Torstai 18.7.2019

PS:n ”nekru”-kohu lannisti: ”Jonnin joutavaa”

Luotu: 
21.9.2011 19:27
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Pirkko RUohonen-Lerner (ps.).

Perussuomalaisten kansanedustajien kommenttien julkinen puiminen väsyttää jo PS-ryhmän puheenjohtajaa Pirkko Ruohonen-Lerneriä.

Viime viikolla kansanedustaja Jussi Halla-ahon Kreikka-kommentti ja tänään kansanedustaja James Hirvisaaren (ps.) "persu"-sanan vertaaminen "jutkuun" ja "nekruun".

- Ei tässä ole mitään, mihin ryhmän pitäisi puuttua. Yksi edustaja on polttanut päreensä ja kirjoittanut kiukkuisen kirjoituksen, Ruohonen-Lerner sanoo Uudelle Suomelle.

- Nämä ovat jonnin joutavia juttuja, joista tehdään valtavalla julkisuudella valtakunnan puheenaiheita. Tärkeämpiäkin aiheita olisi.

Ruohonen-Lernerin mielestä Hirvisaaren kirjoitus edustaa hänen henkilökohtaisia ajatuksiaan ja ne perustuvat Hirvisaaren huonoille kokemuksille toimittajien kanssa.

- Meillä on 39 edustajaa ryhmässä, ja kaikilla on omat kokemuksensa toimittajista.

"Kuppilassa voi sitten jo käyttää värikkäämpää kieltä"

James Hirvisaari kirjoitti tänään Uuden Suomen Puheenvuorossaan, ettei hän pidä sanan "persu" käytöstä perussuomalaisista puhuttaessa. Hirvisaari kokee sanan ilkeänä, ja sen käytön olevan tietoinen loukkaus perussuomalaisia kohtaan.

Hirvisaari antaa myös täyslaidallisen eduskunnassa työskentelevien toimittajien suuntaan. Kansanedustaja kuvailee eduskuntatoimittajia "hyeenoiksi"

- Demokraattisesti vaaleilla valituilla kansanedustajilla on vastassaan röyhkeä, ylimielinen ja valehteleva roskajoukko, Hirvisaari kirjoittaa ja kertoo, ettei arvosta "pennin vertaa" eduskuntatoimittajia.

Ruohonen-Lerner ei pidä Hirvisaaren purkausta eduskunnan sääntöjen vastaisena. Esimerkiksi eduskunnan valehtelu-sanan käyttökielto koskee hänen mukaansa vain suuren salin työskentelyä ja kansanedustajia.

- Kuppilassa voi sitten jo käyttää värikkäämpää kieltä.

Eduskuntaryhmänsä kansanedustajien kommenttien ruotimisen sijaan Ruohonen-Lerner keskittyisi julkisuudessa mieluummin oppositiopolitikointiin.

- Tämän alle on jäänyt hallituksen kuntauudistus ja talousarvion valtionosuuksien leikkaaminen. Jos se toteutuu, useiden kuntien veroprosentti nousisi 1-2 prosenttiyksikköä ensi vuonna, Ruohonen-Lerner sanoo esimerkkinä.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Appi

Mikä on Hirvisaaren oma ehdotus tuolle kielletylle sanalle? On kuitenkin turha ehdottaa koko nimen kirjoittamista. Kyllä kai Hirvisaaresta sen verran kansanomaisuutta löytyy, että hän keksii itselleen kelpaavan lyhenteen. Kansa odottaa ...

PekkaRaukko

Kuulin tänään melko käyttökelpoiselta kuulostavan ehdotuksen. Persut voisi korvata sanalla "virsut". Se tulee sanoista "vitun persut" ja kuvaa oivallisesti virsujen haikailua muinaissuomalaiseen elämäntapaan.

Vierailija

haikailu kuitenkin 80-luvun hyvinvointivaltioon ja Eila Kännön aikoihin :-) Muinaissuomalaisuus on hiukka varhempaa perua ja uudempi aikakin suurelta osin eloa joidenkin naapurivaltioiden alusmaana tai osavaltiona.

