Tiistai 21.5.2019

Nyt tuli vahvistus: Guzenina-Richardson puhui totta

Luotu: 
20.10.2011 10:04
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Maria Guzenina-Richardson, ylioppilas ja ministeri.

Uusi Suomi kertoi tiistaina sinnikkäästä nettihuhusta, joka on pakottanut peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin (sd.) tilaamaan itselleen uuden ylioppilastodistuksen.

Guzenina-Richardson haluaa todistuksella osoittaa valheeksi kiusaajien väitteen, että hän ei olisi ylioppilas. Uusi Suomi ehätti edelle: ylioppilastutkintolautakunnasta vahvistetaan, että Maria Edith Lindell, nykyinen Guzenina-Richardson, kirjoitti ylioppilaaksi Mäkelänrinteen iltalukiosta syksyllä 1991.

–Tiedän tapauksen. Hän on ylioppilas, vahvistaa ylioppilastutkintolautakunnan toimistosihteeri Marita Snabb.

–Asiaa on kyselty viime aikoina.

Ministerin piinaajat saivat pontta perättömälle väitteelleen siitä, että Guzenina-Richardsonin nimeä ei löydetty kevään 1991 ylioppilaiden joukosta. Keskustelu kiihtyi, kun Guzenina-Richardson ei löytänyt omista arkistoistaan ylioppilastodistustaan. Syksyn listalla ministerin nimi kuitenkin komeilee.

Huhuun liittyvät jatkuvat yhteydenotot ehtivät harmittaa ministeriä ja tämän esikuntaa sen verran, että nämä ryhtyivät toimiin huhun latistamiseksi.

Jaa artikkeli:

Kommentit

zzz

Vastaus on ei kukaan. Tai ei ainakaan ministeri. Sama hommahan tapahtui Jutta Urpilaisen maisteritutkinnon yhteydessä. Sen graduahan ei ensin löytynyt mistään ennen kuin siitä tuli puolueen puheenjohtaja ja yht'äkkiä se gradukin löytyi. Se oli kuulemma jäänyt laittamatta systeemeihin, koska Jutan kohdalla oli ollut aivan oman laisensa menettely aikanaan.

"Tiedän tapauksen. Hän on ylioppilas, vahvistaa ylioppilastutkintolautakunnan toimistosihteeri Marita Snabb."

Aika hyvin muuten. Toimittaja soittaa lautakuntaan ja siellä tiedetään vastaus jo valmiiksi. Yleensähän toummoisia asioita jouduttaisiin tarkistamaan. Siellä on ollut hyvä muistinen virkailija luurin toisessa päässä, kun muistaa 20 vuotta sitten kirjottaneet ulkoa.

Tom B

Lue juttu loppuun ennen kuin rupeat kommentoimaan:

"–Tiedän tapauksen. Hän on ylioppilas, vahvistaa ylioppilastutkintolautakunnan toimistosihteeri Marita Snabb.

–Asiaa on kyselty viime aikoina."

Joten toimistosihteeri oli jo vastannut samaan kysymykseen useampia kertoja!

Mila F

Koska olen ollut väittämässä kyseenalaisten todisteiden perusteella, ettei Maria Guzenina-Richarsson ole ylioppilas ja löytänyt siihen vielä todisteeksi asiasta nettiin skannatun luettelon, haluan olla ensimmäisenä pyytämässä koko asiaan sekaantumistani anteeksi.

Olen omalta osaltani aiheuttanut mielipahaa ja haluan pyytää sitä anteeksi. Olen ollut väärässä.

Haima Uusi-Kaarlepyy

Nostan fiktiivistä fetsiäni Mila F:lle suoraselkäisestä anteeksipyynnöstä ja naurettavan käytöksesi julkisesta myöntämisestä.

En itsekään kuulu Guzenina-Richarssonin ihailijajoukkoihin, mutta jatkossa toivon meiltä kultakin hitusen harkintaa vastaavissa kampanjoinneissa.

Mila F

... vaan kunniallinen nimimerkki, joten en selittele omia mokiani parhain päin. Se vaan ei toimi missään.

