Sunnuntai 20.1.2019

Mediapeli-mies hyökkää: ”Perustuslain rikkojat”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.8.2011 11:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Keskustan Paavo Väyrynen lähti presidenttikisaan hyvissä ajoin ennen muita tunnettuja nimiä.

- Jos ”etelän mediaa” olisi uskominen, minulla ei olisi mitään mahdollisuuksia voittaa vuoden 2012 presidentinvaaleja eikä päästä edes oman puolueeni ehdokkaaksi, keskustan presidenttiehdokaskisaan ilmoittautunut Paavo Värynen arvioi.

Ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Väyrynen osoittelee etelän mediaan päin. Hän oli presidenttiehdokkaana jo vuosina 1988 ja 1994 ja tuolloin syntyi hänen suustaan käsite ”mediapeli”, kun valituksi tulivat Mauno Koivisto ja Martti Ahtisaari.

- Vuonna 1994 olin ennakkoäänissä selvä kakkonen, mutta viime päivien mediapeli pudotti minut toiselta kierrokselta. Sen olisin uskoakseni voittanut.   Molemmissa näissä vaaleissa nousuni perustui ahkeraan kenttätyöhön.   Etelän media ei pysty vaikuttamaan ainakaan ratkaisevasti maakuntien ihmisiin. Maakunnissa on oma mediajulkisuutensa, Väyrynen kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuorossa.

Ex-kansanedustaja uskoo, että Paavo Lipposen eilinen ilmoittautuminen presidentinvaaliin vahvistaa hänen asemiaan, jossa vahvimmat ehdokkaat näyttäisivät tällä hetkellä olevan Sauli Niinistö (kok.) ja Paavo Lipponen (sd.). Heitä tosin ei ole vielä valittu puolueidensa ehdokkaiksi, kuten ei ole Väyrystäkään.

- Molemmat ovat federalisteja, ja he veivät yhdessä Suomen perustuslakiamme rikkoen euroalueeseen. Niinistö ajaa Suomea Natoon, Lipposen linja on ollut horjuva. Keskustan ehdokkaan tulee olla vahva vastavoima näiden kahden politiikalle, Väyrynen tuumii.

Keskustan presidenttiehdokaskysymys on tosiasissa täysin auki, toisin kuin SDP:n ja kokoomuksen tapauksessa, sillä Lipposen ja Niinistön ehdokkuus on vain muodollisuutta vailla. Keskustan puheenjohtajalla Mari Kivinimellä on paineita lähteä kisaan mukaan, mutta mukaan lähtöä on pohtinut myös kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila.

Vihreät on jo asettanut oman ehdokkaansa, joka on kansanedustaja Pekka Haavisto. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on lähdössä melkoisella varmuudella myös mukaan.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Htalk

Paavo Väyrysestä pitää tehdä nyt heti Suomen varapresidentti poikkeuslailla ja pohjoisen median avulla, koska etelän media ei pysty vaikuttamaan ainakaan ratkaisevasti maakuntien ihmisiin.

Presidenttipeli ilman Paavo Väyrystä ei ole Presidentti-peliä.

tha

Tehtaankadun Paavohan se on oikea mies puhumaan Suomen laista...

Ja mitä menneisiin (ja varmaan myös tuleviin) vaaleihin tulee, niin Paavo se ei edelleenkään ymmärrä, että peli pelataan ensin loppuun asti ja sitten vasta julistetaan voittaja.

Ja jos maakunnissa on kerran oma mediajulkisuutensa, niin hätäkös Paavolla sitten ;)

kaijakuopila

Olet sins ollut duorsdrlkäinen suomalainen. Toivovttavasti Sinusta tulee uusi Kekkonen, joka ajoi suomalaisten asiaa.

Lipposen suomalaisinhonhan kaikkitietää.

Mutta rehelliset vaalit ????????????

Suomi on demareiden jäljiltä kuin entinen Neukkula korruptioumisineen.

Miten jo stubbilainen tai lipposlainen voisi kohentaa asiaa. kun ovat olleet itse luomassa sensuuria ja epädemokraattisuutta .

