Sunnuntai 21.7.2019

Ps-ryhmän pomo Halla-ahosta: ”Vakava asia”

Luotu: 
14.9.2011 15:42
Päivitetty: 
14.9.2011 15:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Pirkko Ruohonen-Lerner ja Jussi Halla-aho.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner aikoo nostaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon Kreikka-lausunnon käsittelyyn ryhmän huomisessa kokouksessa.

- Tällaiset vakavat asiat käsitellään eduskuntaryhmän kokouksessa, Ruohonen-Lerner sanoo Uudelle Suomelle.

Halla-aho joutui keskiviikkona selittelemään Facebook-päivitystään, jossa hän vaati Kreikan talouskriisin ratkaisemista sotilasjuntalla. Kansanedustaja poisti kommenttinsa myöhemmin ja kuvaili sitä harkitsemattomaksi.

Myöhemmin puolueen puheenjohtaja Timo Soini sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa, että Halla-aho tulisi erottaa määräajaksi eduskuntaryhmästä.

- Timo Soini määrittelee puolueen linjan ja minä vastaan eduskuntaryhmän toiminnasta, Ruohonen-Lerner sanoo Uudelle Suomelle. 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Vyötiäinen

Päämedia ei ole antanut eikä näköjään koskaan anna anteeksi Perussuomalaisten suurta vaalivoittoa. Niinpä se kaikin tavoin yrittää tiputtaa puoluetta.
Halla-Ahon lisäksi Niinistön "lausuntojen" kimpussa ollaan.

Päämedia kyttää jokaista mahdollista sanaa haukan lailla ja tekee niistä suuren numeron. Joku facebook-pakina ei ole tarkoitettu miksikään poliittiseksi kannanotoksi. Jokainen tajuaa sen.

Soini ylireagoi asiaan ja sehän oli päämedian tarkoituskin. Pelkkä huomautus tai korkeintaan varoitus olisi ollut tarpeeksi.

Tulee mieleen, että Soini haluaa PS:et hovikelpoisiksi kiinnittämällä liikaa huomiota moisiin lapsuksiin. Ehkä hän myös tällä tavoin vastaa vaatimuksiin Halla-ahon erottamisestä Suuren Valiokunnan puheenjohtajuudesta.

Värikäs kielenkäyttö on aina kuulunut puolueen ja Soinin tyyliin. Miksi nyt pitäisi puolueen alkaa itseään rangaista muiden vaatimuksesta?

MURSU

hän on valittu, ja mainio leaderi, mutta puolueella muutakin johtoa, ja ennenkaikkea jäsenistöa, ja VIELÄKIN ENEMMIN ENNENKAIKKEA KANNATTAJIA...joita ilman puolue ei olisi mitään.

Ei Perussuomalaiset ole siis yhden tai parin ihmisen "show", vaan vahvan vankan taustakannattajakunnannan mandaatioima puolueedustajisto eduskunnassa kansanedustajina. Tämäkin olisi ihmisten syytä painaa mieleen. Ei Soini ole mikään yksinvaltias, vaan pidetty ja arvostettu (maailmallakin) puolueen vahva keulakuva jäsenistön ja kannattajien tuella!

Ray

Persufinnit on Soinin diktatuuri. Hän kerää kaikenkarvaisten ryhmien kannatuksia, mutta joutuu myös osoittamaan valtaansa. Tämä puolue ei ole demokratiaa nähnytkään. Jos näkee, niin leviää käsiin saman tien.

Itse lausunto oli taulapäinen ja fasistinen, jos oli tosissaan sanottu. Voi olla, ettei ihan ollut kuitenkaan. Silloin Halla-aho oli vain harkitsematon taulapää.

Eilenhän demarien Rajamäki ja Kantola tekivät itsestään täyspellejä.

frantisec

Ei ole montaa päivää siitä kun PS:n eduskuntaryhmän johtaja nimesi Kokoomuksen ja RKP:n äärioikeistolaisiksi puolueiksi radio-ohjelmassa. Olisiko siis Soinilla vakavasti syytä miettiä myös Ryhmänjohtaja Lernerin hyllytämistä?

Tässä alkaa tulla pikkuhiljaa selväksi, miten osaavaa ja asioita tuntevaa joukkoa melkoinen osa perussuomalaisten kansanedustajia on. Puolueella ei ole syytä kovin suureen iloon valittujen edustajiensa osalta.

Perussuomalaisten vantaalaiset kansanedustajat olivat ajamassa Peltomäen väkisin kaupunginjohtajaksi Vantaan kaupunginvaltuustossa. Viime aikoina olemme saaneet valtalehdistä lukea, miten onnistunut tai vähemmän onnistunut valinta Peltomäki kaupunginjohtajaksi on ollut.

