Perjantai 18.1.2019

Tilanne ratikassa – Pekka Sauri vastaa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
12.9.2011 10:28
  • Kuva: Wikimedia Commons
    Kuva
    Arkistokuvassa Pekka Sauri.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri vastaa blogissaan kysymyksiin, joita kansalaisille on herännyt viime perjantain ”ratikkatilanteesta”.

Sauri poisti linjan 10 raitiovaunusta nuorta poikaa ahdistelleen päihtyneen miehen.

Saurin mukaan tapaus on herättänyt laajaa mielenkiintoa ja keskustelua, ja hän päätti vastata yleisimpiin kysymyksiin kerralla blogissaan.

- Ei, en käyttänyt fyysistä voimaa saattaessani ahdistelijan ulos vaunusta. Ainoa voima oli suomen kieli. Pidin häntä kiinni olkapäästä johdattaakseni hänet ulos ja myös varmistaakseni, ettei hän kaatunut portaissa, Sauri kirjoittaa.

- Kyllä, olisin toiminut samoin riippumatta ahdistelijan ja uhrin ihonväristä, hän vastaa myös.

Sauri ei neuvo käyttämään fyysistä voimaa vastaavassa tilanteessa.

Sauri kertoi lauantaina MTV3:lle saaneensa tapauksesta paljon kiitosta. Sauri kertasi tilannetta näin:

– Kuului örvellystä ja rähinää. Katsoin taakseni ja siellä oli suomalainen mies, joka oli kaljatölkki kädessään mennyt örisemään perheelle. Mies repi toisella kädellään perheen teini-ikäistä poikaa hupparista. Tilanne oli ilmeisesti alkanut jo pysäkillä. Menin paikalle ja sanoin: "Sä meet nyt ulos". Tartuin miestä olkapäästä, ohjasin hänet alas oven eteen ja sanoin "Mee pysäkille rauhoittumaan". Mies jotenkin rauhoittui ja laskeutui alas.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko500

Poliisin ohje nimenoman on, ettei mennä omin päin taluttelemaaan ketään mihinkään. Vastaako Sauri sitten ohjeistaan, kun vastassa ei olekaan vaaraton puliukko ja joku potkitaan teholle?

Nämä saurit ovat ajaneet maaan kaulaa myöden lokaan maahanmuuton kanssa. Toivon todella ettei tämä rasismiongelma ratkea Saurin määräyksestä, vaan sillä että he joutuvat myöntämään virheensä. Olisi kauheaa jos rasismi vähenisi nyt tällä Saurin kampanjalla.

Vuorinen

Jaahas, eivätkö tämän sivuston nettinatsit taaskaan halua uskoa, ymmärtää eikä käsittää heidän suppean maailmankuvansa vastaisia uutisia? Pitää vain vängätä vastaan, kun koko muu paha maailma on persu"ideologiaa" vastaan? Ottakaa pojat pää persustanne ulos!! Te olette tuhannen tolvanoita ja juntteja, eikä sitä tosiasiaa vänkääminen muuta miksikään.

sinenmaa

Kumma juttu? Oikeusvaltiossa ketään ei saa tuomita rasistiksi ilman todisteita. Olisi kauheaa, jos kuka tahansa voi leimata toisen rasistiksi vain siksi, että havainnoi jotakin tilannetta, jonka syistä hänellä ei ole hajuakaan!

Pekka Sauri toimi juuri noin; Hänellä ei ollut mitään tietoa siitä, mikä oli kantasuomalaisen käyttäytymisen motiivi, vaan hän suoraan, ilman minkäänlaista tilannetajua tuomitsi suomalaisen rasistiksi.

Mokuttajat julistavat, että maahanmuuttajat ovat enkeleitä; he eivät edes pysty lankeamaan, kuten muuan kuuluisa enkeli, vaan kaikki maahanmuuttajat ovat täysin viattomia, joita kantikset kiusaavat syyttä suotta.

Suoritetaan kysely; kuka kantis on kohdannut rasismia maahanmuuttajien taholta.
Kävin juuri Göteborgissa. Kävelin siellä öisiä katuja. Monissa kerrostaloissa oli ikkunat auki, joista kuului kauhea meteli ulos. Ikkunoista minulle huudettiin, että köyhät ulos maasta. Huutajien ihonväri poikkesi totutusta. Mutta Sauria ei vaan näkyny missään :-(

raven

Mielestäni sinun maailmankuvasi "nettinatseineen" on valitettavan suppea.