Suomi on juo9nittelijoiden käsissä.

Tapanipa

Paavolla (Väyrysellä) on asiat sikäli hyvin, ettei tarvitse kuin kaivella valmis taistelusanasto koipussista. Ehkäpä etelän media, tällä kertaa, ei ole ihan väärässä. Toivottavasti.

Rohmar

- Vaikka Hesari on tunnetusti miltei jokaisen vainoharhaisen ihmisen salalliittoteorioiden listalla, asiassa on myös perää. Hesarin korkein johto tiedostaa valtansa, ja käyttää sitä. Ja huonosti käyttääkin. Jos yhteiskunnallinen tilanne on tämä, niin silloin vallan vahtikoirakin räksyttää rosvojen sijaan perheenjäsenille.

- Paavo Väyrynen on asiasisältöön nähden kärsinyt kohtuuttomasti Hesarin vallankäytöstä. Viimeinen niitti oli se, kun Esko Ahon hallituksen aikana D sanan käyttäjä Väyrynen teilattiin vapaasti tulkittuna maanpettureiksi. Myöntämättä myös jäi, että D sanan käyttäjä oli oikeassa, ja Hesarin suosiman valtaeliitin vahvan markan politiikka tuhosi maan monelta osin pysyvästi. Sankariksi ei noussut Väyrynen, vaan katastrofin liikkeelle laittajat Sirkka-Liisa Hämäläisineen. S-L Hämäläinen muuten istuu nykyään Sanomien hallituksessa. Korppi ei noki korpin silmää, vaikka välillä pitäisikin.

- Yleisen harhaluulon mukaan nimenomaan Erkko käyttää valtaansa sopimattomasti. Tämä ei kuitenkaan pidä laisinkaan paikkaansa. Hänellä olisi valtaa, mutta jos hän joskus tulee julkisuuteen, hän tekee sen suoraan ja reilusti omalla nimellään. Hänen mielipiteensä ovat myös viisaita ja harkittuja. Itse uskon, että Suomi olisi parempi maa elää, jos Erkolla olisi halua puuttua enemmän yrityksen toimintaan.

- Haluaisin vielä mainita, että olen tavannut useimmat mainitsemistani henkilöistä, enkä ole poliittisesti sitoutunut. Ehdolle asettuneista henkilöistä antaisin ääneni Väyryselle.

muuan

Ehkäpä Helsingin Sanomissa tiedetään Erkon mielipiteet ja toimitaan pitkälti niiden rajoissa. Muutkin taustaryhmät varmasti huomioidaan, kuten kaikkialla.
Mutta eikös lehtien linja muodostu lopulta päätoimittajan ja toimittajien valinnoista. Helsinkiläisiähän he tässä tapauksessa ovat, moni ei varmaan koskaan käy Salpausselän pohjoispuolella.
Lähes koko Suomen media on pääkaupunkiseutulaisten hallinnassa. Se on todellinen ongelma meille muunseutulaisille.

Oxensuxenstjärna

Soini pyytää Väyryn persujen ehdokkaaksi ja kepulit rientävät kiljuen äänestämään varmaa voittajaa. Sauli ja Lipposka nuolee NATO-näppejään kun löysempi EU:kytkentä alkaa Soinin ollessa pääministeri ja Väyry pressana.Kiitos ja anteeksi.

Camoon

Hesarin vastaava päätoimittaja Mikael Pentikäinen on kepulainen. On hyvin harhaista haukkua etelän metiaa, jos oma suosio ei olekaan sellainen kuin toivoisi.

Kaikkien kepulaisten kannattaisi vain katsoa peiliin. Omat teot ovat syy laskevaan kannatukseen.

Rohmar

KEPU on perinteisessä mielessä toiminut suvereenin vahvasti suurmaanomistajien ja suurpääoman tukijana.

