Maanantai 25.9.2017

Metalliliitossa naureskellaan ”Etelärannan keikaukselle”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
15.10.2011 11:41
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto. Arkistokuva.

Metalliliitto ja teknologia-alan toimihenkilöjärjestö Pro ottavat tänään kantaa siihen, kelpaako työmarkkinajärjestöjen neuvottelema raamisopimus heidän neuvottelujensa lähtökohdaksi.

Pro ja Metalliliitto ovat ensimmäisiä palkansaajajärjestöjä, jotka ottavat sopimukseen kantaa.

Metalliliiton hallitus, eli liittotoimikunta suositteli eilen, että liittovaltuusto hyväksyy raamisopimuksen tämänpäiväisessä kokouksessaan. Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto totesi tänään puheessaan, että raamisopimus on huomattavasti parempi kuin Teknologiateollisuuden alkuun esittämä tarjous.

Aalto ei puheessaan ohjastanut valtuutettuja äänestämään oikein, mutta toi esille raamisopimuksen etuja. Hän myös huomautti Metalliliiton kannattaneen keskitettyä tuloratkaisua, päinvastoin kuin työnantajaleirissä.

– Me pystymme aina neuvottelemaan alallemme työehtosopimuksen, tapahtui se sitten missä muodossa hyvänsä – ja vaikka kovempiakin painostustoimia käyttäen. Mutta on todella mielenkiintoista, hieman jopa hupaisaakin huomata, millainen keikaus Etelärannassa nyt kävi hyvin lyhyessä ajassa, Aalto huomautti.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

jotos

Aikoinaan Wällärin merimiesliitto,Ahosen paperiliitto jne naureskelivat työnantajien varoituksille.Mitenkäs kävi?Molemmat järjestöt ajoivat tehokkasti etujaan ja alat menettivät kilpailukykynsä.Laivat liputettiin ulos ja lattiaan pultatut paperikoneet,joiden piti olla ikuisesti paikallaan,ruuvattiin irti ja vietiin muualle.
Metallimiehien mielessä ei ole käynyt,että myös masuunit voivat kylmetä ja sorvit ruostua.Vaikka kuinka haluaisi "riistäjät" konkurssiin,niin eiköhän maan edun pitäisi olla ensisijalla.

andemaki

Ammattiliittojen uho ja SAK/SDP akselin omahyväisyys saa tuskaisen lopun huomattavasti nopeammin kuin kukaan voi arvata.
Kyllä Kokoomusta ja EK:ta on viety kuin kuoriämpäriä sekä hallitus- että tuponeuvotteluissa. Miten helkutissa tämmöinen tilanne voi syntyä kun vasemmiston äänisaalis oli pienempi kuin koskaan ennen? Kandeis kyllä työnantajaleirin pitää rankka debriefing miten näin pääsi käymään.
Suomen metalliteollisuus on jälkisuhdannebisnestä ja tilausten määrä on laskussa dramaattisesti. Saas nähdä ehtivätkö palkankorotukset lopputileihin mukaan saati Urpilaisen keksintö 150 egen kertakorvaus?