Eilen kuulimme itse Soinin suusta kuinka muutoin maahanmuuttovastaiseen toimintaa suuntautuneessa puolueessa perussuomalaismiehet ovat joukoittain sitten vastoin puolueessa esiintyviä periaatteita ottaneet kuitenkin itselleen ulkomaalaisia vaimoja. Jotakin tämäkin puolueen tilasta ja edellytyksistä kehittyä uskottavammaksi kertoo.

Perussuomalaisten uskottavuus karisee kaiken aikaa, mitä kauemmas vaaleista aika kuluu ja mitä ennemmän perussuomalaisedustajat suutansa aukovat ja tekojansa tekevät.

Perussuomalaisten tie on kuin Kreikan tie. Jossakin vaiheessa totuus kävelee vastaan ja on tosiasioiden tunnustamisen paikka. Kreikalla se kesti aika pitkään. Perussuomalaisilla se näyttää tulevan odotettua nopeammin eteen.

Old Fargo

Halla-ahosta on tullut isompi taakka kuin Hakkaraisesta.

Eikö kumpikaan näistä ymmärrä, missä asemassa he ovat? Varsinkin H-aho, joka on jopa jonkin valiokunnan puheenjohtaja eduskunnassa. Millähän kompetenssilla?

Halla-ahon ulosanti on jo rasittavuuksiin asti ollut kankeaa, mukaovelaa sanakikkailua. Siitähän kuvitelmasta kumpusivat ne lätinät, joiden perusteella hra Sanakikka sai tuomionkin. Olkoonkin, että tuomio haettiin suurennuslasilla, mutta sitähän Sanakikka halusikin. Kun tarpeeksi kaivaa nenää, niin kyllä sieltä veren ulos saa, sanotaan.

H-aho pitää lähettää viestintäkursseille. Siellä yksi tärkeä osa on, "istu käsien päällä ennen kuin lähetät omituiselta vaikuttavia viestejä". Jouheva keskustelutyylikin olisi eduksi - nyt herra on edelleen kuin syväjäädytetty kakkosnelonen.

Soini tekisi oikein, jos antaisi väliaikaisesti monoa takaluukkuun Halla-aholle. Ei tuo muuten opi. Ja jos inttäminen kiinnostaa hommalaisiakin, niin laittakaapa ihan oma puolue pystyyn. Siellä imette peukaloitanne, kun edustajia on 0-3, kunnes puolueiden kaatopaikka kutsuu (kaksi kertaa 0 edustajaa). - Soinihan sanoi, että jos joku aikoo äänestää persuja rasistisin syin, niin äänestää sitten toista puoluetta. Sama koskee kai muutenkin, että jos aikoo sössöttää omituisuuksiaan persulipun alta, niin hakee oman lippunsa.

Ihmeen paljon näitä räkättirastaita tulikin viime valeissa. Hakkairaisen tahti on hyytynyt, kaksi vasuria sai monoa ja nyt Halla-ahon soopaa roiskui. Eivätkö aikuiset ihmiset ole ymmärtäneet, mitä asema tarkoittaa ja minkä puolueen ehdokkaita he olivat?

Soinin on pitänyt selventää ulkomaita myöten puolueen linjaa. Ilmeisesti omissa on myös löyhäpäitä, jotka eivät puolueen linjaa tajua. On se surullista, ja Soini kun saa vetää KAIKKIA vankkureita niin EU-, eduskunta-, kunnallis- kuin presidentinvaaleissakin. Sitten saa kuulla, että nämä lilluttelijat puhuvat läpiä puolueen päähän. On siinä Soinilla kestamistä. Hienoa, Halla-aho, sinussa Soini on saanut todellisen taakan helpottajan!

3077

Pyytäkää P Virtaselta apua miten aletaan muodostaa omia eduskuntaryhmiä muistaakseni Veltolla oli aikanaan kirjavapuolue(kipu).
Muistakaa ottaa se Eu-tukia nauttiva Hakkarainen johonkin radikaaliryhmään ettei lähde kirkkoihin yöaikaan.

metsäapina28

Ei jaksa näitä ps uutisia, ihan sama mitä halla-aho on sanonut. Ihan kuin ei olisi tärkeämpääkin uutisia. Yksi asia mikä on jäänyt pimentoon, niin se on EU lisäys perustuslakiin. Olisinkohan lukenut tästä HS kaksi mielipidettä.

Media itse suurentelee näitä uutisia, kevät osa kesästä ps uutisia, onneksi netin blogit joissa on täysin eri aiheita.

Ihme kun ei tästäkään tullut suurta uutista, Hymy 6/2011

Hymy tutki kansanedustajien ulosotot

Eräällä sdp:n kansanedustajalla on paljon perittävää.

En muista tuliko siitäkään Kimmo Sasi tapauksesta suurta juttua kun ajoi sen kuolonkolarin?