Lauantai 23.2.2019

Jussi Halla-aho ”sai vinkin” anti-jihadisteista

Jaa artikkeli:
Luotu: 
27.7.2011 18:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Jussi Halla-aho.

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho ei ole hämmästynyt siitä, että hänet on liitetty Norjassa kymmeniä murhanneen Anders Breivikin ideologiseen taustaan.

Uusi Suomi uutisoi tänään tutkija Toby Archerin kirjoituksesta, jossa hän syyttää islamiin vihamielisesti suhtautuvan ”anti-jihadisteiksi” kutsutun liikkeen ”kivettäneen sen tien”, jonka Breivik valitsi. Archerin mielestä verkon islam-vastainen yhteisö on osaltaan vastuussa Norjan verilöylystä.

Anti-jihadistisen yhteisön yhdeksi kokoontumispaikaksi Toby Archer mainitsee Gates of Vienna -blogin, jolle Jussi Halla-aho lähetti vuonna 2007 kirjoituksen. Tekstissä käsiteltiin suomalaista keskustelua aselainsäädännöstä Jokelan koulusurmien jälkeen.

Halla-aho oli julkaissut saman kirjoituksen suomeksi blogissaan aiemmin.

- Suomen NRA pyysi minulta tekstin englanninkielisen version heidän sivuilleen. Sain silloin varmaan joltain vinkin, että kannattaisi lähettää sinne [Gates of Viennan ylläpitäjälle]. Siellä oli julkaistu kirjoituksia tästä aiheesta, Halla-aho sanoo Uudelle Suomelle.

Halla-ahon kirjoitus löytyy edelleen Suomen aseharrastajia edustavan NRA:n verkkosivuilta.

Gates of Vienna tunnustaa avoimesti olevansa ”anti-jihadistinen” sivusto, jonka tarkoitus on torjua islamin vaikutusvallan kasvu Euroopassa. Norjalainen Anders Breivik oli manifestinsa mukaan blogin aktiivinen seuraaja.

Anti-jihadistiseen liikkeeseen Toby Archerin artikkelin yhdistämä Jussi Halla-aho sanoo, ettei tunne koko liikettä. Gates of Viennaa hän kertoo lukevansa satunnaisesti ”silloin, kun sen kirjoituksia linkitetään”.

- En tiedä, onko sellaista liikettä todellisuudessa olemassa. On olemassa islamista ja islamisteista huolissaan olevia ihmisiä. Olen itsekin huolissani, Halla-aho sanoo.

- Yleensä mediassa ja muualla ollut sellainen trendi, että halutaan nähdä organisaatioita ja järjestäytynyttä toimintaa siinä mikä on ihan puhdasta kansalaisaktivismia.

Halla-aho sanoo ympäri Euroopan löytyvän ihmisiä, jotka ovat huolissaan maahanmuutosta ja sen ongelmista, eikä heidän välillään välttämättä ole mitään yhteyttä.

- Ongelmat kaikkialla Eurooppassa ovat samankaltaisia ja niitä asioita pohditaan samalla tavalla muuallakin kuin Suomessa.

Maahanmuuttokeskustelu kärsii

Breivikin uhrien ja uhrien omaisten lisäksi Jussi Halla-aho näkee Norjan tapahtumien aiheuttaneen hallaa eurooppalaiselle maahanmuuttokeskustelulle. Verilöyly on hänen mukaansa otettu häikäilemättä lyömäaseeksi Suomessa ja Ruotsissa.

Ruotsissa kohu nousi, kun maahanmuuttokriittisen ruotsidemokraattien edustaja osoitti blogissaan ymmärrystä Breivik teolle. Kirjoittaja poisti tekstinsä myöhemmin verkosta.

Suomessa hämmästely kohdistui perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin hiljaisuuteen Norjan tapahtumien suhteen. Julkisuudessa ihmeteltiin, miksi Soini ei aiemmin tuominnut Breivikin tekoa ja sen ideologista taustaa.

- Tarja Haloselta kesti yhtä kauan tuomita, ja lehtien mukaan hän viivytteli inhimillisistä syistä. Kun Timo Soini viivytteli, se tapahtui epäinhimillisistä syistä, Halla-aho sanoo sarkastisesti.

Soini tuomitsi Norjan viimeperjantaiset tapahtumat blogissaan eilen.

Halla-ahon mukaan perussuomalaisiin on vuoden 2008 kunnallisvaaleista asti suhtauduttu ”hysteerisesti”.

- Kaikki, mitä tapahtuu kelpaa keppihevoseksi perussuomalaisten vastaisen vihan lietsonnassa. Tuomitaan tai ollaan tuomitsematta, aina menee pieleen.

Hätäilyyn ei tarvetta

Norjan verilöylyn käynnistämä keskustelu Suomessa jatkui eilen, kun sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kertoi kiirehtivänsä aselainsäädännön uudistamistyötä. Uusia lakeja ei ole luvassa, mutta aiemman sisäministerin Anne Holmlundin (kok.) aloittamaa työtä jatketaan nyt nopeutetulla aikataululla.

Aselakeja käsittelevän hallintovaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho toivoo, että Norjan tapausta ei käytetä syynä tehdä hätiköityjä päätöksiä aselainsäädännön suhteen. Halla-aho tunnetaan nykylain vastustajana.

- Nykyisen aselain punainen lanka on kiusanteko ammunnan ja aseiden harrastajille. Mitään turvallisuushyötyä sillä ei saavuteta, Halla-aho sanoo.

Räsäsen ajama ehdotus Euroopan laajuisen kemikaalirekisterin perustamisesta ja lannoitteissa käytettävän ammoniumnitraatin oston luvanvaraisuus saa Halla-aholta nuivan kannan.

- Maatalouden harjoittajien tulisi ottaa kantaa, mitä seurauksia tällaisella valvonnan lisäämisellä on. Pitää ottaa huomioon turvallisuushyöty ja onko se tasapainossa aiheuttamiensa ongelmien kanssa.

