Torstai 23.11.2017

Lehdet: Sisäministeri hätkähti: ”10 vuoden välein henkirikos – ensikertalainen”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.8.2011 05:55
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Sisäministeri Päivi Räsänen, kd.

Sisäministeri Päivi Räsänen (kd.) kummeksuu, minkä takia ensikertalaisen henkirikostuomio puolitetaan automaattisesti. Räsänen kertoo Sanomien maakuntalehdille, ettei tekijää voida kolmen vuoden jälkeen katsoa uudestaan kuin ensikertalaista.

– Meillä voi tehdä henkirikoksen kymmenen vuoden välein ensikertalaisena. Pitäisi harkita kolmen vuoden rajan pidentämistä, varsinkin, kun aika alkaa ehdolliseen vankeuteen pääsemisestä. Hätkähdyttävintä on, jos sama henkilö tekee useamman henkirikoksen, Räsänen toteaa.

Henkirikoksia koskevat oikeuskäytännöt ovat puhuttaneet myös julkisuudessa, kun kävi ilmi, että kahdesta erillisestä taposta tuomittua Terhi Tervashonkaa kohdeltiin vankilassa kuin ensikertalaista toisen henkirikoksen jälkeen. Tervashonka karkasi heinäkuussa avovankilasta. Hänet on jo saatu kiinni.

Vankikarkureista uusi sisäministeri ilmoittaisi julkisuuteen herkemmin, vaikka se lisäisikin turvattomuuden tunnetta. Räsänen mielestä myös avovankilakäytäntöä pitäisi tarkistaa.

– On tarkentamisen varaa, milloin ja missä vaiheessa henkilö laitetaan avolaitokseen, Räsänen toteaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

ristoi

Eihän sisäministeri Räsänen tällä kertaa vaan loukkaa henkirikollisia? Tottakait kaikki ihmiset ovat lähtökohtaisesti hyviä ja sovitetut rikokset pitää unohtaa. Mitä nopeammin, sen parempi.

Jaa, että uhrit ja heidän loukkaamisensa? No eikös henkirikollisten uhrit ole kuolleita, joten ei heitä voi oikeasti huomioida?

JJ75

Eikä niihin puutu kukaan. Autokaista surmaaja olisi voinut tappaa vaikka 15 tai määrällä ei ole väliäkään edes. 15 vuotta olisi rätkähtänyt, siksi kannattaa tappaa kerralla enemmän.

Noh.. varkaathan saa kans paljousalennuksia tekemistään kolttosista. Vai miltä tuntuis saada oikeutta "3 päivää" autosi varastamisesta ja sisätilojen tuhoamisesta joita vakuutusyhtiö ei korvaa kun varas ei tunnusta. Luvaton käyttöönotto voidaan näyttää toteen, muttei sisätilojen tuhoamista. Sadasta muusta rikoksesta vielä älyttömin oli korvauskäytäntö. Penniäkään et saa mistään, jos varas ei ole tuomittu vankeuteen ensin ja sen tuomion istumisen ja julistamisen välisenä aikana ei jotain satu tekemään. Muuten olet tyhjin käsin tuhansia euroja köyhempi.

3 päivän istumisella näköjään saa tehdä muhkeankin laskun ja katsoa oikeussalissa pelleilyä missä taparikollinen sai muka tuomion. Mitä enemmän juttuja, sitä vähemmän tuomiota per tapaus. Kaikki niputetaan eikä käsitellä erillisinä niin että tuomio pitenisi.

elmo kaila

tuntuu tytöllä olevan enemmän selkärankaa kuin useimmilla ..joutuu itsekin myöntämään että järkeeni ei mahdu ajatus ensikertalaisesta kun tappaa jo toisen kerran jne...

TakojaIlmarinen

Pakettiin kuului myös, että "ensikertalainen" pääsee avovankilaan josta nyt on myös löydetty huumeviljelmä! Onhan se hyvä että vankilassa harrastetaan viljelyä!
Mikä meidän oikeuslaitostamme oikein vaivaa. Onko vihreät hörhöt päässeet vaikuttamaan lakeihin niin että pian rikollisia ei enää ole. On vain rikosten uhreja!

