Maanantai 18.2.2019

Poliisi: Tulivat Suomeen laivalla – varastelu alkoi heti

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.9.2011 12:42

Poliisi kertoo tutkivansa Etelä-Suomeen sijoittuvaa omaisuusrikossarjaa. Rikoksiin epäiltyinä on vangittu neljä ulkomaalaista 20-30-vuotiasta miestä.

Poliisin mukaan miehet saapuivat laivalla Helsinkiin elokuisena iltana ja aloittivat anastuksen jo pari tuntia maahan saapumisensa jälkeen Espoossa.

Rikossarja alkoi selvitä lauantaina 13. elokuuta, kun miehet menivät lahtelaiseen videovuokraamoon ja anastivat sieltä myymälän käteiskassan.

Silminnäkijöiden antamien tuntomerkkien perusteella poliisi tapasi seurueen käyttämän auton reilut 10 minuuttia anastuksen jälkeen. Tarkastuksessa autosta löydettiin miesten lisäksi erilaista anastetuksi epäiltyä omaisuutta, kuten tietokoneita, kameroita, puhelimia ja laatikollinen arpoja.

Poliisi kertoo selvittäneensä tutkinnassaan, että miehet olivat olleet Suomessa noin kahden vuorokauden ajan. Poliisin mukaan he olivat syyllistyneet varkauksiin Lahden lisäksi Espoossa, Tampereella, Hämeenlinnassa ja Turussa.

Poliisin mukaan koplan ensimmäistä anastusta ”ei tosin voitane pitää kovinkaan nerokkaana”: Miehet anastivat espoolaiselta huoltoasemalta laatikollisen jo kerran myytyjä ja raaputettuja, ei voittaneita raha-arpoja.

Miehiä epäillään seitsemästä varkaudesta sekä yhdestä näpistyksestä ja he odottavat vangittuna tulevaa oikeudenkäyntiään. Esitutkinta valmistunee lähipäivinä ja asia siirtyy sen jälkeen syyteharkintaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

kaarna

jota demarit ja kokoomus ja totta puhuen kaikki muut paitsi persut ilmeisesti tänne haluaa työvoima pulaa paikkaamaan ja rikastamaan meitä juntteja omalla niin hienolla kulttuurillaan johon tämä poliisien viittaama toiminta liittyy...vai onko tämä sitä kataisen tarkoittamaa tarvetta maahanmuuttajien lisäämiseksi johon hän taannoin viittasi sanoessaan että tarvitsemme heitä yhä lisää.esim. satamassa voisi jakaa ko. mamuille osoite lappuja ahtisaarelle jos vaikka kahville tekee ilmaiseksi mieli ja eiköhän sieltä varakkaalta henkilöltä varmaan jotain varastettavaakin löytyne ja sen jälkeen vaikka lipposkan luo turisemaan mukavia...onhan noita niitä rakastavia suomi väärällään mutta mamut tarttis osata kotoutus huumassa ohjata oikeiden ihmisten luo ymmärrystä ja muuta mukavaa hakemaan.

DolbyC

kun ulkomaalaiset varkaat tulevat ja vievät suomalaisten varkaiden työt. Kyllä omaisuus pitäisi antaa ensisijaisesti suomalaisten varastettavaksi. Jokaisen velvollisuus on suojata omaisuutensa niin, että vain suomalainen varas kykenee sen varastamaan.

Hauki

Ei sieltä ex-itäblokin maista tekijät lopu. Jos joltain kielletään maahantulo, asialle pistetään vaan seuraavat jampat.

Käytännössä tilanne tullee johtamaan siihen, että jossain vaiheessa täytyy ruveta rajoittamaan maahantuloa tietyistä EU-maista - viisumipakko taas voimaan Romaniaan, Bulgariaan jne.

Tietenkin täysin EU:n perusidean vastaista, mutta pakko tulee sanelemaan päätöksen. Jos siis Suomi vielä muutaman vuoden päästä on itsenäinen valtio eikä liittovaltion osa.

Mila F

... on kuin syöpä. Yrittää vallata koko elimistön/yhteiskunnan. Kuinka monta promillea suomalaisista kannattaa tuomiojalaista politiikkaa, joku 1 promille? Silti hänen jopa annetaan työntää omaa ideologiaansa esiin tämän maan päätöksentekoon. Mies joka edelleen salaa sisäpoliittisen skandaalin aiheuttaneen henkilön nimen. Kuka antoi Zavidovo-asiakirjat Tuomiojalle?

Tuomiojan lonkerot ovat jakautuneet niin moneen maanpetokselliseksi luokiteltavaan tekoon, että niistä voisi kirjoittaa kirjan.

rsalosen

Kannattaa suhteuttaa asiat. Koko länsimainen yhteiskuntajärjestelmä perustuu rötöstelyyn. Miksi julkisen sektorin työntekijöille maksetaan palkkaa, mutta pitkäaikaistyöttömille ei makseta? Kummatkaan eivät nimittäin varsinaisesti käy töissä. Jos ulkomaalaiset varastavat, ei se eroa niistä maahanmuuttajista jotka varastavat "laillisia" keinoja käyttäen.