- Mitään ei pidä ryhtyä tekemään vain sen takia, että jotain tehdään, Halla-aho toteaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

dem0

Anti-Jihadisti on näiden pölkkypäiden itse keksimä termi. Jihad, tarkemmin suuri jihad tarkoittaa sisäistä kamppailua pahuutta vastaan, pieni jihad on taas uskon konkreettista puolustamista. Ääri-Islamistit jotenkin vääntävät tuosta itselleen oikeuden tappaa, tuskinpa tuntevat itsekään termin merkitystä enempää kuin nämä 'anti-jihadistit'.

Timo Samuli

"Tervetulleeksi toivottamamme islam on sitä islamia, joka polttaa, silpoo ja räjäyttää. Se on kuoleman ja tuhon kultti, jota me erehdymme pitämään 'uskontona uskontojen joukossa'. Ylläoleva kuva esittää sitä Eurooppaa, jonka me jätämme lapsillemme ja lapsenlapsillemme. Näin uskon ja pelkään minä, näin uskoo ja toivoo imaami, ja näin ennustaa globaali empiria sekä Euroopan demografinen kehitys. Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä. Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä he sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut?"
-Jussi Halla-aho

http://www.halla-aho.com/scripta/tulevaisuudenkuva.html

DolbyC

Selittäkääpä nyt homma-uskovaiset, että miten tuolla tapaa kirjoittava ihminen irtisanoutuu väkivallasta?

"Jumalaa monikultturisteilla ei ole, mutta mitä Rosa Meriläinen, Heidi Hautala ja Mikko Puumalainen sanovat lapsilleen sitten, kun pimeys on laskeutunut?"

Onko tuokaan enää täysjärkisen tekstiä?

Halla-aho maalaa uhkakuvaa, jossa vaihtoehtoina on sota tai tuhoutuminen. Herkät ja yksinkertaiset ihmiset ottavat sen todesta. Halla-aho irtisanoutuu vastuusta. Hän aikoo ilmeisesti sivarina tuhoutua ja toivoo kannattajiensa käyvän sitten sitä sotaa hänen puolestaan.

Berserk

Hän oli käytännössä työtön, joka käänsi ajankulukseen muinaista kirkkoslaavia. Oletteko kuullut että tästä joku maksaisi?
Lisäksi tämä asepalveluksesta kieltäytynyt pitää aseista ja vastustaa aselakien kiristämistä.
Tällä ei olisi päästy eduskuntaan. Sinne mentiin hommafoorumin avulla.Halla-ahon vihakirjoitukset vetoavat juuri Breivikin kaltaisiin, joita Saksassa kutsuttiin nimellä "halbstark".

nöpönenä

Berserkilläkö ei ole mitää sanottavaa itse asiaan? Eikö ole myöskään mitään kunnollisia vasta-argumentteja Halla-ahon esittämiin ajatuksiin?
Yrittäisit nyt edes.
Tuo sivari-, kirkkoslaavihuutelu on jo niin last season.
Lukaise piruuttas Scriptaa. Se on avoin Sinullekin. Otat sieltä hiukan selvää siitä, mitä oikein pelkäät.
Vaarana on, että pelko haihtuu. Niin minulle kävi.

raven

Ainakin minä ymmärrän artikkelissa mainitulla "sodalla" sitä, että pyritään vastustamaan islamin vaikutusvallan lisääntymistä Euroopassa - laillisin keinoin tietysti, sehän nyt on sanomattakin selvää - vai oletko sinä enemmän Breivikin kaltainen? Toki raiteiltaan suistunut löytää oikeutuksen tappamiselle vaikka Suomen hallitusohjelmasta.

DolbyC

Halla-aho: "Länsimaisen sivilisaation osaksi ei ole tullut tehdä valintaa sodan ja rauhan välillä. Sen on valittava sodan ja tuhoutumisensa välillä."

Kyllä sota rauhan vastakohtana tarkoittaa ihan konkreettista aseellista taistelua. Halla-ahon opetuslapset tokia haluvat tulkita opettajaansa omaan ajatusmaailmaansa sopivalla tavalla tai pyrkivät kiistämään totuuden opettajansa opeista.

Matti Hytölä

Näin S.Hassi totesi WTC iskujen jälkeen, silloin xxx:n paikalla oli USA. Siinä Hassin myötätunto järjettömän terroriteon uhreja kohtaan. Norjan mielipuoli ei hyökännyt Islamisteja vastaan vaan SDP:n kimppuun. Suomessa taas SDP hyökkää yksilönvapauksia ja PS puoluetta vastaan käyttäen aseena tätä Norjalaista Berserkkiä, mielipuolista vai mitä?

DuPont

Halla-aho: "Yleensä mediassa ja muualla ollut sellainen trendi, että halutaan nähdä organisaatioita ja järjestäytynyttä toimintaa siinä mikä on ihan puhdasta kansalaisaktivismia.

Halla-aho sanoo ympäri Euroopan löytyvän ihmisiä, jotka ovat huolissaan maahanmuutosta ja sen ongelmista, eikä heidän välillään välttämättä ole mitään yhteyttä."

Tottahan tuo on. Yksittäisen steroidipsykopaatin teko ei muuta sitä tosiasiaa, että pääosa maahanmuutto- ja islamkriitikoista kannattaa demokraattisia vaikutuskeinoja ja kieltää väkivallan käytön politiikan ajamisen keinona. Tunnekuohu Norjan tapahtumista on vielä sellainen, että monet tahtovat löytää jonkinlaisen "verkoston" olemassaolon selittämään käsittämätöntä murhatyötä, mutta sellaisia taitaa olla lähinnä tuolla islamistien puolella.

Tepeteus

Massat haluavat löytää syyllisen käsittämättömille teoille. Ja poliitikot haluavat sen syyllisen äänestäjilleen tarjota. Kätevimmin sellainen syntipukki löytyy tietysti poliittisten vastustajien joukosta.