Tästä syystä kepulaiset henkilöt kelpaavat oikein hyvin vallan ytimeen. Kokoomuksen, RKP:en, KEPU:n, ja Töölön oikeistodemarien vahvimmat politikot tulevat paremmin toimeen keskenään, kuin omien puoluetovereidensa kanssa. Vihreistäkin on opittu sietämään joitain hyödyllisiä hölmöjä. Vassarikin kelpaa Hesarin suosikkilistalle, jos suostuu pettämään omansa ( Siimes, Viialainen)

Samasta syystä juontuu sitten monta muuta KEPU:n ongelmaa. Puolue ei ole kansalaisten näkökulmasta uskottava kuin pienelle äänestäjäkunnalle. Poliittinen routa on yli kuuden vuosikymmenen syvyydessä, ja se ei sula pieniin persujen apinointi yrityksiin, tai siihen, että muutama broileri vaakkunoi alkiolaisia uskonjulistuksia tyhjille salaille.

LT

Väyrynen on ollut niin monessa asiassa vuosien varrella oikeassa, että häntä on ihan pakko äänestää, jos hänet ehdokkaaksi valitaan. Väyrysellä on täydet mahdollisuudet eu-kriittisyytensä takia tulla valituksi presidentiksi. Jos Soini ei lähde kisaan mukaan, mikä olisi perussuomalaisten kannalta hyvä asia, niin äänet suunnattaisiinkin alusta pitäen eu-vastaiselle Väyryselle, mikä nostaisi hänen mahdollisuuksiaan tulla valituksi suuresti. Siis Väyrysen Paavo kehiin.

JormaMm

Perustuslaki voidaan muuttaa, että ensin eduskunta hyväksyy lakiehdotuksen lepäämään ja seuraava eduskunta hyväksyy sitten perustuslain 2/3 enemmistöllä MUUTTUMATTOMANA. Perustuslakiuudistuksessa on säännös, että Suomi on EU:n jäsen. EU on kuitenkin muuttunut niin olennaisesti lepäämään jättämisen jälkeen, että se ei ole enään sama EU kuin silloin kun se hyväksyttiin lepäämään. EU: keskuspankin toiminta on olennaisesti muuttunut, pysyvä vakausrahasto ja muita olennaisia sopimuksia on tehty ja on puhuttu jopa Eurobondeista. Tukisummia on kasvatettu olennaisesti ( taidettu jopa tuplata, ehkä nyt joudutaan kasvattamaan jättisummilla jopa lisää, Suomen pankin kautta tuettu hurjilla summilla ?). Vakausrahaston toimintaa ollaan tekemässä hurjia muutoksia. Joten perustuslakiehdotus ei ole enään MUUTTUMATON. Joten sitä ollaan säätämässä väärässä järjestyksessä. Se täytyisi julistaa kiireelliseksi 5/6 enemmistöllä tai jättää uudelleen lepäämään.

Summien muutokset ja kasvattamiset ovat olleet niin jättimäisiä, että Keskusta, joka pääministeri puolueena oli ajamassa tukia edellisessä eduskunnassa, on nyt äänestänyt tukien nostamista vastaan. Ja ilmeisesti tukia ollaan vielä kasvattamassa entisestään Italian ja Espanjan ongelmien takia. Epäselvää on jossain määrin sekin onko Eu:n keskuspankin Italian ja Espanjan tukitoimet edes sääntöjen mukaisia.

Eu:n ollaan nyt ajamassa Eurobondeja. Eurobondit ovat jättimäinen muutos. Se on myös muutos jota esim. Eduskunnan suuri valiokunta yksimielisesti vastusti vielä 16.2011 kokouksessaan.

Myös olosuhteet ovat muuttuneet Eu:ssa olennaisesti. Perustuslaki tulkittaessa on otettava huomioon kansantahto ja varsinkin se, demokatiasssa kun ollaan. Perussuomalaisilla on 39 paikkaa. 1/6 eli 63 ääntä voi estää perustuslain julistamisen kiireelliseksi

Perussuomalaisten vaalivoitto on Suomen suurin sekä ääniosuudessa (+14,9 prosenttiyksikköä) että paikkamäärissä (+34 paikkaa). Edelliset ennätykset olivat +9,5 prosenttiyksikköä ja +17 paikkaa.