Ollip

Mielestäni persu-nimi on erittäin hyvä perussuomalaiset-puolueelle. Miksikö? Se On;
- lyhyt
- iskevä
- helppo muistaa
- selkeästi erottuu muista ja
- aina kun se mainitaan se muistuttaa Suomen alkaneesta
tarpellisesta ja tärkeästä muutosprosessista.

Nimi on jo niin syvälle juurtunut, että aina kun se lausutaan tai kirjoitetaan niin jokainen tunnistaa mistä puolueesta on kysymys. Millään puolueella ei ole näin hyvää markkinabrädiä.

Kysykääpä asiaa joltakin markkinapsykologilta.

amppeeri antti

Kylläpä MTV3 uutiset taas yritti nostaa mitättömästä asiasta valtakunnan uutisen.
Hymyilyttää. Ollaan kuin pikkulapset hiekkalaatikolla. Jos ärsyyntynyt kansanedustaja arvostelee tietynlaisten toimittajien toimintaa ja manipulointiyrityksiä niin siitä nostetaan suurempi häly kuin tsunamista.
Ketkähän tässä maassa herkkänahkaisia oikein on ?

Hirvisaaren kirjoitus:
http://jameshirvisaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83548-vallan-vaarinkaytto

Kertokaapa , mitä tässä kiihtyneessä mielentilassa kirjoitetussa artikkelissa on maan mullistavaa ?

3077

Poliisi käy parhaillaan läpi Helsingin tulevan kaupunginvaltuutetun, Jussi Halla-ahon (ps, sit) asetekstejä. Halla-aho on kirjoittanut useita väkivaltaa ja aseharrastusta ihannoivia tekstejä. Halla-aho on innokas aseharrastaja.

- Totta kai hänen aselupaansa pitää miettiä. Olemme saaneet vihjeen näistä teksteista ja käymme niitä parhaillaan läpi. Pohdimme, onko tällaista henkilöä syytä pelätä vai onko kyse pelkästä retoriikasta, sanoo rikoskomisario Vesa Hietala Helsingin poliisista.

- Kaikki tällaiset puheet on otettava vakavasti.

Halla-aho on kirjoittanut muun muassa:

Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko sitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.

Halla-aho on kertonut, että hän ei menisi väliin, jos näkisi raiskauksen. Pahinta olisi, jos hän joutuisi maksamaan afrikkalaiselle raiskaajalle kivusta ja särystä korvauksia.

"Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan."

Tuossa pikkuisen esimerkkiä maltillisen,suvaitsevaisen ja sivistyneen tohtori Halla-ahon kirjallisista viittauksista.
Taitaa olla Persu nimitys vähäpätöinen.
Olisokohan tuo niitä lainauksia joista eräs Norjalainen piti?
Lainaus Tohtorin blogista ja poliisin tiedotteesta.

totuuden torvi

Jean Valjeanin sisäinen taistelu perinteisten arvojen ja ympärillä vellovan degeneroidun rappion välillä käydään.

Halla-ahon uuttera tinkimätön tunkion pöyhintä on vapauttanut maatumassa olevaan kompostin aromikkaat kaasut.Oikein käsiteltynä maatuva ja mädäntynyt aines on mitä parhainta lannoitetta runsaan sekä hyvälaatuisen sadon kasvattamiseksi ja korjaamiseksi tulevina satokausina.

PS. Jean Valjeanin kohtaloista voi lukea lisää Victor Hugon trilogiassa kurjat.

palonola

On mainoseuroilla toimeentuleva ,media ainoa tarkoitus on
saada mahdollisimman suuret katsojaluvut ja uutisointi
on sen mukainen.Mtv:n poliittisen toimituksen esimies Timo
Haapala lopetti plokinsa ,sen takia ,että hän sai palautetta
jutuistaan.siteeraisin vanhaa klisstä"Niin metsä vastaa kun
sinne huudetaan".

