Sunnuntai 19.11.2017

Kansanedustaja matkisi tiukan "Tanskan mallin" Suomeen

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.6.2011 09:13
  • Tanskan mallissa ulkomaalaista rikollista ei odottaisi suomalainen vankila vaan karkotus.

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen toivoo Suomen seuraavan Tanskan esimerkkiä rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisessa.

Tiukasta ulkomaalaislainsäädännöstään tunnetun Tanskan parlamentin odotetaan piakkoin hyväksyvän lakiehdotuksen, joka tekisi ulkomaalaisen rikokseen syyllistyneen karkottamisesta lähes automaattisen käytännön. Tähän mennessä karkotuksen vaatiminen on ollut syyttäjän tehtävä ja rikoksen on täytynyt olla vakava.

Tossavainen sanoo Puheenvuoro-blogissaan, ettei keksi "yhtään karkottamisesta johtuvaa haittaa".

– Hyötypuolia sen sijaan löytyy. Ensinnäkin maamme vankilat ovat jo niin täynnä, että sitä on käytetty jopa perusteena eräiden rangaistusten lieventämisessä. Toisaalta yksi vankilapäivä maksaa suomalaisille veronmaksajille enemmän kuin yksi päivä keskivertohotellissa. Ja sekin kannattaa muistaa, että karkottamisen jälkeen rikolliset eivät yhtä suurella todennäköisyydellä ole uusimassa rötöstelyään kuin jos pääsevät täällä vankilatuomion jälkeen vapauteen, kirjoittaa Tossavainen.

–Rikolliset on karkotettava Suomesta Tanskan mallin mukaisesti, hän toteaa.

Tanskalaisen Information-lehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan on erittäin todennäköistä, että Tanska joutuu mahdollisen lainmuutoksen vuoksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Parlamentti on tästä huolimatta hyväksymässä lakiehdotuksen. Tossavaisen mukaan tämä johtuu siitä, että laki on osa niin sanottua turvallisuuspakettia, josta hallitus sopi maahanmuuttovastaisen Tanskan kansanpuolueen kanssa.

–Vastineeksi hallitus sai puolueen tuen talousuudistuksilleen, Tossavainen kertoo.

Tanskassa tehdyn lakiehdotuksen mukaan karkotus muutettaisiin ehdolliseksi vain, jos se olisi ”varmuudella” ristiriidassa kansainvälisten sopimusten kanssa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Orion

Meillä suomalaisia on omiakin rikollisia ihan omasta takaa. Menkööt lusimaan sinne, mistä ovat tulleetkin. Suomenlahden etelä puoleltahan meillä taitaa olla eniten vankilaan tuomittuja ulkomaisia, Suomen lakia rikkoneita vankeja.

Sopimus vaan Venäjän kanssa, että vievät Siperian vankileirille. Tulisi edullisemmaksi se homma kokonaisuuden vuoksi. Vankilapäivä Suomessa maksaa reilu 200 euroa/päivä.

TapioTTT

Kyllä todella ihmetyttää että "meidän suomalaisten" on pakko vastaanottaa kaiken maailman typeristä humaanitäärisistä syistä vaaralliset maailman rikolliset kansalaistemme ja veronmaksajiemme niskoille.

Taitaapi seuraavissa vaaleissa nykyisille valtaapitäville tulla tuplaten "turpiin" yhteiskuntamme totaalituhosta.
" Tai mitä siitä kahdeksan vuoden Kepu & RKP sekoilusta on jäljellä"

EDUSKUNTA

Kyseessä on kylläkin Dubain malli, jota tanskalaiset ovat kopioineet itselleen. Dubaissa maahantuloa valvotaan vielä iris-skannerein, joten sinnne ei pääse uudelleen väärennetyin paperein.

