Torstai 18.10.2018

Kok-pomolle 90 000€ tontti ”houkuttelua” varten

Jaa artikkeli:
Luotu: 
23.8.2011 15:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Vantaalla on tehty tonttikauppoja tavalla, jota Korkein hallinto-oikeus ei hyväksy.

Vantaan kaupunki rikkoi lakia, kun se ei noudattanut yhdenvertaisuusperiaatetta ja tasapuolisen kohtelun vaatimuksia myydessään tontin entiselle kokoomuslaiselle kansanedustajalle Hanna Markkula-Kivisillalle. Näin on päättänyt Korkein hallinto-oikeus KHO. Näin se oli Vantaan kaupunginvaltuuston päätöksen kumonneen Helsingin hallinto-oikeuden kanssa asiasta samaa mieltä.

Vantaan kaupunginvaltuusto päätti elokuussa 2008, että kaupunki myy Hanna Markkula-Kivisillalle ja hänen puolisolleen Petikosta 900 neliön suuruisen määräalan, josta ennen kaupantekoa muodostetaan tontti omakotitalon rakentamista varten 90 000 euron kauppahinnalla. Päätös poiki kunnallisvalituksen.

- Kun myynti on tapahtunut ilman, että mahdollisesti muille kiinnostuneille olisi varattu tilaisuutta puheena olevan määräalan ostamiseen, kaupungin ei ole katsottava menetelleen yhdenvertaisuusperiaatteen ja tasapuolisen kohtelun vaatimusten mukaisesti, KHO linjasi.

Valituksessa oli epäilty myös, että kauppa olisi tehty alihintaan, mutta tästä KHO ei löytänyt mitään näyttöjä.

Määräala oli myyty Markkula-Kivisillalle ja hänen puolisolleen ilman tarjouskilpailua "elinkeinopoliittisista syistä"

Syntyperäinen vantaalainen Markkula-Kivisilta on entinen Vantaan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Eduskunnassa hän toimi kolme vaalikautta 1991 - 2003. Nykyisin hän ei vaikuta enää aktiivisesti politiikassa, vaan on Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat. Lehdessä jututettu kansanedustaja ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) uskoo, ettei kysymys tonttien jakamisperusteista koske vain Vantaata ja hänen mukaansa "tontteja on myyty erilaisin perustein eri tahoille".

Tässä tapauksessa määräala oli myyty Markkula-Kivisillalle ja hänen puolisolleen ilman tarjouskilpailua "elinkeinopoliittisista syistä", joka kaupungin selityksen mukaan tarkoittaa sitä, että ostajat saadaan asumaan Vantaalle ja se luo osaltaan mielikuvaa houkuttelevasta asuinkunnasta.

Uusi Suomi ei onnistunut tavoittamaan Hanna Markkula-Kivisiltaa kommenttia varten.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Varjojen mies

Asiassa on toimittu viisaasti. Markkula-Kivisillan esimerkki osoittaa kaikille kokoomuslaisille kaikissa kunnissa, että kannattaa kuulua kykypuolueeseen. Tapani Mäkinen todistaa, että "Tontteja on myyty erilaisin perustein eri tahoille".

Kyllähän kansan keskuudessa on aina kytenyt epäilys epätasa-arvoisesta kohtelusta, mutta nyt se on virallistettu Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan suulla.

Julistaja

US:n riippumattomuuden ja uskottavuuden vuoksi
on kovin tärkeää, että Kokoomusta lyödään aina
välillä ja oikein olan takaa.

Kuinka törkeää onkaan, että olympiavoittajille
on annettu ilmaiset tontit. Nyt nopeasti US:n
toimitus laatimaan listoja tonttien saajista.

Sitten voimme kaikki kauhistella urheilun omaa
tonttikorruptiota.

usjussi

Siellä Vantaalla on ilmeinen "jahti" käynnissä. Peltomäki sd.halutaan hirteen. Nyt Mäkisen puolueen kok. henkilö saa ohi jonon saman tasoisia etuja tiskin alta. Mitähän muuta ? Ei taida olla Vantaan johdossa pullat hyvin uunissa. Mäkisellä on niin monta kauhaa eri sopissa ja puhetta riittää enemmän kuin ajatusta, että, painahan nyt jarruja kaarteessa ennen ulosmenoa.

mortti2

tällainen touhu saa ainakin meikäläisen raivon partaalle.
jauhetaan julkisuudessa koko kansan lamatalkoista ja samanaikaisesti ryvetään korruption keskellä.
saa nähdä milloin tavalliset kansalaiset tosiaan kilahtaa näille toinen toistaan röyhkeämmille mätäpaiseille.

intrigööri

tonttikauppa siellä Vantaalla, sillä pelastetut ketterät lapsoset ehkä mahtuvat kiertämään talon ympäri pihalla leikkiessään. Aikuisen pitäisi kiertää 900 neliön tontilla oleva talo varovasti selkä seinää vasten, jotta pysyisi omalla tontilla.
Esimerkkejä ihmisten tasa-arvoisesta kohtelusta löytyy paljon myös maalaiskunnista. Kirkonkylissä parhailla tonteilla ja rantatonteilla on kokoa, sekä huljakoita kartanoita. Kylän parhaiden paikkojen asukkailla voi olla paljonkin tekemistä paikallisten päättäjien kanssa.
Pelkkä raha ei tonttien saajia ratkaise, eikä ainakaan arpaonni. Maan tapa pitää olla hallussa, sehän on selvä.

Salon Petri

Hyvä, että näistäkin asioista aletaan uutisoida.

Toivottavasti saamme kuulla ajantasaisen katsauksen siitä, missä eri nimisten ja kokoisten "kansalaisjärjestöjen" suhteen mennään?

Ei tainnut arvata edes Paavo Väyrynen sitä, että vuonna 1969 saattaa johtaa Suomessa viimeinkin Suomen sisäisten Berliinin muurien paljastumiseen...

Lähtötilanteesta avoimesta netistä hakusanalla:
apparatismi

demarien vihollinen no1

..omakotitaloja on saatava rakentaa pääkaupunkiseudulla runsaasti enemmän.Tontteja oltava tuhansittain, omakotitalo asuminen on perheelliselle laatua ja useasti huomattavasti halvempaa kuin ostaa kerrostalo asuntoja.
Tonttien kaavoituksella alenisivat myös kerrostalo asuntojen hinnat, jotka ovat uskomattomia pääkaupunkiseudulla.
Tämäkin teko, jolla politiikolle annetaan tontti on rottamainen ja hätähuuto kansalaisille-teitä petetään! Tavallisen työtätekevän lypsäminen kuntien ja valtion taholta on suomessa törkeää.
Sipoon "uuteen helsinkiin" on kaavoitettava satatuhatta omakotitalotonttia!.......