Lauantai 21.7.2018

”Päivi Räsästä nöyryytettiin julkisesti”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.6.2011 10:10
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Päivi Räsästä (yläkuva) nöyryytettiin julkisesti, katsoo Bjarne Kallis (alakuva).
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva

Hallitusyhteistyö on saanut pahan kolahduksen ennen kuin se on ehtinyt alkaa, kirjoittaa eduskunnasta jättäytynyt kristillisdemokraattien Bjarne Kallis Puheenvuoro-blogissaan. Kalliksen mielestä hallituskumppanit nöyryyttivät Päivi Räsästä julkisesti heti alkuun.

Kalliksen tuohtumus johtuu sukupuolineuraalista avioliitosta tehdystä sopimuksesta, josta kristilliset ei ilmeisesti ole ollut tietoinen. Kristillisten kynnyskysymys hallitukseen menolle oli, että sukupuolineutraalin avioliiton edistämistä ei kirjata hallitusohjelmaan. Tämä myös toteutui.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki vahvisti kuitenkin jo lauantaina Ilta-Sanomille, että muut puolueet lähtevät silti viemään asiaa eteenpäin.

Vasemmistoliiton paljastuneessa asiakirjassa todetaan IS:n mukaan näin: ”Sovittiin, että asiaa ei kirjata hallitusohjelmaan kristillisten vastustuksen takia, mutta eduskunnassa tehdään lakialoite oikeusministeriön avustuksella ja kaikki muut paitsi KD sitoutuivat tämän lain läpiviemiseen. Lakialoitteen taakse kerätään vähintään 100 nimeä.”

Kallis ei usko kristillisten puheenjohtajan ja tulevan sisäministerin Päivi Räsäsen valehtelevan sanoessaan, että hän on täysin tietämätön tällaisesta sopimuksesta.

–Miten ministerit tämän jälkeen voivat toisiinsa luottaa kun yhtä heistä on julkisesti näin nöyryytetty? Löytyykö mahdollisesti muita kysymyksiä, joista vain osa hallituspuolueista on tehnyt sopimuksen? kysyy Kallis.

–Tosiasia on myös se, että KD on menossa hallitukseen, jonka keskeiset ministerit ovat sitoutuneet viemään sukupuolineutraalisen avioliittolain läpi eduskunnassa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Leila

lähtisi varmaan jakamaan palkinnon, hänhän on erittäin myönteinen gay -liikkeelle. Hänen alituinen keikailunsa ja loputon fyysisen olemuksensa hiominen antavat vaikutelman, että hän on kaappihomo tai ainakin bi. Koska kannatan (heterona) homojen tasavertaista kohtelua, niin minulle tämä on Stubbin ainoa myönteinen luonteenpiirre.

snr

Ei ole mitään hyysäystä.

Homoja on Suomessa 250 000 - 500 000. Kun homoilla on tasavertaiset oikeudet muun väestön kanssa niin heistä eikä heidän tarvitse pitää mitään meteliä.

Tällä hetkellä homoaktivistit ja kukkahatut pitävät asiasta meteliä ja homoaktivistit hiljentyvät kunhan valtio suhtautuu kansalaisiinsa yhtäläisesti. Kirkon kukkahatut saavat tehdä mitä huvittavat omissa piireissään ja kirkon suuntaan vaatimukset on muutenkin vähän hölmöjä - lähinnä järkevintä on vaatia kirkon ja valtion täydellistä erottamista toisistaan.

Laitiin

tärkeintä on kirkon ja valtion 100% erottaminen, jolloin viralliset liitot solmitaan "maistraatissa".
Kirkko sitten voi itse määritellä suhtautumisensa näihin neutraaleihin liittoihin, jotka jäävät lähinnä seremoniaalisiksi.

Mutta miksi rajottaudutaan vain parisuhteisiin? Kun ajetaan sukupuolineutraaleja liittoja voisi samalla laillistaa lukumääräneutraalit liitot kahden tai useamman samaa tai eri sukupuolta olevien henkilön välillä.

Orion

Hymm. Minusta voisi ihan hyvin harkita haaremijärjestelmän luomista Suomeen. Siis naishaaremit miehille, ja miehaaremit naisille. Jalkavaimoja ja jalkamiehiä. Mutta vain erisukupuolien kesken.

