Torstai 23.11.2017

Potkut vasemmistosta! Vastaan äänestäneet rikkurit erotettiin

Jaa artikkeli:
Luotu: 
30.6.2011 15:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki tarkasteli äänestystulosta eduskunnassa.

Kansanedustajat Markus Mustajärvi (sit.) ja Jyrki Yrttiaho (sit.) on erotettu vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä.

Ryhmä päätti edustajien erottamisesta tänään iltapäivällä pidetyssä kokouksessaan. Mustajärvi ja Yrttiaho jatkavat eduskunnassa sitoutumattomina, itsenäisinä kansanedustajina.

Edustajat olivat esittäneet epäluottamusta Jyrki Kataisen (kok.) hallitukselle, johon myös vasemmistoliitto osallistuu. Kaksikko äänesti ohjelmaa vastaan.

- Yhdessä ollaan päätetty hallitukseen menosta, joten olisi toivottavaa, että kansanedustajat olisivat solidaarisia ryhmää kohtaan, puheenjohtaja Paavo Arhinmäki totesi tänään äänestyksen jälkeen.

Arhinmäen mukaan Mustajärven ja Yrttiahon erottamisesta ei tarvinnut edes äänestää.

- Heidän viestinsä on tullut selväksi.

Markus Mustajärvi kertoi tänään äänestyksen jälkeen, ettei hänellä ja Yrttiaholla ole suunnitelmia oman eduskuntaryhmän perustamisesta.

Yrttiaho painotti ajaneensa useita vuosikymmeniä vasemmistolaisia arvoja ja tavoitteita eduskunnassa ja muualla politiikassa.

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä jatkaa työtään 12 kansanedustajan voimin. Puolueella on Kataisen ensimmäisessä hallituksessa kaksi ministerin salkkua, kulttuuriministerin ja liikenneministerin.

Jaa artikkeli:

Kommentit

reijahirn

Kataisen suunnittelema poliisivaltio. Ei ole vääryydellä enää mittaa eikä määrää! Mustajärvi ja Yrttiaho ovat harvinainen laji suoraselkäisiä suomalaisia, suurin osa muista on rikkureita.

YuriT

Missä sinä poliisivaltion näet? Omat havaintoni asiasta ovat lähinnä päinvastaiset (poikkeuksena kaikkien ampumaharrastajien ahdistelu). Poliisien määrärahoja kun vähennetään. Pitkän linjan poliisivaltiokehitystä ei kovin helpolla myöskään löydy: sakkovankeus on poistettu ja muut tuomiot eivät ainakaan päätä huimaa.

Siinä olet oikeassa, että Mustajärvi ja Yrittaho ovat hatunnoston ansainneet suoraselkäisyydestä. Vaikka en Vasemmistoliittoa ole koskaan äänestänytkään. Niistä kuuluisista ideologisista syistä.

Brainless

Oikeuksia lisätään aina jos poliisi niin haluaa. Entisestäänkin poliisi voi halutessaan tehdä ratsian jos epäilee vaikka sinulla olevan laitonta musiikkia koneella. Kameroita ja valvontaa lisätään joka puolella. Kohta meillä on gps valvonta joka autossa ja seuraavaksi varmaan siru joka jannussa. Pari vuotta sitten kohistiin uusista passeista ja pakollisista sormenjäljistä, mutta se on jo unohtunut! Kiinassa kohistiin Shengshenissä kelakorttia vastaavasta kortista jolla voitaisiin valvoa työvoimaa (Suomessa ollaan paljon Kiinaakin edellä ihmisten seurannassa.).

Tuomioista olen samaa mieltä siinä suhteessa, että raiskaajille, pedofiileille, pahoinpitelijöille ja murhaajille tulisi ehdottomasti antaa kovemmat tuomiot. Jostain syystä ihmisen arvo ei tässä yhteiskunnassa ole paljon väärti.

MerjaH

Saavatpahan nukkiua yönsä hyvin omintunnoin, koska eivät ole mukana Suomen alasajossa.

Isänmaallinen teko tovereilta.

Hallitusohjelma on täysi susi muutenkin kuin kreikkalainojen osalta. Puolustusvoimien määrärahojen laskeminen johtaa varsinkin lapin ja Pohjois-Suomen puolustuksen heikentämiseen. Köyhän leipä ei 25 eurollapaljon levene sekään, joten ihan oikea veto kansanedustajilta.

kunniaansa ei saa rahalla.

