Perjantai 18.1.2019

Päätös julki: Tänne nousee ydinvoimala

Jaa artikkeli:
Luotu: 
5.10.2011 13:09
Päivitetty: 
5.10.2011 13:13
  • Kuva: Fennovoima
    Kuva
    Fennovoiman havainnekuva Pyhäjoen voimalasta.

Fennovoima on julkistanut, että sen uusi ydinvoima nousee Pyhäjoelle Pohjois-Pohjanmaalle.

Toinen vaihtoehto olisi ollut Lapin Simo.

Fennovoima kertoi päätöksestään hetki sitten tiedotustilaisuudessa. Yhtiön mukaan molemmat paikat ovat hyviä sijoituspaikkoja ydinvoimalalle.

Kokonaisharkinnan tulos oli kuitenkin se, että Pyhäjoki nousi paremmaksi tietyissä teknisissä seikoissa. Fennovoiman mukaan rakentaminen on helpompaa ja edullisempaa Pyhäjoella Simoon verrattuna. Lue lisää perusteluja päätökselle tästä.

Yritykset: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

gautama

Pääasia että on mahdollisimman kaukana Lapista pilaamasta sitä. Helsinkiin liitetty osa Sipoota olisi edelleen hyvä vaihtoehto. Mutta uusia ydinvoimaloita ei kuitenkaan koskaan tulla rakentamaan valmiiksi. Uudet teknologiat korvaavat ydinvoiman sitä ennen. Osa rakennelmista saatetaan kuitenkin jättää muistoksi ihmisen ahneudesta ja välinpitämättämyydestä. Harmi vain, että paljon lopulta kuitenkin yhteistä rahaa ehtii kulua, mikä voitaisiin käyttää paljon hyödyllisemmin. Mega-laitokset ovat jäänne ajalta, jolloin energiaa käytettiin hallinnan välineenä.

gautama

Mm. Kesko ja S-ryhmä ovat mukana rahoittamassa ydinvoiman lisärakentamista. Se että firmat sitovat pitkäksi aikaa rahansa 1800 -luvulta peräisin olevaan höyryvoimateknologiaan on poissa jostakin muusta ja sitoutuminen ydinvoimaan vähentää kiinnostusta muuhun tutkimukseen. Uutta ei synny, jos ei ole tahtoa ja resursseja synnyttää. Useiden hallintoneuvostoissa istuu samoja poliitikkoja / puolueita, jotka ovat myös lupia myöntämässä (lupa = lahja kansalaisilta yksityisille yrityksille). Eihän nämä samat poliitikot ja puolueet voi myöskän sen jälkeen olla mukana tukemassa kilpailevaa kehitystyötä. Sehän voisi tehdä investoinnista kannattamattoman ja suuntahan on jo päätetty - vuosikymmeniksi eteenpäin, kuten Neuvostoliitossa ikään.

Hyvänä puolena on, että ABC -asemien rakentaminen joka liittymään saattaa vähän hidastua ja autoilijan ruoka-/taukokulttuurin tulla parhaimmillaan vaihtoehtoja. Ainakan S-ryhmässä kun eivät pysty jakamaan voittoja johdon bonuksina, kuten normaaliyrityksissä ja asiakasomistajillehan niitä ei anneta.