Tiistai 18.6.2019

Ministeri kastraatiopilleristä: ”Jos edes kerran...”

Luotu: 
15.7.2011 11:41
  • Kemiallista kastraatiota valmisteltiin jo edellisen hallituskauden aikana. Nyt vanha lakiesitys arvioidaan uudelleen eri ministerin johdolla. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) haluaa myös koko uuden hallituksen tuen.
  • Kuva: Compic-Photos/Eduskunta
    Kuva
    Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, r.

Uusi oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) kannatta kemiallista kastraatiota seksuaalirikollisille. Vapaaehtoinen lääkehoito olisi osa psykiatrista hoitoa ja sitä voitaisiin määrätä vangille heti ensimmäisen törkeän seksuaalirikoksen jälkeen.

– Ajatus on se, että sellaisilla rikoksentekijöillä, joilla on vakava ongelma, ja jotka ovat syyllistyneet törkeisiin seksuaalirikoksiin, niin heille voitaisiin määrätä vapaaehtoisuuden pohjalta lääkehoito Henriksson sanoo Uuden Suomen haastattelussa.

– Jos on edes kerran syyllistynyt törkeään seksirikokseen, niin mielestäni tämä voisi tulla kysymykseen. Kyllähän se on kaikkien intressissä, että jos rikoksen tekijä sitä itse haluaa, niin hänelle annetaan tämä mahdollisuus.

Pelkkää pilleriä vangille ei kuitenkaan syötettäisi.

– Ymmärrän asian niin, että jos on taipumus tämän tyyppisiin rikoksiin, niin varmasti on tarvetta myös psykiatriselle hoidolle.

Henrikssonin mukaan lakia valmisteltiin jo edellisen ministerin Tuija Braxin (vihr.) aikana. Tuolloin lakiesitys kerkesi pyörähtää lakivaliokunnan pöydällä juuri ennen kuin vaalikausi päättyi. Lakiesityksen pykälät ja muotoilut tarkastetaan vielä uudelleen, minkä lisäksi uusi hallitus käy asiasta oman neuvonpidon.

– Jos tälle linjalle lähdetään, niin sen pitää olla hyvin harkittua ja myös niin, että koko hallitus seisoo sitten tämän takana.

– Hallitusneuvotteluissa asiasta ei ollut puhetta, Henriksson sanoo.

Henrikssonin mukaan kemiallinen kastraatio voidaan kuitenkin selvittää hallitusohjelmasta löytyvän toisen kirjauksen alla. Kirjauksen mukaan hallitus ”kartoittaa mahdollisuudet ottaa sopimushoitokäytäntö” seksuaalirikollisille.

Onko ministeriössä pohdittu, että kemiallinen kastraatio olisi ehto esimerkiksi koevapaudelle?

– No sitä ei olla vielä mietitty. Juuri nämä asiat pitää nyt pohtia, mitkä tässä nyt ovat ehdot ja millä tavalla tästä voitaisiin saada toimiva järjestelmä.

Oikeusministeri vakuuttaa, että pakkoa lääkekastraatiosta ei ole tulossa.

– Pakolla harvoin päästään oikein hyviin tuloksiin. Se on myös Suomen oikeusjärjestelmälle hieman vieras ajatus. Mielestäni se ei sovi meille, mutta Venäjällä asiasta pohditaan.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

raven

Kastraatio on mielestäni hieman liian raju termi käytettäväksi tämän kemiallisen version yhteydessä, joka siis on sama kuin "jarrun" syöttäminen sotilaille aikoinaan eli halut pois.

Kun otetaan huomioon, että suosituimmilla mielialalääkkeillä (joita nykyään tunnutaan jakelevan kuin irtokarkkia) on usein hyvin samankaltaisia vaikutuksia henkilön libidoon, ei tämä "kemiallinen kastraatio" vaikuta mitenkään radikaalilta toimelta, varsinkaan kun siinä ei tehdä mitään peruuttamatonta, vaan vaikutus lakkaa kun lääkkeen ottaminen lopetetaan.

Tältä pohjalta kannatan seksuaalirikollisten vapaaehtoista "jarruhoitoa" lämpimästi.

Smerd

Jos hlö on syyllistynyt useita kertoja törkeisiin seksuaalirikoksiin, niin mädäntyneessä maassa väitellään että voitaisiinko VAPAAEHTOISUUDEN POHJALTA TARJOTA kyseiselle hlölle KEMIALLISTA "KASTRAATIOTA".

