Tiistai 18.9.2018

Linnanmäen tj tylytti nuoria journalisteja – lue ja katso

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.6.2011 13:58

Linnanmäki on joutunut nolon mediahuomion kohteeksi. Eilen Ylen A-studiossa näytetty Linnanmäen toimitusjohtajan Risto Räikkösen tyly käyttäytyminen nuorten journalistien haastattelussa on raivostuttanut verkkokansan.

Haastattelun näet Ylen Areenasta.

Räikkönen ei suostu vastaamaan Nuorten ääni -mediapajan  toimittajan kysymyksiin Linnanmäen työehdoista ja työntekijöiden palkkauksesta.

Toimitusjohtajan pinna pettää, kun toimittaja kysyy miksi jopa huvipuiston alueella toimivien ravintoloiden palkka on noin kaksi euroa korkeampi kuin Linnanmäen kesätyöntekijöiden.

- Tuntipalkka ei ole ainoa kriteeri. Meillä on muitakin tapoja palkitsemiseen: ilmaiskyytejä, ilmaislippuja, Räikkönen vastaa kysymykseen palkkauksesta.

- Mihin palkkaus perustuu? toimittaja kysyy.

- Työehtosopimuksiin. Maksamme pikkasen parempaa palkkaa kuin työehtosopimuksissa, Räikkönen vastaa.

- McDonald'sissa kesätyöntekijä saa yhdeksän euroa tunnilta - -, toimittaja vertaa.

- Nyt me ei puhuta ollenkaan sellaista, mistä ollaan sovittu, Räikkönen keskeyttää ja kävelee kameran edestä pois.

- Saatko sä sen poikki, hän käskyttää kuvaajaa.

Nuorten äänen journalistit saavat uuden haastattelun toimitusjohtajalta myöhemmin. Tuolloin paikalla on myös kaupallinen johtaja Carita Gil. Räikkönen keskeyttää myös tämän haastattelun.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

tim

Mietin vaan paljonkohan tässä lafkassa menee yhdestä eurosta menee nuorten hyväksi. Olisikohan tämäkin rahasampo perattava rönsyistä, kun näkyy näitä poliitikkoja olevan näissäkin ympyröissä hämmentämässä............

1970blue

Johto ja hallinto poliitikkoineen syö kuormasta niin ettei sitten voida maksaa edes TES-tasoista palkkaa. TJ:n käytös ei millään tavalla ole aseman arvoista, täysin ala-arvoinen esiintyminen.

eskobar

Luitkohan nyt edes koko uutista? Linnanmäkihän nimenomaan maksaa parempaa palkkaa kuin mitä TES edellyttäisi. Työolot kuulostavat täysin järkeenkäyviltä. Samanlaista on meikäläisenkin kesätyöpaikalla. Tj:n käytös nyt luonnollisesti pistää silti miettimään.

urbanuz

..jätti siirtämättä ALV-alennuksen Lintsin ravintoloiden hintoihin perustellen että "Kuluttaja hämmentyy, jos hinnat yhtäkkiä putoavat."

Aina kun monopoliyhtiön johtaja alkaa yllättäen kantaa huolta kuluttajasta, on asiassa koira haudattuna.

Räikkösen arroganssi on silmiinpistävää.

Voisi olla PRH:n erityistarkastuksen paikka tähänkin säätiöön.

Laitiin

vaan ohjelma, jossa toimittaja "jankutti" yhtä ja samaa asiaa.
Tuskin tällä ohjelmalla voitetaan journalistipalkintoja.

Miksi muuten maksaa enenpää kuin millä väkeä saa? Rikkooko Linnanmäki lakia? Tai työehtosopimusta?

Oman kännykän käyttö työn aikan heikentää tarkkaavaisuutta asiassa, johon porukka on palkattu. Etenkin jos on alimiehitystä, kuten ohjelmassa väitettiin.

Voi vain kysyä miksi YLE lähettää tällaista soopaa?

Tapanipa

Katsoin toisella silmällä haastattelun alkua joka houkutteli korvatkin mukaan; olipa todella tökeröä. Nuori toimittaja vähän takelteli mutta toimitusjohtajan käytös oli pöyristyttävää. Tuntikin kurssittamista julkisuuden hallinnan parissa olisi pelastanut tj.n ja Lasten päivän säätiön tältä häpeälliseltä mielikuvalta: säätiössä ei taida olla ihan kaikki reilassa. Lasten asian vuoksi olisi syytää pikaisesti tarkistaa, vastaako ohjelman luoma mielikuva todellisuutta.

