Maanantai 20.11.2017

Riita suorassa lähetyksessä: ”Jos ei rupea tulemaan vastauksia…”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
26.9.2011 10:20
Päivitetty: 
26.9.2011 15:40
  • Kuva: intermin.fi/ Studio Victorzon
    Kuva
    Perussuomalaiset ovat hermostuneet sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljaseen.

Perussuomalaisissa on hermostuttu sisäministeriön viime viikolla esille tuomaan selvitykseen, jonka mukaan "osa perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista hyväksyy väkivallan". Julkaisemattomasta tutkimuksesta uutisoitiin laajalti tiedotusvälineissä.

PS:n leivissä toimiva työmies Matti Putkonen ilmaisi suuttumuksensa tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa. Hänen mukaansa tutkimukseen ei ole voitu kysellä perussuomalaisten jäseniltä ilman puolueen lupaa. Nyt puolue on pannut menemään tiedustelun sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljaselle, sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikölle Tarja Mankkiselle ja sisäministeri Päivi Räsäselle (kd.).

Perussuomalaiset haluavat kysymyksiinsä vastauksen keskiviikkoon mennessä.

- Jos ei sieltä rupea tulemaan vastauksia ja selvityksiä tarkemmin, voiko enää kansliapäällikkö Viljanen ihan oikeasti toimia nykyisessä puuhassaan, Putkonen puhisi.

Ritva Viljanen on demaritaustainen virkanainen.

Tunnelma Ylen radiostudiossa oli tänä aamuna muutenkin sanalla sanoen kireä. Etenkin demareista perussuomalaisiin loikanneen Putkosen ja Demarin päätoimittajan Juha Peltosen suhtautuminen toisiinsa oli pilkallinen.

Peltonen nimitti Putkosta "palkatuksi imagokonsultiksi", joka tarvitaan paikalle selittämään aina, kun puheenjohtaja Timo Soinilla on muita kiireitä. Putkonen puolestaan haukkui Peltosen johtaman puoluelehden, joka "kirjoittelee alatyyliin perussuomalaisista".

Myös perussuomalaisten kansanedustaja Hanna Mäntylä ihmettelee Viljasen toimintaa Puheenvuoro-blogissaan. Mäntylän tekstin voi lukea täältä.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

urbanuz

Vastoin valtioneuvoston kaksinkertaista suositusta, Halonen päätti pistää oman naisensa paikalle.

Viljasen tuella ajettiin mm. ala-arvoinen aselaki lävitse.

Viljanen on kunnostautunut aikaisemmin Väestörekisterikeskuksessa, jossa hän toteutti kuolleena syntyneen Henkilön sähköinen tunnistautuminen (HST) -projektin.

Jos eivät omat ansiot riitä, niin on näppärää olla pressan kamu.

Nimimerkki

Lisää vaan täysin pätemättömiä ministereitä tähän maahan kiitos!

Tuloksena virkamiesvaltio kukoistaa aina reippaammin ja koko valta onkin niiden virkailijoiden käsissä, jonka valintaan eikä toimintaan voi kansa vaikuttaa edes äänestämällä.

Siinä sulle demokraattista kansanvaltaa...

urbanuz

Tekojen historia ei vakuuta: ilman omia ansioitaan kansliapäälliköksi (vastoin valtioneuvoston suositusta),
epäonnistunut HST-projekti VRK:ssa, surkea aselaki.

Muuten varmaan ihan mukava ihminen, mutta kyllä teot ratkaisevat.

Kainuunkonkari

Poliittisen korrektilla kortilla valittu "demari-virkanaisemme" tuli jonkun aikaa valtion turvallisuuden parissa työskenneltyään tulokseen, etteivät kaikki viranomaiset olekaan demareita. Tämän jälkeen valtion arvovallan käyttö oman puolueen poliittisen agendan jatkeena kävi "itäisen arkisesti"...

Hakkuri

" Brittitutkimuksen tavoite on saada parempi kuva populistipuolueista Euroopassa. Suomesta mukaan on valittu perussuomalaiset, ja Mankkisen mukaan vastausinto on ollut melko suurta. Tarkemmista tuloksista ei ole vielä tietoa, sillä ne julkaistaan vasta myöhemmin syksyllä. "

Lainaus on Aamulehden jutusta johon googlauksella päädyin. Jäi ihmetyttämään onkohan britit ihan kartalla Suomen tilanteesta. Aika epätoivoista kuitenkin jos ulkomailta asti pitää SDP:n jäsenkirjaa kantavien poliisivirkamiesten hakea perusteet poliittiselle myyräntyölleen.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194697592515/artikkeli/terrorismin+uhka...

totuuden torvi

ja kuka selvityksen on tehnyt. Keitä haastateltu ja mitä kysytty. Siis noin alkajaisiksi.

