Maanantai 15.7.2019

Kova vastaus: ”Romanileiri tulee Helsingin ydinkeskustaan”

Luotu: 
30.8.2011 16:23

Sosiaalikeskus Sataman pihalta tänään häädetyille romaneille järjestetään hätämajoitusta keskellä Helsinkiä, ilmoittaa Vapaa liikkuvuus -verkosto.

Romanit tuodaan ilmoituksen mukaan Helsingin Senaatintorille leirimajoitukseen kello 18 alkaen.

- Koska romaneilla ei nyt todellakaan ole paikkaa missä nukkua, emmekä voi jättää heitä heitteille, viemme heidän kaupungin keskelle leiriytymään. Kaupungin on osoitettava romaneille paikka, jossa heidän on mahdollista yöpyä, vaatii tapahtuman järjestäjiin kuuluva Kyösti Roth.

Poliisi kertoi tänään turvanneensa Sosiaalikeskus Sataman hallinnassa ollutta rakennusta Helsingin Kalasatamassa. Poliisi kertoi saaneensa virka-apupyynnön Helsingin kaupungilta.

Poliisi seuraa Senaatintorin tilannetta. Lue ylikomisario Juha Hakolan Uudelle Suomelle antamat kommentit asiaan tästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

marko.lehti

odotettavissa siis suomen ensimmäinen suuri etninen mellakka 100kpl? sosiaalihuollon elättämiä nuoria anarkisteja ja jokunen paikalle raahattu romani kohtaavat mellakkapoliisit senaatintorilla?
mitähän farssin seuraavassa jaksossa tapahtuu? anarkistit muuttavat solidaarisuudesta romaneja kohtaan romaniaan romani kylään?

Penttijuhani

asiassa voi olla. NL:n lähetystö ja KGB käyttivät aikoinaan Romanian lähetystöä ja sen diplomaatteja jonkinlaisen näkyvänä "tykinruokana" Helsingissä, kun mm. toimittajaa oli peloteltava tai diskreditoitava. Se vaati jonkun ns. virallisen "tarkkailijan," kuten Supon mukana olon.

Tuo touhu jatkui samanlaisena vuosia myöhemmin Tanskassa, missä maan omat viranomaiset, ja ainakin Englannin lähetystö, käyttivät, nyt Romanian "mustalaisia" samaan tapaan. Siis aiemmat britti- tai tanskalaiset "kasvot" pantiin näiden mustalaisten "harteille," esittämään uhkauksia tai huijauksia, joista alkuperäiset esittäjät olivat katsoneet parhaaksi häipyä.

Tässä olisi pohjaa vilkaista "suuren maailman" meininkiä. Ei Ceauceskuja syyttä teloitettu. Ja aikoinaan ns. taistolaiset, Kepu ja Demarit, ehkä myös SETA, olivat Helsingissä ihan samoissa touhuissa.

pilari

että ovat aktiivisia. Kyösti ja kumppanit oikein vievät romanit kaupungin keskustaan. En oikein ymmärrä miten tuo on vapaata liikkumista. No, onpahan ainakin aktivisteilla tekemistä ja saavat naamansa julkisuuteen ainakin päiväksi. Itse asiaa he eivät tuolla tavalla ratkaise.

Kaupungin kanta on selkeä:
"Heitä on opastettu parin viikon ajan leiriytymään omalla kustannuksellaan leirintäalueille tai kääntymään suurlähetystön tai päiväkeskuksen puoleen. Päälinjaus on, että kaupunki ei järjestä asumista, vaan heidän on tultava toimeen omillaan", sanoo sosiaaliviraston johtava asiantuntija Jarmo Räihä.
http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kymmenet_poliisit_haat...

Mila F

Jos kaupunki ei osaa ohjata ei-toivottuja henkilöitä pois ja haastaa poliisityön estämisestä näitä vapaan liikkuvuuden ääliöitä vastaamaan teoistaan, niin pitäkää Helsinkinne!

Minun ei ainakaan ole itse asiassa mikään pakko edes käydä siellä. Asiakkaita voi tavata lentoaseman läheisyydessä eikä Stockmannillakaan tarvitse käydä ostoksilla. Helsingissä ei ole mitään, mitä ei saisi netistä tilaamalla, joten miksi saattaa itsensä edes potentiaalin häirinnän kohteeksi.

Minä rupean nyt Helsinki-boikottiin.