"Mun puolesta maahanmuuttajia voidaan ottaa kyllä töitä tekemään ilman ammattiliiton määrittämää minimipalkkaa, mutta ainoastaan työviisumilla. Työviisumitestauksessa otetaan työnantajien piikkiin HIV- ja hepatitis-testit, keuhkoröntgen ja kuntotesti. Mikäli nämä läpäisee, niin saa tulla tekemään maahan töitä työnantajien maksaessa matkat ja asumisen. Ensimmäisestä rikoksesta suora karkoitus maasta, eikä mitään mahdollisuuksia palata koskaan takaisin. Sitä valvotaan tullien iris-skannerein. Siinä on teille valmis Dubain malli sovellettavaksi Suomeen. Se on toimivin maahanmuuton malli, jota olen maailmalla tavannut."

karjala
de comments

ennen muuta niille henkilöille jotka Suomen EU:hun veivät kieroudella. Etupäässä nostaisin esille Paavo "Mooses" Lipposen, joka ei antanut kansalaisille äänestysmahdollisuutta euroon siirtymisestä. Sama mies ainakin Esko Ahon kanssa olivat häärimässä koko EU:hun liittymisessä.

salakankee

vänkää yhteiskunnan tukia siis yritykselle "tuotekehitykseen" jota on firmassa tehty ihan liikaakin, eli patentteja on joka lähtöön mutta mistään ei ole tullut myyviä kaluja.
Itse asiassa kosketusnäyttökin oli Nokian patentti, mutta ei viitsinyt tehdä sellaisia puhelimia. Kuka nyt niitä sellaisia ostaisi? Ei kukaan!

wonterghem

Harvoin kehotan ottamaan mallia Belgiasta, Belgia on vuokrannut vankilatiloja naapurimaa Hollannista joilla helpotetaan Belgian vankiloiden tilanahtautta.

Miksei Suomi ei voisi purkaa oma ruuhka samalla tavalla, kait Venäjällä tilaa riittää.

aamu-uninen

Tanskan kansanpuolue pystyy vaikuttamaan ja puolueelle tärkeät asiat saadaan vietyä läpi hallituksessa, koska joustetaan toisissa ja tuetaan suuremman puolueen talouspoliittista linjaa.

Persujen ehdoton linja johti oppositioon ja sitä myöten lupaukset tiukentuvasta maahanmuuttopoliitikasta ja ruotsin kielen aseman tarkastelusta vedettiin jytkyn kanssa vessasta alas.

Mahjong

Että muuten tosi hyvä idea mutta kun sen esitti perussuomalainen niin ei se etene. Sitähän se oppositiossa oleminen tarkoittaa että annetaan vaihtoehtoisia esityksiä joita hallitus sitten voi halutessaan käyttää , mutta jos ajatus on se että kaikki persujen ehdotukset tulee tyrmätä niin eikun sitten vaan rahat kreikkalaisille ja kaikki rikolliset meille tänne heti.

Camoon

Eikä tuo sen kummempi juttu ole: sehän on sen rikollisen oma kotimaa. Mikä kauhistus paikka se sille on.

Joku suomalainen voisi tietysti kärsiä erilaisista oloista, mutta nyt on kyse karkoitettavan omasta kotimaasta.

Ja syy miksi rikollinen ei halua takaisin, on raha. Suomessa on parempi elintaso ja raha virtaa.

kaijakuopila

Hyvä, että Tossavainen otti rikollisuuden esille. Minulla on tuttuja Helsingistä muuttanut karkuun ulkomaille rikollisia. Venäjän mieliksihän niitä muslimejakin Venäjän kautta alkuun pari vuosikymmentä sitten tuotiin salaa Suomeen ja nythän homma on karannut käsistä. Sadat miljoonat upotetaan ulkomaalaisten rikollisten puolustus asianajajiin ja tarjotaan luxus-vankila, jonne on mukava poiketa kuntoilemaan, korjaamaan hampaansa ja kouluttautumaan. Tavallinen kansalaisella ei ole varaa ostaa edes lapsilleen niin ylellistä opiskeluasuntoa televisioineen, kuin vangeille on. Ei ihme, että ulkomaalaiset rikolliset pyytävätkin, että saavat istua tuomionsa Suomen vankiloissa. Suomi on kivunnut kärkisijoille rikostilastoissa.