Apus eka: Poliitikon täytyy vain olla nopea ja ehtiä nimeämään syntipukki, jotta se "totuus" leviää lehdistössä ja muussa mediassa mahdollisimman pitkälle. Tällöin sitä pidetään "itsestään selvänä totuutena". Ei tarvitse perustella. Sen sijaan syntipukki saa olla joka paikassa selittelemässä ja vakuuttelemassa syyttömyyttään. Vähemmästäkin saa vielä varmemmin syyllisen leiman otsaansa.

de comments

haetaan syyllistä tai jopa syyllisiä Suomesta. Kyllä on aika raukkamaista täälläkin useiden kommentoijien ryhtyneen nimeämään syyllistä ja jopa koko puoluetta tämän hullun norjalaisen tekoihin. Eikö tuo norjalainen kertakaikkiaan ole voinut mielipuolisessa olotilassaan tehdä murhia, mahdollisesti jopa huumeiden vaikutuksen alaisena?

raven

Kommenttejasi lukiessaan on hieman vaikea välttyä siltä vaikutelmalta, että sinä puolestaan pidät Halla-ahoa itse piruna, joka johdattaa Suomen kansan suoraan kiirastuleen. Ehkäpä todellisuus onkin sitten jotain näiden ääripäiden väliltä - eli tavallinen ihminen. Vaikuttaisi ainakin todennäköisimmältä.

Aku

"Suomessa hämmästely kohdistui perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin hiljaisuuteen Norjan tapahtumien suhteen. Julkisuudessa ihmeteltiin, miksi Soini ei aiemmin tuominnut Breivikin tekoa ja sen ideologista taustaa."

Ehkä joidenkin roskalehtien toimittajien taholta. Kansalaiset kyllä hämmästelivät sitä että puoluejohtajaa vaaditaan erikseen tuomitsemaan murhaamisen. Lievästi sanoen omituista.

Mikko J.

"- Tarja Haloselta kesti yhtä kauan tuomita, ja lehtien mukaan hän viivytteli inhimillisistä syistä. Kun Timo Soini viivytteli, se tapahtui epäinhimillisistä syistä, Halla-aho sanoo sarkastisesti."

Olisikohan se pieni ero siinä, että Tarja Halonen on Tasavallan presidentti mutta Timo Soini on sitävastoin hajanaisen oppositiopuolueen puheenjohtaja. Hajanaisen, koska näyttää siltä että meneillä on jonkinlainen vallankaappaus puolueen sisällä.

Nicolai Lofwing

Edustaja Halla-Aho ei varmasti ole vastuussa Norjan tapahtumista, ei myöskään kukaan muu PS-eduskuntaryhmästä.
Olen monesti miettinyt tätä Halla-Ahon demonisointia. Useat näin toimivat henkilöt eivät varmasti ole perehtyneet J.Halla-Ahon ajatuksiin/kirjoituksiin laisinkaan. Luen paljon,seuraan runsaasti keskustelupalstoja. Mieleeni ei tule yhtään kirjoitusta joissa Halla-aho uhkaisi riistää jonkun tai joidenkin hengen. Sen sijaan muistuu nopeasti mieleen joitakin tapauksia joissa uhataan Halla-Ahon ja muiden PS-ryhmäläisten henkeä/terveyttä. Halla-Ahon täytyy olla jo merkittävä uhka vallan eliitille,koska häntä mustamaalataan ja demonisoidaan järjestelmällisesti TIETTYJEN poliitikkojen toimesta.

RaimoPuoskari

Mielestäni Halla-Ahon ajatuksia tai kommentteja ei tulisi missään nimessä julkaista mediassa tällaisen tapahtuman jälkeen.

Kaikkien vähänkin viisaampien pitäisi jo ymmärtää hänen ja "hommafoorumilaisten" mielipiteiden kyseenalaisuus.
Että kehtaakin...
Mikäli hän olisi vähänkään fiksu hän laittaisi Hommafooruminsa lopullisesti ja suunsa ainakin vähäksi aikaa kiinni.

raven

Nyt sitten menetit loputkin kredibiliteetistäsi. Voiko kukaan noin väärin edes ymmärtää - kuin tahallisesti. Totta kai hänellä on homman kanssa tekemistä, kun kerran sinne kommentoikin. Mutta luuletko tosiaan, että kansanedustajalla olisi nykyään aikaa kytätä moderoimassa jotain foorumia, kun ei tunnu olevan useimpien mielestä aikaa edes kommentoida riittävästi omia sanomisiaan.

RaimoPuoskari

Olen osa Suomen kansaa. Ehkä sinäkin. Niinpä mielipiteemme ovat yhtä vahvat.
En todellakaan ihaile Putinia tai Stalinia, mutta en myöskään Halla-Ahoa. Tai Auvista tai Saarta tai muitakaan kahjoja.
Katso peiliin.

DolbyC

Se, että tiedotusväline valikoi, mitä julkaisee, on toimittamista. Sillä ei ole sananvapauden kanssa mitään tekemistä. Yhdenkään tiedotusvälineen ei ole pakko julkaista pakkomielteisten maahanmuuton vihaajien lausuntoja. Niillä tosin saa klikkauksia ja näkyvyyttä mainoksille, joten kykyä valikointiin tuskin löytyy.

gardelius

mieletön kiire löytää syy ja syylliset jotka myötävaikuttaneet milloin mihinkin kun ei pääkoppa pysty käsittelemään tapahtunutta ja sen seurauksena aletaan helvetisti hääräämään kaikenlaisten muutos tarpeiden väsäämisillä aivan kuin se tehdyn asian muuksi muuttaisi samantien kunhan oma vapina vain jotenkin helpottuisi ja sehän helppaa kun pyrkii selittelemään ja syyttelemään toisia kun asiat ei muuten itselleen sopivalla tavalla jäsenny kuten arhinmäellä ja tuomiojalla näin yhtenä esimerkkinä ...

dem0

Maahanmuutto järjetöntä??
Kaikkea olen näissä keskusteluissa nähnyt mutta nyt vedät typeryyden jo ihan uudelle asteelle... Edes pahimmat 'maahanmuuton vastustajat' eivät pyri lopettamaan muuttoliikettä, sehän olisi valtiollinen itsemurha kaikilla tahoilla. Lienet ymmärtänyt väärin, ei kukaan väitä maahanmuuttoa itsessään huonoksi asiaksi, vain sen määrää ja siihen liittyviä taloudellisia sekä sosiaalisia asiota.
Joo, tehdään Suomesta Pohjois-Korea.

