Lauantai 20.7.2019

Romanileiri Senaatintorille? – Poliisi: ”Hyvin erikoista”

Luotu: 
30.8.2011 16:33
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Senaatintorilla järjestetään hätämajoitusta romaneille.

Poliisi on tietoinen suunnitelmasta siirtää Helsingin Kalasatamassa majailleet romanit Helsingin Senaatintorille, kertoo ylikomisario Juha Hakola Uudelle Suomelle.

- Poliisi seuraa tilannetta, hän sanoo ja kertoo, että poliisi arvioi reagointiaan tilanteen mukaan.

- Mutta on meillä tietty toimintamalli, hän myöntää.

Poliisi ihmettelee sitä, että tilanne on nyt ”eskaloitunut”. Hakolan mukaan aiemmin tänään poliisin tekemä operaatio Kalasatamassa sujui rauhallisesti. Poliisi turvasi sosiaalikeskus Sataman hallinnassa olleen rakennuksen tyhjentämistä. Kyseisssä rakennuksessa oli majaillut romaneja.

- On hyvin erikoista, että nyt kolmas osapuoli saa tilanteen näin eskaloitumaan, Hakola kommentoi.

Hakolan mukaan romanit ovat olleet yhteistyöhaluisia. Helsingin kaupunki on osoittanut heille vastaanottopaikan, johon voi tukeutua päiväsaikaan.

Vapaa liikkuvuus -verkosto ilmoitti tänään järjestävänsä romaneille hätämajoitusta Helsingin Senaatintorille. Majoituksen on tarkoitus alkaa kello 18.

Jaa artikkeli:

Kommentit

EDUSKUNTA

Voitte kiittää tästä Olli Rehniä, joka hoiti EU:n itälaajenemisen ollessaan komissaarina.

Olli Rehn on midaksen kosketus, mutta päinvastaiseen suuntaan. Kaikki mihin hän koskee, muuttuu p**kaksi. Ensin itälaajeneminen ja nyt talouskomissaarina euron kriisin järjetön hoitaminen. Suomalaiset saavat kyllä katsoa itseään peiliin, kuin tuollaisen ihmisen ovat Brysseliin lähettäneet.

TSV

Ja mitä tarkoitat yltiöliberalismilla?

Senaatintorille ei saa mitään leirejä pysyttää, tämän kieltää laki ja järjestyssäännöt.

Se että Suomessa on joku ryhmä joka vaatii, että kaupungin pitää järjestää talvimajoitukset ja muut eivät ole mitään yltiöliberaaleja he ovat globaaleja sosialisteja.
Liberalismi tarkoittaa moni asioita mutta lähinnä vapautta ja oikeuksia kaikille, se ei tarkoita sitä että veronmaksajien rahoilla pitää tehdä leirit jollekin kansan ryhmälle joka tullut tänne rikollisorganisaatiota. Sitä he ovat siinä missä Hells Angels, huumekauppaa eivät taida käydä mutta kaikkea muuta varastelusta prostituutioon.

raven

Eivät osanne ajatella noin pragmaattisesti. Siellä hyväosaisten tyhjäntoimittajien jengi kiihottaa kansanjoukkoa (romaneja) lainvastaiseen toimintaan. Lähti lapasesta jo aikaa sitten, mutta virkavallan pitkämielisyys tuntuu olevan pohjatonta luokkaa tässä tapauksessa.

demarien vihollinen no1

..ei saa antaa verorahoja tällaista kansalaistottelemattomuutta aikaansaavalle ryhmälle.
Uskomatonta.
Romanien käytös on hirvittävää, on uskomatonta, että heidät päästetään tänne varastelemaan, pahoinpitelemään ja mittailemaan ihmisiä ja olosuhteita, mistä saa revittyä irti mitäkin.
On uskomattoman kauheta katsella sakin lapsia ja kuinka heitä kohdellaan kuin koiria.
Miksi on niin kiva aiheuttaa ongelmia, poliisien työtä hankaloittaa, poliisit ovat tätä laumaa kaitsemassa muutenkin!
miksi on niin kiva olla "romanien puolella"...

Ray

Sieltä voi sitten hallitus tihrustella maailman ongelmien näkymiä. EU:ssa ei ole nyt aikaa keskittyä pienten ihmisten ongelmiin, kun pitää pelastaa pankkeja ja sijoittajia. Mutta sitten.

Tihrustelkaa päättäjät kurjuutta. Näette sitä kerrankin.