Ei todellakaan ala mitenkään luotettavasti tuon hallituksen taival, ja osaltaa kielii jo ennen aikaisista vaaleista. Vasemmistoliitto tai KD lähtevät. Vihreitäkään ei siellä tarvita apupuolueena. Vai ei ole Vihreille mitään merkitystä, että molemmat heidän ministereistään tulevat Helsingistä. Sieltähän sen luonnon monimuotoisuuden näkeekin parhaiten Sisämaa ja Lappi on ihan tyhjä ministereistä.

Kotkanpoikii

mutta adoptio-oikeutta ei ikinä niille!Ajattelen puhtaasti lapsen etua tässä kovassa maailmassa, enkä homojen mielihaluja.Siinä tulee pienelle lapselle ihan väärä kuva "normi" parisuhteesta,saati raaka kiusaaminen jatkossa muden lasten toimesta! Tuosta kirkon erottamisesta valtiosta olen kanssasi samaa mieltä ehdottomasti.

jounikok

Räsäskä on ensi töikseen ilmoittanut ettei häneltä riitä lähimmäisenrakkautta kuin muille samanlaisille hurmahenkisille. Homot, muslimit ynnä muut erilaiset tuo "rakkauden apostolitar" on jo ehtinyt julistamaan ei-toivotuiksi.

Hyvä että tunnustaa virallisesti ja julkisesti asian.

pilari

Suurta ajattelijaa lainatakseni: "Opinions are like assholes. Everybody has one."

Vakavammin ottaen Tikan mielipiteen pohjalta kaikkien yhteiskunnallisten päätöksentekijöiden tulisi olla ateisteja. Eli äänestyslippu tulee jatkossa vain kansalaisille jotka ovat todistetusti ateisteja.

Brainless

Olen kanssasi toista mieltä. Jossain Natsi-Saksassa mielisairaat ja poikkeavat eristettiin muista. Tästä oli eräs dokumenttikin jossa näytettiin ns. Skitsofreenikoiden tekemää taidetta, jota on alettu arvostamaan vasta kauan heidän kuoltuaan.

Se jos ihmisellä on henkisiä rajoitteita on se sitten uskonto tai muu seikka ei saa olla syy syrjintään. Toisaalta rajoite ei saa antaa etuoikeutta syrjiä muita.

Itse en ole uskovainen, en suomenruotsalainen eikä minulla ole kumpiakaan vastaan mitään, jos vain minua ei yritetä käännyttää kirkkoon tai opiskelemaan ruotsia.

Ongelma on ihmismieli. Tarvitaan aina joku tekosyy olla yhdessä porukalla, kuten alkoholi baarissa tai jeesus kirkossa. Miksei kaikki voisi yrittää hyväksyä toisensa ilman tekosyitä tai verukkeita?

Mila F

... et suinkaan ole "Brainless".

Meillä kaikilla on ismimme ja oma henkilökohtainen todellisuutemme. Ihmisiä tulee ja menee ja heidän kanssaan pitää tulla toimeen. Ajatus siitä, että voisimme muuttaa toista ihmistä tarjoamalla hänelle vieras "totuus" elämästä, on aina ollut kuolleena syntynyt.

Natsi-Saksassa muuten pakkosteriloitiin mielisairaat vielä lisäksi. Rajanveto sairaan ja yhden totuuden kieltämisen välillä oli vaikeaa. Useimmiten toisinajattelijakin luokiteltiin mielisairaaksi.

Asia on kirjoitettu melko moneen historian opukseen, mutta sitä ei käsitellä esim. oppikirjoissa. Ilmeisesti lapsia ei pidä opettaa ajattelemaan kriittisesti kansandemokratioista tai opettaa näkemään, miten joukkopsykoosi syntyy.

JJ75

Jos homot haluaa mennä naimisiin, menee sitten muttei kirkossa. Homothan tässä vaikeaksi heittäytyy.

Kokoajan verrataan siihen ettei kivitetä. Miksi ei voi muuttaa sellaseen paikkaan missä se onnistuu jos näin haluaa. Muuttakaa vaikeat ihmiset pois koko Suomesta niin ei muun kansan tartte kuunnella edes moisia idioottimaisuuksia.

