Perjantai 18.1.2019

Linnanmäen vuoristorata 60v. – Aina suosituin laite

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.7.2011 09:22
  • Kuva: Linnanmäki
    Kuva
    Vuoristoradan kyydeistä nautti myös presidentti Urho Kekkonen.

Linnanmäen suosituin laite, vuoristorata täyttää tänään 60-vuotta. Viime vuonna lähes miljoona huvittelijaa kierrättänyt laite on toimitusjohtaja Risto Räikkösen mukaan säilynyt samanlaisena koko ajan, vaikka uusittu se on neljä kertaa

– Joka vuosi uudistetaan aina yksi osa. Neljä kertaa on menty läpi ja viidettä mennään, Räikkönen sanoo.

– Se on suosituin edelleen ja on sitä ollut aivan alusta saakka, Räikkönen toteaa.

Merkkipäivän kunniaksi luvassa on juhla-ajoja ja toimitusjohtaja aikoo myös itse olla jarrumiehenä – ainakin jonkun kierroksen.

Linnanmäen vuoristoradan moni tunnistaa ennen kaikkea tuoksustaan, joka tuo mieleen junanraiteet. Räikkönen vakuuttaa, ettei vuoristoradan rakenteet ole mitään kiskojen ylijäämäpöllejä, vaan puut on tilattu samalta sahalta jo 60 vuoden ajan. Tuoksu tulee tervasta ja muista kyllästysaineista.

60-vuotispäivistään huolimatta vuoristorata ei ole huvipuiston vanhin laite, mutta alkuperäisimmäksi sitä voisi kutsua. Sitä vanhemmat laitteet ovat muuttuneet tai muuttaneet.

Kaikkein vanhin laite on vuonna 1896 rakennettu karuselli. Saksan tivoleja kiertänyt laite tuotiin Linnanmäelle Räikkösen mukaan vasta 1960-luvulla.

Myös kummitusjuna on vuoristorataa vanhempi. Tosin Räikkönen ei ole aivan varma, onko siinä enää mitään samaa kuin vuoden 1950 elokuussa avatussa kummitusjunassa.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Ola

Niin on.
Vatsanpohjasta kutittaa joka kerta kun sillä ajaa.
Viikko sitten tuli ajettua jälleen ainakin 6 kertaa yhden iltapäivän aikana 11-v ja 8-v mukana. He kun eivät yksin vielä pääse. Saattajana oli ihan mukava olla edelleen, kuten omien poikienkin kanssa aikoinaan. Ikä ei vuoristoradalla paina.