Tuonelan Lautturi

Nyt on muodissa itkeä ja voivotella kulujen kasvua, joiden varjolla vankiloita pitää sulkea, vartijoita vähentää, poliisin kirjoitamia sakkoja ei enää tarvitse istua, niin missään ei ole huomioitu tätä oikeusprosessien kestoa ja niiden kalleutta verrattuna esitettyihin säästökohteisiin.

Joku uskalias arvostelee asianajajien kohtuttomia palkkioita - varsinkin ne, jotka menevät valtion piikkiin, ovat summina tähtitieteellisiä. Samaan aikaan valtionkonttori pihistelee uhreille maksettavissa korvauksissa.

Samaan aikaan ajetaan käteistä kaiken maailman "gepardihattuisille diktaattoreille". Ja näillä rahoilla saadaan mitä? Mutta kun sekään ei riitä, että valtio jakaa veronmaksajien rahoja kamelinkuljettajilleille, vaan järjestetään vielä keräyksiä, joihin toivotaan kansan kärttyisän käden laajaa osallistumista. On nenäpäivää, nälkäpäivää, apua tulvan uhreille, apua maanjäristyksen uhreille, apua sodan uhreille, apua sinne ja apua tuonne. Mutta ei tänne. Ei. SPR osallistu keräykseen, jolla saatiin rahaa Absurdistanin laajakaistaverkon kehittämiseen... Kirkon ulkomaanapu järjestää keräyksen, jolla toivotaan saatavan varoja Absurdistanin moottoritieverkoston kehittämiseen ja ylläpitoon...

kaijakuopila

On aika alkaa korjaamaan oikeuslaitoksen vinoutumia.
Paitsi valtiofeminismi, myös yltiösosialismi on rappeuttanut oikeuslaitoksen ja monta muutakin asiaa.
Olen tässä huokaillut, että tämähän alkaa muistuttaa DDRää.
Ainut mikä mm presidenttiämme ja oikeuslaitosta kiinnostaa on sensuuri ja muut samankaltaiset vouhotukset.

Ray

Naisten asema ja tuotantovälineiden yhteiskunnallinen omistaminen on tuhonnut oikeuslaitoksen! Jos oikeuskäytäntö Suomessa on Kuopilan mielestä liian löysää, niin löysää se ei kyllä ollut DDR:ssä.

Taaskin aivan järjetön vuodatus Kuopilalta.

kaijakuopila

Ray, kun kirjoitin DDRstä, tarkoitin sensuuria, vahvemman valtaa jne. Suut tukittiin ja ihmiset murhattiin, tai he tekivät itsemurhia kuten Suomessam nyt. Tosin Suomen muuria ei ole rakennerru muuta kuin sensuurilla.
Kyllä murhaajan ja rikollisen täytyy saada tuomio, vaikka demlalaiset ministerit ovat huseeranneet oudot säádókset.
Eipä ole älähtáneet murhatuttujen kohtaloista.
Päivi Räsänen on oikealla tiellä.

Tuonelan Lautturi

Vai onko se kuitenkin niin, että pääasia on raha ja asianajajan uskoo siihen ja sen tuloon? Valtio on varma maksaja ja mitä pidemmälle juttu menee ja mitä kauemmin sitä vetkutellaan edestakaisin kuin mulkun nahkaa, niin sitä suuremman laskun voi asianajaja esittää. Päämiehen syyllisyydellä ei ole heille vixxxkaan väliä. Olen ollut mukana monissa oikeudenistunnoissa ja suhtaudun yhä kyynisemmin näihin asianajajiin. "Vaadimme lisäselvityksiä, vaadimme asian lykkäystä". Ainoa mikä tulee nopeasti on lasku. Ja se on iso!

Oikeudenkäynnit on suurta farssia, joissa syylliset ja asianajajat puhuvat niin paljon paskaa kuin vaan kehtaavat, keksivät ja kerkeävät. Omaisten suruaika on heille lyhyt - reilusti alta sekunnin.