Tikka71

Avioliitto on laillisena instituutiona tiensä päässä. Se tulee poistaa laista, tilalle jääköön ainoastaan rekisteröity parisuhde, jolle siirretään avioliitosta tarpeelliseksi katsottu määrä puolisoiden oikeuksia ym. Avioliitto on kristillinen instituutio, ja sellaisena se saa pysyäkin, mutta ainoastaan kirkon sisällä ja kirkon omissa säädöksissä.

Näin menetellen saadaan laista tasapuolinen kaikille:
- uskonnoton heteropari -> rekisteröity parisuhde (miksi he avioliittoon haluaisivatkaan?)
- uskonnoton sateenkaaripari -> rekisteröity parisuhde
- kristitty heteropari -> rekisteröity parisuhde + avioliitto
- kristitty sateenkaaripari -> oksymoroni

Tämä viimeinenhän se oikea ongelmapesä on. Kirkko suhtautuu näennäisen ymmärtäväisesti ja toisaalta avoimen vihamielisesti kaikkeen heteroseksuaalisuudesta poikkeavaan. Onkin varsin hyvä kysymys, miksi jotkut halua(isi)vat tunkea itseään ja kumppaniaan väkisin tällaiseen ristiriitaiseen ja suvaitsemattomaan ympäristöön.

Noh, vastaus on melko selvä: sateenkaariparitkin haluavat avioliittoon, koska se on se standardi, jota sukulaiset ja muut odottavat. Syy on siis sosiaalinen.

Edellä esittämälleni ainoa vaihtoehto on siis se, että kirkko avoimesti hyväksyisi avioliiton, joka olisi avoinna muillekin kuin miehelle ja naiselle. Tähän kirkko ei ole valmis, koska "avioliittoinstituutio on miehen ja naisen välinen".

Lopulta kysymys onkin siis paljon yksinkertaisempi: kumman täytyy muuttua, valtion vai kirkon? Yhdessä ne eivät pysty tähän muutokseen.

Ray

Vaikka Räsänen onkin rehellisimpiä poliitikkojamme, onhän myös kokenut ja taitava. Varmasti hän on ollut tietoinen siitä, että tämä asia hoidetaan eteenpäin jollakin tavalla. Nyt näemme miten.

Tämä hallitus heikentää kansalaisten asemaa monin tavoin. Vasemmistoliitto myy kunnat ja sitoutuu katastrofaaliseen EU-politiikkaan, vihreät tukee uraanikaivoksia ja jeesuspuolue asiallisesti ottaen on mukana ajamassa sukupuolineutraalia avioliittolakia.

Demarit ei vaalien alla tietenkään tarkoittanut mitä sanoi, vaan haki vain hyvää vaalitulosta.

Tämä on oikeistolainen hallitus.

Eworon

Räsäsellä/KD:llä oli ilmeisesti vain yksi kynnyskysymys ja muut hallituspuolueet ovat nyt kävelemässä sen yli. Mitä väliä lukeeko hallitusohjelmassa jotain jos kuitenkin tehdään toisin? Ennustan kristillisten kannatuksen täydellistä romahdusta JOS jatkavat hallituksessa. Sisäministerin pesti taitaa vaan houkutella Räsästä liikaa että jaksaisi ajatella nykyhetkeä pidemmälle...

Myös Vasemmistoliiton kannatus tulee romahtamaan, sataa vahvasti Perussuomalaisten laariin.

Marko_K

Nämä KD:n tavoitetta olivat:

- aborttiasiat (haluavat tiukennuksia siihen - tästä tehdään selvitys) Varsin ikävää, että abortti politisoitiin. Suomessa on jo nyt pohjoismaiden tiukin aborttilaki.
- homoliittojen estäminen
- samaa sukupuolta olevien aborttioikeuden estäminen.

Saivat kaikki kolme tavoitettaan läpi. Tuossa on koottu se mitä kristilliset pitivät tärkeinä tulevan hallituksen kannalta. Ei varsinaisesti anna kovin hyvää kuvaa puolueesta, ei ainakaan minulle. Luulin aiemmin, että heillä on ihan oikeitakin poliittisia tavoitteita, mutta näemmä nykyään ajavat vain uskonnollista kieltovaltiota.