Epäilenpä että jokaikisessä puolueesa löytyy yksilöitä, jotka kannattavat väkivaltaa. Taanoin meillä oli jopa kokonainen puolue, jonka ohjelma sisälsi tavoitteen väkivalloin syöstä vallankumouksen keinoin laillinen valta.

Viljasen toiminta on alatyylistä politikointia, joka maalaisjärjellä ajateltuna ei istu erityisen hyvin virkamiehen viranhoitoon.

Rohmar

Otetaan kaikki demareiden äänestäjät, ja etsitään sieltä esimerkiksi uusnatsi. Tämä jälkeen voidaan "tieteellisesti" todeta, että osa demareista on uusnatseja.

Jos näin tehtäisiin siinä ei olisi mitään järkeä, sillä SDP ei ole uusfasistinen liike, eikä puolue ole oikeudellisessa tai muussakaan vastuussa jäsentensä toimista puolueen ulkopuolella.

Jos tälläinen tutkimus tehtäisiin, sen tarkoituksena olisi epä-älyllisen aasin silloin pyrkiä vahingoittamaan puoluetta. Jos tutkimus tehtäisiin valtion varoin, se häpäisisi demokraattisen sopimusyhteiskunnan, ja olisi askel totalitärismin suuntaan likaisin keinoin.

Mikäli tälläinen paperi on olemassa, jokainen valtion palkkalistoilla oleva, joka on osallistunut sen työstämiseen pitää erottaa näytöstyyliin.

vraiha

Otetaan demarien jäsenlista, ja etsitään sieltä Turun jäsenien kohdalta kidnappaaja. Löytynee aika nopeasti. Sitten mennään johonkin tv-ohjelmaan kyselemään, miksei sos.dem-puolueen puheenjohtaja verkkosukissaan eikä puoluesihteeri rakkauden janossaan ole irtisanoutuneet puolueena kidnappauksista. Koska siis eivät ole irtisanoutuneet, voidaan katsoa kidnappauksen olevan toimintaa, jolla on puoluejohdon suostumus. Media väittäisi näin, mikäli kyse olisi perussuomalaisista.

PetSu

Jotenkin tuntuu kummalta, että Putkonen menee sanomaan jotain noin tökeröä. Asiaa ei ole voinut muka kysellä PS:n jäseniltä, ILMAN puolueen lupaa.
Eli, hänen ja Pj. Soinin(-ko)? Ei se Putkonenkaan voi jäsenkirjan ottaneita Suomen lakien mukaan kieltää puhumasta, kun kysytään. Ei voi eikä saa.

Johan se nyt olisi aivan mahdoton paikka. Jos näin on, niin Putkosella tässä on selitettävää, eikä kellään muulla. Asia nyt on ihan mikä hyvänsä. Käytäntö on laiton. Tulee mieleen Pohjois-Korea, jossa olen käynyt.

kultaraha

Jokaisen ihmisen jokainen yksityinen sosiaalinen ja taloudellinen asia on alistettu väkivalloin demokraattiselle vallankäytölle. Yksityisen ihmisen asioista päättää enemmistötyrannia. Omista luonnollisista oikeuksista kiinnipitäminen johtaa väistämättä demokraattisen väkivallan eskalloitumiseen.

Luonnollisia oikeuksiaan puolustava yksilö nujerretaan armotta. Enemmistön tahto pannaan toimeen tarvittaessa jopa kuolettavaa voimaa käyttäen.

Jos osallistut demokraattiseen rituaaliin, äänestämiseen, niin aloitat väkivallan naapureitasi ja perheenjäseniäsi kohtaan.

Persujen syyttäminen väkivallan hyväksymisestä on tekopyhyyttä. Jokainen äänestäjä on yhtä syyllinen.

LT

Tein aikoinani virheen antaessani presidentinvaaleissa ääneni Haloselle. Halonen on ollut minulle täysi pettymys. Hän ei ole ollut kuin nimeksi kiinnostunut Suomen sisäpolitiikasta tai Suomen ongelmista. Sen sijaan hän on liehunut kansainvälisillä areenoilla milloin missäkin päin maailmaa, tähtäimessään ehkä YKn pääsihteerin posti tai jokin muu korkea YKn virka.

Nimitysratkaisuissaan Halonen on tehnyt outoja valintoja, mm tässä Viljasen nimityksessä. Muistaakseni Sisäministeriön kansliapäällikön paikkaan oli pätevämpiäkin hakijoita.

