Perjantai 18.1.2019

Poliisi löysi Mika Myllylän kuolleena kotoaan

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.7.2011 16:01
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva

Poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän tarkastaa Mika Myllylän kodin tänään aamupäivällä yhdentoista aikaan. Entinen hiihtäjä löytyi kodistaan menehtyneenä.

– Silloin poliisille tuli ilmoitus, että kaikki ei ole ilmeisesti ok. Poliisi on mennyt normaalina tehtävänä selvittämään, että mistä on kysymys, sanoo ylikomisario Teemu Heikkinen Uudelle Suomelle.

Poliisin mukaan paikalla ei ollut muita henkilöitä. Poliisi ei kerro, kuka ilmoituksen teki tai miksi tällainen ilmoitus annettiin.

– En sitä voi arvailla, mutta tietysti jos henkilöä yrittää tavoittaa, eikä saa vastausta niin... kait se sitä kautta tulee, Heikkinen pohtii.

Heikkinen ei pysty täsmentämään, oliko Myllylä ollut kuolleena jo pidemmän aikaa.

– Ei tässä nyt puhuta kovin mittavista ajanjaksoista.

Poliisi suorittaa kuolemansyyn selvittämistä. Tulokset ilmoitetaan vain omaisille.

Mika Myllylä, yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä hiihtäjistä, oli kuollessaan 41-vuotias. Poliisi ilmoitti hänen kuolemastaan tänään.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Orion

Mika Myllylä oli kaikesta Lahden jutuistaan huolimatta huippu-urheilija. Vasta 41 vuotias mies. Innosti ja kannusti monia nuoria hiihtourheilun pariin.

Kunnioitan hänen muistoaan hiihtourheilun osalta. Osanottoni hänen omaisilleen ja läheisilleen.

Brainless

Urheilu on kaupallistettu jo aikoja sitten! Enemmän tulisi keskittyä monipuoliseen harrastamiseen! Lapsia kannustaa leikkimään ja leikkimielellä urheilemaan. Ei mitään järkeä jos vain huipputulos merkitsee ja sitä saavutellaan kaikenlaisin keinoin.

Yksi helppo ratkaisu olisi häivyttää eroa voittajan ja vaikka 5 parhaan kesken. Enemmän keskittyä karsintavaiheeseen ja antaa arvoa sille. Rahallisia palkkioita tasoittaa parhaiden kesken. Esimerkiksi jääkiekko: Kumpi on tärkeämpää, että on mielenkiintoisia pelejä läpi kauden vai ainoastaan tietää kuka oli voittaja?

köpös

onko tämä oikea hetki, mutta ei sitä ole ollut muutkaan hetket. Sinisilmäisyys ja kreikkalaisten, portugalilaisten jne. epärehellisyys on ollut jatkuvana riekkumisen aiheena, mutta nyt olette nyyhkimässä huijarin haudalla. Huvittavaa ja suorastaan naurattaa teeskentelynne syvyys omasta "suorasta suomalaisesta rehellisyydestä". Moraalikäsitykset olisivat normimaassa koetuksella, mutta eihän meillä...Riehutaan velanmaksusta ulkomailla, mutta omat velat hunningolla.

Orion

Epo hormooni, jota ihminen normaalistikin tuottaa punasoluluille hapen kuljettamisen edistämiseksi kiellettin vasta v. 2000. Silloinkin jo epäiltiin kiellon vaikutuksia, koska eri ihmisten hormoonien tuotanto on erilaista urheilussa, ja muutenkin.

Lahden MM-talvilajien kilpailut olivat 2001 helmikuussa. Kuinkahan moni muun maan hiihtajä silloin keskeytti *nauraa*.
Muistaakseni hyvin paljon sattui sauvarikkoja ja keskeytyksiä. Epo oli lähes kaikilla mailla urheilijoitten käytössä, ja testejä pelättiin koska ne olivat tarkentuneet.

No nyt meni tämäkin juttu osin offtopikiksi, mutta menkööt vain. Toimitus poistaa, jos halua.

Ei pidä tanssia toisen haudalla kuitenkaan.