Eki54

Arhinmäki ei tietenkään voisi tunnustaa myöntyneensä ( valehdelleensa muitten kanssa Päiville neuvotteluissa ) sukupuolineutraaleissa asioissa. Kutvonen tarvitsi Päivin äänet ja Päivikin käänsi takkinsa. Myös Paavo itse osti paikkansa hallitukseen myöntyessään Kutvosen vakausrahastovaatimuksiin. Jykä heitti pöydälle sen verran namusia että Paavo sai puolusteltavaa maansa myymisen vastineeksi. Ei siinä kummempaa. Takinkääntöä on harjoiteltu. Seuraavaksi Paavo voisi puvun kanssa koittaa jotain muuta kuin koripallotossuja. Alussa luulin että kyseessä oli joku säätytalon sisälähetti. Mustat saappaat sopisi hyvin puvun ja mustan Audin kanssa.

MikkoLahti

Jos tuo uutinen pitää paikkansa ,niin se on todella törkeä ja alhainen petos Päivi Räsästä,KD:tä ja kaikkia oikeudenmukaisia ja sopimuksia kunnioittavia ihmisiä kohtaan.

Hävetkää ja tehkää parannus veriruskeista synneistänne te jumalattomat vääryydentekijät!

Asia on selvitettävä Kataisen ja Urpilaisen ym. puolueiden kanssa välittömästi.Jos salasopimus on totta, niin itseään kunnioittava puolue tekee oikeat johtopäätökset ja lähtee petollisesta porukasta." Jos itseään pettää,niin mitä jää jälelle?" Soinikin kysyi.

Joka vähässä on väärä,on suurissakin väärä. Eipä se siitä muuksi muutu.Eikä tulevaisuus ole ruusuinen petoksentekijöiden porukassa jotka vetävät mattoa alta heti alkumetreillä.

Jos suomalaiset arvostavat omaa ja lastensa tulevaisuutta,niin he sanoutuvat irti moraalirappiota vahvistavista sopimuksista ja kunnioittavat Jumalan käskyä:"Älä tee huorin"

Sukupuolineutraalista avioliitosta:
http://mikkolahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/74664-hallitusohjelmaan-selke...

Mikko Lahti
saarnaaja
http://www.pp.kpnet.fi/mila

Ray

Räsänen on ollut tasan tarkkaan tietoinen kuviosta. Hänelle on riittänyt se, että ohjelmaan ei tule kirjausta. Joten poissa silmistä poissa mielestä. Tyypillistä fundamentalistista tekomoraalia. Tönkkösaarnaajien kielellä veriruskea synti, koska silmät sulkemalla moraali taipuu maallisen vallan himon hyväksi.

Luc_Iferian

Unohdat nyt 11. käskyn: "Pidä uskontosi omana asiananasi"

Myös Jeesus kehoitti painumaan hiiteen, jos saarnasi ei mene perille, kuten nyt on jo moneen kertaan käynyt. Eikös olisi jo aika?

Old Fargo

Räsänen toki pienellä kansanedustajamäärällä joutui taipumaan. Joustoja joutuvat kaikki tekemään, ja aika painavan säsministerin paikanhan räsänen nyt kuitenkin saa.

PÄIVÄN pääutinen on silti orja-Kataisen asema hallituksessa:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/talouselama-hallitusohjelma-kuin-lenin...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062013917484_uu.shtml

KokoomUUSI-Suomi sen sijaan hakee muita jutskia ja hallitusstooreja, ettei EU-renki Kataisen orjailu vasemmistopuolueittemme edessä tulisi niin räikeästi ilmi. LENININ linjaa vetävä Kataisen hallitusohjelma on sentään paljon merkittävämpi linjanveto suomalaisille kuin Räsäsen jousto yhdessä aika merkityksettömässä jutussa. - Siis muissa lehdissä.

Kermit

Minulla ei ole mitään yhteistä Päivin politiikan kanssa. Olen ateisti.
Luojan kiitos (en usko luojaan) että hänestä ei tullut opetusministeriä, jolla olisi mahdollisuus vaikuttaa pienten lasten opetukseen.

Arvostan Päiviä suoraselkäisenä ihmisenä joita eduskunnassa onsuunnilleen kaksi tuhannesta.

