava johtopäätös.

Kansanvallan ja hallitsevan poliittisen eliitin sekä sitä tukevien oikeusjärjestelmän ja muiden virkamiesinstituutioiden välillä on vakava kommunikaatiovaje.

Kansanvalta ei kuulu kansanvallan henkenä demokratian päättäviin elimiin asti.

Ja kansanvallan hengen ja sen toteutumisen pääsabotööri on kokoomus ja taustapuolueensa rkp. Vihreäthän ovat vain ministeriopportunistinen ryhmittymä.

Suomessa on kansanvallan kuulumisen hengen vakava tyhjiötilanne.

Jussi Vaarala
eettisrealistisen aatteen kehittäjä
Somerniemi

jussi vaarala

vaan tuo bilderberg on samaa eliittiasennetta mutta kv tasolla

pitikö minun tämäkin selittää - eikö oma kyky riittänyt näkemään periaatteellisia yhteyksiä asioiden välillä

risto heikkilä

Taitaa US olla Suomen ykkönen tiedon välittämisessä.

Venäläisessä mediassa asia ei ole yhtä tabu (englanniksi):
http://www.youtube.com/watch?v=dOWL9wzyZvo
http://www.youtube.com/watch?v=LPIBWB9ZKEI

Suomalaisista poliitikoista kiskottuja lausuntoja:
http://www.youtube.com/watch?v=2OMAv8zmItY (Katainen)
http://www.youtube.com/watch?v=Yo3JR4ep0bs (Vanhanen)

http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2010/miksi-bilderberg-kokousten-sisll...

Laittakaa Hesariin hakusana: bilderberg. Ei ainuttakaan juttua!

Hieman ihmeellinen juttu tämä kyllä on.

Sokarates

Nyt kauppakamarinulikan enää vikistä avoimmuudesta kun vaikenee itse Bilderbergistä ja siellä tehdyistä päätöksistä.

HS keuplainen pt alkaa varmaan naukumaan entistä enemmän NATOsta ja EK tietty palkansaajien oikeuksien poistamisesta.

Rey Carlos

Apusen ajatukset ja mielipiteet tiedetään, tuli tutuksi kun Aamulehteä luki... ja löytyihän se Apusen uusi työ "yllättäen" elinkeinoelämän palkkalistoilta. Tulipahan entistä selvemmäksi Apusen kaksinaismoralismi mitä avoimuuteen tulee.

Pisteet jälleen Uudelle Suomelle tämänkin asian käsittelemisestä!

Professori

Minua huolestuttaa elinkeinoelämän puolesta. Siksi toistan aiemman ehdotukseni, ja kehoitan suomalaista elinkeinoelämää etsimään itselleen jonkun älyllisesti rehellisen ja faktojen perusteella argumentoivan edusmiehen. Vain siten se voi palauttaa itselleen uskottavuuden.

Koko ehdotukseni siihen johtaneine syineen täällä: <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2010/12/elinkeinoelaman-valtuus...ämän valtuuskunnan puheenjohtaja ja populismi</a>

Salon Petri

Toivottavasti avoimuuden apostoliksi toimillaan etsiytynyt Apusen Matti voi avata edes tämän aiheen:

Hei päätoimittajat! – Ketä kannatatte?
Lähetetty syyskuu 21, 2010 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

"Median käyttöohjekäsikirjat tarvitaan kaikkien kotitalouksien saataville.

Lopussa maan tapaan tiukasti nitoutuva katugallup, jonka tulosten julkituontiin ja – saantiin tarvitaan meidän kaikkien apua. Ei vähiten tiedotusvälineiltä ja niiden henkilökunnilta.

Suurta valtaa kansalaisten korvien välissä käyttävästä mediasta ja sen sidonnaisuuksista, sidosryhmistä sekä tavoitteista tiedetään yllättävän vähän. Samoin kuin vallalla olevasta maan tavasta mediassa.

Mielestäni kullekin tiedotusvälineelle ja tuotantoyhtiölle tarvitaan käyttöohjekäsikirjat. Ajan tasalla olevan niiden avulla on helpompi asettaa kunkin tiedotusvälineen ja tuotantoyhtiön omaa uutis- sekä ohjelmatuotantoa oikeisiin mittasuhteisiin. Avoin tieto omistajista auttaa myös ymmärtämään paremmin Suomen uutis- ja ohjelmatoiminnan tarjonnan painopisteitä.