Donkey Hot

Aivan oikein, tämä on väärä hetki. Huijarin haudalla ei nyyhkitä vaan rohkeasti virheensä tunnustaneen huippu-urheilijan surullisen aikaista lipsumattomille laduille siirtymistä. Isoja virheitä tekevät kaikki, tyhmät vain eivät niitä myönnä ja niistä opi.

jalmari47

Sinä syytät Mikaa huijariksi.. Mika oli PALJON PAREMPI SUOMALAINEN kuin sinä olet, tai koskaan tulet olemaan!!
Tämä Sairas yhteiskunta tappoi huippu urheilijan lähes 20 vuotta kestäneillä "oikeus istunnoillaan" Kuinka paljon tämä maksoi huipputuomareillaan hiihtäjiä vastaan, ehkä Miljoonia suomen veronmaksajille.. ja vielä tämä sairas istunto jatkuu.. Miksi pelkkä kilpailukielto vuosiksi eteenpäin ei riittänyt??
Me "Suomalaiset olemme todella hukanneet juuremme ja isänmaallisuutemme.. paskomme omaan pesään..

köpös

tuosta toisen elämän elämisestäsi? Onhan Sinulla varmaan omakin elämä, ellet ole hiihtovalmentaja, joilla ei tunnetusti ole omaa elämää lainkaan... Tämä paljon parempi suomalainen oli huijari ja petturi ja ahneuden perikuva ja sinä raukka olet ihmeissäsi...:) Rakkaudella Köpöseis.

Orion

niin varmaankin ainakin kaikki entisen DDR:n urheilijat olisivat jo kuolleet. Muutenkin puolet maailman sen ajan urheilijoista olisivat jo "henkisesti murtuneita". Mihin Mika Myllylä sitten oikein syyllistyi? Tunnusti rehellisesti saman, jonka olisi myös muiden uomalaisten pitänyt tunustaa.

Pärjäsikö Kirvesniemetkään ihan "rehellisesti". Ei, sillä Harri Kirvesniemi joutuu nyt oikeuteen todistajanvalan rikkomisesta oikeudessa.

Voi tavallaan verrata Mika Myllylän elämää urheilun jälkeen Matti Nykäseen. Ensin menestys, ja sitten äkkijyrkkä lasku ja itsetuho.

semi

Herännyt uudelleen henkiin vaan on ollut jatkuvasti tapetilla lahden kisojen jälkeen, stt,n oikeudenkäynnin jälkeen oli ohitettu jo niin monta epärehellisyyden rajapyykkiä että hiihtoliitto oli, kuten rikollisten kannalta katsottuna pakko valehdella vaikka kaikki tietävät.

Toisille sitten tämä on henkisesti sellainen tie että ei kestetä ja alkaa alamäki. Mika on maksanut tästä sen hirvittävimmän hinnan alamäkensä muodossa ja lähtenyt parhaassa iässä pois.

Olisiko Mika halunnut puhua jo aikaisemmin? Olisiko se auttanut? painostetiinko Mikaa vaikenemaan? Surullisin seurauksin, ainakin K.P Kyrö on avannut suunsa ja voi ilmeisesti elää omatuntonsa kanssa kun pöytä on puhdas omalta osaltaan.

Orion

Nimimerkki "DolbyC". Etkö ymmärrä miten rankkaa tämä on Mika Myllylän omaisille. Alä mustamaalaa häntä jälkeenpäin. Pyydän.

Mika muistetaan muissa kuin urheilupiireissä vain Lahden 2001 MM-hiihdoista, mutta on hän kuitenkin myös olympiavoittaja ennen sitä episodia.

semi

Mutta on minultakin poistettu jo yksi kommentti ja ehkä lisää kohta? minkä sille voi vaikka en ole sen tarpeellisuudesta samaa mieltä. Usari kuitenkin voi sen tehdä ja sitä joudun kunnioittaman, mutta ei tässä pidä ruveta kenekään nyt luudalla pois lähtenyttä hutkimaan.

Rigor

Näinhän siinä voi käydä. Tunnustuksen jälkeen sai varmaan "kannustavia" viestejä hiihtoväeltä.

