Maanantai 27.5.2019

Mari Kiviniemelle riitti – syynä Halla-aho

Luotu: 
19.9.2011 12:59
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa etualalla Timo Soini ja taustalla Mari Kiviniemi.

Oppositiopuolue keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi soimaa kovin sanoin perussuomalaisten "halla-aholaisia".

Kiviniemi hylkää yhteistyön perussuomalaisten kanssa kansanedustaja Jussi Halla-ahon ja hänen kannattajiensa näkemysten takia. Perussuomalaiset ja keskusta ovat ainoat oppositiopuolueet.

- Pidän opposition keskinäistä yhteistyötä erittäin vaikeana niin kauan, kun Perussuomalaisten halla-aholainen siipi saa jatkaa vaarallista peliään demokratian perusperiaatteiden kanssa, Kiviniemi lausuu.

- Keskustan ja Perussuomalaisten yhteistyötä tarvittaisiin erityisesti nyt, kun sinipunahallitus on vaarantamassa leikkauksillaan ja kuntauudistuksellaan palvelut ja paikallisen vaikuttamisen mahdollisuudet suuressa osassa maata. Jotta tämä yhteistyö on mahdollista, Perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä, keskustajohtaja vaatii.

Kiviniemen mielestä nyt Suomessa on "aika sanoa kovaa ja korkealta, että jo riittää".

- Keskusta ei hyväksy sitä, että valtapoliittisen taktikoinnin seurauksena ääriryhmät pääsevät vaikuttamaan suomalaiseen politiikkaan, hän sanoo.

Kiviniemen mielestä Paavo Lipposen kovasanainen kannanotto "kertoi ainakin osittaisesta järjen paluusta SDP:hen".

SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen sanoi viikonloppuna, että perussuomalaisten äärilaita halveksuu demokratiaa. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vastasi tähän, ettei hyväksy puolueen "perusteetonta vähättelyä ja leimaamista".

- Flirttiä rasismin kanssa harjoittaneilta voi kysyä, että kannattiko maahanmuuttovastaisuuden salarakkaaksi heittäytyminen ennen vaaleja, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemen kannanoton taustalla on Halla-ahon Facebook-kirjoitus, jossa hän pohti Kreikan velkakriisin ratkaisemista sotilasjuntalla. Halla-aho sai tapauksen takia kahden viikon potkut eduskuntaryhmästä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Hannurai

Nykyinen meno hallitustasolla on jo aikamoista fiaskoa. Siis suomalaisten päät käännetään aivan muualle kuin oman maan asioihin. Esim mitä tekee EU:hun suomen leiponut enää äänessä. Olisi jo hiljaa koska on saanut maamme kiinni tällaiseen sidonnaisuuteen toisten velkatilanteesta. Aikanaan oli pää suomea ajamassa sidonnaisuuteen. Hänen ääntään ei missään tapauksessa kannata kuunnella. Hän saa jupista omissa oloissaan. Suomen olisi nyt aika lähteä pois maksamasta laiskojen maiden ja yli vaerojen eläneiden ihmisten velkoja. Otetaan vain harmaan talouden toteuttavia työntekijöitä virosta. Näin ollen rikollisuus on kasvanut maassamme hyvin jyrkkään ulkomaalaisten ansiosta. Ulkolaisille työntekijöille pakollinen verokortti suomeen maksettavasta verosta, muuten ei työtä. Harmaan talouden suosiminen hallitustasolla on karmeaa ja sotii rehellisten suomalaisten työntekijöiden moraalia. Samoin yrittäjien mahdollisuutta kilpailla rehellisesti epärehellisten firmojen kanssa. Täältä loppuu verotulot kun suositaan harmaata taloutta. Kohta virastot on laitettava kiinni koska ei ole varaa niiden ylläpitämiseen. Maahanmuuttoa on vähennettävä tai se joukko suomalaisia jotka antoivat äänensä eduskuntavaaleissa mutta joka keploteltiin Kataisen toimesta mitättömäksi, alkaa antamaan oman äänensä kuulumaan. Armeijan kantahenkilöstöä voisi käyttää isompien kaupunkien rauhallisuuden turvaamiseen (sotapoliisi) koska poliisia ei ole enää vara palkata. Siksi murhat yms ovat huimasti lisääntyneet viime vuosien aikana. Lisätä tulisi omavaraisuuden kannustamista ja ihmiset työhön eikä vaan päivärahoille. Suomi pois Eurooppa Unionista.

Hesekiel

mitä Halla-aho aikuisten oikeesti tarkoitti. Ainakaan Halla-aho itse ei ymmärrä omia kirjoituksiaan.
Näin Halla-aho:

"Iltapäivällä Halla-aho poisti kyseisen kirjoituksen sivuiltaan ja julkaisi sivuillaan uuden päivityksen, jossa hän totesi aiemman viestin julkaisemisen osoittaneen huonoa harkintaa.
- Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan."

anttiharju

Minusta Keskustan tulisi välittömästi ja painokkaasti irtisanoutua tuollaisista demokratian vastaisista lausunnoista. Kepu voisi ainakin erottaa puheenjohtajansa pariksi viikoksi. Kommentissa on ikävä 30-lukulainen kaiku, jolloin eräs muukin oli soutelemassa pois kansanvallan vesiltä.

hukkaputki

Kepu on jo myynyt Suomen perustuslain EU:lle, mikä lähenee jo maanpetturuutta.

Kiviniemen hallitus ei välittänyt noudattaa EU:n perussopimusta, mikä on johtanut monen miljardin vastuisiin, mitkä tulevat kohta maksettaviksimme.
Tämän suurempaa karhunpalvelusta tuskin kukaan on ennen saanut aikaiseksi.

Miten olet Mari valmistautunut vastaamaan tekosistasi - vai luikitko hiljaa piiloon?