Arhinmäen porukassa selkärankaisia myös löytyy, mutta ne ovat niitä, jotka eivät haluaisi hallitukseen mennä.

Minun ajatusmaailma poikkeaa suuresti KD:n ja vasurien linjasta, mutta rehellistä suroraselkäisuuttä arvostan.

Suurin osa konsensus kansan edustajista äänestä mitä tahansa jos se vaan palvelee heidän henkilökohtaista etuaan.

Muinoin meillä oli rajalla Eila Kännö. Oli möys Kari Suomalainen. Ainoa henkilö joka sai arvostella tosin vain pilamuodossa Kekkosta.
Kekkonen kuoli ja Kari alkoi piirustuksineen käsitellä muita yleisen julkisuuden tabuja, myös maahan muutto politiikkaa. Pitkäkään ura Erkon lehdessä ei antanut hänelle mitään armoa, vaan hänet hyllytettiin.

Etsikää Karin viimeisiä piirustuksia. Ne kun ovat nyt varsin ajankohtaisia.

Eila ja Kari olivat rehellisiä älykkäitä ihmisiä, jotka näkivät mihin ollaan Suomessa menossa.

Haluaisn kirjoittaa molempien nimien kohdalle R.I.P. eli nuku rauhassa, mutta kun todellisuus on sitä minkä he jo silloin näkivät niin se P. eli rauhassa osuus jää minulta kirjoittamata.

En usko että kuitenkaan pyörivät siellä maan alla surullisena katselevat nyky menoa. Eila järjesti meille naapurimaihin nähden lisä aikaa.
Nyt olemme pohjoismaiden ellei jopa euroopan houkuttelevin maa ihmisille jotka haluavat hyödyntää sosiaaliturvaamme, mutta joilla ei ole aikomusta ja haluakaan rakentaa sitä esimerkiksi maksamalla veroja.

pilari

Aikanaan luodut 'hyvinvointivaltion' pelisäännöt eivät enää rajattomassa EU:ssa toimi. Maiden sisäiset erot ovat aivan liian suuret. Meidän (poliitikkojen) täytyy muuttaa pelisääntöjä.
Sääli ettei ole Kari Suomalaisen korvannutta näkijää piirtämässä kuvaa todellisuudesta myös päättäjien nähtäväksi. Hän laittoi hyvin ruotuun hölmöjä päätöksiä ja tekoja tehneet poliitikot.

intrigööri

kirkkoministeri. Kristillisiä tässä puolueena petetään, eikä Räsästä tulevana sisäministerinä, minkä homman hän osannee hoitaa hyvinkin järkevästi.
Suomalaisista kuuluu yhä edelleen selvä valtaosa ev.lut. kirkkoon. Äänestäjät tekevät tästä puolueiden kaappisopimuksesta omat päätelmänsä, jos se nyt on totta.
Kirkkovihkiminen avioliittoon kuuluu vain kirkon jäsenille, jos he sellaista seremoniaa haluavat. Mutta jos jotkut papit haluavat vihkiä kirkkoon kuuluvia homopareja, miksi he eivät saisi toimia omatuntonsa mukaisesti? Kirkkoja ja kappeleita maassa riittää ja useimmat niistä on aika vähällä käytöllä.
Siitä vain, jos siltä tuntuu, mutta miksi näissäkin vähemmistöasioissa ei voida toimia avoimesti ja reilusti? Kähmyily ei kuuluu politiikkaan, vaikka demokratia onkin rapautumassa.

TV-pappa

opetusministerit erään kielivähemmistön tasa-arvon turvaamistoimissa oikein perustuslain rukkauksilla, ja ihka uusilla koululainsäädöksillä? Saadaan sitten pulinat pois siitäkin aiheesta ihan kertaheitolla. Sitähän Walliini ehti jo hätäillä, kun ruåttinkielisiltä uhataan lopettaa pakkosuomen opetukset kokonaan. Kataisen ja Tarjan rahasäkkien rahtaamisethan Kreikkaan ja Venäjälle ovat jo valmiiksi sovittuja päivittäisrutiiniluontoisia toimia, joihin ei tarvise enää puuttua hallitustasolla millään tavalla. Ja naapurimaan presidenttikin tuli kohteliaasti oikein rajalle vastaan, ettei käy Tarjan rahasäkin tuonti liikaa selän päälle. Ja suomalaisten ydinvoimaturvallisuus ennen kaikkea, joten kannattaahan siihenkin muutama miljardi satsata. Ihan noin naapurisopuakin lujittamaan ennenkuin tämä uusi ulkomaankauppaministeri ehtii avata sanaisen arkkunsa. Taitaa Stubbi pistää vielä paremmaksi kuin entinen Paavo, joka onnistui hankkimaan vain puutullit.