zsi

Ihan hyvä ajatus, vaan kun Perussuomalaiset on osoittautunut yhden asian liikkeeksi, jolle ainoa merkittävä asia on EU-vastaisuus. Kaikki muut ennen vaaleja esitetyt tavoitteet olivat siis heilläkin tyypillistä äänien kalastelua, kun ei niitä sitten tosipaikan tullen oltukaan kiinnostuneita ajamaan, mm. juuri maahanmuuttoasiat. Riittää kun saa oppositiosta paukutella henkseleitä EU-vastaisuudella välttäen vastuuta maan asioiden hoidosta oikeasti.

HPlä

Viimevaalien tulos oli protesti roistovaltioiden tukemiseen ja maahanmuuttoon. Tanska aloitti ongelmiensa purkamisen, me seuraamme perässä tai seuraavissa vaaleissa vanhojen puolueiden painajainen toteutuu; PS on saanut vieläkin suuremman vaalivoiton. Kreikan tukeminen on myös vanhojen puolueiden tuhon tie.

de comments

siten että vaikka kansalaisuus on myönnetty voidaan se peruuttaa törkeiden rikosten johdosta. (raiskaukset, tapot ja murhat ainakin). Nykyisen lainsäädännön mukaan tuo ei liene mahdollista. Toisaalta kansalaisuutta ei tule myöskään myöntää rikoksia tehneille vaan toistuvasti pienempiäkin rikoksia tehneet karkoitettava maahan josta tulivat. Ei pitäisi olla merkitystä arvella minkälainen kohtalo tuossa karkoitusmaassa mahdollisesti odottaa.

TapioTTT

On uskomatonta että koko yhteiskunta itse menee tähän ulkomaalaispummirikollissuus hirttosilmukkaan kuin lammas teuraalle.

Pian suomessakin päästään siihen että "haulikko nojaa" ovenpielessä ladattuna ja valmiina odottamassa ulkomaalaisia "ystäviämme"

mamuukko

...katastrofi, mikäli eteläraja menisi kiinni. Maa tarvitsee laittomia maahanmuuttajia pitämään palkkatason kohtuullisena, joka taas mahdollistaa kilpailukyvyn. Kun kyseessä on vielä laittomat, ei heistä koidu kustannuksiakaan, vaan vain hyöty tuotoksen muodossa. Ihan reiluahan se ei ole, mutta...

Orion

Kun tuo toimintojen ulkoistaminen on niin muodikasta, niin ulkoitetaan sitten Suomen vankilalaitoskin vaikkapa Venäjälle. Ainakin jonkun sopimuksen mukaisesti sinne voisi toimittaa nuo ulkomaiset rikollisvangit, jotka sieltä ja Virosta ovat pääosin kotoisin.

"Kyllä Siperia opettaa".

Virastoveijari

Outoa, varsinkin "demokratiassa" on, että kansakunnan johtoryhmä ei ole tietääkseenkään alamaisia hermostuttavista maahanmuutto-ongelmista. Myös median lakeijat katsovat mielellään toisaalle, kun esille tulee esim. kysymys ryhmäraiskauskulttuurin alkuperästä.

Ei tahdo löytyä uraansa riskeeraavaa toimittajaa, joka uskaltaisi kysyä johtoryhmän jäseniltä niitä relevantteja kysymyksiä, jotka kaikki tietävät, mutta joita ei ole muka olemassa.

amppeeri antti

Koska Suomeen saadaan enemmistövaltuutettu ?
Koska muilla ryhmillä, ruotsalaisilla, somaleilla, hinteillä, lesboilla, rikollisilla jne. on vähemmistövaltuutettunsa niin olisi korkea aika saada Perus-Suomalaisillekin.