Et osaa arvostaa ilmeisestikään, kun tuodaan esille EU-maiden aiheuttaman Kreikan sotkun monia puolia. Kuten olet ehkä huomannut Kreikka on konkurssissa!

Rohmar

Mielestäni nämä Lipposet ja Kiviniemet tekevät viha kampanjallaan emämunauksen. Syitä on neljä:

- 1) Politikot eivät omahyväisyyttään ymmärrä, kuinka syvästi inhottuja he ovat. Kansalaiset ovat valmiita ominen kokemustensa perusteella kannattamaan kaikkea sitä, mitä he vastustavat.

- 2) Halla-Aho kampanjointi on epä-älyllistä, ja muistuttaa suuren kokoluokan koulukiusaamista. Oikeamieliset ihmiset asettuvat luontaisesti kiusatun puolelle.

- 3) Vaikka bäerssut olisivat kuinka bäerseestä, se ei poispyyhi heidän kannatustaan. Tämä johtuu siitä, että ihmiset eivät voi elää ilman toivoa paremmasta, jolloin tartutaan mihin tahansa toivon kipinään. On aivan sama örveltääkö sahuri kännissä. Se on pienempi paha kuin kansakunnan kavaltaminen.

- 4) Eliitin aatokset eivät ole koskaan tulleet kyseenalaistetuksi, koska eliitti on ollut liian tiivis. Kun on huomattu, että kuninkaalla ei olekkaan vaatteita, asia ei enää selittelemällä parane. Lakeijoiden on aivan turha vinkua mahtikäskyä: "kuvitelkaa, että sillä on vaatteet, viu viu!"

risto heikkilä

Heh, me ei leikitä enää Jussi-pussin kanssa, joten ei me tehdä enää yhteistyötä PS:n kanssa. Eli kirjatkaan vaan perustuslakiin Suomen kuuluminen Eurostoliittoon (jota me todellisuudessa kannatetaan).

Ilmeisesti monella Wanhan Wallan edustajalla on eritteitä lahkeessa, kun eduskuntaan on noussut ohi median ja vaalirahan monia rehtejä uusia edustajia, jotka eivät enää kunnioita vanhaa sopusysteemiä.

Brutus

Demokratian vastaiset ja selvästi rasistiset puolueet tulee torjua samalla tavoin kuin tehtiin aikanaan IKL:lle. Tämä on selvä. Nyt ei kylläkään ole kyse tästä.

Näköjään Kiviniemen paineet alkavat käydä ylivoimaisiksi. Hänen puheenjohtajuutensa aikana kepu on kutistunut suurimmasta puolueesta keskiluokkaan ja kutistuminen jatkuu yhä. Keinot ovat vähissä ja se alkaa näkymään jo näin epätoivoisissa kommenteissa.

Perussuomalaiset syövät demareiden ja kepun kannatusta. Tämä yhdistää vanhan dinosauruksen (Lipponen) ja Kiviniemen. Kun asia-argumenteissa jäädään toiseksi, pitää yrittää tätä Kekkosen suomettumisen ajan leimaamisstrategiaa, jossa kepu ja demarit olivat johtavia toimijoita jo 70-luvulla. Ne yrittivät monopolisoida sen, minkälaiset ajatukset ovat hovikelpoisia. Tämä on hyvin helppoheikkimäinen Strategia.

Toivottavasti kansa on sen verran viisasta, ettei mene näin yksinkertaiseen vipuun.

John Galt

Mietitäänpä näinpäin: miksi Perussuomalaiset haluaisivat yhteistyöhön Keskustan kanssa? Kepun johto puhuu aivan kuin HE olisivat 21,2% kannatuksen puolue, eikä 12,6% pikkupuolue.

Muutenkin Perussuomalaisten kurmottaminen on saanut naurettavat mittasuhteet. Kiviniemen kommentti on paitsi harhainen, myös lapsellinen.

Keskustan kannatus on romahtanut, syynä väärä Eurooppa-politiikka, jota puolueen johto ei ole halukas korjaamaan. Kepu on menettänyt uskolliset kannattajansa persuille. Rähmällään Eurooppaan-linja ei tuo uusia ääniä, koska kritiikittömillä eurojeesustelijoilla on jo oma puolue, Kokoomus. Ainoa mikä estäisi Keskustan vajoamisen 5% puolueeksi on johdon vaihto - Kiviniemestä ei ole puoluetta johtamaan, muuta kuin jyrkänteeltä alas.

Ray

Se ei ole vähättelyn asia. Poliitikot eivät vain tuomioissaan analysoi sitä mitenkään.

Maahanmuuttovihamielisyys, viha "hyysäreitä ja kukkahattutätejä" kohtaan, puhe yltiöhumanismista, kieliviha, viha vähemmistöjä ja heitä puolustavia kohtaan, nationalismi, rajojen laajentaminen ja eristäytyminen, suhtautuminen kerjäläisiin jne ovat näitä äärioikeiston piirteitä. Niitä on hiukan kaikissa puolueissa, mutta järjestäytyneenä vain finnipuolueessa.

Halla-ahon kirjoitus tietysti kaikkialla tahallaan on käännetty toisinpäin. Molemmin päin se on tosin päin helvettiä, mutta nyt painotetaan kaikkialla sotilasjunttaa, kun alkuperäinen ajatus lienee demokratian voimattomuus vaadittavien kurjistustoimien edessä. Halla-aho on taitava.

Äärioikeistoon pitää reagoida, mutta ei vain poliittisella huulenheitolla, kuten Paavo ja Mari tekevät.

nimperi

Ilmeinen ratkaisu on äänestää PS sen verran isoksi, että se voi rauhassa hajota, hommalaiset omaan puolueeseensa. Luulen että näin tulee tapahtumaankin seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, kun kannatus todennäköisesti huitelee jossain 40% tuntumassa.