kaarna

tämä roska median ylläpitämä ja poliitikkojen alituinen parku milloin mistäkin sanasta tai sanamuodosta on s kuin suoraan kakroitten hiekkalaatikoilta joissa sen älytään lopettaa ajoissa paskanjauhaminen" mutta jota poliitikot ja media eivät näemmä osaa,oikeita asioitakin on sen sijaan että tartutaan tosiaankin aivan jonnin joutaviin juttuihin , ja mitä tulee mediaan yle,mtv3,sanomalehdistö niin tosiasia on että aivan lampaita jotka kulkevat takutus nuorassa määkien näiden tiettyjen poliitikkojen mantraa sokeasti ja joka vienyt uskottavuuden täysin joskin esim.ylellä sitä koskaan edes ole ollutkaan koska se ollut alusta asti kansalle suoltava aivopesu kanava,olisi varmaan aika alkaa jotain oiketa hommia tekemään ja lopettaa tuo pelleily ja jos kuitenkin näitä pystyviä poliitikkoja jotka vain ja ainoastaan ainoan osaamansa kyvyn" johdosta vain kyttäävät toistan sanomisia niin voisi jo olettaa että media edes yrittäisi ryhdistäytä jota keltaiselta lehdistöltä ja hesarilta sekä turun sanomilta turha odottaa.....

köpös

ja sen palauttajat Perussuomalaisten puolueen taustatuella. Kyseessähän on hirvittävän "muka epäoikeudenmukaisuuden" kokeneiden perussuomalaisten henkilökohtainen kosto yhteiskuntaa vastaan tyyliin: "kaikki on niin väärin ja muiden syytä kaikki tyynni!" Tottakai tällaiset rankutukset tehoavat mopomies-Poutiaisen vanavedessä tuleviin. Itsetunnon puute ja kaunainen oma elämä ovat jääneet samalle tasolle tietyissä piireissä perussuomalaisia kuin joidenkin islamilaisten maiden johdossa-eli mitäpä muutakaan voi kuin ryhtyä vainoamaan. Nykymaailma tosin on jo kaukana menossa talvisodan poteroiden ohi..

seijalund

"Persu" on harkitusti kelvollinen sana

Lyhennettä "persu" saa käyttää tiedotusvälineissä, mutta harkitusti, suosittaa Julkisen sanan neuvosto. JSN:n kanta perustuu kanteluun, jonka mukaan Yleisradio, Iltalehti, Ilta-Sanomat, MTV3 ja Helsingin Sanomat sekä Etelä-Suomen Sanomat ovat käyttäneet sanaa muun muassa halveeraavasti.

JSN perustelee vapauttavaa päätöstään sillä, että perussuomalaisten virallisella nimellä Perussuomalaiset r.p. ei ole lyhyttä tai ytimekästä otsikoihin sopivaa lyhennettä.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/09/quotpersuquot_on_harkitusti_kelvol...

Appi

Kansanedustajan tehtävä kai periaatteessa on kehittää ja muuttaa yhteiskuntaa lainsäädännöllä ja vaikuttamalla poliittisiin päätöksiin. Kaikkien kansanedustajien tulisi kai arvioida toimintaansa ja viestejään siltä pohjalta, että hänen oletetaan toimivan tehtävänsä lähtökohdat huomioiden. Hänen siis odotetaan pyrkivän vaikuttamaan jollakin tavalla lähes kaikella, mitä hän viestittää. Monet poliitikot pyrkivät viestittämään vaikkapa pukeutumisellaan kuten Veltto Virtanen (baskeri) tai Esko-Juhani Tennilä (ei solmiota) tai vaikkapa Tuomioja (marimekkolaukku). Vastaavia juttuja on vaikka kuinka paljon. Ehkä kansanedustajien tulisi laatia systeemi, jolla he ilmoittaisivat, että nyt en ole viestittämässä mitään vaan haluan olla ihan oma typerä itseni ilman, että sen tarkoitus on tarkoittaa yhtään mitään.

Buc

Kyllähän median edustajat voisivat hieman ajatella omaa toimenkuvaansa ja vastuuta.

On aivan oikeutettua, että media uutisoi kansanedustajien mielipiteet ja tekemiset tuoreeltaan ja perinpohjaisesti. Mutta tyyli, jolla se tehdään huolettaa ainakin allekirjoittanutta.

Nykyään harrastetaan mielikuva uutisointia, jolla saadaan faktat muokattua julkaisijan mieltymyksiä vastaaviksi. Toimittajien kyvyt ottaa etäisyyttä uutisiin, jolloin asian käsittely olisi puolueetonta, on kutistunut marginaaliseksi. Erilaisilla sanankäänteillä saadaan uutiset kääntymään päälaelleen ja itse asia saattaa hautautua olettamusten ja uutisen kirjoittajan mielipiteiden alle.