Suomi kepittää jopa Ruotsinkin tällaisessa pelleilyssä.

Eikö samalla kannattaisi keskustella että voidaanko murhiin syyllistyneeltä pyytää että hän voisi vapaaehtoisuuden pohjalta mennä täysihoitoon vankilaan pleikkaria pelaamaan ja oikeustieteitä opintorahalla oppimaan?

Laitiin

Kun tässä yhteydessä puhutaan "kemiallisesta kastraatiosta" miehistä puhuttaessa kyseessä on "jarru", mutta kuinka kun kyseessä on nainen?

Kuinka paljon rangaistukset eroavat kun mies työntää naiseen puukon tai siittimen? Toki vastoin tahtoa molemmat? Yleisessä keskustelussa minulle on vain jäänyt kuva, että rangaistukselta puukotus on lievempi tapaus.

Latski

Mikä on sellainen LAKI joka perustuu syyllisen VAPAAEHTOISEEN toimintaan. Ei kai mikään nykyinen lakikaan estä tuollaista toimintaa tänäpäivänä, jos tuomittu siihen VAPAAEHTOISESTI suostuu.
Jos poliitikko puhuu, niin tällaisia älynväläyksiä aina välillä putkahtaa esiin.

JormaMm

Minkököhänlaisen sopan uusi oikeusministeriö vielä keittää

Tuohonkun yhdistetään vielä kastraatio....Kas kun ei arpomalla ala kastroloimaan Suomalaisia...

Turun Sanomat 30.6 2010 03:00:10
Perättömät raiskausilmoitukset ovat viikoittainen ongelma poliisille. Viranomaisten arvion mukaan yli joka viides poliisin tietoon tulleista raiskausväitteistä osoittautuu perättömäksi. Nämä tapaukset eivät johda syyteharkintaan ja oikeuskäsittelyyn.

–Iso osa perättömistä ilmoituksista tehdään kännissä ajattelemattomasti. Joku voi haluta ilmaisen kyydin taksikuskilta, toinen sepittää raiskausväitteen välttyäkseen putkayöltä ja kolmas selittää hätävalheen puolisolle tai kotiväelle. Kun kanssaihminen ottaa sitten yhteyden poliisiin, puheita on vaikea perua, Vuento kertoo.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/142571.html

Vuonna 2005 toteutetun rikosuhrikyselytutkimuksen mukaan 46 000 suomalaisnaista oli joutunut edeltävän vuoden aikana raiskauksen tai sen yrityksen kohteeksi, kun mukaan luetaan tilanteet, joissa uhri oli nukkunut tai ollut muutoin puolustuskyvytön. Näistä 15 000 naista oli pakotettu seksuaaliseen kanssakäymiseen, joista yli puolet parisuhteessa
http://fi.wikipedia.org/wiki/Raiskaus

isovaari

Epäilen vahvasti -epäilyni perustuu kokemukseeni ravintola-
soitajana v:sta -62 aina v:een 79 asti, jolloin päivittäin
nähtiin/kuultiin erilaisista "tapahtuneista". MissäÄn
tilastossa ei tulee koskaan näkymään Suomessa (taikka muualla)
sellaisten väkisinmakaamisten määrä, joka on tapahtunut siten,
että naisihminen on ollut täysin "etyylisessä tilassa" ilman
minkäänlaista itsekontrollia tai peräti tiedottomana
alkoholimyrkytksen alaisena, jolloin häntä on käytetty
hyväksi hánen tietämättään, eikä hän pystyy jälkeenkään
päin osoittamaan, kuka, milloin, montaako, j.n.e. häntä
"käyttivät". Raskauksien määrä näin käyneen jälkeen ei
luokitella eikä voidakaan osoittaa todeksi tahi ei. Ja niitä
oli/liene huomattavaa osaa, josta asianomainen ei tiedä mitään
konkreettista, eikä voi osoittaa syyllistä. NÄmä eivät näy
tilastoissa. Ja niitä oli/on huomattavan suuri mäÄrä.

isovaari

Allekirjoittanut muistaa v:nna 1963 Kuopiossa olleen nk.
raiskaustapauksen (ylioppilastyttö löytyi raiskattuna ja
surmattuna erÄÄstä kellarista), minkä tekijä saattiin kiinni,
ja -muistoni mukaisesti- tuyomioon lisättiin "kastraustoimi".
Siis, Suomessa on ollut jo silloin olemassa tuollainen mahdollisuus. Varmastikin löytyy arkistoista sellaisesta tapahtuneesta uutis- sekä lehti-artikkeleita. Siis: missä
vaiheessa se poistui lakikirjasta tai onko koskaan siellä ollutkaan? Mielenkiintoista!