salakankee

kuka vain jotakin uutta aiheesta keksiikään. Siis nyt on tilaus - homosuuntautuneelle kirkonväelle pistää oma pyhättö pystyyn! Väkeä sinne riittää sillä lääketieteen oppikirjoissa sanotaan että homoja on 5 %! Siis saman verran kuin suomenruotsalaisia ja heillä nyt sentään on jos jotakin instituutiota hallussa. Kyllä kirkonovi kävisi tiuhaan!
(ja kimakoita sopraanoita kirkkokuoroonkin löytyisi yli kiintiön!)

-rh

Ei mun mielestä,
eikä just varsinkaan vesittää työkseen koko eduskunnan hyväksymiä harmaantalouden ja korruption vastaisia toimia.

Mutta toisaalta se, että jos on uhka että puretaan olemassa olevaa, on eri asia kuin tehdä uusia avauksia, ja esim. laajentaa legitiimiä ihmisarvoa käsittämään paremmin nutturapäisistä normeista poikkeavia ihmisiä.

kalevika

Kun tässä nyt ei ollenkaan ole tuosta kysymys.

Kysymys on siitä miksi hallitusneuvotteluita ylipäätään käydään ja hallitusohjelmasta sovitaan.

Tämä asia oli KD:lle tärkeä ja he saivat tahtonsa läpi. Varmasti tuo oli yksi syistä KD_lle ylipäätään lähteä hallitukseen. Nyt sen lupauksen kanssa voi pyyhkiä perseensä. Mitä muuta siellä on luvattu, ja kenelle, jää nähtäväksi.

Se mistä asiasta nyt on kysymys, on toisarvoista. Kysymys on hallituspuolueiden keskinäisestä luottamuksesta, jota tuollainen kyllä nakertaa tehokkaasti.
Toivottavasti Katainen tajuaa että jossain vaiheessa tuo temppu tulee vastaan ja iskee pahasti.

lady manhattan

Päivi Räsästä ei voi nöyryyttää kukaan sen enempää kuin P.Räsänen itse tekee.

Ja onko nyt todella niin, että kristilliset ovat jatkuvasti k***ä otsassa, p***u nenäpäähän kasvaneena, 24/7 vahtaamassa kuka nai ketä.

Tähän se kuuluisa: Hankkikaa terve seksuaalielämä!

Noinkohan on

Sukupuolineutraali avioliittolaki ei ole missään olosuhteessa tärkeä asia hallitukselle. Asiaa ajavat virkamiehet tulisi yhteiskunnan varojen väärinkäytön vuoksi joko erottaa tai siirtää hyödyllisempiin tehtäviin.
Jos homot ja lesbot haluavat asua yhdessä niin siitä vaan. Mutta jos he haluavat samat oikeudet ja velvolisuudet kuin avioliitossa elävät niin painukoon takaisin kaappiin.
Jos on vammainen niin ei siitä kannata ylpeillä tai joka puolelle mainostaa että olen vammainen. Homot ovat vammaisia, jotka väittävät normaaleille ihmisille, että kyseessa ei ole vamma ja kompleksejaan kompensoidakseen he jopa ylpeilevät vammastaan.

TSV

Homot & lesbot on vammaisia samalla tavalla kuin vasenkätiset on vammaisia.

Milläköhän tavalla se on sinultakin pois jos he menevät naimisiin? Siis oikeasti, millä tavalla se vaikuttaa meidän "normaalien" elämään?
Kirkko kumminkin päättää ketä se vihkii, mutta ei lain silmissä voi toisia ihmisiä pitää eriarvoisina.

