Maanantai 17.6.2019

Tuohtunut Linux-käyttäjä sai 100 €:n alennuksen Playstationista

Luotu: 
17.6.2011 09:24

Kuluttajariitalautakunnan mielestä Linuxia uudessa Playstation 3 -pelikonsolissa pyörittänyt asiakas oli oikeutettu 100 euron hinnanalennukseen.

Sony salli aiemmin pelikonsolinsa kolmosversiossa Linux-pohjaisen Other OS -käyttöjärjestelmän käyttämisen. Tämä oli ollut Kuluttajavirastoon valittaneelle syy ostaa uusi Playstation-konsoli.

Myöhemmin Sony julkaisi konsolilleen päivityksen, joka poisti konsolista Linux-ominaisuuden. Asiakas "tuohtui" ja otti yhteyttä Sonyn asiakaspalveluun palauttaakseen pelilaitteen takaisin myyjälle.

Sony kiisti asiakkaansa oikeuden saada hyvitystä päivityksen aiheuttamasta harmista. Kuluttajavirasto päätyi aiemmin moittimaan Sonya huonosta asiakaspalvelusta, sillä yhtiö oli kehottanut tuohtunutta ihmistä reklamoimaan suoraan kuluttajaviranomaisille. Yhtiö ei itse ottanut vastaan vaatimusta laitteen palautuksesta tai hinnan alennuksesta.

Virastolla ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta ottaa kantaa itse asiaan, eli siihen, onko Sony velvollinen korvaamaan asiakkaalleen järjestelmäpäivityksen aiheuttaman harmin.

Tämä asia ratkaistiin myöhemmin kuluttajariitalautakunnassa, myös asiakkaan hyväksi. Lautakunnan mielestä konsoli ei ollut yhteensopiva Linux-järjestelmän kanssa siten kuin yhtiö oli luvannut Playstationia myydessään.

Other OS -toiminnon poistaminen heikensi lautakunnan mielestä konsolin ominaisuuksia niin paljon, että muutoksesta kärsinyt asiakas oli oikeutettu 100 euron hinnanalennukseen. Alennuksessa otettiin huomioon yksittäisen tapauksen seikat, ja päätös ei ole yleistettävissä muille Other OS -käyttäjille.

 

 

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit