Sunnuntai 19.11.2017

Hiihtäjien dopingpiina jatkuu - Yle: Heitä epäillään uudesta rikoksesta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.7.2011 15:35
Päivitetty: 
12.7.2011 16:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Syyttäjä Mikko Jaatinen pyytää poliisia tutkimaan valehtelun oikeudessa.

Doping-oikeudenkäynnit haarautuivat tänään vielä kerran, kun niin kutsutun STT:n dopingjutun syyttäjä ilmoitti tehneensä rikosilmoituksen perättömästä lausumasta tuomioistuimessa. Asiasta kertovat Yle ja STT.

Syyttäjä Mikko Jaatinen haluaa selvittää, tekivätkö ex-hiihtäjät Harri Kirvesniemi, Jari Isometsä ja Janne Immonen rikokseen kertoessaan vääriä tietoja oikeudelle hiihtomaajoukkueen dopingin käytöstä.

Asian tutkii keskusrikospoliisi.

Oikeudelle valehtelusta maksimirangaistus on kolme vuotta vankeutta.

Käräjäoikeus tuomitsi Jari Räsäsen ja Pekka Vähäsöyringin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin törkeistä petoksista. Tuomitut ilmoittivat sittemmin valittavansa tuomioistaan hovioikeuteen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

usjussi

Miten tällainen soppa voi kestä 10 vuotta siitä selvyyttä tulematta? Puolet syytetyistä ovat jo kohta vanhuksia ja oikeuslaitos vain jahtaa. En ymmärrä. Kohta tulee taas YIT:n moite Suomen oikeustoiminnasta ja varmaan on paikallaan. Ehdotan, että yhdistetään raastupa, hovi- ja korkein oikeus saman katon alle ja kaikki ovat läsnä jo raastuvassa tietyllä miehityksellä. Päätökset muutaman kuukauden viiveellä raastuvanoikeuden päätöksistä korkeinkin mukaan luettuna.

semi

Kerrankin tekevän töitä ja sitähän meidän hiihtopojissa riittää, asiaan on yksinkertainen ratkaisu, kertoisivat sen minkä kaikki jo tietävät että tuli valehdeltua oikeudessa ja sitä kautta on syyttömätkin saaneet kärsiä. Pyytäisivät anteeksi ja ottaisivat tuomion vastaan ja elämä siitä sitten hiljalleen palaisi normaaliksi.

olavinieminen

On aivan ilmiselvää, että dopingkäryt tapahtuivat. Ilman lääkäreitä ja rahoja doping on mahdotonta. Isometsä lahjottiin syylliseksi liiton varoilla. Sitten liiton herrat eivät tiedä asiasta mitään.

Valehtelijoita koko porukka. Myllylä oli porukan rehellisin.
Tuntuu että kyseessä on mafian kaltainen ilmiö. Kuri on kova ja se on murrettava. Urheilu on jo aivan kieroa touhua.

Tammarin pappa

Mitä Mika Myllylä pelkäsi niin, että oli ostanut aseen ja nukkui kirves tyynyn alla. Oliko Mika puhunut liikaa? Rikkonut omertan. Mika pelkäsi miestä, jolla on pitkä rikosrekisteri. Mikä on hänen uhkailujensa takana. Selvyyttä ei ole saatu, miksi mies uhkaili Myllylää. Liittyykö se dopingoikeudenkäyntiin,jossa Myllylä ainoana oli rehellinen myöntäen epon.

TakojaIlmarinen

Jotenkin vain ilmassa on sellainen palaneen käry ettei kukaan usko, etteikö jossain palaisi.
Savu nousee näiden valan vannoneiden housuista!
Syyllisiä ovat sen jälkeen kun syyllisiksi väärään valaan tuomitaan, joka näyttää melko ilmeiseltä!
Jättikö kuollut hiihtäjä jälkeensä todistusaineistoa?

Paljon kysymyksiä ilmassa!

Ray

Mutta nämä surkimukset eivät siihen kykene. Nämä raukkamaiset rahan kerääjät ja petoksella eläneet eivät kykene rehellisyyteen. He ennemmin tuhoutuvat pikkuhiljaa sisäisesti.

Minä oikeastaan säälin näitä piiraisia ja räsäsiä, isometsiä ja kirvesniemiä, saarisia ja kuitusia ja jopa tätä uutta mattimaailmanmestaria. Koko ajan saavat olla varuillaan.

gary

Ollaan me kummaa kansaa. Jaksetaan jonninjoutavaa hommaa jatkaa vuosikymmenen.
Ja kansa hurraa, kun ruumiita tuloo!

Ja mikä tämä juttu on? Doping ei ole edes rikos, se on vain rike urheilussa, epäurheilijamainen käytös!
Miten ihmeessä rangaistus voi olla elinikäinen kielto ammatinharjoittamiseen(Kyrö)?

Urheilu on vain leikkiä! Itse ihailen jääkiekkoa. Miksi jääkiekossa ymmärretään, että se on vain leikkiä. Jos hävitään, vähän murjotetaan, mutta annetaan arvo voittajalle! Mutta kun voitetaan, riemuitaan!

Miksi hiihto on kuolemanvakava asia? Hemohes hiihdossa on sama asia kuin jääkiekossa liian käyrän mailan käyttö! Se on kiellettyä ja epäurheilijamaista ja siitä saa rangasiuksen. Urheilija saa haukut, mutta se siitä! Pelaaja saa rangaistuksen, mutta muutaman hetken jälkeen asia on käsitelty ja kohti uusia seikkailuja!

Hemohes auttaa hiihdossa yhtä paljon kuin käyrällä mailalla pelaaminen jääkiekossa - eli auttaa tai ei auta, mutta kiellettyä se on, mutta urheilu on leikkiä ja hupia!

Lopettakaa jo käräjöinti! Jäähy kaikille, häpeämään pariksi minuutiksi, kättä päälle ja kohti uusia elämyksiä!