Tuttu

"Ilmeinen ratkaisu on äänestää PS sen verran isoksi, että se voi rauhassa hajota, hommalaiset omaan puolueeseensa."

Miksi hommalaiset haluaisivat siirtyä omaan puolueeseen? Eikö koko lailla tehokkaampaa ole ottaa haltuun olemassaoleva puolue ja sen jälkeen varjella kaikin keinoin sitä hajoamiselta?

"Luulen että näin tulee tapahtumaankin seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, kun kannatus todennäköisesti huitelee jossain 40% tuntumassa."

Koskas meillä viimeksi on hajonnut jokin puolue, jonka kannatus on huidellut 40 % tuntumassa?

de comments

että nuo kommentoijat, jotka odottavat tai jopa toivovat PS:n hajoamista, ovat muiden puolueiden kannattajina pettyneet oman puolueensa asioiden käsittelemiseen. Nyt pitää sitten etsiä PS:sta parjaamisen kohde, sillä puolueen kannatus on noussut noiden kommentoijien mielestä jo liian suureksi ja vaarantaen näin oman puolueen suosion. Suomalaisen perusluonteena, yhtenä, on kateus. Ei siitä pääse näköjään pois politiikassakaan.

nimperi

No katsos, persuja äänestävät monet, joiden mielestä liian monet "hommalaiset" ovat kauniisti sanottuna kyseenalaista porukkaa. Jos persut "hommaistuu" liikaa, kannatus putoaa rajusti.

Kun puolueen sisällä on kaksi selkeästi erilaista siipeä, jakaantuminen on varsin ilmeinen vaihtoehto. Kannatus säilyy parhaiten, jos jakaantuminen tehdään hallitusti sen sijaan että joku porukka lähtee kävelemään.

Tuttu

Persujen äänestäjien enemmistö kuitenkin äänestää persuja siitä syystä, että ennemmin äänestävät vaikka Belsebubia kuin kokoomusta, demareja, kepua, hirveitä jne.

Sitävastoin nykyisen hallituksen melko pikainen hajoaminen linjaerimielisyyksiin on oikeasti todennäköinen vaihtoehto.

Mila F

Eipä meidän äärivasemmistosta pidetä yhtä kovaa mekkalaa lainkaan. Ja suoraan sanoen, meillä ei edes ole kummankaan ääri-äärilaidän kannattajia.

Kunhan nyt Kiviniemi messuaa, kun esilläkin pitäisi olla, muttei oikein tiedä, mitä pitäisi sanoa, niin haukutaan sitten muita. Ulkopuolisesta näyttää tuhon tieltä.

Ray

Persujen oikeistosiipeenkin on hiukan vaikea suhtautua ihan vakavasti. Lipponen, Kiviniemi ja eduskunnan demariloukkaantujat(Rajaniemi ja Kantola) kokevat parlamentarismin arvostelun äärioikeistolaisuutena, jota se hyvinkin voi olla. Halla-aho teki jo suorastaan rikollisesti arvostellessaan Kreikan demokratian kykyjä.

Oikeistopopulismin ja jopa äärioikeiston ajatukset ovat ottaneet aika hyvin tulta. Kieliviha esimerkiksi yhdistyneenä muuhun vähemmistövihamielisyyteen näkyy täälläkin hyvin RKP:n presidenttihdokaan henkilön parjauskamppanjana, ihan kuin Thorsin jatko-osana.

Ei tarvitse hakea natsikorttia, kun jokainen historiaa tunteva tajuaa yhdenmukaisuuksia Hitlerin nousun kanssa. Tällaisten ajatusten perään ihan kunnon ihmiset lähtivät, kuten täälläkin. Hirvisaaria ei kukaan vielä ota todesta, mutta yhteiskunnallisen tilanteen kärjistyessä nämä ajatukset voivat ottaa oikeasti tulta. Viholliskuvia on paljon pohjustettu.

simomakela

MK: "Perussuomalaisten pitää puolueena selkeästi soutaa pois kansanvallan sameilta vesiltä, keskustajohtaja vaatii."

Koska Halla-ahonsanomiset otetaan kirjaimellisesti, pitää saman logiikan mukaan tämä Kiviniemenkin sanoma otta kirjaimellisesti. Kansanvalta on siis Kiviniemen mukaan sameaa vettä, josta on päästävä pois.

intrigööri

Kyllä kepuakin tarvittaisiin pienen Suomi -nimisen maan pelastustalkoissa. Mari Kiviniemi on puolueensa täystuho ja Laaninen veisaa samoja hautajaisvirsiä.
Lipponen tekee samanlaista tuhoa SDP:ssä tajuamatta sitä, että suomalaiset ovat jo saaneet kaikenlaisesta öykkäröinnistä ihan tarpeekseen. Kuka enää ottaa Lipposen tosissaan, Päiviä ei lasketa?
Urpilainen sentään yrittää estää Suomea ja vähin EU:takin joutumasta eurotukien syöksykierteeseen. Eurobondit ja EVM-viritykset olisivat viimeinen niitti mm. Suomen itsenäisyydelle ja hyvinvointivaltiolle.
Halla-aholaisetkin saisivat nousta sieltä juoksuhaudoistaan, sillä meitä uhkaa nyt globaali taloususkonto kaikkine ääriryhmineen paljon pahemmin kuin mikään ääri-islam.

intrigööri

oli vastikkään tutkittu ja siitäkin selvityksestä ilmeni, että maapalloistuminen koskettaa suoraan vain muutamia prosentteja ihmisistä. Me muut jökötämme enimmäkseen kotimaissamme ja koetamme pärjätä siellä.
Olikohan siitä juttua Suomen Kuvalehdessä muutamia viikkoja sitten, linkkiä ei oo tähän hättään.
Yhteiskuntarauha pitäisi turvata kriisimaissa siinä missä jokin pankkien "vakavaraisuuskin", muuten saattavat telaketjut kolista oikeesti.

de comments

että Kepun Kiviniemikin sortuu samanlaiseen "sortopuheeseen" toista puoluetta ja yhtä edustajaa kohtaan kuten SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen. Koville näyttää ottavan ko. puolueiden harjoittama politiikka ja sen mukana tuoma kannatuksen lasku. Ja lasku taitaa vaan jatkuakin näillä näytöillä.