DolbyC

"Verilöyly on hänen mukaansa otettu häikäilemättä lyömäaseeksi Suomessa ja Ruotsissa."

Ikään kuin Halla-aho ei häikäilemättä ota lyömäaseeksi jokaikistä maahanmuuttajan tekemää pikkurikosta.

Onko kukaan havainnut Halla-aholta julkisuudessa ikinä minkäänlaista omaehtoista empatian osoitusta? Puolueen pakottamana hän kyllä kirjoittaa jonkun julkilausuman ja silloinkin valitsee sellaiset sanamuodot, että hänen omalle vakaumukselleen jää takaportti auki.

Voiko tuollainen pakkomielteinen maahanmuuton vihaaminen olla enää näin kymmenen vuoden jälkeen tervettä? Mitä hän tekee kymmenen vuoden päästä kun mitään oleellista muutosta hänen haluamaansa suuntaan ei ole tullut? Tyytyy edelleen kirjoittamaan blogiaan? Kaivelee kenties edelleen esiin jokaisen maahanmuuttajan tekemän rikoksen ja käyttää sen oman agendansa ajamiseen kuten tähänkin asti.

JM

Näin taas rakastaa 'suvaitsevainen' monikulttuuristi.. ja ihan samalla tavalla meitä kaikkia suomalaisia.. oletko kenties huolissasi hyväpalkkaisesta suojatyopaikastasi ihmiskauppabisneksessä vai mistä viha.. anteeksi.. rakkautesi meitä suomalaisia kohtaan johtuu?.. vai trollaatko vaikka rkp:n säätiörahoilla palkattuna?..

Miksi Te 'suvaitsevaiset' ette voi rehellisesti kertoa että Teidän tavoitteenne ovat massamaahanmuutolla Euroopan etnisten kansojen (yhtenäisyyden) tuhonta, islamisointi ja kaaoksen luonti?.. mikä siinä totuuden puhumisessa on Teille niin vaikeaa?.

Pelkäättekö Te ehkä sitä että jos Te kerrotte rehellisesti totuuden niin Suomen kansa herää oikein kunnolla ja kääntää Teille totaalisesti selkänsä?..

DolbyC

Minä en ole "suvaitsevainen monikulttuuristi" ja sinä et kommentoinut mitenkään sitä, mitä minä kirjoitin. Loit vain päässäsi ennakkoluuloisen mielikuvan siitä, mitä minä olisin, ja hyökkäsit sitä vastaan.

Halla-aho on joissain maahanmuuttoasioissa oikeassa, mutta hän myös pakkomielteinen islamofobisti. Hänestä ei ole pakkomielteisyytensä takia muuttamaan Suomen maahanmuuttopolitiikkaa. Hän ei ole kompromissiin kykenevä. Hänen vaihtoehtonsa ovat "sota tai tuhoutuminen".

JM

Kiitos vastauksestasi.. eli jotain hyvääkin sentään..

Mutta sen vielä sanon että Halla-aho on tehnyt tälle maalle suuren palveluksen siitä että vihdoinkin suomalaiset uskaltavat kertoa omia mielipiteitänsä rohkeasti maahanmuutosta ja siitä että mihin suuntaan maahanmuuttopolitiikkaa on muutettava.. ja se tulee näkymään kaikissa seuraavissa vaaleissa niin kauan kunnes maassamme on vallassa sellaiset poliitikot jotka tekevät juuri niin kuin Suomen kansa tahtoo..

Haima Uusi-Kaarlepyy

Nimittäin näköjään ymmärtää, ettei edes reilut 20 prosenttia äänioikeuttaan käyttäneistä ole likikään sama asia kuin 'Suomen kansa'. Itse asiassa te Perussuomalaisten kannattajat kuulutte vähemmistöön. Lähes 80 prosenttia kansasta ei ole antanut persuille mandaattia yhtikäs mihinkään.

Perussuomalainen puolue ei myöskään vastoin yleistä harhaluuloa suinkaan voittanut viime eduskuntavaaleja. Se oli toki vaalien suurin voittaja eli nosti eniten kannatustaan. Sijoitus vaaleissa oli kolmas.

Kaiken lisäksi tämä täälläkin mölyävä osa on vain äänekäs vähemmistö Perussuomalaisten kannattajista.

Matti O Koskela

"Itse asiassa te Perussuomalaisten kannattajat kuulutte vähemmistöön. Lähes 80 prosenttia kansasta ei ole antanut persuille mandaattia yhtikäs mihinkään."

Ei tarvitse olla Perussuomalainen ymmärtääkseen Perussuomalaisella puolueella olevan tämän hetkisen mittauksen mukaan suurin mandaatti Suomen kansalta kaikista puolueista. Siis juuri toisinpäin kuin yrität söplöttää.

Täällä ei valitettavasti mölyä kukaan muu, kuin kaltaisesi taantuneet fanaatikot, joille Persujen menestys on sekoittanut pasmat pahemman kerran.

Korson Keisari

Valitettavan Norjan tapahtuman jälkeen on tullut vierailtua useilla palstoilla ja täytyy sanoa, että hommaforum on yksi asiammillisista keskustelupalstoista. Usarin kommentoijista, jos jostain, löytyy läjäpäin sellaisia, joita ei toivoisi kohtaavan ikinä.

DolbyC

ovat poistuneet kaikki asialliset maahanmuuttokriitikot. Jäljelle on jäänyt islamofobistien lauma, joka tonkii kaikki maahanmuuttajien tekemät rikokset todistaakseen niillä maahanmuuttajien ja kaikkien muslimien pahuuden. Sitten kun yksi maahanmuuttokriittinen norjalainen tekee rikoksen, niin sitä ei sitten saisikaan arvioida samoilla kriteereillä. Nauttikaa nyt nuivat itsekin siitä, mitä olette maahanmuuttajille tarjoilleet.