Ruohonen-Lernerin pyyntö tärkeiden asioiden uutisoinnista olisi paikallaan. Jos on aikaa puuttua näin pieniin juttuihin niin luulisi isompienkin asioiden olevan toimittajien huulilla. Näin ei kuitenkaan ole, vaan kaikki voimavarat tuhlataan epäolennaiseen.

Mitä Hirvisaaren purkaukseen tulee niin annetaan mielipiteiden kukkia. Sananvapaus on hieno asia ja siihen tulee suhtautua arvostavasti.

muuan

Eivät ne hellitä ennen kuin perussuomalaisten kannatusprosentti on saatu painetuksi reilusti alle 20 prosentin - eivätkä sittenkään kokonaan.

Ei pidä yleensäkään lähteä median kelkkaan eli hermostua pikku hälyistä. Ei se ole niin vaarallista. On koetettava pitää oma kyytinsä eli aloite hallussaan.

Vaikka minua ei tämän palstan perusssuomalaisten hyökkäilevä kielenkäyttö miellytäkään, niin tunnen nyttemmin sääliä ja myötätuntoa puolueen johtajia ja kansanedustajia kohtaan. Varsinkin tämä Pirkko Ruohonen-Lehrer on minusta sympaattinen ihminen ja kai poliitikkokin.

köpös

niille, jotka sitä oikeasti tarvitsevat eikä Ruohonen-Lernerille, joka ei kaipaa mitään sääliä tahi sympatiaa (siksikö, koska on nainen ja ikäkokenut??) Lerner-Ruohonen on tiennyt tasantarkkaan minkälaisen porukan kanssa haluaa tehdä eduskuntatyötä, kuten koko persupoppoo äänestäjineen kaikkineen. SS eli suomen sisu (pienellä, koska ei muuta ansaitse) on teidän ohjenuoranne perussuomalaiset niin kauan kuin ette sanoudu mielipuolisesta menneisyydestä irti.

muuan

"Vaikka minua ei tämän palstan perusssuomalaisten hyökkäilevä kielenkäyttö miellytäkään..."

Turhan yleistävästi sanoin. Eihän näistä kaikista tiedä, mitä he ovat miehiään/naisiaan. Toisaalta täällä varmasti on rauhallisiakin perussuomalalaisia.

totuuden torvi

näkyvissä. Oppositio halutaan vaientaa hölynpölyllä, jottei varsinaista oppositiopolitiikka ehditä harjoittamaan, kuten nyt toimivassa demokratiassa kuuluisi olla.

Soinin puheet vanhoista puolueista ja niiden murtuvasta vallasta sai minulla hymyn huulille viime eduskuntavaalien alla. Enään ei hymyilytä, sen verran tuntuu olevan asiatonta häirintää asiakysymysten hautautuessa toimittajien suopealla myötävaikutuksella.

Tässähän alkaa pikkuhiljaa tuntumaan että Soinilla oli ja on oikean suuntainen arvio puheissaan. Se jos mikä on pelottavaa.

Hietsuarska

Juuri tämän kaltainen uutisointi on maailman tärkeintä. Viis siitä että euro voi romahtaa jne...

Tärkeintä tsuurnalismia on se kun jonkun Perussuomalaisen poliitikon tekstistä voi irroittaa sanan tai lauseen, ja ryhtyä sitten sitä kauhistelmaan muiden toimittajakavereiden kanssa.

Suomalaisen toimittajan kuukausipalkan pitäisi mielestäni olla suunnilleen satasen luokkaa, nyt nähdyillä näytöillä sen ylittävä summa on tuhlausta.

Tarkkalijat

Ällöttää median (HS, Yle uutiset, Mtv) jatkuvat vihan osoitukset Perussuomalaisia kohtaan. Liika on liikaa.
Miksi lyötyä pitää lyödä kun se jo makaa maassa.

Ällöttää tällainen pelleily jo oksennukseen asti. Jopa niin paljon että taidan minäkin siirtyä heidän kannattajikseen.
Tämä on todellista mediarasismia Ps'ää kohtaan.