Mielenkiintoista on seurata hallituksen lakiesityksen (muutos) EVRR:ään 2 §:ään, jossa lukee VASTAVAKUUKSIA VAATIMATTA. Tarkoittaa siis sitä ettei Suomikaan voi vaatia vakuuksia takauksilleen. Lakimuutos on käsittelyssä eduskunnassa lähipäivinä. Mitenkähän hallituspuolueet, lähinnä SDP ja vasemmisto, tulevat äänestämään lain hyväksymisestä vai hylkäämisen puolesta. Muistetaanhan miten hallitusohjelmaan on kirjattu vakuuksien saaminen ehdottomana vaatimuksena. Entäs kun nyt se on jo laissa kiellettynä? Miten Jutta nyt kertoo vakuudet saatavan?

intrigööri

ole kuin viivytystaistelua. Kaipa Jutta sentään vvm:n asemassa on huomannut, että noiden talousvakausmekanismien hyväksyminen veisi jo parin vuoden sisällä Suomeltakin oman päätösvallan maan talouden hoitamisessa? Tästä ja eurobondeista oli hyvin huolestuttava juttu eilen TalSa:ssa.

intrigööri

mutta eduskunnan suuressa salissa järjestetään nykyisin lähinnä puheteatteria uutisvälineiden ja kansalaisten ratoksi. Kaikki oikeat asiat suhmuroidaan valmiiksi valiokunnissa.
Puolueparlamentarismi on kaukana kansanvallasta eli demokratiasta. Voi olla, että näitä nyt jossain ihme kriisihötäkässä runnattavia päätöksiä käydään tulevaisuudessa hyvin tarkasti läpi. Jos se sitten enää mitään hyödyttää. Itsenäisyysjuna meni jo.

helihamalainen

On eri asia heittää sarkastista läppää, jossa on demokratianvastaisia aineksia kuin toimia näennäisesti ja muodollisesti oikein, mutta tosiasiallisesti kansanvallan vastaisesti. Kiviniemi kävi heittämässä rahojamme Kreikan kankkulan kaivoon. Riittikö?

amppeeri antti

Koska Kepussa ei kuunnella eikä kunnioiteta äänestäjiäja heidän mielipiteitään ja halveksitaan kansanvaltaa(kuten Kiviniemen kirjoituksesta huomaa)on Kepun kohtalo pienpuolue RKP:n luokkaa.
Perus-Suomalaisen puolueen edustajat toimivat äänestäjiensä odotusten mukaisesti.

quantum

Samea on myös Kiviniemen ilmaisu “kansan vallan sameat vedet”. Demokratian perustahan on kansanvalta. Silloin Kiviniemen logiikan mukaan myös demokratia on sameilla vesillä. Jos tätä kehittelee edelleen, niin Kiviniemen mukaan jotkut perussuomalaiset vaarantavan suomalaisen demokratian.
Tätäkö Kiviniemi tarkoitti? Mahtaakohan edes Kiviniemi tietää mistä puhuu?
Mielikuvia työkseen myyvän poliitikon tulee pukea sanomansa niin yksinkertaiseen muotoon, että se on ymmärrettävissä maalaisjärjellä yksiselitteisesti kertalukemalla tai -kuulemalla.

Kiviniemi taitaa olla paniikissa jo hyvissä ajoissa ennen presidentti- ja kuntavaaleja, eikä enää tiedä missä mennään, mitä sanoisi ja mitä tekisi.
En enää ihmettele keskustan roimaa alamäkeä Kiviniemen kaudella.

Varjojen mies

Jos se ei ole kansanvallan halveksimista ja sen toteutumisen estämistä, kun eläkeläinen, tosin julkinen henkilö, Paavo Lipponen, kehottaa asettamaan boikottiin kansanedustajan, Jussi Halla-ahon - niin mikä sitten? Samalla äänestystulos mitätöitäisiin ja valta otettaisiin pois hänen lukuisilta äänestäjiltään.

Missä ovat syyttäjäviranomaiset? Entä perustuslakivaliokunta?
Eivätkö nämä puheet todella ole demokratian vastaisia vihapuheita?

Kiviniemi on tyhjänpäiväinen papukaija, jonka suusta ei omaperäisiä lausumia juurikaan tule. Hän voi tietysti olla leikkimättä kenen kanssa haluaa.

karik

Kiviniemeltä taas älyllistä epärehellisyyttä: hän varmasti tietää niin kuin suurin osa ihmisistä, mistä tuossa H-A:n heitossa oli oikeasti kysymys.

Hän on taas eräs ja yksi niissä suurissa joukoissa, jotka saivat verukkeen kirkua ja tehdä numeron; keppihevosen, jolla telputtaa eteenpäin.

Ääh.

TapioTTT

Paavo Lipponen taitaakin olla se eräs pahimpia vihapuheiden viljelijöitä tässä maassa miten on mahdollista että hän voi syyttää perusteetta ketä hyvänsa ja mistä hyvänsä joutumatta siitä itse tilille.