KKalevi

Suomessa tallotaan enemmistön varpaille tuon tuosta. Kyllä enemmistövaltuutettu tarvitaan.
Suomessa kannattaa kuuluua vähemmistöön. Suomen ruotsalaiset esim pääsevät yliopistoon säälipisteillä, vaikka mitään edellytyksiä ei muuten olisi.

pogens

Oma tai jonkun maapaketin muodostama eriänäisten taoudellisten indikaattoreiden perusteella valittu valuutta edistäisi Suomen kilpailukykyä; muun muassa metsäteollisuutta on lopetettu Suomessa noin kymmenkertainen määrä verrattuna Ruotsiin 2000-luvulla, mikä johtuu ylivahvasta eurosta, liian suurista työnantajien eläke- ja sosiaaliturvamaksuista sekä muista ay-vaatimuksista.

Ahtaajien ja puunjalostusteollisuuden työntekijöiden palkkavaateet ovat myös myös omiaan heikentämään Suomen taloutta, mutta myös muiden alojen kilpailukyky paranisi heikomman valuutan myötä kilpailuedun vuoksi.

Lisäksi EU on tuonut Helsingin kantakaupungin rannoille - ja vähän muuallekin - myös Romanian romanit, jotka ovat täällä "vapaan työvoiman liikkuvuuden nimissä".

Myös Itä-Eurooppalaisen halpatyövoiman lisääntyminen, jonka tuottamat hedelmät eivät päädy Suomeen vaan kausityöläisten kotimaihin, aiheuttavat täällä jonkin verran työttömyyttä ja ovat EU-säädöksistä seurannut ilmiö. Rakentamisen laatu huononee mutta onneksi se sentään halpeneekin.

Toisaalta kalliit asuntojen hinnat Helsingissä liittyvät muihinkin ilmiöihin kuin rakentamisen hintaan, joita ovat ainakin kaupungin joustamaton kaavoituspolitiikka ja hyvin pitkään pohjalukemissa olleet, nousussa olevat korot. Korkojen jonkinasteinen nousu vielä suhteellisen normaalille tasolle laskenee tulevaisuudessa asuntojen hinnat ehkä 25-50% alemmalle tasolle.

Brysselistä saneltu politiikka ei ole järkevää - päätöksenteon on oltava lähellä kansaa ja enenevissä määrin myös kunnallisella tasolla valtiollisen tason lisäksi. Integraatiomyönteisistä, kansallistunteettomista ammattipolitrukeista ja heidän lapsistaan koostuvan virkamieseliitin edut, kuten kiintiöpaikat Ressun lukiossa muita huonommilla keskiarvoilla, ovat negatiivisia ilmiöitä nekin. Tähän EU-mieliseen kategoriaan kuuluvat myös suomenruotsalaisten, maailman parhaiten kohdellun ja myös hyvin toimeentulevan eliitin käytännössä useita miljardeja valtiolle maksavat edut.

Näitä etuja tulisi tuntuvasti leikata, ja siirtyä Suomea taitamattomien kohdalla Lingua Franca -tyyppiseen malliin niillä alueilla, joilla suomea puhumattomia suomenruotsalaisia asuu vähän. Pakkoruotsi saa kansan vihaiseksi ja on valitettavasti jonkin uran kannalta järkevämmän kielen vaihtoehtoiskustannus. Kyseisen kielen pakkollisuus on myös todennäköisesti haitannut montaa opiskelutaivalta, ehkä jopa katkaissut niitä.

Sitten ovat vielä Hankenin ja muiden vastaavien organisaatioiden ruotsinkieliset kiintiöpaikat yliopistoissa, jotka ovat käytännössä pois joltakulta, joka olisi saanut enemmän pisteitä vastaavasta kokeesta omalla kielellään.

Kauko Putki

Tiukan rahan aikana varmaan kelpaisi tämäkin 60 miljoonan euron välitön säästö. Välillisiä lisäkuluja tulee varmaan tähän päälle. Rikolliset kotimaihinsa kärsimään vankeusrangaistuksen - pannaan rahat vaikka terveydenhoitoon tai maanpuolustukseen - kohteita varmasti löytyisi.

