Torstai 27.6.2019

Yrittäjä Facebook-ilmiöstä: ”Vierastan vihjausta mielenilmaukseen osallistuvista”

Luotu: 
18.9.2015 10:06
 • Kuva: EPA / All Over Press
  Kuva
  Yrittäjä pitää "Töissä 18.9 ja ylpeä siitä"-Facebook-tapahtumaa vihjailevana.
|

Yrittäjä ja vihreiden puoluevaltuuskunnan jäsen Kaisa Hernberg ihmettelee yhteisöpalvelu Facebookissa kiertävää tapahtumaa nimeltä ”Töissä 18.9 ja ylpeä siitä”.

– Toki teen töitä myös tänään ja toki koen ylpeyttä työstäni. Vierastan kuitenkin tuohon tapahtumaan sisältyvää vihjausta siitä, että tänään lakkoon ja mielenilmauksiin osallistuvat eivät olisi ylpeitä työstään, Hernberg kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

Hän ymmärtää, että esimerkiksi päiväkodin hoitajat ja lastentarhanopettajilla tulee ”mitta täyteen”, kun ”hallituksen leikkauskirves” osuu heidän työhönsä joka puolelta.

-Tuen varhaiskasvatuksen ammattilaisia tänään hoitamalla tytärtäni kotona, jotta he pääsevät käyttämään perustuslaillista oikeuttaan osoittaa mieltään. Laadukas, motivoituneiden ammattilaisten toteuttama päivähoito on taannut minulle mahdollisuuden tehdä töitä ja työllistää muita, ja siitä haluan totta vie pitää kiinni, Hernbert kertoo.

–Muutenkin olen sitä mieltä, että on meidän kaikkien etu, että arkemme sujuvuuteen ja turvallisuuteen vaikuttavat ihmiset saavat tehdä työtään riittävällä palkalla ja reiluin ehdoin. Pelkällä työylpeydellä kun on paha maksaa laskuja, hän lisää.

Hänen mielestään yrittäjänä on helppo tuntea myötätuntoa niitä kohtaan, joista tuntuu, että joku raja pitää olla siinä, millaisilla ehdoilla ja palkalla työtä tehdään.

–Ammottavat aukot yrittäjän sosiaaliturvassa eivät sillä katoa, että muiden työehtoja heikennetään, Hernberg toteaa.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
      Kaisa Hernberg
Kaisa Hernberg
Jaa artikkeli:

Kommentit