Uutisetkin olivat juuri yle'ssä viritetty tähän samaan roskan syöttämiseen. Hirvisaari (kun nyt sitten luin jutun) puhui täyttä totta.

Olaf17

pesäpallomailoilla äänestäminen on vielä tulossa. Saattanee löytyä vanhaa kaksipiippuista sun muuta.

Ja niitä tankkejakin ohjaa oppositio todennäköisesti, mutta mitäs sitten kun oppositiosta tuleekin enemmistö?

Pelottaakohan se toimittajia, rahavaltaa, EU byroita tms??

DolbyC

suomalaisuudesta kaikki muu paitsi suomenkieliset nimet. Eikö Lee Cooper Hirvisaari olisi ollut vielä parempi nimi?

James ei myöskään asu missä tahansa torpassa vaan oikein Villa Reginassa. Sangen korskea ja monikulttuurinen nimi talolle, joka sijaitsee Ämmälänhaassa.

Erkki harrastaa metafysiikkaa ja kääpiöpinsereitä.

Erkki on harras uskovainen ja hän on opiskellut teologiaa 12 vuotta. Hän ei tosin ole vielä päässyt vuorisaarnan kohdalle Raamatussa.

Sellainen oikea perusjames.

intrigööri

oli selvää, että uutispäälliköt patistavat toimittajat kokemattomien persu-edustajien kintereille. Jollakin ne läpyskät on myytävä.
Otsikoita ja tyhjää täynnä olevia juttuja onkin persuista revitty ihan mukavasti, mutta ihmeen mitättömistä asioista, Hakkarainen haavi auki ja Halla-aho punakkana, jne.
Hirvisaari tuhlaa ruutia. Jos kansanedustajat älyäisivät puhua aina vain ja sitkeästi oikeista asioista, eivät toimittajat viitsisi heitä pitkään kuunnella.
Takavuosina kansanedustajia moitittiin toimittajien porukoissa linssiluteiksi ja joka paikan pyrkyreiksi. Kuvaajatkin saattoivat jippoilla niin, että joku innokas kansanedustaja saattoi ihmeekseen jäädä kokonaan pois lehtikuvista, vaikka hän imi aina kiinni arvovieraisiin kuin iilimato ja kamerat raksuttivat.
Nyt nämä muutamat Soinin puolueen herkkikset jo luikkivat uutisväkeä karkuun. Ilmainen neuvo: Puhukaa niille "hyeenoille" silkkaa kuivaa asiaa ja paljon, sitä ne eivät kauan jaksa. Oikeata asiaa nimittäin olisi puhuttavaksi ja kirjoitettavaksi.

DolbyC

ovatkin kokemattomuutta? Ei kai nyt sentään.

Erkki Kalevin mediakatkeruuden lähde löytyy täältä:
http://jameshirvisaari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/50466-mediatiedote-29102010

"Toivoa sopii, että media kykenee tarkastelemaan asioita reilusti ja tasapuolisesti. Tähän saakka senkin asian suhteen on ollut hiukan niin ja näin, yhtenä esimerkkinä viittaus tähän törkeästi omaa kunniaani loukkaavaan ja valheelliseen kirjoitukseen:
http://yle.fi/alueet/lahti/2010/09/erivaristen_mustamaalaamisella_kansan...

Persut ovat herkkänahkaisia ja pitkävihaisia.

intiaani

Aika kevyttä on näiden huomionkipeiden ihmisten tarjonta ollut, vaikka vaaleistakin on jo kuukausia. Poimin kuitenkin pari asiantynkää tuolta JH:n kirjoituksesta:

"Perustuslakiin ollaan ujuttamassa Suomen itsenäisyyden mitätöivää EU-jäsenyyttä".

"Eurooppa on hirveän talouskriisin partaalla".

No enpä usko, että itsenäisyys katoaa mihinkään, mutta tuossa on edes vähän asiaa, jos tuosta jaksaa joku vängätä. Ja Eurooppa todellakin on talouskriisin partaalla, olipa viisaasti huomattu, kun mistään muusta ei ole varmaan vuoteen puhuttukaan mediassa.