Tässä iässä nikamat ovat jo rutussa, vinossa ja painuneita, joten miten lie tuo kokonaisuus sitten ... ja selällehän tekee tunnetusti hyvää istua vapaa-aikoinaan netissä kirjoittamassa [irvistää] ...

TakojaIlmarinen

Olemme innoissamme että meillä on korkeasti koulutettu ylioppilas ministeri hoitamassa asioitamme! Samaa kaliberia on kansakoulunopettaja joka vastaa kansainvälisistä rahoituasioista! On varmaan suorittanut laaja-alaisen matematiikan kansakoulututkinnon. Siihen kuuluu ymmärtää mitä miljardi tarkoittaa ja kuinka monta nollaa siinä on!

marjaleenakuronen

Ei niillä muillakaan ministereillä ole 'pätevyyttä' ao.
hallinnon aloihin. Ei ole ministerikouluja, missä voisi
pätevöityä. Siksi on olemassa ministeriöiden henkilökunta.

Muistan vielä ajan, kun ministerin koulutus oli kansakoulu
ja ammatti maanviljelijä, sähkömies, kirvesmies, kotirouva
jne... Koulutus on tärkeä, mutta tärkeämpää olisi ihan
jokaiselle ministerille se katoava luonnonvara :
'maalais/kaupunkilais järki'.

Jos puolue valitsee henkilön ministeriksi, niin siinä ei
muodollisilla pätevyyksillä ole mitään tekemistä, muutenhan
meillä pitäisi olla jatkuvasti virkamieshallitus!

Mila F

Onko nyt kovin eettis-realistista väittää myös anteeksipyyntöäni mielen mataluudeksi? Eikö se nyt ole näyte ihan samankaltaisesta tunteisiin perustuvasta vastenmielisyydestä, jonka vallassa ryhdyin itse riekkumaan inhoamani ihmisen todistusasiassa?

Tiedän, että tämä sattuu, mutta sinäkään et ole täydellinen. Et ole vain vielä huomannut sitä.

jussi vaarala

" Lukekaa mitä hengen mataluutta osoitetaan uutisen kommenteissa :"

enkä

" Lukekaa mitä hengen mataluutta osoitetaan uutisen kaikissa kommenteissa : "

ja toimesi oman asemasi korjaamiseksi oli nopea ja kunniakas

Granu

Muutaman sukupolven päästä maailmalla muistetaan nykyajan suomalaisista todennäköisesti vain nobelisti Martti Ahtisaarta ja kas kummaa,koulutukseltaan kansakoulunopettaja.Urpilaisen koulutustaso on sama kuin Soinilla,molemmat maistereita,toinen sentään työkseen opettanut,toinen pelkästään pyörinyt politiikassa.Tuomiojalla on muuten kaksi tohtorin tutkintoa,valtiotieteestä sekä taloudesta.

muuan

Periaatteessa asianlaita olisi ollut vähällä vaivalla ilman asianomaisen apuakin pian selvitettävissä, koska lähteitä on olemassa. En viitsi selvittää sotkun vaiheita, joten en tiedä syytä sen pitkittymiseen. Eiköhän vain ollut se normaali tilanne, että kukaan ei välittänyt tai jaksanut ryhtyä määrätietoisesti selvittämään asiaa, kun piti kiistellä keskenään palstoilla.

salakankee

se että tietystä ihmisestä syntyy juoruja, edellyttää aika usein, että ihmiset ovat jollakin akselilla "alueen eri laidoilla". Demariuden vihaaja löytää narskutettavaa demareista ja päinvastoin. Voi olla myös silkkaa kateutta; "mikä se tuokin luulee olevansa" -tyyliin.
Yleisesti ottaen ns. pahan puhuminen on huonoa käytöstä; ja vielä erikoisesti silloin, jos puheet ovat perättömiä.
On myöskin ns tyylilajeja, jotka ärsyttää. En voi sille mitään että ärsyttää, että mm. Uutisvuodossa sellainen lihava iso mies kiekuu falsetissa ja yrittää kovasti olla vitsikäs.
Rehellisesti sanoen!
Korjaan ylemmän väittämän: Maria Edith...

