Sunnuntai 20.1.2019

Hakkaraiselle yllätyskehut: ”Supliikkimies”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
25.10.2011 14:00
Päivitetty: 
25.10.2011 17:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Presidenttiehdokas Pekka Haavisto arkistokuvassa.

Faktakulma

Uusin kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen aiheuttama kohu syntyi, kun hän oli sijoittamassa somaleja ja homoseksuaaleja Ahvenanmaalle. Asia käsitellään perussuomalaisten puolue-elimissä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ratkaisee Hakkaraisen kohtalon torstaina.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto (vihr.) omistaa tuoreessa Anna mun kaikki kestää - Sovinnon kirja -teoksessaan (WSOY, 2011) kokonaisen sivun lyhyessä ajassa monet kohut läpikäyneelle kansanedustajakollegalleen Teuvo Hakkaraiselle (ps.). Uusin kohu on päällä parhaillaan, sillä Hakkarainen on ollut puheissaan sijoittamassa somaleja ja homoseksuaaleja Ahvenanmaalle.

Avoimesti homoseksuaali Haavisto ja Hakkarainen tutustuivat viime keväänä istuessaan vierekkäin eduskunnan suuressa salissa. He tulivat heti hyvin juttuun.

Hakkarainen osoittautui Haaviston sanoin "supliikkimieheksi", joka kuvasi esimerkiksi lehterillä istuvia toimittajia mullilaumaksi.

- "Kun niille huutaa booo, ne menevät kaikki ihan sekaisin. Meillä on naapurissa samanlaiset mullit", Hakkarainen totesi. Yritin katsoa Hakkaraisen silmin eduskunnan lehterille kokoontunutta toimittajien joukkoa - ja kappas vain, mullilaumahan siellä istui lehtiöt kädessään ja kamerat valmiina, Haavisto kuvaa yhtä Hakkaraisen kanssa käymäänsä keskustelua.

Kansa on puhunut, ja pulinat pois.

Harrastuksistaan uunituore kansanedustaja Hakkarainen kertoi kollegalleen myös avoimesti.

- "Mitäs Teuvo harrastat?" kysyin. "No me viritetään kavereiden kanssa moottoripyöriä ja ajetaan niillä öisin nopeuskisoja maanteillä", tuore kansanedustaja sanoi. "Ei kai perkele sitäkin nyt pidä lopettaa", hän jatkoi. "Älä lopeta hyvää harrastusta", totesin, Haavisto kirjoittaa.

Haavisto käsittelee Hakkaraisen kansaa käymiään keskusteluja alaotsikon Väärän kuninkaan päivä alla.

- Demokratioissa ei ole väärän kuninkaan päiviä. Kansa on puhunut, ja pulinat pois, hän kirjoittaa.

Haaviston kirjan pääpaino on hänen YK-aikaisessa rauhantyössään maailman vaikeimmissa kriisipesäkkeissä Balkanilla, Afganistanissa, Lähi-idässä, Irakissa, Liberiassa ja Sudanissa. Haaviston senaikaisista työmetodeista kertoo hyvin seuraava pätkä:

- Teen tarkkaan kotityöt, selvitän kuka hallitsee mitäkin aluetta, kenen hallussa ovat tiesulut, minkä nimisiä paikallisia johtajia tai sissipäälliköitä alueella on, mitkä ovat heidän puhelinnumeronsa. Ja sitten soitan heille: "Voiko tulla kylään?"

Faktakulma

Uusin kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen aiheuttama kohu syntyi, kun hän oli sijoittamassa somaleja ja homoseksuaaleja Ahvenanmaalle. Asia käsitellään perussuomalaisten puolue-elimissä. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä ratkaisee Hakkaraisen kohtalon torstaina.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

salakankee

"Helsingin Sanomien 21.10. Nyt-liitteen jutussa paljastuu, että viitasaarelaista fanitetaan jossain määrin myös homopiireissä.
Teuvo Hakkarainen itse häkeltyy uudesta fanikannastaan.
- Ihmeelliseltähän tuo kuulostaa. Ei tuo nyt kauheasti lämmitä, naisfaneja olisi kiva saada enemmän, Hakkarainen nauraa."

usjussi

... eivät näy mitenkään ymmärtävänsä toisiaan. Harmi. Tällaisia Hakkaraisen mielipiteitä on rivikansan keskuudessa kokoomuksesta vasemmistoon ja ruotsalaisiin. Mutta kukaan ei niitä uskalla sanoa ääneen. On kuitenkin selvitetty, että Hakkarainen on äärimmäisen hyvä, maaiman parhaisiin kuuluva ammattimies sahaustekniikassa, lahakas koulutodistus, sanavalmis jne. Pitääkö tällaiset kansan sielun äänitorvet hylätä ? Ei ! Uusia Poutiaisia, Vennamoita, Soineja, Tuure Junniloita, Rihtnimejä tantereelle ilman puoluerajoja sanomaan ääneen kansan tunnot.