Loput JH:n kirjoituksen 33 lyhyttä kappaletta (35 yhteensä, jos laskin nopeasti oikein) oli sitten median toiminnasta itkemistä. Oiskohan se kuitenkin ihan niin yksinkertaista, että jos tekstistä 90% on roskaa, siinä ei vaan ihan hirveesti asiaa ole ja voi palata siihen oman sanoman sisällön keveyteen. Pari asiapitoista heittoa vailla mitään perusteita täytteeksi, hei yrittäkää nyt edes oikeesti.

Sen verran selasin tuota JH blogia, josta voi vaan todeta että henkilökohtaisesti ei ehkä ihan mahdottomasti jaksa kiinnostaa Oslon raiskaukset, jos koko Eurooppa on talouskriisin partaalla. Ihan kuin se kriisi ratkeaisi jonkun maahanmuuton kautta?

Onneksi lopussa on kuitenkin hieno lause, joka todellakin pitää paikkansa, ei se kannatus muuten lipuisikaan alas:

"Median ei kannattaisi aliarvioida Suomen kansaa."

Mercantil

Tuo EU jäsenyys juttu osoittaa enemmän sitä että koko lakia ei ole edes luettu, sillä sinne on EU lisätty jo toistakymmentä vuotta sitten.

Sen poistamista sieltä ei taas ole kukaan vaatinut, ei edes JH tai en ainakaan ole moista huomannut.

Vierailija

Varsikin kuin tämä lehtikin, Uusi Suomi julkaisi aiheesta uutisen vasta pari päivää sitten:

"Vastustajat sallivat: näin EU-jäsenyys runtataan perustuslakiin"

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115898-vastustajat-sallivat-nain-eu-jase...

Sauli Niinistökin puhui asiasta vasta viisi päivää sitten:

"Presidenttiehdokas Sauli Niinistö (kok.) otaksuu, että Suomen EU-jäsenyys kirjataan perustuslakiin."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115822-sauli-niinisto-suuresta-muutokses...

joonathan

Mehän ollaan eduskunta äänestetty.Ja niidenkeskuudesta halitus valittu.Eli varsin asialisesti tämä n mennyt ja suomen perustuslain mukaan. Ei kai aina voi niiden mieleen olla jotka jatkuvasti mieltään ovat muuttamassa parhaat jo ennen kuin eduskunta oli edes valittu. Laulakaa tilanteen helpottamiseksi arvon mekin ansaitsemme...

intrigööri

Ruohonen-Lerner edustaa sellaista puolueen asialinjaa, mikä pääosin oli jytkyn takana. Äänestäjät halusivat muutosta politiikkaan, missä puolueilla ei näyttänyt olevan juuri mitään käytännön eroja. Ainoa yhtäläisyys oli se, ettei kansalaisten mielipiteitä kuunneltu, ei oikeasti kyselty, eikä ainakaan arvostettu.
Nyt se on perussuomalaisista itsestään kiinni, miksi tämä menee. Luulenpa, siis luulen vain, että Soinin ja Ruohonen-Lernerin mielestä puolueella voisi olla helpompi tie edessään, jos jytky olisi jäänyt joiltakin osin hiukan pienemmäksi. Tuleva vuosi tuon näyttänee, oppivatko eräät vai eivät.
Sekin on kyllä opittava, että yksi puolue ei yksinään kesää tee. Kepukin joutuu nyt sitä opettelemaan.

Asioitaseuraava

Voiko joku fiksu selittää, miksi PS on kaapannut poliittisen informaatiokentän totaalisesti haltuunsa. Aamulla poliittinen eliitti raottaa verhoja ja kuulostelee, mitä esim. Halla-aho on sanonut. Sen jälkeen on helpompi mennä vaikka suihkuun, kun tietää, mitä päivällä voi taas vastustaa. Perinteinen eliitti ei tällä hetkellä pysty esittämään mitään varteenotettavaa oikeastaan mihinkään vaihtoehtoa.
Esim. se voisi aloittaa reilusti avaamalla keskustelu maahanmuutosta, josta kansalta ei ole koskaan kysytty mitään.

irralaa09

Ovatko persut oikealla asialla? Ovatko he oikeita poliitikkoja? Tarvitaanko heitä? Oliko persuilimö vain kansan protesti, joka haihtuu nopeasti ilmaan kuin tuhka tuuleen. Herkästi persujen itsetuntoa ainakin voi heilauttaa. Onko sellainen pohja luja vai hetteikköä täynnä? Onko meillä kyllin vakaa,luotettava ja osaava oppositio vai onko oppositiossa vain rakkikoiria, joilla ei oikeaa asiaa?