Hoviin valitus on sääntö. Totta helvetissä tuomitun kannattaa valittaa hoviin. Ei se hänelle mitään maksa. Kulut maksaa valtio. Se sama valtio, joka hänet ruokkii ja vaatettaa. Samalla elää toive tuomion mahdollisesta alenemisesta ja onhan se reissu hovioikeuteen mukavaa vaihtelua vankilassa istumiseen. Tuomitun asianajaja valittaa hoviin ilman muuta. Onhan taas yksi syy kirjoittaa muheva lasku, joka menee veronmaksajien piikkiin.

Miten näitä epäkohtia voitaisiin muuttaa? Vai keskitytäänkö seksin ostamisen kiellon valvontaan, väärän pysäköinnin valvontaan ja onko eduskunnalla muuta tekemistä kuin miettiä sallitaanko homojen adoptoida vai ei?

http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?p=201952&sid=95e82d7e837dec0b...

Mila F

Sitten perustetaan komiteat joka ministeriöön miettimään ja tekemään trendikkäästi poikkihallinnollista yhteistyötä sen vuoksi, että ihmiset eivät nykyään enää tunnu kunnioittavan lakeja ja säädöksiä.

Minkähän takia eivät? Vastaan itse, koska olen tänään sillä tuulella: Mitä hyötyä on lakien ja säädösten kunnioittamisesta, jos niiden rikkomisesta ei seuraa mitään tai saa "paljousalennuksen" niinkuin joku edellä kirjoitti. Esim. lakeihimme kirjattu omaisuuden suoja ei de facto nauti enää minkäänlaista todellista oikeudellista suojaa. Pikku pöllimisiä ei tutkita ja vähän isommista ei saa mitään. Ruumiillisen koskemattomuuden suojakin pätee vain, jos ei ole kyse monikultturellista kohtaamisesta ja näköjään ruumiinkiin saa jo paloitella ja silti pääsee toisella kertaa ensikertalaiseksi.

Sairautemme on rakenteellista. Se on syöpä.

Ray

Vaikka en tämän keskusteluketjun ajatuksia juuri jaakaan, niin mietin kyllä, mikä on romahduttamassa ihmisten moraalin. Mikään ei ole pyhää, eikä kukaan oikein välitä. Kaikki ollaan tekevinään ihan muodon vuoksi.

Pelkkä koventaminen tuskin johtaa mihinkään, mutta kyllä signaalien pitäisi olla sellaisia, että usko oikeudenmukaisuuden toteutumiseen vahvistuisi. Mutta en kaipaa kyllä mitään rahvaan moraaliakaan, joka ei paljon rikollisten moraalista eroa.

Tämä kaiken huononeminen liittyy jotenkin siihen, että yhä useammat eivät enää tunne tätä touhua omakseen. Joten heille kaikki on "ihan sama".

Mila F

... että vastasit minulle asiallisesti, vaikka en itse ole sitä aina tehnyt.

Minä ajattelen tuota "ihan sama" -asennetta siten, että meillä on pari sukupolvea, joista kukaan ei ole pitänyt huolta. Heille ei ole annettu läheisyyttä tai rakkautta, ei elämäntavoitteita, heiltä ei ole vaadittu mitään, eivätkä he ole joutuneet vastuuseen mistään, minkä ovat periaatteessa tienneet vääräksi. On ollut ihan sama, mitä he ovat tunteneet, tarvinneet tai rikkoneet. Mikään ei ole tuonut heille normaalia ihmisen tarvitsemaa huomiota ja läheisyyttä. Ihan sama.

Se on surullista ja tuhoisaa.

Mila F

Ja lisään vielä ajatuksen. Muistini mukaan Tervashonka paloitteli murhaamansa ihmisen ja kätki ruumiin eri osat eri paikkoihin. Ei meillä ollut sellaista tapahtunut aikaisemmin - tai ainakaan julkisesti ollut käsittelyssä. Tekotapa oli siis poikkeuksellisen raaka. Ilmeisesti teon raakuudesta ei saa enää nykyisin minkäänlaista jatketta tuomioon tai sitä ei mitenkään mietitä tuomion jälkeen. Pakkohan sellaisesta on jäädä lähtemättömät jäljet myös tekijän nuppiin.