Perussuomalaisten toiminnan demonisoiminen on omiaan synnyttämään ajatuksen demarien poliittisesta pelistä, tällä kertaa tietysti presidenttipelistä.

demarien vihollinen no1

..kun DDR oli se ainoa oikea, HalonenDDR:n itsenäistymisen toimikunnan puheenjohtajana, SDP pyrki sosialismiin ja "kaiken yhteistoiminnan lännen kanssa loettamista". ehdotettiin sensuuri lakia suomeen, vastustettiin uutisten tuloa televisioon, kun eivät olleet riittävä vasemmistolaisia...SDP aloitti sisällisodankin, suomessa siis-muiden murhatöiden tukeminen maailmalla kuului myös kuvaan..
Amerikan vastustus on ollut sairaaloisen periaatteellista, usa:n presidentit haukuttu aina pohjamutiin jne.
SDP on ollut punaisen lipun sokaisemana suomalaisen työläisen väärään opastajana, jopa uskonto oli "herrojen keksimää pilaa" työmiestä kohtaan.
Demarerien haukkuminen ,joka kohdistuu perussuomalaisiin on pelkkää kadetta ja oman puolueen ja tietysti oman palkan ylläpitoa. SDP ei tajua, että perussuomalaiset tulevat olemaan uusi pysyvä puolue suomessa, sdp:nkin aika on mennyt...

nimperi

Ei taida mennä läpi enää tälläiset suureen osaan kansaa, vaan koko operaatio persujen mustamaalaus kääntyy itseään vastaan.

Ja mitä väkivaltaan erityisesti tulee, kuten monet ovat jo sanoneetkin:

- sotilasvala ja asevelvollisuus

- poliisi

- lain sallima itsepuolustus

Lisäksi jos aletaan kaivamaan monenkin nykypoliitikon nuoruusaikojen toimintaa esim. taistolaisissa, niin taitaapa löytyä melkoista väkivallan ja muun laittomuuden hyväksyntää... Toivottavasti ei sentään tekoja.

Partiohavyton

Väkivaltaa käytetään hyökkäävää vainolaista kohtaan. Rikolliset tulee voida aina torjua voimakkaasti. Huligaanit täytyy ottaa kiinni. Ihmisoikeuksia ja demokratiaa täytyy voida puolustaa. Rikollisia ei saa katsoa läpi sormien ja painaa villaisella. Varkaan ei saa antaa rauhassa varastaa. Maailmassa tarvitaan kuria ja järjestystä. Länsi ei todellakaan hyväksy vaarallista terroristia, joka pysyy vallassa surmaamalla vastustajat. Juna kulkee kiskoilla...

de comments

SDP:llä kovanpuoleinen hätä PS:n kannatuksesta. Joka puolelta aina joku demarilainen "kätkättää" yhtä jos toista sontaa joille ei ole mitään tosiasiallista perustetta. Esittävät vain mutu-tuntumaa, joka ei ole yhtä kuin totta. Kyllä demarit voisivat nyt mennä peilin eteen ja katsoa mitkä kasvot sieltä näkyvät. Voiko noihin kasvoihin enää luottaa? Ei noilla näytöillä.

urbanuz

Tässä käy niin kuin Gaddafille: propagandaa lisätään kunnes se menettää viimeisenkin uskottavuutensta.

Ja kuten Gaddafkin, eivät panikoivat demarit ja kokoomuslaiset suostu näkemään totuutta, vaan lisäävät propagandaa vielä entisestäänkin, sinetöiden itse oman tuhonsa.

Kunnallisvaaleissa nähdään.

3077

Persut on tarkkoja persu sanan käytöstä ja nättinokkaisina herne nenässä mutta toisen puolueen Presidenttiehdokasta voi nimitellä Bideeksi
Pääministeriä Käteiseksi VVM:ä Urputtajaksi/punapapukaijaksi jne.
Muiden puheet on vihapuhetta mutta H-ahon sotilasjuntta ja lakonlopettaminen tankeilla mustaa huumoria ja sarkasmia.
Voi teitä "viisaita".

Hakkuri

Kansalaiskeskustelulle oltiin laittamassa suukapulaa välittömästi silloin kun puhuttiin kukkahattutädeistä. En vieläkään käsitä miten termi voi loukata vihervasemmistoa. On vallan eri asia rajoittaa netissä käytävää keskustelua, kuin edellyttää eduskuntasalissa käytävältä keskustelulta korrektia kieltä.

Ymmärtääkseni rajoitukset määräsi eduskunta eikä Persut.

Piski Uskii

-on määrittelyn puutteessa tullut toistensa ohi huutamista. Kansliapäällikkö tason kannanotto aina noteerataan, "työmies" Putkosesta ei nyt liene niin väliä.

Jokaisessa maailman kolkassa on rasismia ja vihapuhetta. Miten ihmeessä tällainen voidaan kansallisesti "kitkeä" ja saada suitsittua kohtuullisiin mittoihin kun periferia pullistelee sosiaalista epätasa-arvoa jolle ei halutakaan tehdä mitään? Jotkut kansalliset valtiot sysivät omat ongelmaisensa "kiertopalkinnoiksi" asiansa hoitaneiden huollettaviksi, jolle on oikein määritelty "laillinen" liikkumisen vapaus ja kansallinen moraalinen velvollisuus huolehtia -kun olette siinä EeUussakin.