Noinkohan on

Lisäksi vasenkätiset ei turuilla ja toreilla rieku vasenkätisyytensä autuudesta.
Homoilla ja lesboilla on kumma kompleksi kertoa keitä ovat päästyään ulos kaapista. Miksi homoille ja lesboille ei riitä, että asuvat keskenään samassa asunnossa ja nukkuvat samassa vuoteessa niin halutessaan.
Olen minäkin parisuhteessa olematta naimisissa eikä avioliitto ole minulle mitenkään tärkeä asia.
Olen sitä mieltä, että on täysin tarpeetonta ja verorahojen väärinkäyttöä säätää "sukupuolineutraalia" avioliittolakia.

Ray

Räsänen on kokenut ja taitava poliitikko. Poliitikolla on poliitikon moraali.

Hallitusohjelmassa ei lue, eikä hallitus valmistele homoavioliittolakia. Oikeusministeriö kuitenkin avustaa asian etenemistä.

Tällainen sopimus on tehty viiden hallituspuolueen kesken ja kuudennen "siunauksella". Tällaista sopimusta ei voida tehdä kuudennen hyväksymättä, koska "petos" paljastuisi hyvin nopeasti.

Nyt jeesuspuolue pääsee hallitukseen täyttäen lupaustensa kirjaimen, mutta asiallisesti ottaen hyväksyen vääjäämättömän. KD ei eroa muista poliittisista liikkeistä mitenkään, eikä sillä ole muita korkeampaa moraalia. Räsänenhän on selvästi ilmoittanut tienneensä, missä mennään.

Näin KD saa aikanaan enemmän julkisuutta, jota se kuolemakseen tulee tarvitsemaan. Ja uuttahan tässä ei ole. Tuskin missään puolueessa on juoniteltu ja selkäänpuukotettu niin paljon kuin jeesuspuolueessa. Vanhat taistolaiset ja demaritkin kuitenkin ovat olleet siinä suhteessa aika hyviä. Kepulaisista puhumattakaan.

Leila

Ei Räsästä pysty nöyryyttämään, hän on kovapintainen, vallanhaluinen, kokenut, laskelmoiva ja härski poliitikko. Hän itse teki karkean arviointivirheen hirttäessään puolueensa ehdoksi hallitukseen menolle uskontoon liittyviä ja kansalaisten epätasa-arvoista kohtelua edellyttäviä seikkoja. Kuitenkin Räsänen & Co valittivat ennen vaaleja, että heiltä ei kysytä KD:lle kaikkein tärkeimmistä tavoitteista kuten vanhusten hoidosta ja vähäosaisten auttamisesta vaan heihin liitetään koko ajan vain homojen vastustaminen. Takinkääntö kävi Päiviltä vikkelästi ja krokotiilinkyyneleiden vuodattajana hän on taituri.

CyberAngel

1) Hallitusneuvotteluissa voi huijata ilman seuraamuksia.

2) Kristillisen näkemykseen mukaan Rakkautta on varoittaa homoja heidän synnistään, jotta eivät joudu Helvettiin. Näin siis Raamatun mukaan ja silloin siis KD tuskin voi ajaa Raamatusta poikkeavaa linjaa.
Miksi tämä (yms) ovat hallitusohjelmassa? Muut asiat olivat jo sellaisia kompromisseja että niistä oli turha vääntää kättä.

3) Kuten on uutisoitu, niin Kokoomuksella oli tiukin linja mitä tulonjakoihin ja veroihin tuli koskien erityisesti vähätuloisten asemaa.
Nyt saatu päätös oli aika yllätys: 25 euroa perustoimeentuloon niin, että jos pienituloisen työttömyyskorvaus nousee sen 100 euroa brutto eli 80 euroa netto, niin siitäpä vähennetään tulona se 80 euroa ja korotukseksi siis jää tuo 25 euroa.
Aika ovelaa vaalipolitiikka ja -matematiikkaa.
"Historiallisesti suurin" korotus tekee EU maista korkeimmassa maksuluokassa olevan Suomen sosiaaliturvaltaan - suhteutettuna BKT:hen - koko EU:n "amerikkalaisimman" maan.
TÄMÄ OLISI VOINUT OLLA KYNNYSKYSYMYS
Minimiksi esim. 1000 euroa netto tuohon perustoimeentuloon.
Kansanedustajien palkankorotuksissa eivät tonnit ole tuntuneet missään ja niitä korotuksia on usein ja tiuhaan.
----------------------------------------------------------
2b)Mitä tulee homojen oikeuksiin, niin olen samaa mieltä kirkon ja valtion irroittamisesta vihkimisasiassa toisistaan ja kukin "kirkko" määrittelee itsenäisesti mitä seremonioita hyväksyy eli päälle voi ottaa kirkollis"vihkimisen" tai ei. Olkoon vielä vanha nimikin: "vihkiminen"
(Raamatussa ei vihitä ketään, paitsi tuhon omaksi)