Matti Jaatinen

Halla-aho puhuu muunneltua totuutta (valehtelee) antaessaan kuvan, että käy Breivikin innoittajana toimineella sivustolla vain lähinnä silloin, kun joku tarjoaa linkkiä siellä olevaan kirjoitukseen. Näet Halla-ahon omilta sivuilta löytyy linkki kyseiselle sivustolle, heti ensimmäisenä muiden suositeltavien "maahanmuttokriittisten" nettisivujen listalta... Hän siis väittää, ettei tunne ko. sivuston ajatusmaailmaa, vaikka suosittelee sitä muille luettavaksi!

Halla-aho on todellakin ollut tekemisissä sivuston kanssa muutakin kuin vain satunnaisena lukijana:

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/04/gates-of-vienna-news-feed-4172...

‎"Jussi Halla-aho, who has guest-posted here at Gates of Vienna in the past, was elected to the Finnish Parliament — definitely a red-letter day for the Counterjihad."

http://gatesofvienna.blogspot.com/2008/11/giving-thanks.html?spref=fb

"Thanks to our correspondents:

AMDG, Bart Debie, Carpenter, Czech Infidel, ESW, Exile, Gaia, H. Numan, Henrik W, HL, Ioshkafutz, Jussi Halla-aho,

Thanks to our translators:

• Finnish: Jussi Halla-aho, KGS, Vasarahammer"

Warded

Euroopan maahanmuuttopolitiikka ruokkii vihaa ja tuo tyytymättömyyttä. Tuntuu sitä, että Euroopan eliitti yrittää sitä kautta heikentää kansan yhtenäisyyttä ja isänmaallisuutta – Divide et impera. Sokeat päättäjät eivät tajua sitä, että kun joistakin syistä Euroopan elintaso laskee ja työttömyys nousee on meillä valmis pohja uudelle Hitlerille

DolbyC

http://www.halla-aho.com/scripta/monikulttuurisuus_ja_nainen.html
"Koska näin ollen yhä useampi nainen tulee joka tapauksessa raiskatuksi, toivon hartaasti, että uhrinsa sattumanvaraisesti valitsevien saalistajien kynsiin jäisivät oikeat naisihmiset. Vihervasemmistolaiset maailmanparantajat ja heidän äänestäjänsä. Mieluummin he kuin joku muu. "

http://www.halla-aho.com/scripta/katuhairinnasta.html
"Poikien kanssa pohdin, että suoranaisiin laittomuuksiin ja vaaratilanteisiin puuttuvan poliisin ohella meillä pitäisi olla jonkinlainen muhamettilaisyhteiskunnista tuttu partasuumiliisi, jonka toimialaa olisivat kaikenlaiset intuitiivisesti tunnistettavat mutta lainsäädännön kannalta vaikeasti kodifioitavat ärsyttävyydet. Miliisit voisivat partioida jalkakäytävillä ja jaella sähköpiiskalla tärskyjä mölyäville pultsareille, häiritseville hare krishnoille ja Unicefin rahankerääjille, ihmisiä töniville mummoille sekä räkiville ja kiroileville teineille."

http://www.halla-aho.com/scripta/kommentti_homonampumiskohinaan.html
"Kirjoituksen alkuperäisessä versiossa oli seuraava kappale:
Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

Avatkaa silmänne.

"Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

raven

Et sitten ole kuullut huumorista, edes mustasta sellaisesta. Lainauksesi painivat samassa sarjassa kuin vastineet, joilla H-a sai aikoinaan oikeussalissa kuulijakunnan hörähtelemään naurusta. Kieltämättä hänen sanailunsa ylittävät satunnaisesti myös hyvän maun rajat ja sortuvat joskus omaan nokkeluuteensa, mutta ei Scriptaakaan kannattaisi silti lukea kuin piru raamattua. Muuten me muut alamme huolestua, kun alat jo kuulostaa Breivikin Suomi-versiolta.

DolbyC

katolisia kirkkoja ja pubeja - oletan.

Itsekin olin Irlannissa elokuussa 1991, enkä tiennyt mitään Venäjän kaappauslevottomuuksista kuin vasta paluumatkalla.

Keltainen lehdistö syyllisti Soinia väärin perustein. Halonen-Soini-vastakkainasettelu Halla-aholta edustaa ihan samaa älyllistä epärehellisyyttä.

DolbyC

Minun mielestäni kenenkään lomalla olevan poliitikon ei tarvitse olla 24/7 mielipideautomaatti, vaikka media klikkausten toivossa kommentteja kinuaakin. Jos lähdetään kilpailemaan sillä, kuka kommentoi ja ottaa osaa nopeimmin, niin ollaan pahasti hakoteillä.

intiaani

Tulee vähän joistakin mielipiteistä mieleen se, että logiikkahan on täsmälleen sama kuin syyttäisi raiskauksesta raiskatun pukeutumista (vrt. lutkamarssit). Monet näyttävät aivan samoin maltillisen vasemmiston eli sosiaalidemokraattien ansainneen nämä iskut omalla toiminnallaan.

Vasureiden, vihreiden, hyysäreiden jne. mitä nimeä nyt halutaan mainostaa pitäisi vastata rauhanomaisesti ja mahdollisimman näkyvästi. Esimerkiksi järjestämällä marsseja, joissa jokainen mielenosoittaja kirjoittaa otsaansa vain yksinkertaisesti hyysäri, kukkahattu, mamu tai vaikka demari.

Persut menettivät muuten yhden äänestäjän, pitäydyn jatkossa kokoomuksessa.

DolbyC

Kyllä ne on nämä pakkomielteiset maahanmuuton vastustajat ála Halla-aho, joiden takia maahanmuuttokeskustelu eniten kärsii. Tavallinen suomalainen ei enää uskalla moittia maahanmuuttoa, koska tulee leimatuksi persuksi, hommalaiseksi, rasistiksi tai muuten vaan arveluttavaksi ihmiseksi.

Halla-ahosta poiketen uskon, että maahanmuuttoasiassa on muukin ratkaisu kuin "sota tai tuhoutuminen".

Suomi ei muuttunut romanien yhteiskunnaksi, vaikka heidän kyseenalainen "perinnehameensa" onkin ollut sallittu. Mikään valtio ei myöskään muutu islamilaiseksi sillä, että pieni osa väestöstä pukeutuu vaikka umpisäkkiin.