Eriarvoisuuteen johtanutta päätöstehtailua eivät päättäjämme vain halua tunnustaa. "Autettavien" kumuloituva tungos rajoillamme vain lisää syytä omien niukin-naukin elävien olla "vihainen" -juuri Päättäjille! Jokainen päätöksistä vastuussa oleva ja -intressiä omaava sitten vääristelee kansallisen tyytymättömyyden mieleisekseen yleiseksi vihapuheeksi ja rasismiksi kuin tällä ne eriarvoisuuden asiat muka korjaantuisivat.

Ola

..niinpä. Kukahan siellä taustalla vetelee naruista, varmistaakseen oman YK-paikkansa, kun nykyisestä tehtävästä heitetään ulos. Kuuliaiset virkamies- ja politiikkodemarithan ovat linnassa istuvan taustademarin päätösten toimeenpanijoita. Tähän hölmöilyyn on saatava muutos. Se tulee ensivuoden alkupuolella, kunhan pidämme huolen, että valtaan astuu Suomen kansalaisten etua ajava ihminen, eikä omaa etuaan.

MURSU

Demarit on osin kaukaisuuden jäänteitä, entiset radikaalitkin on jo vanhoja papparoita, näkyvin former keulakuva on imgoltaan oikeistolaisempi kuin Kokoomuksen viher-demarioituneet oikeistolaiset, vain punanen kravatti pitäisi olla duunari-signaali, loput Demareista sitten vaikeroivia kaikkea raksuttavia valittajia.

Heillä on tyhjiötulevaisuus ilman identideettiä, sattumaäänestäjä voi äänestää heitä tai Kokoomusta. Valveutuneet sankoinjoukoin vaeltavat Perussuomalaisien kannattajajoukkoihin.

ernoh

Jutussa oli seuraava lainaus persujen edustajan suusta:

"Hänen mukaansa tutkimukseen ei ole voitu kysellä perussuomalaisten jäseniltä ilman puolueen lupaa."

Onko niin, että persut voivat vastata mielipidetiedusteluihin vain puoluejohdon luvalla? En ota kantaa tutkimukseen ja sen suorittamistapaan, kun en niitä tunne (tunteeko kukaan mukaan tänne kirjoitteleva?). Tulos ei sisänsä suuremmin yllätä, kun on aikansa lukenut näitä Usarin "keskustelu"foorumin kirjoituksia.

Hesekiel

jossa on tutkittu populistipuolueita ympäri Eurooppaa. Suomen joukkuetta edusti Perussuomalaiset:

"Väkivalta saa tukea osalta perussuomalaisia
20.09.2011 19:04

Osa perussuomalaisten jäsenistä ja kannattajista hyväksyy väkivallan, selviää vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta. Tämä ennakkotieto yllätti sisäministeriön.
–Oletus tietenkin oli, ettei yksikään olisi valmis hyväksymään väkivaltaa, sanoi sisäisen turvallisuuden sihteeristön päällikkö Tarja Mankkinen tiistaina Helsingissä seminaarissa, joka käsitteli väkivaltaisuutta ja radikalisoitumista.

Brittitutkimuksen tavoite on saada parempi kuva populistipuolueista Euroopassa. Suomesta mukaan on valittu perussuomalaiset, ja Mankkisen mukaan vastausinto on ollut melko suurta. Tarkemmista tuloksista ei ole vielä tietoa, sillä ne julkaistaan vasta myöhemmin syksyllä".

Hesekiel

Jussi Halla-aho kuvailee suhdettaan presidentti Tarja Haloseen kirjoituksessaan 29.1.2006:

"Oikeastaan halusin kertoa, että aion äänestää Sauli Niinistöä. En ole eläissäni äänestänyt Kokoomuksen ehdokasta millekään postille, koska mielestäni Kokoomus muuttui pellepuolueeksi Ilkka Suomisen, Ilkka Kanervan, Riitta Uosukaisen, Piia-Noora Kaupin ja Ville Itälän päästessä puikkoihin. En kannata kovin lämpimästi sitä, minkä otaksun keskiarvoiseksi "kokoomuslaiseksi arvomaailmaksi". Niinistöä vastaan minulla ei ole koskaan ollut mitään erityistä, joskin hän on onnistunut vaalikampanjan aikaisella pyllynuolentakiertueellaan alittamaan riman monessakin kysymyksessä. Viittaan lausuntoihin, joiden mukaan Tshetshenia on Venäjän sisäinen asia ja maahanmuuttajat "rikastuttavat suomalaista kulttuuria". En pidä siitäkään, että hän ensin tivaa muilta ehdokkailta avointa Nato-keskustelua ja kieltäytyy itse olemasta asiasta mitään ymmärrettävää mieltä. Äänestän kuitenkin Niinistöä, koska hän vaikuttaa monessa suhteessa järkevältä ja tolkulliselta ihmiseltä. Ennen kaikkea äänestän häntä siksi, että äänestäisin itseään Perkelettä, jos vaihtoehtona olisi Tarja Halonen".

petrirautiainenpuheenvuorouusisuomifi

Ensinnäkään kyseessä ei ole mikään aseellinen taistelu.