PetSu

Eriasteisia rikoksia voi olla yli sata jollakin henkilöllä.
Kuten pahoinpitelyitä, ajoneuvon luvattomia käyttöönottoja, rattijuopumuksia, näpistyksiä, perheväkivalta ym. Silti rikollinen päästetään vapaaksi odottamaan tuomiotaan. Tuomiosta valittamalla tällainen taparikollinen hankkii jopa 3 vuotta lisäaikaa, enemmänkin, kun taitava lakimies yhteiskunnan varoilla asiat junailee. Lisää rötöksiä, sillä kukapa sellaista ottaisi töihin.
Kun lopulta joutuu linnaan, nämä eri rikosten tuomiot yhdistetään, joka on täysin käsittämätöntä ja oikeustajun vastaista.
(Espanajassa ei onnistu. Siellä saisi norjalainen terroristikin jokaisesta murhasta erikseen tuomion. 76 x elinkautinen, joka tarkoittaa 76 x elinkautista.)

Kun sitten suomalainen taparikollinen tuomitaan, hän saa maininan "hyvä käytös", kun ei vain vankilassa ryhdy kapinaan. Muuta "pikkupahaa" saa ja voi tehdä ja tuomio puolittuu, kun edellisestä kakusta on yli 3 vuotta. Vankilassa voi sitten bodata ja opiskella muilta uusia tapoja ja jengiytyä. Miksiköhän saman "moottoripyöräkerhon" tuomittu porukka laitettiin ensin samalle osastolle samaan vankilaan? Vankeinhoitolaitos ja oikeus ei toimi yleisen oikeustajun mukaan. Siinä Sisäministeri Räsäselle työsarkaa. Me muut seuraamme sivusta kun oikeus säätää lakeja ja poliiseja tämän lisäksi vähennetään. Missä on kansalaisten turvallisuus? Pitääkö se ottaa itse, kun valtio ei veroista huolimatta sitä pysty tarjoamaan?

Olisko aika herätä todellisuuteen Sisämisnisteri Räsänen.

MaQe

Suomen lainsääädäntö, oikeuslaitos ja jopa vankeinhoitolaitos on päätynyt kauan sitten kukkahattujen ja ihmisoikeushörhöjen valloittamaksi, joille tärkeintä lienee "ettei-rikollinen-ressu-saa-traumoja-ja-jää-paha-mieli"-toimintatapa. Nyt rikollisilla on lähimain paremmat ihmisoikeudet kuin uhreilla, ja vieläpä etusijalla.
Ja mihin onkaan tultu?
Esim. henkirikoksesta kerrankin tuomittua voidaan siis katsoa ensikertalaisena tietyn ajan kuluttua? Ensikertalasena tuomiota puolitetaan, laitetaan ehdonalaiselle, päästetään lomille? Avovankilaan - josta näköjään voi juoksennella lomilla ja jättää jopa palaamatta? Vankilat vuotaa kuin seula, mutta sekään ei ketään kiinnosta liikaa.
Siis oikeasti, mitä h*******ä Suomessa nykyään tapahtuu?

Vähänkin ajattelevien ihmisten oikeustaju tuntuu olevan valovuosien päästä em. tahojen tajusta.

Toisaalta ihmettelen, että Räsänen itse on istunut siellä Arkadianmäellä jo ikuisuuden, mutta eipä ole tainnut ottaa kantaa näihin asioihin, vaikka rikoslain muutoksia on ollut pöydällä, ja näistä lienee kuitenkin puhuttu ja kritisoitu julkisesti muutenkin jo iät ja ajat?
Nyt sitten sisäministerin postissa, tulee (yllättävä?!) "hätkähdys"? Haistanko kenties, lievää pisteiden metsästystä?
Mutta, nyt Räsänsenkin herättyä: Ei kun löpinät pois ja toimintaa niiden lakien muuttamiseksi.

sinenmaa

Jos murha ei vanhene koskaan, niin silloin murhaajaakaan ei saa koskaan päästää takasin ensikertalaiseksi.