Islamofobian lietsominen on kuitenkin Halla-aholle elämäntehtävä. Sanavapauden nimessä se on hyväksyttävä niin kauaun kun hän ei syyllisty rikokseen. Kyllä tähän maahan kouhottajia mahtuu, mutta se on huolestuttavaa, että jonain päivänä joku kouhottaja ryhtyy konkreettisiin toimenpiteisiin agitaation innoittamana.

salakankee

joita en halua Suomeen! Muslimeissa on monia aivan kunnollisia ihmisiä; älä yleistä. Ei suomalaisetkaan olla kovin homogeeninen joukko; esim. minusta et saa savolaista nuijimallakaan! Ja onhan ne pohjalaaset aika tolloja. Turkulaiset taas ovat omissa oloissaan ja karjalaiset kaakattavat kurkku suorana. Meitä kunnollisia oikeita suomalaisia on niin p-n vähän että ihan hävettää!

Smerd

Kannattaa huomioida islamilaiskulttuureista tulevien väkivalta-, raiskaus- ja ryöstötilastot. Suomessa ja vaikkapa läntisessä Euroopassa. Itäisessä Euroopassa vastaavaa dilemmaa ei ole, he kun ovat "rasistisempaa" väkeä.

Onko se fobiaa jos kritisoi tilastojen osoittamaa epäkohtaa?

Sulla on Dolby Halla-ahon vastainen vihapuhe menossa.

DolbyC

suurta katkeruutta siitä, että Suomesta ei tullut Itä-Eurooppalaista Neuvostoliiton satelliittivaltiota. Jos niin olisi käynyt, niin sinä mitä ilmeisimmin eläisit tänä päivänä paremmassa Suomessa, jossa saisit olla "rasistisempi".

Jos suomalaisten rikostilastojen tutkiminen johtaa vaihtoehtoihin "sota tai tuhoutuminen", niin kyllä joku fobia on saanut vallan jossain välissä.

Juu, vihapuheeksi leimaaminen on päivän ase. Sillä yrittää nyt kaikki sohia joka suuntaan.

Teillä on niin kova tarve puolustella Halla-ahoa ikään kuin hän ei itse siihen kykenisi. Pidättekö häntä yleisesti kovinkin avuttomana? Itse luulen, että Hallo-aho olisi varmasti tyytyväisempi, jos ihan kaikki kahjot eivät häntä puolustaisi foorumeilla.

salakankee

"jonain päivänä joku kouhottaja ryhtyy konkreettisiin toimenpiteisiin agitaation innoittamana."

He eivät tiedä mitään, eivät ole nähneet mitään, eivätkä tietenkään kuulleet.
Ihmettelevät vain, että kuinkas nyt noin kävi; sille ei voi mitään, joku aina lukee jotakin ja lainaa ajatuksia; kauheata mutta sellaista se vain tuppaa olemaan!

Agitaattori on aina luuseri; ei uskalla tunnustaa - "kulukaas mulkhahaiset - se oli minun ansiotani, että pommeja taas heiteltiin! Kirjoittakaapas se muistihin! Minä se yllytin, minä!"

RaimoPuoskari

On tämä kyllä aika tragikoominen kuvio.
Tragiikkaa edustaa tietenkin Breivik ja hänen äärettömän vastenmielinen tekonsa.
Tahatonta komiikkaa edustaa tuo Halla-Ahon jengi, jonka mielestä Suomessa on maahanmuutto-ongelma ja Islamin aiheuttama uhka. Ihan kuin mitään tähdellisempää kritisoitavaa ei maailmassa olisi.
Yhtäkaikki, jollekin Breivikin kaltaiselle hepulle nuo Halla-Ahon kauhuskenariot voivat upota, ja silloin on komiikka kaukana.
Siksi olen sitä mieltä että Hommafoorumi ja vastaavat vaativat poliisin tarkkailua. Osa siellä kommentoivista kuulostaa ehdottomasti vaarallisilta. Saman näkee valitettavasti myös täällä joskus.

DolbyC

Ja erityisesti siitä syyllistäminen. Sohitaan sillä nyt kaikkiin suuntiin. Joku ehkä osuu maaliinkin.

Kenenkään ei tarvitse vihata Halla-ahoa. Riittää kun ymmärtävät, mitä mieltä hän OIKEASTI on asioista kirjoitustensa ja itsesensurointinsa takana. Jos sen jälkeen on edelleen kaikessa samaa mieltä hänen kanssaan, niin on tiensä valinnut.

Professori

Kun olet esiintynyt täällä näkyvästi ja ilmaissut kannattavasi joitain Halla-ahon ajatuksia, niin kommentoisitko seuraavaa, <a href="http://professorinajatuksia.blogspot.com/2011/04/maahanmuuttajan-painaja... blogitekstistäni</a> kopioimani tekstinpätkää. Erityisesti voisit kertoa mitä seuraavista maahanmuuttokriittisten tarkoituksia vastustat ja mitä niistä kannatat?

"Maahanmuuttokriittiset eivät vastusta lainkaan unkarilaisen ammattikorkeakoulun lehtorin kaltaista maahanmuuttoa. Päin vastoin, he toivovat juuri hänen kaltaisiaan maahanmuuttajia. Sellaisia jotka saapuvat laillisiin töihin ja omaavat ammattitaitoa, jollaista Suomessa tarvitaan.

Maahanmuuttokriittiset eivät myöskään vastusta kansainvälisesti tunnustettujen pakolaisten maahanmuuttoa. Päin vastoin, jotkut olisivat jopa valmiita nostamaan Suomen kiintiötä näiden pakolaisten osalta, kuten Jussi Halla-ahon eurovaaliehdokkuuden puolestatoimijoiden ympärille syntyneen Muutos 2011-puolueen vaalikonevastauksista ilmenee.

Maahanmuuttokriittiset eivät myöskään vastusta rakkauden perässä Suomeen muuttamista. Kunhan Suomesta katsottu puoliso pystyy huolehtimaan omasta ja perheensä toimeentulosta, on myös hänen puolisonsa tervetullut maahan.