Hesekiel

eduskuntaan Teuvo Hakkaraisen Viitasaarelta, joka eduskuntaan päästessään ilmentää koko kansan yhdessä persoonassa.
Hän edustaa kansasta helluntailaisia, viinan lotraajia, kaksikymmentä vuotta raittiina olijoita, entisiä sahureita, entisiä yrittäjiä, peruskoululaisia, maahanmuuttajien vihaajia, sammakkopuheiden suoltajia, imitaattoreita, maantiekaahareita, homojen kavereita, varkaita, autonsa rattijuopolle luovuttajia, Ahvenanmaan homoilla, lesboilla ja somaleilla asuttajia, siis koko persuäänestäjien kirjoa. Oikea kruunun jalokivi Suomen presidentiksi pyrkivän Timo Soinin jalokivigalleriassa.

Hesekiel

kuten persujen ryhmyri Ruohonen-Lernerkin Iltalehdelle toteaa:
"Ruohonen-Lerner linjasi, että myös kansanedustajilla on oikeus vitseihin.
- Työ ei saa olla kuolemanvakavaa."
Tarkoittaakohan ryhmyri R-L sahurin työtä vai mitä työtä? Eduskuntatyöstä Hakkaraisen kohdalla hän ei voi ainakaan puhua.

Varjojen mies

Medialla on Matinkokoinen aukko uutisoinnissaan. Teuvolla yritetään rahastaa Matin kakkuloinnin ajan.

Varmasti ei kulu aikaakaan, kun Teuvolle hankitaan mäkisukset ja hänet houkutellaan mäkeen. Karaokessa hänet kaiketi on jo nähty.

Suomalainen media on siis olemassa ja voi hyvin tai ainakin niin hyvin kuin osaa.

miinve-3

Ehkä sinne Ahvenanmaalle pitäisi homojen ja somalien kanssa
samassa laivassa laittaa myös perussuomalaiset Timo Soinin
johdolla .Pidetään vuosi saarella ja katsotaan oppivatko he
hyväksymään vähemmistöjen edustajat jos eivät opi jätetään
ne sinne vangiksi perustettavaan vankileiriin.

Varjojen mies

Pekka Haavisto on älykäs, tyylikäs ja hyvätapainen herrasmies. Vihreiden ehdoton ykkönen.

Kaikki kansan äänillä eduskuntaan valitut kansanedustajat ovat tietenkin asemaansa yhtä oikeutettuja. Tuntuu kerrassaan sairaalta vaatia tiettyä ajattelutapaa tai käyttäytymiskaavaa kaikilta. Kyseessä on demokratia. Jokainen voi äänestää haluamaansa ehdokasta ja kansalta valtakirjan saaneet ovat yhtäläisin oikeuksin maata johtamassa.

Näinhän asia on. Kansanedustajan systemaattinen pilkkaaminen on hänen äänestäjiensä pilkkaamista. Vihapuhetta, jos jokin, täysin turhaa ja ala-arvoista.

Poikkeavasti ajattelevat ja käyttäytyvät kansanedustajat ovat demokratian suola. He uskaltavat kertoa kansalle, onko keisarilla todella vaatteet.

Tony Vuori

Tänään on ollut tuon kirjan julkistamistilaisuus ja kuuluu kyllä sellaisiin, mitä kiinnostaa lukea, sillä se keskittyy Haaviston rooliin rauhanedistäjänä maailman kriisialueilla. Julkisuuteen tulleet otteet ovat antaneet kuvan, että kovaa ja riskaabelia vääntöä on ollut. Vähän hävettää, että UusiSuomi repii ensimmäisenä kirjasta yhden Teuvo Hakkaraiselle "omistetun" sivun.