Tiedotusvälineissä ja tuotantoyhtiöissä esimiesasemassa toimivien henkilöiden poliittiset ja taloudelliset sidonnaisuudet on mielestäni syytä saattaa niistä kiinnostuneiden helposti saataville.

Vihreät ja demarit ovat käsittääkseni pystyneet tällä hetkellä piiloutumaan erilaisiin toimittajakuntiin parhaiten. Tämä ei niinkään huolestuta vaan se, että mitä jätetään tietoisesti koko ajan kertomatta."

Lue lisää osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2010/09/21/hei-paatoimittajat-keta-kanna...

KooAa

Aiemmin keväällä suosittelin, en julkisesti, Soinia Suomen edustajaksi. Kutsua ei koskaan tule, se on melko varmaa.

Hyvin todennäköisesti sen takia Suomesta ei kutsuttu pääministeriä, eikä muitakaan ministereitä, kun ei tiedetty keitä he olisivat. Tämä ei ole siis fakta vaan vajavaisen viisauteni tuotos.

jtajtajta

Ollaan itse kokouksesta ja sen "tärkeydestä" mitä mieltä tahansa niin kyllä pitäisi ns. journalistin sen verran kantaa vastuuta että tekisi siitä sitten ihan oikean jutun. Kaivaisi faktat esiin ja haastattelisi useampaa lähdettä (näin vaatii jo journalistin ohjeetkin).

Tämä tekele on pelkästään häpeäksi tekijälleen. Ei tästä saa yhtään mitään irti. Ei tietoa ei näkemystä, vain Apusen äkkinäinen kommentoimattomuus. Mietihän arvon reportteri mitä siellä koulussa oikein opetettiinkaan - jos mitään.

Parempia juttuja odotellessa...

Jouko Piho

Ei Uusi Suomikaan pysty tekemään kunnon tutkivaa artikkelia Bilderbergistä.

Kaikki on muutamien blogistien kirjoitusten varassa.
Kiitos kuitenkin Uudelle Suomelle siitä, että näitä Bilderberg-kirjoituksia ja niihin liittyviä kommentteja on julkaistu.

joonathan

Kyllähän Bilderbergistä on kirjoitettu paljonkin ja nuuallakin maailmassa. Juuri siksi etteivät osanottajat sanottavammin kerro siellä puhutuista asioista. Ja miksi kertoisivat Niithän ei laiteta kansioihin ei siellä tehdä muistioia. Sehän on isojen lasten mehuhetki. Aina joku musta enkeli on sinne tuppautumassa.

jennitamminen

sanelevat sen, miten paljon asioista ehdimme kaivaa. Ikävä kyllä tutkiva journalismi edellyttää aika paljon resursseja.

Ikävää, että juttu on mielestäsi häpeällinen. Sen tarkoitus oli kertoa, että ainakaan kovin helposti tietoa kokouksen sisällöstä ei saa.

Mila F

... juttusi on ihan hyvä, koska kommentoimattomuuskin on näkökanta.

Myös kansanedustaja Heinäluoman mielipiteet Bilderberg-kokouksista olisivat todella mielenkiintoisia. Onhan hän kiistatta ollut osallistuja ainakin kerran ja voisi nyt jälkikäteen kertoa jotakin. Sattui nytkin ihan naapuriin matkoille.

Voisihan häneltä vielä kysäistä, että onko hän aivan varma siitä, ettei hän tänä vuonna vahingossa joutunut vetäistyksi kokoukseen, kun hän katseli nähtävyyksiä kokouspaikan lähettyvillä ...

EDIT: Panin tuon Heinäluoma-asian eri kappaleeseen, kun huomasin, että siitä voi syntyä väärinkäsityksiä.

rughead

Älä Jenni tuosta kritiikistä pelästy, pientä infoa:

kyse on maailman mahtavimpien kokoontumisesta, Bilderberg-ryhmä on kokoontunut vuodesta 1954 lähtien. Mukana on maailman rikkaimpien pankkiirisukujen edustajia. Noiden henkilöiden taustalla on voimia, joiden avulla voi heilutella kokonaisia valtioita.