Onko tämä sitä nykyistä "rakkauden demaripolitikkaa" jossa kaikki jotka eivät ole Lipposen & Lipposkan kanssa samaa mieltä ovat välittömästi rasisteja tai vihapuheiden esittäjiä

Hesekiel

joka pätee persuihin kuin Halla-ahon Soinin käden paiskonta.
Tässä vähän persujohtajan aiempia haikailuja:

Perussuomalaisten Soini kokoaa uutta puoluetta
02.12.2000 09:13
Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kokoaa Suomeen uutta oikeistopuoluetta. Soinin mukaan Suomessa on viiden vuoden kuluttua samanlainen oikeistopopulistinen puolue kuin Itävallassa ja Norjassa.
-Jos sellaista ei synny, olen epäonnistunut. Ja jos silloin vielä on Perussuomalaiset-puolue, en voi tästä syystä olla sen puheenjohtaja, Soini sanoo.
Soinin mielestä oikeistopopulismin niputtaminen samaan nippuun rasismin ja ulkomaalaisvastaisuuden kanssa on "liian helppo selitys". Hänen mukaansa Jörg Haiderin puolueen menestys Itävallassa ja Carl Hagenin Edistyspuolueen suosio Norjassa eivät johdu niiden ulkomaalaisvastaisuudesta tai äärioikeistolaisuudesta, vaan kyvystä puhua kansan kieltä.
Soini sanoo sanomalehti Karjalaisen haastattelussa, että Perussuomalainen puolue voisi olla uuden oikeistopuolueen alkio. Soini vaihtaisi puolueen nimen edistyspuolueeksi ja asemoisi sen poliittisesti uudelleen "keskustan ja kokoomuksen väliin".
Soini kiertää parhaillaan maata käännyttämässä ensin omaa puolueväkeään uuden puolueen kannalle. Samalla hän sanoo etsivänsä puolueelle uutta, "profeetallista" johtajaa.
-Kun löytyisi oikea mies, puolueen kannatus nousisi nopeasti tuollaiseen 10 prosenttiin, Soini uskoo.
(MTV3-STT)

MURSU

moni asia matkalla muuttuu ja hioutuu, "profetaalista" johtajaa hakee varmasti jollain käsitteellä kaikki, kukapa "lätsyllä nöössöjohtajalla" uskoo saavansa ihmiset puolelleen, ainakakaan nykyoloissa.

Vasemmistokin on muuttunut niin, että ennen selkeä vähäväkisen duunarin puolue ei olekaan mikään selkeä, vaan vähän kuin liberaali "sitä ja tätä", porvari puolue Kok taas osin kuin Demari haihtuva, ja Demari kääntäytyy väliin porvariksi ja toisinaan miksi vaan tilanne antaa edullisemman puoluevoimatuloksen.

Eli ideologien pakka sekoittuu nyt kaiken aikaa, joka voi tuoda yllättäviä käänteitä, kun äänestäjätkään eivät enään seuraa puolueuskollisuutta ideologian pohjalta. Nyt on jokin murrosvaihe, ehkä jotain uutta syntymässä, siitäkin on joitain merkkejä maailmalla.

Hesekiel

ja kyky tunnistaa muutoksen tunnusmerkit. Reaalimaailma ei ole vain yhden totuuden varassa vaan mahdollisuuksia ja polkuja on monia, mistä valita. Historiankirjoittajat ja tutkijat kiistelevät sitten aikanaan, oliko valinnat heidän mielestään oikeita vai vääriä.
Kansalaisen ja äänestäjän valinnat ovat kuitenkin vaaleissa valintahetken valintoja, joita tehdään enemmän mielikuvien ja tunteiden varassa kuin järkeilemällä ja pohtimalla olemassaolevia faktoja.
Sama koskee politikoitakin, jotka esim. paraikaa pähkäilevät Kreikan tukipaketin järkevyyttä. Järki sanoo, että seis tykkänään, mutta tuntuu jotenkin siltä, että huonoista vaihtoehdoista vähiten huono on jatkaa tukipakettien antamista Kreikalle, että ongelmat eivät leviäisi muihin maihin.
Mene ja tiedä, mikä olisi lopulta se viisain ratkaisu.

quantum

Olen maalaisjärjellä varustettu kaupunkilainen. Kaupunkilaiset uskovat yleisen käsityksen mukaan olevansa landelaisia viisaampia ja parempia. Siis jos ymmärtää maalaisjärjellä ymmärtää loogisesti kaupunkilaisjärjelläkin.

En kait nyt ole erehtynyt kaupunkilaisjärjen tasosta?

Selvitysmies

Kiviniemi, Volanen ja Laatikainen ilmoittautuivat näköjään Paavo Lipposen sekä lähes koko median lisäksi niiden joukkoon, jotka eivät seuraa maailman tapahtumia kuin omasta äänenkannattajastaan.

Mauno Koivistolla oli omien sanojensa mukaan ongelma. Otti hän sitten kantaa asiaan kuin kuin asiaan, oli se kuin olisi lekalla lyönyt vaikka tarkoitus oli käyttää vain pienen pientä vasaraa.

Kun Halla-aho kirjoittaa facebookissa sarkastisesti sotilasjuntasta (konditionaalia käyttäen), kirjoitus ohittaa painoarvollaan toisen, ties monennenko kauden, kansanedustajan vastaavan junttaspekulaation vakioblogissaan.
Olin luullut, että facebook on hieman kevyempää kauraa kuin blogi.

Suomen Kuvalehti kirjoitti ansiokkaasti vastaavasta aiheesta, eipä kukaan paheksunut.