Olen ylpeä siitä, että Mustajärvi on lapin mies, vai olisko tuo peräpohjolan. Peräpohjolaahan on Rovaniemi ja Kemijärvikin. No, ihan sama, mutta kumminkin!

erkkilintunen

"Isänmaallinen teko tovereilta."

Heh heh! Vaikka isänmaallisuutta ei vasemmistolaiseen ideaaliin ja motiiveihin ole tavattu liittää niin toivottavasti Mustajärvi ja Yrttiaho eivät koe heidän suoraselkäisyytensä kutsumista isänmaalliseksi ainakaan parjaavana.

Vaikka olenkin perinteisessä vasemmisto-oikeistoidealismissa asteikon toisessa päässä, onnittelen Mustajärveä ja Yrttiahoa suoraselkäisyydestä ja toivon heille suoraselkäistä menestystä jatkossa. Suoraselkäisyydessä ideaalimme kohtaavat.

Pelkurikaverit kaikkoaa nyt vähäksi aikaa, mutta uusia tulee. Se on varma kuin myös se, että uudet ovat parempia.

MerjaH

Sanoin sen vartavasten noin. :)

Yrttiahoa en osaa niin hahmottaa, mutta Mustajärvi on minun fb-kamu, ja varmaan ymmärtää. Miekin ymmärrän, että köyhän asian ajaminen ei ole mitään epäisänmaallisuutta, päin vastoin. Meillä lapissa on paljonkin hurjan isänmaallisia kömynistejä. Kaikki normaalipäiset ihmisethän ovat isänmaallisia. Mustajärvi osoitti kyllä normaalipäisyytensä tällä teollaan.

Kaikki tässä Terijoen hallituksessa eivät kyllä isänmaallisia ole, he ovat maailmanhallituksen ihmisiä. Joku pölhökustaa, joka ei ymmärrä missä joukossa istuu, voi olla joukkoon eksynyt.

JormaMm

Suuri teko demokratian puolesta ! Pitäisi pystyttää heistä kummastakin patsas eduskuntatalon eteen !

Vaalikone 2011:
Suomen kuuluu jatkossakin tukea taloudellisesti ahdinkoon joutuneita EU-maita. (Ylen vaalikone 2011)

Koko eduskunta
Kyllä: 56 Ei: 135

http://www.kansanmuisti.fi/opinions/portugal/

Vaalikonelupaukset vs. oikea äänestys:
http://www.kansanmuisti.fi/opinions/portugal-vote/

Vaalilupaukset
http://www.youtube.com/watch?v=FI9qHASYvI4

Zetorii

Taitaa olla niin, että nämä kaksi erotettua veijaria nukkuvat yönsä hyvin kun tietävät pitäneensä lupauksensa äänestäjilleen. Mutta miten on Paavon laita?
Vaikka en Vasemmistoliittoa äänestänytkään, niin pidin Paavon esiintymisestä ja asenteesta vaalitenteissä. Ja nyt sen saman hepun tilalle on ilmestynyt vallanhimoinen, rahanmättöä Kreikkaan harrastava ministerismies.
Kyllä se olet Paavo sinä, joka muutit kelkan kulkusuunnan ja tulet sillä tempauksella aiheuttamaan vaikeuksia Vasemmistoliiton tielle. Uskottavuutenne on lievästi sanoen kärsinyt!

tepido

en vasemmistosta niin perusta, mutta nämä kaksi "rikkuria" eivät mene muiden tovereiden mukana tai kelkassa kaatamaan suomea kokoomuksen johdolla. menkää perussuomalaisiin, sieltä löytyy sakkia joka ei itseään myy, kuten ette tekään. Tsemppiä!

Htalk

Jos valtio ottaisi Suomessa 30.000 euroa velkaa /jokainen kansalainen imeväisestä lähtien niin siinä oli Matti ja Maija Meikäläiselle perheineen haastetta maksaa velat valtion veroilla asuntolainan ohella samalla kun nuorisotyöttömyys on n. 40% ja muutoinkin työttömyys korkealla.

Jokaisella kreikkalaisella vauvasta lähtien on nyt pääasiassa valtion verotuloilla katettavaa velkaa yli 30.000 €.

Suomen hallituksen tehtävä?:
Lainahoitokyvyttömälle Kreikalle annetaan lisälainaa.

Näin lainahoitokyvytön Kreikka saadaan lisävelkaantumaan ennen velkasaneerausta ja samalla Suomi menettää vielä enemmän rahaa...