Keskustan 7,3 prosenttiyksikön menetys on murskaavin tappio ikinä, sillä aiemmin Suomen suurin vaalitappio oli Sdp:n 5,4 prosenttiyksikön pudotus vuonna 1999.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Eduskuntavaalit+olivat+enn%C3%A4ty...

JormaMm

Perustuslaki 73 §

Perustuslain säätämisjärjestys.

Ehdotus perustuslain säätämisestä, muuttamisesta tai kumoamisesta taikka perustuslakiin tehtävästä rajatusta poikkeuksesta on toisessa käsittelyssä äänten enemmistöllä hyväksyttävä lepäämään ensimmäisiin eduskuntavaalien jälkeisiin valtiopäiviin. Ehdotus on tuolloin valiokunnan annettua siitä mietintönsä hyväksyttävä asiasisällöltään MUUTTUMATTOMANA täysistunnossa yhden käsittelyn asiana päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.
Ehdotus voidaan kuitenkin julistaa kiireelliseksi päätöksellä, jota on kannattanut vähintään viisi kuudesosaa annetuista äänistä. Ehdotusta ei tällöin jätetä lepäämään, ja se voidaan hyväksyä vähintään kahden kolmasosan enemmistöllä annetuista äänistä.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731

JormaMm

Luulen että Keskusta ja Perussuomalaiset voisivat yhdessä kaataa tukipaketit kaatamalla perustuslakiuudistuksen. Mutta en usko että Keskusta sitä tekee, luulen että se vain keräilee Persuilta puheilla ääniä pois.

Arvelen että mm.Eurobondit ovat perustuslain vastaisia. Näin koska ne rajoittavat myös tulevien kansanedustajien päätöksentekovapautta budjetin osalta.

Ne ovat myös perustuslain vastaisia, koske ne ovat varsin poikkeuksellisia ja syvälle käyviä.

HE 309/1993 vp:n mukaan syvälle käyviä, poikkeuksellisia tai summaarisia rajoituksia ei voida tehdä tavallisella lailla.

Lepäämässä on kuitenkin perustuslain uudistus, jossa säädetään että Suomi on EU:n jäsen. Se vaatii tullakseen voimaan 2/3 enemmistön eli 1/3 eli 67 kansanedustajaa voi kaataa sen. Perussuomalaisilla on 39 paikkaa. Arvelen että mikäli sitä ei hyväksytä, niin eurobondit ovat ja tulevat olemaan perustuslain vastaisia.

Kansanuutiset:
Saksan ajama euron vakausrahasto voi kaatua Saksan perustuslakiin

Saksan voimakkaasti ajama eurovaluutan pysyvä vakauttamismekanismi saattaa vaatia Saksan parlamentissa kahden kolmasosan määräenemmistön.

Ongelmakohtia on Der Spiegelin siteeraaman kirjeen mukaan useita. Yksi niistä on se, että vakausrahasto rajoittaa Saksan parlamentin oikeutta päättää vapaasti maan budjetista, mikä on demokratian toiminnan ydinaluetta.

Pysyvä vakausmekanismi rajoittaisi myös tulevien kansanedustajien päätöksentekovapautta.

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/ulkomaat/2468153/saksan-ajama-euron-...

14.04. Kauppalehteä, sivulla 6 on erittäin merkittävä kirjoitus ”Vakausmekanismin vastustus kasvaa Saksassa” !!! 

Kirjoituksessa todetaan ”Saksan valtiontalouden tarkastusviraston ja myös liittopäivien lakiasiantuntijoiden mielestä 2013 käyttöön otettava euron vakausmekanismi vie budjettivallan saksalaisilta kansanedustajilta ja rikkoo maan perustuslakia” Siis rikkoo perustuslakia!!!

http://henry2.puheenvuoro.uusisuomi.fi/69759-saksa-ei-osallistu-eun-vaka...