Lainaan pätkän Veli-Pekka Kortelaisen ansiokasta kirjoitusta aiheesta:
"Kreikalla on edessään niin raju vyönkiristys, että voidaan jopa kysyä, kestääkö Kreikan demokratia, vai palaako maa sotilashallitukseen. Yhteiskunnallisen luottamuksen taso on maassa kovin matala." Näin sanoi Osmo Soininvaara blogissaan elokuussa. Viesti sama kuin Halla-aholla, vähemmän kärjistettynä ilman raadollista brittiläistä kuivan huumorin otetta. Eipä revitelty mediassa ei. Ode maalailla sotilasjunttaa Kreikkaan , Jussi Halla-aho ei edes sarkastisesti.
"Jos emme saa rahoja, edessämme on kauheat näkymät. Saatamme nähdä armeijan tankit suojamassa pankkeja, koska meillä ei ole riittävästi poliiseja". Tämän sanoja on Kreikan varapääministeri Theodoros Pangalos The Financial Times -lehdessä. Siis Kreikan oma vara-pm uhkailee omaa kansaansa; ei mediakohua.
‎"Germany’s EU commissioner Günther Oettinger said Europe should send blue helmets to take control of Greek tax collection and liquidate state assets. They had better be well armed."

http://turjalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83132-halla-aho-kohu-peittaa...

Nyt kun kaksi presidenttiehdokastakin on asiaan puuttunut, on kai todettava, että Halla-ahon painoarvo sen kun kasvaa.
Sauli Niinistö viime pressiklubissa (http://areena.yle.fi/ohjelma/13221)
otti aiheeseen kysyttäessä aivan omituisen kannan rinnastamalla Kreikan oman maan sotilasjuntan mahdolliseen Venäjän tai Ruotsiin väliintuloon meidän 90.luvun kriisissämme. Piti oikein katsoa uudelleen YLEn Areenasta kuulinko oikein.

Eihän meillä ole tietenkään ole facebookissa kohteliasta muistuttaa sotilasjuntasta kreikkalaisia vaikka heidän oma varapääministerinsä niin tekisikin.

Missä pullossa presidenttiehdokkaamme elävät? Eivät taida lukea The Financial Timesia tai edes Suomen Kuvalehteä.

Olli Rehnkin paheksui päivän HS:ssa Halla-ahon facebook-kirjoitusta. Ei ihme että EU:n talousasiat ovat rempallaan, kun oma komissaarimme seuraa Halla-ahon veistelyä, mutta ei tiedä mitä komissaari-kaverit puhuvat.

Halla-ahon kevyt heitto facebookissa on saanut mediassa ns. viihdeohjelmia myöten sellaiset mittasuhteet, että alan jo pikkuhiljaa uskoa, että hän on Suomen vaikutusvaltaisin mies.

Jopa virassa oleva Tasavallan Presidentti hertäsi henkkiin paheksumaan kirjoittelua. Hän saattoi tosin saattoi tarkoittaa myös tuota mainittua pitkäaikaisata vihreiden kansanedustajaa, joka oli blogissaan kirjoitellut yhtä pahaenteisesti samasta aiheesta. Näin haluan hyväntahtoisesti asian tulkita. Tuskinpa sinne mongolian jurttiin kaikki facebookit yltivätkään.

Kotimaoisten lehtien mukaan pelko on suuri vielä ulkomaillakin.

Onnittelut Halla-aho!

Mutta peitetäänkö kohulla tarkoituksella olennainen:

EVM, lyhyt havainnollinen oppimäärä:

http://www.youtube.com/watch?v=u7BYfHqsX3c

Lukekaa poliitikot ja korjatkaa jos tieto on vanhaa.

Professori

Hyvin mielenkiintoinen tämä Lipposen/Kivimäen linja. Tahallisesta väärinymmärryksestä on nyt sitten edetty toisten mollaamiseen. Taivas varjelkoon meitä moisista päättäjistä merkittävissä asemissa. Onneksi kummastakaan tämän linjan päähenkilöstä ei tarvitse kantaa huolta, toinen on jo seniili, ja toinen on tehnyt Suomen ennätyksen puolueensa kannatuksen tuhoamisessa. Eikä ilmeisesti ymmärrä lopettaa ennen kuin on saanut tämän työnsä loppuun.

totuuden torvi

kaikenmaailman pikkupaavien ohjauksesta. Ensin oli Kekkosen diktatuuri, sitten tuli vasemmiston yliedustus itänaapurin nuoleskeluineen ja nyt viimeisenä kepun ja kokoomuksen demokratian vastainen jääräpääpolitiikka, jonka seurauksena taas maksetaan kovaa hintaa. Tämänkertainen matelu ei ole suoranaista poliitista nöyristelyä, vaan nyt maksetaan selvää käteistä, joka valuu ovista ja ikkunoista, ties minne.

Kaikenlaista on suomen kansalle syötetty ja maksatettu, ja nyt kansalaiskeskustelun murtaessa järjettömyyttä, löytyy valta-asemiaan puolustelevia jeesustelijoita levittämässä ihmisvihaa ja vihapuheita mukamas tasavertaisuuden ja veljeyden nimissä.

Tästä esimerkkeinä voisi antaa Eva Biaudetin, Paavo Lipposen ja Mari Kiviniemen. Eivätkö nämä vallantäytteiset demokratian vastustajat ole kartalla enään lainkaan.

Mari Kiviniemi istui sopimassa vaalirahoitusta bemarin tankapenkillä Arto Merisalon kyydissä IDEA-Parkin pysäköintialueella. Kyllä on puhtaat jauhot pussissa, reppu täynnä perinnearvoja maaseudulta ja uskottavuus kurssissaan.

Hesekiel

Lipponen varoitti persuja siitä, että jos persut ei irtaannu äärioikeiston rasismin lietsonnasta, sille käy kuin ruotsindemokraateille. Opposition tuolit kuluvat persujen persuksien hinkkaamisessa eikä kukaan huoli heitä hallituskumppaniksi. Soini yritti tasoittaa tietä mutta persuryhmä jyräsi Soinin ja teki hänestä kynnysmaton, johon persuryhmä pyyhkii jalkansa tullessaan ryhmähuoneen ovesta ulos tai sisään.