Toiseksi Perussuomalaiset ovat sanoneet asiasta ja ihan asiallisella tekstillä, kun siihen on ollut aihetta.

Kolmas asia on Perussuomailaisten saamat kaikenlaiset haukkumiset ja nimitykset, joihin heillä ei ole osuttakaan. Tällä on yritetty hiillostaa puolueen jäseniä mukaan rähinöintiin, mutta jäsenet ovat viisaasti pitäneet päänsä kylminä.

Joutavat muut puolueet ja niiden kannattajat mennä ensin omaan itseensä ja heidän edustajiinsa!

Vekkuli

"Hänen mukaansa tutkimukseen ei ole voitu kysellä perussuomalaisten jäseniltä ilman puolueen lupaa."

Tarkoittaako tämä sitä, että perussuomalaisjäsen ei saa vastata mihinkään ilman puoluetoimiston lupaa? Mitäs, jos kysyn joltakulta persulta kellonaikaa?

Tarkkalijat

Demarit harrastavat erilaisia vihapuheita PS'ää kohtaan jatkuvalla syötöllä. Ihme jos ei kohta kukaan reagoi!?!?!

Medialla on kuviona pitää tällaisella mekkalalla ääntä PS'stä jotta demarien takinkääntö ei nousisi keskusteluun!!
Mitäköhän revisttäisiin seuraavaksi!!!!!!!!

SURULLISTA JA USKOMATONTA DEMAREILTA!

MURSU

eikä onnettomat Demari tuuppimiset meitä heiluta. Demarit uskovat että perussuomalaiset ovat heille pahin tuho, vihan ja epätoivon sokeudessaan he eivät näe että he itse ovat itselleen tuho. Viha ja epätoivo on heidät vallannut kun Demari-kupla on tullut tiensä päähän. Identideettinsä, ideologiansa menettäneinä heitä ei tunnista siksi mitä he uskoivat ikuisesti olevansa, huomaamatta että he olivat itse kaiken tunnisteensa tuhonneet.

Ja nyt tekee kipeää, kurkkusuorana nuo ulvovat ja räyskivät hyeenat ovat valinneet itsemielestään hyvän saaliin jäystettäväksi...PERUSSUOMALAISET JA TIMO SOININ!
He ovat jo tehneet virheen, valinneet väärän vastustajan hyökkäykseensä, oikea vastustaja oli ollut..he...SDP itse!

Hesekiel

Matti Putkosen lähtevän taisteluun, jonka tietää jo lähtiessä hävinneen. Nimittäin taisteluun mediaa ja sen kaikkivoipaisuutta vastaan. Medianäkyvyyttä persut kyllä Putkosen toilailullaan saa, mutta se tulee olemaan karua kyytiä presidenttiehdokas Timo Soinille. Soini on jo ennakoinut mutapainin median ja vastustajien kanssa niin persumaiseksi, että on jättänyt vaimonsakin. Tosin vain vaalitaistelun ajaksi. Hän varustautuu taisteluun Niinistön entisellä sloganilla,"Timo Soini, puolivallaton poikamies".
Putkonen osoittaisi tilanneälyä jos nukkuisi yön yli ja tekisi "Soinit", eli peruisi edellisen päivän puheet kertomalla, että hänelläkin kiehahti vähän yli. Voisi vedota siihen, että ihminenhän hänkin vain on. Persunakin.

de comments

Viljanen persu? Minä kun luulin jo että demarithan ne puhuu sontaa ja yrittää haastaa riitaa vähän mistä heille mieleen juolahtaa. Eikä tosiankaan hyvältä näytä että heillä olisi aikaa keskittyä omiin virheisiin ja ennenkaikkea että valtionvarainministerillä olisi reaalimaailma hanskassa. Näin heillä ei näytä olevan muuta keinoa kuin räksyttää nousussa olevaa PS-puoluetta.

Mila F

Demarit ovat näetkös niin ylivoimaisen superälykkäitä, että tässä muille hankalassa taloustilanteessa he ovat valtiovarainministereineen ihan pitkästyneitä ja joutilaina nyt hiukan piikittelevät perussuomalaisia. Rakkauden puolue on jo hoitanut kaikki ongelmamme. Emme ole vain vielä huomanneet heidän lahjakkaita ratkaisujaan. Ensi vuonna verokortista näemme pelkkää neroutta.