Turisti

Tossavainenkin näkyy ajelehtivan muun aatteen puutteessa kolmen H:n porukkaan (Halla, Hakkara, Hirvi). Jää nähtäväksi koska tämä kaikenvastustajien hölmöläisporukka saa tarpeekseen Soinin muka-humanismista ja päättää perustaa oman fasistiklikkinsä.

Se mikä minua henkilökohtaisesti eniten risoo tässä persujunttiporukassa on se, että monet eivät ole koskaan edes nähneet neekeriä livenä. Hakkarainen hyvä esimerkki. Me Helsinkiläiset elämme ulkomaalaisten kanssa päivästä toiseen emmekä näe heitä ongelmana ollenkaan.

Vai oliko vielä joku joka uskoo että populismi olisi ratkaisu mihinkään ongelmaan? ei ole ollut missään koskaan eikä ole Suomessakaan.

amppeeri antti

"25.6.2011 22:31 Turisti"

Ensiksi. Stadilainen ei kirjoittele tuollaisia. Muualta muuttaneet kyllä, kuten turisti.
Turisti kuuluu siihen holmöläisporukkaan (Brax, Sinnemäki, Arhinmäki, Wallin) ja ajelehtii järjen puutteessa kolmen H porukkaan ( HuuHaa, Hölmöläiset, Höönäytettävät).
Todellisia Populisteja on nykyinen hallitus. (katso vaalilupaukset).

jalmari47

Olen tosi tyytyväinen kun tällä palstalla kirjoittajat ovat lähes poikkeuksetta suomen typerän maahanmuutto politiikan vastustajia! Reijo Toossavainen on kirjoittanut ihan oikeasta ONGELMASTA! Perus-Suomalaiset toteuttavat kaikki muutkin vaalilupaukset, eli: Pakkoruotsin lakkauttaminen, Homojen sairasta käyttätäytymistä ei tarvitse hyväksyä, ökyrikkaitten verotuksen lisääminen, harmaa talous ja kaikki muukin rikollisuus tarkkaan seurantaan..
Timo Soini sanoi että tämä sekasikiö hallitus pysyy pystyssä korkeintaan puolitoista vuotta..

MaQe

ajatus ja Hakkaraisen idea mallin käyttöönotosta on omasta mielestäni aivan oikeansuuntainen. Tällaista olisi pitänyt rohkeasti ideoida jo kauan sitten. Suorastaan älytöntä että nämä suomen maailmaa halaavat kukkahattu-änkyrät tuottavat maahan maahanmuuttajia, joita sitten paapotaan hullun tavalla - varsinkin tätä rikollista ainesosaa.
Kyllä Suomessa pitäisi ottaa jo selvästi kovempi linja; rikoksesta tuomitut ulkomaalaiset ulos, jatkossa pitkä/ikuinen maahantulokielto perään ja mahdollisesti jo myönnetty kansalaisuus pois. Miksi oikeasti Suomen pitää täyttää jo muutenkin ylitäyttyvät vankilat ulkomaalaisella pohjasakalla ja maksaa hirveät summat näiden(kin) vankilapäivistä? Samalla kun muuntorangaistuksetkin on kadotettu ettei vaan vankilat täyttyisi näpistelijöistä, mutta ulkomaalaisia ei viitsitä potkia lusimaan omiin maihinsa?

Mielestäni Schengen-laki ja kaikenmaailman nykyiset ihmisoikeuslait ovat nykyään aivan liiankin väljiä, kaikenkarvaiset epämääräiset tulijat pääsevät rajojen yli lähes ilman kontrollia, kun ovat kerran EUn alueella. Ja kun kerran tänne pääsevät, niin poistaminen tuntuu olevan Suomesta suorastaan mahdotonta. Ja erityisesti tälle pohjasakka-osalle. Suomen oikeuslaitostenkin linja on lepsu.
On suorastaan surkeaa katsoa Suomen yrittävän olevan joku maailman kultapoika ihmisoikeusasioissa, kun se kohdistuu maahanmuuttoon ja ulkomaalaisiin yleensäkin ja se tekee maasta suorastaan turvasataman kaikenmaailman hörhöille. Siis ei oikeasti tarvitse; jos muutama toruminen tai pieni tuomio tulisikin EIT:ltä Suomelle, so what?