Ja jos hänen hautajaisiinsa osallistuu niitä jotka edesauttoivat hänen tuhoaan, niin kyllä oksettaa.
Mutta heidän on kaiketi pakko, koska heidän pitää osoittaa ettei he ole olleet missään tekemisissä Myllylän kohtalon kanssa.

Jonathan

Tähänastisen uutisoinnin perusteella kyseessä on itsemurha tai rankan alkoholinkäytön seuraus. Hyvin surullista ja omaisille rankkaa, syvä osanottoni.

Mika Myllylästä leivottiin vuosien varrella mediassa sellainen sylkykuppi, ettei hänen harteilleen asetettuja paineita kestäisi Erkkikään. Väkisinkin tulee mieleen edesmennyt SIG-solisi Matti Inkinen. Roskalehdistön lööpit Siwojen ja R-kioskien edustoilla tulisi kieltää.

Myös suunsa sulkeneilla hiihtopomoilla ja entisillä urheilijoilla on vastuu tapahtuneesta. Mikäli koko Doping-jupakka olisi heti alkuunsa avattu rehellisesti ja kerrottu avoimesti mitä oikeasti tapahtui, Myllylä olisi keskuudessamme vielä pitkään.

semi

Että eräät hiihtoliiton miehet eivät ala käyttämään tätä tragediaa omiin propaganda tarkoituksiin, olisivat helkkari siivonneet pöydän silloin kun se olisi pitänyt. Rehellisyys olisi silloin todella kannattanut ja nyt se on aikalailla myöhäistä mutta ei täysin, sille pitää olla tilaa. Se porukka voisi katsoa vihdoin ja viimmein peiliin.

keuse

Nyt kyllä SHL:n 1990-2001 toiminnassa mukana olleiden pitäisi ottaa lusikka kauniiseen käteen ja avautua siitä mitä avattavaa on. Totuushan on kuitenkin se, että tällä hetkellä kuumana käyvä doping-oikeudenkäynnillä on osuutensa tähänkin ikävään tapahtumaan. Tietenkään ei SHL ole yksittäisen ex.hiihtäjän siviilielämästä vastuussa, mutta toisella tavalla toimimalla olisi koko rumba ollut ohi aikapäivää sitten. Erittäin valitettavaa!

semi

Olikin syytä liata, se oli pesä jota voidaan kutsua vihoviimeiseksi lääväksi ja valehtelijoiden klubiksi. Toki me kaikki tiedämme että urheilussa vedetään suoritustaparantavia rohtoja kaikkialla, mutta senkö takia pitäisi heidän päästä kuin koira veräjästä?

perttiikonen

Mikaa varmasti ahdisti paljon dopingkärystä syntynyt näkemys, että ottiko hän lisäaineita vapaaehtoisesti vaiko hiukan painostettuna.

Itse uskon, että Mika ja monet muutkin huippuhiihtäjät tulivat ylipuhutuiksi ja ryhtyivät käyttämäään ei-sallittuja aineita - kuten muuallakin maailmassa oli.

Ja voi vain veikata, että urheilun lomassa syntyneet rahastointisopimukset romuttuivat kun dopingkäry kävi julki.

peweste

Erittäin ikävä ja koskettava tapahtuma.
Doupping varmasti oli yhtenä syynä miehen alamäkeen varsinkin kun asian pyöritys jatkui yli 10 vuotta.Olisiko nyt aika hellitää,ainakin Lahden tapahtumien osalta.
Doupingissa ei kuitenkaan ollut kysymys rikollisesta teosta vaan urheilusuorituksen parantamisesta ei sallitulla aineella.
Sitä tekevät urheilijat ympäri maailman jatkossakin.Toiset jää kinni toiset eivät!

PetSu

Katsoin hänen uraansa rinta rottingilla ja ajattelin olla joskus kuin hän.

Idoli on poissa. Ikinä en unohda sitä iloa, jännitystä ja motivaationi ylä- ja alamäkeä.

Hyvä Mika. Kiitos upeista elämyksistä, kiitos siitä, että ymmärsin urheilun merkityksen.