Idefix

Piti ihan rekisteröityä tämän takia.
En kyllä tiedä ketään joka olisi niin pikkusieluista porukkaa kuin Persut on! joka kerta kun joku kirjoittaa jotain teistä, niin täällä ollaan itkemässä. Itse kyllä kirjoitatte ja puhutte kaikenmaailman paskaa ja sen jälkeen vetoatte "huumoriin" (ihan niinkuin tämä teidän kyläpäällikkö Allah-aho olisi huumorimiehiä, HAH!)

Mun koiranikin häpee teitä!!!!!!!!

olavinieminen

Mikä on totuus Kreikasta ja sen korruptiosta?
Mikä saa Kreikan saneeraamaan itsensä kuntoon?

Valehtelu raporteissa ja sopimuksista poikkeava toiminta pitää saada eliminoitua pois. EU ei voi ilman konkreettisa näyttöä tukea enempää vaan Kreikka on pistettävä saneeraukseen ja irti Eurosta.

aaa777

no niin kiviniemi koittaa moralisoida ettei olis niin että mari on sotkeutunut omiin nilkkoihinsa koettaessaan olla pikku näppärä poliitikko kuten eräs muinais jäänne lipponen tässä taannoin ja mistä aiheesta aivan ilmeistä mustaa huumoria viljelleen halla ahon ajatuksia kreikan tilanteesta kommentti vain sattui olemaan kuin nyrkki silmään niin hyvin se sattui ajan hermoon ja onhan täysin totta ettei kreikassa edes yritetä sopeuttaa taloutta sillä siihen pystyisi vain sotilasjuntta mitä hallaahokaan ei tosissaan tarkoittanut mutta sanottu mikä sanottu voihan sillä aina politikoida kuten millä tahansa aiheella....

kaarna

jossa eliitti pellet sanoo mitä muut saa sanoa ja tehdä,säälittävää kivinaama kannatus nostatus yritystä akalta joka rypee puolueensa kannatuksessa pohjamudissa,niin kyllästyttävää vinkumista että mielenkiinto menee pakkaselle heti kun nämä tietyt piirit alkaa itkemään itsellensä lisä ymmärrystä kulunein fraasein omaa agendaansa ajaen

Jarko Häkkinen

Kiviniemestä ei ole johtamaan puoluetta, se on jo nähty, ja tulipa jälleen todistetuksi. Häneltä on sitä paitsi tainnut uskonnon tunneilla mennä jotakin oleellista ohi: "älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi".

Smerd

Yhtä puoluetta vainotaan kuin Hitlerin ja Stalinin aikoina. Pian nämä rötösherrat ja -rouvat vaativat kuolemaa perussuomalaisten kannattajille.

Eiköhän suomalaisten enemmistö koe vastenmieliseksi tällaisia vihapuheita ja suvaitsemattomuutta.

Perussuomalaiset kannattavat mielipidevapautta ja moniarvoisuutta :-)

Varjojen mies

Ja hyvä niin. Suomen kansalaiset kun eivät todellisuudessa ole rasisteja ja ennakkoluuloisia juntteja, kuten itsensä eliitiksi nimittämät narsistit väittävät.

Nykyeliitti on kuin koulukiusaajien joukkio, joka pelkää ja kadehtii itsenäisesti ajattelevia vapaita ihmisiä puoluekannasta riippumatta.

Juha_Vuorio_Oulu

mutta silti antaisin "uusliberalismi Suomeen" -Paavo Lipposelle ja "ryöstäkäämme Suomen lapsien rahat" -Mari Kiviniemelle puheoikeuden.

Onhan Suomi onneksi vielä vapaa demokratia, jossa kaikilla on sananvapaus. Mutta jos emme ole valppaina niin nykyinen eliittimme vie meiltä itsemääräämisoikeuden ja laittaa meidät velkavankeuteen siinä sivussa.

Nimimerkki

Ennen kun on ollut "keskustelussa" NATO-kortteja ja natsikortteja, niin nyt on keksitty ihan uusi ja kaiken kattava "vihapuhe-kortti".

Kun kerran argumentit loppuu, niin minkä tahansa omasta eriävän väitteen "keskusteluun" ilmestymisen jälkeen isketään se vihapuhe-kortti pöytään. Eikö olekaan helppoa - itsensä naurunalaistaminen tuolla tavalla siis... ?

On kyllä tässä maassa toki valitettavan monia tuon aikakauden ajatusmaailman edustajia, joille se vihapuhe-kortti meneekin ihan todesta - raikkaita menneisyyden tuulahduksia tulee ehkä todennäköisemmin juuri tuon ajatusmaailman tavallaan rakentaneen maalaisliiton seuraajien suunnasta...

quantum

Kiviniemi ja Lipponen ovat aloittaneet maan tavan mukaan Halla-ahon syyllistämisen ja parjaamisen tavoitteena perussuomalaisten vaikutusvallan kaventaminen. Odotan jännityksellä, koska joku rohkea korrektisuudestaan ja lainkuuliaisuudestaan tunnetuista poliitikoista ehtii ensimmäisenä esittää/julistaa Halla-ahon yleiseen käyttöön tarkoitetuksi syntipukiksi, sijaisjärsijäksi.
Näin olisi poliitikoilla helppo viitata vain Halla-ahoon, olipa kysymys vaikkapa vain auton ruostuminen, saksalaiset panssarivaunut, amerikkalaiset Hornetit, ranskalaiset ydinvoimalat, maahanmuuttajat tai rantaruotsalaiset. Kaikki maan ja taivaan välillä olisi käytettävissä. Ammattipoliitikon aivotyö kevenisi huomattavasti ja syyllistettävä olisi tiedossa jo etukäteen valmiina valittuna.