Filemon

kanssasi samaa mieltä, että niin harvinaisen typerää keskusteluketjua, kuin se edellinen MGR:a käsittelevä oli, en ole aikaisemmin lukenutkaan.

Ellei nyt tästä ketjusta tule vielä typerämpi erilaisin "aamulehtimäisin" anteeksipyynnöin:-)

muuan

...on ensisijaisesti todistettava väitteensä. Jos siihen olisi pyritty kunnolla, niin oikea asianlaita olisi selvinnyt varhaisemmassa vaiheessa.
Nettikohuihin ei normaali ihminen, saati ministeri, halua näppejään hevin pistää. Niin huonoon valoon nämä palstat ovat tunteiden ja tietämättömyyden enemmän tai vähemmän vapaina temmellyskenttinä joutuneet.

Granu

Todistustaakka on aina niillä jotka väittävät toisen valehtelevan.Missä oli niiden faktat jotka väittivät MGR:n valehtelevan,älä ole naurettava.Jos julkisuuden henkilö juoksisi kaikkien juorujen perässä aika ei muuhun riittäisikään.

jussi vaarala

TÄRKEÄÄ:

JOS EI MEDIA KERRO KETKÄ SITTEN ASIASSA VALEHTELIVAT RUOKKII MEDIA VALEHTELIJOIDEN JA FAKTOIHIN NOJAAMATTOMIEN LUUSERI-TYPERYSTEN MASSAA JA TEKEE SIITÄ MEDIAN KESKEISEN BISNEKSEN.

SIKSI ASIA ON ÄÄRIMMÄISEN TÄRKEÄ ETTÄ VALEHTELIJAT NOSTETAAN JULKISUUTEEN.

jussi vaarala

MIHIN MEDIA ASETTAA BISNEKSENSÄ PAINOPISTEEN

- NIIDEN VARAAN JOTKA HUUTAA KURKKU SUORANA PERUSTEETONTA PASKAA RIIPPUMATTA SIITÄ MINKÄLAISEEN EREHDYKSEEN PASKAN HUUTAMINEN PERUSTUU

- VAI NIIDEN VARAAN JOTKA PUHUU PERUSTELLUSTI ASIOISTA

KYSE ON PAINOPISTEEN VALINNASTA EIKÄ SIITÄ ETTÄ AINA PUHUTTAISIIN TOTTA.

JA JOTTA PAINOPISTE VALITAAN KAKKOSVAIHDOEHDOLLE ERI EI-PASKANPUHUMISELLE NIIN SE TEHDÄÄN OSOITTAMALLA SORMELLA KESTKÄ JAUHOI PASKAA.

JOS EI TUOTA LINJAUSTA TEHDÄ NIIN

M E D I A O P E T T A A K A N S A N T Y H M Ä K S I

Asia on näin huipputärkeä ja siksi huudan sen tikkukirjaimilla ja harvennuksella ulos.

ristoi

Maria Guzenina-Richardson on yllättävän hyvä poliitikko, pärjää ministerinäkin. Alkuoletukseni oli, että hän on vain julkkistäyte.

Ja se ylioppilastodistus nyt ei tähän poliittiseen pätevyyteen juuri vaikuta. On tietenkin maukasta, jos kuvittelee löytäneensä poliitikon tiedoista virheen. Näin tämä kiusaamistapauskin saa vähän ymmärrystä, vaikka kyllä minua nolottaisi, jos olisin pahantahtoisesti tuota levittänyt. Tosin joskus olen sanonut, että hyvä poliitikko, vaikkei ole ylioppilas. Tuskin ketään loukkasin tällä tietämättömyydelläni?