Miten voisi muka tehdä syväluotausta kokouksesta, jonka edustajat vaikenevat kuin mykkäkoulun priimukset?

Jenni on tehnyt todellisuudessa rohkean teon, jota moni arvostaa.

tubbis

Älä välitä, juttu oli aiheeseen nähden loistava.

Uusi suomi on poikkeuksellinen media Suomessa, luulen että vähiten korruptoitunut. Verratkaa vaikka Helsingin sanomiin. Olen suositellut US:ää monelle.

Tähän asti vain "kansalaisaktivistit" ovat uskaltaneet haastatella Suomalaisia Bilderbergin kävijöitä, joten on hienoa nähdä aiheesta juttua myös valtamediassa.

Katainen ei hallitusmuodostupuuhastelultaan kerennyt Bilderbergiin lähteä, mutta olisi ollut mielenkiintoista kuulla häneltä valtamedian haastattelu.

salakankee

tarkistetaan aina välillä se, mitä meidän kellokkaamme sanovat ja itse tekevät. Tämä on todella mielenkiintoista ja hyvää. Eikä silti edes pahansuopaa.
Myös analyysi siitä mitä kansanedustajaehdokkaat sanoivat vaalikoneessa ja miten äänestivät, oli oiva oivallus.
Samaa kantavierrettä

Jouko Piho

Kyllä Matti Apusella olisi paljonkin sanottavaa, mutta hän ei voi sanoa mitään, koska hän on sitoutunut vaitioloon.
Hän on nyt osa turmeltunutta valtaeliittiä eikä korppi toisen korpin silmää noki.
Tai jos nokkisi, niin kohta iskisi palkkamurhaaja. Se tietysti naamioitaisiin onnettomuudeksi.

TSV

Olipa nätisti otettu kiinni "herra avoin". Se on katsos niin että aina halutaan avoimuutta kunnes saa itse käsiinsä "salaisuuksia".

Henkilökohtaisesti en usko siellä mitään suurempia salaliittoja käytävän (Joo olen nähnyt ne Alex Jonesin läppä dokkarit), mutta ovatko nämä salaiset kokoukset hyväksi? Eivät todellakaan, niiden kerrotaan olevan salaisia jotta ihmiset voisivat puhua vapaasti.
Eikö tämä kerro kaiken? Meidän poliitikot, taloudenedustajat, lehdistö, yms. eivät puhu meille avoimesti? Kaikki on vaan hölöpölö reality-tv teatteria mitä meille vedetään ja sitten suuri enemmistö luulee sen olevan totta.

gautama

näennäisen puoluedemokratian avulla, johon oleellisena osana kuuluu hallitseminen median tiedottamisen ja tiedottamattomuuden avulla.

Todellisuudessa on vain vähän merkitystä sillä, muodostavatko hallituksen konservatiivit tai demokraatit tai Suomessa kuka sixpack'istä. Puolueiden ohjaksissa on aina "luottohenkilöt". Paitsi ilmeisesti PS, joka meinasi päästä yllättämään, mutta saatiin vielä hoidettua sdp ja kok yhteistyöllä.

TSV

ne Persutkin saadaan vielä "kuriin" kuhan ensin muodostuvat kunnon "valta"puolueeksi.

varsinaisesti uskoisin, että ihmisiä hallitsee myös heidän oma laiskuus. Ihmisiä kiinnostaa enemmän mitä Viktorialla on päällä Suomeen tullessa kuin miten 4 vuoden hallituspäätökset vaikuttavat heidän tulevaisuuteen.

Tunteella äänestetään ihmisiä, jotka manipuloivat niitä parhaiten. Tämä moderni demokratia alkaa olla tiensä päässä, kohta ei tarvita enää vaaleja.

Yritysten etu määrää loppupeleissä kaiken, harmi vaan että yritysten etu (tai niitten omistajien) ei välttämättä ole aina sama kuin työntekijöiden ja ihmiskunnan.