Emmi Jussi

Tässä voisi muistella ketkä niitä vihapuheita viljelevät. Ulkoministeriön tietotustilaisuudessa vaalien jälkeen 18.4.11 kerrottiin valitulle joukolle "kamalia" persuista. Sitä ennen ja samoihin aikoihin julkaisivat Ruotsalaiset lehdet mm. älkää päästäkö ....
Stubb´in hyvä kaveri Bildt varoitteli persuista.
Kenelläkään ei ollut omaa sanottavaa, vaan toistivat mantraa "sisäänpäinkääntyneisyys"...
Mitä tuo sisäänpäinkääntyneisyys oikeasti tarkoittaa, ettei vain sopimuksia suljettujen ovien takana, juuri sitä, jota jo edellinen hallitus "harrasteli".

ristoheikki

Tutkimuksessa ei kai väitetty, että kaikki perussuomalaisten kannattajat hyväksyisivät väkivallan käytön.

Että osa hyväksyy, se on käynyt monen monta kertaa selväksi lukiessa nettipalstoja ja blogeja.

Mikä siinä on niin outoa?

de comments

että nettipalstoja lukemalla voit todeta jonkun olevan persun? Olet ihmemies. Tuohon ei monikaan pysty. Minun mielestäni taas (hah,hah,haa) useat voinevat olla kommenteista päätellen vihervasureitakin. Vai väitätkö vastaan tätä arvelua?

Ray

Hirveä viharyöppy sisäministeriön kansliapäällikkö Ritva Viljasta vastaan vain siksi, että on tehty brittitutkimus populistipuolueista ja Putkonen(tuo ihmemies) odottaa vastauksia kysymyksiinsä Viljaselta! Persuilta ei ole lupaa kysymyttä lupaa kysyä mitään.

Tutkimus ei vertaa populistipuolueiden asenteita muiden puolueiden asenteisiin. Viljanen on aivan oikein todennut, ettei persupuolue ole mikään uhka millekään. Ongelmaa on vain nettiin pesiytyneen falangin asenteissa. Ja sehän näkyy tässäkin keskustelussa.

Ritva Viljanen on erinomainen kansliapäällikkö, joka ymmärrettävästi ei miellytä rasisteja eikä muukalaiskammoisia. Meillä on ollut surkea rivi sisäministereitä, joista ainakin Rajamäkeä voi pitää aivan persutasoisena. Fundamentalistinen Räsänen on varmaan pitkän rivin kyvykkäin.

syvä

Tämä uutinen ei vielä ylitä hienostuneisuuden korkeinta astetta perussuomalaisten mollamisessa, mutta antaa kuvan siitä mihin ollaan menossa. Viljasen käyttö oli virhe, sillä hänet tunnetaan liian hyvin Halosen nimityksenä. Mikä onkaan Viljasen oikea poliittinen kanta.

gary

Kyseessä on brittiläinen tutkimus ja siinä on tutkimustulos, jonka mukaan osa perussuomalaisista hyväksyy väkivallan käytön politiikan välikappaleena. Ei Viljanen tätä tutkimusta ole tehnyt. Hänelle on annettu ennakokotietoja tutkimuksen tuloksista.

Haluaisin todella tietää, mikä on Perussuomalaisen puolueen kanta väkivaltaa politiikassa. Missä tilanteessa pahoinpitelyt ovat oikeutettuja?
Onko murhat sallittuja missä tilanteessa? Kyse on äärettömän vakavasta asiasta.

Perussuomalaisten johto on todella velvollinen kertomaan kantansa väkivaltaan politiikan osana.
Siis kyseessä ei todellakaan ole kenenkään Viljasen mielipide, vaan arvostetun brittiläisen tutkimuslaitoksen tutkimus.
Kyseessä ei todellakaan ole mikään kampanja jotain puoluetta kohtaan, vaan kyseessä on ulkomaisen tiedeyhteisön tutkimuksen tuloksista.

3077

Nythän se myrkyn lykkäs kun noita lärväilijöitä ja suunsoittajia ei saa kukaan arvostella ovat varmaan käyneet H-ahon koulun,H-ahoa ei kukaan saa arvostella tai totista kuvaa laittaa lehteen,
Lukekaa millaista kieltä Persut nettikeskusteluissa käyttää.
Tossa nyt esimerkkiä puhetyylistä blogissa
Poliisi: Jussi Halla-ahon aselupa mietintään
Julkaistu: 28.11.2008 13:28 Poliisi käy parhaillaan läpi Helsingin tulevan kaupunginvaltuutetun, Jussi Halla-ahon (ps, sit) asetekstejä. Halla-aho on kirjoittanut useita väkivaltaa ja aseharrastusta ihannoivia tekstejä. Halla-aho on innokas aseharrastaja.

- Totta kai hänen aselupaansa pitää miettiä. Olemme saaneet vihjeen näistä teksteista ja käymme niitä parhaillaan läpi. Pohdimme, onko tällaista henkilöä syytä pelätä vai onko kyse pelkästä retoriikasta, sanoo rikoskomisario Vesa Hietala Helsingin poliisista.

- Kaikki tällaiset puheet on otettava vakavasti.

Halla-aho on kirjoittanut muun muassa:

Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko sitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.