Kyllä kurssin pitäisi muuttua tässäkin sen 180 astetta, ja mielellään ennen kuin päästetään homma kokonaan lapasesta.

jkalervo

Että vasemmistolaisen maailmankuvaan on aina kuulunut ja kuuluu vieläkin kaikenlaisten väärintekijöiden ymmärtäminen ja suojeleminen. Pitäisi edes sen verran vaivautua ennen vaaleja katsomaan millaiselle puolueelle ja sen edustajalle sen äänensä antaa.

MarkkuPaukku

Vaikka kannatankin Persuja, en voi kaikkia heidän aivoituksiaan hyväksyä. Tai edes ymmärtää. Minkähän laskukaavan mukaan yöpyminen vankilassa on muka halvempaa kuin "keskivertohotellissa"?

On helppoheikkimäistä populismia vaatia ulkomaalaisten rikoksista tuomittujen karkottamista. On niin helppo dumpata meidän sosiaaliset ongelmamme muihin maihin. Sellaisten vaatimusten esittämiseen ei paljon järkeä tarvita! Mutta onko kukaan todellakaan vaivautunut miettimään asiaa?

On useita järkeviä perusteita vastustaa ihmisten karkotuksia ulkomaille. Vaikka nämä olisivat syyllistyneet rötöstelyynkin:
1. Karkotettava on voinut tulla Suomeen pienenä lapsena, esim. pakolaisina tulleiden vanhempiensa mukana. Hän ei välttämättä osaa aikuisena entisen kotimaansa kieltä, eikä tunne maan kulttuuria. Hänen kaikki ystävänsä asuvat Suomessa. Hänellä ei jostain syystä ole Suomen passia hankittuna, niinpä hänet katsotaankin ulkomaalaiseksi!
2. Maassa, johon karkotettava lähetetään, voivat olosuhteet olla sellaiset, ettei karkotettu siellä pärjää. Venäjälle passitettiin Suomeen "paluumuuttajina" tuotuja inkeriläisiä. Täällä usein suomen kieltä taitamattomat nuorukaiset turhautuivat ja alkoivat käyttäytyä epäsosiaalisesti. Kun yhteiskunta hyljeksi heitä (vaikka heillä oli jopa "oikea ihonväri"), alkoivat he hyljeksiä yhteiskuntaa. Kun vankilakierre alkoi, oli helppo tapa dumpata heidät Pietarin kaduille. Töihin eivät päässeet, jos heillä ei ollut tarvittavia työlupia, asuinpaikkaoikeuksia yms. pumaskoja joita vain venäläinen byrokratia voi vaatia. Ainoa tapa jolla karkotetut itsensä saattoivat itsensä elättää, oli rikollisuus. Heidän oli selvitäkseen liityttävä rikollisjengeihin.
3. Karkotettavat voivat joutua epäinhimillisesti kohdelluiksi. Eräs Ruotsista karkotettu somali joutui saman tien sharia-lain uhriksi "kotimaahansa palattuaan. Suitsait hänen vasen kätensä ja vasen jalkansa hakattiin poikki!
4. Maata jota pidetään karkotettavan "kotimaana" ei välttämättä ole edes olemassa. Esimerkiksi Somalia on hajonnut keskenään taisteleviin heimokuntiin. Ei ole enää Somalian tasavaltaa! Mihin karkotettava sitten pitäisi toimittaa? Varsinkaan jos ei osaa paikallista kieltä (lapsena Suomeen tulleet)? Ja mitä karkotettavan kuvitellaan siellä työkseen tekevän? Suomesta Somaliaan karkotetut ovat liittyneet siellä mm. merirosvoihin, joita meidän miinalaiva Pohjanmaammekin kävi metsästämässä (ja laskemassa saman tien maihin?!?)....
5. Suomesta epäinhimillisiin olosuhteisiin karkotetut alkavat vihata Suomea. Ehkä he joku kerta tulevat takaisin pommit mukanaan?