Itse olen äänestänyt perussuomalaisia jo silloin kun se ei ollut vielä suosittua ja olen hyvinkin maahanmuuttokriittinen, mutta Saurin toiminta oli mielestäni kiitettävää ja toivon, että rohkenisin itse toimia vastaavassa tilanteessa samoin - olivat uhrin ja tekijän taustat sitten mitkä hyvänsä.

Toisaalta on mielestäni aivan tervettä, että motiiveja hieman kyseenalaistetaan poliitikon ollessa kyseessä. Tekojen kannattaa antaa puhua puolestaan, niillä ei kannata politikoida.

Allekirjoittanut

Jos tarttuisi kiinni johonkin henkilöön, olisi välittömästi syytteessä päällekarkauksesta. Jostain kumman syystä poliisi ei ole puuttunut Saurin omankäden oikeuteen. Suomen laki edellyttää kansalaisilta puuttumattomuutta. Varasta ei saa häiritä ryöstöpuuhissa. Jos joku iskee sinua turpaan, pitää kääntää toinen poski.

space

Tarkkasilmäinen spykologi valitsi vastustajakseen sen spurgun, joka ei uskaltanut laittaa ollenkaan vastaan edes Saurin kaltaiselle pehmolle. Moni näistä raitiovaunujen pummilla matkustavista humalaisista sankarisuomalaisista ei ole yhtä helppo pala. He kyllä tietävät oikeutensa ja ovat valmiita puolustamaan niitä. Parhaimmassa tapauksessa "kunnon kansalainen" saa pahoinpitelysyytteen seuraavana päivänä.

Jokainen menee raitiovaunuun, metroon ja junaan omalla vastuullaan. Bussilla matkustaessa on aina turva siitä että jokainen matkustaja on ollut edes sen verran siivon näköinen että on päässyt kuskin ohi sisään ja on hieman rahaakin (kaikki ei siis ole mennyt viinaan). Tosin esimerkiksi Kallion/Vallillan alueella näkee useammin jonkun sankarin tulleen heitetyksi ulos bussista.

Vartija tai konduktööri joka matkustusvälineeseen, tai edes joka toiseen, niin sillä päästään jo pitkälle tässä ongelmassa.

Rohmar

- Mielestäni Sauri teki oikein, ja niin jokaisen olisi pitänyt toimia.

- Käsittämätöntä on kuitenkin se, että Sauri saa itsestään aikaiseksi tälläisen melun. Hän myös onnistuu muuttamaan laitapuolen kulkijan vastenmielisen öllinnöinnin poliittiseksi osoitteluksi.

- Politiikassa on syitä, ja seurauksia. Vihreät ovat olleet hallitusvastuussa lähimmät vuosikymmenet. Olisiko Saurin ja Vihreiden ennemminkin syytä katsoa peiliin, ja kysyä itseltään mikä sai tuon laitapuolen kulkijan elämän raiteiltaan.

Tapanipa

Nopeasti tämäkin keskustelu kääntyi siihen, että itse asiassa Sauri on syyllinen siihen, että joku deeku örveltää kaupungilla; on näet sellaisen puolueen jäsen, joka on, ja on ollut hallituksessa, joka on aiheuttanut deekun deekuuntumisen. Muistattehan ensi vaaleissa äänestää muutoksen puolesta, tiedätte kyllä... kansaa! Jo loppuu deekuuntuminen Suomessa, ei ehkä Viitasaarella, mutta kansan ääni tulee vihdoin kuuluviin.

Rohmar

Kyllä valtaa pitäneellä puolueella on vastuunsa pahoinvoinnista.

Vihreät vihaavat vihaajia jotka ovat vihaisia, mutta eivät halua katsoa tai kuunnella miksi he ovat vihaisia. Sen sijaan he haluavat yleistämällä lokeroida ja kieltää pahoinvoinnin oireet vihapuheina ja rasismisna.

Yksittäistapauksissa se voi olla oikein, mutta yleisempänä ilmiönä se kuvastaa polarisaation toisen ääripään arroganssia.