Jo nyt voi siviilivihkimisen tehdä paitsi maistraatissa, niin myös valtuutuksen hankkineen lakimiehen pakeilla,
joten äärimmäisen pieni lainmuutos tekisi ehkäpä "kaikki" onnellisiksi. Nimenä voisi olla KAIKILLE tuo "rekisteröity parisuhde".

Myös ev.lut kirkon voisi jakaa jo nyt vapaaehtoisesti "vanhauskoisiin" ja "liberaaleihin". Kumpikin kamppailkoot jäsenistöstä keskenään ja ns. "vapaiden" suuntien kanssa unohtamatta vaikkapa ordotokseja (="oikeaoppi") jotka ovat pitkälti SLEY:n, Luther-sääntiön, nuotta.com:n jne, kanssa samoilla linjoilla sekä homokirousten (=muka siunaus) että naispappittarien ("yhden vaimon mies") suhteen.
Uskonnonvapauslaki ja mielipiteenvapaus antavat kaikille osapuolille oikeuden olla eri mieltä/samaa mieltä/ei mitään mieltä/olla ilmaisematta mielipidettään, uskoa tai olla uskomatta mihinkä tahansa (ei vain kristinusko tai muhemettilaisuus).

Vielä Raamatusta löydettyä: Psalmi 14:1 Veisuunjohtajalle; Daavidin virsi. Hullu sanoo sydämessänsä: "Ei ole Jumalaa". Turmiollinen ja iljettävä on heidän menonsa; ei ole ketään, joka tekee, mikä hyvää on.

TSV

Tavalla Räsänen on älykäs tai fiksu? En edes mene mihinkään Jeesus juttuun vaan lueppa hänen lausuntojaan, niin naisista, kodista yms.

Ei todellakaan vaikuta miltään älykkäältä, pikemminkin taantuneelta. Se ei tee ihmisestä fiksua että menee eteen päin tunteidensa ohjaamana, esimerkiksi, et tykkää homoista, mutta tiedostat jokaisen ihmisen ihmisarvon ainakin lain mukaan.

Räsästä ei voi kutsua edes konservatiiviseksi vaan hyvin vanhanaikaiseksi.

Warded

Milläköhen kirioittaa :

"Tavalla Räsänen on älykäs tai fiksu? En edes mene mihinkään Jeesus juttuun vaan lueppa hänen lausuntojaan, niin naisista, kodista yms.

Ei todellakaan vaikuta miltään älykkäältä, pikemminkin taantuneelta. Se ei tee ihmisestä fiksua että menee eteen päin tunteidensa ohjaamana, esimerkiksi, et tykkää homoista, mutta tiedostat jokaisen ihmisen ihmisarvon ainakin lain mukaan.

Räsästä ei voi kutsua edes konservatiiviseksi vaan hyvin vanhanaikaiseksi"

Minuun mielestani olet IDIOTI

qed

Voi vain ihmetellä, minkä takia kristilliset ovat niin pakkomielteenomaisesti kiinnostuneita siitä, mitä ihmiset makuuhuoneessaan tekevät ja kenen kanssa.

Päivi Räsänen on näistä navanalaisista asioista kirjoittanut oikein pamfletinkin.

Moinen pakkomielle kertoo aika paljon kristityistä itsestään.

Tuttu

Kristilliset muuten eivät ole vähääkään kiinnostuneita siitä, mitä ihmiset makuuhuoneissaan tekevät.

Jos olisivat, he tietenkään eivät olisi menneet hallitukseen, jonka ohjelmaan ei kuulu makuuhuoneiden kameravalvonta.