TSV

Ihan kiinnittyi huomio telkkariin kun huru-ukko alkoi riehumaan. Nuori toimittaja tietysti yritti vähän ärsyttää mutta TJn käytös oli aliarvoista, siis kysymykset eivät edes olleet niin pahoja ja ukolla meni hermot aivan täysin, hyvä ettei sanonut että "älä sinä tytön tyllikkä tule tänne neuvomaan".

rautakantele

Erikoinen kohu. TV ohjelma oli skandaalijournalismin ammattitaidottomasti toteutettu versio. Itsekin olisin työnantajana tuohtunut jos teini-ikäinen jolla on kesätöitä valittaa, että 'on se aika väärin kun yhtäkkiä joutuu siirtymään 5 tunnin työvuoroista 11 tunnin vuoroihin'. On siinä työntekijällä murheita... Ja jos Uuden Suomen toimittajien mielestä on kyseenalaista tai uutinen että eri työntekijät maksavat työntekijöilleen erisuuruista palkkaa niin on vielä pitkäksi aikaa ihmeteltävää... Pettymys tv -juttuun huonon tason johdosta ja tähän että US yrittää tarttua skandaaliin mitä ei oikeasti ole. Hyi sentään.

Rokj

Tämä on tyypillinen yleläinen tv-tuotos. Ei tässä voida mistään haastattelusta tai "toimittamisesta" puhua. Mikä tässä oli asia, mitä haastateltavalle oli kerrottu aiheesta, miten taustatyö oli tehty?
Pitäisikö näissä johtotehtävissä olla aikaa lastenhoidollekin. Minultakin paloi eilen pinna tyttärenpoikani (4 v.) kanssa, enkä ollut edes töissä. YLEltä tämä on tosi ala-arvoinen ja korjaamisen paikka.

Tom B

Tj Risto Räikkönen hävisi koko haastattelun ja munasi itsensä ja Linnanmäen! Hän on varmasti maksanut paljon jollekin Amerikkalaiselle yritysjohdon käytöstä opettavalle firmalle. Lisäksi Risto yritti mitä ilmeisimmin olla niin kovaa "Jäämiestä", että.

Maltillisempi käytös ja perustellut selitykset muun muassa kännykänkäyttökiellon syistä turvallisuutta parantavana tekijänä olisi huomattavasti lieventänyt muita kielteisiä kohtia. Mutta kun on tyhmä nin on tyhmä!

Ilborg

Pitkälti näin. Kyllä omaan korvaan kuulosti suuri osa nuorten itkuista ja soppareista suhteellisen normaalilta käytännöltä. Melkein joka työssä on salassapitovelvollisuus, palkat niin pienet kui voidaan maksaa sekä potkut saa koeajalla jos tulee myöhässä. Puhumattakaan siitä jos naama ei esimiestä miellytä. Tuon kokoisesta firmasta kuulee väkisinkin myös negatiivisia asioita vaikka kaikki olisi hyvin, eli pitäisi suhteuttaa työntekijöiden määrään.

Summaattuna: dokumentissa on kovin subjektiivinen katsaus itse työoloihin, mutta tj osoittaa hyvin sopimattomuutensa mediaan sillä hermoja selvästi koetellaan sinänsä ihan asiallisissa kysymyksissä jos haluaa selvittää onko huhuissa mitään perää. Hermostumisesta saa kuvan että on.

Uolevi

Minun korviini osui lause, jonka sisältö oli:
Pitkän etsimisen jälkeen toimittaja löysi kaksi haastateltavaa, joilla oli valitettavaa työsuhteestaan.

Tulkinta 1: Muilla työntekijöillä ei ollut valittamista
Tulkinta 2: Vaikka oli valittamista, suhteessa etuihin niin vähän, että ei kannata riskeerata työilmapiiriä
Tulkinta 3: Ei niitä "hyväpalkkaisia" töitä taida kuitenkaan kaikille riittää
Tulkinta 4: Työntekijä itsekin ymmärtää, että lyhytaikaisessa työsuhteessa uuden työntekijän työpanos ei vastaa kokeneen työntekijän panosta. Päinvastoin vie tältäkin aikaa ohjaamiseen.

Loppupäätelmä: Yhteistyöhalua molemmille osapuolille! Nuorena olisi saatava kokea työelämää, vaikka se välillä olisikin ankeaa ja tylsää netissäroikkumisen ja bailaamisen sijasta. Ja toivottavasti nuorista kasvaa sekä hyviä työntekijöitä että hyviä esimiehiä ja työnantajia!