Onslow

Hienoa, että Uusi Suomi on nähnyt hieman vaivaa ja haastatellen yrittänyt saada jotain tietoa esiin. Kohteen kommentointihaluttomuus on tärkeä viesti sekin.

Pikkuhiljaa ehkä ymmärrys leviää millaisten asioiden kanssa ollaan tekemisissä. Mitä enemmän vaadimme tietoa, sitä varmemmin asiat alkavat selvitä.

Timo Peuranen

10+ Usari uutisoinnista!!!

Apunen on todella uskottava henkilö tämän jälkeen, mitä tulee avoimmuuteen, heh.

Muutenkin Euroopassa aletaan heräämään Bilderbergin suhteen. Tosin ei Suomessa. Mm. jo mainittu Guardian uutisoi Bilderbergista.

Samoin osallistujalista saatiin ennen kokouksen alkua tai samoihin aikoihin.

Mm. sveitsiläispolitikko Dominique Baetting vaatii Henry Kissingerin pidätystä Verkkomedian mukaan. Alkuperäinen uutinen Paul Joseph Watson Prison Planet.com Monday, June 6, 2011.

"Kissingerin pidätystä on vaadittu jo vuosien ajan Geneven sopimuksen nojalla, sillä hänen on todettu syyllistyneen lukuisiin sotarikoksiin muun muassa Indokiinassa, Itä-Timorissa, Bangladeshissa, Chilessä ja Kyproksella. Nürnbergissä syyttäjänä toimineen Telford Taylorin mukaan Kissinger syyllistyi sotarikoksiin oikeuttaessaan vietnamilaisten kylien pommitukset. Kissinger antoi myös luvan Agent Orange -myrkyn asekäyttöön."

http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=341

http://www.guardian.co.uk/world/blog/2011/jun/03/bilderberg-2011-switzer...

Bobi

Kiitokset toimittajalle asian tuomisesta esille. Nyt kannustankin kaikkia valveutuneita kansalaisia painostamaan muita valtamedioita nostamaan asian esille.

Se että kansa joutuu olemaan median vahtikoirana, on samalla sekä surullista että ilahduttavaa.

kaikaehki

Bilderberg järkkää varmaan Euroopan parhaat bileet tällä hetkellä. Ja "kell onni on, se onnen kätkeköön".

Ihmisiä ne B:n bileisiin kutsutut vain ovat.

Inhimillisine haluineen, haaveineen ja himoineen.

Minkäs teet?

En heittäisi ensimmäistä kiveä, jos siis mut kans kutsuttaisiin orgioihin...

kaikaehki

Ei B-taloon ihan niin vain pääse.
Ensin täytyy olla tausta kunnossa ja sisäpiirin tarkastelun läpäisevä arvio siitä, että "piiriin pieneen" hakija ei ole liian älykäs vaan täyttää "hyväksikäytettävän hölmön" standardit edes välttävästi.

Pääsymaksu bileisiin on tietenkin kyseessä olevan kandidaatin kotimaan talouden tuhoaminen, tai ainakin vahva sitoutuminen sen tuhoamisen edesauttamiseen.

Velanotto-huijauskyky katsotaan suositukseksi aina, varsinkin Suomen kohdalla, tai ainakin selvästi havaittavissa oleva kyky epärehellisyyteen.

Että turhat haaveilut sikseen, ei B-taloon pääse kuin Ö-luokan papruilla. Ja niiden hankkiminen on elämässä työn takana, tavan pulliaisilla.

gautama

Miettikääs miten maailma on muuttunut. Ei tällaisia keskusteluja käyty kommentointipalstoilla vielä 5-10 vuotta sitten. Ainakaan näin "julkisella" paikalla. Väki on selvästi herännyt. On vain ajan kysymys, että se alkaa näkyä myös politiikassa ja uutisoinnissa. Siinä mielessä voi jopa rentoutua ja luottaa tulevaisuuteen. Vanhat pelurit ja nuoretkin pelurit joutuvat pian siirtymään sivuun.

YuriT

Olen menneisyydessä Bilderberg-kokouksesta kohkanneisiin ihmisiin suhtautunut lähinnä suomalaisen mielenterveydenhuollon puutteellisuuden ilmentyminä. Mutta nyt kyllä pitää onnitella Apusta. Paljon tuota paremmin ei olisi voinut salaliittoteoreetikoiden ja vähän vähemmän foliopipoisten kriitikoiden pussiin pelata.