Jos murhaaja voi olla joka kerta ensikertalainen, niin silloin myös murha rikoksena pitää vanhentua!

Murha rikoksena siis vanhenee kolmessa vuodessa PISTE

M Eiramaa KNFIJV

"Jyväskyläläinen" puukottaja ja "rovaniemeläinen" surmaaja rikastuttivat henkirikoskulttuuriamme sunnuntaina. Ihan kuin kantasuomalaisten tekemissä rikoksissa ei jo olisi tarpeeksi ilman vierasvahvistuksiakin. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209812_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209058_uu.shtml

Joskus harvoin uutisoinnista voi päätellä asianosaisten etnisen ja kulttuurisen taustan. Tarkastellaanpa tätä ns. Thorsin linkkilistaa, jossa bussikuskin mukiloijat ja raiskaajat ja vauvanpahoinpitelijät eivät tällä kertaa olekaan kantasuomalaisia

Ainakin ensimmäisessä linkissä voisi olla kyse maahanmuuttajien jäsentenvälisestä rasismista, koska riitaa haastettiin kulttuuritaustaiseen pukeutumiseen viitaten. Valitseeko puskaraiskaaja uhrinsa etnisin perustein? Missä vaiheessa monikulttuuriperheen väkivalta muuttuu kunniaväkivallaksi? Onko rasismitonta luvata tuhopolttajan palkkioksi suomalaisnainen? Viimeisessä linkissä taustoitetaan tilastoja, joissa "ulkomaalaistaustaiset" näyttäisivät tekevän rikoksia selvästi kantasuomalaisia enemmän.

Ns. Thorsin lyhyt yksittäistapauslista
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/linnanmaen_joukkotappe...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kallion_pahoinpitelyn_...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/nuoret_miehet_tunnusti...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/45215-raiskaaja-iski-huopalahde...
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/vikittelija_pahoinpite...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011062913975407_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012513067367_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010112412754094_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110132-pizzerian-sytyttajan-outo-palkkio...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209812_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011081514209058_uu.shtml
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ruandan%20kansanmurhasta%20elinkautine...
http://www.lapinkansa.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194662717412/artikkeli/my...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Siivoojan%20raiskannut%20tunnusti/art-...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/ESS%20Hiv-mies%20raiskasi%2016-vuotiaa...
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2010/12/1244698/hiv-rachelille-ne...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Talonv%C3%A4ki%20her%C3%A4si%20koliste...
http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/pfbd/54B5D8ABB3A838B8C225772F...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011012613074533_uu.shtml
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/111065-salakuljettajien-suomi-hitit-tupa...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011040713507801_uu.shtml
http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/2009/12/1012655/tutkimus-joka-...
http://www.aamulehti.fi/Ulkomaat/1194686131909/artikkeli/pedofiiliepaily...
http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194686131666/artikkeli/piintynyt+asunto...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011021813215735_uu.shtml
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Pirkanmaa/1194666476183/artikkeli/k...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011032213413092_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011032113411582_ul.shtml
http://www.autotoday.fi/page.php?page_id=2&news_id=201104505&rss=allimg
http://yle.fi/alueet/lahti/2011/05/poliisi_etsii_ahdistelijaa_lahdessa_2...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/47904-kultakelloliikkeen-aseell...
http://www.suomitv.fi/uutiset/poliisi_ala_kiinnita_huomiota_ruusukaupust...
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/70-vuotiaan-hakannut-yritti-paeta-maas...
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/112284-oletko-nahnyt-tata-pariskuntaa-%E...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tampereen+ampuja+on+tunnustanut+ampum...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Poliisi+Romanialainen+j%C3%A4rjest%C3...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051313711791_uu.shtml
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011061713909590_uu.shtml
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/suomalainen-aiti-palkkamurhattiin/art...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011070514008880_ul.shtml
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Helsingin%20taskuvarkauksissa%20uusi%2...
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/42772-ita-helsingin-maastokatko...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022313234334_uu.shtml
http://www.ts.fi/online/kotimaa/197972.html
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Savon+Sanomat+Poliisille+kaksi+raiska...
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011030213286845_uu.shtml
http://www.kainuunsanomat.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KS...
http://www.hymy.fi/tasta-puhutaan/veroprofessori-tikan-tappaja-vapautui-...
http://www.kaleva.fi/uutiset/julman-raiskauksen-tuomiot-ennallaan/621642
http://keskustelu.jatkoaika.com/showthread.php?t=37208
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010061111842435_uu.shtml
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ulkomaat/1194664640200/artikkeli/je...
http://www.findance.com/uutiset/13564/somalia-naisen-raiskaus-ok-naisen-...
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id...
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunnon+toimintamallit+puuttuvat+maaha...
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011040813513467_ul.shtml
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kunniaan+liittyv%C3%A4+v%C3%A4kivalta...
http://www.stat.fi/til/syyttr/2009/syyttr_2009_2010-12-16_tie_001_fi.html
http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194671347567/artikkeli/ulk...
http://www.iltalehti.fi/vaalit/2011041713566018_vl.shtml
http://www.youtube.com/watch?v=yCHCscpB5pw
http://www.youtube.com/watch?v=pDJYluWLjbg
http://portti.iltalehti.fi/keskustelu//showthread.php?p=6371884#post6371884

