Tiistai 16.7.2019

”Kuka pelkää mustaa miestä” – Poliisi kiinnostui

Luotu: 
24.8.2011 09:03
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Poliisin kiinnostuksen herättänyt kutsu levisi Facebookissa. Arkistokuva.

Pohjois-Karjalan poliisi kertoo puuttuneensa Facebookissa levinneeseen tapahtumakutsuun, jonka otsikko oli ”Kuka pelkää mustaa miestä”.

Lieksalaisia nuoria oli kutsuttu koolle kyseisen otsikon alla lieksalaiseen asuinlähiöön, jossa asuu paljon maahanmuuttajia.

Kutsun otsikon vuoksi poliisikin kiinnostui tapahtumasta sen mahdollisen rasistisen luonteen vuoksi.

Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen partiot suorittivat valvontaa Lieksan keskustassa ja sen asuinlähiöissä eilisillan ja alkuyön aikana. Facebook-kutsussa sovittuun paikkaan saapui joitakin kymmeniä nuoria autoillaan. Poliisi tarkisti paikalla olijoiden henkilöllisyyden.

Erimielisyyksiä paikallisten asukkaiden ja maahanmuuttajien välillä ei poliisin mukaan havaittu illan tai yön aikana.

Poliisi selvittää parhaillaan, täyttävätkö kutsu ja siihen liittyvä tapahtuma jonkin rikoksen tunnusmerkistön.

- Heinäntekojärjen käyttö on paikallaan sosiaalisen median kautta alulle pantujen tapahtumakutsujen kohdalla, poliisi lausuu.

- "Kuka pelkää mustaa miestä"- kutsun alullepanija on toiminut harkitsemattomasti. Jos kutsua noudattaneet olisivat syyllistyneet illan tai yön aikana rikoksiin tapahtumaan liittyvässä toiminnassa, olisi kutsun julkaisija voinut olla osavastuussa tapahtumiin, poliisi huomauttaa.

- Varmaa on, että Pohjois-Karjalan poliisilaitos kiinnostuu ja tulee puuttumaan jatkossakin vastaaviin tapahtumakutsuihin. "Kuka pelkää mustaa miestä"-kutsun julkaisu tuskin edistää maahanmuuttajien ja suomalaisten välistä keskinäistä kanssakäymistä, poliisi toteaa.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

zzz

""Kuka pelkää mustaa miestä"- kutsun alullepanija on toiminut harkitsemattomasti. Jos kutsua noudattaneet olisivat syyllistyneet illan tai yön aikana rikoksiin tapahtumaan liittyvässä toiminnassa, olisi kutsun julkaisija voinut olla osavastuussa tapahtumiin, poliisi huomauttaa."

On se Facebook-kutsu sitten ihmeellinen asia. Jos noi olisivat vaan pahoinpidelleet jonkun, niin poliisi selvittäisi hyvin tarkkaan mitä kukin siitä porukasta teki. Jos ei löytyisi näyttöä, että juuri se ja se löi, niin eipä siinä tulisi edes syytteitä.

jounikok

Ne mellakat olivat ja ovat suurimmalta osin alkuperäisten brittien aikaansaannoksia. Huligaanit näyttivät olevan valkoisia nuoria miehiä ja naisia. Saattoi joku tummempikin uskaltaa sekaan, mutta näytti olevan harvinaisempi tapaus.

Eivät jalkapallohuligaanit tai "Oranialainen veljeskunta" hyväksy seuraansa muita kuin aitoenglantilaisia.

YuriT

Näistä uutisista tulee vähitellen mieleen, että Suomi on muuttumassa Ruotsiksi. Ruotsi kun on maa missä lähes kaikki on kiellettyä. Ja se mikä ei ole kiellettyä, on pakollista.

En väitä että tuo maailman fiksuin idea olisi ollut, mutta jos tyhmyys olisi rikollista...

Ja itseasiassa minullekin tuli lähinnä rasisminvastainen tempaus ensiksi mieleen tuosta nimestä.

Mikko500

Nämä tulevat lisääntymään ja aina sataa persujen laariin. Tyhmät poliitikot ovat täyttäneet maan mustilla miehillä ja vähän muunkinlaisilla miehillä, jotka eivät tee mitään järkevää. Onko ihme jos tulee yhteenottoja?

jounikok

Mites jos tuollaisen tapahtuman pistäisi feissariin? Olisi varmaan ainakin antisemitisti joka pitäisi heti pidättää ja viedä vankilaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä että hysteria on vallannut Suomen poliisin ja lehdistön. Mistä tahansa tapauksesta saadaan aikaan tolkuttomat ja täysin suhteettomat otsikot, ja ainakin joku "maailmankansalaisia" ymmärtävä viherpipertäjä tekisi rikosilmoituksen.

Se heinäntekojärki mukaan myös poliisille ja lehdistölle. Viherpipertäjillähän sitä ei ole sillä he ovat kyllä kuulleet maaseudusta mutta kukaan ei uskalla mennä sinne.

Tuonelan Lautturi

maahanmuuttoa, eikä sen mukanatuomia ongelmia

Monikulttuurisuus ei ole onnistunut missään. mm briteillä ja ranskalaisilla on siitä jo 400 v. kokemus , miksi Suomessa ei opita muiden tekemistä virheistä?

Miksi Eestissä ei ole afrikkalais/muslimi ongelmaa?

Maahanmuuton ongelmista ei saa puhua, muuten syyllistyt vihapuheisiin. Vaikka siis kyse on ihan asiallisesta mielipiteestä.

Esim. Halla-aholle on käynyt näin. Hänellä on todella asiallisia kirjoituksia, lukekaa vaikka hänen blogejaan. Hän haluaa järkeistää maahanmuuttopolitiikka, hän ei lietso mitään rotuvihaa.

Hän ja suurin osa ihmisistä ajattelee niin, että Suomeen saa tulla tekemään töitä ja elämään MEIDÄN kulttuurimme mukaan.

Jostakin syystä media ei kuitenkaan ole ollut erityisen kiinnostunut monikulttuurisuuden vakavistakaan lieveilmiöistä. Paljon hehkutetaan pelkkää monikulttuurin ihanuutta ja kaikki kritiikki pyritään tukahduttamaan. Pelätään muka "vihapuheita", mutta mielestäni on tärkeää, että kansalaiset saavat totuudenmukaista ja tasapuolista informaatiota näistäkin asioista.

http://jameshirvisaari.puheenvuoro.u...-raiskauksista

TSV

Esimerkiksi vasemmistoliiton jäsenet ovat olleet järjestelemässä mielenosoituksia jotka ovat muuttuneet väkivaltaisiksi, eikö heillä ole samalla tavalla velvollisuus? Mielestäni EI, mutta näköjään poliisin mukaan on. Toisaalta jotenkin en näe poliisia pidättämässä Ministeri Arhinmäkeä :D