DolbyC

IL:n mukaan naapuri löysi Myllylän kuolleena mentyään lukitsemattomaksi tietämästään terassin ovesta asuntoon tarkistamaan, miksei Myllylä avannut ovea toistaiseksi tuntemattomalle henkilölle, joka oli tullut tavoittamaan Myllylää. Tämä selittää, miksi poliisi vaivautui lähtemään paikalle. Poliisi tiesi Myllylän kuolleeksi jo lähtiessään suorittamaan tehtävää.

semi

Väittämään mikä asiaan johti koska se kuitenkin oli varmaankin monien asioiden summa, aivoeroa ei voi väheksyä eikä sitä että asiat alkoivat menemään huonompaan suuntaan lahden 2001 jälkeen.

STT,n douping oikeudenkäynnin jälkeen laski hiihtoliitto kuitenkin sellaisen miinan itselleen että Lahti 2001 oli se miina joka paljasti koko roskan. Jos media on tässä jotakin ajanut takaa on se hiihtoliittoa eikä niinkään Mika Myllylää, vaikka hänestä julkisuuden henkilönä tehtiinkin aika raflaavia juttuja välillä.

de comments

oikeuteen vielä kymmenen vuoden jälkeen, niin ei se liene muuta kuin henkilön sisimpään tunnetilaan käyvää ja ehkäpä jo kertaalleen unohdetunkin "takapakin", ainakin osittain, niin aika vahva pitää olla jotta kestäisi uudelleen samat kysymykset oikeudessa. Miksi tätä sotkua piti nostaa uudelleen esiin? Saiko joku oman sielunrauhan?

semi

Uudestaan esiin koska hiihtoliitto haastoi STT,n oikeuteen ja voitti valehtelemalla ja oikeudessa vannomalla asiasta jonka tiesivät oikeaksi mutta valheella koettivat muuttaa totuutta. Sellainen asiahan ei voi olla oikein, mitä tästäkin tulee jos ensinmäinen rikoksen uhri jää ilman oikeutta vain sen takia että asiasta tulee hitomoinen metakka ja johtaa hiihtoliiton pitkälliseen piinaan. Myllylä on pitkälle siksi minusta hiihtoliiton alkuperäisen valheen uhri myös vaikka kuului silloin siihen systeemiin.

Hinta on noussut nyt äärimmäisen kovaksi, mutta en usko että kukaan siellä alkaa nyt puhumaan vaikka pitäisi, he ovat jo liian kauan vetäneet tätä linjaa.

keuse

Mielestäni tämän ikävän tapahtuman ajankohdasta ja siihen liittyvistä oletuksista voinee vetää jotain johtopäätöksiä. Esimerkiksi miksi Mikaa ei kuultu oikeudessa todistajana (ei syytettynä) paikanpäältä, miksi tarvittiin terveydenhuollon henkilön läsnäolo, miksi videoteitse? Näillä seikoilla lienee osuutta tapahtumiin. Myös sattumasta tai ihan muihin asioihin liittyvät tapahtumat mahdollisia, mutta ovatko ne todennäköisiä?

Mielestäni kuitenkaan ex-päävalmentajaa ei kannata syyttä tästä, hänhän on hakemassa ansaittua oikeutta harrastaa ammattiaan, joka ollut estettynä tietyin, ehkä kiistellyin peruistein.

keuse

Mielestäni tämän ikävän tapahtuman ajankohdasta ja siihen liittyvistä oletuksista voinee vetää jotain johtopäätöksiä. Esimerkiksi miksi Mikaa ei kuultu oikeudessa todistajana (ei syytettynä) paikanpäältä, miksi tarvittiin terveydenhuollon henkilön läsnäolo, miksi videoteitse? Näillä seikoilla lienee osuutta tapahtumiin. Myös sattumasta tai ihan muihin asioihin liittyvät tapahtumat mahdollisia, mutta ovatko ne todennäköisiä?

Mielestäni kuitenkaan ex-päävalmentajaa ei kannata syyttä tästä, hänhän on hakemassa ansaittua oikeutta harrastaa ammattiaan, joka ollut estettynä tietyin, ehkä kiistellyin peruistein.