HammuRab

Tsekissä tuomiona on 'vapaaehtoinen' kastraatio eli kivesten poisto, mikä näyttäisi toimivan: v. 2008 mennessä 100:sta käsitellystä kukaan ei uusinut. Tanskassa 1960-luvulla tehdyn tutkimuksen mukaan rikoksen uusinta taas putosi 2,3%:iin, kun sen ennen kastraatiota oli 80%.

Törkeissä raiskauksissa ('elämäntaparaiskaajat', pedofiilit jne.)Suomen linja on naurettavan lepsu ja sitä on muutettava: tuomiona joko elinkautinen tai kastraatio ja riittävän pitkä vankilatuomio.

Tulee mieleen tämä tapaus:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Abdigadir_Osman_Hussein
Siinä kastraatio olisi pitänyt tehdä heti (ainakin)toisen raiskaustuomion jälkeen. Eikä kyllä likvidaatiokaan olisi ollut pahitteeksi varsinkin, kun DNA-testien aikana syyllinen pystytään osoittamaan erittäin suurella todennäköisyydellä.

TSV

"– Pakolla harvoin päästään oikein hyviin tuloksiin. "

Niin onhan se ruotsikin turha ja pakollinen, heh eheh.

Pedofiilien hoitoon on turha ruveta käyttämään suuria summia ja mielestäni valtio on aina vahingonkorvaus vastuussa jos päästää tämmöisen ihmisen jota ei ole vahvasti lääkinnyt ulos mistään.

TSV

"– Pakolla harvoin päästään oikein hyviin tuloksiin. "

Niin onhan se ruotsikin turha ja pakollinen, heh eheh.

Pedofiilien hoitoon on turha ruveta käyttämään suuria summia ja mielestäni valtio on aina vahingonkorvaus vastuussa jos päästää tämmöisen ihmisen jota ei ole vahvasti lääkinnyt ulos mistään.

kaijakuopila

Valta Suomessa on vastuuntunnottomilla ministereillä. Lääketeollisuuttako pitäisi alkaa tukea.

Otetaan mallia vaikka Espanjasta. Suomalainen tuttu törmäsi humalassa hotellin tyttöjen huoneeseen vahingossa. Tytöt soitti vahtimestarille, joka tuli poliisien kanssa. Mies pääsi yhteisputkaan 30 marokkolaisen kanssa kuukaudeksi. Sitten ikuinen karkoitus ja lentäkentälle suoraan poliisikyydissa.

Suomi johtaa monia EUn rikostilastoja.

jalmari47

En osannut lähettää kommenttiani "Rangaistus rankimman jälkeen" ohjeitten mukaan, eli se julkaistiin kolminkertaisesti, mutta hyvä niin! Nyt kenellekään ei jäänyt epäselväksi mitä ajattelen Raiskaajista..

kaijakuopila

Áänestimmekö turhaan ? Sama rikollisten toiminta jatkuu. Eikö tämä oikeusministeri todellakaan tajua, mitä on joutua rankan rikoksen uhriksi. Suomessaon luxus vankilat, verrataan minkä maan vankiloihin tahansa. Köyhtyneet suomalaiset maksavat lisäksi kalliit asianajajat. Siis minkäänlainen asia ei kohene, vaan rikolliset saa jyllätä mielin määrin.

Hallitus on naurettava !

REXILEX

Suomessahan on sallittua, ainakin Espoossa, kemiallinen kidutus, josta oli juttu, valtion tiedonjulkistamispalkinnon saaneessa lehdessä; Voima lehden saadessa 2001 vuosikerrastaan, mainitun palkinnon juuri samana vuonna.
On selvää, että mikäli Suomessa syyttömätkin ihmiset saavat, kyseisiä tuomioita salaa, voidaan kyseistä keinoa käyttää lapsenraiskaajiin ja valalla valehteleviin luonnollisiin henkilöihin sekä valansa rikkoviin virkakuntansa halventajiin.

TAIVAS ORGANISAATIOT, lain, luomakunnan ja intersubjektiivisen edun valvoja.
Ilkka VTK Juutilainen - Juudaan Leijona - Jumalan Karitsa
SUOMEN VAAKUNALEIJONA