Tiistai 25.6.2019

”Bi-Annia pitää vain sietää”

Luotu: 
23.9.2011 14:30

Lehdistön itsesäätelyelin Julkisen sanan neuvosto pitää kristillisen Nuotta-lehden verkkokampanjaa hyvän journalistisen tavan mukaisena.

Nuotta-lehti lanseerasi viime talvena homoseksuaalisuutta käsittelevän Älä alistu -kampanjan, jonka teema oli rohkaista uskovaisia nuoria kieltäytymään homo- tai biseksuaalisuudestaan.

Kampanjan kärki oli nettivideo, jossa nuori "Annina" esiintynyt nainen kertoi kääntyneensä biseksuaalisuudestaan Jumalan avulla.

Kampanja herätti valtavaa huomiota julkisuudessa ja sitä arvosteltiin laajalti.

Julkisen sanan neuvosto halusi päätöksellään ottaa kantaa kampanjaan, vaikka neuvoston saamat valitukset eivät koskeneetkaan varsinaisesti kampanjaan liittynyttä journalismia.

"Journalistin ohjeet eivät sovi uskonnollisten sisältöjen arviointiin", neuvosto aloittaa.

JSN:n mielestä kampanja ei kohdistunut yksittäisiin ihmisiin, eikä "Annin" tarinaa ollut syytä epäillä. Neuvosto katsoi, että "Anni" ja Nuotta-lehti toivat julki omaa käsitystään Raamatusta, eivät tukeutuneet vakavasti otettavaan tieteelliseen näyttöön.

"Yleisön tulee sananvapauden nimissä sietää myös sellaisia näkemyksiä, jotka ovat ristiriidassa oman elämänkatsomuksen kanssa", Neuvosto arvioi ja toteaa, ettei Älä alistu -kampanja ole rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Jaa artikkeli:

Kommentit

MURSU

Vähä ny kelasin kun että "mitä mitä", mutta harmaasoluista löytyi muistuma jäämiä asiaan liittyvää. Ah, siis että joku instanssi kelannu tällasta vielä, on meinaan tuo median universum niin miljoonaa asiaa tuikkimassa että ihan historialliselta jutulta tuoksahti...no bi-Anni sitte be as she she may...jep. Everything´s ok now?

O

Miksi otsikko yhä tahtoo leimata Anniparan Bi-ksi vaikka tyttö itse ilmoittaa ettei sellainen ole? Vai eikö hänellä olekaan oikeus itse tietää mitä on?

Puheenvuorossa ihan kuin ohimennen todetaan "eivät tukeutuneet vakavasti otettavaan tieteelliseen näyttöön", jolla saadaan ikään kuin "tieteelliinen totuus" omien äänenpainojen taakse. Mitähän vakavaa tieteellistä näyttöä homouden tai biseksuaalisuuden luonnollisuudesta tai synnynnäisyydestä tässä oikein tarkoitetaan? On niin helppoa heittää tuollaisia. Vaikeampaa on löytää puolueettomia tieteellisiä faktoja asian taakse. Vastaan löytyy yhä vain enemmän, vaikka se ei enää olekaan sopivaa.

salakankee

rajakokemuksista eli siitä että kuollut on irtautunut ruumiistaan ja palannut sen jälkeen siihen kun henki on saatu pelastettua leikkaussalissa. Vakuuttavin oli synnynnäisen sokean tarina, joka näki kuollessaan ensi kerran itsensä ja ympäristön jossa makasi.

Tiede ei voi selittää ilmiötä - sanoivat pätevät lääkärit, mutta sanoivat myös, ettei ole epäilystä, että tapaukset ovat silkkaa totta.

Päteekö tämä todistelu Annin tapaukseen! Mahdoton sanoa.
Ruumiista irtautumisiin ei liittynyt lainkaa se oliko henkilö ollut uskovainen vai ei.
Tämä on vain todettava..

TSV

Dokkarin UFO miehistä jotka kävivät täällä jo ennen kristuksia. Lisäksi menninkäisistä ja muista metsäelävistä on tehty dokkareita, onko nekin totta?

Tämä "ruumiista irtautuminen" on jo depunkattu. Ihmiset voi kertoa kokeneensa vaikka mitä, mutta mieli voi tehdä kepposia tästä ns. valveuni.

TSV

On yksi vitsi, oikeasti, se tuomitsee milloin mitäkin mutta perustuu siltikin VAIN muutamien journalistien mielipiteisiin mikä on hyvää mediaa ja mikä ei. Luulen, että hiiliteollisuus olisi mahtava elin valvomaan itseään ja päästöjään.

Minä en ota kantaa onko jonkun roskalehden roska juttu hyvää makua vai ei minua vaan ärsyttää, että näihinkin on taas käytetty verovaroja, varsinkin kuin suurin osa ei hyväksi näitä Nuotta juttuja, pistetään hihhulit itse maksamaan niin saavat puolestani vaikka tehdä suklaamarsipaani jeesuksen.

reijahirn

"Yleisön tulee sananvapauden nimissä sietää myös sellaisia näkemyksiä, jotka ovat ristiriidassa oman elämänkatsomuksen kanssa", Neuvosto arvioi ja toteaa, ettei Älä alistu -kampanja ole rikkonut hyvää journalistista tapaa."

Tämä sallii selkeästi myös islamin arvostelemisen.

Pekka_Sevanto

"Lehdistön itsesäätelyelin Julkisen sanan neuvosto pitää kristillisen Nuotta-lehden verkkokampanjaa hyvän journalistisen tavan mukaisena."

ja kirjoituksen lopussa:

"Yleisön tulee sananvapauden nimissä sietää myös sellaisia näkemyksiä, jotka ovat ristiriidassa oman elämänkatsomuksen kanssa", Neuvosto arvioi ja toteaa, ettei Älä alistu -kampanja ole rikkonut hyvää journalistista tapaa."

Onko kyse samasta neuvostosta, joka ensin tuomitsi Nuotta-lehden kampanjan hyvän journalistisen tavan vastaiseksi ja
loppujen lopuksi totesi, että Älä alistu-kampanja EI ole rikkonut hyvää journalistista tapaa.

Kertoisiko toimittaja, tai joku muu kuinka on?