Lauantai 19.8.2017

IS: Soini aikoo erottaa Halla-ahon

Jaa artikkeli:
Luotu: 
14.9.2011 15:30
Päivitetty: 
14.9.2011 15:37
  • Kuva: Heidi Kähkönen
    Kuva

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini haluaa erottaa Jussi Halla-ahon puolueen eduskuntaryhmästä määräajaksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Potkujen syynä ovat Halla-ahon kohua herättäneet Kreikka-puheet. Halla-aho joutui keskiviikkona selittelemään Facebook-päivitystään, jossa hän vaati Kreikan talouskriisin ratkaisemista sotilasjuntalla.

Helsingin Sanomat kertoi myöhemmin Halla-ahon poistaneen kirjoituksensa ja selittäneen asiaa näin: "Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti huonoa harkintaa, ja siksi olen poistanut sen".

Aiemmin Halla-aho totesi, että "yksinkertainen tosiasiahan on, että demokratia (= vaalit) estää mitä tahansa poliittista hallitusta ryhtymästä mihinkään sellaisiin toimiin, joilla *oikeasti* olisi mitään vaikutusta Kreikan konkurssitalouteen".

Ilta-Sanomien mukaan Soini esittää erottamista eduskuntaryhmälle torstaina. Soini on parhaillaan Venäjällä, missä Ilta-Sanomat häntä jututti.

Lue Halla-ahon Uudelle Suomelle antamat kommentit tästä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

toisaalta nerouden ja hulluuden rajakin on häilyvä, ja lähes kaikki nerot ovat olleet asian kehitysvaiheissa "hulluja".

No toki yhteiskunnassa, demokratiassakin, on tietyt etiketti säännökset ja jossain kohdin sitten raja ylitetään, valitettavaa että Halla-aho hukkaa varmasti muutoin kyvykkyytensä ja taitonsa ylilyönteihin, rajojen testauksiin. Toinen "epäsääntö-säätöinen" on Hakkarainen, joka itsekin sanonut "ettei sopeudu kansanedustajuuteen kun on maalaiselämään tottunut"....no, tässä lopuiltaan ei sen ihmeempää jalostumista kuin muidenkin puolueiden vinoumat (vielä pahemmat!) olleet.

Luotan täysin Soinin arvostelukykyyn näissä keisseissä, kun hän itse on gentleman ja jos nälväsee, niin tekee sen nasevasti mutta tyylillä.

Htalk

"Potkujen syynä ovat Halla-ahon kohua herättäneet Kreikka-puheet. Halla-aho joutui keskiviikkona selittelemään Facebook-päivitystään, jossa hän vaati Kreikan talouskriisin ratkaisemista sotilasjuntalla."

Aika pitkään Soini katsoi Halla-ahoa sormien läpi...

Kristilliset voisivat ottaa kantaa myös Räsäsen juttuihin...

Harva on saanut Suomessa kirkosta eromaan yli 70.000 ihmistä yhdellä TV esiintymisellä... Tähän ei edes itse sarvipää ole pystynyt...

Htalk

Saahan sitä mielipiteitä olla molemmilla tietty. Enkä ala kieltämään heiltä heidän vapautta ilmaista itseään. Kyllä yksi Halla-aho ja Räsänen Suomeen mahtuu...

Luulisin että molemmat ovat silti aika paljon loukanneet ihmisiä puheiden kautta vaikuttamalla. No kaikille ei voi olla mieliksi. Räsäsessä ja hänen hengenheimolaisissa henk. koht. ottaa päähän se että nää korostaa lähimmäisen rakkautta suvaitsevaisuutta jne. mutta rajoittavat sen usein itsensä kanssa samanlailla ajatteleviin...

space

Onhan tuo totta että demokratia ei tällä hetkellä näytä pelastavan Kreikkaa. Tosin sitä ei nähtävästi saa sanoa edes hieman harkitsemattomana läppänä...kiitos persuille viihteestä.

kaarna

Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti huonoa harkintaa, ja siksi olen poistanut sen."

soinilta ankara ylilyönti lähteä heti paskalehdistön kemuihin" eroa vaatimalla ja vaikka halla-aho kirjoittaisi tai sanoisi että voikukka on keltainen niin nousisi siitäkin kamala parku kun se pitäisi kirjoittaa muotoon vihreä eli neutraali sellainen ettei tulisi liika kärjistettyä totuutta

ja mitä tulee muihin viime aikaisiin niin mitä muuta paskanjauhamista sitten demarien rajamäen höpinät 30-luku ja natsi sellaisista oli joka taas ei aiheuta mitään toimia,ai niin tämä kai sitä demokratiaa mitä muut puolueet ajavat eli kun se sopii heille niin se on ok ja sama pätee paskalehdistöön joka laulaa heidän laulujaan kytköksiensä kautta.....hieno maa,hieno maa

kyy

Perussuomalaisten hajaannus, jota on joka taholla ennusteltu, ja jonka Persut itse ovat veri kurkussa kiistäneet.

Alusta asti on ollut selvää, että Halla-aholaiset tulevat irtaantumaan Persuista rasistisine, fasistisine tai puoli- ja piilorasistisine mielipiteineen, ja Soininkin on jo kuultu moneen otteeseen irtisanoutuvan näistä kannanotoista. Hän on jopa kehottanut olemaan äänestämättä Persuja, jos rasismi kiinnostaa.