Hallituksen tehtävä on unohtaa että lainahoitokyvyttömälle lisälainan antaminen tuo aina vain lisää ongelmia.

Hallituksen toive:
Odotamme välimeren mailta rahoittamiemme tulevien kriisimekanismien kunnioittamista sen jälkeen kun ...

1. Kreikka valehteli systemaattisesti talouden tunnusluvut Komissiolle ja EKP:lle.
'
2. Irlannin pankit läpäisivät stressitestit mutta muutaman kk. päästä ne olikin pakko rahoittaa EU kautta..

3. Portugali saadakseen tukipaketin valehteli oman säästämisen siten että merkitsi säästettyihin varoihin myös erääntyneitä velkoja joita ei oltu maksettu.

4. Espanjalla Budjetin ulkopuolista velkaa on piiloteltu lainvastaisesti kuntahallintoon...

"Kansainväliset pankit ja muut Kreikan valtion yksityiset rahoittajat ovat kriisivuoden kuluessa vetäneet maasta turvaan ainakin 75 miljardia euroa. Tilalle ovat riskin kantajiksi tulleet eurovaltiot, IMF ja EKP. Nyt jo yli puolet Kreikka-riskistä on euromaiden veronmaksajilla – joiden huoleksi jäävät tätä menoa pian myös Kreikan velkasaneeraukset."

Lainauksen lähde: Jan Hurri Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/05/25/yli-puolet-kreikka-r...

jani73

Puolueet muuttuvat ja kasvavat yhteiskunnan muuttuessa. Tennilä, Seppänen, Laakso, Mustajärvi sekä Yrttiaho kuuluvat kuoleviin dinosauruksiin jotka eivät osanneet mukautua tälle vuosituhannelle.

Onneksi näistä viimeisistä mohikaaneista päästiin eroon ja he voisivat siirtyä sitten suosiolla sinne 1800-luvulle haikailevien sovinistien, naisvihaajien ja rasistien joukkueeseen - mitä nimeltä ei tietenkään tarvitse mainita :) Olisi pääoppositiopuolue vielä kahta edustajaa suurempi kuin keskusta ...

YuriT

Mainitse toki kun mielesi tekee. Noin kovat väitteet kaipaisivat myös hieman lähteitä. Tai edes muita perusteluja. Hymiö ei ole perustelu.

Sinulla on myös muita mielenkiintoisia näkemyksiä. Suoraselkäisyys, rehellisyys, pyrkimykset edes jossain määrin pitää vaalilupauksista tai omista arvoista kiinni jne. eivät siis mielestäsi kuulu tälle vuosituhannelle. Jos nykyaika on todellakin tällainen niin minäkin alan kaivata takaisin 1800- tai edes 1900-luvulle.

Mahdollisesti olet myös trolli.

TapioTTT

Köyhälle joku ropo että pitää suunsa kiinni mutta ulkomaalaisille sosiaalipummeille piikki on edelleen pysyvästi avoin.
Samoin ilmainen veronmaksajien rahojen jakaminen miljarditolkulla eurooppalaisille huijarivaltioille ja pankeille jatkuu kiihtyvällä vauhdilla sen takaa nykyhallitus " Käteisen " johdolla.

Nykysuomen huolenpito omistaan on tyrmistyttävän törkeällä mallillaan Sairaat ja raihnaiset vanhukset sairaaloissa työnnetään makaamaan käytäville jotta ulkomaalaisille sosiaalieläteille riittäisi jakaa suomalaisten kovalla työlä ansaitut veroeurot.

Observatori

"Seuraa rahaa ". Onko liikuteltu huomattavia rahasummia tai tehty huomattavia sitoumuksia?

Eli rahoja, joista joku voisi saada siivunsa jollain tavalla, vaikkapa viran tai rahaa saajilta ? Ja saako joku epätavallisia etuja ?

Tässä saajana on virkamiehet ja pankit. EU, EKP, EVR, EV*, Saksan ja Ranskan ja Englannin pankit ja eräät muuut. EKP oli vaarassa holtittoman valvonnan takia, mikä on huomioitava. Ja sijoittajat, jotka saa nyt rahansa.

Lahjonnan vastaanottajina voisi epäillä olevan poliitikkoja ja virkamiehiä, jotka vaikuttavat asioihin. Eli heillä olisi motiivi ja keino. Siis jos olisi lahjottu.