Keskiviikko 22.11.2017

Kotitalousvähennyksestä repäistään 1000 € pois

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.6.2011 20:32

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä tippuu uuden hallituksen ohjelmassa nykyisestä 3000 eurosta 2000 euroon.

Korvattava prosenttiosuus on jatkossa 45 prosenttia.

Samalla asuntolainojen korkovähennystä vähennetään asteittain. Vuonna 2012 vähennyksestä otetaan pois 15 % ja vuosina 2013 ja 2014 5 %, joten vaalikauden jälkeen vähennyskelpoisia on 75 prosenttia asuntolainan koroista.

Jaa artikkeli:

Kommentit

hanari

on kehoitus nuorille. Ei kannata opiskella, yrittää tai mennä töihin. Kyllä valtio pitää huolen vähäosaisista. Onhan se alentavaa kun joutuu tekemään toiselle töitä. Alle kolmen tonnin kuukausipalkalla jää nettoansioissa tappiolle, kun osaa käyttää jokaikisen avustusmuodon. Ja päihdeongelma tuo lisää sympatiaa.

seijarannikko

Uutisotsikkona on vähennyksen ylärajan nostaminen, mutta tuo prosenttimäärän pudotus taitaa olla olennaisempi ja koskea useampia tilanteita.
Jotta esim. aviopari olisi nyt saanut yhteensä 6000 euron vähennyksen, on pitänyt tehdä esim. kylpyhuoneremontti. Eipä sitä usein tehdä. Toki hyvä apu silloin.
Sen sijaan tämä pudotus 45 prosenttiin koskettaa monia esim. siivousapua käyttäneitä ikääntyneitä - ja pienituloisia.

Onpa onpa

taas mieltä pahoitettu...
Juuri kun kotitalousvähennyksestä on saatu hyviä kokemuksia ja työllistävä vaikutus todettu moneen kertaan, miksi siitä luovutaan!
Jo vaalikampanjoinnissa oli nähtävissä, että harmaata taloutta ei uskalleta nostaa pöydälle. Sekin nähdään vain maahanmuutto-ongelmana, vaikka totuus on, että oman maamme työttömistä, etenkin rakennusalalla, suuri joukko saa toimeentulonsa työttömyyskassalta yhdistettynä pimeisiin tuloihin. Miksei tähän uskalleta puuttua? Kuinka pitkään veronmaksajat ovat niitä höveliätä hölmöjä, jotka tämän kustantavat?
Kotitöissä liikkuu myös valtaosaltaan pimeitä työntekijöitä, siivoajina, lapsenvahteina. Opiskelijoiden ei kannata ottaa mitään virallisia lisätienestejä - muuten tuet menee. Joku järki nyt tähän!
Miksi kotitalousvähennys nähdään vain hyvätulosten etuna, vaikka sillä on merkitystä koko kansantalouden tervehdyttämisen kannalta!!

Appi

Uskoisin, että korkovähennyksen merkitys on huomattavasti suurempi kuin kotitalousvähennyksen pieneneminen. Kotitalousvähennystä käyttää huomattavasti pienempi osa ihmisistä, sillä moni tekee suuren osan remonteistaan jopa täysin itsenäisesti ja silloin ei vähennyksiin ole edes aihetta, sillä vähennyshän koski muistaakseni vain työtä ei tarvikkeita. Remonttitarvetta ei myöskään ole jatkuvasti ja osa remonteista kuuluu myös taloyhtiöille. Tältä osin tilanne omakotiasujan ja taloyhtiössä asujan suhteen on hyvin erilainen. Kaiken kaikkiaan pitkällä aikavälillä korkoedun muutos tulee vaikuttamaan melkoisesti moneenkin asiaan ja jopa asuntojen hintoihin. Onko korkovähennysoikeuden poistaminen jonkinlainen kuplan estämisen väline onkin sitten suuri kysymys. Vääjäämättä monen asunnonhankinta tai -vaihto saattaa kuitenkin siirtyä ja ennakkosäästämisen merkitys nousta.