Alkaa minuakin oikeasti epäilyttää...

Kiikunsuora

Noin sitä pitää! Lisää painetta vain!

Aikoinaan US taisteli kommunismia vastaan. Nyt uusi US taistelee salaseuroja vastaan. Saman paskan ilmenemismuotojahan ne molemmat ovat.

Salaseuroja on vastustettava, olipa kyseessä vapaamuurarit, Bilderberg tai Yhtenäinen Venäjä.

Käydään päälle, me kaikki vapaan maailman edustajat!

(US yllä ei tarkoita Yhdysvaltoja)

Salon Petri

Hei! Meitä kauko-ohjataan?

Suomen suurimman paperille painettavan sanomalehden sivu A2 14.6.2011. Kyseessä on Helsingin Sanomien pääkirjoitussivu tänään:

1. Lopetetaan Säätytalon tuolileikki - Kolumni
Matti Apunen, kirjoittaja on Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja

2. Kuusikon pitää olla nyt rohkea - Merkintöjä
Mikael Pentikäinen, kirjoittaja on HS:n vastaava päätoimittaja

Toivottavasti saamme pojilta paikkansa pitävän selonteon Bilderbergin kokouksesta.

Ellei, niin aina pieni katkos HS:n tilauksessa tekee hyvää. Onneksi netti Suomessa toimii. Ainakin toistaiseksi...

Mila F

Kaikki, mitä HS:ssä ehdotetaan kehityksen suunnaksi, on mielipiteenmuokkausta väärään suuntaan ja siksi hylättävä. Erkko-media on Bilderberg-ohjauksessa toimiva aivopesumedia.

Nyt miehet katsomaan, tuleeko kauniimmalle sukupuolelle Erkko-median naistenlehtiä, sillä ne vasta piilovaikuttajia ovatkin haastatteluineen.

Juhnis

http://www.eva.fi/eva/toimisto/

Suomen CFR ja Chatman House on siis EVA. EVA:lta kaksi henkilöä bilderberg kokouksessa?
Ja vähänkin kun seuraa evan nettisivuja niin näkee että heillä on lonkerot menossa joka paikassa...

ohjaavat ja aivopesevät nuoret pyrkyrit tekemään yhteiskuntaa rappeuttavia tekoja.... kunhan vain rikkaat pankkiiriit ja suuromistajat pystyvät jatkamaan suunnitelmaansa...

Bilderberg kokoukset ovat ohjauskomitea, joka on käytännössä varjohallitus.

Tavallinen bilderberg kävijä on vain valinnoissaan onnistunut itsekäs pyrkyri joka tottelee hyvin käskyjä. Tuskin tuo porukka tarkoituksella ajaa meitä ihmisiä dekadenssiin ja degeneraatioon.... He todennäköisesti luulevat tekevänsä hyvää. Tämä on demokratian huono puoli, koska kun tieto on rahan käsissä ja väärillä tiedoille tehdyt päätökset vaikuttavat negatiivisesti tavallisen kansan elinoloihin. Siksi on olemassa sanonta " Road to hell is paved with good intensions " Sääliksi käy näitä "fiksuja lampaita" jotka palvelevat (raha)isäntäänsä ja samalla ajavat isänmaansa kurjuuteen....

Pete2

oli Bilderberg kokouksen koollekutsuja ja hän kuului n. 1933-1935 natsi puolueeseen, sekä ss:ään. Lisäksi 10 muuta hänen sukulaistaan kuului natsipuolueeseen alkaen vuodesta 1928.

Suomessahan saunassa on tehty päätöksiä hyvä veli periaatteella, eikö niin? No, ei tietenkään. Heh. Muutama sata maailman tärkeintä johtajaa kokoontuu "saunaan" pariksi päiväksi, eikä mitään päätöksiä tehdä, eihän? Tulivat vaan juomaan saunakaljat, joo. Kyllä suomalaiset ovat naiveja, kun uskovat koko hevonkasan mitä virallinen totuus sanoo. Totuus kun ei koskaan ole sama kuin virallinen totuus.