Torstai 19.10.2017

Yle: Vantaan pomon kytkös meni poliisille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.6.2011 17:14
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa syksyinen Vantaa.

Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäen asuminen joutuu poliisin syyniin, kertoo Yle. Vantaan kaupungilla töissä oleva arkkitehti on tehnyt poliisille tutkintapyynnön siitä, onko Peltomäki vaikuttanut jollain tavalla kaupungin rakennusurakoiden suunnittelijoiden valintaan.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että Peltomäki asuu vantaalaisen arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistajan omistamassa asunnossa.  Kaupunginjohtaja on työskennellyt yritykselle aiemmin.

Nyt Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) kertoo Ylelle, että rakennusliikkeet ovat ihmetelleet hänelle, miksi Forma-Futura suunnittelee niin monet Vantaan kaupungin teettämistä urakoista.

Jukka Peltomäki on yksi Vantaan kaupunginjohtajista. Hän ei tee päätöksiä, jotka liittyvät Forma-Futuraan.

Peltomäki kertoi HS:lle maksavansa "käypää vuokraa" asunnostaan. Hän ilmoitti kuitenkin muuttavansa asunnosta pois.

Toistaiseksi ei ole löytynyt merkkejä, joiden mukaan Peltomäki olisi jotenkin vaikuttanut päätöksiin urakkasuunnittelijoiden valinnasta.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Appi

Ei Suomen lakia ole tehty erikseen kepulaisille, kokkareille, demareille tai persuille ym.. Tietysti noita kaiken maailman kuppikuntia syntyy syystä sun toisesta, mutta kyllä kytkökset tai saadut edut on selvitettävä jos selvitettävää on. Kenenkään repiminen kappaleiksi ei kuitenkaan ole koskaan lainkäytön tarkoitus vaan totuuden selvittäminen. On kyllä totta, että joskus media on ottanut myös tuomarin roolin, joka sille ei kuulu. Hyvien kysymysten asettaminen on kuitenkin median tehtävä ja mitä tahansa soopaa ei kannata myöskään hyväksyä vastaukseksi. Parempi myös olisi, että turha spekulaatio ei olisi kysymysten taustalla, sillä niitähän on mahdollista kehitellä ihan miltä pohjalta tahansa. Pelkästään johonkin puolueeseen kuuluminen ei myöskään vielä onneksi ole mikään rikos. Rikollista sen sijaan on yhteiskunnallisten päätösten sitominen omaan etuun. Jos sellaista tapahtuu kenen tahansa toimesta, on asianosaisen tekemiset syytä tutkia, mutta vasta sitten hutkia.

LT

Valitettavasti Peltomäki on demari. Demarit eivät tarvitsisi yhtäkään maineensa pilaajaa. Antti Lindtman, Peltomäen innokas puolestapuhuja on ollut joko sinisilmäinen tai sitten tietää missä mennään. Korruptioepäilyt eivät synny tyhjästä. Niitten oikeaksi todistaminen juridisesti onkin sitten jo vaikeampaa. Lindtmanin moraali voi helposti lipsahtaa väärälle puolelle kun on kysymyksessä kokematon, nopean nousun politiikassa tehnyt demari. Häntä on helppo käyttää hyväksi. Peltomäki on varmasti mukava mies ja osaa hurmata lähellään olevat ihmiset niin halutessaan eli silloin kun hänelle on siitä hyötyä. Perussuomalaisten Niikko lipesi rivistä kaupunginjohtaja-äänestyksessä. Syy: Peltomäki oli luvannut Vantaalle skeittihallin. Hei haloo! Noinko helposti perussuomalaiset hurahtavat.

jordach

että tutkitaan. Olen vantaalainen. Mietityttää että Peltomäki on niin vanhan polven "äijä" ettei ymmärrä että Suomi on, hyvä niin, muuttunut esim 80- ja 90-luvusta. Esim monissa työpaikoissa on kaikkia työntekijöitä koskevia eettisiä ohjeita, käsittäen myös "miltä asiat näyttää" vaikka ei suoranaista rikosta olekaan tapahtunut. Toivottavasti Jukka Peltomäkikin rehelisesti ja OIKEASTI PIKAISESTI SISÄISTÄISI tällaisen ajattelun. Siitä huolimatta ettei rikosta edes ole (toivottavasti) tapahtunut.

amppeeri antti

Henkilö, joka on julkisella sektorilla tyosuhteessa on ymmärrettävä mitä on lahjonta ja korruptio yleensä. Se ei tarkoita sitä, etteikö voisi käydä lounaalla tai kahvilla keskustelemassa ja sopimassa asioista. Kuitenkin, kunnan tai valtion virkasuhteessa olevalla henkilöltä vaaditaan moraalisesti korrektimpaa käyttäytymistä kuin yksityisellä puolella. Se raja, mikä on lahjontaa ja mikä on "kaveruutta" on tietenkin vaikea millään suureella määritellä. Silloin tulee ihmisen oma harkinta esiin, eli toiminko moraalisesti oikein. Mailmassa on lukuisia esimerkkejä yhteiskunnista, joissa viran suomaa valtaa käytetään väärin ja yhteiskunnan pahoinvointi näkyy melkeimpä suorassa suhteessa korruptioon. Talouselämän vääristymät näkyvät hyvin nopeasti , kuten viimeaikaisissa keskusteluissa on ollut esillä "pimeän työnteon" määrä ja "välistä veto". Eniten huolestuttaa "voiko hyvä veli / hyvä sisko" tyyyli laajentua meidän yhteiskunnassamme.
Pahalta näyttää jos katsomme hallituspohjaa.
Lyhyesti,Ken nhakeutuu julkiselle puolelle työsuhteeseen, hänellä pitää olla korkeampi moraali kuin yksityisellä puolella toimivalla.