Halla-aho on kertonut, että hän ei menisi väliin, jos näkisi raiskauksen. Pahinta olisi, jos hän joutuisi maksamaan afrikkalaiselle raiskaajalle kivusta ja särystä korvauksia.

"Tuollaisessa tilanteessa voisin hyvin kuvitella menettäväni kokonaan itsehillinnän ja ottavani hengiltä sekä tuomarin, kipua ja särkyä kärsineen saastan että häntä puolustavan oikeusavustajan."

3077

Mitätöikö kalenterin sivunkääntö nuo mielipuoliset tekstit joita ei voi parhaallakaan tahdolla sanoa tervejärkisiksi.
Tuon hurmoshengen johdolla toimii tärkeä valiokunta.
Sitäpaitsi Persut haaveilee muutenkin aikaan jolloin saunaan mentiin päre hampaissa.Siis eri vuosisadalla,siinä on kalenterin kääntöä.
Ei kun ensiviikolla lakonuhat tankeilla kumoon!

Timo Peuranen

Muutama kysymys:

Kysyisin toimittajalta, kun kuuntelin "riitelyn" Radio Suomesta, niin en havaitse kyllä minkäänlaista riitaa. Hemmot ovat ainoastaan eri mieltä asioista.

Jos olen väärässä, niin voisiko toimittaja kertoa, missä kohtaa radio-ohjelmssa riidellään?

Jutussa puhutaan suorasta lähetyksestä? Onko riita sensuroitu tässä tallenteessa?

http://areena.yle.fi/audio/1317017372254

Hakkuri

Radiolähetyksessä ei tainnut olla minkään puolueen puheenjohtaja, puoluesihteeri, kansanedustaja tms. Lähetykseen kai menee se joka sinne kutsutaan.

Noin muuten SDP:n puoluesihteerinä häärää Ylen ex-tj. ja Keskustassa vastaavalla jakkaralla istuu Suomenmaan ex-päätoimittaja. PS:llä ei ainakaan vielä ole ollut tarvetta istuttaa mediayhtiöiden pomoja hallitsemaan eikä puolueella taida olla luottotoimittajia tai omaa puoluelehteä. Minusta se viestii terveestä kansanvaltaisesta puolueesta.

Hakkuri

Sanotaan niin, että liian suuri toimittajien/mediayhtiöiden kihojen edustus puolueiden toiminnassa on omiaan vääristämään median riippumattomuutta ja hämärtämään vahtikoiran uskottavuuttaa. Kukaan ei toivottavasti katso hyvällä myöskään sitä jos ex-poliitikot miehittävät poliittisten toimittajien tehtävät.

amppeeri antti

Osa määrittelemättömistä vasemmistopuolueiden jäsenistä ja kannattajista hyväksyy väkivallan, selviää vielä julkaisemattomasta tutkimuksesta. Tämä ennakkotieto yllätti .
–Oletus tietenkin oli, ettei yksikään olisi valmis hyväksymään väkivaltaa, sanoi Ugmani ryhmän jäsen keskusteluissa, joka käsitteli väkivaltaisuutta ja väkivallattomuutta..
Heimoutkimuksen tavoite on saada parempi kuva puolueista Telluksella. Andeilta mukaan on valittu periaatteelliset, ja Suzen mukaan vastausinto on ollut melko suurta. Tarkemmista tuloksista ei ole vielä tietoa, sillä ne julkaistaan vasta myöhemmin ehkä vuonna 2056 syksyllä.
Suzen muistuttaa, ettei tutkimuksessa tehdä vertailuja eri puolueiden väkivalta-asenteiden välillä. Suopeaa asennetta voi olla minkä tahansa puolueen jäsenillä ja kannattajilla.
Laamapäällikkö huomautti samassa seminaarissa, etteivät puolueet sinänsä ole ongelma.
Eri paimenryhmät ovat Andeilla nousussa. Ne ovat kuitenkin lähinnä retoriikkaa. Ongelma on verkossa syntynyt populistinen alakulttuuri, jolla ei ole mitään tekemistä puolueiden kanssa, joku sanoi.

Voihan nenä tätä hyökkäilyä. Voi noita Bemareita

Virastoveijari

Odotan mielenkiinnolla lisätietoja sisäministeriön vihakokouksesta. Erityisen kiintoisaa on lukea oikeusministeriön demokratiaosaston ja vähemmistövaltuutetun kommentit. Mahtavat olla tuohtuneita! Tätä jytkyä ei voi sivuuttaa sokea reetta, rammasta ankasta puhumattakaan.

Hakkuri

Minua pelottaa Viljasen käsitys nettiin pesiytyneistä falangeista. Perustetaanko seuraavaksi nettipoliisin rinnalle nettiarmeija torpedoimaan vapaa kansalaiskeskustelu. Päälle vielä lasketaan valvontaverkko skannaamaan jokainen risahdus ja rekisteröimään netissä roikkuvat käyttäjät reaaliaikaisesti ihan vain varmuuden vuoksi.