Tarkkalijat

Mistäköhän roskatoimittajat huomenna aikovat repiä Ps-juttunsa? Yle:ssä ainakin mietitään, revitään hilseestä ja meteliä pitää saada JOKA päivä maksoi mitä maksoi. Sitten mikrofoni Soinin suun eteen ja kysymys..."mitä aioitte tehdä"!!! Voihan vitalis...että ovat typeriä t.....

elftca

Kummasti persut hallinoivat poliitista ilmatilaa pienillä taklauksilla. Media hyökii päälle ja Soini kerää kypsät hedelmät kumartelematta ketään (2vko oli lipsahdus, joka ei toistu). Yle on 70-luvun bunkkerissaan ja odottaa mannaa suuhunsa entisellä vauhdilla Backman garanteeraa.

On tää mennyt pelleilyksi, näin parhaaseen budjettiaikaan?

Ella Salmon

ONHAN TOTTA,että varsinkin ennen vaaleja kaupallinen media veti TODELLA läpinäkyvästi kokoomus-puolueen piikkiin uutisointia ja yritti mustamaalata silloista oppositio-puoluetta SDP-tä varsin härskisti.

Nykyistä hallituspuoluetta ei juurikaan enää samalla tavalla kritisoida.

Persukset ovat nyt tulleet uudeksi SDP-ksi median silmissä.

Ennen vaaleja tästä epäreilusta kohtelusta osa kansalaisista vain huomasi miten tärkeää on ÄÄNESTÄÄ.

Osalle mikään ei koskaan riitä.Aina jokin asia on viljalti pielessä,jos ei muualla niin minussa,ja kun olen kerran maan kansalainen,maassa se vika piilee,kun joudun noudattamaan lakeja,lainsäätäjässä se vika piilee.

Aivan TAKUUVARMASTI persuksien poliittinen järki-ryhmä tekee tietoisesti nämä poikkeukselliset lausunnot,vain herättääkseen huomiota,juuri koska oppositiossa ei ole helppoa olla,luodaan mielikuva tavallisista kansalaisista,jotka ärsyyntyvät helposti,ryyppäävät,kova työ vaatii kovat lausunnot yms.

Se luo yhteenkuuluvaisuutta useisiin ihmisryhmiin suomessa.
"Vaikka asioita ei NYT ihan hanskaakaan se on fiksu mies,se opii,varmasti on myöhemmin asiat hallussa"

Persuksien retoriikka on Äo-ltaan niin lapsen tasolla että kuka tahansa sen ymmärtää,ymmärtää kuten haluaa.

Juuri näin toimittiin myös natsi-saksassa.
Vain "ääriaines" oli alun alkaenkin poistamassa "syöpäläisiä" ylemmyydentuntoisen herra-kansan keskuudesta.
Muu kansanjoukko tuli mukaan myöhemmin.

Kovalla riskillä ei mennä,ovelalla pelillä annetaan mielikuva siitä että meillä erilaisia edustajia,"tavallisia ihmisiä" piisaa jotka "ajattelevat suomen kansalaisten etua" PÄÄASIA on se että saa julkisuutta ja herättää keskustelua.
Persukset tekevät juuri nyt vaalityötä,kohta kummallisia lausuntoja töräytteleviä edustajia saattaa olla joka nurkassa ja kaikki on tapahtunut lain ja järjestyksen,demokratian mukaan.

Mutta siitä olen samaa mieltä että media EI OLE ENÄÄ PUOLUEETON VIESTINTARJOAJA TÄSSÄ MAASSA.

Mutta asiaan pitää puuttua asiallisin keinoin,ei ryöpsäyttämällä kaikki perunat kerralla laariin.

Ajat muuttuvat,internet-aikakaudella poliittinen muisti pidentyy jatkuvasti ja luultavasti persuks-liikekin jää olemaan vain tämän ajan (k)apinapuolueeksi.

Se mikä tulee jäämään jatkuvan poraamisen lisäksi persuista mieleen myöhemmille polville on kummalliset lausunnot ja luottamusvirassa asiattomasti esiintyvät öykkärit.