Mila F

Siis pitääkö Astrid-täti yllä linkkilistaa, jonka olet tuonne laittanut? Missä se on ja mikä sen tarkoitus on?

PS. Olen nähtävästi roikkunut tänään liikaa usarin palstoilla - myönnän syyllisyyteni - sillä minulta kysytään jo roskapostisuotimesta läpipääsytestiä. Olisiko pikku vihje ajankäytöstäni. No metsään menee, olen tänään luvannut itselleni nettipäivän.

M Strandén

Näinhän sanotaan, mutta taitaa vanheta heti, kun muutama vuosi on oltu täyshoidossa! Harva keskituloinenkaan voi elää niin luksus elämään kuin linnassa?

Nehän käy kaikenmaailman teatterit urheilukilpailut, on TV:t videot, tietsikat puhelimetkin (monesti salaa)ja lipettiin voi lähteä silloin kun haluaa, ei siitä rangaista..

10v kakkukin on istuttu tai maattu muutamassa vuodessa??? Lainlaatijat on ajatelleet itseään jos he jää rysänpäältä kiinni, niin tuomio on lumetta vaan??

Ella Salmon

Tämä on merkillistä.
Vaikka en itse KD-tä kannatakaan,sisäministeri on ihan oikealla asialla,kuten varmasti valtaosan mielestä.Silti jotkut "fiksut" jotka mussuttavat IHAN joka asiasta,vain urputtamisen ilosta,koska puolue ei miellytä,ovat nyt sitten tätäkin asiaa vastaan.
Eikä koske pelkästään KD-puoluetta tämä.

kaarna

kun nyt vasta ministeri tasolla sentään hoksataan tämä vankeinhoidollinen epäkohta kaikkien muiden saman alan epäkohtien lisäksi mukaan lukien tuomioistuin käytäntö,oikeusministereiltämme nyt mitään hoksottimia ainakaan aiemmin ole tarvinnut odottaa kun ovat niin kukkis humanoidi tätiä että oikein pahaa tekee,saas nähdä onko potentiaalia nyky oikeisvastaavasta räsäsen lisäksi joka ainakin ottaa asioita esille !!! kyllähän näihin pöljyyksiin joita viljelty jo monia vuosia pitäisi saada tolkku touhuihin sen sijaan että eletään kuin siat pellossa vailla huolen häivää vaikka koko kriminaalipolitiikka aivan pielessä

demarien vihollinen no1

...rikoslakia on muutettava, rangaistusta pidennettävä.Tapoista, kuolemantuottamuksista, murhista ja väkivaltarikoksista yleensäkin, pitää saada tuntuvampia tuomioita.
On hirvittävää, kun murha mies pääsee vapaaksi jopa neljän vuoden vankilatuomion jälkeen...Räsäselle tukea lain muutokseen...