En uskonut hajoamisen alkavan vielä tänä vuonna kun puolue kieltäytyi menemästä hallitukseen, mutta taisin erehtyä...

Ehkä Perussuomalaiset olisivat kasvaneet liian isoksi Soinille, joka haluaa lymytä oppositiossa.

MURSU

Luulitko että vain Soini ja Halla-aho...jos nyt Perussuomalaisten sankassa joukossa pari radikaalimpaa...eihä tässä mitään hajaannusta ole, eikä Perussuomalaset "ole kasvaneet Soinille" miksikään.

Soini on loistava leaderi porukalle, mutta kyllä kaikki Perussuomalaiset toimivat omalla vakaummuksellaan kansalle jotka ovat heille luottamuksellisen mandaatin antaneet vaaleissa toimia heidän (äänestäjien) etujaan ja asioitaan ajamaan.

Arto_Luukkainen

"Alusta asti on ollut selvää, että Halla-aholaiset tulevat irtaantumaan Persuista rasistisine, fasistisine tai puoli- ja piilorasistisine mielipiteineen,"

Olisiko vallan liikaa pyydetty, että osallistut yhteiskunnalliseen keskusteluun tosiasioiden perusteella.

Tai jos olet sitä mieltä, ettet valehdellut, annapa muutama suora lainaus esim. Halla-ahon tekseistä, jotka tukevat näkemystäsi.

ananias

Kreikan demokratian toimivuus on täysin halvaantunut eikä parlamentti kykene tekenään muutamaan vuoteen mitään toimia maan taloustilanteen parantamiseksi. Valitettavaa mutta totta.

Sama koskee EU:a ja sen jäsenvaltioita ja poliitikkoja, jotka suojelevat isojen maiden pankkeja veronmaksajien kustannuksella. Ei siis ihme, jos veronmaksajien usko järjestelmän toimivuuteen ja uskottavuuteen horjuu pahasti.

Markkinavoimat näyttävät olevan ainoa ulkopuolinen toimija, jonka kannanotoilla on merkitystä. Kun sen usko Kreikkaan on loppu, kreikkalaisten täytyy kunnella tarkasti markkinavoimien näkemyksiä, koska muuten rahahanat on kiinni.

nimperi

Varaa (suru)juhlajuomaa valmiiksi, en yhtään ihmettelisi jos moinen toteutuu. Eihän sotilasjuntta toki Kreikan ongelmia ratkaisisi, tuskin edes auttaisi, mutta saattaisi vähän ravistella muuta Eurooppaa hereille, että mihin suuntaan koko maanosa on menossa.

PeteV

MIksi nämä suomen koulutetun älymystön edustajat pitävät meitä tavallisia ihmisiä tyhminä. "Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani", eli me lukijat olemme niin tyhmiä ettei tajuta että täällä herra kirjoittaakin tällä tyylilajilla. Seiso kirjoitustesi takana, äläkä selittele.

PT

Ja sitten tähän se kysymysmerkki? Onko nyt niin, että Soini on valmis uhraamaan HA:n jotta ei itse jäisi varjoon ja saisi toisissa vaaleissa jonkun hajaäänen jostain?

Mutta HA puhuu perusteiltaan vain asiaa. Värikäs kielenkäyttö kuuluu politiikkaan.

Soini haluaa julkisuutta. Jos peli jatkuu näin, laiva alkaa upota siksi, että Soini haluaa julkisuutta.

army

Noinhan saatetaaan puhua monessakin porukassa kreikkalaisista.Kun maa ei ole halua maksaa velkojaan, niiin "tarvittaisiin sotilasjuntta" (kreikan historia)laittamaan kansalaiset ajan tasalle.Eli se tarkoittaa:ei tukea Kreikalle, kun eivät edes yritä tai halua hoitaa velvoitteitaan.
Pahenpaa minusta on politikkojen valehtule yleensä kansalaisille Suomessa. Mutta näyttää, että persut ja Soini palaavat pian takaisin kannatuksessaan vanhalle tasolle eikä paluuta ole.

Ray

En usko Halla-ahon halunneen tankkeja Ateenan kaduille. Hän sanoi vain sen, että Euroopan eliitti on kuutamolla uskoessaan kreikkalaisten katsovan sivusta elämänsä tuhoamista.

Kreikka voi nousta vain devalvoitavalla rahalla.

Halla-ahon kirjoitus oli harkitsematon. Toivon että se oli vain sitä. Hänen kannattajansa ovat kyllä niin hulluja, että oikeastikin noin ajattelevat pohjoisen vanhaa korppikotkaa myöten.

Soinin reaktio on poliittinen reaktio, eikä siis aito. Se on politiikan kartan mukainen, sisäistä ja ulkoista valtataistelua. Politiikassa kukaan ei voi puhua totta.

Ja tämä varmistimen poistojuttu sitten. Siinä teennäisyys ja ihmisten aliarvioiminen sai kyllä voimaan suorastaan pahoin. Rajamäeltä tätä saattoi odottaakin. Mutta Kantolan luulin olevan toista maata. No piispana tietysti oppii puhumaan läpiä päähänsä ja politiikassa tekopyhyydestä ja ihmisten aliarvioimisesta on vain hyötyä. Puhdas pyrkyri hänkin. Pellejä, täysiä pellejä eduskunta täynnä.