Sen sijaan maahanmuuttokriittiset toteavat, ettei Suomi pysty elättämään kaikkia maailman miljoonia hädänalaisia. Siksi perheen yhdistäjän on heidän mielestään osoitettava pystyvänsä elättämään tulijat, ja spontaanin turvapaikanhakijan on itse osoitettava suojelun tarve henkilökohtaista vainoa vastaan saadakseen oleskeluluvan Suomeen.

Maahanmuuttokriittiset vastustavat myös epärehellisin keinoin maahan pyrkiviä. Siksi he eivät kannata maahan tullessaan kaikki paperinsa hävittäneiden oleskelulupia tai niin sanottujen (usein yli-ikäisten) ankkurilasten vastaanottoa ja siitä seuraavia perheenyhdistämisiä. He eivät myöskään kannata sosiaalietuja hakevia henkilöitä houkuttelevia lähtömaiden elintasoon verrattuna korkeita etuuksia maahanmuuttajille.

Maahanmuuttokriittiset haluavat myös integroida kaikki Suomeen tulevat ulkomaalaiset mahdollisimman nopeasti omaan yhteiskuntaamme. Siksi he eivät kannata näiden omien kulttuurien tukemista suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Eivätkä he kannata tiettyjen kulttuuripiirteiden säilyttämistä edes maahanmuuttajien omilla varoilla, mikäli ne ovat ristiriidassa suomalaisen lainsäädännön ja hyvien tapojen kanssa.

Koska Suomi on korkean koulutuksen varaan rakennettu, on tiettyjen perustaitojen osaaminen välttämätöntä; edes kantasuomalaisen mutta kouluttamattoman ihmisen on vaikea löytää töitä. Siksi on epätodennäköistä että luku- ja kielitaidoton maahanmuuttaja tulisi koskaan työllistymään Suomessa, vaan hänet on elätettävä veronmaksajien rahoilla koko loppuelämänsä. Tästä syystä maahanmuuttokriittisten mielestä lukutaidottomia maahanmuuttajia ei tule ottaa maahan kuin selvästi osoitetun henkilökohtaisen vainon perusteella.

Ja lopuksi, maahanmuuttokriittiset haluavat maahanmuuttajien olevan rehellisiä. Rikoksiin syyllistyneet pitää poistaa Suomesta nykyistä nopeammin. Tällä halutaan varmistaa, ettei Suomi muutu etenkään naisille, lapsille ja vanhuksille vaaralliseksi yhteiskunnaksi, jossa raiskaukset, kunniamurhat, ryöstöt tai veronkierto muuttuvat jokapäiväisiksi. Erityisesti Ruotsin Rosengårdin kaltaisten kantaväestölle vihamielisten alueiden syntyminen halutaan välttää."

Jukka Mikkola

Kannattaa nyt vähän hillitä näitä vihapuheita ja lopettaa perussuomalaisten syyllistäminen teosta, johon heillä ei ole osaa eikä arpaa. Psykopaatin teko on psykopaatin teko ja sillä siisti. Tällä vihapuhetoiminnalla vain vaikeutetaan oman maamme asioiden hoitoa. Eduskuntavaalit osoittivat, että maassa toimii vielä demokratia. Kansamme historiasta löytyy erittäin julma esimerkki demokratian toimimattomuudesta lähes sadan vuoden takaa, joka vaati noin 37 000 uhria.

Eräs isä

Mihinkäs nuo persunvihaajat todellisia syitä tarvitsisivat?
Mikä tahansa kelpaa todisteeksi siitä, että Perussuomalaiset, erityisesti Halla-Aho, ovat syyllisiä mihin tahansa kulloinkin ajankohtaiseen asiaan.

Pexi

Minusta koko Uuden Suomen kommentiosuuden vois poistaa kokonaan. Ikinä täällä ei ole minkäänlaista keskustelua. Ainoastaan pelokkaiden pikkupoikien ala-arvoista uhoamista. Suomessa ei ole minkäänaista maahanmuutto-ongelmaa. Ainoa ongelma on se, että suomalaiset ihan oikeasti pelkäävät kaikkia ulkomaalaisia. Näkihän sen jo siitä kuinka esim. Eloppiin täällä suhtauduttiin. Apua, sehän on ulkomaalainen. Ongelma!

Smerd

Viimeksi Pexi kertoi "lyövänsä lujaa ja säälimättä".

Tällä kertaa Pexi ilmoittaa "ainoan ongelman olevan että suomalaiset pelkäävän kaikkia ulkomaalaisia".

Pelkäätkö sä venäläistä asiantuntijaa? Sehän sanoi ihan Ylen TV-uutisissa että "Elop on USA:n agentti, joka on lähetetty tuhoamaan ja pilkkomaan Nokia"? Venäläinen on ulkomaalainen.

Pelokkaista pikkupojista tuli muuten mieleen, että oletko haastatellut helsinkiläisten ala-asteiden suomalaisia pikkupoikia? He pelkäävät "ulkomaalaisia" (lue mustaihoisia). Miksi?

Osaatko selvittää, miksi mustaihoisten, islamilaisista kulttuureista tulevien ala-astelaisten joukossa on niin paljon väkivaltaisia, aggressiivisia ihmisiä, jotka lyövät lujaa ja säälimättä?

Vielä neuvo: oleskele Hesarin keskustelupalstalla. Siellä moderoidaan veke toisinajattelijat :-)

de comments

Missä viipyy toimituksen moderointi näistä vihapuhekommenteista? Yksinkertaisempi olisi poistaa kaikkki kommentit ja laitaa sulku jatkokommenteille.