Kyllä suurinta häiriötä Helsingissä aiheuttavat ihan meidän omat örvelöt. Niitä on kaikki paikat täynnä, vaikka heille vasta on rahaa syydetty.

Ei kuitenkaan kuten pankeille ja sijoittajille.

Minä annan edelleen köyhille.

rianne

Jos helsinkiläisten elintilaa häiriköidään, niin kannattaa miettiä itselleen miellyttävämpää elintilaa. En itse vaadi mahdottomia, mutta tahallinen häiriön aiheuttaminen jo hyväksikäytettyjen ihmisten kautta, on mielestäni tuomittavaa.

Kyseessä on näiden suomalaisten itsekäs huomion kerjääminen todella huono-osaisten kautta. Me emme halua sitä maksaa, joten maksu kaikista kustannuksista heille - ja takautuvasti.

Lisämausteena kuviossa ovat rikokset, agressiivinen kerjääminen, ihmiskauppa ja näistä on vankkaa tilastotietoa.

Näin käy kun tilanteiden annetaan jatkua kolme vuotta, kuten tässä tapauksesssa kävi. Surkeaa toimintaa virkamiehiltä ja poliitikoilta.

Observatori

mielelläni leiripaikan vaikka Tähtitorninmäeltä. Sopii vetää nyt sinne vedet, sähköt ja viemäri ja rakentaa talo ja hoitaa pikkuiset jätehuollon laskut. Ilman taloa tulee muuten vilu. Mieluiten esteettömällä näköalalla. Ja Helsingin piikkiin tietysti.

Ja ensi heinäkuuksi tilaisin majoituksen Pariisin keskustasta Champ Elyseen puistosta karavaanille ja elokuussa Sofiasta. Pääsisi kätevästi käyttämään julkista metroa ja levittämään humanistista kulttuuria.

Miksi kerjäläiset tulevat Euroopan kalleimpaan kaupunkiin ja sen keskustaan asumaan ilman rahaa ? Edes työntekijät ja opiskelijat eivät löydä sieltä asuntoja järkevään hintaan. Jostain he saavat etuisuudet ja rahaa. Jokin raha vetää heitä tänne halvemmasta kotimaasta. Jo pelkät matkat maksavat maltaita.

Marko Haavisto

Antaa laittaa vaan... Vaikka eduskuntatalon eteen. Mutta mitään hökkeileitä ei saa pystyttää vaan ne raivataan aina iltaisin pois. Kyllä routa ja pakkanen viimeistään kotiin ajaa. Palokunta käy sammuttamassa tulet ja siinä samassa pikkaisen viilentää ihmisiäkin niin en usko että kauan viihtyvät.

Corvus

Ensimmäisellä Amerikan matkallani, heti ensimmäisenä aamuna, näin San Franciscossa kongressikeskuksen edessä torilla ison kodittomien telttaleirin. Ei ollut puhettakaan, että poliisi olisi häätänyt heidät pois. Mutta USA onkin vapaa maa.

muuan

Amerikassahan telttaleirit ovat todella tarpeen. Meillä Suomessa ihmiset mahtuvat ja pakotetaankin kalsean teknisiin huoneistoihin.

Valkoisen talon ympärillä näyttäisi olevan runsaasti tilaa, pehmeää ruohikkoa. Miksi emme koskaan näe siellä telttakylää?

don Quixote

Senaatintorilta on lyhyempi matka kerjäyskohteisiin Assalle ja muualle keskutaan.

Ja vielä lyhyempi matka poliisi- maahanmuuttoasioita hoitvaan ministeriöön.

Vapaa Katto ry:kin voin esittää performanssin "Hei, me lennetään;=J

Vesimies

Koko homma saa naurettavuuden ja hömölän piirteet.
Meitä suomalaisia pidetään "hölmöinä maksajina",
Koska romaaniporukka on turistina Suomessa, heidän on toimittava kuten turistien kuuluu. Lakeja on noudatettava ja siinä maassa jossa ollaan turistina, noudatetaan ko maan lakeja ja hyviä perinteisiä tapoja. Nyt ei näin ole.
On aika laittaa piste ko temppuilulle.
Romaanit pitäisi taluttaa vaikka Romanian lähetystöön. Sieltä saisi tulla ulos vasta kun osoittaa että omistaa menolipun ko maahan, tai on riittävästi rahaa esim kahden viikon yöpymisiin ja ruokaan sekä paluumatkaan. (on muuten noin 420,- +140,- +350,- =910,- - 1200€.)