Suomen Perustuslakivaliokunnan mietintö 25 ( PeVM 25/1994 ):

Tavallisella lailla ei voida säätää perusoikeuden ytimeen ulottuvaa rajoitusta.

http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=PeVM+25/1994&base=erml...

HE 309/1993 vp:n mukaan syvälle käyviä, poikkeuksellisia tai summaarisia rajoituksia ei voida tehdä tavallisella lailla.

JormaMm

Keskusta itse siunaa liittymisen Eu:n pian?

Perustuslaki ollaan muuttamassa pian siten, että perustuslain 1§ tulee maininta että Suomi on Eu:n jäsen.

Keskustan täytyy hyväksyä se, jotta se tulee voimaan.

Lepäämässä on kuitenkin perustuslain uudistus, jossa säädetään että Suomi on EU:n jäsen. Se vaatii tullakseen voimaan 2/3 enemmistön eli 1/3 eli 67 kansanedustajaa voi kaataa sen. Perussuomalaisilla on 39 paikkaa

Keskustalla on 35 paikkaa.

HassuTassu

vaikka voissa paistaisi. Niin se on, kun lukee ja kuuntelee hänen kommenttejaan presidenttipelissä. Ja hyvä, on jotakin mikä ei muutu.
Toisalta Väyrynen on tehnyt muutamia perustavaa laatua olevia virheitä, joista hän on maksanut kalliin hinnan. Ensi mmäinen iso jytky oli, kun hän kieltäytyi jatkamassa puolueensa puheenjohtajana Turun puoluekokouksessa. Toinen jytky oli, kun hän asettui eduskunvaaaleissa ehdolle Uudellamaalla eikä lapissa. Ja nyt on meneikllään viimeinen jytku, sillä Paavo ei tajua, että hänen aikansa on ohi. Näin siksi, että vanhat äänestäjät tuntevat hänet, eivätkä äänestä Väyrystä ja nuoret äänestäjät eivät tiedä mitään Väyrysestä eitkä äänestä häntä.
Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta Väyrynen ei tätä tajua.

Neston

Sinun aikasi on ohi! Etkö sinä sitä ymmärrä?
Kyllä sinulla poliittista kokemusta on varmasti enemmän kuin kenellkään nykyisistä ehdokkaista. Etenkin Venäjä tuntemuksesi on aivan huikea. On kuitenkin olemassa syitä, joiden vuoksi et voi tulla valituksi Suomen korkeimpaan ja näkyvimpään toimeen.

Suurin syy jonka näen valinnan tielläsi olevan, on sinun ääretön itsekkyytesi. Olet Paavo paha peluri, joka ei osaa hävitä. Kun teet pelissäsi virheen, et osaa löytää syytä itsestäsi, vaan haet syytä milloin mistäkin suunnasta ja suusta.

Suomen presidentiksi valittavan on osattava rakastaa Suomea, ja ellei rakastaisikaan, niin ainakin hänen on osattava välittää selkeä kuva kansalle, että tuollainen suhde löytyy.
Sinä Paavo et sitä kuvaa osaa välittää. Et rakasta Suomea Suomalaisuutena. Sinä kykenet rakastamaan suomea vain poliittisena pelikenttänäsi, ja se näkyy toimistasi selkeämmin kuin aurinko pilvettömältä taivaalta.

On toki totta, että valtakunnan ykkösvirka menettää arvovaltaansa huikealla vauhdilla, mutta vaikka noin onkin, meitä Kekkosen ajan aikuisia on vielä liian paljon äänestäjäkunnassa, eikä meistä aivan kaikki ole vielä mieltäneet presidenttiä voimattomaksi nukeksi.

Joten me odotamme, että Suomen väestöpohjasta pystyy löytymään voimakastahtoinen mielipidejohtaja, joka kykenee myös tunnustamaan omat virheensä. Nöyrä anteeksipyyntö on huomattavasti kauaskantoisempaa, kuin järjetön sohiminen syitä ja seppiä etsiessä.