Maanantai 21.1.2019

Keskustalaisen ulostulo: ”Juha Sipilän toiminta koitui suomalaisten vahingoksi”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2015 16:32
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  - Kun Juha Sipilän ilmoitus tarjota oma kotinsa turvapaikanhakijoille uutisoitiin Al-Jazeera – kanavalla, Sipilän toiminta koitui Suomen ja suomalaisten vahingoksi, väittää vantaalainen Johannes Hirvaskoski (kesk.). Kuva Itävallasta.
|

Keskustalainen kunnallispoliitikko Johannes Hirvaskoski kritisoi Puheenvuoro-blogissaan oman puolueensa pääministeriä Juha Sipilää.

Vantaan kaupunginvaltuustossa keskustan kolmehenkistä valtuustoryhmää johtava Hirvaskoski kirjoittaa, että Sipilä teki virheen avatessaan toisen asuntonsa turvapaikanhakijoille.

- Kun Juha Sipilän ilmoitus tarjota oma kotinsa turvapaikanhakijoille uutisoitiin Al-Jazeera – kanavalla, Sipilän toiminta koitui Suomen ja suomalaisten vahingoksi. En voi tuomita Sipilän tekoa kansalaisena, mutta pääministerinä hänen olisi tullut paremmin harkita tekonsa seurauksia, Hirvaskoski kirjoittaa.

- Valtiojohtajien täytyy miettiä mitä signaaleja he lähettävät. Aivan kuten ”Itäisen kumppanuuden” ohjelma oli väärä signaali ja väärää auttamista, osaltaan luoden Ukrainan ongelman, ovat puheet ”pakolaisista” ja ”pakolaisten jakamisesta” tai ”kaikkien auttamisesta” olleet väärä signaali, Hirvaskoski jatkaa.

Hänen mielestään Euroopan pakolais- ja siirtolaiskriisin yhteydessä pitäisi puhua nimenomaan siirtolaisista.

- Jos ihminen ei hae turvapaikkaa turvaan päästyään, vaan jatkaa matkaansa toiseen maahan toiveidensa perässä, hän on siirtolainen, Hirvaskoski perustelee.

Hirvaskosken mielestä Suomen pitää irtautua eurosta, Euroopan unionista ja jopa Geneven sopimuksesta, ”jos on tarvis”.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen väläytti tänään Suomenkin Schengen-rajojen rajatarkastuksia.

- Oikeusvaltiossa on tärkeä periaate se, että tiedetään keitä yhteiskunnassa oleskelee. Täysin hallitsematon maahantulo ilman, että on edes varmiutta siitä, että asianomaiset hakeutuvat turvapaikkaa hakemaan, ei ole hyvä, Vanhanen sanoi tänään Uudelle Suomelle.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Johannes Hirvaskoski
Johannes Hirvaskoski
Jaa artikkeli:

Kommentit

Harry Rönnberg

Ainoa hyvä teko minkä mies tähän mennessä ilmoittanut tekevänsä. Ennenpitkään joutuu myös avaamaan toisen kodinsa suomalaisille kodittomille koska kansa ei pysty maksamaan vuokraa jonkun toisen omistaman firman parantuneella tuottavuusluvulla.

Reino Jalas

Suomessakin eräät tahot ovat sitä mieltä että me pystymme ottamaan vastaan *aivan kaikki* maailmalta tänne tulevat pakolaiset. Ylärajaa ei kuulemma ole.

Heidän kannaltaan Sipilän asuntonsa luovuttamisella tekemä markkinointjuttu on toiminut odotetun suuntaisesti. Maikkarin mukaan Suomi rankataan jo ainakin Irakissa kohdemaiden kärkeen, ykköstoiveeksi.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/yk-varoittaa-pakolaismaarie...

Ne suomalaiset taas joita huolettaa pakolaisten vaatima 15.000 €/hlö vuosikustannus, ja myös ISIS-tyyppinen turvallisuusuhka, heille tällainen vielä yhden uuden 20.000 tulijan lisäpumpsin saapuminen Tornioon ei ole mieleen.

Tapani Moilanen

Ottaisiko Syyrian presidentti Hafes Al Assad vastaan palatseihinsa muutaman suomalaisen....tuskin? Ennen kuin Islamin uskoa oltiin perustettu oli Lähi-Itä kulttuurin kehto ja suomalaiset asuivat maakuopissa ja turvemajoissa.1200 vuotta Islaminuskoa ja he asuvat raunioissa tappaen toisiaan ja hakevat turvapaikkaa Euroopasta.

Sami Heinonen

Sipilän vaimohan voi jatkaa avustustoimintaa Sipiläsäätiön kautta, esimerkiksi maksamalla houkuttelemiensa arabien ja afrikkalaisten diskorahat, etteivät ne mene veronmaksajien piikkiin, ja itse hymistellään omaa hyvyyttä lahkolaisten kakkukahveilla.