USn toimittajille! Kirjoititte uutisen vasemmistopuolueiden johtohenkilöiden (Arhinmäki,Tuomioja ja presidentti Halonen) puuttumisesta vihapuheista irtisanomiseen. Uutisen perusajatuksena on kohdistaa tuo koskemaan perussuomalaiset puoluetta ja siinä lähinnä Halla-ahoa, mutta jopa myös Soinia. Kun toimituksellanne on kuitenkin tiedossa se kuinka olette joutuneet poistamaan joidenkin vasemmistopuolueisiin kuuluvien blogikirjoittajien vihakirjoituksia, niin eikö olisi ollut oikein kertoa myös tämä kansalaisille, siis lehtenne lukijoille. Blogistien vihakirjoitukset ovat koskeneet samaa tahoa kuin toimittajienne kirjoittamat uutisenne. Eikö olisi ollut korrektia kertoa tuo samassa tai eri uutisoinnissa lukijoille? Toimittajilla ja toimituksellakin on nähdäkseni jonkinlainen vastuu vihapuheiden levittäjinä.

begemot

Keskustelut vaatisivat hyvin voimakasta moderointia kuuluakseen keskustelut-kategoriaan.

Ihmettelen myös sitä miksi arvoisan kansanedustaja Halla-ahon kiinni jäämistä Jäätteenmäki-lukan valeesta ei ole uutisoitu tässä asiassa. Halla-ahohan on osoittautunut Gates of Viennan aktiiviksi. Vuorovaikutus on ollut molemminpuolista ja blogi on pitänyt vastajijahdille riemuvoittona avustajansa tuloa kansanedustajaksi. Muutenkin tämä hyvin älykäs mies ansaitisi toimiuksilta ja kollegoiltaan saman tasoista kohtelua, nyt hän pyörittää miten tahtoo. Riittää vain että ilmoittaa väärintulkinnan tapahtuneen. Se hyväksytään.

ristoheikki

Tutustuttuani asianomaisen blogiin en itsekään ole hämmästynyt siitä, että hänet on liitetty Norjassa kymmeniä murhanneen Anders Breivikin ideologiseen taustaan. Blogi pursuaa maahanmuuttajiin kohdistuvaa vihaa.

Smerd

Oikaisen:

1. kehenkään ei kohdistu vihaa
2. "maahanmuuttajiin" sinänsä ei kohdistu edes kritiikkiä

Sen sijaan joihinkin yksittäisiin maahanmuuttajaryhmiin (rikoksia tekevät, elämäntapahyysättävät, islamistiset vihapuheiden pitäjät) kohdistetaan kritiikkiä.

Miksi ihmeessä joitakin maahanmuuttajia ei saa kritisoida, jos he eivät noudata lakeja?

Pitäisikö maahanmuuttajien saada tässä mielessä erityisasema?

kaarna

Äärioikeistosta on tunnetusti Suomessa huutava puute, joka vetää jo vertoja työvoimapulalle. Puutteen korjaamiseksi media on viimeinkin havainnut Suomessa vasta-jihadistisen liikkeen, jonka yhteyksistä kansanedustaja Jussi Halla-ahoon on kohuttu mediassa palstakilometrien ja tv-vuorokausien verran.

Asiasta ovat antaneet lausuntoja kaikkien puolueiden puheenjohtajat, puoluesihteerit, arkkipiispa, tasavallan presidentti, lukuisat blogistit ja tietysti Mikael Jungner. Myös Obaman ja paavin lausuntoja asiasta odotetaan.

Mutta mikä sitten on vasta-jihad Suomessa, miten se ilmenee, miten se on organisoitunut ja millaista toimintaa se harjoittaa? Keitä liikkeeseen kuuluu ja onko se todellakin uhka kansanvaltaiselle demokratialle? Koska tunnen liikkeen erinomaisesti, ajattelin sisäpiiriläisenä tehdä selkoa tästä vaarallisesta järjestöstä Suomessa.

Vasta-jihadismin kannatus Suomessa seuraa hämmästyttävän tarkasti Pähkinäsaaren rauhan rajalinjaa, jonka itäpuolella fanaattisimmat vasta-jihadismin kannattajat vaikuttavat. Liikkeen ideologisen perusta eli vasta valmistetaan kylpemistä hyvin kestävästä rauduskoivusta. Jos haluaa saunaan voimakasta koivuntuoksua, vastan keskiosaan ladotaan muutamia hieskoivun oksia. Sidosvitsat tehdään yleensä nuorista, noin metrin mittaista taimista niitä voimakkaasti kierittämällä. Parhaat vihdakset taas ovat pienten rauduskoivujen alaoksia.

Vasta-jihadismin jälkeen liikkeen kannattajilla on yleisenä tapana syödä sianlihapohjaisia grillattuja tuotteita ja juoda olutta, mikä tapa voidaan sivistyneessä yhteiskunnassa luokitella avoimeksi vihdanlietsonnaksi.

Vasta-jihadismi on liikkeenä luultavasti suurin yksittäinen nykydemokratialle koitunut uhka Suomen historiassa. Liikkeen kannattajat nimittäin osaavat ajatella omilla aivoillaan ja he arvostavat yli kaiken yksilön- ja ajattelunvapautta.

Vasta-jihadistit syyllistyvät myös merkittävimpään poliittiseen terroriin, mitä Suomessa tällä hetkellä löytyy. Liikkeen piirissä on nimittäin levinnyt kulovalkean tavoin riitti, jossa kuseskellaan Mikael Jungnerin ja Ville Niinistön kuvien päälle.

Outoa ja vaarallista porukkaa. On ne.

KATEGORIA(T): DEMARIT OUDOT TERRORI VIHREÄT ELOKUU 3, 2011 KLO 3:55 PM
http://octavius1.wordpress.com/

Kyosti_Rajantaka

Jymyuutinen kaikkiin lööppilehtiin:

Suomen vasta-jihad löytyi Itäkeskuksesta!

Se istui penkillä ja sanoi jotain sompansseista. Siis varma havainto. Poliisin Karhuryhmä ja Päivi Lipponen on hälytetty paikalle tutkimaan onko sillä lannoitetta housuissa, vai miksi se haisee.

Muualta ei ole löytynyt, mutta hallituspoliitikot pitävät varmuuden vuoksi yhä meteliä asian vakavuuden tähden tästä massiivisesta uhkasta maassamme. Muita ongelmiahan ei Suomessa eikä vallankaan EU:ssa olekaan kuin vasta-jihad. Kyllä media elää sillä pitkään, ei tarvita Mattia ja Merviä.