Tässä maassa ei totisesti olla vielä opittu kansalaisvapauksien kunnioittamiseen ja kansanvaltaisen yhteiskunnan arvostamiseen.

danielewski

Pitäisi Viljasen nyt kyllä ottaa Sisäministeriön aseellinen siipi tiukkaan puhutteluun, kun talossa on selvästi sellaista ilmaa, että kohtuullinen väkivallan käyttö on poliisin ja rajavartiolaitoksen tiettyjen tehtävien hoidossa ihan OK. Samoin puolustusministeriön hallinnonalalla, vuoden aikana kolmisenkymmentätuhatta kansalaista opetetaan ampumaan kohti vihulaista oikein sotilaspastorin luvalla.

Itsekin saatan olla taipuvainen väkivallan käyttöön, ainakin tilanteessa, jossa maahan tunkeudutaan ja aletaan jakelemaan niskalaukaus- ja leirityslitteroita, sekä takavarikoimaan yksityisomaisuutta.

amppeeri antti

"Myös tutkimuksen tehnyt brittiläinen tutkimuslaitos Demos on reagoinut julkaistuihin tutkimustuloksiin. Demoksen mukaan tilaisuudessa on kerrottu epätarkkoja tuloksia julkaisemattomasta tutkimuksesta.Demoksen mukaan sillä ei ole tuloksia, jotka yhdistäisivät perussuomalaiset väkivallan suosijoiksi."(Aamulehti)

Taas kerran nähtiin retiisipuolueen/takinkäänyäjät (SDP)älytön huijausyritys. Mitähän "tonttujen vihapuhe" rakkauden puolue keksii seuraavaksi ?

Smerd

Viljasen ja hänen alaisensa toiminta täyttää selkeästi viharikoksen ja kansanryhmää vastaan kiihottamisen tunnusmerkit.

Viljasen ja Demoksen toiminnassa useita meheviä kohtia joista voi ottaa kiinni.

Perussuomalaisten pitää esittää parlamentaarisen toimikunnan perustamista. Eduskunnan oikeusasiamies auttaa, kuuluu hänen virkaansa.

Myös oikeuskanslerille kantelu.

Samoin rikospoliisille. Laki antaa täydet mahdollisuudet.

Salon Petri

Toivottavasti kuulemme tästä aiheesta lisää.

Perussuomalaisten pelko saa näköjään yhä ihmeellisimpiä muotoja. Toivottavasti kansliapäällikkö Viljasen/sdp johdolla ollaan yhtä tarkkoja mahdollisen äärivasemmiston nousun ja toimintatapojen suhteen. Sielläkin tuntuu olevan liikehdintää, koska vasemmistoliitto teki hallitukseen lähtiessään melkoiset takinkäännöt.

Käsittääkseni yksi iso avaamaton kokonaisuus ovat päättäjiemme sidonnaisuudet ja kytkennät heitä ympäröivään maailmaan. Keitä he oikein ovat? Keitä heidän puolisonsa tai elämänkumppaninsa ovat? Kenen hyväksi työtä todellisuudessa tehdään ja kenen käskystä?

Tähän netistä napattuun - ja HUOM! varmentamattomaan - tietoon on mielestäni hyvä saada varmistus:

"Kansliapäällikkö Ritva Viljasen puoliso, oikeustieteen professori Veli-Pekka Viljanen toimii ilmeisesti Turun yliopistossa valtiosääntöoikeuden professorina..."

Perussuomalaisethan antoivat täyslaidallisen perustuslain "uudistamista" HE 60/2010 eli LJL 3/2011 vastaan, jonka yksi Taxellin työryhmän asiantuntijoista on ....
(http://www.hare.vn.fi/mKokoonpanonSelailu.asp?h_iID=14849&tVNo=6&sTyp=Se...)

No sitten noihin sidonnaisuuksien ja erilaisten kytkösten avaamiseen.

- Hyviä uutisia numero 20 -
Lähetetty maaliskuu 21, 2011 kirjoittanut Suomi 2017 - Suomi 2.0

"Tämä on avoin testi sille, että voiko isolla tahikka pienellä kuvakollaasilla synnyttää laajan ja pitkäkestoisen kansalaiskeskustelun.

Tullaanko maan tapaan saamaan parannuksia vuoden 2011 aikana? Törmäävätkö perussuomalaisetkin vaalivoittonsa jälkeen Suomen sisäiseen Berliiniin muuriin? Ketkä Suomea todellisuudessa johtavat ja hallitsevat? Minkälaisen keinovalikoiman ja ihmistyyppivalikoiman johdolla.

Harmaata hallintoa on ei voida Suomessa poistaa, jollei sen olemassa oloa ensin tunnusteta."

Lue halutessasi koko artikkeli osoitteessa:
http://suomi2017.wordpress.com/2011/03/21/hyvia-uutisia-numero-20/