HPlä

Ministerisnainen sitten kiusaantui, että epäiltiin koko "oppiarvoa". Ymmärtäisin tämän tuskan, jos kyseessä olisi akateeminen tohtorin-tutkinto, jota joku epäilisi. Mutta kukin katsoo maailmaa elämässään oppimiensa lasien läpi. Hyvä, että asia tuli selvitetyksi, nyt ymmärrän myös paremmin ministerin halun puuttua lillukanvarsiin, kuin todellisiin ongelmiin.

PetSu

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että he eivät yleensä puhu tai kirjoita totta, vaan potaskaa:)

Ministerinä on pärjänneet ja pärjää nekin, joilla ei ole kuin peruskoulu käytynä. Tai kansakoulu, kuten sitä ennen nimitettiin. Tietäs vaan mitä kaikkee ko. ministeristämme muuta kirjoitetaan netissä. Siinä yksi ylioppilastodistus on pikkujuttu. En minä, mutta joillakin on vimma hakea pilkkuvirhettä joka asiasta ja iloita siitä sen kummemmin asiaan tutkimatta.

ps. Olen toiminut moderaattorina toisaalla ja siitä karaistuneena ei mikään enää hetkauta pätkääkään.

Vierailija

"Voi tämän keskustelun tasoa"

Tämä täällä on vielä siistiä kun sitä vertaa esim. suomi24:n demaripalstalla nähtävästi jo kuukausia käytyyn riitelyyn ja spämmäykseen aiheesta, siellä muuten jatketaan vieläkin riitelyä todistuksesta ja oppivuosista ja vaaditaan ministerin eroa mm. huonon muistin vuoksi ;-)

Ilmeisesti kyseessä on ollut aika järjestelmällinen spämmi-ja lokakampanja, hieman samanlainen kuin se 2004 keksitty "Halosen vappupuhe", jota leviteltiin ensin Iltalehdessä ja sen jälkeen ympäri nettiä.

http://www.digitoday.fi/viihde/2006/01/17/haloshuhu-leviaa-tekstiviestin...

muuan

...sananvaihtona ottaen täällä Uudessa Suomessa on vilkasta ja elävää keskustelua, ehkä tästä väljästä, selkeästä ja inspiroivasta ympäristöstäkin johtuen.
Esimerkiksi Helsingin Sanomissa keskustelutila on ahdas, sekava ja epäviihtyisä. En siellä kauan viipynytkään.

muuan

Onhan tuolla paljonkin väkeä ja melko ronskeja puheita. Minä kirjoittelin tietysti sielläkin varovaisesti. Mutta kyllähän se ennakkotarkastus oli jatkuvasti pienenä peikkona, varjosti
ja viivytti. Kaiken kaikkiaan tuntui jotenkin kalsealta touhulta.
Täällä olen viihtynyt hyvin.

Ray

Roskajoukko pystyy kiihottamaan toisensa silmittömään tilaan ja on valmis käymään lähes kenen tahansa kimppuun. Tällä kertaa roskajoukko kävi ilman perusteita demariministerin kimppuun. Seuraavalla kerralla se voi käydä kenen tahansa kimppuun.

Pikkupersuja oli tällä kertaa paljon mukana(taas).

Puheenvuorosi paljasti melkoisia puutteita päättelykyvyssäsi.

syvä

Ethän vain osoita kuuluvasi samaan roskajoukkoon muitten mukana käymällä persujen kimppuun. Vai ymmärsinkö oikein sinua, että vain ne ovat roskajoukkoja, jotka käyvät demarien kimppuun.

Ray

Mutta joskus vähän lipsuu, kun kohde on niin houkutteleva ja valmiiksi karikatyyri. Niinhän ne ovat muutkin, mutta vähän eri tavalla.