Eduskuntavaalit osoittivat, että mitä enemmän kokoomuksen johdon tieten perussuomalaisia ja Soinia parjattiin ja väheksyttiin, sitä nopeammin perussuomalaisten kannatus nousi.
Kiviniemeltä ja Lipposelta puuttuu kokonaan ajantasainen käsitys nykyäänestäjän käyttäytymisestä valintatilanteessa. Vanhat tavat eivät enää toimi, sen sai myös Merkel kokea Berliinin osavaltiovaaleissa, kun lähinnä nuoria edustava piraattipuolue syrjäytti vanhan FDP:n.

Kiviniemi ja Lipponen tulevat muiden perässä kuin topparoikka resiinalla ja aloittivat puolestaan vaalityön perussuomalaisten laariin.

totuuden torvi

mustaan kirjaan.

Kommunismin nimissä tapahtuneet kansanmurhat saavat natsismin kalpenemaan saavutuksillaan.

Suomessa useat ääriliikkeet hakevat ravintonsa ja kasvualustansa kommunismin juurista, minkävuoksi on kyseenalaista että kommunismi edelleen on Suomessa hyväksytty aate. Suomen hallituksessa kommunistit ovat edustettuina, vaikkakin nimi nykyään on vasemmistoliitto tai vihreä liike.

Suomalaisten äänestäjien kansansuosiota kalastelevat politikot ovat suuressa viisaudessaan valmiita tuomitsemaan Halla-ahon, mutta vaikenevat satoja miljoonia ihmisiä ympäri maailman tuhonneista hirmuhallinnoista ja heidän aatteellisista perillisistään.

Voi tätä kaksinaamaisuuden määrää.

Vierailija

Vaiko tietämättömyyttä?

"Suomen hallituksessa kommunistit ovat edustettuina, vaikkakin nimi nykyään on vasemmistoliitto tai vihreä liike."

Perussuomalaiset ovat vuosien ajan äänestelleet lähes yhtenevästi vasemmistoliiton kanssa eduskunnassa, tässä Soini,(PS), Sinnemäki(VIHR) ja Korhonen(VAS) kurmuuttavat Heinäluomaa(SDP) liian oikeistolaisesta politiikasta ;-)

Kyseessä on tuttu Heinäluoman veroale.

http://www.youtube.com/watch?v=Ba1YRyZ420o

palonola

Puuttuu"hentun liisa" joka ei ole esittänyt Halla-ahon ulkoistamista yhteiskunnasta.Mari Kiviniemikin löi isolla
vasaralla naulan siihen arkkuun.No onhan se hauskaa ,että
Keskustan helsinkiläinen liberaali puheenjohtaja,liittty
"mooses"Lipposen kavereihin .Mitähän ajattelevat Jalasjärven
Ja Kurikan keskustalaiset jotka aikanaan nostivat Marin
parlamenttiin.
jk.Kaikessa huomaa missä puolueessa ovat älyköt;kokoomuksessa
he eivät ole osallistuneet tähän älämölöön,sillä presidentin
vaalit ovat ovella ja ääniä tarvitaan toisella kierroksella.

Vierailija

"- Keskustan ja Perussuomalaisten yhteistyötä tarvittaisiin erityisesti nyt, kun sinipunahallitus on vaarantamassa leikkauksillaan ja kuntauudistuksellaan palvelut ja paikallisen vaikuttamisen mahdollisuudet suuressa osassa maata."

Sehän on jo vanha EU:sta tuttu asia ;-)

"Ulkoministeriön arkistosta löytyvästä neuvottelutavoitemuistiosta käy ilmi, että EU-liittymissopimukseen luvatut tulevat suurkunnat suunniteltiin sisäasiainministeriössä jo vuonna 1992. Sisäasiainministerinä toimi tuolloin Mauri Pekkarinen"

http://www.promerit.net/2011/09/kuntajuttu/

Selvitysmies

Yhdellä facebook-heitollaan koko Euroopan hysteeriseksi saaneesta Halla-ahosta on kirjoitettu lukuisia pää- ym kirjoituksia.

Huuskon tekemä tuli juuri esiin.

Satuin tapani mukaan lukaisemaan myos Ilkan.

Yllätys yllätys: Matti Kalliokoski kuuluu säännöllisesti Scriptaa v:sta 2006 lukijoihin. Siksipä hän ei ole lähtenyt poimimaan irralleen joitakin yksittäisiä virkkeitä, varsinkaan enn ennen kansanedustaja-aikaa.

http://www.ilkka.fi/mielipide/kolumnit/ajatusten-maahantuoja-1.1067807

Kirjoitus oli fiksummasta päästä ja yllättävän kiihkoton.

Toinen yllättäjä oli HS:n Ville Blåfield.

http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/P%C3%A4%C3%A4kirjoitukset/ketju/617...

kaarna

Tästä uutisesta unohtui taas kaikilta lehdiltä se tieto, että "nuoret miehet", joihin viitattiin aikaisemmassa uutisoinnissa "nuorukaisina" olivat maahanmuuttajataustaisia ja erittäin törkeästi pahoinpidelty bussikuski ilmeisesti ns. kantasuomalainen.

Tässä ei ole kyse rasismista eikä edes maahanmuuttokriittisyydestä, mutta vaadin tasapuolista uutisointia tällaisista väkivaltarikoksista. Jokainen voi kuvitella kuinka jungnerit, lipposet ja kiviniemet vaahto suupielistä purskuten vaatisivat perussuomalaisia eroamaan eduskunnasta tai jotain muuta yhtä relevanttia jos pahoinpidelty olisi ollut maahanmuuttaja.

stadin kundi

"Jokainen voi kuvitella kuinka jungnerit, lipposet ja kiviniemet vaahto suupielistä purskuten vaatisivat perussuomalaisia eroamaan eduskunnasta tai jotain muuta yhtä relevanttia jos pahoinpidelty olisi ollut maahanmuuttaja."

Politiikka kyllä siivoutuisi turhasta mölinästä ja rasismista jos perussuomalaiset järkevöityisivät.