MURSU

no, toki ymmärrän juonteesi asiassa, mutta huvitti silti.

Mielikuva Persu-väestä kyllä villit jan moninaiset, ja osin sitten median tehomyllyn tehosteillakin jauhamilla mausteilla
"oppositiossa ei ole helppoa olla,luodaan mielikuva tavallisista kansalaisista,jotka ärsyyntyvät helposti,ryyppäävät,kova työ vaatii kovat lausunnot yms."

No esim. minä olen avoimesti Perussuomalainen (kannattaja, ei jäsen sidos)ja ärsyynnyn jos joku ärsyttää (kukapa ei!), en ryyppää, en käy kapakoissa, en polta (enään), toimin ominpäin aktiivina ulospäinsuuntautuvana PS-propagandistina (=ihmisten järkeistäjänä), joskus yhteydessä puolueeseen, vähäosaisten oikeuksien taistelijana, monitaitotaustainen työhistoria,...eli ei nyt ihan ole niin mustavalkoinen useimpienkaan tuntemieni tavis-Persujen henkilökuva, se imago lyödään mediassa päälle.

Mutta tuo ei menoa haittaa, Perussuomalaiset on peruspositiivista mutta jämäkkää porukkaa, eikä meitä pikkupuhurit heiluta.
:)

Kim Lindblom

Taas on pieni matkalainen ymmällään. Miten VR:llä tuntuu kaikki
epäonnistuvan? Jos on kylmä – junat eivät kulje, jos on kuuma – junat eivät kulje, jos jotain siinä välissää – junat eivät kulje. Jos muuten kulkisivat– lipunmyynti tökkii.

Miksi ei toimi? Ei vaikka todellinen huippuosaaja, Suomi-DDR-seuran entinen varapuheenjohtaja, sähköasentaja Matti Ahde (SDP) on hallintoneuvoston puheenjohtaja?

http://lindblomkimi.blogit.kauppalehti.fi/

Brandheim

Niin kauan kuin Perussuomalaisia ei oteta todesta ja heitä ihmisinä aliarvioidaan ,niin kauan myös jäsenkasvu jatkuu.
Ei Suomalaiset sokeita tai kuuroja ole ja median vaikutus pienenee internetin avoimuuden kera.Perussuomalaisissa on jo enemmpän nuoria kuin vihreissä ja myös turussa liittyi paikalliseen yhdistykseen lisää.
elitistisiä puoluekojareita peloittaa perussuomalaisten nousu poliitiikassa lahja virat ovat lopettamisuhan alla myös pakkoruotsi.

Oxensuxenstjärna

kuinka suuri prosentti pitää Perussuomalaisia olla (huom. tuossa oiva nimi kun ei persu sanaa voi käyttää) että media lopettaa tuon tyhmän pilkun nussinnan.Nyt ovat liki neljäsosa äänestävitä jo perussuomalaisten kannattajia...pitääkö olla kolmasosa vai vielä enemmän että huomataan kuinka suuresta kansanosasta on kyse? Asiakysymyksiä on vaikka kuinka paljon ...luulisi että on jotain merkittävämpääkin murehdittavaa tässä maassa kuin värikäs kielenkäyttö.
Pitää vielä sanoa,että olkaamme onnellisia kun perussuomalaiset näin upealla tavalla yhdistää muun kansan, muilla on vihdoinkin löytynyt yhteinen sävel ja yhteinen vihollinen. Olkaa onnellisia tästä tilasta, siinä kuljette käsikädessä niin kommarit kuin työväenporvaritkin.Vaihdetaan perussuomalaiset somaleihin,vaikka kansanäänestyksellä.

Laitiin

että hänen mielestään perussuomalaisista käytetty minitys "PERSU" on halventava ja vertasi sitä eräistä värillisistä henkilöistä käytettävään "NEKRU" nimitykseen, jota nämä värilliset puolestaan pitävät halventavana.

Se, että toimittajat osaavat lukea, ei vielä riitä. Koulutusta vaaditään luetun ymmärtämiseksi. Viestin analysoinnissa ei riitä, että ymmärtää mitä siinä kirjoitettiin, vaan tärkeää on ymmärtää viestin sisältö.