Persut on ykköskohteeni, koska se on nationalistinen ja pölhöpopulistinen liike.

muuan

Minä puolestani näen perussuomalaisuuden erilaisten ihmisten löyhänä yhteenliittymänä. Sitä ei pidä tiukasti koossa raudanluja johtaja tai ideologia.
Useimmat noista ihmisistä ovat sympaattisia, eivätkä edusta mitään minulle erityisen vastenmielistä ohjelmaa ja pyrkimystä. On siellä kyllä vähemmistönä todellisia fanaatikkojakin.

syvä

Et puhu persujen ideologiasta itsestään mitään, ainoastaan ihmisinä ja joukkoina. Viimeinen lause viittaa kuitenkin siihen, että mitä persujen politiikka sinusta sisältää eli fanatismia. Kuvaako pari jonkun henkilön asiayhteydestä irralleen otettua lausetta puolueen kantaa asioihin.
Tällä perusteella vihreät voisi kuvata samoin joidenkin fanaatikkojen kannattamaksi puolueeksi.

Ray

Liikkeellä on raudanluja johtaja ja ideologia on nationalismi.

Liikkeen kannattajat ovat kunnon ihmisiä, kuten useimmat kansanedustajistakin. Valitettavasti myös rasistit ja eräät muut ryhmät ovat löytäneet liikkeen.

Piski Uskii

-itseruoskintaa.

Olo on kuin "Tuksulta", "Aitolehdeltä"... pyytäisi anteeksi -kun tuli tuossa vähän leviteltyä "juoruja".

Ihan itse ja tarkoitushakuisesti toimillaan tämän monitulkintaisen, epäilyksenalaisen nettiprofiilinsa mainittu ministeri on luonut.
Sitä paitsi, ministeri on julkisuuden henkilö, jonka tulee sietää kovaakin kritiikkiä

Ketään tuskin kiinnostaisi väittämäni, ettei Väyrynen mikään tohtori ole tai vielä vähemmän Tumioja olisi.

En ole yksin jos väitän, että enemmän mainittu ministeri on tarvinnut mediaa kuin media ministeriä ja keskustelijoiden toistensa syyllistämisen löpinä/hymistely on mennyt juuri mainitussa ministeriössä laadittujen askelmerkkien mukaan.

muuan

Jos ministeri suunnitteli ja toteutti tämän epäilemäsi myötätunto-operaation henkilökohtaisesti, niin hän on todella pystyvä poliitikko ja ministeri. Onhan kyllä mahdollista, että ministeriön muut voimat ovat sen käytännössä suorittaneet.

Joka tapauksessa tämä peli näyttää tässä päässä menetetyltä. Mutta todennäköisesti tulee uusia tilaisuuksia. Silloin on toimittava viisaammin, tästä vastoinkäymisestä oppia ottaen.

Piski Uskii

-intressi-, motivaatiorakennelmiin, joilla hallitaan itselle sopivaa julkisuutta. Vaikeat asiat -joista "dirty_harriet"-llä on edellä esimerkkejä- vesitetään heittämällä harmiton "leikkiluu" julkisuuteen kaluttavaksi.

Nimimerkin maitsemien asioiden selvittäminen ja julkisuuteen saattaminen ovat keskiverto median leipätekstiä vääntävälle ylivoimainen tehtävä -monestakin syystä.
Eräs lienee leipäpuu-, menestymisenriippuvuus näihin lojaaleihin ongelmayhdistyksiin, -järjestöihin... verkostoituneesiin, selvittämisenresurssit omaaviin työnantajiin.
Valitettavasti verkostoitumisen rakennelmat noudattavat vallitsevan poliittisen liikehdinnän puolenvalintoja, joka osaksi selittänee valikoivan salailun.

Mitä pitäisi tehdä...?

Nettimediaa hyödyntävä, oikeudenmukaisuuteen pyrkivien äänekäs, kumuloituva joukko voisi saada paljon hyvää aikaan näiden mainitsemiesi kaltaisten välistävetojen yleiseen julkituloon.
Juksaamiseen addiktoituneet ovat kovaa luuta, mutta ei niin kovaa, että niille ei mitään mahdettaisi.

Berserk

kun sieltä katoavat persuja arvostelevat viestit.
Käykäähän persut nyt apinan raivolla, paitsi minun viestieni kimppuun niin auttamaan Hakkaraista löytämään peruskoulun päättötodistuksensa.
Ilkeämieliset kun väittävät häneltä jääneen peruskoulu kesken. Mutta sehän on pelkkää panettelua.